Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

 Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Μ . Δευτέρα  02 Απριλίου 2018 .
~

~ Ιδού ο Νυμφίος έρχεται- Βίντεο

~ Στηριγμένο το μεσονυκτικό τροπάριο «Ιδού ο νυμφίος έρχεται…» στην παραβολή του Κυρίου των δέκα παρθένων, δίνει το στίγμα της απαρχής της Μεγάλης Εβδομάδας: ο Κύριος, ο νυμφίος κάθε ανθρώπινης ψυχής, έρχεται εν τω μέσω της νυκτός.
* 1. Αυτό σημαίνει καταρχάς ότι το κύριο γνώρισμα της σχέσης του Χριστού με εμάς είναι η αγάπη. Κι όχι απλώς μια αγάπη κινούμενη μέσα σε συμβατικά τυπικά πλαίσια, αλλά μια αγάπη χωρίς όρια, την οποία ακροθιγώς μπορούμε να ψηλαφήσουμε στη σχέση του ερωτευμένου απέναντι στην ερωμένη του. ῾Ούτω γαρ ηγάπησεν ο Θεός τον κόσμον, ώστε τον Υιόν αυτού τον μονογενή έδωκεν…». Καί δεν μπορεί να είναι διαφορετικά, αφού ο Κύριος μας απεκάλυψε – «Εκείνος εξηγήσατο – ότι ο Θεός αγάπη εστί». Ο Θεός μας λοιπόν που ενανθρώπησε εν προσώπω ᾽Ιησού Χριστού είναι ᾽Εκείνος που γίνεται ο νυμφίος μας, γιατί μέσα στην άπειρη αγάπη Του προς εμάς, τους αμαρτωλούς ανθρώπους, μας προσλαμβάνει στον εαυτό Του και μας κάνει ένα μ᾽ ᾽Εκείνον: ανθρωποπαθώς μιλώντας, η σκέψη Του, η καρδιά Του, η επιθυμία Του είναι σε μας, όπως του ερωτευμένου είναι στην ερωμένη του.
2. Κι έπειτα, μας επισημαίνει ο υμνογράφος, έρχεται ῾εν τω μέσω της νυκτός᾽.῎Ερχεται δηλαδή:
(α) με τρόπο που δεν μπορούμε εμείς να προσδιορίσουμε και να οριοθετήσουμε. Ο ερχομός Του πάντοτε είναι αποτέλεσμα της απόλυτα ελεύθερης αγάπης Του, καρπός της δικής Του πρωτοβουλίας, που σημαίνει ότι εμφανίζεται εκεί που κανείς δεν Τον περιμένει και με τρόπο που ίσως ποτέ δεν μπορεί να υποψιαστεί: μέσα από ένα ατύχημα κάποια φορά, από την ανάγνωση κάποιου βιβλίου κάποια άλλη, από μια θλίψη και δοκιμασία άλλοτε, κυρίως όμως από τη συνάντησή μας με τους πιο παραπεταμένους ελαχίστους συνανθρώπους μας. ῾᾽Εφ᾽ όσον εποιήσατε ενί τούτων των αδελφών μου των ελαχίστων εμοί εποιήσατε᾽.
~ (β) ῎Ερχεται συνεπώς κι εκεί που ῾αντικειμενικά᾽ δεν θα έπρεπε να είναι, μέσα δηλ. και στο σκοτάδι της αμαρτίας. Την ώρα που επιτελεί κανείς την αμαρτία, εκείνη την ώρα μπορεί να κληθεί από τον ερχόμενο Κύριο. Σαν τον απόστολο Παύλο, που κλήθηκε την ώρα που δίωκε τους χριστιανούς, σαν τον απόστολο Ματθαίο, που κλήθηκε την ώρα του ῾τελωνείου᾽. Με άλλα λόγια, η κάθε ώρα για τον καθένα μας, μπορεί να είναι η ώρα της χάρης μας, της κλήσης μας από τον νυμφίο Χριστό.
Αλλά και (γ) έρχεται και καλεί τον άνθρωπο χωρίς τις περισσότερες φορές να παίρνει κανείς από τους άλλους συνανθρώπους είδηση για την κλήση αυτή. Σαν την περίπτωση της οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας, που μόνον αυτή εμποδιζόταν να μπεί στο Ναό, χωρίς κανείς δίπλα της να νιώθει το τι γινόταν στην ψυχή της. Ο Κύριος πάντοτε είναι ο ερχόμενος και κρούων τη θύρα της ψυχής μας. ῾᾽Ιδού έστηκα επί την θύραν και κρούω᾽. Η συνάντηση του ανθρώπου με τον Κύριο γίνεται στα μυστικά βάθη της καρδιάς, τα οποία γνωρίζει μόνον ᾽Εκείνος. Στην καρδιά ῾παίζεται᾽ το όλο παιχνίδι της σωτηρίας του ανθρώπου.
3. Κι αυτός ο ποικίλος ερχομός σε μας του γεμάτου αγάπη νυμφίου Χριστού συναντά συνήθως δύο καταστάσεις: την κατάσταση της εγρήγορσης και την κατάσταση της ραθυμίας. ᾽Εγρήγορση σημαίνει ν᾽ ανταποκριθώ στην αγάπη Του και να ζήσω μαζί Του τη χαρά της παρουσίας Του, ψυχικά και σωματικά, και εδώ και αιώνια. ῾Ημείς αγαπώμεν ότι Αυτός πρώτος ηγάπησεν ημάς᾽. Ραθυμία σημαίνει να είμαι τόσο προσκολλημένος στα πάθη μου – στη φιληδονία, τη φιλαργυρία, τη φιλοδοξία μου – ώστε να μην καταλάβω καν τον ερχομό και την κλήση Του, κι ακόμη: να Τον καταλάβω μεν, αλλά ν᾽ αναβάλω την ανταπόκρισή μου. Η εκτίμηση για τις δύο καταστάσεις, όπως μας τη δίνει ο υμνογράφος, είναι σαφής: μακαριότητα η πρώτη, αναξιότητα η δεύτερη. Με τα αντίστοιχα βεβαίως αποτελέσματα. Η επιλογή πιά είναι στην απόλυτη ευθύνη μας: «Βλέπε ούν ψυχή μου…»!
*Ιδού ο Νυμφίος έρχεται - agioritikovima.gr : https://youtu.be/MZujWDL8WRw .-

***  Αγιο Ορος: Μεγάλη Εβδομάδα στις Σκήτες και στα μοναστήρια

~  Κατάνυξη, δέος, συγκίνηση. Ολονύχτιες ακολουθἰες, εξαίσιοι βυζαντινοἰ ὐμνοι, πρόσωπα σκυθρωπά που… μιλούν με τη σιωπή τους.
*  Τη Μεγάλη Εβδομάδα στο Άγιο Όρος βιώνεις τα »πάθη του Κυρίου», ζεις πραγματικά το πένθος των ημερών, μου είπε ένας ασκητής που εγκαταβοιεί σε απόκρημνο καλύβι.
Ακόμα και η πολυκοσμία στα μοναστήρια αυτές τις ημέρες δεν σε εμποδίζει να συμμετέχεις κι εσύ στις μυστηριακές ακολουθίες.
Προσκυνητές από κάθε γωνιά της γης κατακλύζουν τα περίλαμπρα μοναστήρια και τα κελιά για να συνεορτάσουν με τους πατέρες αυτές τις ημέρες.
~ Για ανείπωτη εμπειρία μιλούν όσοι βρέθηκαν τη Μεγάλη Εβδομάδα στο Άγιο Όρος.
Εδώ όλα είναι διαφορετικά, ιδίως αυτές τις ημέρες. Η φύση, οι άνθρωποι, τα έργα τους, μου εξήγησε ο γέρων Γαβριήλ που ζει μόνος του στα ξακουστά Κατουνάκια.
~ Στο παρακάτω τηλεοπτικό αφιέρωμα που έκανε ο διευθυντής του ΒΗΜΑΤΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, κ. Γιώργος Θεοχάρης, μιλούν ηγούμενοι και ασκητές από Μονές και ασκηταριά.
*ΠΑΣΧΑ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ - agioritikovima.gr : https://youtu.be/52W_3DmQuV8  .-

***  2 Απριλίου: Μεγάλη Δευτέρα – Ιωσήφ του Παγκάλου

~ Από σήμερα, 2 Απριλίου, ξεκινούν τα άγια Πάθη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Τύπος του Κυρίου μας Ιησού είναι ο πάγκαλος Ιωσήφ που σήμερα επιτελούμε την ανάμνησή του (Γεν. 37 – 50).
*  Ήταν ο μικρότερος γιός του Πατριάρχη Ιακώβ και ο πιο αγαπητός. Όμως φθονήθηκε από τα αδέλφια του και αρχικά τον έρριξαν σ’ ένα βαθύ λάκκο και εξαπάτησαν το πατέρα τους χρησιμοποιώντας ένα ματωμένο ρούχο ότι δήθεν τον κατασπάραξε κάποιο θηρίο. Στη συνέχεια τον πούλησαν για τριάντα αργύρια σε εμπόρους, οι οποίοι τον ξαναπούλησαν στον αρχιμάργειρα του βασιλιά της Αιγύπτου, τον Πετεφρή.
Ο Ιωσήφ ήταν πανέμορφος και τον ερωτεύθηκε η γυναίκα του Πετεφρή, που θέλησε να τον παρασύρει σε ανήθικη πράξη βιαίως. Μόλις εκείνη έπιασε τον Ιωσήφ, εκείνος άφησε στα χέρια της το χιτώνα του και έφυγε. Εκείνη από το θυμό της τον συκοφάντησε στο σύζυγό της, ότι δήθεν αυτός επιτέθηκε εναντίον της με ανήθικους σκοπούς. Ο Πετεφρής την πίστευσε και φυλάκισε τον Ιωσήφ.
Κάποτε όμως ο Φαραώ, ο βασιλιάς της Αιγύπτου, είδε ένα παράξενο όνειρο και ζήτησε έναν εξηγητή. Με το φωτισμό του Θεού, μόνο ο Ιωσήφ μπόρεσε να το εξηγήσει. Ότι θα έλθουν στη χώρα του επτά χρόνια ευφορίας και επτά ακαρπίας και πείνας. Ενθουσιάσθηκε ο Φαραώ από τη σοφία του και τον έκανε γενικό άρχοντα, σαν πρωθυπουργό.
Ο Ιωσήφ διαχειρίσθηκε άριστα την εξουσία και φρόντισε στα δύσκολα χρόνια της πείνας όλο το λαό. Με αφορμή τη διανομή του σιταριού, φανερώθηκαν τ’ αδέλφια του που τον είχαν φθονήσει. Εκείνος δεν τους κράτησε κακία, αντίθετα τα προσκάλεσε μόνιμα στην Αίγυπτο μαζί με τους γονείς.
Αυτός λοιπόν αποτελεί προεικόνηση του Χριστού, διότι και Αυτός, αγαπητός γιός του Πατέρα, φθονήθηκε από τους ομοφύλους Του Ιουδαίους, πουλήθηκε από το μαθητή Του για τριάντα αργύρια και κλείσθηκε στο σκοτεινό λάκκο, τον τάφο.
Επίσης, σήμερα μνημονεύουμε και τη άκαρπο συκή, την οποία καταράσθηκε ο Κύριος και ξεράθηκε αμέσως Ματθ. 21:19, Μαρκ. 11:13). Συμβολίζει τόσο τη Συναγωγή των Εβραίων, η οποία δεν είχε πνευματικούς καρπούς, όσο και κάθε άνθρωπο που στερείται πνευματικών καρπών, αρετών.
Έδειξε ο Κύριος τη δύναμή Του στο άψυχο δένδρο και ποτέ πάνω σε άνθρωπο, για να δείξει ότι δεν έχει μόνο δύναμη να ευεργετεί, αλλά και να τιμωρεί.
Ο ευαγγελιστής Μάρκος αναφέρει πως την ώρα που ο Κύριος επιτίμησε τη συκή και ξηράθηκε, κατέπεσαν αμέσως τα καταπράσινα φύλλα της και την επόμενη μέρα ξεράθηκε και η ρίζα της (Μαρκ. 11:21). Οι μαθητές έκθαμβοι από το θαύμα αυτό δεν ζητούσαν να μάθουν την βαθύτερη έννοιά του, αλλά είχαν την απορία «πως παραχρήμα εξηράνθη η συκή;» (Ματθ. 21:20). Πρώτη φορά είχαν δει τιμωρία της άψυχης φύσεως.
Ο Κύριος παίρνοντας αφορμή από την απορία των μαθητών, χωρίς να εξηγήσει την συμβολική σημασία του θαύματος, τους δίδαξε για τη μεγάλη δύναμη της πίστεως, η οποία όταν συνοδεύεται από εσωτερική θέρμη και χωρίς τον παραμικρό δισταγμό μπορεί να κατορθώσει αφάνταστα πράγματα.
Τους είπε: «Aμήν λέγω υμιν, εάν έχητε πίστιν και μη διακριθήτε, ου μόνον το της συκής ποιήσετε, αλλά καν τω όρει τούτω είπητε, άρθητι και βλήθητι εις την θάλασσαν, γενήσεται·» (Ματθ. 21:21). Αυτή την πίστη θέλει η Εκκλησία μας να μεταδώσει και σε μας.
Η υμνογραφία αναφέρεται σήμερα στα δύο παραπάνω θέματα, αλλά και επί πλέον στο θέμα της πορείας του Κυρίου προς το Πάθος. Από το τροπάριο: «Ιδού ο Νυμφίος έρχεται…» οι ακολουθίες της Μ. Δευτέρας έως Τετάρτης λέγονται και «Ακολουθίες του Νυμφίου».
Απολυτίκιο:
Ήχος πλ. δ’.Ιδού ο Νυμφίος έρχεται εν τω μέσω της νυκτός, και μακάριος ο δούλος, ον ευρήσει γρηγορούντα, ανάξιος δε πάλιν, ον ευρήσει ραθυμούντα. Βλέπε ούν ψυχή μου, μη τω ύπνω κατενεχθής, ίνα μη τω θανάτω παραδοθής, και της βασιλείας έξω κλεισθής, αλλά ανάνηψον κράζουσα· Άγιος, Άγιος, Άγιος ει ο Θεός, διά της Θεοτόκου ελέησον ημάς.
~ Ιδού ο Νυμφίος έρχεται... Όρθρος Αγίας και Μεγάλης Τρίτης Θρασύβουλος Στανίτσας : https://youtu.be/8aVsgaiQMUM .- Κράτα το

***  ΒΙΝΤΕΟ από  ομιλία στο ΑΡΦΑΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ το Σάββατο 31 Μαρτίου 2018 με Θέμα : ΙΔΟΥ ΑΝΑΒΑΙΝΟΜΕΝ ΕΙΣ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ με ομιλητές Νικ. Ζαχαριάδη (Θεολόγος-συγγραφέας ) «Σταθμοί Μ. Τεσσαρακοστής – Μ. Εβδομάδα» , Λευτέρη Ιωαν . Παπανικολάου  «Παθοφυσιολογία –Θάνατος του Εσταυρωμένου» Γεώργιο Κουμιώτη (Θεολόγο καθηγητή) «Ανάσταση του Κυρίου μας» καθώς επίσης του Κ.Σ. Φέστα πρόεδρος Αρφαρών ) και βουλευτή ΠΕΘ Αυστραλίας κ. Πίτερ Κατσαμπάνη.. Τέλος  έγιναν ερωτταπαντήσεις :  
1~Ομιλία Λ. Ι. Παπανικολάου 31/03/2018 Παθοφυσιολογία  Θάνατος Εσταυρωμένου ΑΡΦΑΡΑ   Ν1:
https://youtu.be/WUcyahS-x7M  .-
2~Ομιλία Λ. Ι. Παπανικολάου 31/03/2018 Παθοφυσιολογία  Θάνατος Εσταυρωμένου ΑΡΦΑΡΑ   Ν2  :
 https://youtu.be/-DoYLQXyZ0g .- .-
3~Ομιλία 31/03/2018 ενημέρωση Προέδρου  Κ. Σ. Φέστας: https://youtu.be/0jG6fjlrtdY  .-
 4~Πίτερ Κατσιαμπάνης  βουλευτής ΠΕΘ  31/03/2018 Ομιλία: https://youtu.be/pFa7LawFEIM .-
5~Νικ. Ζαχαριάδης ομιλά 31-03-2017 Σταθμοί  Μ.  Τεσσαρακοστής και Μ. Εβδομάδας ΑΡΦΑΡΑ   -1-: https://youtu.be/uij6_HWup4Y  .-
6~Νικ. Ζαχαριάδης ομιλά 31-03-2017 Σταθμοί  Μ. Τεσσαρακοστής και Μ. Εβδομάδας ΑΡΦΑΡΑ   -2-:https://youtu.be/HGutt6O1G6s  .-
7~Νικ. Ζαχαριάδης ομιλά 31-03-2017 Σταθμοί  Μ. Τεσσαρακοστής και Μ. Εβδομάδος ΑΡΦΑΡΑ   -3-: https://youtu.be/8v8QUT_mChI .-
8~Νικ. Ζαχαριάδης ομιλά 31-03-2017 Σταθμοί  Μ. Τεσσαρακοστής και Μ. Εβδομάδας ΑΡΦΑΡΑ   -4-: https://youtu.be/yZyFI-0-8vw  .-
9~Γεώρ. Κουμιώτη ομιλία ΑΡΦΑΡΑ -1-  Ανάσταση του Κυρίου μας: https://youtu.be/hWHjvyCX0qI  .-
10~ Γεώρ. Κουμιώτη ομιλία ΑΡΦΑΡΑ -2-  Ανάσταση του Κυρίου μας: https://youtu.be/V5r9Tp4CkRQ .-

***“Μομφή” Κατσίβελα κατά Περιφέρειας για το Γαργαλιάνοι – Βάλτα 
Νέο έργο οδοποιίας ή συντήρηση του δρόμου;
Με σαφέστατες αιχμές και ευθεία “μομφή” του δημάρχου Τριφυλίας, Παναγιώτη Κατσίβελα, προς την Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου για το πολύπαθο έργο του δρόμου Γαργαλιάνοι – Βάλτα, έγινε για πολλοστή φορά συζήτηση στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας, μετά και την απόφαση του Πε.Συ. για έγκριση κατανομής πιστώσεων του ενταγμένου έργου στο ΠΔΕ – ΣΑΕΠ526 “Βελτίωση – Συντήρηση οδικού δικτύου Π.Ε. Μεσσηνίας (2017-2019)” με κωδικό 2017ΕΠ52600016 σε υποέργο» για το έργο «Συντήρηση – βελτίωση δρόμου Γαργαλιάνοι – Βάλτα» με προϋπολογισμό δαπάνης 400.000 ευρώ! Ενημερώνοντας το Σώμα, ο κ. Κατσίβελας ανέφερε ότι, «Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, το πολύ σημαντικό έργο για το δήμο της Τριφυλίας, ο δρόμος Γαργαλιάνοι – Βάλτα, ήδη πέρασε απ’ το περιφερειακό συμβούλιο με πολύ μεγάλη πλειοψηφία, αν δεν κάνω λάθος μόνο μια λευκή ψήφος υπήρχε, οπότε κάτι το οποίο έχει ξεκινήσει ο δήμος σε συνεργασία με την Περιφέρεια παίρνει το δρόμο του και ουσιαστικά είναι μια εξέλιξη που πρέπει και έτσι είναι, ανακουφίζει τους πολίτες της συγκεκριμένης περιοχής που είναι και έχουνε πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα μ’ αυτό». Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Ανδρινόπουλος τόνισε σχετικά ότι, «δε θα πρέπει να ’μαστε χαρούμενοι γι’ αυτό. Αυτό είναι το ελάχιστο που θα μπορούσε να γίνει για ένα δρόμο που, εδώ και δεκαετία πλέον, έχουν ασχοληθεί όλες οι δημοτικές Αρχές, οι προηγούμενες και η νυν δημοτική Αρχή, είχε πάρει το δρόμο του, είχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, απεντάχθηκε για κάποιους λόγους οι οποίοι είναι γνωστοί και δεν υπάρχει δικαιολογία γιατι απεντάχθηκε κι εδώ υπάρχουν ευθύνες σε αρκετούς . Είναι πληρωμένες οι απαλλοτριώσεις, είχαν ολοκληρωθεί από πολύ παλιά, πριν ενταχθεί το έργο, όλες οι μελέτες κι είχανε πληρωθεί αυτές οι μελέτες, και οι συμπληρωματικές που είχαν ζητηθεί απ’ την Περιφέρεια, υδραυλικές κτλ, έχει στοιχίσει αυτό το έργο – η προετοιμασία του για να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ – πάνω από 200.000 ευρώ και βγήκε ξαφνικά απ’ το ΕΣΠΑ. Και για να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια, μας είπαν “σας βάζουμε 400.000 ευρώ να κάνουμε κάποιες επιδιορθώσεις”, οι οποίες τελικά δε θα είναι 400.000 ευρώ, θα είναι πολύ λιγότερες. Αυτό δε μπορούμε να το πούμε ότι είναι έργο, αυτό μπορούμε να το πούμε ότι είναι μία συντήρηση ενός δρόμου. Και δε θα πρέπει να διαφεύγει από το νου μας και από τις προσπάθειές μας ότι, αυτή η προσπάθεια που έχει γίνει να συνεχιστεί και να ενταθεί γιατί η μελέτη που υπήρχε για το δρόμο Γαργαλιάνοι – Βάλτα ήταν να γίνει ένα καινούργιο έργο. Αυτό θα πρέπει να συνεχίσουμε να το πιέζουμε μέχρι να ολοκληρωθεί και να γίνει και παράλληλα καλοπροαίρετες και καλοδεχούμενες όλες οι χρηματοδοτήσεις για συντήρηση. Αυτή είναι μία συντήρηση για το δρόμο Γαργαλιάνοι – Βάλτα. Όπως συντήρηση χρειάζονται και πολλοί άλλοι, αρκετοί δρόμοι στο εσωτερικό του δήμου Τριφυλίας. Αυτό ήθελα να επισημάνω σε αυτό. Μην χαιρόμαστε και χειροκροτούμε ότι έγινε κάποιο καινούργιο έργο, είναι μια συντήρηση ενός τμήματος από τα πολλά τμήματα που χρειάζονται συντήρηση στο δήμο Τριφυλίας». Ο επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ., Σαράντος Κουκούμης, είπε πως, «όσον αφορά τα μεγάλα έργα και τα έργα γενικά, κ. δήμαρχε, δεν πρέπει να ’μαστε και πολύ περήφανοι, για το ό,τι έχετε κάνει μέχρι τώρα, για το ό,τι έχει πετύχει, δεν ξέρω τι ενέργειες έχετε κάνει, αλλά όλα, θεωρώ, ότι έχουν πάει προς τα πίσω. Η υποβάθμιση του έργου Βάλτα – Γαργαλιάνων, δηλαδή ενώ ήταν να γίνει ένα ολοκληρωμένο έργο, μας δίνουν κάποια ψίχουλα τώρα να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις στον ήδη αυτό κατεστραμμένο δρόμο, που ήταν έτοιμες μελέτες, που ήταν ένα έργο τέλος πάντων που θα μπορούσε να δώσει μια άλλη αναπτυξιακή πνοή στους κατοίκους της Βάλτας και το πέρασμα όσων χρησιμοποιούν αυτό το δρόμο. Επομένως, νομίζω δεν πρέπει να μείνουμε σ’ αυτό. Πρέπει να διεκδικήσουμε να γίνει το έργο όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί, είχε μελετηθεί, ήταν ολοκληρωμένες οι μελέτες και, δυστυχώς, ο κ. Περιφερειάρχης, ο κ. Τατούλης, το είχε απεντάξει από το Πρόγραμμα τα προηγούμενα χρόνια κι εμείς δεν ξέρω γιατι δεχτήκαμε αυτή την “έκπτωση” η οποία είναι εις βάρος του έργου αυτού». Απαντώντας ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, άφησε σαφέστατες αιχμές και “μομφή”για την πρακτική της Περιφερειακής Αρχής και του κ. Τατούλη με σωρηδόν προεκλογικές (σ.σ. 2012 και 2013) εντάξεις έργων στο ΕΣΠΑ, τα οποία μετά (σ.σ. το 2015) ο ίδιος ο κ. Τατούλης αποφάσισε την απένταξή τους λέγοντας συγκεκριμένα ότι, «να επισημάνω ότι όταν μιλάμε για την πολιτική, μιλάμε ότι είναι η τέχνη του εφικτού. Είναι γνωστό ότι το έργο, όπως και πάρα πολλά έργα είχαν ενταχθεί στο προηγούμενο ΕΣΠΑ απ’ την Περιφέρεια Πελοποννήσου, μια πολιτική που είχε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, που εκ των πραγμάτων απεντάχθηκαν πάρα πολλά έργα, αρκετά και σημαντικά για το δήμο της Τριφυλίας. Αλλά δεν ήταν τα μόνα. Ήταν και πάρα πολλά έργα τα οποία αφορούσαν άλλες περιοχές, άλλους δήμους. Και αυτό ήτανε μια τακτική την οποία κράτησε η Περιφέρεια για εκείνη την περίοδο. Αυτό είναι κάτι το οποίο κρατιέται, αξιολογείται και γι’ αυτό οι ανακοινώσεις είναι πάντα μετρημένες και πάντα όταν έχουνε ουσιαστική αξία. Το έργο απεντάχθηκε με απόφαση της Περιφέρειας, όχι με ανεπάρκεια του δήμου ή γιατι ο δήμος δεν διεκδίκησε. Από την αρχή ήτανε καμένο και είχε μπει για να μπει, για τα μάτια του κόσμου». Ο κ. Κατσίβελας, πάντα στο ίδιο μήκος κύματος με “μομφή” προς την Περιφερειακή Αρχή Τατούλη, συμπλήρωσε πως, «Η δεύτερη επιλογή ήταν να βρούμε χρηματοδότηση γι’ αυτό το πολύ μεγάλο έργο που πήγε να δημιουργηθεί για την περιοχή. Όταν το προγραμματίζεις και το σχεδιάζεις, οφείλεις και να βρεις και μια χρηματοδότηση. Αυτή ποτέ δεν επετεύχθηκε». Ο ίδιος συνέχισε αναφέροντας ότι «η δεύτερη κίνηση είναι να δεις με τα σύγχρονα οικονομικά εργαλεία αν αυτό το έργο μπορεί να χρηματοδοτηθεί. Αν κάποιος μπει στις λεπτομέρειες του ΕΣΠΑ αυτής της περιόδου, θα δει ότι για τους δρόμους είναι μηδενικά τα κονδύλια και για τις υποδομές. Γι’ αυτό, και για το δρόμο που ανακοινώνει η κυβέρνηση Καλό Νερό – Τσακώνα ή για το δρόμο Καλαμάτα – Ριζόμυλος, μιλάνε για δάνειο απ’ την Ευρωπαϊκή Τράπεζα και για δημιουργία ΣΔΙΤ. Κατά συνέπεια, αυτή τη στιγμή, αυτή η δημοτική Αρχή, όφειλε να βρει μια εφικτή λύση, οικονομική, ώστε να μπορέσει να λυθεί ένα πρόβλημα. Δεν πανηγύρισε κανείς, δεν το θεώρησε πάρα πολύ μεγάλο, όμως αν μιλήσει κανείς με τους εκπροσώπους αλλά και τους κατοίκους στην περιοχή, αυτοί ξέρουνε ν’ αποτιμήσουνε τι είναι σημαντικό και τι ασήμαντο. Οι κάτοικοι της περιοχής θεωρούν ότι αυτό είναι σημαντικό. Δεν θριαμβολόγησε κανείς, απλώς λέμε για χρονίζοντα προβλήματα τα οποία οι κάποιες επιλογές δεν έδωσαν λύση, δίνουνε τώρα κάποια λύση. Και νομίζω κι επιμένω ότι αυτό το οποίο μετράει δεν είναι ούτε το δικό μου συναίσθημα, ούτε το συναίσθημα κανενός, αλλά είναι το συναίσθημα των πολιτών οι οποίοι βιώνουν ένα γεγονός. Και είναι πολύ εύκολο κανείς να το αποτυπώσει αν μιλήσει κάποιος μαζί τους».
Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας κατά Τατούλη: «Δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ούτε τους “κοριούς στον κόρφο του”» 
Ανακοίνωση της Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ
 Μια φυσιολογική και απαραίτητη συνεργασία μεταξύ της Κυβέρνησης και της αιρετής Περιφέρειας για την οργάνωση του Αναπτυξιακού Συνεδρίου στην Πελοπόννησο, ο κ. Τατούλης προσπάθησε να την καρπωθεί για ιδιοτελείς σκοπούς.
Έτσι φρόντισε να ανακοινώσει στο Περιφερειακό Συμβούλιο ότι θα είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.
Καταλαβαίνουμε τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται, μιας και αμφισβητείται από τους φυσικούς του πολιτικούς συμμάχους αλλά και επειδή είναι σε πανικό και δεν μπορεί ορθά και λογικά να αντιμετωπίσει ούτε τους «κοριούς στον κόρφο του».
Ο κ. Τατούλης εκφράζει ό,τι παλαιό και αρρωστημένο έρχεται από το ξεπερασμένο πολιτικό σύστημα και ούτε γι’ αστείο να μην ψάχνει να βρει επαφή με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ.
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για σημαντικές αλλαγές στην τοπική αυτοδιοίκηση με δημοκρατικές, συμμετοχικές, διαφανείς διαδικασίες προς το συμφέρον της ανάπτυξης και των πολιτών.   Η Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας  του ΣΥΡΙΖΑ
Καλαμάτα 2/4/ 2018

*** Κατατίθεται το νομοσχέδιο για τους λιγνίτες της ΔΕΗ σε Μεγαλόπολη και Φλώρινα 
Διασφάλιση των θέσεων εργασίας μόνο για τα επόμενα έξι χρόνια
 Διασφάλιση των θέσεων εργασίας, όσων μετακινηθούν στις μονάδες της ΔΕΗ με το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς, για 6 χρόνια προβλέπει το νομοσχέδιο για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, που κατατίθεται εντός των ημερών στη Βουλή και περιλαμβάνει και τη μονάδα της Μεγαλόπολης.
Οι μονάδες που τίθενται προς πώληση είναι οι 3 και 4 της Μεγαλόπολης και ο ΑΗΣ Φλώρινας (υφιστάμενη μονάδα και άδεια για κατασκευή δεύτερης) μαζί με τα δικαιώματα εκμετάλλευσης των λιγνιτωρυχείων που τις τροφοδοτούν.
Η προκήρυξη του διαγωνισμού αναμένεται το Μάιο.
  Εργασιακά
Οι εγκαταστάσεις, ο μηχανολογικός εξοπλισμός, τα δικαιώματα εκμετάλλευσης στα ορυχεία, καθώς και το σύνολο της σχετικής αδειοδότησης θα εισφερθούν σε δύο ξεχωριστές θυγατρικές της ΔΕΗ, για τον Βορρά και τον Νότο αντίστοιχα.
Σε ό,τι αφορά τα εργασιακά, οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου προβλέπουν:
- Όλα τα εργασιακά δικαιώματα του προσωπικού της ΔΕΗ μεταβιβάζονται και διατηρούνται στις νέες εταιρείες.
- Οι νέες εταιρείες δεν μπορούν να προχωρήσουν σε απολύσεις για 6 χρόνια.
- Στις νέες εταιρείες θα μεταφερθεί το απαραίτητο προσωπικό, ώστε να λειτουργούν κανονικά τα εργοστάσια και ορυχεία, σύμφωνα με απόφαση της ΔΕΗ. Το υπόλοιπο προσωπικό θα μετακινηθεί σε άλλες θυγατρικές του ομίλου ΔΕΗ ή θα ενταχθεί στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που έχει ήδη αναγγείλει η επιχείρηση.
- Στα προγράμματα κινητικότητας και εθελουσίας θα μπορούν να ενταχθούν και εργαζόμενοι σε μονάδες που τίθενται εκτός λειτουργίας.
-Προκειμένου να υποστηριχθεί το πρόγραμμα εθελουσίας, καταργείται ο συμψηφισμός της αποζημίωσης καταγγελίας σύμβασης με το εφάπαξ, κάτι που αποτελούσε αίτημα της ΓΕΝΟΠ.
  Τέλος στο λιγνιτικό πόρο
Σύμφωνα με τις προβλέψεις του νομοσχεδίου η διαδικασία που θα ακολουθηθεί έχει ως εξής:
-Ο διαχωρισμός των μονάδων και η εισφορά τους σε θυγατρικές θα αποτυπωθεί στις λογιστικές καταστάσεις πρώτου τριμήνου 2018 της ΔΕΗ, οι οποίες θα εγκριθούν από το ΔΣ μέχρι το τέλος Μαΐου. Θα υπάρξει περιθώριο ενός μήνα για τυχόν προσφυγές πιστωτών και στη συνέχεια θα συνεδριάσει η γενική συνέλευση των μετόχων για να εγκρίνει την απόσχιση. Υπενθυμίζεται ότι το Δημόσιο ελέγχει το 51,123% των μετοχών της ΔΕΗ (34,123% η Ελληνική Εταιρία Συμμετοχών και Περιουσίας και 17% το ΤΑΙΠΕΔ).
-Τον Μάιο, επίσης, θα προκηρυχθεί από τη ΔΕΗ ο διαγωνισμός για την πώληση των μονάδων με κριτήρια προεπιλογής που περιλαμβάνουν εμπειρία στη διαχείριση των μονάδων και των ορυχείων, χρηματοοικονομική καταλληλότητα, επάρκεια κλπ.
-Το μετοχικό κεφάλαιο των δύο θυγατρικών θα προκύψει από τη λογιστική αξία (book value) των παγίων που θα μεταβιβαστούν σε αυτές. Δεν θα υπάρξει ειδική διαδικασία αποτίμησης, καθώς κάτι τέτοιο είναι χρονοβόρο και δεν θα επέτρεπε την ολοκλήρωση της διαδικασίας εντός του χρονοδιαγράμματος που έχει συμφωνηθεί. Όμως, θα προσληφθούν από τη ΔΕΗ δύο ανεξάρτητοι διεθνείς εκτιμητές για να προσδιορισθεί, πριν προχωρήσει η υπογραφή της σύμβασης πώλησης, αφενός το δίκαιο εύρος της εμπορικής αξίας των μονάδων και αφετέρου το δίκαιο και το εύλογο του προσφερόμενου τιμήματος.
-Η υπογραφή της σύμβασης αγοροπωλησίας αναμένεται στα μέσα Οκτωβρίου. Θα ακολουθήσει η έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και η καταβολή του τιμήματος.
Για τα λιγνιτωρυχεία προβλέπεται παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης λιγνίτη, όπως επίσης και επιμερισμός του κόστους αποκατάστασης των λιγνιτικών πεδίων και αποξήλωσης των μονάδων που θα μεταβιβαστούν μεταξύ της ΔΕΗ και του νέου ιδιοκτήτη. Επίσης, καταργείται ο λιγνιτικός πόρος που αποδίδεται στις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου, ο οποίος ήταν το 0,5% του τζίρου της ΔΕΗ και αντικαθίσταται από ειδικό τέλος ύψους 1,2 ευρώ ανά μεγαβατώρα παραγόμενης από λιγνίτη ηλεκτρικής ενέργειας, το οποίο θα επιβληθεί σε όλους τους παραγωγούς και όχι μόνο στη ΔΕΗ.

*** «Μοσχοβουλούν οι γειτονιές, βασιλικό και ασβέστη…» 
Όπως γράφαμε και προχθές, είναι πολύ όμορφες στις γειτονιές τέτοια εποχή να έχουν ασπρισθεί οι εξωτερικοί χώροι των σπιτιών και των πεζοδρομίων. Δίνει μια έντονη αίσθηση καθαριότητας και φωτίζουν οι περιοχές. Όπως λένε και οι στίχοι του Τάσου Λειβαδίτη «Μοσχοβολούν οι γειτονιές, βασιλικό και ασβέστη…»
Λαμπρό παράδειγμα ο Αη Γιάννης στη Ράχη που ο περίβολος του ναού ασπρίσθηκε και γράφτηκαν Πασχαλιάτικες ευχές. Β.Β.

***  Έρχονται νέες μόνιμες προσλήψεις στους δήμους 
Σε δύο φάσεις θα γίνουν οι αλλαγές στον Καλλικράτη όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Σκουρλέτης ενώ προανήγγειλε ότι εξετάζονται και νέες μόνιμες προσλήψεις σε όλους τους δήμους για  επιστημονικό προσωπικό
Στις προοπτικές ανάπτυξης της τοπικής αυτοδιοίκησης με την επικείμενη αναθεώρηση του «Καλλικράτη» και στις παρεμβάσεις που προωθούνται για τους ΟΤΑ ώστε να αρθούν οι επιπτώσεις από τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, στην ομιλία του κατά την ειδική θεματική συνεδρία του περιφερειακού συνεδρίου για τη παραγωγική ανασυγκρότηση της Ανατολικής Αττικής, που πραγματοποιείται στο Λαύριο.
Στην ίδια θεματική συνεδρία συμμετείχαν, ακόμα, ο δήμαρχος Παλλήνης, Αθανάσιος Ζούτσος, ο οποίος εκπροσώπησε τους δημάρχους της Ανατολικής Αττικής, ο «οικοδεσπότης» δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς και ο πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, Κώστας Βαρλαμίτης. Τη συνεδρία συντόνιζε ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρείας Τοπική Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, Θεόδωρος Γκοτσόπουλος.
Για το σχέδιο νόμου που αναθεωρεί τον «Καλλικράτη» σημείωσε ότι αποτελεί την πρώτη φάση αλλαγών, ενώ θα ακολουθήσει μια δεύτερη δέσμη τομών, αφού προηγηθεί η συνταγματική αναθεώρηση.
 Αιχμή των αλλαγών αποτελεί η καθιέρωση της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές, τονίζοντας ότι το συγκεκριμένο εκλογικό σύστημα «είναι η εισαγωγή σε μια νέα εποχή συνυπευθυνότητας, είναι η προσπάθεια εμπέδωσης μιας νέας κουλτούρας συνεργασίας και συνθέσεων
 
***Ταξίδεψε τους θεατές "Το Μαγκάλι" του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου 
Ένα τρελό τόλμημα, ένα όμορφο θεατρικό παιχνίδι, που μας ταξίδεψε δημιουργικά και εκφραστικά στη μαγεία του θεάτρου, ολοκληρώθηκε χθες με μεγάλη επιτυχία. Τα συναισθήματα που νιώθαμε όλα τα μέλη της ομάδας, το δέσιμο μεταξύ μας και η χαρά που γευόμαστε στις πρόβες, πέρασε στους θεατές που γέμισαν ασφυκτικά το Αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής.
Την παράσταση  "Το Μαγκάλι", έργο του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου, διέκοπταν συνέχεια τα χειροκροτήματα των θεατών και τα  γέλια τους. Ευχαριστούμε όλους τους φίλους που ήρθαν να μας δουν, είμαστε σίγουροι πλέον, σύμφωνα με τον ενθουσιασμό που εισπράξαμε στο φινάλε, ότι πέρασαν ένα όμορφο χαρούμενο θεατρικό βράδυ. Στην παράκληση του κοινού να επαναληφθεί η παράσταση, υποσχόμαστε ότι αν βρούμε ελεύθερο άλλο ένα διήμερο, θα το πραγματοποιήσουμε.
 Ευχαριστούμε το συγγραφέα Γρηγόρη Χαλιακόπουλο που μας εμπιστέφτηκε το κείμενό του  και πίστεψε σε μας , όλους όσους βοήθησαν για να ολοκληρωθεί η προσπάθεια και όλους τους φίλους θεατές που μας τίμησαν με την παρουσία τους

***  Διασφαλισμένοι οι πόροι για το «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ» 
Τη διασφάλιση των απαιτούμενων πόρων για την ένταξη στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ΄ οίκον ΙΙ» του συνόλου των νοικοκυριών, των οποίων οι αιτήσεις έχουν οριστικοποιηθεί, ανεξάρτητα αν οι ενδιαφερόμενοι έχουν χαρακτηριστεί «επιλαχόντες» από το Πληροφοριακό Σύστημα, ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης.
Όπως εξήγησε ο κ. Σταθάκης η διαθεσιμότητα πόρων είναι πλέον πολύ μεγάλη, και το συνολικό ποσό που προέρχεται τόσο από το ΕΣΠΑ όσο και από τον τραπεζικό δανεισμό, προσεγγίζει πλέον το 1 δισ. ευρώ.
Μέχρι στιγμής περίπου 30.000 νοικοκυριά έχουν οριστικοποιήσει την αίτηση υπαγωγής, ενώ περί τους 12.000 ενδιαφερόμενους έχουν εγγραφεί στο ηλεκτρονικό σύστημα και συμπληρώνουν την αίτηση.
Διευκρινίζεται ακόμη ότι: Το Σαββατοκύριακο οι εγγεγραμμένοι στην ηλεκτρονική πλατφόρμα θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης, ενώ εφικτή θα είναι και η εγγραφή νέων χρηστών, για τις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου και Ιονίου.
Από αύριο θα απενεργοποιηθεί η πρόσβαση των μέχρι σήμερα εγγεγραμμένων και θα ενεργοποιηθεί η δυνατότητα εγγραφής για τις Περιφέρειες Αττικής και Νοτίου Αιγαίου.
Η ηλεκτρονική πλατφόρμα δεν θα είναι προσβάσιμη από τη Μεγάλη Πέμπτη μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα.
 
*** 888 Μεσσήνιοι οφείλουν 2 εκατομμύρια ευρώ στη ΔΕΗ 
Φεσώνουν, διακανονίζουν και... πετούν για νέο πάροχο
 Μία νέα γενιά οφειλετών, 888 στον αριθμό μόνο στη Μεσσηνία, 85.826 στο σύνολο της χώρας, προκαλεί οικονομική αιμορραγία στη ΔΕΗ. Άλλαξαν προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας αφήνοντας φέσι ύψους 163,7 εκατ. ευρώ και με διάφορα κόλπα απέφυγαν την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων λογαριασμών ρεύματος.
Τον χάρτη των συγκεκριμένων οικιακών καταναλωτών και επιχειρήσεων παρουσίασαν «ΤΑ ΝΕΑ» ενώ την ίδια στιγμή η ΔΕΗ και η κοινοπραξία της Qualco βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο της επεξεργασίας του σχεδίου αντιμετώπισης των συνολικών υπερήμερων χρεών (2,4 - 2,5 δισ. ευρώ) πελατών της.
«ΤΑ ΝΕΑ» φέρνουν επίσης στο φως της δημοσιότητας τον τρόπο δράσης του αναδόχου του έργου της δημόσιας εταιρείας έναντι των οφειλετών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνταγή της Qualco, η οποία ανήκει στον Ορέστη Τσακαλώτο (ξάδελφο του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου) και των συνεργαζόμενων εταιρειών που ανέλαβαν το έργο διαχείρισης των απλήρωτων λογαριασμών κατόπιν διεθνούς διαγωνισμού, θα δοκιμαστεί πιλοτικά σε 100.000 με 120.000 πελάτες της δημόσιας επιχείρησης από όλες τις κατηγορίες. Αν αυτή πετύχει και φέρει εισπράξεις της τάξη των 114 εκατ. ευρώ, τότε η ΔΕΗ θα γενικεύσει το κυνήγι των περίπου 2 εκατομμυρίων οφειλετών της.
Ανάμεσα σε αυτούς θα είναι οι λεγόμενοι "τελικοί πελάτες", όπως οι προαναφερόμενοι 85.826 καθώς κι εκείνοι που δεν εμφανίζονται με ενεργή σύμβαση της ΔΕΗ. Το πείραμα θα περιλαμβάνει κι επιχειρήσεις και νοικοκυριά που ηλεκτροδοτούνται από τη δημόσια εταιρεία και θεωρούνται στρατηγικοί κακοπληρωτές.
ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Οι 85.826 οφειλέτες της δεσπόζουσας στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας επιχείρησης είναι εκείνοι οι οποίοι από το 2015 μέχρι και σήμερα έχουν αλλάξει προμηθευτή ρεύματος αφήνοντας όμως απλήρωτους τους λογαριασμούς τους.
Το φαινόμενο που σημειωτέον ταλαιπωρεί και τις ιδιωτικές εταιρείες στην αγορά το χαρακτηρίζουν και ως "ενεργειακό τουρισμό". Οι τελευταίες, έχοντας υπόψη τους το πάθημα της ΔΕΗ ξεσκονίζουν τους νέους πελάτες, αν και δεν εκλείπουν οι περιπτώσεις που συνάπτουν συμβάσεις με μπαταχτσήδες.
"Πρόκειται για καταναλωτές οι οποίοι ως επί το πλείστον είναι στρατηγικοί κακοπληρωτές κι αλλάζουν πάροχο προκειμένου να αποφύγουν τα χρέη τους", εξηγεί στα «ΝΕΑ» υψηλόβαθμο στέλεχος της δημόσιας εταιρείας ηλεκτρισμού. Επειδή υπουργική απόφαση του Μαΐου του 2016 απαγορεύει τη μετακίνηση καταναλωτών με απλήρωτους λογαριασμούς, οι επιτήδειοι έχουν βρει διάφορους τρόπους για να την προσπεράσουν.
"Κάποιοι, ιδίως επιχειρήσεις και μάλιστα ως επί το πλείστον από το χώρο της εστίασης, αλλάζουν ΑΦΜ. Κάνουν δηλαδή άλλη εταιρεία. Με τη νέα νομική μορφή αλλάζουν εταιρεία ηλεκτροδότησης χρησιμοποιώντας την ίδια παροχή ρεύματος και αφήνουν το φέσι στη ΔΕΗ", περιγράφει χαρακτηριστικά το ίδιο στέλεχος για να συνεχίσει την περιγραφή άλλων μεθόδων: "Από τους πελάτες αυτούς είναι ορισμένοι που υπάχθηκαν σε ρύθμιση χρεών της εταιρείας μας και αφού την τήρησαν για κάποιους μήνες, φρόντισαν μετά να αλλάξουν προμηθευτή. Αυτόν τον διακανονισμό σταμάτησαν να τον τηρούν μετά την αλλαγή παρόχου".
Στην ερώτηση που έθεσαν «ΤΑ ΝΕΑ» αν η ΔΕΗ δίνει εντολή διακοπής ηλεκτροδότησης σε αυτές τις περιπτώσεις, η απάντηση είναι: "Δίνουμε εντολή στον Διαχειριστή Δικτύου (ΔΕΔΔΗΕ). Διακόπτει την παροχή αλλά βρίσκουν τρόπο και επανασυνδέουν παράνομα την παροχή". Το στέλεχος της εταιρείας υποστηρίζει επίσης πως "σε μία μερίδα πελατών αναγκαστήκαμε να διακόψουμε τη σύμβαση. Τους διώξαμε. Αλλά από τον ΔΕΔΔΗΕ, υποστηρίζουν ότι δεν μπορούν να τους κόψουν την παροχή... ". Πάντως κύκλοι του Διαχειριστή σχολιάζουν ότι "όποιες τέτοιες εντολές λαμβάνει τις εκτελεί, βάσει όσων προβλέπουν οι κώδικες και οι αποφάσεις της ΡΑΕ".
Η ΔΕΗ έχει θέσει αίτημα στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, η οφειλή σε περίπτωση αλλαγής προμηθευτή να μεταφέρεται στον νέο πάροχο. Ωστόσο, σύμφωνα με τον αξιωματούχο της δημόσιας επιχείρησης, η ΡΑΕ επικαλείται την ανεξαρτησία των συμβάσεων που προστατεύεται από τη νομοθεσία.
ΤΟ «ΠΕΙΡΑΜΑ» ΤΩΝ 120.000. Σε περίπου δύο με τρεις μήνες, η ΔΕΗ και η κοινοπραξία της Qualco, όπως αναφέρουν πηγές των «ΝΕΩΝ», θα είναι σε θέση να εφαρμόσουν πιλοτικά μέτρα αντιμετώπισης ληξιπρόθεσμων οφειλών περίπου 120.000 πελατών της.
Τρεις θα είναι οι κατηγορίες: Η πρώτη θα αφορά ενεργούς πελάτες με χρέη ανεξαρτήτως ύψους, η δεύτερη "τελικούς πελάτες" με ληξιπρόθεσμες οφειλές μέχρι 2.000 ευρώ και η τρίτη της ίδιας με την προηγούμενη κατηγορία που έχουν απλήρωτους λογαριασμούς άνω των 2.000 ευρώ.
Τα στάδια θα είναι δύο: Η εξωδικαστική αναζήτηση είσπραξης και η δικαστική διεκδίκηση.
Κατά το πρώτο, το χρονικό περιθώριο διεκπεραίωσης θα είναι το πολύ δύο μηνών. Δηλαδή η κοινοπραξία θα πρέπει στο διάστημα αυτό να έχει επικοινωνήσει και να διαπραγματευτεί με τον οφειλέτη με σκοπό να υπαχθεί σε διακανονισμό του χρέους. Η μορφή του θα έχει να κάνει με το προφίλ του πελάτη. Οι ρυθμίσεις θα είναι α λα καρτ. Ο αριθμός των δόσεων θα ποικίλλει, χωρίς να ξεπερνά, λένε οι πληροφορίες, τις 36, ενώ μπορεί να περιέχει και τις τμηματικές καταβολές. Σε αυτό το στάδιο θα χρησιμοποιούνται και οι απλές επιστολές ειδοποίησης ή και οι εξώδικες προσκλήσεις.
Το δεύτερο στάδιο στην περίπτωση μη ανταπόκρισης ή αθέτησης των ρυθμίσεων θα επιστρατεύεται η διακοπή ηλεκτροδότησης και η δικαστική διεκδίκηση των οφειλών.
Το ενδιαφέρον είναι πως η κοινοπραξία των εταιρειών θα δώσει έμφαση στον εντοπισμό οφειλετών των οποίων τα στοιχεία επικοινωνίας έχουν μεταβληθεί χωρίς να έχει ενημερωθεί σχετικά η ΔΕΗ αλλά και σε εκείνους που ενώ είναι χρήστες της παροχής ηλεκτρικής ενέργειας του ακινήτου δεν έχουν συνάψει σύμβαση προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας ώστε οι λογαριασμοί να εκδίδονται στο όνομά τους.

*** Τακτικές επισκέψεις του «αφεντικού» του απαιτούσε ο κοριός στην Αντιπεριφερειάρχη 
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι συνδυαστικές έρευνες της Αστυνομίας σε Αθήνα και Καλαμάτα για την υπόθεση της παρακολούθησης των συνομιλιών και των συναντήσεων της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένης Αλειφέρη στο υπηρεσιακό της γραφείο μέσω «κοριού».
O μικρός μηχανισμός που βρέθηκε τοποθετημένος στον κεντρικό υπολογιστή του γραφείου της έχει μπει στο μικροσκόπιο των εργαστηρίων της Αστυνομίας στην Αθήνα. Όλα δείχνουν από τις πρώτες εκτιμήσεις, πως πράγματι ο «κοριός» που είχε τοποθετηθεί είναι παλαιότερης τεχνολογίας και γι’ αυτό η τακτική του συντήρηση ώστε να λειτουργεί σωστά , ήταν βασικό προααπαιτούμενο.
Παράλληλα, συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η λήψη καταθέσεων από υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας και άλλα άτομα που σχετίζονται με το χώρο, καθώς υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ποιο τρόπο χρησιμοποιούσε ο «ιδιοκτήτης» ή ο «συντηρητής» του «κοριού» για να μπαίνει στο γραφείο της αντιπεριφερειάρχη.
Από τη νομική πλευρά του ζητήματος, οι πληρεξούσιοι δικηγόροι της κας Αλειφέρη, ετοιμάζονται τις αμέσως επόμενες ημέρες να διορίσουν τεχνικό σύμβουλο (μπορεί και δυο), ώστε, ως πραγματογνώμονας, να παρακολουθήσει και να καταθέσει τις τεχνικές του απόψεις για τον «κοριό», οι οποίες θα διασταυρωθούν με το επίσημο πόρισμα της Αστυνομίας.
  Ήθελε… φόρτιση
Από την πρώτη κιόλας ημέρα, που εντοπίσθηκε στον «πύργο» του σταθερού υπολογιστή στο γραφείο της αντιπεριφερειάρχη το «ξένο σώμα», υπήρχε ξεκάθαρη εκτίμηση πως πρόκειται για ένα μηχάνημα, όχι τόσο σύγχρονο και συμβατικής τεχνολογίας.
Από τα στοιχεία που έχουν προκύψει μέχρι στιγμής, φαίνεται ότι το μηχάνημα μετέδιδε στο «αφεντικό» του ό,τι άκουγε από τις συνομιλίες της αντιπεριφερειάρχη στις τηλεφωνικές επαφές , στις συναντήσεις   στο γραφείο της με πολιτικά πρόσωπα, φορείς και πολίτες αλλά και με υπηρεσιακούς παράγοντες.
Αυτό μάλιστα, που έχει προκαλέσει ιδιαίτερη εντύπωση είναι το γεγονός, ότι ο κοριός υποστηριζόταν από μπαταρία, η οποία ανά τακτά χρονικά διαστήματα χρειαζόταν να φορτίζεται για να μπορεί  να λειτουργεί ο μηχανισμός.
Αυτό σημαίνει ότι χρειαζόταν τακτικές επισκέψεις στο χώρο, ή από τον άνθρωπο που απλώς το τοποθέτησε και το συντηρούσε, είτε από τον ίδιο που παρακολουθούσε τα όσα μετέδιδε ο κοριός.
Όπως και να έχει πάντως, ο δράστης, θα έπρεπε να έχει πρόσβαση πρωτίστως στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας, το οποίο να σημειωθεί ότι διαθέτει σύστημα συναγερμού και δευτερευόντως στο γραφείο της κας Αλειφέρη στον 4ο όροφο από τις μία από τις 3 ξεχωριστές πόρτες εισόδου που διαθέτει ο χώρος της.
Γι’ αυτό και η λήψη καταθέσεων από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας συνεχίζονται ακόμα.
  Τεχνικός σύμβουλος
Η κα Αλειφέρη, την προηγούμενη εβδομάδα με τους πληρεξούσιους δικηγόρους της Χρήστο Παναγιωτόπουλο και Παναγιώτη Μουργή, κατέθεσε παράσταση πολιτικής αγωγής για το θέμα της παρακολούθησής της.
Μάλιστα, όπως μας ενημέρωσε ερωτώμενος ο δικηγόρος της Χρήστος Παναγιωτόπουλος, έχουν ήδη προταθεί ως μάρτυρες έξι  άτομα που έχουν υπηρετήσει σε καίριες θέσεις της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας για την ασφάλεια του κτηρίου και του γραφείου της.
Παράλληλα, από αύριο θα κινηθούν από πλευρά τους οι διαδικασίες διορισμού τεχνικού συμβούλου από την Αθήνα για να παρακολουθήσει τις τεχνικές έρευνες που αφορούν τον «κοριό». Αυτή η κίνηση θα τους δώσει τη δυνατότητα να έχουν πιο άμεση πρόσβαση στις συγκεκριμένες έρευνες της αστυνομίας, αλλά και να έχουν γρήγορα τα δικά τους αποτελέσματα.
Πάντως, ο κ. Παναγιωτόπουλος, διευκρίνισε ότι οι έρευνες της Αστυνομίας σε Αθήνα και Καλαμάτα συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και τηρείται πλήρης μυστικότητα. Της Βίκυς Βετουλάκη

~

*** Αθλητική ενημέρωση :

*** Για την   Super League 27η  αγωνιστική στο Ελληνικό ποδόσφαιρο :
Σάββατο  31 Μαρτίου  2018 :
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ -ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ   1-0  .-^
Το  γκολ : 14΄Πάουλο .-
Κάρτες : Γαρουγαλιάς Χαλκιαδάκης , Αποστολόπουλος (κόκκινη) , Ιταμπέλ ,.-
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  Αθηνών -ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης 0-2 .- ^
Τα γκολ : 36΄Ντιάλμα , 56΄Κρέσπο ,
Κάρτες : Πέλκας , Ρισβάνης , Μπρούνο , Κανάς , Μάκ .-
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Πειραιώς  1-1 .- ^
Τα γκολ : 4΄Νιάσσε , 49΄Ανσαριφάντ
Κάρτες : Νιάσσε , Ρομάο , Τσαμπούρης , Μποτία , Σισσέ ,
Κυριακή  01  Απριλίου  2018 :
Πανιώνιος -Ξάνθη  0-0  .- ^
Τα γκολ :
Κάρτες : Σταυρόπουλος , Μπαξεβανίδης , Κάστρο  .-
Κέρκυρα -Λαμία  0-0 .- ^
Τα γκολ :
Κάρτες : Ασίγκμπα , Μπαλάφας , Κριτικός , Παπαδόπουλος , Ντιέμια .-
Απόλλων Σμύρνης -ΑΕΛ  Λάρισσα  3-0 .-^
Τα γκολ : 11΄ Κονέ ,  66΄Αλμπάνης , 72΄ Αλμπάνης .-
Κάρτες : Φατσιόν , Κύργιας , Ναντάλες  , Γιοβάνοβιτς ,Ζησόπουλος Ντέλετικ , Μόρας .-
ΑΕΚ Αθηνών -Παναθηναϊκός  3-0 .-^
Τα γκολ : 30΄ Αραούχο , 52΄Γκάλο , 68΄ Αραούχο .-
Κάρτες : Κουρμπέλης , Ινσουά (2)= κόκκινη , Βράνιες , .-
Δευτέρα  02 04-2018 :
Αστέρας Τρίπολης -Πλατανιάς

***  Για την Β΄ Εθνική Football League  4η αγωνιστική :
Κυριακή 01 Απριλίου 2018 :
ΑΕ. Σπάρτης - Χανιά /Κισσαμικός 1-3 .- ^
Παναχαϊκή - ΟΦΗ  0-3 .-^
Απόλλων Λάρισας - Τρίκαλα 1963  0-1 .- ^
Βέροια - Πανσερραϊκός  0-3 .-^ α.α.
Καλλιθέα -Απόλλων Πόντου  0-1 .- ^
Αχαρναϊκός - Αναγέννηση Καρδίτσας  0-3 .- ^ α.α.
Εργοτέλης Παναιγιάλειος  5-1 .- ^
ΑΕ. Καραϊσκάκης - Αιγινιακός  2-0 .- ^
Άρης Θεσσαλονίκης - Δόξα Δράμας  1-0 .- ^

*** Για την Γ΄ Εθνική στο Ελληνικό ποδόσφαιρο  :
28-03-2018 : στην 25η αγωνιστική 4ος  όμιλος ,
Νίκη Βόλου - Διγενής Νεοχωρίου  0-0 .- ^
για την 28η  αγωνιστική 6ος όμιλος ,
ΑΟ. Λουτρακίου - Διαγόρας  0-2 .- ^
31-03-2018  για την 26η αγωνιστική 3ος όμιλος  ,
Σκουφάς Κομποτίου - Αστέρας Παραποτάμου  3-0 .- ^
για την 22η  αγωνιστική , 6ος όμιλος
Ιλίασος -  Πέλοπας Κιάτου  4-0 .- ^
Κυριακή 01 Απριλίου 2018 :
1ος  Όμιλος
ΑΣ. Ελπίς Σκουτάρεως - Ορφέας Πούμα Ξάνθης 0-1 .- ^
Άρις Αβάτου - Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου  0-3 .- ^
Αετός Ορφανού - Νέστος Χρυσούπολης  1-0 .- ^
Δόξα Προσκυνητών - Μ. Αλέξανδρος Καρπερής  3-1 .- ^
Μ Αλέξανδρος Ξηροποτάμου - -ΑΟ. Καβάλα  0-2 .- ^
ΑΕ. Διδιμοτοίχου -Απόλλων Παραλιμνίου  1-0 .- ^
2ος Όμιλος , 30η αγωνιστική ,
Μ. Αλέξανδρος Τρίκαλα - Μακεδονικός  0-1 .- ^
Νάουσσα - Αγροτικός Αστέρας  1-1 .- ^
Λαγκαδάς ΑΕ. Αλεξανδρίας 9-0 .- ^
Ηρακλής 1908 - Εδεσσαϊκός  3-1 .- ^
Καμπανιακός -ΑΕ. Καριίτσας  3-2 .- ^
Αλμοπώς Αριδέας - Α.Ο. Καρδιάς  0-1 .- ^
Πιερικός -Κιλκισιακός   0-0  .- ^
3ος  Όμιλός26η  αγωνιστική ,
Νέος Αμφίλοχος - Πανευκάδιος   2-2 .- ^
Τιλικράτης 2014 - Κατοριά  3-0 .- ^
Δόξα Κρανούλας - ΑΕ. Λευκίμης  1-0 .- ^
Θεσπρωτός - Μακεδονικός Φούφα 3-0 .- ^
Ερμής Αμυνταίου - Εθνικός Φιλιππιάδας  3-0 .- ^
4ος Όμιλος  ,
Αστέρας Ιτέας - Νίκη Βόλου  0-1 .- ^
Ολυμπιακός Βόλου 1937 - Αλμυρός 2-0 .- ^
ΑΟ Σελάνων - ΑΟ. Αχιλλέας Φαρσάλων  1-0 .- ^
Ρήγας Φεραίος - ΑΟ. Θήβα  0-0 .- ^
Αμβρυσσέας Διστόμου - ΑΠΟΚ Βελούχι  3-1 .- ^
Δηγένης Νεοχωρίου - Βόλος  ΝΠΣ  0-4 .-  ^
5ος  Όμιλος  ,  22η αγωνιστική,
Ζάκυνθος - Αστέρας Αμαλιάδας  0-2  .- ^
Τσικλητήρας Πύλου -  Παναρκαδικός  0-3 .- ^
Αχαϊκή -ΑΕ. Αστέρας Βλαχιώτη  0-0 .- ^
Παλληξουριακός - Διαγόρας Βραχναίϊκων 1-4 .- ^
Λεωνίδιο - Καλαμάτα  1-1 .- ^
Πανηλειακός - ΠΑΟ Βάρδας  2-3 .- ^
6ος  Όμιλος :
Ρόδος - Εθνικός Πειραιώς  0-1 .- ^
ΑΠΟ Κερατσίνι - Ένωση Πανασπροπυργιακού /Δάξα 1-2 .- ^
ΑΟ. Ζευγολατιού - Ιωνικός Νίκαιας  1-2 .- ^
7ος  Όμιλος :
ΑΕ. Ερμιωνίδας - Παναργειακός  2-0 .- ^
Α.Ο. Χαλκίς - Θύελλα Ραφήνας  2-1 .- ^
Α.Ο. Τρίγλια Ραφήνας -  Πανθηραϊκός   1-3 .- ^
 Αιολικός Μυτιλήνης - Ταμυναϊκός ΄λιβερίου  3-0 .- ^
Ερμής Κιβερίου - Διαγόρας Αγίας Παρασκευής  1-0 .- ^
8ος  Όμιλος  :
ΑΕ. Μυλοποτάμου - ΟΦ Ιεράπετρας  0-3 .- ^
ΑΕ. Κηφισιάς - Άγιος Ιερόθεος  2-2 .- ^
Ατσαλένιος -Ηλισιακός 1-0 .- ^
Φωστήρας - Ερμής Ζονιανών  2-1 .- ^
Αιγάλεω Αθηνών - Παλαιοχώρα  3-0 .- ^

*** Για το ποδόσφαιρο  U20 Super League :
Για την 23η αγωνιστική 24-03-2018
ΠΑΣ Γιάννινα - Λεβαδειακός  1-0 .- ^
Σάββατο 31 -03-2018 : για την 27η αγωνιστική :
Ξάνθη - ΠΑΣ Γιάννινα 2-3 .- ^
Λεβαδειακός - Αστέρας Τρίπολης  0-1 .- ^
Λαμία 1964 - Απόλλων Σμύρνης  3-1 .- ^
Παναθηναϊκός - Ατρόμητος Αθηνών 1-0 .- ^
Κυριακή 01  Απριλίου 2018 :
ΑΕΛ Λάρισσα - Παναιτωλικός  1-2 .- ^
ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης - Πανιώνιος 5-3 .- ^
Ολυμπιακός Πειραιώς - ΑΟΚ Κέρκυρα 3-2 .- ^

***  Στο Ελληνικό ποδόσφαιρο των  γυναικών 17η αγωνιστική :
Κυριακή 01-04-2018 :
Για την 13η  αγωνιστική   24-03-2018 :
Ελπίδες Καρδίτσας 94 - Ατρόμητος Αθηνών  1-0 .- ^
Για την 17η  αγωνιστική , 01-04-2018 :
Μεσολόγγι - Φαίδων Άργους  1-0 .- ^
ΟΦΗ - Άρης Θεσσαλονίκης  0-3 .- ^
Οδυσσέας Γλυφάδας -Ελπίδες Καρδίτσας 94  0-1 .- ^
Ατρόμητος Αθηνών - Βόλος 2004  5-0 .- ^
ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης - Αμαζόνες Δράμας  5-1 .- ^
ΑΕ Λάρισσα - Τρίκαλα 2011  3-1 .- ^

*** Για την Α1  στο Ελληνικό μπάσκετ  21 η  αγωνιστική :
Σάββατο 31-03-2018 :
Γ.Σ. Λάρισα Φάρος - Κολοσσός Ρόδου  79-77 .- ^
ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης - Κόροιβος Αμαλιάδας  92-63 .- ^
Κύμη - Τρίκαλα  72 -63 .- ^
Πανιώνιος - Γ.Σ. Λαυρίου  72-71 .- ^
Κυριακή 01-04-2018 :
Προμηθέας Πάτρας - Ρέθυμνο  94-72 .- ^
Ολυμπιακός Πειραιώς - ΑΕΚ Αθηνών 100-86 , (52-46) .- ^
Τα δεκάλεπτα : 19-21 , 33-25 , 22-15 , 26-25 .- ^
Μ. Δευτέρα 02-04-2018 :
Παναθηναϊκός Άρης Θεσσαλονίκης  84-63  (41-30)  .- ^
Τα δεκάλεπτα : 27-18 , 14-12 , 28-12 , 15-21 .- ^

*** Για την Α2  στο ελληνικό μπάσκετ  στην 24η αγωνιστική :
Σάββατο 31-03-2018 :
ΑΣ.  Παπάγου -Περιστέρι 64-84 .- ^
Ψυχικό - ΑΕ Λάρισσα  78-56 .- ^
ΑΣ. Καστοριάς - Γ.Σ. Ερμής Αγιάς  77-59 .-^
ΑΣΕ Δούκας - Χολαργός  86-99 .- ^
Αμύντας -Αρκαδικός  91-65 .- ^
Δόξα Λευκάδας - Ηρακλής Θεσσαλονίκης  87-89 .- ^
Εθνικός Πειραιώς - Μαρούσι   75-68 .- ^
Απόλλων Πάτρας - ΑΣ Καρδίτσας  73-78 .- ^

*** Για το Χάντμπολ  21 αγωνιστική :
Σάββατο 31 -03-2018 :
ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης -Διομήδης Άργους  36-25 .-^
ΠΑΣ Φοίβος Συκεών - ΓΣ Καματερού 22-22 .- ^
Ξάνθη - Ολυμπιακός Πειραιώς  20-39 .- ^
Πανελλήνιος - Γ.Σ. Δράμας 86  21-25 .- ^
Κυριακή 01-04-2018 :
ΑΣΕ Δούκας - Αεροπός Εδεσσας 43-24 .- ^
04-04-2018 :
ΑΕΚ Αθηνών - Φίλιππος Βέροιας

*** ΤΟΠΙΚΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΠΣΜ :
Α΄ ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ :
Α΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
(24η αγωνιστική)
ΑγώναςΓήπεδοΗμέραΗμ/νίαΏραΔιαιτητέςΑποτέλεσμα
1.Α.Ο. ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ - Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑ ΑΣΠΡΟΧΩΜΑΤΟΣΣάββατο31/03/1817:00ΜΠΛΑΝΑΣ Γ., ΚΑΣΚΑΝΗΣ Φ., ΚΟΜΠΙΛΙΡΗΣ Π.1-1
2.Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ "ΠΕΤΡΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΑΣ"Σάββατο31/03/1817:00ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ Η., ΤΣΟΠΑΝΑΚΗΣ Χ., ΓΙΑΝΝΕΤΣΟΣ Ι.3-0
3.Α.Σ. ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΔΗΜ. ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Σάββατο31/03/1817:00ΚΟΥΤΣΑΝΑΣΤΑΣΗΣ Ι., ΤΑΒΟΥΛΑΡΕΑΣ Δ., ΤΣΙΡΜΠΑΣ Ν.8-2
4.Α.Ο. ΦΑΡΑΙ - Α.Ο. ΜΙΛΤΙΑΔΗΣΔΗΜΟΤΙΚΟ "ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΧΡΑΜΗΣΣάββατο31/03/1820:00ΖΑΡΑΚΟΒΙΤΗΣ Ε., ΤΣΟΥΚΑΛΗ Α., ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ Η.5-0
5.ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ ΔΗΜ. ΚΤΕΛ "Γ. ΛΟΥΚΑΡΕΑΣ"Κυριακή01/04/1817:00ΝΙΚΑΣ Δ., ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ Χ., ΤΑΒΟΥΛΑΡΕΑΣ Δ.7-0
6.Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ - Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣΚυριακή01/04/1817:00ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ Η., ΓΙΑΝΝΕΤΣΟΣ Ι., ΤΣΟΠΑΝΑΚΗΣ Χ.0-2
7.ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ - ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΣΜΚυριακή01/04/1817:00ΠΛΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ Δ., ΚΟΜΠΙΛΙΡΗΣ Π., ΤΖΙΑΜΟΥΡΑΝΗΣ Θ.0-4
8.Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ - ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥΚυριακή01/04/1817:00ΜΠΛΑΝΑΣ Γ., ΚΑΣΚΑΝΗΣ Φ., ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ Κ.0-3
Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
(24η αγωνιστική)
ΑγώναςΓήπεδοΗμέραΗμ/νίαΏραΔιαιτητέςΑποτέλεσμα
9.ΑΣΤ. ΜΙΚΡΟΜΑΝΗΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΙΚΡΟΜΑΝΗΣΣάββατο31/03/1817:00ΝΙΑΡΧΟΣ Γ., ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ Α., ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ Γ.0-3
10.ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ Π.Σ. - Α.Ε. ΜΑΝΗΣ ΣΟΥΛΗΝΑΡΙΟΥΣάββατο31/03/1817:00ΣΚΟΡΔΟΣ Η., ΣΤΑΥΡΟΥ Δ., ΚΑΥΚΑΣ Α.3-2
11.ΑΙΑΝΤΑΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟ "ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΧΡΑΜΗΣΣάββατο31/03/1817:00ΑΛΕΞΕΑΣ Η., ΤΖΙΑΜΟΥΡΑΝΗΣ Θ., ΜΠΑΣΙΛΑΡΗΣ Ε.0-2
12.Α.Ο. ΔΩΡΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΔΩΡΙΟΥΣάββατο31/03/1817:00ΓΚΟΥΜΑΣ Ν., ΠΑΛΛΑΔΙΝΟΣ Σ., ΒΟΣΝΑΚΗΣ Κ.3-0
13.Α.Ε. ΑΒΙΑΣ - Α.Ο. ΜΕΘΩΝΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΣΜΣάββατο31/03/1817:00ΖΑΡΑΚΟΒΙΤΗΣ Ε., ΤΣΟΥΚΑΛΗ Α., ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ Η.1-0
14.ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΧΩΡΑΣ - Α.Ε. ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ ΧΩΡΑΣΣάββατο31/03/1817:00ΠΛΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ Δ., ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Ε., ΓΑΛΑΚΟΥΤΗΣ Γ.0-0
15.ΑΟ ΦΥΤΕΙΑΣ - ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ ΔΗΜ. ΚΤΕΛ "Γ. ΛΟΥΚΑΡΕΑΣ"Σάββατο31/03/1817:00ΨΗΛΟΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Κ., ΒΑΝΙΚΙΩΤΗΣ Γ., ΒΡΥΩΝΗΣ Β.1-1
Β΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 1ος ΟΜΙΛΟΣ
(22η αγωνιστική)
ΑγώναςΓήπεδοΗμέραΗμ/νίαΏραΔιαιτητέςΑποτέλεσμα
16.ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΛΑΤΥΒΑΛΥΡΑΣΣάββατο31/03/1817:00ΤΣΟΥΛΑΚΟΣ Η., ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ Γ., ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗΣ Γ.0-5
17.ΠΑΟ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ - ΝΕΟΣ ΑΡΙΣΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣΣάββατο31/03/1817:00ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Δ., ΓΑΚΗΣ Ν., ΣΑΠΟΥΤΖΗΣ Χ.2-0
18.Α.Ο. ΠΑΝΕΥΑΪΚΟΣ - ΑΠΣ ΑΡΙΣΑΝΔΡΟΥΣΑΣΚυριακή01/04/1811:00ΠΛΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ Δ., ΒΑΝΙΚΙΩΤΗΣ Γ., ΒΡΥΩΝΗΣ Β.0-1
19.ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΑΜΦΕΙΑΣ - ΑΕ ΚΥΠΑΡΙΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ "ΠΕΤΡΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΑΣ"Κυριακή01/04/1817:00ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ Μ., ΣΤΑΥΡΟΥ Δ., ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ Γ.2-3
20.ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ. - ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΚΟΠΑΝΑΚΙΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΥ Κυριακή01/04/1817:00ΓΚΟΥΜΑΣ Ν., ΓΙΑΝΝΑΚΛΗΣ Δ., ΣΒΑΡΝΙΑΣ Β.3-2
21.ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ - ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣΑΡΦΑΡΩΝΚυριακή01/04/1817:00ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Δ., ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ Κ., ΓΑΚΗΣ Ν.2-2
Β΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 2ος ΟΜΙΛΟΣ
(22η αγωνιστική)
ΑγώναςΓήπεδοΗμέραΗμ/νίαΏραΔιαιτητέςΑποτέλεσμα
22.ΘΥΕΛΛΑ ΧΑΡΑΚΟΠΙΟΥ - Α.Ο. ΠΑΤΙΣΤΑ ΚΟΡΩΝΗΣΣάββατο31/03/1817:00ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ Χ., ΤΖΕΜΑΛΑΪ Ε., ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.5-0
23.ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΥΛΙΑ - ΑΣ ΔΑΝΑΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ "ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΧΡΑΜΗΣΚυριακή01/04/1813:00ΝΙΑΡΧΟΣ Γ., ΝΤΟΧΑΣ Β., ΣΓΟΥΜΠΟΠΟΥΛΟΣ Σ.5-1
24.ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ - ΑΣ ΦΥΤΕΙΑΣΔΗΜ. ΚΤΕΛ "Γ. ΛΟΥΚΑΡΕΑΣ"Κυριακή01/04/1814:00ΤΑΒΟΥΛΑΡΕΑΣ Δ., ΑΓΓΕΛΗ Μ., ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ Π.2-4
25.ΑΠΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΑΛ/ΤΑΣΣΟΥΛΗΝΑΡΙΟΥΚυριακή01/04/1817:00ΣΚΟΡΔΟΣ Η., ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ Α., ΣΚΑΡΠΕΤΗΣ Γ.1-2
Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
(17η αγωνιστική)
ΑγώναςΓήπεδοΗμέραΗμ/νίαΏραΔιαιτητέςΑποτέλεσμα
26.ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ - ΝΕΣΤΩΡ ΠΥΛΟΥΜΕΣΣΗΝΗΣΚυριακή01/04/1811:00ΤΣΟΥΛΑΚΟΣ Η., ΚΑΜΑΙ Α., ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ Π.3-0
27.Α.Ο. ΛΑΙΪΚΩΝ - ΑΠΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΙΚΑΡΟΣ ΔΗΜ. ΚΤΕΛ "Γ. ΛΟΥΚΑΡΕΑΣ"Κυριακή01/04/1811:00ΚΟΜΠΙΛΙΡΗΣ Π., ΤΣΙΡΜΠΑΣ Ν., ΚΑΣΚΑΝΗΣ Φ.1-0
28.ΑΣ ΘΥΕΛΛΑ ΜΕΡΟΠΗΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣΜΕΛΙΓΑΛΑΚυριακή01/04/1811:00ΓΙΑΝΝΕΤΣΟΣ Ι., ΜΠΑΣΙΛΑΡΗΣ Ε., ΜΠΟΥΡΙΚΑΣ Η.4-1
29.ΑΟ ΕΡΜΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - Π.Α.Ο.Κ.ΔΗΜ "ΠΑΝ ΜΠΑΧΡΑΜΗΣ"Δευτέρα02/04/1817:00ΠΑΛΛΑΔΙΝΟΣ Σ., ΚΟΛΥΒΑΡΗΣ Π., ΚΟΥΤΑΒΑΣ Η.3-0

~*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ  2018 :
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης
Πέμπτη 01 Μαρτίου 2018 . ~ ΚΑΛΟ  ΜΗΝΑ  για όλους μας  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2018/03/news-01-2018.html .-  
~ **Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Κυριακή  25 Μαρτίου  2018
  :  ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ και Εορτασμός επανάστασης κατά Τούρκων  του 1821 ..!  http://snsarfara.blogspot.gr/2018/03/news_25.html .-  
 ~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζει της ενημέρωσης .
Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018
  :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/03/arfara-news_26.html .-  
~**Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τρίτη 27  Μαρτίου 2018
   :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2018/03/arfara-news_27.html .-   ~

** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τετάρτη 28  Μαρτίου  2018
:  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/03/arfara-news_28.html .- 
~**Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Πέμπτη 29  Μαρτίου  2017
  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2018/03/news.html .- 
Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Παρασκευή 30  Μαρτίου  2018
   : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2018/03/news_30.html .-
~ **

~ **  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2018 : 
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης . Κυριακή  01  Απριλίου  2018 : ~ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ ! ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ σε  ΟΛΟΥΣ μας  !  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2018/04/arfara-news.html .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Μ . Δευτέρα  02 Απριλίου 2018
  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2018/04/arfara-news.html .-
~ **

 ***BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-  
01stamos1947.-
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   6299   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3926   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
Σύνολον                                  14.152   βίντεο   .-  
The YOUTUBE:
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
http://eidisoules.gr   =ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ, Έγκυρη και Αξιόπιστη 
https://www.facebook.com/sylgkdsarf = Σ. Γονέων  Κηδεμόνων. Δημοτικού .Αρφαρών. 
-browser = ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ  https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser  .-   http://davillastours.wixsite.com/tours/blank-canh  .-        
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου