Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 08 Φεβρουαρίου  2017 :
Στο  αγιάζι της  ενημέρωσής μας ......
~Ο Θεός από κάθε άνθρωπο που είναι βαπτισμένος ζητάει αυτά τα τρία: Από την ψυχή ορθή πίστι, από την γλώσσα την αλήθεια και από το σώμα την σωφροσύνη.
Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος
Δελβινάκι Ιωαννίνων 1913  
Δρόμος Ανδρίτσαινας 1903  
Δρόμος Πρέβεζας -Ιωαννίνων 1913  
Έδεσσα 1908
~ 8 Φεβρουαρίου
Ζαχαρίου του προφήτου. Θεοδώρου του Στρατηλάτου (1) (†319). Μαρτύρων Μάρθας και Μαρίας (2) των αδελφών και Λυκαρίωνος. Οσίων, Νικηφόρου, Στεφάνου και Φιλαδέλφου, Μακαρίου επισκόπου Πάφου και Πολυκάρπου.
(1)O άγιος Θεόδωρος ο Στρατηλάτης καταγόταν από τα Συχάϊτα της Γαλατίας και κατοικούσε στην Ηράκλεια του Εύξεινου Πόντου. Στρατιωτικός στο επάγγελμα, διακρίθηκε για την γενναιότητά του και γρήγορα προήχθη στους υψηλότερους βαθμούς της στρατιωτικής ιεραρχίας. Αθλητής γενναιότατος ο Θεόδωρος, ήταν συγχρόνως και υπόδειγμα σεμνότητας όπως αρμόζει σε έναν γνήσιο Χριστιανό. Όταν ο αυτοκράτορας Λικίνιος επισκέφθηκε την Ηράκλεια είχε την ευκαιρία να δει και να θαυμάσει από κοντά τον Θεόδωρο. Ζήτησε ωστόσο κάποιες περαιτέρω πληροφορίες για τον άγιο, οι οποίες δυσαρέστησαν τον αυτοκράτορα. O Θεόδωρος ήταν χριστιανός. Αμέσως ο Λικίνιος διέταξε να φέρουν τον άγιο ενώπιόν του και όταν παρά τις παρακλήσεις, τις απειλές και υποσχέσεις ο άγιος παρέμεινε ακλόνητος στην πίστη του, καθαιρέθηκε από το αξίωμά του και υποβλήθηκε σε φριχτά βασανιστήρια και τέλος αποκεφαλίστηκε.
(2)Οι αγίες Μάρθα και Μαρία ήταν αδελφές, οι οποίες έζησαν κατά την περίοδο των ανελέητων διωγμών των Χριστιανών από τους άθεους και ασεβείς ειδωλολάτρες. Οι δύο αδελφές καταδικάστηκαν διότι αφιέρωσαν την ζωή τους στη διάδοση της ευαγγελικής πίστης, ιδίως ανάμεσα στο γυναικείο κόσμο. O έπαρχος προσπάθησε με διάφορες κολακείες και τεχνάσματα να τις πείσει να λυπηθούν τη νεότητά τους, αλλά εκείνες έμειναν αμετάπειστες και επισφράγισαν την πίστη τους με το τίμιο αίμα τους μαζί με τον νεαρό μοναχό Λυκαρίωνα. ~ 
Σήμερα 08/02/2017 εορτάζουν:
Άγιος Θεόδωρος ο Στρατηλάτης, Προφήτης Ζαχαρίας
~   Ἦχος δ’. Ὁ ὑψωθεῖς ἐν τῷ Σταυρῷ.
~    Στρατολογία ἀληθεῖ Ἀθλοφόρε, τοῦ οὐρανίου στρατηγὸς βασιλέως, περικαλλὴς γεγένησαι Θεόδωρε, ὄπλοις γὰρ τῆς πίστεως, παρετάξω ἐμφρόνως, καὶ κατεξωλόθρευσας, τῶν δαιμόνων τὰ στίφη, καὶ νικηφόρος ὤφθης Ἀθλητής, ὅθεν σὲ πίστει, ἀεὶ μακαρίζαμεν.
~* Απολυτίκιο Αγ. Θεοδώρου του Στρατηλάτου - 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  : https://youtu.be/6i4R10T5DJU  .-


~
Όσιος Παρθένιος επίσκοπος Λαμψάκου

Όσιος Παρθένιος επίσκοπος Λαμψάκου
 
Άγιος Γεώργιος ο Νεομάρτυρας εξ Αλικιανού της Κυδωνίας Κρήτης

Άγιος Γεώργιος ο Νεομάρτυρας εξ Αλικιανο....
 
Αγία Αγάθη

Αγία Αγάθη
 
Τελώνου και Φαρισαίου (Αρχή Τριωδίου)

Τελώνου και Φαρισαίου (Αρχή Τριωδίου)
 
Δίκαιος Συμεών ο Θεοδόχος και Άννα η Προφήτιδα

Δίκαιος Συμεών ο Θεοδόχος και Άννα η Προ....
 
Άγιοι Σταμάτιος και Ιωάννης οι αυτάδελφοι και ο συνοδίτης αυτών Νικόλαος οι Νεομάρτυρες εκ Σπετσών

Άγιοι Σταμάτιος και Ιωάννης οι αυτάδελφο....
 
Υπαπαντή του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού

Υπαπαντή του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος....
 
Άγιοι Τρεις Ιεράρχες

Άγιοι Τρεις Ιεράρχες
 
Άγιοι Αθανάσιος ο Μέγας και  Κύριλλος Πατριάρχες Αλεξανδρείας

Άγιοι Αθανάσιος ο Μέγας και Κύριλλος Πα....
 
Άγιος Αντώνιος ο Μέγας

Άγιος Αντώνιος ο Μέγας
 
*** ΑΝΗΣΥΧΟΙ οι ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΟΙ!Κάτι φοβούνται...

~ Eξαιρετικά ανήσυχοι φαίνεται να είναι οι σεισμολόγοι,κυρίως για τη σεισμική δραστηριότητα στο βόρειο Αιγαίο.
Να σημειωθεί πως έχουν καταγραφεί συνολικά 13 σεισμοί άνω των 3 ρίχτερ,με το μεγαλύτερο να αγγίζει τα 4 ρίχτερ στις 07:15 το πρωί,ακολούθησαν το μεγάλο σεισμό των 5,2 βαθμών που προηγήθηκε 04:24 το πρωί με επίκεντρο τη Μικρασιατική Τρωάδα, που βρίσκεται βόρεια της Λέσβου.
Ο καθηγητής γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κ. Παπαζάχος τόνισε «θα πρέπει να εξηγήσουμε τι σημαίνει η έννοια της «ανησυχίας». Μιλάμε για μια σεισμική ακολουθία που έχει αρκετά δύσκολα χαρακτηριστικά καθώς έχει ενεργοποιήσει ένα σημαντικό κομμάτι 10 με 15 χλμ».
 Eπιπρόσθετα ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Άκης Τσελέντης, φάνηκε αρκετά πιο ανήσυχος σε σχέση με τον κ. Παπαζάχο και τόνισε πως«τις τελευταίες δύο μέρες η ανησυχία είναι μεγαλύτερη καθώς έχουμε ένα έλλειμμα των απαραίτητων μετασεισμών της τάξης των 4 ρίχτερ. Σε συνδυασμό με το γεγονός πως το ρήγμα έχει δώσει τεράστιους σεισμούς για τα ελληνικά δεδομένα πρέπει να είμαστε σε μεγάλη επιφυλακή».
Δείτε το βίντεο:  Newsbeast.gr - Ανήσυχοι οι σεισμολόγοι για το Αιγαίο , https://youtu.be/G-HojQSc924 .-

***  Τατούλης προς Τσίπρα: «Άμεση προτεραιότητα η προστασία του εισοδήματος των αγροτών» 
Την ανάγκη προστασίας τόσο της αγροτικής παραγωγής και την απρόσκοπτη διάθεσή της στις αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού, όσο και του εισοδήματος των αγροτών, επισημαίνει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Προστασίας του Πολίτη, εν όψει των κινητοποιήσεων των αγροτών της χώρας.
Ο κ. Τατούλης επισημαίνει στην επιστολή του τους κινδύνους από τις κλιμακούμενες κινητοποιήσεις για την παρακώλυση στις εξαγωγές φορτίων από την Πελοπόννησο, ιδιαίτερα των εποχιακών εσπεριδοειδών, με προορισμό χώρες της Ε.Ε. και τις τρίτες χώρες.
Υπογραμμίζει ακόμη στην επιστολή του την αβεβαιότητα που κυριαρχεί στα συσκευαστήρια για ό,τι πρόκειται να λάβει χώρα τις προσεχείς ημέρες, καθώς και το γεγονός ότι κινδυνεύουν οι εμπορικές συμφωνίες με τους εισαγωγικούς φορείς παραδοσιακών αγορών του εξωτερικού. Επισημαίνει δε ότι απειλούνται εκατοντάδες θέσεις εργασίας μόνιμου, εποχικού και εργατικού προσωπικού, που απασχολούνται στη συγκομιδή-τυποποίηση-συσκευασία –μεταφορά των αγροτικών προϊόντων.
«Οι αγρότες ειδικά των εσπεριδοπαραγωγών περιοχών της Πελοποννήσου, όπως κάθε χρόνο, με “ευλαβική συνέπεια”, έτσι και φέτος, καλούνται αυτοί και μόνο αυτοί να πληρώσουν για τα προβλήματα του κλάδου τους» αναφέρει επίσης ο κ. Τατούλης και υπενθυμίζει ότι αρκετές περιοχές της Πελοποννήσου κηρύχτηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των ζημιών από τα πρόσφατα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα και τον παγετό.

***  Δικαστικό «όχι»: Επέβαλαν την ασφυξία στον ΔΟΛ
Αφήνουν απλήρωτους τους εργαζόμενους
Απορρίφθηκε από τον αρμόδιο δικαστή το αίτημα των εργαζομένων του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ), που ζητούσαν να μείνει ανοικτός συγκεκριμένος λογαριασμός για πληρωμή  των εργαζομένων, ώστε να συνεχίσουν τη λειτουργία των εντύπων, των δικτυακών τόπων, του ραδιοφωνικού σταθμού και λοιπών δραστηριοτήτων του συγκροτήματος.
Το δικαστήριο αποφάσισε ότι η περιουσιακή κατάσταση του ΔΟΛ θα παραμείνει αμετάβλητη, μέχρι να δρομολογηθεί από τις τράπεζες η διαδικασία της εκκαθάρισής του.
Με την απόφαση αυτή το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα των εργαζομένων στον ΔΟΛ, που άσκησαν κύριες παρεμβάσεις, μέσω των πληρεξουσίων δικηγόρων των συνδικαλιστικών τους σωματείων, ζητώντας να μην ... σφραγιστεί ο λογαριασμός του Οργανισμού για την καταβολή μέρους των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους της επιχείρησης, που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και επτά μήνες.
Όπως είναι γνωστό οι τράπεζες έχουν καταθέσει αίτηση για υπαγωγή του ΔΟΛ σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης. Αίτηση που συζητείται στις 3 Μαρτίου 2017.
Παράλληλα, οι τράπεζες ζήτησαν την έκδοση προσωρινής διαταγής ,που συζητήθηκε το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής.
Το δια ταύτα της απόφασης που εξέδωσε ο πρόεδρος υπηρεσίας έχει δύο βασικές παραμέτρους:
1ον) Διατάσσει την αναστολή των ατομικών διώξεων κατά της ανώνυμης εταιρείας Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη (ΔΟΛ) ΑΕ και
2ον) Διατάσσει την απαγόρευση διάθεσης οποιουδήποτε περιουσιακού στοιχείου της ανώνυμης εταιρείας Δημοσογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη και των συνοφειλετών αυτής.
Έτσι, με την έκδοση της δικαστικής απόφασης έκλεισε ουσιαστικά η μοναδική πρόταση - διέξοδος για να κρατηθούν στη ζωή τα έντυπα του ΔΟΛ.

Η πρόταση αυτή αφορούσε στην εξαίρεση από τη δέσμευση συγκεκριμένου τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο κατατίθενται οι εισπράξεις από τις κυκλοφορίες και τα κέρδη των εντύπων. Με δεδομένο ότι είναι απλήρωτοι επί 7 μήνες αυτός θα ήταν ο μόνος τρόπος για να καταβληθεί μέρος των χρημάτων για την τρέχουσα μισθοδοσία και να συνεχίσουν να εργάζονται ώστε να παραμείνουν «ζωντανά» τα έντυπα, μέχρις ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία της εκκαθάρισης και ο ΔΟΛ περάσει στην επόμενη μέρα.
Νομικοί κύκλοι πάντως σημείωναν με νόημα πως η απόφαση του δικαστηρίου που δεν επιτρέπει την κίνηση του επίμαχου λογαριασμού με αποκλειστικό σκοπό την εξυπηρέτηση της μισθοδοσίας των εργαζομένων, δεν μπορεί παρά να έχει επιπτώσεις και στην αξία του περιουσιακού στοιχείου των τραπεζών.
Προσθέτοντας το αυτονόητο πως μία ανοιχτή επιχείρηση, ακόμα και την ώρα της εκκαθάρισής της, έχει μεγαλύτερη αξία από τους τίτλους της.
Μετά από τη δικαστική αυτή εξέλιξη,οι επόμενες ώρες είναι καθοριστικές και κρίσιμες. Οι εργαζόμενοι στον ΔΟΛ θα αποτιμήσουν τα δεδομένα και θα καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Newsroom ΔΟΛ

***  Στουρνάρας: Το ΔΝΤ επικρίνει όλους τους άλλους εκτός από τον εαυτό του  
Κριτική στο Ταμείο
Ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας 
~  Κριτική για τα λάθη του παρελθόντος ασκεί σε επιστολή του προς το ΔΝΤ ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, εκφράζοντας παράλληλα τη διαφωνία του για σειρά εκτιμήσεων που περιλαμβάνονται στην τελευταία έκθεση του Ταμείου για την ελληνική οικονομία.
Όπως σημειώνει, το ΔΝΤ υποεκτιμά την πρόοδο που έχει συντελεστεί και είναι υπερβολικά απαισιόδοξο σχετικά με τις μακροοικονομικές και δημοσιονομικές προβλέψεις, καθώς και σχετικά με τις μελλοντικές οικονομικές εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένης της περαιτέρω ανάγκης των τραπεζών για ανακεφαλαιοποίηση.
Σε ό,τι αφορά τις τράπεζες, το Ταμείο θεωρεί ότι θα χρειαστούν επιπλέον κεφάλαια 10 δισ. ευρώ, χωρίς όμως να εξηγεί, όπως αναφέρει ο διοικητής της ΤτΕ, γιατί συμβαίνει αυτό.
Προσθέτει δε ότι σύμφωνα με την εκτίμηση των εποπτικών αρχών (ΕΚΤ, SSM, Τράπεζα της Ελλάδος), ο βασικός κεφαλαιακός δείκτης των τραπεζών είναι 18%, από τους υψηλότερους στην ΕΕ.
Επιπλέον, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, η επίτευξη των μεσοπρόθεσμων στόχων για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια θα αυξήσει περαιτέρω τον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας.
Όλα τα παραπάνω, σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι μακροχρόνιες προβλέψεις του Ταμείου φαίνεται να έχουν ενσωματώσει μόνο κινδύνους αντί να αποτελούν ένα βασικό σενάριο.
«Δεδομένου ότι το πρωτογενές πλεόνασμα της γενικής κυβέρνησης είναι πιθανό να φθάσει το 2% του ΑΕΠ, έναντι στόχου 0,5%, οι δημοσιονομικές προβλέψεις του Ταμείου εγείρουν πολλά ερωτήματα» κατά τον διοικητή της ΤτΕ.
«Χάνει την ευκαιρία να είναι δίκαιο με την ιστορία»
Για την εκ των υστέρων αξιολόγηση του προγράμματος του 2012, ο κ. Στουρνάρας αναφέρει πως η έκθεση αυτή ενώ περιέχει πολύ χρήσιμες πληροφορίες για την περίοδο που εξετάζει χάνει την ευκαιρία να είναι δίκαιη με την ιστορία, δεδομένου ότι επικρίνει όλους τους άλλους εκτός από το ΔΝΤ.
Σε ό,τι αφορά αυτό το σημείο, με την ιδιότητα του υπουργού Οικονομικών μεταξύ του Ιουλίου του 2012 και Ιουνίου 2014, επιβεβαιώνει ότι:
* Το ΔΝΤ πίεσε για όλο και περισσότερα μέτρα λιτότητας
  • Το ΔΝΤ είναι εν μέρει υπεύθυνο για τις καθυστερήσεις στο κλείσιμο της αξιολόγησης του 2013, δεδομένου ότι ήταν αδικαιολόγητες (με δεδομένη την τελική έκβαση) ζητώντας πρόσθετα παραμετρικά μέτρα δημοσιονομικής πολιτικής, ακόμη και όταν ήταν περισσότερο από σαφές ότι το 2013 οι δημοσιονομικές εξελίξεις οδηγούσαν προς μεγάλο πρωτογενές πλεόνασμα καθ' υπεραπόδοση
  • Το ΔΝΤ επέμεινε στην πρόσθετη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αγνοώντας τις απόψεις των αρχών, της Τράπεζας της Ελλάδος και την ΕΚΤ, και αποδείχθηκε ότι κατάφωρα υπερεκτίμησε τις κεφαλαιακές ανάγκες και υποτίμησε τον αντίκτυπο στην οικονομία
  • Το ΔΝΤ υποβάθμισε σταθερά την πρόοδο στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, αγνοώντας, μεταξύ άλλων, τις εκτιμήσεις του ΟΟΣΑ.  Newsroom ΔΟΛ
***  Το θρυλικό beach party του «Λούκι» στη Βουλιαγμένη 
Βράδυ με φεγγάρι και θαλασσινές βουτιές
Ένα... πάρτυ για φίλους αποφάσισε να δώσει το 1983 ο Λουκιανός Κηλαηδόνης. Το αποτέλεσμα ήταν το περίφημο «Πάρτυ στη Βουλιαγμένη», που έγινε το 1983 και που συγκέντρωσε δεκάδες χιλιάδες θεατές.
Το «Πάρτυ στη Βουλιαγμένη» θεωρήθηκε το ελληνικό Woodstock και ο Λουκιανός με αυτήν την εκδήλωση ήταν ο πρώτος καλλιτέχνης που έβγαλε τις συναυλίες από τα γήπεδα και τα θέατρα σε φυσικούς χώρους.
Στο πάρτι του 1983 είχαν εμφανιστεί διαδοχικά οι Διονύσης Σαββόπουλος, Μαργαρίτα Ζορμπαλά, Βαγγέλης Γερμανός, Γιώργος Νταλάρας, Αφροδίτη Μάνου και Μαντώ, αποβιβαζόμενοι με ταχύπλοα στην πλωτή εξέδρα.
Σε μια εποχή που ο όρος «beach party» δεν ήταν ιδιαίτερα γνωστός, το πάρτυ του Κηλαηδόνη -ο οποίος απεβίωσε την Τρίτη στα 73 του- κατάφερε να δημιουργήσει το αδιαχώρητο σε όλη την παραλιακή λεωφόρο, από τη Βουλιαγμένη μέχρι τη Λεωφόρο Συγγρού.
Ο ίδιος είχε δηλώσει για αυτή τη βραδιά: «Πάντα για τα πάρτι μου έψαχνα το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας ή το απέραντο γρασίδι αυτών των κήπων, πάντα ήθελα να φαίνονται όλα χαλαρά και απρόβλεπτα, για να αισθάνονται όλοι σαν το σπίτι τους, όση δουλειά κι αν κρυβόταν από πίσω, πάντα με κρατούσε στην αγκαλιά της η Αθήνα μας, οπότε νοιώθω πολύ οικεία σε αυτό τον υπέροχο χώρο και ελπίζω να σημάνει το ίδιο και για σας».
Ο Κηλαηδόνης προετοίμαζε το πάρτυ επί μήνες. Αποφάσισε να το διοργανώσει μια νύχτα με πανσέληνο, με τον ίδιο τον τραγουδοποιό να επιθυμεί «μια λαϊκή βραδιά με κάποιο αισθητήριο».
«Πηγαινοερχόμουν έξι μήνες (στην πλαζ του ΕΟΤ). Μέτρησα τα πάντα. Το μόνο που δεν πρέβλεψα ήταν η μεγάλη προσέλευση του κόσμου» είχε πει σε συνέντευξή του αργότερα.
Στις 19:00 το απόγευμα της 25ης Ιουλίου οι είσοδοι της πλαζ άνοιξαν και τα εισιτήρια (που κόστιζαν 300 δραχμές) είχαν γίνει ανάρπαστα. Πολλοί επέλεξαν να φτάσουν στην πλαζ... κολυμπώντας.
Όσοι πληροφορήθηκαν για τη συναυλία από το ραδιόφωνο έσπευσαν στη Βουλιαγμένη με αποτέλεσμα να γίνει το αδιαχώρητο στην Παραλιακή.
Το πρόγραμμα ξεκινά με τον οικοδεσπότη Κηλαηδόνη και συνεχίζεται με -μεταξύ άλλων- Βαγγέλη Γερμανό και Διονύση Σαββόπουλο, ο οποίος είχε δηλώσει: «Νομίζαμε ότι ήταν πάρτυ - βεγγέρα, αλλά διαπιστώσαμε ότι πρόκειται για υπερπαραγωγή της Φίνος Φιλμ».
Ακόμα και καντάδα περιελάμβανε η βραδιά. Ο Λουκιανός Κηλαηδόνης τραγουδά τη Βουλιαγμένη και μαζί με τον Γιώργο Νταλάρα τα Θερινά Σινεμά, ενώ το πλήθος χορεύει και κάνει βουτιές στη θάλασσα.
«Τώρα που διαπιστώσαμε πως δεν υπάρχουν χώροι για τόσες χιλιάδες κόσμου, την επόμενη φορά θα μαζευτούμε στον κάμπο της Θεσσαλίας!» είχε πει αστειευόμενος ο Λουκιανός μετά τη συναυλία. Newsroom ΔΟΛ
***   Δεκάδες σεισμικές δονήσεις στη θαλάσσια περιοχή της Λέσβου
Στα μικρασιατικά παράλια
Δύο σεισμικές δονήσεις μεγαλύτερες των 4 βαθμών σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στα μικρασιατικά παράλια. Υπενθυμίζεται ότι τις δύο προηγούμενες ημέρες, με επίκεντρο στην ίδια περιοχή καταγράφηκαν τρεις σεισμοί άνω των 5 βαθμών.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών ο πρώτος σεισμός ήταν έντασης 4,3 βαθμών, είχε εστιακό βάθος 15 χιλιόμετρα και έγινε στις 11 το βράδυ της Τρίτης.
Ο δεύτερος ήταν έντασης 4,5 βαθμών έγινε στις 3.38 τα ξημερώματα της Τετάρτης και είχε εστιακό βάθος στα 15 χιλιόμετρα.
Σημειώνεται ότι δεκάδες άλλοι σεισμοί, μεγέθους κάτω των 4 βαθμών έγιναν τόσο στην μικρασιατική ακτή από το Αδραμμύτι ως και το δυτικό ακρωτήριο όσο και στον υποθαλάσσιο χώρο μεταξύ βόρειας Λέσβου και απέναντι ακτών.  Newsroom ΔΟΛ

*** Δεν είχε σταματημό η συμμορία των «5», κάθε βράδυ άνοιγαν καταστήματα σε όλη την Καλαμάτα 
Καταστήματα της Καλαμάτας, κάθε είδους, σχεδόν κάθε βράδυ, άνοιγε η συμμορία των «5» νεαρών που συνέλαβε προχθές η Ασφάλεια Καλαμάτας, αρπάζοντας ό,τι πολύτιμο έβρισκαν.
Από το πέρασμά τους δε γλύτωσαν τα γραφεία του ΙΕΚ – ΟΑΕΔ, ούτε το κυλικείο Δημοτικού Σχολείου.
Μάλιστα, τα δύο αδέλφια που συμμετείχαν στην ομάδα είναι αρκετά γνωστά στις Αρχές, καθώς μόλις το Δεκέμβριο είχαν εκδοθεί εναντίον τους εντάλματα σύλληψης από τον ανακριτή Καλαμάτας για διακεκριμένες κλοπές.
Σήμερα θα απολογηθεί στον ανακριτή για τις πράξεις του ο ένας από τους πέντε δράστες, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις αύριο Πέμπτη.
  Μπαράζ κλοπών
Τα μπαράζ κλοπών και διαρρήξεων, κυρίως σε καταστήματα της Καλαμάτας, είχε ξεκινήσει από τις 8 Δεκεμβρίου και τα κρούσματα συνεχίζονταν με αμείωτο ρυθμό σχεδόν κάθε βράδυ. Αυτό είχε θέσει σε εγρήγορση τους αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, οι οποίοι, συγκεντρώνοντας στοιχεία και αξιολογώντας πληροφορίες και από οπτικό υλικό, προχθές το απόγευμα έφτασαν στα ίχνη τους.
Συγκεκριμένα, συνέλαβαν έναν 17χρονο, έναν 23χρονο και τον 28χρονο αδελφό του, έναν 25χρονο και έναν 30χρονο, στο σπίτι μάλιστα του οποίου στις Εργατικές Κατοικίες της Αγίας Τριάδας βρέθηκαν κάποια από τα κλοπιμαία.
Συνολικά εξιχνιάστηκαν 44 περιπτώσεις διαρρήξεων, κλοπών, αλλά και απόπειρας κλοπής σε καταστήματα και δίκυκλα οχημάτων στην Καλαμάτα. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
  Διαρρήξεις
Παραβιάζοντας πάντα πόρτες και παράθυρα, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, οι «5» από 8/12/2016 έως και 5/2/2017 είχαν διαπράξει τις εξής διαρρήξεις και κλοπές:
-35 διαρρήξεις σε καταστήματα: Από ζαχαροπλαστείο στην οδό Φαρών αφαίρεσαν 70 ευρώ, από κομμωτήριο στη Βασ. Όλγας 20 ευρώ, από καφετέρια στην οδό Αγ. Νικολάου ηλεκτρικά είδη (τηλεόραση, καφετιέρα, μηχανή καφέ ηλεκτρονικό υπολογιστή), από κατάστημα εμπορίας υπολογιστών στην Ξενοφώντος 4 τάμπλετ, άγνωστο αριθμό από «στικάκια» και βιβλιάρια τραπέζης, από καφενείο στην Αριστομένους 200 ευρώ, από κατάστημα στην Αριστοδήμου 150 ευρώ και έγγραφα, από κατάστημα αλουμινίων στο Ασπρόχωμα 150 ευρώ, από τα γραφεία του ΙΕΚ – ΟΑΕΔ Καλαμάτας μια κεντρική μονάδα υπολογιστή, από επιχείρηση εμπορίας πρώτων υλών και ζαχαροπλαστικής στην Μπουλούκου 200 ευρώ, από καφενείο στην Ακρίτα 250 ευρώ, από πρακτορείο ΟΠΑΠ στη Νέδοντος 300 ευρώ, από ζαχαροπλαστείο στην Αριστομένους 150 ευρώ, από κατάστημα επίπλων στην Ομήρου 100 ευρώ, από γραφείο στη Γεωργούλη 650 ευρώ από παλιό χρηματοκιβώτιο και άγνωστο αριθμό λιρών, από πρακτορείο ΟΠΑΠ στην Αθηνών 40 ευρώ, από κατάστημα χαρτικών στη Σόλωνος 20 ευρώ, από ραφείο στη Γεωργούλη 700 ευρώ, ενώ το διέρρηξαν και δεύτερη φορά παίρνοντας άλλα 20 ευρώ και μικροαντικείμενα, από καθαριστήριο στην Κρήτης 100 ευρώ και έγγραφα, από κατάστημα επίπλων στην Αριστοδήμου 100 ευρώ, από το κυλικείο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας 4 συσκευές αξίας 130 ευρώ και βρώσιμα είδη, από κατάστημα ηλεκτρικών ειδών στην Αριστοδήμου 50 ευρώ, από αναψυκτήριο στην οδό Ψάλτη 150 ευρώ, από κατάστημα ψιλικών έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή αξίας 300 ευρώ και τσιγάρα, από κατάστημα με πυροσβεστικά είδη 350 ευρώ, από ζαχαροπλαστείο στη Βασ. Γεωργίου 1.970 ευρώ και ένα τάμπλετ, από ανθοπωλείο 20 δολάρια ΗΠΑ, 15 ευρώ και ένα φορητό υπολογιστή, από καφενείο στη Βασ. Γεωργίου 15 ευρώ, ένα φορητό υπολογιστή και 3 κινητά, από γραφείο στη Βαλαωρίτου ένα ταμπλετ, από κατάστημα φιαλών υγραερίου στη Νικηταρά 50 ευρώ, από καθαριστήριο στη Λακωνικής 60 ευρώ και 3 κινητά, από ψησταριά στην οδό Λακωνικής 55 ευρώ και ένα τάμπλετ, από καφετέρια στη Λυκούργου 200 ευρώ, από κατάστημα εμπορίας παραδοσιακών ειδών στη Ναυαρίνου 50 ευρώ και από κατάστημα με ορθοπαιδικά είδη στην Αριστοδήμου 250 ευρώ.
  Απόπειρες και δίκυκλα
-5 απόπειρες κλοπής σε καταστήματα: Σε καφενείο και καθαριστήριο στην Κανάρη, σε κατάστημα με είδη προικός στην Ακρίτα, σε κατάστημα ρούχων στην Αριστοδήμου και σε καφετέρια στην Βαλαωρίτου.
-4 κλοπές δίκυκλων: Μία μοτοσυκλέτα στη Σανταρόζα, ένα μοτοποδήλατο στη Μεγ. Αλεξάνδρου, μια μοτοσυκλέτα στην οδό Στενύκλαρου και μια μοτοσυκλέτα στην οδό Αριστείδου. Από αυτές βρέθηκαν οι τρεις τελευταίες και έχουν αποδοθεί στους ιδιοκτήτες. Από τους 5 δράστες κατασχέθηκαν 3 κινητά τηλέφωνα και διαρρηκτικά εργαλεία (σκύλα, κατσαβίδι, τανάλια κ.ά.), καθώς και το χρηματικό ποσό των 387 ευρώ.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Σειρά πιστώσεων για νέα έργα στην Καλαμάτα 
Η έγκριση πραγματοποίησης δαπανών και η διάθεση πιστώσεων δημοτικού προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2017 κυριάρχησαν στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας.
Ειδικότερα, εγκρίθηκαν -μεταξύ άλλων– τα εξής νέα έργα, με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων:
•Ανακατασκευή πεζοδρομίων και φωτισμού τμημάτων οδών Αύρας, Ηρώων και Ποσειδώνος, προϋπολογισμού 900.000 ευρώ
•Ολοκλήρωση διαμόρφωσης τμήματος οδού Αρτέμιδος (β΄ φάση), προϋπολογισμού 850.000 ευρώ
•Έργα προσβασιμότητας ΑμΕΑ (κατασκευή ραμπών πρόσβασης), προϋπολογισμού 119.992,32 ευρώ
•Βελτίωση οδοποιίας για την πρόσβαση στις βιομηχανικές μονάδες και σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις σε περιοχές του Δήμου Καλαμάτας, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ.
Σύμφωνα με δηλώσεις που έγιναν, προωθείται άμεσα η δημοπράτηση των εν λόγω έργων.
Επίσης, εγκρίθηκε η δαπάνη και η διάθεση πίστωσης για τη σίτιση των μαθητών του Μουσικού Σχολείου, ύψους 50.306,33 ευρώ, καθώς και η κάλυψη δαπάνης, ύψους 30.000 ευρώ, για τη διοργάνωση συσσιτίου από το Δήμο Καλαμάτας.  Α.Π.

*** Παραχωρήσεις χώρων του ΟΣΕ σε συλλόγους της Καλαμάτας 
Σε συλλόγους με κοινωνικούς και πολιτιστικούς σκοπούς διαθέτει ο Δήμος Καλαμάτας τα κτήρια του Σιδηροδρομικού Σταθμού Καλαμάτας, ο οποίος του έχει παραχωρηθεί από τη ΓΑΙΑΟΣΕ έναντι μισθώματος 2.500 ευρώ το μήνα. Ήδη ο όροφος του κεντρικού κτηρίου έχει παραχωρηθεί στο Μουσικό Όμιλο «Ορφεύς» (μετά την παύση λειτουργίας του Γραφείου Υποψηφιότητας για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης), ενώ χθες ανακοινώθηκε ότι οικίσκοι θα παραχωρηθούν στους «Ελληνομνήμονες» και τους Συλλόγους ΑμΕΑ και Τυφλών. Επιπλέον, ανακοινώθηκε ότι περιφράσσεται η νότια πλευρά του Σιδηροδρομικού Σταθμού.
Ειδικότερα, τους χώρους επισκέφθηκαν χθες ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας και συνεργάτες του, αιρετοί και υπηρεσιακά στελέχη. Στους «Ελληνομνήμονες» θα παραχωρηθεί οικίσκος στη δυτική πλευρά του Σταθμού, όπου και θα λειτουργήσει μουσείο. Στους Συλλόγους Ατόμων με Αναπηρίες και Τυφλών θα παραχωρηθούν οικίσκοι στη νοτιοανατολική πλευρά. Έτσι οι δύο Σύλλογοι θα εκκενώσουν τους οικίσκους στους οποίους στεγάζονται στο Ανατολικό Κέντρο, ώστε να επεκταθεί σε αυτούς η λειτουργία του ΕΚΑΒ.
Σε ό,τι αφορά την περίφραξη της νότιας πλευράς, ο Δήμος ανακοίνωσε ότι αυτή θα γίνει άμεσα και «θα ληφθούν επιπλέον μέτρα για την ασφάλεια του χώρου σε 24ωρη βάση. Οι είσοδοι στο χώρο του Σταθμού θα κλείνουν κάθε βράδυ με τη φροντίδα της Δημοτικής Αστυνομίας».

*** Καρναβαλικά παράπονα… 
Δύο παράπονα μας μετέφερε θερμή υποστηρίκτρια του καρναβαλιού και νομίζουμε ότι έχει δίκιο.
Πρώτον: ενώ σε μερικές ημέρες είναι η επίσημη πρώτη του 5ου Καλαματιανού Καρναβαλιού, πέρα από τα υφάσματα, όπως τα αποκάλεσε, που μπήκαν στην Αριστομένους, τίποτε άλλο δε θυμίζει καρναβάλι, το οποίο ο Δήμος πλέον προσπαθεί να αναδείξει.
Δεύτερον: γιατί επιλέχθηκε η Παρασκευή για την τελετή έναρξης. «Τα παιδιά έχουν φροντιστήρια ή άλλες υποχρεώσεις, οι γονείς τους δουλεύουν, ενώ πολλοί που δεν ανήκουν στις δύο παραπάνω κατηγορίες, επίσης δουλεύουν.
Άρα, το να πάρουν άδεια για να συμμετάσχουν στην τελετή έναρξης είναι λίγο εξωπραγματικό. Εκτός αν, τελικά, η τελετή έναρξης απευθύνεται σε όλους τους υπολοίπους» σχολίασε.
Δύο σωστές επισημάνσεις, νομίζουμε, που οι υπεύθυνοι πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους.  Π.Μπ. 

*** Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο ΙΚΑ Καλαμάτας για το επίδομα τοκετού 
Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στη διεύθυνση του ΙΚΑ Καλαμάτας πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του Συλλόγου Καλαμάτας για τα Δικαιώματα της Γυναίκας,  μαζί με μητέρες, με αίτημα να επιστραφεί το επίδομα τοκετού σε 58 γυναίκες. Ως γνωστόν, με απόφαση της κυβέρνησης Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ  ζητούνταν να επιστραφεί το επίδομα τοκετού που έλαβαν μετά τις 18/11/2012, καθώς απειλούνταν με κατάσχεση των περιουσιακών τους στοιχείων.
Τελικά, έπειτα από δύο χρόνια αγώνα του ριζοσπαστικού γυναικείου κινήματος, της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας και άλλων ομάδων και συλλόγων, ακυρώθηκε με νόμο η επιστροφή του επιδόματος τοκετού. Παρ’ όλα αυτά, δεν έχει ακόμα επιστραφεί στις δικαιούχους.
Από την πλευρά της, η διευθύντρια του ΙΚΑ Καλαμάτας ενημέρωσε ότι οι 62 γυναίκες χρειάζεται να κάνουν μια αίτηση για να τους επιστραφεί το επίδομα όπως δικαιούνται. Με βάση αυτό, όπως αναφέρει ο Σύλλογος, «καλούμε όσες γυναίκες το δικαιούνται να κάνουν άμεσα την αίτηση. Όμως, είναι προκλητικό να ενημερώνουν με ραβασάκια και απειλές για κατάσχεση τους γονείς, όταν είναι να "τα πάρουν" και όταν είναι "να δώσουν" να μην υπάρχει ενημέρωση! Είναι πρόκληση να λένε ότι δεν ξέρουν ποιες είναι! Όμως, όταν τα έπαιρναν, τις ήξεραν!
Απαιτούμε αυτή η επιστροφή να μη συμψηφιστεί με χρέη στην εφορία ή στο Δημόσιο, να επιστραφεί στο ακέραιο όλο το ποσό, ασχέτως αν έχουν χρέη η όχι. Σε αυτό το αίτημα η διευθύντρια απέφυγε να απαντήσει επικαλούμενη ότι βρισκόμαστε σε "μνημονιακή κατάσταση" .
Καλούμε όλες τις νέες μητέρες, όλες τις νέες γυναίκες, να οργανωθούν και να παλέψουμε το επίδομα τοκετού να δοθεί σε όλες τις γυναίκες που δεν το έχουν λάβει από το 2012 και να καθιερωθεί από τώρα και στο εξής, ώστε να το λαμβάνουν όλες οι γυναίκες (εργαζόμενες, αυτοαπασχολούμενες, αγρότισσες, άνεργες ή ανασφάλιστες), ανεξαρτήτως του πού θα γεννήσουν. Η κυβέρνηση κοροϊδεύει, όταν επικαλείται ότι επανέφερε το επίδομα για όσες γεννούν μόνο στο σπίτι. Δεν είμαστε στο 1900, αλλά στο 2017».
Στις επιδιώξεις του Συλλόγου είναι:
-να επανέλθει η καταβολή του  επιδόματος τοκετού για όλες τις γυναίκες, εργαζόμενες στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, αυτοαπασχολούμενες, αγρότισσες, άνεργες ή ανασφάλιστες, ύψους 1.000 ευρώ για ένα παιδί, 2.000 και 3.000 ευρώ για δίδυμη και τρίδυμη κύηση, με δαπάνη από τον κρατικό προϋπολογισμό, χωρίς όρους και προϋποθέσεις
-δωρεάν εξετάσεις προγεννητικού έλεγχου, κύησης κ.τ.λ. - Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας.

*** Σήμερα αποφασίζει για τις κινητοποιήσεις ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών 
Καθοριστική για αγροτικές κινητοποιήσεις στα Φιλιατρά και την Τριφυλία είναι η αποψινή έκτακτη γενική συνέλευση που συγκαλεί ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών, με ένα και μοναδικό θέμα τις αγροτικές κινητοποιήσεις.
Σε ανακοίνωση – πρόσκληση που εξέδωσε το Δ.Σ. του Α.Σ. Φιλιατρών αναφέρεται: «Ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών σάς καλεί σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση, που θα γίνει στο Αμφιθέατρο του Λυκείου Φιλιατρών την Τετάρτη 8-2-2017 και ώρα 19.00, με θέμα: αγροτικές κινητοποιήσεις. Η παρουσία όλων είναι υποχρεωτική. Οι αποφάσεις μας αφορούν στο παρόν αλλά και το μέλλον μας». Όπως είναι γνωστό, ο αγροτικός κόσμος της Τριφυλίας και δη των Φιλιατρών, που αποτελούν κέντρο της αγροτικής παραγωγής, «βράζει» από τα αλλεπάλληλα μέτρα που επιβάλλει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σε βάρος τους, το φορολογικό και το ασφαλιστικό. Τελευταίο «χτύπημα» της συγκυβέρνησης είναι οι δασικοί χάρτες, με τους οποίους μόνο στην περιοχή των Φιλιατρών 75.000 στρέμματα αγροτικής γης και καλλιεργειών χαρακτηρίζονται ως δασικά – αναδασωτέα.
Οι αγρότες των Φιλιατρών δεν είναι διατεθειμένοι να «χάσουν» τη γη τους ούτε και να χαρατσωθούν «χρυσοπληρώνοντας» για νομιμοποίηση της περιουσίας που απέκτησαν με μόχθο οι οικογένειές τους.
Γι’ αυτό δεν αποκλείεται, όπως και στο χθεσινό φύλλο αναφέραμε, να υποδεχθούν με μαύρες σημαίες και πανό τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, και τους πολιτικούς που θα μεταβούν την Παρασκευή στα Φιλιατρά για τον εορτασμό του Αγίου Χαραλάμπους, καθώς στη συνείδηση του αγροτικού κόσμου τόσο η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όσο και όλες οι κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις από το 2009 (Γ.Α.Π., Παπαδήμου, Σαμαρά) έχουν ευθύνες για τα μνημόνια που ψήφισαν και τα μέτρα που έλαβαν. Απόψε, στην έκτακτη γενική συνέλευση του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών, θα αποφασίσουν για κινητοποιήσεις!
Του Ηλία Γιαννόπουλου

***  Το Περιφερειακό ανέβαλε τη συζήτηση για τη μελέτη της νέας Μαρίνας Πύλου 
Δε συζητήθηκε, τελικά, στην προχθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου η επικαιροποιημένη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Γενικού Προγραμματικού Σχεδίου της νέας μαρίνας Πύλου, καθώς κρίθηκε ότι απαιτείται η γνωμοδότηση από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας.
Έτσι, το θέμα αναβλήθηκε για να τεθεί σε επόμενη συνεδρίαση του Σώματος, αν και το υπουργείο Περιβάλλοντος έχει προχωρήσει στην έγκριση της επικαιροποιημένης μελέτης.
  Έχει εγκριθεί
Μάλιστα, στην έγκρισή του το υπουργείο Περιβάλλοντος, η οποία περιλαμβάνει αναλυτικά όλα τα έργα που θα γίνουν τόσο στη χερσαία ζώνη της μαρίνας όσο και στη θαλάσσια περιοχή, αναφέρει πως το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν έχει γνωμοδοτήσει εντός της προθεσμίας που προβλεπόταν.
Σημειώνεται ότι η συνολική επιφάνεια της θαλάσσιας ζώνης της νέας μαρίνας είναι περίπου 85 στρέμματα και αποτελείται από δύο τμήματα: τον υφιστάμενο θαλάσσιο χώρο της παλιάς μαρίνας και το νέο παραχωρούμενο θαλάσσιο χώρο του λιμένα Πύλου.
  Χερσαία ζώνη
Η συνολική επιφάνεια της χερσαίας ζώνης της νέας μαρίνας είναι περίπου 32 στρέμματα και εκτείνεται από την υφιστάμενη μαρίνα έως και την περιοχή ανατολικά του υφιστάμενου λιμανιού. Η δυναμικότητά της, δε, θα είναι 129 σκάφη αναψυχής.
Το Γενικό Προγραμματικό Σχέδιο, σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος, αποσκοπεί στην ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό των λιμενικών υποδομών της υφιστάμενης μαρίνας και στην ανάπτυξη των αναγκαίων υποδομών στη χερσαία ζώνη, με σκοπό να αναδείξει την περιοχή της Πύλου ως ένα σύγχρονο και ποιοτικό πόλο τουρισμού. Παράλληλα, το σχέδιο αποσκοπεί στην απόδοση στη μαρίνα Πύλου βιώσιμης επενδυτικής ταυτότητας, με σκοπό την αξιοποίησή της, που συνιστά λόγο έντονου δημόσιου συμφέροντος.
Μεταξύ άλλων, στην περιοχή της μαρίνας προβλέπονται εμπορικά καταστήματα, τουριστικά καταλύματα, ακόμα και παραθεριστικές κατοικίες εντός της χερσαίας ζώνης.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** ΟΛΟΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ! Θα «χτυπήσει» τη χώρα μας

~ Προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι για ένα νέο κύμα κακοκαιρίας που θα σαρώσει τη χώρα μας.
Όπως είπε ο Σάκης Αρναούτογλου στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ, η θερμοκρασία αναμένεται να πέσει μέχρι και 10 βαθμούς από τα τωρινά επίπεδα, τις επόμενες ημέρες.
Δείτε αναλυτικά την πρόβλεψη:
Βίντεο : ΕΡΤ3 - ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ 07/02/2017, με τον Σάκη Αρναούτογλου , https://youtu.be/ecDidA2w26E  .-

***  Η μεγάλη ΑΛΗΘΕΙΑ! O Tραμπ τα ΛΕΕΙ αλλά…

~  Σάλος προκλήθηκε από τις δηλώσεις του οικονομικού συμβούλου του Ντόναλντ Τραμπ, Πίτερ Ναβάρο, αναφορικά με την οικονομία της Ευρωζώνης.
Χαρακτηριστικά, ο Ναβάρο είχε αποκαλέσει το ευρώ «υποτιμημένο» νόμισμα και ότι βοηθάει τη Γερμανία να χειραγωγεί τις υπόλοιπες χώρες.
Ένα άρθρο που διαβάσαμε στο bloomberg.com βάζει τα πράγματα στη θέση τους.
Όπως αναφέρει ο αρθρογράφος, η αλήθεια κρύβεται στη μέση.
Συγκεκριμένα, αναφέρει πως «τρόπος που η ζώνη του ευρώ έχει συσταθεί, τείνει να δίνει στη Γερμανία ένα εμπορικό πλεόνασμα σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ουσιαστικά, οι άλλες χώρες της ευρωζώνης θα πρέπει να έχουν ευκολότερη νομισματική πολιτική από τη Γερμανία, ώστε να υπάρχει ισορροπία στη ροή του εμπορίου - αλλά δεν μπορούν, γιατί υπάρχει μόνο μία νομισματική πολιτική για το σύνολο της Ευρωζώνης».

*** Αθάνατη ΕΛΛΑΔΑ! Λάδι θα τη «βγάλει» ο Βαρβιτσιώτης για τα οικόπεδα «φιλέτα»…

~ Δεν θα δικαστεί λόγω της βουλευτικής του ασυλίας ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, για την υπόθεση οικόπεδα της Γλυφάδας.
Η δίκη διεκόπη για τις 10 Μαρτίου και μαζί με τον πρώην υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, κατηγορούμενοι είναι και άλλα 26 μέλη του δημοτικού συμβουλίου Γλυφάδας, μεταξύ των οποίων και ο δήμαρχος Κ. Κόκκορης. Ωστόσο, ο κ. Βαρβιτσιώτης προστατεύεται από την ασυλία, καθώς, στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στις 22 Ιανουαρίου 2014, επί διακυβέρνησης ΝΔ με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, υπέρ της άρσης ασυλίας του κ. Βαρβιτσιώτη τάχθηκαν 78 βουλευτές, «κατά» 143, ενώ 9 βουλευτές ψήφισαν «παρών».
Η υπόθεση αφορά τα οικόπεδα Παπαδημητρίου που αγόρασε ο Δήμος, για να μετατρέψει σε κοινόχρηστο χώρο, πλατεία και παιδική χαρά. Τα οικόπεδα είχαν απαλλοτριωθεί, ωστόσο, επειδή πέρασε μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να ολοκληρωθεί η απαλλοτρίωση, με απόφαση δικαστηρίου ακυρώθηκε, επιφέροντας στο δήμο ζημιά 2,8 εκατομμυρίων ευρώ.

*** «ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ»! OΧΙ ΚΥΡΙΟΙ της ΒΟΥΛΗΣ

~ Διαβάσαμε στο facebοοk μια πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση και σκεφθήκαμε ότι οφείλουμε να τη μοιραστούμε μαζί μας.
Στο τέλος του κειμένου, κρύβεται όλη η απλή αλήθεια…
«Με ρώτησε ένας δεκάχρονος γιατί δεν μπορούμε να προσθέσουμε μήλα με πορτοκάλια, καθώς δεν επείσθη φαίνεται από τον δάσκαλό του.
Προσπάθησα να του το εξηγήσω από Μαθηματικής απόψεως. Υπάρχει η επιμεριστική ιδιότητα, δηλαδή α . (β + γ) = α . β + α . γ που ισχύει και αντίστροφα, δηλαδή α . β + α . γ = α . (β + γ). Το δεύτερο είναι αυτό που λέμε «βγάζουμε τον κοινό παράγοντα».
Όταν λοιπόν έχουμε να προσθέσουμε 3 μήλα με 5 μήλα, υπάρχει κοινός παράγοντας, τα μήλα, άρα λέμε ότι έχουμε (3+5) μήλα δηλαδή 8 μήλα.
Αν όμως έχουμε 3 μήλα και 5 πορτοκάλια, τότε δεν υπάρχει κοινός παράγοντας και έτσι δεν μπορεί να γίνει πρόσθεση, αφού η πρόσθεση είναι μία πράξη που γίνεται ΜΟΝΟ ανάμεσα σε καθαρούς αριθμούς.
Ναι μου είπε, αλλά εγώ θέλω να κάνω την πρόσθεση, υπάρχει τρόπος να ξεπεράσουμε την ιδιότητα;
Η ιδιότητα, του είπα, είναι αξίωμα και αν αλλάξεις το αξίωμα, τότε καταρρέει το σύστημα των πραγματικών αριθμών.
Και δεν μπορώ να κάνω τίποτα; μου είπε με παράπονο.
Μπορείς του είπα, αλλά πρόσεξε μην σε πάρουν είδηση: Θα πείς έχω 3 φρούτα και άλλα 5 φρούτα, οπότε   θα έχεις κοινό παράγοντα (τα φρούτα) και θα καταλήξεις ότι έχεις (3+5) φρούτα, δηλαδή 8 φρούτα!
Τώρα κατάλαβα μου είπε. Δηλαδή αν εγώ ο Γιώργος χρωστώ 1 ευρώ και ο φίλος μου ο Γιάννης 99 ευρώ, μας ονομάζουν και τους δύο παιδιά και λένε ότι τα παιδιά χρωστάνε 100 ευρώ!!!
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. και για όσους δεν κατάλαβαν.... μαζί τα φάγαμε κύριοι πολιτικοί?»


*** Αθλητική ενημέρωση :

***  Για το κύπελλο Ελλάδας :ΤΕΤΑΡΤΗ 8-2-2017:
~* ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ Τρίπολης  4-0 .-  ^
Τα  γκολ : Ο Ρέις στο 6΄, ο Κλωναρίδης στο 32΄, ο Βιγιαφάνιες στο 61΄ και ο Εμποκού (πέναλτι) στο 68΄ ήταν οι σκόρερ του «τριφυλλιού».
 Το 1-0 με τον Ρέις : http://www.sport-fm.gr/videos/24083676 .-
Το 2-0 με τον Κλωναρίδη: http://www.sport-fm.gr/videos/24083677 .-  
Το 3-0 με τον Βιγιαφάνιες :http://www.sport-fm.gr/videos/24083678  .-
Το 4-0 με πέναλτι του Εμποκού:http://www.sport-fm.gr/videos/24083679 .
Διαιτητής: Δ.Στυλιάρας (Αιτωλοακαρνανίας)
Κίτρινες: Ρέις - Τσιλιανίδης, Δημούτσος, Τσουκαλάς, Ντοναρούμα, Γκάιτουτσικ
 Κόκκινες: 85΄ Γκάιτουτσικ (δεύτερη κίτρινη)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μ.Ουζουνίδης): Ο.Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Μολέδο (82΄ Ευαγγέλου), Κουτρουμπής, Χουλτ, Ρέις (77΄ Λουντ), Ζέκα, Βιγιαφάνιες, Εμποκού, Κλωναρίδης (62΄ Χατζηγιοβάνης), Μπεργκ
 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Δ.Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Βιτάλι, Σελίν, Τσουκαλάς, Γιαννούλης, Δημούτσος (73΄ Ιγκλέσιας), Καλτσάς (55΄ Ιωαννίδης), Κώτσιρας, Τσιλιανίδης (70΄ Μπαστιάνος), Μάσα, Μανιάς

~* ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  0-0 .- ^
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παπαπέτρου (Αθήνας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Φιγκέιρας - Μπάγκα, Πλατέλλας
 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Σισοκό, Βιάνα, Νικολάου, Ρέτσος, Ανδρούτσος, Μανθάτης (61' Σεμπά), Μάρτινς (66' Φορτούνης), Ανσαριφάρντ, Καρντόσο (80' Ινγέγε).
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Ρικάρντο Σα Πίντο): Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Φυτανίδης, Ζησόπουλος, Κατράνης (80' Παντελιάδης), Μπάγκα, Ούμπιντες, Πλατέλλας, Τόνσο (85' Νάτσος), Λημνιός (69' Κυριακίδης), Λε Ταλέκ.

ΠΕΜΠΤΗ 9-2-2017 :17:15 Πλατανιάς-ΑΕΚ (Δημ. Γήπεδο Περιβολίων)
19:30 Ξάνθη-ΠΑΟΚ ("Ξάνθη Arena")

Στο Champions League Basket...
***   ΑΡΗΣ - ΣΤΡΑΣΜΠΟΥΡ Γαλλίας   71-52 .-^
Με... ενάμιση πόδι στην επόμενη φάση ο Άρης, 71-52 Στρασμπούρ   Άνετος με το +19
Τα δεκάλεπτα: 19-8, 38-28, 55-39, 71-52
Διαιτητές: Κόντε (Ισπανία), Νέντοβιτς (Σλοβενία), Ομπράντοβιτς (Βοσνία-Ερζεγοβίνη)
ΑΡΗΣ (Δημήτρης Πρίφτης): Τζάκσον 9, Ξανθόπουλος, Τσαϊρέλης 5, Τζένκινς 9 (1), Κάμινγκς 21 (1), Ζάρας 1, Μούρτος, Σίμτσακ, Γκόρντον 4 (1), Γιάνκοβιτς 13 (2), Καββαδάς 5, Ντραγκίσεβιτς 4
ΣΤΡΑΣΜΠΟΥΡ (Βενσά Κολέ): Λακόμπ 16 (1), Σλότερ 6, Λελούπ 2, Σι 2, Γουόκερ 6 (2), Ζατέι 2, Ντιλίκινα 5, Τράβις 7, Μέρφι 6, Χάουαρντ

~** Στο Champions League Basket... Τετάρτη 8-2-2017 :
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ - ΑΕΚ  77-78 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 16-9, 30-30, 53-56, 77-78
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Σιρέικα): Ντιγκς 18(3), Πάρκερ, Μπισκάουτσκις 1, Σιρουταβίτσιους 11(2), Μπεστ 4, Τσεπουκάιτις 6, Σαλένγκα 11(3), Βασίλιους 3, Γκάλντικας 6, Σούλσκις 17.
ΑΕΚ (Ζντοβτς): Ούκιτς 9(1), ΜακΓκραθ 14(3), Ελονού 2, Σάκοτα 13(2), Βασιλειάδης 3(1), Χαριτόπουλος 2, Ντίξον 15(3), Λαρεντζάκης 5(1), Μαυροειδής 7, Ουίλιαμς 8(1).
 
***Στην Α1 βόλεϊ ανδρών  Στις αναμετρήσεις της 15ης αγωνιστικής στην Α1 Ανδρών σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:

Εθνικός - Παναθηναϊκός 2-3 (24-26, 25-22, 25-16, 19-25, 04-15)

Παμβοχαϊκός - Κηφισιά 0-3 (23-25, 24-26, 12-25)

Ηρακλής Χαλκίδας - Ορεστιάδα 3-0 (25-22, 25-19, 25-16)

Κύζικος Νέας Περάμου - Φοίνικας Σύρου 3-2 (30-28, 22-25, 18-25, 27-25, 15-13)

Παναχαϊκή - Ηρακλής 1-3 (18-25, 18-25, 27-25, 20-25)

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 2-3 (25-20, 19-25, 25-19, 18-25, 14-16)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 15 αγώνες)1. Ολυμπιακός 43 45-10
2. Παναθηναϊκός 38 42-15
3. ΠΑΟΚ 35 40-15
4. Κηφισιά 28 34-25
5. Ηρακλής 28 30-27
6. Φοίνικας Σύρου 26 35-29
7. Παμβοχαϊκός 24 28-27
8. Εθνικός Αλεξ. 21 26-29
9. Ηρακλής Χαλκίδας 9 18-36
10. Παναχαϊκή 9 18-39
11. Κύζικος Ν. Περάμου 8 15-38
12. Ορεστιάδα 1 4-45

***  Basketball Champions League ΠΑΟΚ - Παρτίζαν

***  Την απόκτηση του Μόλινς ανακοίνωσε ο Παναθηναϊκός
Σουηδός επιθετικός...
Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Σουηδού επιθετικού Γκιγέρμο Μόλινς. Το συμβόλαιο που υπέγραψε ο Σουηδός επιθετικός έχει διάρκεια 1,5 χρόνο.
Το βιογραφικό του:
«Ο Γκιγέρμο Μολίνς γεννήθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου 1988 στο Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης και μόλις ενός έτους η οικογένειά του μετακόμισε στη Σουηδία. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική διαδρομή του στην ακαδημία της Κέβλινγκε και στα 17 του πέρασε τα δοκιμαστικά και εντάχθηκε στη Μάλμε.
Πήρε φανέλα βασικού και έκανε σημαντική καριέρα, η οποία οδήγησε την Άντερλεχτ να τον αποκτήσει το 2011. Οκτώ ημέρες μετά τη μεταγραφή του τραυματίστηκε σοβαρά και έχασε σχεδόν όλη τη σεζόν.
Τον Ιανουάριο του 2013 δόθηκε δανεικός στη Μπέτις απ' όπου γύρισε στην Άντερλεχτ το καλοκαίρι. Εκείνη την περίοδο επέστρεψε στη Μάλμε όπου παρέμεινε έως το περασμένο καλοκαίρι.
Τελευταίος σταθμός του η κινεζική Ρεν απ' όπου αποδεσμεύτηκε τις τελευταίες ημέρες του Ιανουαρίου. Είναι διεθνής με την εθνική Σουηδίας (6 συμμετοχές) αλλά και τις εθνικές Κ-21, Κ-19.»

Newsroom ΔΟΛ

***  Τα  βίντεο της ημέρας :
~* Νομιμοποίηση κτηνοβασίας στον Καναδά  2017  ντροπή !:
https://youtu.be/ot7RZ0N7OVk .-
~*Τα  37 ευρώ ανά μετανάστη 2017 από ΟΗΕ:
 https://youtu.be/BudaLhGXVu0 .-
~* Είμαι μαζί σου 2017:
https://youtu.be/V7yvFFfKkTE .-
~* Έρωτας είναι θαρρώ  2017:
 https://youtu.be/lRTg4ax-RQQ .-
~*Όλη η ζωή μου ένα ψέμα  2017:
https://youtu.be/-6qMP5G-2IY .-
 ~* Πέντε χρόνια δικασμένος  στο γεντικουλέ:
https://youtu.be/IBrmGJb4RpY .-
~*Σαν  απόκληρος γυρίζω  2017:
 https://youtu.be/upWcKJ4QzK4 
~*Σε στίχους δικούς της  2017:
 https://youtu.be/s3NuvOCiSBk .-
~*Τραγούδι  1  2017:
https://youtu.be/tLpXK4-jjAs .-
~*Χορός Oriental 2017:
https://youtu.be/TN2Y4ORSapQ . - ^
~*χορός σόλο  τσιφτετέλι:
https://youtu.be/m5ZkbZnUuQI .-
~* Νομιμοποίηση κτηνοβασίας στον Καναδά  2017  ντροπή !:
~*Τα  37 ευρώ ανά μετανάστη 2017 από ΟΗΕ:
 https://youtu.be/BudaLhGXVu0 .-
~*Τα  αθώα προσφυγόπουλα 2017:
 https://youtu.be/D53MbVpxock .-
~* Κανείς εδώ δεν τραγουδά  :
https://youtu.be/iBCt0hvyjfM .-
 ~*Μίμηση Σαρλό:
 https://youtu.be/C9qLuCDFvyg .-
~*Τραγούδι της Βίκης Μοσχολιού:
https://youtu.be/nDA2MCVp4CE .-
~* Χορός Orientel:
https://youtu.be/EV3FL9kEfGs .-
~* χορός Tribal Fussion 2017:
 https://youtu.be/1R_smZpFcVc .-

~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΝΟΥΑΡΙΟΥ  2017 :

~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 31  Ιανουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .....    :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/01/news-31-2017.html .-
~ ARFARA NEWS  2 Η Εφημερίδα μας Τρίτη  31 Ιανουαρίου 2017   : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-2-31-2017.html .-
ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017:
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 01  Φεβρουαρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  .....  ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ !......  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/02/news-01-2017.html .-  
~**  ARFARA NEWS 2  Η Εφημερίδα μας Τετάρτη  01  Φεβρουαρίου 2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ....: http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-2-01-2017.html .-  
~**Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 02-02-2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  .....    :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/02/news-02-02-2017.html .- 
~ **Η  Εφημερίδα μας  Αrfara news Παρασκευή 03  Φεβρουαρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  ......  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/02/rfara-news-03-2017.html .- 

~**Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Σάββατο  04  Φεβρουαρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  .....  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-04-2017.html .- 
~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 05  Φεβρουαρίου  2017 : ~ Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ......
 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/02/news-05-2017.html .-  

**ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ   5  και  6  Φεβρουαρίου 2017  :
Ενημέρωση και για την εβδομάδα που μας άφησε .....

:  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/02/5-6-2017.html .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Δευτέρα 06  Φεβρουαρίου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας  .....  ~ Από Αθήνα Κερατσίνι Νοσοκομείο Ερυθρός ...6-2-2017 ......
: http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/02/news-06-2017.html .- 

~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 07 Φεβρουαρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ......  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/02/news-07-2017.html .-  
~*ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  Τρίτη  07 Φεβρουαρίου 2017  :  ΟΛΑ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ  ΜΑΣ  .....  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/02/07-2017.html .-   
~* Η Εφημερίδα μας  Arfara News 2 , Τρίτη  07  Φεβρουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/02/news-2-2017.html .-

~ *Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 08 Φεβρουαρίου  2017 :
Στο  αγιάζι της  ενημέρωσής μας ......    :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-08-2017.html .-

~  
~
***   BINTEO  ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5187   video.  -    Σταματης Σκουλικας  2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3427   video.     σταμος σκουλικας ,  3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,. http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3412  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  12.026  βίντεο   .-  
~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ 
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ    
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .        
 *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
 ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .-  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
   STAMOS -ARFARA -GREECE ,
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr .-  ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010 .--
~


  VIDEO  από επισκέψεις στο ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ :
2010 :
~**ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΔΙΑΔΡΟΜΈΣ έτος 2010:
https://youtu.be/j3LUjpMb8SM .-
~** ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ Διαδρομές μέσα από φωτογραφίες 2010-2016 Νο 2 002: https://youtu.be/pdhGDp5mqHo .-
~**ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΣΚΗΤΗ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ 2010 :
https://youtu.be/Kf5LQYbixks .-
~**ΣΚΗΤΗ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ στο ΄'Αγιον Όρος 2010:
 https://youtu.be/g6vu04Sz1-s .-
~** Άγιο Όρος Σκήτη Αγίας Άννης 23 εως30 -08-2010:
https://youtu.be/3fjRrVJ4NdQ .-
~**

2011:
~**Επτά φίλοι απο την επίσκεψη στο Άγιον Όρος:
https://youtu.be/SnmZfn_LSgg .-
~**ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ 2014:
 https://youtu.be/Q-XwenFR2j8 .-
 ~**ΚΑΡΥΕΣ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ :
https://youtu.be/aWnAmjE20r8 .-
~** Ι.Μ. Βατοπεδίου 2011:
 https://youtu.be/nzscAiUxTHk .-
~**Στην Ι.Μ. Βατοπεδίου:
 https://youtu.be/d75XrtftHJo .-
~**Ι,Ν, στην ΣΚΗΤΗ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ :
 https://youtu.be/472Q3gvEPQA .-
~** Σκήτη Προφήτου Ηλία :
https://youtu.be/_t5pSbKHvdY .-
~**Ιερά Σκήτη Προφήτη Ηλία :
 https://youtu.be/o6UJ5k5VC3g .-
~**Ι.Μ. Παντοκράτορα ( Σταυρονηκίτα , Προφ. Ηλίας ) :
https://youtu.be/ne3uhgUgV8E .-
~**
2012:
~**ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ διαδρομές με φωτογραφίες το 2012:
 https://youtu.be/iblQvOFwuuw .-
~**
2013 :
~** Επίσκεψη Προσκύνημα Διαδρομές στο Άγιον Όρος 2013 Νο 1 : https://youtu.be/1pu3XqqtaQM .-
~** Άγιον Όρος όμορφες διαδρομές το 2013:
 https://youtu.be/AcAt6BjjLVI .-
~**ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ 2013 διαδρομές No 2:
 https://youtu.be/a9Lfl8Ht0oQ .-
~**ΣΚΗΤΗ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ 2013:
https://youtu.be/1Or2ve79lyI .-
~** Από Αγιο Γεώργιο Καλύβες Σκήτης Αγίας Άννης:
https://youtu.be/m19hspnBKus .-
~**Άγιον Όρος 2013 τρεις φίλοι διαδρομές σε φωτογραφίες μας No 1: https://youtu.be/1ZTuFYK_sO8 .-
~**Άγιον Όρος 2013 διαδρομές μέσα από φωτογραφίες No 3:
https://youtu.be/dFUxH6yADQY .-
 ~**Διαδρομή Ιβήρων Καρυές 2013:
 https://youtu.be/SvdeP3iylyE .-
~**Ι Μ Αγίου Παύλου 2013:
https://youtu.be/tqWg5RL6ptQ .-
~** Ι Μ Διονυσίου 2013:
https://youtu.be/cTuUJFxkMMQ .-
~**Ι Μ Σίμωνόπετρας , Γρηγορίου , Διονυσίου 2013:
https://youtu.be/I0iA_Ca9RuQ .-
~**MVI_2145.avi Ι. Μ. Κουτλουμουσίου:
 https://youtu.be/ayI_V3Osigg .-
~**Καρυές - Ι. Μ. Κουτλουμουσίου:
https://youtu.be/1-BPaMQhCbM .-
~**Στην καλύβα Παναγούδας του μοναχού Παϊσιου Α:
https://youtu.be/HdyY_-2w89A .-
 ~** Στην καλύβα Παναγούδας του μοναχού Παϊσιου :
 https://youtu.be/jonX-VBwiV4 .-
~**Ι Καλύβη Αγίου Γεωργίου Καρτσωναίϊκα) Σκήτη Αγίας Άννας 2013
: https://youtu.be/VTIiD5z9N_4 .-
~**Κυριακο Αγίας Άννης πίσω η Ι Κ των Μουτεβελαίων 2013
: https://youtu.be/ZVkzJtxzaBc .-
~**Ι Μ ΣΤΑΥΡΟΝΙΚΗΤΑ 2013:
 https://youtu.be/c1osyDgo88I .-
~**Σίμωνος Πέτρας Ι Μ Σιμωνόπετρας 2013:
 https://youtu.be/I5uvhZMJxwc .-
 ~**Ι Μ ΣΙΜΩΝΟΣ ΠΕΤΡΑΣ 2013 από ξενώνα :
https://youtu.be/aevSE5o3j2E .-
~**Ι Μ Ξενοφώντος 2013:
 https://youtu.be/aQEHOM8_uoI .-
~**Στην Ι Μ Σίμωνος Πέτρας 2013:
 https://youtu.be/l1CFtIsdc3Q .-
~**Ι Μονή Δοχειαρίου 2013:
 https://youtu.be/dy-wvb-W1dA .-
~**Ι Μ ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΥ 2013:
 https://youtu.be/oZCSJe8NBKQ .-
 ~** Αρσανά Σκήτης Αγίας Άννης 2013:
 https://youtu.be/g1LFS_iZuFE .-
~** Νέα Σκήτη και Σκήτη Αγίας Άννης 2013:
https://youtu.be/2rMw9D_Op68 .-
~**Σκήτη Α . Άννης ενημέρωση 3 γιά Αγία Άννα 2013:
 https://youtu.be/O1ea2ud_bpU .-
~**Σκήτη Αγίας Άννας Περιβόλι Παναγίας 2013
 https://youtu.be/vwsTJVQRsZY .-

~**

2014 :
~** Επίσκεψη Προσκύνημα Διαδρομές στο Άγιον Όρος 2014 Νο 3: https://youtu.be/nxZGNy_f6L0 .-
~**ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΗ, ΣΚΗΤΗ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ, ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ.
: https://youtu.be/49fU1vntrYo .-
~**ΣΚΗΤΗ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ 6/8/2014 αγρυπνία P1160408:
https://youtu.be/56WRkdgjxKk .-
~**Αρσανάς Σκήτης Αγίας Άννας 6/8/2014:
https://youtu.be/gxiYKEoxH3g .-
~**Σκήτη Αγίας Άννας Ι Ναός 6,7-8-2014 στο πανηγύρι:

 https://youtu.be/wpBfHtDvRBc .-
~**Ι Καλύβες στην Ι Σκήτη Αγίας Άννας 6,7/8/2014:

 https://youtu.be/MAOYv9H08iI .-
~** Ι Μ Βατοπεδίου 7/8/2014:
 https://youtu.be/jnfchK_3sRQ .-
~**
 
2015:
~** ΔΑΦΝΗ και Ι Μ ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΥ Άγιο Όρος 27/07/2015: https://youtu.be/mxWQbcQUNWc .-
~**Ι Μ Διονυσίου και Ι Μ Γρηγορίου 2015:
https://youtu.be/24tB9kWqy24 .-
~** Επίσκεψη Προσκύνημα Διαδρομές στο Άγιον Όρος 2015 Νο 2: https://youtu.be/XpjXtWs3D68 .-
~** Άλμπουμ φωτογραφιών από επίσκεψη προσκύνημα στο Άγιο Όρος το 2015 P1030745: https://youtu.be/wkUyxf17Kik .-
~** Αρσανάς μονής ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ Άγιο Όρος 27/07/2015:
 https://youtu.be/H1Z3etmOea8 .-
~** Ι Μ Διονυσίου Καθολικόν Ι Ν Άγιον Όρος 27/07/2015 απόδειπνος: https://youtu.be/4m09c_E0gxE .-
~** Ι Μ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ Άγιον Όρος το καραβάκι φτάνει στον αρσανά 27/07/2015: https://youtu.be/zTjrmDBv64c .-
~** ΚΑΡΤΣΩΝΑΙΪΚΟ Σκήτης Αγίας Άννης 25/07/2015 Γέροντας Γαβριήλ: https://youtu.be/UxYGD17or-k .-
~**Ι Κ Αγίου Γεωργίου Σκήτης Αγίας Άννης Καρτσωναίων ανεβαίνοντας με τα μουλάρια 25/07/2015: https://youtu.be/m0OCb6mvD0U .-
~**^ Καλύβα Αγίου Γεωργίου Καρτωναίϊκο ανεβαίνοντας 25/07/2015 P1020991: https://youtu.be/U7oAzeNW05E .-
~**Σκήτη Αγίας Άννης από Καρτσωναίϊκο 25/07/2015:
 https://youtu.be/wucim3C9F-w .-
~**Από Άγιο Γεώργιο Καλύβες Σκήτης Αγίας Άννης:
https://youtu.be/m19hspnBKus .-
~** Σκήτη Αγίας Άννης Άγιο Όρος Οστεοφυλάκιο 25/07/2015:

https://youtu.be/cesuAhhew5E .-
~**Σκήτη Αγίου Ανδρέα ¨Σαράϊ Καρυές Άγιο Όρος 28/07/2015:
 https://youtu.be/7FGkXBi2CXA .-
~**Άγιον Όρος ανεβαίνοντας για Καρτσωναίϊκα Αγίας Άννης 25/07/2015:
https://youtu.be/WVp-IkNcrvA .-
~** Ι Ν Αγίου Γεωργίου εντός ¨Καρτσωναίϊκο Αγίας Άννης Άγιο Όρος 26/07/2015: https://youtu.be/KhW8G7mCcE4 .-
~** Ι Μ Βατοπεδίου στην τράπεζα μετά Θεία Λειτουργία 28/07/2015: https://youtu.be/tIcwnps62jU .-
~**

 2016 :
~** Ι Μ Ζωγράφου 12/09/2016 αφήγηση:
 https://youtu.be/X11JJiOwQYs .-
~**Ι Μ Κουτλουμουσίου αφήγηση 14/09/2016:
https://youtu.be/BgYZ66lr-9k .-
~**Κουτλουμούσι Ι.Κ. Γέροντα Γαβριήλ μας ομιλή ο γέροντας 15/09/2016: https://youtu.be/OI7xF5J160o .-
~**Ν ΣΚΗΤΗ Αγιον Όρος ένα βήμα από την Σκήτη της Αγίας Άννης 13/09: https://youtu.be/0jvyZg2J8KE .-
~** Ι Μονή Μεγίστης Λαύρας Ιστορική ενημέρωση 1ο μέρος 15/09/2016: https://youtu.be/mGFqW8KeFE0 .-
~**Ι Μ Μεγίστης Λαύρας 2ο μέρος Ιστορικής ενημέρωσης 15/09/2016:
 https://youtu.be/703Yd-SJu18 .-
~** ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ Διαδρομές το 2016:
 https://youtu.be/btXGP-81eIU .-
~** ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ Σεπτέμβριος 2016 επίσκεψη προσκύνημα μέσα από φωτογραφίες 001: https://youtu.be/lCDirNufk-w  .-
 ~** Άγιον Όρος Προσκύνημα στις Ι. Μονές και Σκήτες του Αγίου Όρους 2014 , 2015 , 2016 003: https://youtu.be/I7nNVytQnDE .-
~**

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου