Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  13 Αυγούστου 2016 :
Από θεατρική παράσταση  "  ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ   " στο Αρφαρά ( Προαύλιο Γυμνασίου-Λυκείου Αρφαρών)  Παρασκευή 12  Αυγούστου 2016
 Μεγάλη επιτυχίαν είχε ,με πλήθος κόσμου που παρακολούθησε την θεατρική παράσταση , που έγινε  το βράδυ  21.00 ώρα στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου Αρφαρών ..



 
*** Ακολουθούν και σχετικά Βίντεο από την θεατρική παράσταση  :
1~ ~*ΑΡΦΑΡΑ  Θέατρο  12/08/2016: 
2~ ~*Φωνάζει ο κλέφτης ,  1 Θεατρική  ΑΡΦΑΡΑ  12/08/2016:
 https://youtu.be/RI5-9qLXgPM .-
3~ ~* Φωνάζει ο κλέφτης   2  ΑΡΦΑΡΑ  θέατρο  12/08/2016:
https://youtu.be/wAp-35X40uE .-
4~*Φωνάζει ο κλέφτης    3   Θεατρική  Αρφαρά 12/08/2016:
https://youtu.be/_VvnORfgAiI .-
5~*Φωνάζει ο κλέφτης  4    ΑΡΦΑΡΑ  θέατρο 12/08/2016:
 https://youtu.be/VxhMmMTI0H4 .-
6~*ΑΡΦΑΡΑ θεατρική παράσταση , 5  φωνάζει ο κλέφτης    12/08/2016: https://youtu.be/Fjk0XBccfGk .-
7~* Αρφαρά θεατρική Φωνάζει ο κλέφτης 6  12/08/2016:
https://youtu.be/K86CmQ90rjw  .-
8~* ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΚΛΑΦΤΗΣ 7 Αρφαρά θέατρο 12/08/2016:
https://youtu.be/1aV7b1_IB70 .-
9~* Θέατρο  Φωνάζει ο κλέφτης   8 Αρφαρά  12-08-2016:
 https://youtu.be/zWeNUSpYXwk .-
10~* Θέατρο Φωνάζει ο κλέφτης  9 Αρφαρά 12/08/2016:  
  https://youtu.be/Oy-a7ixkEL0 .-
11~* Θέατρο Αρφαρά 10  Φωνάζει ο κλέφτης  12/08/2016:
 https://youtu.be/sT0_cBhxte0 .-

12~

 

~ 13 Αυγούστου
Απόδοσις της εορτής της θείας Μεταμορφώσεως. Μάρτυρος Κορωνάτου. Οσίων Δωροθέου και Δοσιθέου, του υποτακτικού αυτού. Σέριδος ηγουμένου εν Γάζη. ~
Σήμερα 13/08/2016 εορτάζουν:
Απόδοση της εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού, Ανακομιδή και Μετάθεση Ιερού Λειψάνου του Οσίου Μαξίμου του Ομολογητή, Αγία Ευδοκία η βασίλισσα, Όσιος Δωρόθεος, Όσιος Δοσίθεος ο υποτακτικός του Οσίου Δωροθέου
~ Ἦχος βαρύς.
~ Μετεμορφώθης ἐν τῷ ὄρει Χριστὲ ὁ Θεός, δείξας τοῖς Μαθηταῖς σου τὴν δόξαν σου, καθὼς ἠδυναντο. Λάμψον καὶ ἡμῖν τοῖς ἁμαρτωλοῖς, τὸ φῶς σου τὸ ἀΐδιον, πρεσβείαις τῆς Θεοτόκου, φωτοδότα δόξα σοι.
~* Απολυτίκιο Αποδόσεως της Εορτής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος - 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ : https://youtu.be/fT2bdi8-b3A .-

~
Όσιος Θεοδόσιος ο νέος, ο ιαματικός

Όσιος Θεοδόσιος ο νέος, ο ιαματικός
 
Άγιος Νάρκισσος ο Ιερομάρτυρας Πατριάρχης Ιεροσολύμων

Άγιος Νάρκισσος ο Ιερομάρτυρας Πατριάρχη....
 
Άγιος Δομέτιος ο Πέρσης και οι δύο μαθητές του

Άγιος Δομέτιος ο Πέρσης και οι δύο μαθητ....
 
Οσία Θεοκλητώ η θαυματουργή

Οσία Θεοκλητώ η θαυματουργή
 
Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης

Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης
 
Άγιος Καλλίνικος

Άγιος Καλλίνικος
 
Οσία Ειρήνη η Χρυσοβαλάντου

Οσία Ειρήνη η Χρυσοβαλάντου
 
Άγιος Ακάκιος

Άγιος Ακάκιος
 
Άγιος Ευστάθιος που μαρτύρησε στην Άγκυρα

Άγιος Ευστάθιος που μαρτύρησε στην Άγκυρα
 
Άγιος Παντελεήμων ο Μεγαλομάρτυς και Ιαματικός

Άγιος Παντελεήμων ο Μεγαλομάρτυς και Ιαμ....
 
Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Μάξιμου της Μόσχας  Απόδοση της εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού  Όσιος Δοσίθεος ο υποτακτικός του Οσίου Δωροθέου  Αγία Ειρήνη η βασιλίσσα, της διά του αγίου και αγγελικού σχήματος μετονομασθείσης Ξένης Mοναχής  Άγιος Τύχων Επίσκοπος Ζαντόνσκ Όσιος Δωρόθεος

*** Τραγωδία στο Πολυλίμνιο: Μία νεκρή και μία τραυματίας από κατολίσθηση βράχων (βίντεο-φωτογραφίες)
Τραγωδία στο Πολυλίμνιο: Μία νεκρή και μία τραυματίας από κατολίσθηση βράχων (βίντεο-φωτογραφίες)
~  Μία νεκρή και μία τραυματίας είναι ο τραγικός απολογισμός της κατολίσθησης βράχων, που έγινε γύρω στις 2 το μεσημέρι στην περιοχή του Πολυλιμνίου.
Στο χώρο βρισκόταν πολύς κόσμος, όπου απολάμβανε το φυσικό τοπίο, όταν ξαφνικά ξεκίνησε πολύ δυνατή βροχή. Κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες, οι δύο γυναίκες τραυματίστηκαν σοβαρά από πτώση βράχων, την ώρα που έκαναν πεζοπορία στην περιοχή. Χρειάστηκε να εκκενωθεί ο χώρος για να ξεκινήσει η επιχείρηση διάσωσης, που έγινε κάτω από δύσκολες συνθήκες. Το συντονισμό είχε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Γαργαλιάνων.
VIDEO : Τραγωδία στο Πολυλίμνιο από κατολίσθηση βράχων ,
 https://youtu.be/YLSNWfVsG7E .-



Νεκρή είναι μία κοπέλα 24 ετών και τραυματισμένη στο Νοσοκομείο Καλαμάτας μία φίλη της 25 ετών πιθανόν από την Πάτρα, που μαζί με ένα ακόμα άτομο βρίσκονταν για διακοπές στην ευρύτερη περιοχή και εκείνη την ώρα έκαναν πεζοπορία. Το δυστύχημα έγινε μόλις οι νεαροί είχαν περάσει τη δεύτερη λίμνη.
Με αφορμή το άσχημο αυτό περιστατικό πιθανόν και εντός της ημέρας αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για το αν θα παραμείνει ανοιχτός για το κοινό ο χώρος του Πολυλιμνίου ή εάν θα κλείσει για να γίνουν παρεμβάσεις.

Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Πύλου.
 
***  Άστατος σήμερα Σάββατο  ο καιρός στην Καλαμάτα- Αναλυτική πρόγνωση  
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Σάββατο 13/8/2016 προβλέπεται άστατος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι κυρίως καθαρός, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις. Τις πρωινές και πρώτες μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και σποραδικές νεφώσεις. Από τις μεσημβρινές έως και τις πρώτες βραδινές ώρες θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και αρκετά διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα εκδήλωσης μπόρας σύντομης διάρκειας (όμβρου) ή καταιγίδας. Τις βραδινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 23 έως 29 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 50-80%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε Ν, με ένταση 3-4 μποφόρ, το απόγευμα θα στραφούν σε ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 3-4 μποφόρ.
Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες και μόνο κατά το διάστημα που ο ουρανός δεν θα είναι νεφοσκεπής, θα βρίσκεται στο 8.7 (Πολύ Υψηλός).
Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 2 (Μέση).
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το meteoclub.gr και το kalamata.meteoclub.gr/

*** Παρασκευαστήρια στην Καλαμάτα για ποτά «μπόμπες»
Η διαρροή πληροφοριών δεν πρόλαβε την εξιχνίαση του κυκλώματος
 Διαβεβαιώσεις από το Τελωνείο Καλαμάτας για την ποιότητα των επώνυμων τοπικών εταιρειών
 Αν και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης αποκάλυψε σήμερα τα αποτελέσματα ελέγχων του ΣΔΟΕ σε διάφορες περιοχές της Κρήτης στις οποίες εντοπίστηκαν 10 τόνοι από λαθραίο οινόπνευμα, ωστόσο το εν λόγω κύκλωμα ήταν ακόμη μεγαλύτερο και είχε πλοκάμια σε Καλαμάτα και Σάμο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και η Οικονομική Αστυνομία παρακολουθούσαν το τελευταίο διάστημα - μετά από την αξιοποίηση πληροφοριών - τις δραστηριότητες ατόμων στην Κρήτη που διέθεταν εγκαταστάσεις αποθήκευσης αλκοόλ και τα οποία είχαν οικογενειακές σχέσεις μεταξύ τους.
Από φορολογικά στοιχεία που εξετάσθηκαν αναλυτικά και από τις έρευνες που διενεργούνταν υπό άκρα μυστικότητα διαπιστώθηκε η σχέση των Κρητικών λαθρεμπόρων με επιχειρηματίες που είχαν εγκαταστάσεις σε Καλαμάτα και Σάμο.
Ωστόσο η σχέση αυτή δεν μπόρεσε να τεκμηριωθεί και με επί τόπου έρευνες. Άγνωστο πως, διέρρευσε ότι το ΣΔΟΕ θα έκανε έλεγχο στις εγκαταστάσεις των λαθρεμπόρων της Κρήτης.
Όταν σε δεύτερο στάδιο κινήθηκε η διαδικασία ελέγχου των εγκαταστάσεων σε Καλαμάτα και Σάμο, η Οικονομική Αστυνομία και η ΓΓΔΕ βρήκαν κλειστές τις επιχειρήσεις και παρά το ότι ζητήθηκε σε μια περίπτωση άδεια Εισαγγελέα για να γίνει επιτόπια έρευνα αυτή δεν δόθηκε. Έτσι το μόνο που τεκμηριώθηκε ήταν η περίπτωση της Κρήτης όπου εντοπίστηκαν 10 τόνοι λαθραίο οινόπνευμα και 20.000 «μαϊμού» εμφιαλωμένα ποτά.
Το "Θάρρος" προκειμένου να ξεδιαλύνει το…μίτο με το κύκλωμα παρασκευής και διακίνησης λαθραίων ποτών ζήτησε τη γνώμη του Διευθυντή στο Τελωνείο Καλαμάτας, Ιωάννη Κάβουρα.
Όπως μας ενημέρωσε, τις προηγούμενες ημέρες, κλιμάκιο του ΣΔΟΕ πραγματοποίησε ελέγχους για αρκετές ημέρες σε γνωστή καλαματιανή εταιρεία παρασκευής αλκοολούχων πλευρών, αλλά, δεν βρήκε καμία παρατυπία. Τουναντίον, έδωσε…συγχαρητήρια για την ποιότητα των προϊόντων της.
Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό και για να μην υπάρχουν σκοτεινά σημεία στην όλη υπόθεση, ο διευθυντής μας διαβεβαίωσε ότι τόσο το Τελωνείο όσο και το Χημείο του κράτους διενεργούν πυκνά ελέγχους στις τοπικές επώνυμες εταιρείες και δεν υπάρχει ίχνος παραβίασης των κανόνων και των νόμων.
"Με όλο το βάρος που έχει η δήλωσή μου, καλώ τους Μεσσήνιους να καταναλώνουν χωρίς κανένα φόβο τα οινοπνευματώδη προϊόντα των επώνυμων τοπικών μας εταιρειών. Όχι μόνο είναι εξαιρετικά, αλλά ήδη η ποιότητά τους ανοίγει την πόρτα εξαγωγών σε Κίνα και Ηνωμένες Πολιτείες. Δεν θα ήθελα να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για τις εταιρείες μας. Οι έλεγχοι είναι συνεχείς από την πλευρά μας, αλλά και τα αποτελέσματα εντυπωσιακά. Εξάλλου, δεν έχω υπόψη μου καμία καταγγελία για την ποιότητά τους. Από κει και πέρα, δεν γνωρίζω τι γίνεται με ανώνυμα παρασκευστήρια".  Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***   Μπέζος: «..Με το νόμο Ξάνθου, το νοσοκομείο εξοικονομούσε 250χιλ ευρώ το χρόνο»
Σχολιάζοντας την απόφαση του ΣτΕ
 Όπως ήταν φυσικό ο κ. Μπέζος ρωτήθηκε για την προχθεσινή απόφαση του ΣτΕ η οποία «πάγωσε» προσωρινά τους διαγωνισμούς για την πρόσληψη καθαριστριών με ατομικές συμβάσεις εργασίας, στα νοσοκομεία και τα εποπτευόμενα από το υπουργείο Υγείας νομικά πρόσωπα, που πραγματοποιήθηκαν ή έχουν δρομολογηθεί να πραγματοποιηθούν, στο πλαίσιο του άρθρου 97 του νόμου 4368/2016 και τη σχετική εγκύκλιο του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξάνθου
Μ' αυτή του την απόφαση, το ΣτΕ ουσιαστικά , «πάγωσε» προσωρινά και το διαγωνισμό για την πρόσληψη 30 καθαριστριών με ατομικές συβάσεις εργασίας, στο νοσοκομείο Καλαμάτας. Ο κ. Μπέζος τόνισε, ότι ακόμα δεν έχει ενημερωθεί επίσημα, αλλά διάβασε και αυτός την είδηση από τις ιστοσελίδες και περιμένει και επίσημα το σκεπτικό της απόφασης του ΣτΕ, ώστε να τοποθετηθεί. Τόνισε, δε,  ότι πρόκειται να σεβαστεί όλες τις αποφάσεις τις Δικαιοσύνης, επισήμανε όμως, ότι με τη νέα διαδικασία το νοσοκομείο θα εξοικονομεί 250 χιλιάδες  ευρώ το χρόνο ενώ παράλληλα οι εργαζόμενοι θα διπλασιάζουν τις απολαβές τους, αφού απεμπλέκονται από τις μεσαιωνικές πρακτικές που χρησιμοποιούν οι εταιρείες καθαρισμού. Οι 30 εργαζόμενοι στην καθαριότητα στο νοσοκομείο Καλαμάτας, με ατομικές συμβάσεις εργασίας, ξεκίνησαν να εργάζονται από την  1ηΙουνίου και η πληρωμή τους αναμένεται να γίνει στα μέσα Σεπτεμβρίου. Τώρα , με τα νέα δεδομένα αναμένει την απόφαση να έρθει στα χέρια του και τότε θα τοποθετηθεί. του Κώστα Γαζούλη 

*** Το Ελεγκτικό Συνέδριο ελέγχει το δήμο Καλαμάτας για το χρέος προς τον σύνδεσμο ύδρευσης
  Το θέμα της οφειλής του δήμου Καλαμάτας προς τον Σύνδεσμο Ύδρευσης "σιγοκαίει" εδώ και αρκετά χρόνια, προκαλώντας τριβές μεταξύ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης.
Το τελευταίο διάστημα, μετά από καταγγελίες του δημοτικού συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης, Δημήτρη Φαββατά, το Ελεγκτικό Συνέδριο έχει εγκατασταθεί στην Καλαμάτα, για έλεγχο της κατάστασης, ζητώντας να ου προσκομιστούν όλα τα απαραίτητα έγγραφα των τελευταίων ετών.
Συγκεκριμένα, με έγγραφό του το Ελεγκτικό Συνέδριο, προς τον Σύνδεσμο Ύδρευσης Δήμων Καλαμάτας – Μεσσήνης και Κοινοτήτων περιοχής Καλαμάτας, ζητά να προσκομιστούν εντός 15 ημερών έγγραφα, προκειμένου να προχωρήσει σε έλεγχο καταγγελίας, που σχετίζεται με την απόδοση της πάγιας εισφοράς του δήμου Καλαμάτας προς τον Σύνδεσμο. Σύμφωνα, δε, με τον ίδιο το Σύνδεσμο το χρέος του δήμου προς αυτόν ανέρχεται στις 838.000 ευρώ
  "Φωτιά" η χθεσινή Οικονομική Επιτροπή
 Όπως είναι φυσικό, το παραπάνω γεγονός απασχόλησε και την χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Καλαμάτας, όπου κατά τη διάρκεια συζήτησης του θέματος, σε πολλές περιπτώσεις, ανέβηκαν και οι τόνοι της αντιπαράθεσης.
Το θέμα ετέθη από μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, τα οποία ανήκουν στην Αντιπολίτευση. Ειδικότερα, τα μέλη της μείζονος μειοψηφίας, Σταμάτης Μπεχράκης, και, Δημήτρης Φαββατάς, καθώς και ο επικεφαλής της παράταξης "Συμμαχία Πολιτών", Μιχάλης Αντωνόπουλος, ζήτησαν να δοθούν απαντήσεις για το γεγονός ότι, όπως χαρακτηριστικά υποστήριξαν, από το 2011 ο δήμος Καλαμάτας δεν έχει αποδώσει, ως όφειλε, εισφορές στον Σύνδεσμο Ύδρευσης.
Ο Δ. Φαββατάς, δημοτικός σύμβουλος που έχει κάνει και την σχετική καταγγελία στο Ελεγκτικό Συνέδριο, τόνισε ότι το χρέος του δήμου προς το Σύνδεσμο φτάνει το 1.200.000 ευρώ και υποστήριξε ότι ο δήμος Καλαμάτας θα μπορούσε να έχει ενταχθεί σε προηγούμενη ρύθμιση χρεών, προκειμένου να ελαφρυνθεί το χρέος του κατά 250.000 ευρώ.
Από την πλευρά του ο Σταμάτης Μπεχράκης, πέρα από το γεγονός ότι ζήτησε απαντήσεις για το χρέος του δήμου, χαρακτήρισε τον Σύνδεσμο «μόρφωμα» και σημείωσε ότι υπάρχει μόνο για να «βολεύονται διάφοροι κολλητοί της δημοτικής αρχής». Επανέλαβε, δε, παλαιότερη πρόταση της παράταξής του με την οποία είχε συμφωνήσει και ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, να αποφασιστεί η διάλυσή του και το έργο να αναληφθεί από τη ΔΕΥΑΚ, συνεπικουρούμενη και από τις άλλες ΔΕΥΑ του Συνδέσμου.
Τέλος, και ο κ. Αντωνόπουλος ζήτησε απαντήσεις για το χρέος και τις διαδικασίες ελέγχου τονίζοντας ότι ένα τέτοιο χρέος επηρεάζει άμεσα τα οικονομικά του δήμου Καλαμάτας.
  «Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος»
 Από την πλευρά τους τα μέλη της δημοτικής αρχής υπεραμύνθηκαν της πολιτικής που έχει ακολουθήσει ο δήμος σημειώνοντας ότι το χρέος δεν είναι πραγματικό, αλλά “φερόμενο”.
Μάλιστα, τα μέλη της δημοτικής αρχής, προχωρώντας ένα βήμα περισσότερο τόνισαν ότι ο δήμος δεν αναγνωρίζει το χρέος! Ο Γιώργος Φάβας σημείωσε συγκεκριμένα ότι ο έλεγχος είναι σε εξέλιξη και ότι το φερόμενο χρέος δεν ξεπερνά τις 750.000 ευρώ. «Σαν δήμος δεν αναγνωρίζουμε αυτό το χρέος» τόνισε ο κ. Φάβας. Στο ίδι
ο πνεύμα ήταν και η τοποθέτηση του προέδρου της "Φάρις" και δημοτικού συμβούλου, Θανάση Ηλιόπουλου, ο οποίος τόνισε ότι δεν υπάρχει οφειλή αλλά «φερόμενη οφειλή». «Εμείς δεν αναγνωρίζουμε αυτή την οφειλή. Και αναρωτιέμαι ο συνάδελφος που έκανε την καταγγελίας είναι, τελικά, με το δήμο ή με τον Σύνδεσμο;» σχολίασε ο κ. Ηλιόπουλος.
Πάντως, παρά το γεγονός ότι η γραμμή της δημοτικής αρχής είναι να μην αναγνωρίζει το χρέος, από την πλευρά του Συνδέσμου, υπάρχει έγγραφο του ειδικού ταμία του νομικού προσώπου που μιλά ξεκάθαρα για αναγκαστική είσπραξη του χρέους του δήμου Καλαμάτας.
Στο συγκεκριμένο έγγραφο ζητείται να κινηθεί η διαδικασία παρακράτησης του συγκεκριμένου ποσού από τους αντίστοιχους Κεντρικούς Αυτοτελής Πόρους, ειδάλλως, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, υπάρχει κίνδυνος ο Σύνδεσμος να υπαχθεί σε υποχρεωτικό πρόγραμμα εξυγίανσης.
του Αντώνη Πετρόγιαννη

*** "Αγκάθι" το έργο οδοφωτισμού του δήμου Καλαμάτας
Το αν θα αλλάξουν τα φώτα της Καλαμάτας, με το έργο που προωθείται από το Δήμο, δεν είναι απόλυτα βέβαιο. Είναι όμως βέβαιο ότι ο διαγωνισμός που γίνεται έχει ήδη «αλλάξει τα φώτα» στα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, που καλούνται να αποφασίσουν επί ενστάσεων για σύνθετα και μπερδεμένα θέματα, τα οποία μπορούν να ακυρώσουν για τυπικούς λόγους τις προσφορές που έχουν υποβάλει εταιρείες, οι οποίες όμως επί της ουσίας δεν φαίνεται να πάσχουν.
Επί προσφυγών κατά της υπ' αριθμ. 219/2016 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής σχετικά με το διαγωνισμό για την «Αναβάθμιση του συστήματος οδοφωτισμού του Δήμου Καλαμάτας με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας και τη μείωση κόστους λειτουργίας», συζήτησε και πάλι, στην χθεσινή της συνεδρίαση, η Οικονομική Επιτροπή.
Έγινε δεκτή η εισήγηση της Επιτροπής εξέτασης των προσφυγών και συνεχίζεται η διαδικασία με την εξέταση των τεχνικών προσφορών 5 εταιρειών, ενώ απερρίφθησαν 3 προσφυγές. Σημειώνεται, τέλος, ότι το έργο προβλέπει την αντικατάσταση περίπου 15.000 φωτιστικών στην πόλη της Καλαμάτας.
Πάντως, όποια απόφαση κι αν ληφθεί είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν προσφυγές, ακόμα και σε διαιτητικά δικαστήρια, από τις εταιρείες που αποκλείστηκαν, μια και το ποσό είναι αρκετά μεγάλο.  Α.Π.

*** Μεταξύ Πύλου και Δράμας 
Τέλη του 20ού αιώνα. Καλοκαίρι. Ο δρόμος των κατασκηνωτικών διακοπών, που βοηθάει να γνωρίσεις όσο περισσότερη Ελλάδα γίνεται, μας είχε φέρει στη Μεσσηνία. Σφήνα ανάμεσα στο τεχνητό κάλλος (το ανάκτορο του Νέστορα) και το φυσικό (την παραλία της Βοϊδοκοιλιάς, όνομα και σχήμα, που ψηφίστηκε στον «Γκάρντιαν« μέσα στις 14 δημοφιλέστερες παγκοσμίως), η επίσκεψη στο Μουσείο της Πύλου.
 Εκεί κοντά το βλέμμα στάθηκε σ’ ένα κτίριο που η φανερή πολύχρονη εγκατάλειψη δεν είχε καταφάει την ομορφιά του. Μια πινακιδούλα ενημέρωνε πως ήταν το σπίτι του ολυμπιονίκη Κωνσταντίνου Τσικλητήρα. Χρυσά μετάλλια αυτός, τσίγκινα μετάλλια η πολιτεία, που αδιαφόρησε επί δεκαετίες για τη μνήμη του. Μνήμη ιερή.
Γιατί ο Τσικλητήρας πέθανε, πριν κλείσει τα 25 του, αρρωσταίνοντας βαριά στο μέτωπο του Α’ Βαλκανικού Πολέμου. Θα μπορούσε να αποφύγει τη στράτευση; Πιθανότατα. Η νωπή ολυμπιακή δόξα, αν την εκμεταλλευόταν, θα τον απάλλασσε. Αλλά δεν ήθελε να μετρηθεί στους «κουραμπιέδες».
Το όνομα του Τσικλητήρα το ακούμε συχνά τούτες τις ημέρες. Αφορμή η επανάληψη του κατορθώματός του (ένα χρυσό κι ένα χάλκινο στους Ολυμπιακούς της Στοκχόλμης, το 1912, στο μήκος άνευ φοράς και στο ύψος άνευ φοράς) από την Αννα Κορακάκη. Στη σκοποβολή αυτή.
Δεν μπορώ να ξέρω πόσοι απ’ όσους μνημονεύουν τον Τσικλητήρα γνωρίζουν πώς πέθανε ή πώς το γενέθλιο σπίτι του αφέθηκε να ρημάξει, περίπου όπως τα περίφημα «ολυμπιακά ακίνητα». Η Εθνική Τράπεζα μάλιστα, στην οποία είχε περιέλθει (λόγω ενός «κόκκινου δανείου» εποχής), ήθελε να το γκρεμίσει· παρανόησε προφανώς τα περί γκρεμίσματος μέρους του τείχους προς τιμήν των ολυμπιονικών. Και χρειάστηκαν πολλές δεκαετίες και πολλές δημαρχίες ώσπου να ανακαινιστεί.
Άκουγα την Αννα Κορακάκη, ένα ωραίο χαμόγελο ολόκληρη, να λέει στις μεταμεσονύκτιες δηλώσεις της ότι για να μη χάσει την αυτοσυγκέντρωσή της δεν είχε διαβάσει τίποτε απ’ όσα γράφτηκαν για το πρώτο της μετάλλιο, αλλά με τον γυρισμό της στην Ελλάδα θα φροντίσει να διαβάσει τα πάντα. Θα διαπιστώσει διαβάζοντας πως αυτό που ήδη υπέθετε, ισχύει απολύτως: Αν δεν είσαι του ποδοσφαίρου, ή έστω του μπάσκετ, πρέπει να κατακτήσεις ολυμπιακό μετάλλιο για να δεήσουν τα αθλητικά φύλλα να σε παρουσιάσουν πρωτοσέλιδη. Όσο για τα κανάλια, ακόμα και η πρωτιά σου σε Παγκόσμια ή Πανευρωπαϊκά δεν μετράει λιγότερο από το «διαστημικό γκολ» του αστεριού στην προπόνηση.
Κάποια στιγμή η στενή συσχέτιση του ονόματός της με το όνομα του Τσικλητήρα θα την ωθήσει να συμπληρώσει τις γνώσεις της για τον παλιό ολυμπιονίκη. Και ίσως πέσει πάνω στο ιστορικό του σπιτιού του και μελαγχολήσει. Αλλά δεν χρειάζεται.
Η μέγιστη ανταμοιβή της, η μόνη που αξίζει, είναι η χαρά που δώρισε σε ανθρώπους που δεν είχαν δει ποτέ πριν σκοποβολή κι ωστόσο στήθηκαν εννιά με δέκα στην τηλεόραση. Αγωνιώντας γι’ αυτήν. Όχι για το «εθνικό μεγαλείο» και άλλα ηχηρά παρόμοια. (Παντελής Μπουκάλας, εφημερίδα "Καθημερινή") 

***  Αυξήθηκαν οι κυνηγοί αγριογούρουνων στην Πελοπόννησο
Οριστικοποιήθηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννη Τσιρώνη, η φετινή ρυθμιστική για το κυνήγι, η οποία υπεγράφη, προχθές. Ο κ. Τσιρώνης είχε προηγουμένως συνάντηση με την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος, όπου τους ανακοινώθηκαν οι φετινές διαφοροποιήσεις από την περσινή ρυθμιστική. Οι διαφοροποιήσεις στο κυνήγι της πέρδικας στον Χελμό ή στην διάρκεια θήρευσης της ασπρομέτωπης χήνας, σκοπό έχουν την διαφύλαξη της βιοποικιλότητας και την προστασία του φυσικού μας πλούτου.
Στις αλλαγές της νέας Ρυθμιστικής ελήφθησαν  υπόψη το πόρισμα του Τεχνικού Συμβουλίου Δασών και το έγγραφο του ΥΠΑΑΤ, όπου ζητήθηκε ενίσχυση της ενεργητικής επιτήρησης της λύσσας.
Στο μεταξύ, αυξήθηκε κατά ένα θηρεύσιμο άτομο το κυνήγι του αγριογούρουνου  ενώ  για την Πελοπόννησο και την Εύβοια αυξήθηκαν κατά δέκα θηρεύσιμα άτομα ανά ομάδα κυνηγών. Βάσει της Ρυθμιστικής, μειώθηκε κατά 10 μέρες το κυνήγι της ασπρομέτωπης χήνας και απαγορεύτηκε το κυνήγι της πετροπέρδικας (Alectoris graeca) στο Εθνικό Πάρκο Χελμού Βουραικού. Τέλος , συνεχίζεται η απαγόρευση της Θήρας στη λιμνοθάλασσα Κοτυχίου του Δάσους της Στροφυλλιάς.

***  Το ρυάκι "φάντασμα" στο Νέδοντα 
Και πάλι για το περίεργο ρυάκι που εμφανίστηκε τις τελευταίες ημέρες στο Νέδοντα. Στην αρχή του, πάνω από τη Κεντρική Αγορά Καλαμάτας, εμφανίζεται ως λασπόνερα. Όσο κατεβαίνει, όμως, προς τη θάλασσα γίνεται όλο και πιο καθαρό. Να υποθέσουμε ότι αυτά συμβαίνουν εξαιτίας των έργων στον περιμετρικό; Ποιος ξέρει;
Επ' ευκαιρία του θέματος, όταν ρωτήσαμε, χθες αργά το μεσημέρι, τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ, Γιάννη Καμβυσίδη, αν υπάρχουν προβλήματα στους αγωγούς ύδρευσης εξαιτίας των παρεμβάσεων του "Μορέα", μας απέκλεισε κατηγορηματικά κάθε τέτοιο ενδεχόμενο. Το αντίθετο, τόνισε. Ότι η εταιρεία προσπαθεί να βοηθήσει. Το μοναδικός μικροπρόβλημα εμφανίστηκε στο "Πέταλο", λόγω της δύσκολης μορφολογίας του εδάφους, αλλά αντιμετωπίστηκε άμεσα και με τη βοήθεια της εταιρείας…  Α.Π. 

***


*** Αθλητική ενημέρωση :
 
~** Άννα  Κορακάκη Χρυσή Ολυμπιονίκης και Χάλκινη στο ΡΙΟ 2016 : https://youtu.be/8b1oqoIXwlY .-

~KALAMATA ΝΑΥΤΙΛΟΣ Παραλία Πέμπτη 11-08-2016:
 https://youtu.be/0m2qFCLNEJk .-



 Τα δάκρυα χαράς της Άννας Κορακάκη στην απονομή του χρυσού μεταλλίου Μετά το Χάλκινο στα 10 μέτρα το Χρυσό στα 25 μέτρα αεροβόλου
Η ΧΡΥΣΗ  ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ που κατακτά σε μιά ολυμπιάδα δύο μετάλλια μετά τον Κωστή Τσικλητήρα το 1912  !! Το χρυσό κορίτσι από την  Δράμα του Αθλητικού Συλλόγου ΑΡΙΩΝΑ Θεσσαλονίκης και σε ηληκία 20  ετών  !!
~ Η επιτυχία της Αννας Κορακάκη δεν περιορίζεται στη στενή έννοια κατάκτησης ενός μεταλλίου. Οχι μόνο επειδή κατέκτησε δύο αλλά επειδή ο προηγούμενος Έλληνας που το είχε καταφέρει, αγωνιζόταν πριν από 104 χρόνια.
 Από το 1912 και τον Κώστα Τσικλητήρα πέρασε πάνω από ένας αιώνας. Ο ελληνικός αθλητισμός άνθισε, γνώρισε μεγάλες επιτυχίες σε ατομικό επίπεδο όμως κανένας αθλητής ή αθλήτρια δεν μπόρεσαν να επαναλάβουν ότι και ο Τσικλητήρας στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Στοκχόλμης.
Η Αννα Κορακάκη, η οποία υποστηρίζεται από την εταιρεία Stoiximan, έβαλε το όνομά της σε μια χρυσή λίστα, όπου οι περισσότερες αναφορές ταξιδεύουν τους μαγικούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896. Εκεί όπου πέντε Έλληνες είχαν καταφέρει να κατακτήσουν δύο και τρία μετάλλια στα αγωνίσματά τους.
Ο Ιωάννης Φραγκούδης, ο Γεώργιος Ορφανίδης, ο Σταμάτης Νικολόπουλος, ο Σωτήρης Βερσής, ο Ευστάθιος Χωραφάς, ο Κώστας Τσικλητήρας και τώρα η Αννα Κορακάκη, βρίσκονται σε μια λίστα, η οποία θα συντροφεύει τα όνειρα όλων των νέων αθλητών στους μελλοντικούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

~**  Στην 6η θέση στα 100μ εμπόδια τερμάτισε η Σοφία Υφαντίδου στον αγώνισμα του επτάθλου

Ο βροχερός καιρός στο Ρίο έχει δυσκολέψει αρκετά τις προσπάθειες των αθλητών του στίβου στην πρεμιέρα του βασιλιά των σπορ στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Από ελληνικής πλευράς η Σοφία Υφαντίδου ήταν αυτή που άνοιξε το χορό των συμμετοχών μας καταλαμβάνοντας την 6η θέση στη σειρά της στα 100 μ. με εμπόδια στο πρώτο αγώνισμα του επτάθλου.
Η συγκεκριμένη επίδοση της έδωσε 980 βαθμούς και την έχει φέρει στην 25η θέση της κατάταξης, ενώ στις 16:50 οι αθλήτριες συνεχίζουν με τις προσπάθειες τους στο ύψος.


~** Στην 8η θέση η «βαριά» τετράκωπος!
Με την κατάληψη της 8ης θέσης της τετρακώπου άνευ πηδαλιούχου ανδρών ολοκληρώθηκε η παρουσία για τα ελληνικά κουπιά στην Ολυμπιακή Ρεγκάτα του Ρίο ντε Τζανέιρο. Η 4η Ολυμπιονίκης του Λονδίνου τερμάτισε στη 2η θέση του "μικρού' τελικού, μετά τον απρόσμενο αποκλεισμό της χθες (11/8) στα ημιτελικά. Το ελληνικό πλήρωμα των Διονύση Αγγελόπουλου, Γιάννη Τσίλη, Γιώργου Τζιάλλα και Γιάννη Χρήστου πέρασε τους Λευκορώσους πάνω στο... νήμα και με χρόνο 6:00.56, ακολούθησε τους πρώτους Αμερικανούς.
Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και Κίνα εξακολουθούν να δίνουν μεγάλη μάχη για την 1η θέση στην κατάταξη των μεταλλίων, με τους Αμερικανούς να αυξάνουν το προβάδισμά τους κατά την 6η μέρα των Ολυμπιακών Αγώνων.
 
Προβάδισμα πέντε χρυσών μεταλλίων πήραν οι Η.Π.Α. ενώ συνολικά έχουν συγκεντρώσει μέχρι στιγμής 38 μετάλλια έναντι 30 των Κινέζων.
 Η Ιαπωνία βρίσκεται στην 3η θέση με τα συνολικά μετάλλια ενώ η Ρωσία στην 4η. Η Ελλάδα υποχώρησε κατά επτά θέσεις και ισοβαθμεί με την  Τσεχία, μετά την αποτυχία των Νικολαΐδου και Ασουμανάκη στον τελικό του διπλού σκιφ γυναικών.  
 

***Ιπποδρομίες στο Πλατύ 
Ιπποδρομίες στο Πλατύ 
 ~  Οι καθιερωμένες ιπποδρομίες θα γίνουν και φέτος στο Πλατύ ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο, δηλαδή την ερχόμενη Δευτέρα.
Οι αγώνες, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας, θα ξεκινήσουν στις 6.30 το απόγευμα και θα διεξαχθούν «στο αναβαθμισμένο ιπποδρόμιο» του χωριού, τα έργα στο οποίο, προϋπολογισμού 128.000 ευρώ, ολοκληρώθηκαν πρόσφατα.
Μετά τους αγώνες θα ακολουθήσει μουσική βραδιά στην πλατεία του χωριού, ενώ τις εκδηλώσεις του Δεκαπενταύγουστου οργανώνουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατύ, ο Σύλλογος Φιλίππων Πελοποννήσου με έδρα το Πλατύ, ο ΑΠΣ Ατρόμητος Πλατύ, ο Δήμος Καλαμάτας και η Τοπική Κοινότητα Πλατύ.
Σημειώνεται ότι καθώς τον Δεκαπενταύγουστο πανηγυρίζει το Πλατύ, στις 7.30 το απόγευμα της παραμονής θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία στο Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και θα ακολουθήσει λιτάνευση της εικόνας στους δρόμους του χωριού, συνοδεία τμήματος της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας.

***

~ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016:
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 01 Αυγούστου  2016  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-01-2016.html .- 
Η  Εφημερίδα μας  Arfara  News 2  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  01 Αυγούστου  2016 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-2-01-2016.html .-

~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 02  Αυγούστου  2016 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-02-2016.html  .-

~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 03  Αυγούστου  2016:  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-03-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 04 Αυγούστου  2016  : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-04-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 05 Αυγούστου  2016: http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-05-2016.html .- 

Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 06 Αυγούστου 2016  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-06-2016.html .- ~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 07  Αυγούστου 2016 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-07-2016.html  .- 
~ Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 08 Αυγούστου  2016  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-08-2016.html .- 
~ Αθλητικό Σάββατο-κύριακο  06 και 07 Αυγούστου 2016  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ αγώνες ΡΙΟ  1η  ΗΜΕΡΑ   :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/06-07-2016.html .- 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΝΩΝΕΣ  2016 ΡΙΟ  ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ Δευτέρα  08  Αυγούστου  2016 2η  ΗΜΕΡΑ   :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/2016-08-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 09 Αυγούστου 2016 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-09-2016.html .-
~   ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΡΙΟ ΒΡΑΖΗΛΙΑΣ Αποτελέσματα 3ης  ΗΜΕΡΑΣ Κληρώσεις -πρόγραμμα ΕΠΣΜεσσηνίας   Τρίτη 09 Αυγούστου  2016: http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/3-09-2016.html .- 
~   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  10  Αυγούστου  2016: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-10-2016.html .-  
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  11 Αυγούστου  2016 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-11-2016.html .- 
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-12-2016.html   .-
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  13 Αυγούστου 2016  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-13-2016.html .-

   
 
 
 ~ ***  BINTEO  ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4901 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3042 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =      3046  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10. 989   βίντεο   .-
 *** ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 679 /. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1132 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.615   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  42 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-

https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-  
595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139 .       

  *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen  \  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ   
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου