Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Δευτέρα    07  Απριλίου  2014 :

*** Μεσσηνιακά  και άλλα  :

*** Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις: Φάμπρικα με αδιαφανείς προσλήψεις και απευθείας αναθέσεις         
          
Η… μόδα που ξεφύτρωσε το τελευταίο διάστημα και στο Δήμο Καλαμάτας
Παρά το γεγονός ότι ως θεσμός ισχύει εδώ και δύο χρόνια περίπου, στην επικαιρότητα του Δήμου Καλαμάτας μπήκε μόλις το τελευταίο διάστημα. Ο λόγος για τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΟΙΝΣΕΠ). Μάλιστα, η Δημοτική Αρχή έχει ήδη προχωρήσει σε σύναψη μιας σειράς προγραμματικών συμβάσεων με τέτοιου είδους ομάδες, με σκοπό τη φύλαξη και τον καθαρισμό παιδικών χαρών, περιοχών της πόλης, αλλά και για διάφορες άλλες παρεμβάσεις.
Η καινούργια μορφή οργάνωσης εμφανίστηκε επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, το 2011. Τυπικά, είναι αστικός συνεταιρισμός με κοινωνικό σκοπό και εμπορική ιδιότητα. Μέλη της μπορεί να είναι μεμονωμένοι πολίτες, αλλά και νομικά πρόσωπα (επιχειρήσεις).
Ερωτηματικά, όμως, για τον τρόπο λειτουργίας τους προκαλούν οι ΚοινΣΕΠ που έχουν δημιουργηθεί τους τελευταίους μήνες και συνεργάζονται αποκλειστικά με τους Δήμους.
Οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις υπογράφουν συμβάσεις με Δήμους και δημοτικές επιχειρήσεις, προκειμένου να προσφέρουν υπηρεσίες σε παιδικούς σταθμούς, ΚΑΠΗ, καθαριότητα κ.λπ.
Με αυτό τον τρόπο γίνονται εκατοντάδες προσλήψεις, κυρίως, συμβασιούχων που έχουν αποχωρήσει από τους Δήμους, με κριτήρια που σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι και τόσο διαφανή και διαδικασίες-εξπρές.
Μάλιστα, οι ΚοινΣΕΠ έχουν βρεθεί στο στόχαστρο του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή, ο οποίος σε πρόσφατες δηλώσεις του είχε τονίσει: «Οι Δήμοι βρήκαν μια νέα φάμπρικα με καινούργιες ΜΚΟ που παρέχουν υπηρεσία στους Δήμους και ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια».
Είχε καταγγείλει, δε, ότι «ΟΤΑ κάνουν απευθείας αναθέσεις και όλες οι προσφορές που γίνονται είναι μεγαλύτερες από τις τιμές της αγοράς».    Του Αντώνη Πετρογιάννη

*** Συμψηφισμό οφειλών ΦΠΑ ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός (βίντεο)         
   
Συμψηφισμός οφειλών από ΦΠΑ, όχι μόνον από και προς το Δημόσιο αλλά και μεταξύ ιδιωτών
 Νομοθετική ρύθμιση για τον συμψηφισμό των οφειλών από ΦΠΑ, όχι μόνον από και προς το Δημόσιο αλλά και μεταξύ ιδιωτών, θα καταθέσει σύντομα στη Βουλή η κυβέρνηση, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, με τη συμμετοχή του αναπλ. υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, του υφυπουργού Γ. Μαυραγάννη, και των κ.κ. Φ. Σαχινίδη και Χρ. Πρωτόπαππα.
Σε πρώτη φάση το μέτρο, το οποίο θα εφαρμοστεί από το Φθινόπωρο και θα ολοκληρωθεί μέσα στο έτος, θα αφορά ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρηματίες, με ετήσιο τζίρο έως 500.000 ευρώ. Αμέσως μετά, το μέτρο θα επεκταθεί και σε τζίρους άνω των 2 εκατ. ευρώ καλύπτοντας έτσι άνω του 85% των συναλλαγών στην αγορά.
Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός το μέτρο αυτό, το οποίο είναι φορολογικά ουδέτερο, θα εξομαλύνει σημαντικά την αγορά και θα είναι εξαιρετικά ενισχυτικό, ιδιαίτερα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Παράλληλα, ο κ.Σαμαράς ανακοίνωσε ότι θα καταργηθούν τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε επιχειρήσεις, λόγω μη καταβολής ΦΠΑ στο Δημόσιο ενώ ταυτόχρονα οφείλει και προς αυτές το Δημόσιο.
Σχετικά με τις αποπληρωμές των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς ιδιώτες, ο πρωθυπουργός προανήγγειλε ότι έως το τέλος του 2014, το ποσό των οφειλών θα έχει μειωθεί στα 2 δισ. ευρώ.
Ο κ. Σαμαράς επισήμανε, επίσης, ότι έχουν συγκεντρωθεί στον ειδικό λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδος σημαντικά ποσά που έχουν επιστραφεί από εγκληματικές δραστηριότητες και διατίθενται για ανάγκες στους τομείς της Υγείας και της Παιδείας.
Τέλος, αναφερόμενος στους αδρανείς καταθέσεις και τις σχολάζουσες κληρονομιές, είπε ότι για πρώτη φορά, ύστερα από 100 χρόνια, δημιουργείται ένα πλαίσιο και αξιοποιούνται χρήματα, ενώ για τις αχρεωστήτως καταβληθείσες συντάξεις από το Δημόσιο ανέφερε ότι έχουν εντοπιστεί 54 εκατ. ευρώ και έχει ήδη ανακτηθεί το 70% αυτών.  πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ  
 

*** 24ωρη αποχή των δικηγόρων της Καλαμάτας

 Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Kαλαμάτας, που συνήλθε στις 7/04/2014, αποφάσισε ομόφωνα την αποχή των Δικηγόρων Καλαμάτας από τα καθήκοντά τους την Τετάρτη, 9 Απριλίου 2014, εκφράζοντας την κατηγορηματική αντίθεσή του στην ύπαρξη του ΚΕΑΟ και τις περαιτέρω ενέργειές του (αστικές, ποινικές), στα συνεχή φορολογικά μέτρα κατά των δικηγόρων που απορρυθμίζουν τον λειτουργηματικό χαρακτήρα του κλάδου σε συνδυασμό με τις πρόσφατα ψηφισθείσες διατάξεις του Πολυνομοσχεδίου (διαμεσολάβηση, αποζημίωση-συνταξιοδότηση έμμισθων δικηγόρων, αναγνώριση τίτλων σπουδών αλλοδαπής). Παράλληλα συμπαραστέκεται στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. - 

***  32χρόνος διέρρηξε φούρνο και κατέληξε με χειροπέδες         
           
Συνελήφθη, χθες τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Καλαμάτα , από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ένας 32χρονος ημεδαπός, γιατί διέρρηξε κατάστημα-αρτοποιείο ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσε χρήματα και διάφορα έγγραφα, τα οποία βρέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους. 
 
*** Οι ιερωμένοι             
          
Με τους ιερωμένους τα έβαλε αναγνώστης μας, ο οποίος ανέφερε τηλεφωνικά στην εφημερίδα: «Είναι πρόκληση κάποιοι να διάγουν πολυτελή βίο και να έχουν μέσα στην αυλή του σπιτιού τους δύο και τρία αυτοκίνητα, τη στιγμή που άλλοι ψάχνουν μέσα στα σκουπίδια να βρουν τροφή για να επιβιώσουν».  Δε θέλησε να πει περισσότερα και έκλεισε το τηλέφωνο.   Χ.Χ. 
 
***  Μια ακόμη παράταση για το έργο στο Ακρογιάλι έως τις 31 Μαΐου             
           
Μία ακόμη παράταση, μέχρι τις 31 Μαΐου, δόθηκε στην ανάδοχο εταιρεία του έργου «Έργα παράκτιας προστασίας και ανάπλασης ακτών Δήμου Αβίας και Μ. Μαντίνειας, υποέργο 1: ΑΚΡΟΓΙΑΛΙ», προϋπολογισμού 4.850.000 εκατ. ευρώ, με βάση απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Η σύμβαση του έργου υπεγράφη την 24 Μαΐου 2012, η προθεσμία ήταν 18 μήνες και έληγε στις 24 Νοεμβρίου 2013. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν δοθεί τέσσερις συνολικά παρατάσεις, με την τελευταία να λήγει στις 31 Μαΐου.
Όπως είναι γνωστό, με τη μελέτη του έργου προβλέπεται η κατασκευή 7 προβόλων, μήκους 85 μέτρων περίπου και η τεχνητή αναπλήρωση της ακτής μεταξύ αυτών σε τμήμα 350 μέτρων.
Μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί οι πέντε από τους επτά προβόλους, ενώ οι δύο πρώτοι, στα δυτικά, είναι ημιτελείς και έχουν ολοκληρωθεί σε ποσοστά 90% και 60% αντίστοιχα.
Επίσης, είχε ολοκληρωθεί η τεχνητή αναπλήρωση ακτών σε ποσοστό 90%, αλλά λόγω των εντόνων κυματισμών, στις 5 και 6 Νοεμβρίου 2013, έχει μειωθεί ένα μέρος της.
Έπειτα από τη σφοδρή θαλασσοταραχή της 5ης και 6ης Νοεμβρίου 2013 και ύστερα από
αίτημα του αναδόχου, συστήθηκε επιτροπή αποτελούμενη από τεχνικούς υπαλλήλους, με σκοπό να διενεργήσει αυτοψία και να αποφανθεί ως προς τις βλάβες που τυχόν υπέστη το έργο και την αποζημίωση που αναλογεί στον ανάδοχο.
Το ανωτέρω πρωτόκολλο συντάθηκε στις 24 Φεβρουαρίου 2014 και εγκρίθηκε δύο ημέρες αργότερα.
Από την απόφαση αυτή προέκυψε πως πρέπει να ενταχθούν και εργασίες ενίσχυσης της τεχνητής προσάμμωσης που κρίνονται απαραίτητες.
Όπως αναφέρεται, κάτοικοι της περιοχής απαιτούν την προστασία των ιδιοκτησιών τους με την κατασκευή πλέον προσάμμωσης,  ενώ διεκδικούν την εκτέλεση των εργασιών στο εναπομείναν τμήμα της συναρμογής του προβόλου Π3 με την ακτή. Προς τούτο
συντάθηκε συμπληρωματική τροποποιητική μελέτη πρόσθετης προσάμμωσης, που βρίσκεται σε διαδικασία έγκρισης.
  Επιπλέον τεχνητή προσάμμμωση
Όσον αφορά στη διαμόρφωση τεχνητής προσάμμωσης, αναφέρεται ότι στις 6 Νοεμβρίου 2013 το έργο επλήγη από σφοδρή κακοκαιρία και ειδικά, εξαιρετικά έντονο κυματισμό. Ο κυματισμός που αναπτύχτηκε ήταν πολύ κοντά στις μέγιστες τιμές που χρησιμοποιήθηκαν κατά τους υπολογισμούς στο σχεδιασμό του έργου και αποτέλεσε τεστ αξιολόγησης τόσο των παραδοχών όσο και της αξιοπιστίας του μοντέλου σχεδιασμού της μελέτης.
Στις 3 Δεκεμβρίου 2013 διενεργήθηκε αυτοψία. Εκεί, διαπιστώθηκε: το μοντέλο σχεδιασμού του έργου λειτούργησε ικανοποιητικά σύμφωνα με τις παραδοχές της μελέτης, οι πρόβολοι που είχαν αποπερατωθεί (Π7,Π6,Π5,Π4,Π3) ανταποκρίθηκαν απόλυτα και δεν εντοπίστηκε καμία βλάβη σε αυτούς, η ένταση του κυματισμού εντός των φατνωμάτων μειώθηκε, με αποτέλεσμα να μην εντοπιστεί πρόσθετη διάβρωση στην ακτή, στα τρία φατνώματα που είχε πραγματοποιηθεί τεχνητή προσάμμωση έγινε μεταφορά τμήματός της προς την ξηρά και άλλου τμήματος προς τη θάλασσα σε βάθος 4,50 μ. εκτός ζώνης τεχνητής προσάμμωσης, που όμως δε συνιστά απώλεια υλικού.
Στα φατνώματα που δεν είχε πραγματοποιηθεί τεχνητή προσάμμωση μεταξύ προβόλων (Π5,Π4,Π3,Π2 και Π1) δεν παρατηρήθηκε φυσική προσάμμωση και η εκτίμηση είναι ότι αν δεν προηγηθεί τεχνητή ανάλογη των άλλων φατνωμάτων, η φυσική θα αργήσει να πραγματοποιηθεί.
Μετά την έντονη θαλασσοταραχή της 6ης Νοεμβρίου 2013 και με τη σύμφωνη γνώμη της μελετήτριας, διαπιστώθηκε ότι για να αναχαιτίζεται πλήρως η ενέργεια του
κυματισμού και για την καλύτερη προστασία του δρόμου Καλαμάτα – Κιτριές από το θαλασσινό νερό και τα χαλίκια, πρέπει να ενισχυθεί η τεχνητή προσάμμωση μεταξύ των προβόλων μπροστά στο Ακρογιάλι.
Επίσης, παρατηρήθηκε ότι και σχετικά μικρής έντασης κυματισμοί πλήττουν τις ακτές μεταξύ των υπόλοιπων προβόλων, με αποτέλεσμα να προκαλούνται βλάβες σε παράκτιες ιδιοκτησίες. Στις περιοχές αυτές αναμένεται να δημιουργηθεί προσάμμωση με φυσικές διεργασίες απόθεσης φερτών, κυρίως από τον παρακείμενο χείμαρρο Σάνταβα. Όμως, προκειμένου να προστατευτούν οι περίοικοι και οι παράκτιες ιδιοκτησίες, θα εκτελεστούν και εκεί εργασίες τεχνητής προσάμμωσης.
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου

***  Λάδι από την Καλαμάτα στην Πιερία χωρίς Μεσάζοντες

 Προχθές το πρωί, στο χώρο της εμποροπανήγυρης Κατερίνης, έγινε διανομή εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου Καλαμάτας «Χωρίς Μεσάζοντες» από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας. Πρόκειται για ελαιόλαδο κορυφαίας ποιότητας, φετινής σοδειάς, που διατίθεται προς 18 ευρώ το πεντόλιτρο σε τενεκεδένια συσκευασία. Ο, δε, προμηθευτής έχει καταθέσει δείγματα του προϊόντος του, τα οποία εξετάστηκαν στο βιοχημικό εργαστήριο της Agrolab στην Αθήνα. Επίσης, το προϊόν δεν παρουσιάζει υπολείμματα φυτοφαρμάκων και είναι οξύτητας 0,3. Η προέλευσή του πιστοποιείται από τα παραστατικά αγοράς του από Έλληνες παραγωγούς της ευρύτερης περιοχής της Καλαμάτας (κτήμα Νικολόπουλου), τα οποία έχουν κατατεθεί στην ομάδα. Όσο για τις εγκαταστάσεις συσκευασίας του προμηθευτή, πληρούν όλες τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές και οι όροι πώλησης του προϊόντος έχουν υπογραφεί και έχουν κατατεθεί στο νομικό σύμβουλο της ΕΟΔνΠ. Οι παραγγελίες θα σταματήσουν μόλις συμπληρωθούν οι 50 τόνοι. Έπειτα από έρευνα της ομάδας εθελοντών σε σούπερ μάρκετ της Κατερίνης, η αντίστοιχη ποιότητα ελαιολάδου (εξαιρετικά παρθένο) πωλείται μεταξύ 24 και 32 ευρώ. - 

***   Άμεσα Περιφερειακό Πάρκο στον Κυπαρισσιακό Κόλπο!         
   
Ντροπή για τη χώρα η παραπομπή μας στο ευρωδικαστήριο
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παραπέμπει την Ελλάδα στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επειδή δεν εξασφάλισε επαρκή προστασία για τις θαλάσσιες χελώνες που απειλούνται με εξαφάνιση.
Η υπόθεση αφορά σχέδια ανάπτυξης στον Κυπαρισσιακό Κόλπο στη Δυτική Πελοπόννησο, μία από τις σημαντικότερες παραλίες φωλεοποίησης της θαλάσσιας χελώνας καρέτα καρέτα στη Μεσόγειο και μια περιοχή που προστατεύεται βάσει της νομοθεσίας της Ε.Ε.
Στην περιοχή πολλά σχέδια ανάπτυξης και κατασκευαστικές δραστηριότητες γίνονται ανεκτά και αδειοδοτούνται, γεγονός που έχει σημαντικό αρνητικό αντίκτυπο στις χελώνες που απειλούνται με εξαφάνιση.
Έπειτα από σύσταση του αρμόδιου για το περιβάλλον Επιτρόπου, Janez Potocnik, η Επιτροπή παραπέμπει τη συγκεκριμένη υπόθεση στο Δικαστήριο της Ε.Ε. Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, τα κράτη μέλη πρέπει να θεσπίσουν και να εφαρμόσουν ένα αποτελεσματικό σύστημα αυστηρής προστασίας ειδών, όπως η θαλάσσια χελώνα καρέτα καρέτα, η οποία απειλείται σε ολόκληρο τον κόσμο.
Με αφορμή την παραπάνω εξέλιξη η παράταξη «Οικολογική Δυτική Ελλάδα» εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Η παραπομπή της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με το αιτιολογικό ότι “δεν εξασφάλισε επαρκή προστασία για τις θαλάσσιες χελώνες που απειλούνται με εξαφάνιση”… που ανακοινώθηκε χθες στις Βρυξέλλες, είναι μια ντροπιαστική και οδυνηρή εξέλιξη.
Μια εξέλιξη που, για μια ακόμη φορά, δείχνει ότι μπορεί πολλοί να ορκίζονται ότι διαθέτουν “περιβαλλοντικές ευαισθησίες”, στην πράξη όμως λίγοι το εννοούν.
Ούτε λίγο - ούτε πολύ ο αρμόδιος επίτροπος καταγγέλλει την κυβέρνηση της χώρας μας ότι κρατάει στο συρτάρι το Σχέδιο για Περιφερειακό Πάρκο, ανεχόμενη και αδειοδοτώντας τετελεσμένα εις βάρος της προστασίας της άγριας ζωής, για την οποία έχουμε διεθνώς δεσμευτεί!
Όταν το καλοκαίρι του 2013 έγινε γνωστό το αρχικό σχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για την ίδρυση Περιφερειακού Πάρκου στην περιοχή του Κυπαρισσιακού Κόλπου (Νότια Ηλεία – Βόρεια Μεσσηνία), άρχισαν νωρίς οι αντιδράσεις των συμφερόντων εκείνων που, με κοντόφθαλμα κριτήρια δήθεν ανάπτυξης, θέλουν τις φυσικές μας περιοχές ξέφραγα αμπέλια. Στόχος ήταν η παραπομπή του σχεδίου στις καλένδες αφενός, η συκοφάντηση των περιβαλλοντικών οργανώσεων που δρουν για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας στην περιοχή αφετέρου. Εκ των γεγονότων φαίνεται ότι πέτυχαν πολλά.
Η Οικολογική Δυτική Ελλάδα έχει μιλήσει έγκαιρα για το θέμα, ζητώντας να συνδυάσουμε στην περιοχή αυτή “Προστασία και βιώσιμο τουρισμό με εξασφαλισμένα κάποια εισοδήματα σε βάθος χρόνου και ελεύθερη χρήση της περιοχής από όλους”, αντί επιλογών που κάνουν στραβά μάτια στο “χτίσιμο της περιοχής από μεγάλα συμφέροντα που θα αποκομίσουν μεγάλα κέρδη εις βάρος όλων των υπολοίπων”.
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης της Οικολογικής Δυτικής Ελλάδας, Γιώργος Κανέλλης και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γιώργος Γουβιάς, έκαναν την ακόλουθη δήλωση: “Ντρεπόμαστε για λογαριασμό της κυβέρνησης που ανέχεται τετελεσμένα που ακυρώνουν εκ των προτέρων τις όποιες ρυθμίσεις του Περιφερειακού Πάρκου, όταν αυτό νομοθετηθεί. Μόνος τρόπος, όχι μόνο για να έχει τις μικρότερες δυνατές επιπτώσεις η δίκη στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, αλλά προπαντός για μια μακράς πνοής βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής, είναι η άμεση και ταχύτατη προώθηση της ίδρυσης του Περιφερειακού Πάρκου Κυπαρισσιακού Κόλπου, χωρίς εκπτώσεις και αποδοχή τετελεσμένων. Με βάση την επιστημονική διαχείριση των φυσικών περιοχών, πλήρη και ειλικρινή διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες, αλλά χωρίς υποχωρήσεις σε εκβιαστικά και κοντόφθαλμα συμφέροντα. Θα εργασθούμε μέσα και έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας για το σκοπό αυτό”».  Του Αντώνη Πετρογιάννη
 
***   "Locish": Ξεκίνησε από την Καλαμάτα και "κατακτά" τη Silicon Valley         
   
Χρηματοδότηση ύψους 820.000 δολαρίων ανακοίνωσε η εταιρεία! 
Τη χρηματοδότησή της με 820.000 δολάρια έκανε γνωστή πριν από μερικές μέρες η εταιρεία startup “Locish”, που ξεκίνησε από την Καλαμάτα και αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο ότι λύσεις υπάρχουν ακόμα και μέσα στην κρίση.
Το Locish είναι μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα που προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα να ζητούν και να λαμβάνουν προτάσεις, από άτομα με παρόμοιο γούστο και στυλ διασκέδασης, σχετικά με μέρη όπου μπορούν να απολαύσουν το γεύμα ή το ποτό τους.
Ιδρυτές της εταιρείας είναι δύο φίλοι που ζούσαν και γνωρίστηκαν στην Καλαμάτα, ο Γρηγόρης Ζωντανός και ο Αλέξης Χριστοδούλου.
Σε ένα ταξίδι τους στο εξωτερικό, το Νοέμβριο του 2011, στη γέφυρα της Βουδαπέστης, τους «γεννήθηκε» η ιδέα για τη δημιουργία του Locish. Όμως, όλα ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2012 σε ένα δωμάτιο στην Καλαμάτα, όταν οι δύο φίλοι αποφάσισαν να δουλέψουν πάνω στην ιδέα τους και να δημιουργήσουν τη δική τους startup εταιρεία.
Μέσα στην κρίση, κόντρα στις απόψεις και τις συμβουλές από γονείς, φίλους και γνωστούς, τόλμησαν να παραιτηθούν από τις αρκετά καλές δουλειές που είχαν, ώστε να κυνηγήσουν το όνειρό τους. Η αρχή μόνο εύκολη δεν ήταν, αφού χρειάστηκε να μετακομίσουν στην Αθήνα και τα έξοδα ήταν αρκετά. Όμως, οι δύο φίλοι, κάνοντας αυτό που τους αρέσει, ήταν αποφασισμένοι να τα καταφέρουν.
Το Locish έκανε το ντεμπούτο στον κόσμο των startups το Μάρτιο του 2013. Τότε, η εφαρμογή είχε ως μοναδικό σκοπό να βοηθήσει τους ταξιδιώτες να ανακαλύψουν ωραία εστιατόρια, μπαρ και άλλα μέρη διασκέδασης με τη βοήθεια των κατοίκων της πόλης. Κάθε ταξιδιώτης είχε την ευκαιρία να βιώσει την πόλη όπου ταξίδευε σαν να ήταν από εκεί, μακριά από τις «τουριστικές παγίδες». Ωστόσο, έγινε γρήγορα σαφές ότι δεν ήταν μόνο οι ταξιδιώτες, αλλά και οι ίδιοι οι κάτοικοι που αναζητούσαν καινούρια μέρη (εστιατόρια, cafes, bars, clubs) μέσα στην πόλη τους.
Το Σεπτέμβριο του 2013, σ’ ένα ταξίδι του Γρηγόρη και του Αλέξη στην Αμερική, κατάφεραν να προσελκύσουν νέους επενδυτές στην εταιρεία τους και έτσι το Locish να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση των 820.000 δολαρίων.
Σε αυτόν το γύρο χρηματοδότησης ηγήθηκε το επενδυτικό σχήμα Odyssey Jeremie Partners, ενώ συμμετείχαν το Jeremie Openfund II, καθώς και τρεις angel investors από τη Silicon Valley.
Το κεφάλαιο αυτό επενδύεται για τη συνολική αναμόρφωση της εφαρμογής, με ουσιαστικές βελτιώσεις στα τεχνικά, λειτουργικά, καθώς και στα αισθητικά χαρακτηριστικά.
Σχετικά ο Γρηγόρης Ζωντανός, συνιδρυτής του Locish, δήλωσε «Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που καταφέραμε να συγκεντρώσουμε με επιτυχία ένα τόσο σημαντικό κεφάλαιο και, φυσικά, που οι επενδυτές μας, μας έδειξαν εμπιστοσύνη. Η χρηματοδότηση ήρθε σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για εμάς. Αφού καταλάβαμε τι λειτουργεί καλά και τι όχι, ολοκληρώσαμε μία σειρά βελτιώσεων και παράλληλα εντοπίσαμε νέες ευκαιρίες. Σήμερα, είμαστε σε θέση να αξιοποιήσουμε και να διαχειριστούμε αυτά τα χρήματα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε να εξελίξουμε την εφαρμογή και να την πάμε στο επόμενο επίπεδο».
Με το ταμείο γεμάτο πλέον μεγάλωσαν την ομάδα τους, αφού προχώρησαν σε πέντε προσλήψεις, ενώ νοίκιασαν και τα δικά τους γραφεία στο κέντρο της Αθήνας. Όλοι μαζί πλέον δουλεύουν για να αναβαθμίσουν την εφαρμογή και να αξιοποιήσουν άμεσα κι αποτελεσματικά αυτή τη νέα ευκαιρία.
Πλέον το Locish αφορά μια διευρυμένη κοινότητα χρηστών, που δεν περιορίζεται μόνο στο ταξιδιωτικό κοινό. Τα μέλη της μοιράζονται πληροφορίες και ανταλλάσσουν εμπειρίες με άτομα που έχουν παρόμοιο γούστο και στυλ στη διασκέδαση. Το Locish συνδέει ανθρώπους με κοινές συνήθειες και προτιμήσεις που βοηθούν ο ένας τον άλλον να ανακαλύψει καινούρια μέρη για φαγητό ή ποτό μέσα από εξατομικευμένες προτάσεις. Με το Locish οι χρήστες μπορούν ανά πάσα στιγμή, με άμεσο, κοινωνικό και διαδραστικό τρόπο, να βρουν αυτό που αναζητούν, χωρίς να χρειάζεται να ψάξουν τις πολυάριθμες, μακροσκελείς και συχνά αναξιόπιστες κριτικές που είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο. 
Η νέα βελτιωμένη έκδοση της εφαρμογής πρόκειται να λανσαριστεί το Μάιο στην Αθήνα, τη Νέα Υόρκη και το Σαν Φρανσίσκο.
Ο Αλέξης Χριστοδούλου, ο έτερος συνιδρυτής του “Locish” και υπεύθυνος για την ανάπτυξη του προϊόντος, εξηγεί: «Επικοινωνήσαμε με όλους τους χρήστες μας και τους έχουμε ενημερώσει για τα σχέδια να αλλάξουμε, να γίνουμε καλύτεροι και να τους προσφέρουμε μια νέα βελτιωμένη εμπειρία.
Η πρόσφατη χρηματοδότηση μας έδωσε την πολυτέλεια να διευρύνουμε την ομάδα μας, προκειμένου να δουλέψουμε πιο παραγωγικά και αποτελεσματικά, και να ετοιμάσουμε άμεσα τη νέα έκδοση του Locish. Ανυπομονούμε να χαρίσουμε στους χρήστες μας μια μοναδική εμπειρία».

Στο μεταξύ, για όποιον επιθυμεί να βιώσει από τους πρώτους όλες τις νέες δυνατότητες της εφαρμογής, το Locish τον καλεί να αφήσει το email του στην ανανεωμένη ιστοσελίδα www.locish.com.  
 
***   Στήριξη του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ζήτησε η Σοφία Αποστολοπούλου          
           
«Δεν πρέπει να δυναμώσουμε τους συνδυασμούς που στηρίζουν και υλοποιούν τις αντιλαϊκές πολιτικές και ύστερα υποκριτικά παριστάνουν ότι νοιάζονται για το λαό. Καμία εμπιστοσύνη σε όλους αυτούς τους υποψηφίους που εμφανίζονται ως ανεξάρτητοι, υπερκομματικοί ή ως ενωτικοί και εκφραστές όλης της Αριστεράς. Κοροϊδεύουν για να πάρουν την ψήφο σου. Πίσω τους είναι κρυμμένα κομματικά και επιχειρηματικά συμφέροντα, προσωπικοί υπολογισμοί και φιλοδοξίες».
Με τα λόγια αυτά η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης για το Δήμο Πύλου – Νέστορος» και υποψήφια δήμαρχος, Σοφία Αποστολοπούλου, ζήτησε την ψήφο των δημοτών, κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, παρουσιάζοντας ένα μέρος των υποψηφίων του συνδυασμού.
Όπως ανέφερε η κα Αποστολοπούλου, η τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα όλοι εργαζόμενοι, «δεν είναι κάτι που έπεσε από τον ουρανό. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που ξεκινά από την Ε.Ε. και εφαρμόζεται από τις κυβερνήσεις και την τοπική διοίκηση.
Στις εκλογικές αναμετρήσεις που έχουμε μπροστά μας είναι αναγκαίο να εκφραστεί η αντίθεση του λαού στην πολιτική που τον καταδικάζει να ζει μόνιμα στη φτώχεια και την ανεργία. Γι’ αυτό πρέπει να υπάρξουν αλλαγές και στους Δήμους και στην Περιφέρεια και στην κοινωνία γενικότερα.
Πρέπει να δυναμώσουν, όχι αυτούς που τους ξέρουν πολύ καλά όλα τα τελευταία χρόνια για το αντιλαϊκό έργο που έχουν κάνει, ούτε τους νεόκοπους σωτήρες, αλλά να δυναμώσουν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης, που στηρίζονται πανελλαδικά από το ΚΚΕ.
Είμαστε οι μοναδικοί που δεν είπαμε ποτέ ψέματα και που λέμε τα ίδια και πριν και μετά τις εκλογές. Ψηφίζοντας και ενισχύοντας τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης, θα έχουμε εκλεγμένους αγωνιστές που μαζί με τους ανέργους, τους αγρότες, τους νέους, τις γυναίκες και όλους τους εργαζόμενους, μπορούν να αντιπαλέψουν την αντιλαϊκή πολιτική», κατέληξε.
Κάλεσμα να στηριχθεί το ψηφοδέλτιο απηύθυνε και ο υποψήφιος σύμβουλος Δ. Φραγκάκης.
  Οι πρώτοι υποψήφιοι
Οι πρώτοι υποψήφιοι του συνδυασμού είναι οι εξής: Αλεξόπουλος Θεόδωρος, αγρότης (Κορυφάσιο), Αντωναροπούλου Βάσια, σπουδάστρια ΤΕΙ (Χώρα), Αντωνόπουλος Δημήτρης, αγρότης (Πήδασος), Αποστολόπουλος Βασίλης, συνταξιούχος ΤΕΒΕ ( Ίκλαινα), Αποστολόπουλος Κωνσταντίνος, αγρότης (Χανδρινού), Αποστολόπουλος Παναγιώτης, αγρότης (Σουληνάρι), Αρβανίτης Σταμάτης, ηλεκτρονικός (Χώρα), Αρβανίτης Σταύρος, καταστηματάρχης (Πλατανόβρυση), Βαλσαμάκη Ηρώ, αρχαιολόγος (Χανδρινού), Γαλάνη Σοφία, συνταξιούχος (Χανδρινού), Γάλλος Θόδωρος, αγρότης (Φοινικούντα), Γάλλος Φώτης, αγρότης (Λαχανάδα), Δημόπουλος Δήμος, τραπεζοϋπάλληλος (Αμπελόφυτο), Διονυσόπουλος Βασίλης, ζωγράφος (Μεθώνη), Ηλιόπουλος Θεόδωρος, συνταξιούχος (Στενωσιά), Ηλιοπούλου Αναστασία, νοικοκυρά (Πύλος), Θερριός Βασίλης, αγρότης (Χανδρινού), Κακόγιαννος Γιώργος, συνταξιούχος (Πύλος), Καλιανιώτη Βούλα, αγρότισσα (Χανδρινού), Καλογεροπούλου Κωνσταντίνα αγρότισσα (Χώρα), Καραμπάτσος Γιώργος, εκπαιδευτικός (Χανδρινού), Καραμπάτσος Στάθης, συνταξιούχος (Χανδρινού), Καράμπελα Δόμνα, εργοδηγός (Πύλος), Καραμάνη Ελένη, ιδιωτικός υπάλληλος (Χανδρινού), Κατσάς Θανάσης, αγρότης (Γλυφάδα), Κισόγλου Στάθης, συνταξιούχος (Λαχανάδα), Κολοκάθη Βάσω, φαρμακοϋπάλληλος (Χανδρινού), Κοντομανωλόπουλος Παναγιώτης, αγρότης (Φοινικούντα), Κουρέτας Δημήτρης, αγρότης (Πήδασος), Κωστόπουλος Τάσος, αγρότης (Παπαφλέσσα), Λέλος Αλέξανδρος, οικοδόμος (Χώρα), Ματθιόπουλος Γιώργος, αγρότης (Χαροκοπιό), Μαντογιάννης Κώστας, αγρότης (Κυνηγού), Μαυροειδής Γιώργος (Μαυρέας), συνταξιούχος οικοδόμος (Πύλος), Μοδέστος Κάρλος, συνταξιούχος (Καλλιθέα), Πανόπουλος Νικόλαος, τραπεζικός υπάλληλος (Μεθώνη), Πανοσκάλτσης Δημήτρης, δημόσιος υπάλληλος (Πύλος), Παπαδόπουλος Νίκος, καταστηματάρχης (καφενείο), (Μεθώνη), Σαΐνης Παναγιώτης, αγρότης (Ίκλαινα), Σταθοπούλου Παναγιώτα, αυτοαπασχολούμενη ( Ίκλαινα), Στασινόπουλος Στασινός, συνταξιούχος (Σουληνάρι), Στασινοπούλου Δήμητρα, αγρότισσα (Χώρα), Τσώνης Ζαχαρίας, αγρότης (Ακριτοχώρι), Φουντωτός Σωτήρης , αγρότης (Καινούργιο Χωριό), Φραγκάκης Δημήτρης, ψαράς (Πύλος), Χρονόπουλος Θεόδωρος, αγρότης (Μεσοχώρι) και Χρονοπούλου Γιάννα, αγρότισσα (Μεσοχώρι).  Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου  
 
***  Μηνύματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης με το πασχαλινό παζάρι
 Μηνύματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης έστειλε με το πασχαλινό παζάρι που διοργάνωσε την πλατεία Κυπαρισσίας το 2ο Νηπιαγωγείο της πόλης για την ενίσχυση του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα»! Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου, με την καθοδήγηση και τη βοήθεια των δασκάλων και των γονιών τους, είχαν ετοιμάσει πολλά πασχαλινά είδη, τα οποία, μαζί με άλλα που προσέφεραν τα τοπικά καταστήματα, διέθεταν προς πώληση στον κόσμο! Οι πολίτες αγκάλιασαν με θέρμη αυτή την πρωτοβουλία και η ανταπόκρισή τους ήταν συγκινητική! Όλοι έδιναν συγχαρητήρια στις δασκάλες και τα παιδιά, όπως και στους γονείς, για την, πράγματι, αξιόλογη και αξιέπαινη πρωτοβουλία τους να συνδράμουν με τις δυνάμεις τους το έργο του Συλλόγου «Φλόγα»! Το 2ο Νηπιαγωγείο Κυπαρισσίας έστειλε έτσι μήνυμα αλληλεγγύης και αισιοδοξίας και παράλληλα θύμισε σε όλους και πρωτίστως στην Πολιτεία, ότι ιδίως σε περιόδους οικονομικής κρίσης, δεν πρέπει να χάνεται η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη! Μιλώντας στο «Θ» η προϊσταμένη του 2ου Νηπιαγωγείου Κυπαρισσίας, Δέσποινα Στυλιανού, τόνισε: «Ξέρετε ότι το 2ο Νηπιαγωγείο Κυπαρισσίας είναι ένα δημιουργικά "ανήσυχο" Νηπιαγωγείο! Έτσι, λοιπόν, μετά την επιτυχία του περυσινού χριστουγεννιάτικου παζαριού, αποφασίσαμε να κάνουμε φέτος ένα αντίστοιχο πασχαλινό. Παίρνοντας αφορμή από μία εκδήλωση που έγινε στην Κυπαρισσία για το Σύλλογο “Φλόγα”, αποφασίσαμε το πασχαλινό μας παζάρι να έχει και ένα στόχο, δίνοντας έτσι το μήνυμα και περνώντας στην Πολιτεία και τα παιδιά, αλλά και στους μεγάλους, ότι μπορεί να υπάρχει οικονομική κρίση, όχι όμως κρίση ανθρωπιάς, αξιών και προσφοράς! Στο πλαίσιο των πασχαλινών γιορτών, οργανώσαμε αυτό το παζάρι. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε πολύ συναδέλφους που βοήθησαν, τους γονείς των παιδιών του σχολείου μας και την τοπική κοινωνία, τα τοπικά μαγαζιά, που αγκάλιασαν πολύ αυτό το παζάρι και ήταν πάρα πολλές οι προσφορές. Καλό Πάσχα σε όλους, με υγεία και αγάπη, και να μην ξεχνάμε ότι η ανθρωπιά πρέπει να περισσεύει!». Με τη σειρά του, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα» στην Κυπαρισσία, Χρήστος Σίνης, επισήμανε: «Ως εκπρόσωπος του Συλλόγου “Φλόγα” στην Κυπαρισσία θα ήθελα να ευχαριστήσω τις νηπιαγωγούς και τα παιδιά του 2ου Νηπιαγωγείου της πόλης μας για την ευγενική προσπάθεια που έκαναν, για να ενισχύσουν τους σκοπούς του Συλλόγου "Φλόγα". Ο Σύλλογος “Φλόγα” είναι ένας Σύλλογος Γονιών που τα παιδιά τους έτυχε να αρρωστήσουν από καρκίνο και αγωνίζεται εδώ και τριάντα χρόνια για τη βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας τους, καθώς και για τη βελτίωση στις κοινωνικές συναναστροφές τους και την καθημερινή τους διαβίωση. Για πράγματα που, δυστυχώς, η Πολιτεία ή δεν μπορεί ή δε θέλει να προσφέρει. Ευχαριστούμε πάρα πολύ, επίσης, το κοινό της πόλης μας που ανταποκρίθηκε πρόθυμα σε αυτό το παζάρι και ελπίζουμε στο μέλλον να έχουμε αμέριστη συμπαράσταση από όλους». Του Ηλία Γιαννόπουλου - 

***  Απόπειρα δολοφονίας στις φυλακές Τρικάλων         
           
Κρατούμενος των φυλακών Τρικάλων αποπειράθηκε τη Δευτέρα να δολοφονήσει με αυτοσχέδιο μαχαίρι έναν σωφρονιστικό υπάλληλο.
Συνάδελφοί του κατάφεραν να σώσουν τον υπάλληλο, αφοπλίζοντας και ακινητοποιώντας τον ρουμανικής καταγωγής κρατούμενο, ο οποίος έχει καταδικαστεί για ανθρωποκτονία.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
***  Προς λουκέτο βαδίζουν οι μισές μικρές εταιρείες         
           
Η μείωση του τζίρου και τα χρέη σε ΟΑΕΕ, ΔΕΚΟ, εφορία και τράπεζες λυγίζουν τις επιχειρήσεις, σύμφωνα με έρευνα του ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ
 Σύννεφα σκιάζουν το μέλλον των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, και δη των μικρών, όπου η κρίση είναι δυσβάστακτη για την επιβίωσή τους. Από την άλλη πλευρά, γίνονται προσπάθειες, ημερίδες και εκδηλώσεις για την εργασία, όπως για την ένταξη των νέων στον κόσμο των επιχειρήσεων στη χώρα μας.
Αξίζει να αναφερθεί ότι μία στις δύο μικρές επιχειρήσεις που απασχολούν ως 49 άτομα αντιμετωπίζει τον κίνδυνο κλεισίματος τους προσεχείς μήνες, σύμφωνα με έρευνα του ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ. Βασικοί λόγοι, η μείωση του τζίρου, τα χρέη προς τον ΟΑΕΕ, τις ΔΕΚΟ, την εφορία και τις τράπεζες.
Παράλληλα, πρόσφατα διοργανώθηκε το Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας, με θέματα επιχειρηματικότητας των νέων και επαγγελματικού προσανατολισμού, που φιλοξένησε περισσότερους από 150 εισηγητές, μεταξύ των οποίων επιτελείς μεγάλων ελληνικών αλλά και πολυεθνικών επιχειρήσεων, καθηγητές πανεπιστημίου, καθώς και στελέχη ανεύρεσης ανθρώπινου δυναμικού.
Βασικός στόχος του Πανοράματος ήταν να ενημερώσει νέους και νέες 18-35 ετών σχετικά με τις τάσεις και τις επαγγελματικές επιλογές και προοπτικές που προσφέρουν 17 κλάδοι/τομείς της οικονομίας, προκειμένου να επιλέξουν τη βέλτιστη πορεία είτε ως στελέχη επιχειρήσεων είτε ως επιχειρηματίες. Συγκεκριμένα, το Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας περιλάμβανε εισηγήσεις σχετικές με τη ναυτιλία, το design, τη νανοτεχνολογία, τη διαφήμιση και την επικοινωνία, τον τουρισμό, την πληροφορική, τα τρόφιμα, τη φαρμακευτική, τη γεωργία, τα logistics, τα social media και τις εξαγωγές.
Όσον αφορά στους υπάρχοντες επιχειρηματίες στην Ελλάδα, και δη τις μικρές επιχειρήσεις, σύμφωνα με τα κυριότερα συμπεράσματα της έρευνας, η οποία έγινε σε συνεργασία με την έρευνα του ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ, όλοι οι οικονομικοί δείκτες των επιχειρήσεων διατηρούν αρνητικές τιμές.
Το 66,6% των επιχειρήσεων σημείωσε κάμψη στον κύκλο εργασιών, με την υψηλότερη να καταγράφεται στις πολύ μικρές επιχειρήσεις (81,7%). Ο μέσος όρος μείωσης του τζίρου για το πρώτο εξάμηνο του 2013 ανέρχεται σε 22,9%. Από την απαρχή της κρίσης και σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ εκτιμάται ότι η συνολική πτώση στον τζίρο ανέρχεται μεσοσταθμικά στo 65%. Μείωση στη ζήτηση καταγράφει το 66% και στις παραγγελίες το 71,2% των επιχειρήσεων.
Το 47,1% των επιχειρήσεων αντιμετωπίζει κίνδυνο κλεισίματος το επόμενο διάστημα. Μάλιστα, περίπου το 40% αυτών τοποθετούν τη διακοπή λειτουργίας μέσα στο εξάμηνο. Το ποσοστό αυτό παραμένει σταθερά υψηλό παρά τη σωρευτική μείωση 200.000 επιχειρήσεων από το 2009. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ, η καθαρή μείωση των επιχειρήσεων το επόμενο έτος με βάση τα σημερινά οικονομικά δεδομένα υπολογίζεται ότι θα προσεγγίσει τις 27.000-30.000. Ιδιαίτερα αρνητικά είναι τα στοιχεία για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, αφού 2 στις 3 δηλώνουν ότι κινδυνεύουν να κλείσουν.
Η ίδια έρευνα σημειώνει ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι πολιορκημένοι από τα χρέη. Ένα από τα σημαντικότερα θέματα που αναδεικνύει η έρευνα είναι το πρόβλημα των συσσωρευμένων οφειλών που έχουν οι μικρές επιχειρήσεις. Πρόκειται για μια διαρκή «κατάσταση πολιορκίας» από οφειλές και χρέη κάθε μορφής (προς ιδιωτικό και δημόσιο τομέα), που τις έχει οδηγήσει στα όριά τους. Οι επιχειρήσεις συνεχίζουν να έχουν πολύ υψηλά χρέη προς όλες τις κατηγορίες «πιστωτών». Το μεγαλύτερο μέρος των καθυστερημένων οφειλών των επιχειρήσεων αφορά στις ασφαλιστικές οφειλές προς ΟΑΕΕ (περίπου 40%).
Τα τελευταία στοιχεία του ΟΑΕΕ αναφέρουν ότι πάνω από 370.000 επιχειρήσεις έχουν χρέη προς τον οργανισμό σε σύνολο 700.000, γεγονός που σημαίνει ότι πολλές από τις επιχειρήσεις που χρωστούν έχουν τεθεί σε αδράνεια ή έχουν ήδη κλείσει. Ακολουθούν τα χρέη προς τις ΔΕΚΟ (34,9%) και την εφορία (32,7%).
Το τελευταίο εξάμηνο διευρύνθηκε το ποσοστό των επιχειρήσεων που έχει καθυστερημένες οφειλές προς τους προμηθευτές (28,7% από 27,8%) - γεγονός ανησυχητικό για τις προοπτικές του ιδιωτικού τομέα - και το ΙΚΑ (25,9% από 22,6%). Τα μη εξυπηρετούμενα ή καθυστερούμενα δάνεια προς τράπεζες ανέρχονται σε 28,1%. -Δημοσιεύτηκε στο Helios Plus στις 4 Απριλίου 2014
 
***  Πρωτόκολλο συνεργασίας με το Ελληνορωσικό Επιμελητήριο για την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος          
           
Το τουριστικό προϊόν της Πελοποννήσου και οι νέες δυνατότητες προώθησής του στη ρωσική αγορά ήταν το αντικείμενο της ελληνορωσικής συνάντησης που διοργάνωσε στο Λουτράκι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε συνεργασία με το Ελληνορωσικό Επιμελητήριο, και στην οποία συμμετείχαν κορυφαίοι tour operator της ρωσικής αγοράς, ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου, η Ένωση Ξενοδόχων Κορινθίας, καθώς και επαγγελματίες από την περιοχή της Κορινθίας και ευρύτερα της Πελοποννήσου.
Σύμφωνα με τη στρατηγική κατεύθυνση, όπως την έχει θέσει ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, για την ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι προοπτικές για τον εισερχόμενο ρωσικό τουρισμό, ο οποίος έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, δεδομένου του έντονου θρησκευτικού ενδιαφέροντος, καθώς και προβληματισμοί που πρέπει να απαντηθούν.
Το συντονισμό της συνάντησης είχαν η θεματική αντιπεριφερειάρχης, Κωνσταντίνα Νικολάκου και ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης, Απόστολος Παπαφωτίου, ο οποίος επισήμανε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πελοποννήσου και ειδικότερα της Κορινθίας. Επίσης, ανέφερε ότι αυτή την περίοδο εκτελούνται έργα πολιτισμού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου που φθάνουν τα 60 εκατ. ευρώ, με στόχο τη δημιουργία ενός Δικτύου Αρχαιολογικών Χώρων και θεματικού τουρισμού, κάτι που ενδιαφέρει ιδιαίτερα τα ρωσικά τουριστικά γραφεία.
Από την πλευρά της, η κα Νικολάκου αναφέρθηκε στις προωθητικές δράσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου μέσου του νέου brand «Μυθική Πελοπόννησος», καθώς και στην προσήλωση και την εξειδίκευση των δράσεων με στόχο την προσέλκυση της ρωσικής αγοράς (συμμετοχές στην έκθεση Mitt, φιλοξενίες Ρώσων δημοσιογράφων και tour operator στην Πελοπόννησο, εκδηλώσεις παρουσίασης στη Μόσχα της Πελοποννήσου κ.ά.).
Η κα Νικολάκου πρότεινε, επίσης, τη σύναψη πρωτοκόλλου συνεργασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου με το Ελληνορωσικό Επιμελητήριο, προκειμένου να οργανωθούν επιχειρηματικές ανταλλαγές, ταξίδια εξοικείωσης για δημοσιογράφους εξειδικευμένων τουριστικών ΜΜΕ, πρόταση η οποία έγινε αποδεκτή από τη γενική διευθύντρια του Ελληνορωσικού Επιμελητηρίου, Ελένη Κοντράτοβα.
Επίσης, μίλησε για τις νέες προοπτικές που παρουσιάζει η μετατροπή του αεροδρομίου Τρίπολης και σε πολιτικό, ενώ ευχαρίστησε τον Τουριστικό Οργανισμό Λουτρακίου και την Ένωση Ξενοδόχων Κορινθίας για την άριστη συνεργασία.
Σημαντική ήταν και η εισήγηση του γενικού συμβούλου ΕΟΥ του υπουργείου Εξωτερικών, Ιωάννη Μάρκου, ο οποίος αναφέρθηκε στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Ρώσου τουρίστα μέσα από εξειδικευμένη μελέτη.
Στη ελληνορωσική συνάντηση έγινε ακόμη παρέμβαση από τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Κορινθίας κ. Παππά, τον πρόεδρο του Οργανισμού Τουρισμού Λουτρακίου κ. Καραβούλη, αλλά και τα υπόλοιπα τουριστικά γραφεία και ξενοδοχεία της ευρύτερης περιοχής. 
 
*** Από  τους  χθεσινούς  αγώνες  ποδοσφαίρου  της  Σούπερ Λίγκα  :
Κυριακή 6 Απριλίου (19:00)
~ Απόλλων Σμύρνης-Εργοτέλης   1-0 .- ^
Τα  γκολ :93΄ Δεληζήσης ,
Διαιτητές :Παππάς , Μπάλτας   , Ποντίκης .
 Διαιτητής: Παππάς (Αθηνών)
Κόκκινες : Φαρινόλα (90`) - Μεχία (67` δεύτερη κίτρινη)
Κίτρινες : Δεληζήσης, Χατζηζήσης, Φαρινόλα - Σαρρής, Κοζορώνης, Μεχία, Στόϊκοβιτς
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Λόρι Σάντσες): Γκόμες, Αργυρόπουλος, Δεληζήσης, Παπαζαχαρίας, Χατζηζήσης (72` Γκουέλα), Τσοκάνης (62` Αμπροουζ), Κόρμπος, Μίνγκας (46` Ντάλμπεργκ), Λουσέρο, Φαρινόλα, Πετρόπουλος.
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Στοΐκοβιτς, Πίτσος (17` Σαρρής), Μεχία, Ρεντζας, Αντελέγιε, Κουμπικ (62` Μπουχαλάκης), Κοζορώνης, Μπαντιμπανγκά (69` Γιοβάνοβιτς), Ρομάνο, Χαντί, Διαμαντάκος.
Βίντεο  από  τον  αγώνα :
 ~ ΑΠΟΛΛΩΝ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 1-0 Σχόλια  γκολ  6/4/2014: http://youtu.be/2vZSa2xdxcs ,
~ ΑΠΟΛΛΩΝ Α.-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 1-0 ΓΚΟΛ  6/4/2014 : http://youtu.be/7f0OSg2ysh8 , ,

~ Πλατανιάς-Παναιτωλικός  1-0 .- ^
Τα  γκολ : 72΄  Νταβίντ  Τόρες ,
Διαιτητές :
 Διαιτητής: Αρετόπουλος (Τρικάλων)
Κίτρινες: Δημήτρης - Μπόγιοβιτς, Νταλμά
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Άγγελος Αναστασιάδης): Γιωργαλλίδης, Ινκουμ, Γιαχία, Φερνάντες, Δημήτρης, Καζναφέρης (46΄ Ζαραδούκας), Τετέ (11΄ λ. τρ. Γουνδουλάκης), Μενδρινός, Βλαχοδήμος (81΄ Ντεντάκης), Κάταϊ, Τόρες.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Ράφαελ, Μπακάκης (28΄ λ. τρ. Νταλμά), Μπικέι, Γκάλο, Ανέν (67΄ Μελισσάς), Γοδόι, Κουτρομάνος, Σφακιανάκης, Καλί, Μαρτίνες, Μπόγιοβιτς (69΄ Τζούνιορ).
Βίντεο  από  αγώνα  :
~** Σχολιασμοί Βέροια ,  Πλατανιάς  6-4-2014: http://youtu.be/XrRGFjh-ulQ ,                       
~** Σχόλια Βέροια , Απόλλων , ΟΦΗ  ,Πλατανιάς 6-4-2014 : http://youtu.be/Kk9mXuKt1qo ,
~ Βέροια-Πανιώνιος   2-1 .- ^
Τα γκολ : 37΄ Μπεν , 54΄Γκονσέλβες , 73΄ πεν. Αραβίδης ,
Διαιτητής Ιωαννίδης ,
 Κίτρινες: Αμαραντίδης, Όστοϊτς, Μπαργκάν, Βέρτζος - Αραβίδης, Κουλουχέρης, Μητρόπουλος, Αυλωνίτης, Σταυροθανασόπουλος
Κόκκινες: Αμαραντίδης (+90΄ δεύτερη κίτρινη) - Αυλωνίτης (+90΄ δεύτερη κίτρινη), Αραβίδης (+90΄ δεύτερη κίτρινη)
ΒΕΡΟΙΑ (Ράτκο Ντόσταϊτς): Καντιμοίρης, Γεωργιάδης, Αμαραντίδης, Βέρτζος, Ζεζίνιο (+90΄ Μπάρμπας), Όστοϊτς, Παυλίδης (75΄ Σισόκο), Βεργώνης, Μπεν, Μπαργκάν (77΄ Καλτσάς), Γκονσάλβες
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Νίκος Αναστόπουλος): Ανέστης, Λαμπρόπουλος, Αραβίδης, Γιάννου (83΄ Σταυροθανασόπουλος), Κούρος, Αυλωνίτης, Κολοβός (+90΄ Παναγιωτούδης), Κουλουχέρης, Μητρόπουλος, Παντίδος, Ζαχαράκης (65΄ Καμπάνταης)
 Βίντεο  από τον  αγώνα  :
~** ΒΕΡΟΙΑ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  2-0 γκολ  6/4/2014: http://youtu.be/a_IYYEXaAJE , ,
 ~ ΒΕΡΟΙΑ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  2-0 2ο  γκολ  6/4/2014 : http://youtu.be/x4gtR6PG4pI ,,

~** Βέροια- Πανιώνιος 2-0  γκολ σχόλια 6/4/2014 : http://youtu.be/FxdsGmDuixs  ,

~ ΟΦΗ-Ξάνθη  3-2  .- ^
 Τα  γκολ :39΄Ροβίθης , 79΄Περογαμβράκης , 86΄ πεν.Μιλιάζες ,   6΄ πεν. Κάλβο , 43΄Γούτας ,
Διαιτητές :Δασκαλόπουλος , Καρσιότης  , Καρατζίκας
 Κίτρινες : Περογαμβράκης, Ροβίθης, Μπούρμπος, Κουτσιανικούλης - Μπαξεβανίδης, Μπέρτος, Χοσέμι, Γούτας, Βάλλας
ΟΦΗ (Ρικάρντο Σα Πίντο): Φερνάντες, Ζόρο, Μπανούσης (34` Ροβίθης), Κουτσιανικούλης, Ντουντού (57` Περογαμβράκης), Ζε, Μπούρμπος, Παπάζογλου, Μπαρέϊρο (78` Νούνιες), Μακρής, Μιλιάζες.
ΞΑΝΘΗ (Νίκος Κεχαγιάς): Κυριακίδης, Βασιλακάκης, Ντε Γκουζμαν, Γούτας, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης (27` Σολάρι), Κάλβο (46` Βάλλας), Μάνταλος, Χοσέμι, Τριάδης, Σολτάνι.
 Βίντεο  από  τον  αγώνα :
~** ΟΦΗ-ΞΑΝΘΗ3-2  1ο  γκολ  ΠΑΟΚ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 1ο γκολ 6/4/2014: http://youtu.be/Z_TQxvWMhq0 ,
~** ΟΦΗ-ΞΑΝΘΗ 3-2 γκολ 1ης  ισοφάριση  6/4/2014: http://youtu.be/N0_0j446QRo  ,
~** ΟΦΗ-ΞΑΝΘΗ  3-2  γκολ  6/4/2014 : http://youtu.be/La5BAqs9-vY ,
~** ΟΦΗ-ΞΑΝΘΗ 3-2  γκολ σχόλια  φάσεις 6/4/2014: http://youtu.be/mNwzEKf-5nc ,

~ ΠΑΟΚ-Ατρόμητος   2-0 .- ^
Τα  γκολ :  5΄ Σαλπιγγίδης , 84΄Νάτχο ,
Διαιτητές : 
Διαιτητής: Μάνταλος (Καβάλας)
Κίτρινες: Βούκιτς, Βίτορ, Λίνο, Σκόνδρας, Λάζαρ - Φωτάκης
ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης): Γλύκος, Ινσαουράλδε, Κατσουράνης (76΄ Κίτσιου), Σαλπιγγίδης (86΄ Κουλούρης), Βούκιτς (65΄ Λάζαρ), Βίτορ, Σκόνδρας, Κάτσε, Νάτχο, Λούκας.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Παράσχος): Τζενάμο, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Νάστος, Γιαννούλης (71΄ Ναπολεόνι), Φωτάκης (46΄ Μπάλλας), Δημούτσος, Μπρίτο (90΄ Κιβρακίδης), Καραμάνος, Ούμπιντες, Παπαδόπουλος.
  Βίντεο  από  αγώνα  :
~** ΠΑΟΚ- ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 2-0  γκολ σχόλια 6/4/2014 : http://youtu.be/jg-PKWCdxUA  ,
~ Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός  3-1 .- ^ 
Τα γκολ39΄Κουτρουμπής , 41΄Κονέ  , 63΄  Ν. Καρέζης   77΄  Αμπέιντ ,  
Διαιτητές :
  Κίτρινες : Μουλόπουλος
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Σπυρόπουλος, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Λαγός, Μπεργκ, Ατζαγκούν (62` Κλωναρίδης), Αμπέιντ (78` Δώνης), Νάνο, Πράνιτς, Πέτριτς (62` Καρέλης).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Σάββας Παντελίδης): Πρζιρόβσκι, Μουλόπουλος, Μάντζιος, Μάγκας, Βαρέλα (74` Γουόρντεν), Κονέ, Γεωργίου (51` Σκέμπης), Λυκογιαννης, Χαραλάμπους, Ιντζίδης, Βούκσεβιτς (62` Μιλοσάβλιεφ).
 Ο πάγκος του Γιάννη Αναστασίου: Κοτσόλης, Χουχούμης, Κλωναρίδης, Μαρινάκης, Δώνης, Καρέλης, Ρισβάνης ,.
Αναγκαστικές οι αλλαγές στην ενδεκάδα με τους Ζέκα, Σίλντενφελντ, Μέντες να εκτίουν τιμωρία λόγω καρτών.
 Ο πάγκος του Σάββα Παντελίδη: Στρατηλάτης, Μάρτινς, Σκέμπης, Νικολακάκης, Γουόρντεν, Γιάντσης, Μιλοσάβλιεβ.
Βίντεο  από  αγώνα :
~* ΠΑΟ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ  3-1 1ο  γκολ  6/4/2014: http://youtu.be/toAb4crgPko  ,
~** ΠΑΟ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 3-1  γκολ Λεβαδ 6/4/2014: http://youtu.be/IA1KcxGOMxc ,

 ~ ΠΑΟ-Λεβαδειακός 3-1  2ο  γκολ 6/4/2014: http://youtu.be/KU0H0gL8p_0 ,,
~ ΠΑΟ-Λεβαδειακός 3-1  6/4/2014 : http://youtu.be/UZ8eO28Dy9k ,
~ ΠΑΟ-Λεβαδειακός  3-1 3ο  γκολ  6/4/2014: http://youtu.be/BZNWfAjPuq4 ,
~** ΠΑΟ-Λεβαδειακός 3-1 γκολ σχόλια  6/4/2014 : http://youtu.be/_Eo-XRq9x_k ,
 
~ ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός   2-0  .- ^
Τα  γκολ : 1΄ Μιχαήλ , 14΄ Βίλλα ,
Διαιτητές :
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παπαπέτρου (Αθήνας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Τόρες
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Αυγενίκου (90' Χαρίσης), Κολοβέτσιος, Κρητικός (90+3΄ Γιάκος), Ίλιτς (73' Τσάβες), Τσουκαλάς, Στρούνα, Μπέριος, Μιχαήλ, Ντάσιος, Βίλα.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Τόρες, Μπονγκ, Μανωλάς, Πελέ, Μανιάτης, Βούρος (46' Ιμπαγάσα), Σάλιακας, Κάμπελ, Σαβιόλα (66' Φουστέρ), Σέποβιτς (46' Βαλντές).
 Βίντεο  από  αγώνα :                      
~** ΠΑΣ Γιάννενα-ΟΣΦΠ  2-0  1ο  γκολ  6/4/2014: http://youtu.be/8U-lQzZJroQ ,
~**   Γιάννενα-ΟΣΦΠ  2-0 2ο  γκολ  6/4/2014: http://youtu.be/sw7upVfiax4 , , 
~ ** Γιάννενα- ΟΣΦΠ 2-0  σχόλια  γκολ  6/4/2014 : http://youtu.be/5gqV_83FgwM ,

~ Αστέρας Τρίπολης-Αρης   2-2 .- ^
  Τα γκολ :    , 21΄Καράσκο , 73΄ Εντό , 53΄ πεν. Τριανταφυλλάκος , 58΄ Μανιάς ,
 Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Κουτσιάυτης με βοηθούς τους Κωσταρά και Παστρωμά.
 ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Κουτσιαύτης (Αρτας)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 51' Καράσκο
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Τσιάρας
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Μπαντής, Λούι (83' Μουνάφο), Κυριακόπουλος (71' Ναβάρο), Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Εντό, Κουρμπέλης, Ουσέρο, Καράσκο, Ντε Μπλάσις, Μπαράλες (78' Ντελγκάδο).
ΑΡΗΣ (Γιώργος Φοιρός): Διούδης, Γιαννίτσης, Καραγκούνης, Τριανταφυλλάκος, Γκόλιας, Μπακασέτας (90' Κύργιας), Καμινιώτης (83' Μαργαρίτης), Νταμαρλής (46' Τσιάρας), Μανιάς, Βλάχος, Μπουγαΐδης.
Βίντεο  από  αγώνα  :
 ~** Αστέρας  Τρ.-ΑΡΗΣ  2-2  1ο  γκολ  6/4/2014:η http://youtu.be/aomqD1RyQJo ,
~** Αστέρας  Τρ- Άρης  2-2  γκολ σχόλια  6/4/2014: http://youtu.be/q0_bIi5CPpY  ,

~ Καλλονή-Πανθρακικός  1-0 .- ^
Τα  γκολ : 2΄ Μανούσος  , 82΄ Μαρσέλο ,
 Διαιτητές : Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας)
ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ (Γιάννης Ματζουράκης): Χογκ, Ζακουάνι, Αναστασιάδης, Φαρία, Χωριανόπουλος (90΄ Ντάμπος), Μαρσέλο, Λεοζίνιο, Μανούσος, Ποντάνι, Γιονάν Γκαρσία (76΄ Καλτσάς), Περόνε (77΄ Καζάκης).
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Άκης Μάντζιος): Πασχαλάκης, Παπαγεωργίου, Τριανταφύλλου, Εμποου, Καθάριος, Μακρυδημήτρης, Ιγκορ, Σεϊδάν, Χασομέρης (78΄ Μολίνα), Ζδράβος-Ρίζος, Τζάνης.

Βίντεο  από  αγώνα :
 ~**  Καλλονή-Πανθρακικός  1-0  1ο  γκολ 6/4/2014:   http://youtu.be/VlmpHvIEBko ,
~** Καλλονή-Πανθρακικός 1-0  γκολ σχόλια  6/4/2014: http://youtu.be/oDxmpoauO_E ,

***** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :

~  http://www.youtube.com/stamos01 ,     =3240   Video.-^

~  http://www.youtube.com/stamatios01 , =1708  video.-^

~  http://www.youtube.com/vlasiskal , =      1705   video.- ^

                                                     Σύνολο  :  6653  βίντεο ανηρτημένα .- ^

~*  WWW.IN.GR ,    www.simerininews.gr   ,  www.epsmes.gr , 

 ~** http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home, 2495   . -   Φίλοι. -         

~** https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 269   φίλοι .-    
~ https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS   2013.~ 543  .-    ,

   *ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΡΤΙΟΥ   2014  :                                         
 

**  ~  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/03/28-2014.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή 28  Μαρτίου  2014  :
Δ΄ Χαιρετισμοί προς  την  Παναγία  μας .-
~  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/03/29-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 29 Μαρτίου 2014 .-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/03/30-2014.html , Άρωμα ενημέρωσης Κυριακή 30 Μαρτίου 2014 .-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/03/31-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης 31 Μαρτίου 2014  ,
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/03/31-2014.html , Άρωμα ενημέρωσης Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014  , .-

***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2014    :

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2014  :
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/04/01-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 01 Απριλίου 2014  , .-
~
http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/04/02-2014.html , Άρωμα ενημέρωσης Τετάρτη 02 Απριλίου 2014 .-
~
http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/04/03-2014.html , Το αγιάζι ενημέρωσης Πέμπτη 03 Απριλίου 2014  .-
~
http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/04/04-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  04 Απριλίου 2014  ,
~ 
http://snsarfara.blogspot.gr/2014/04/04-2014.html , Άρωμα  στην  ενημέρωση  Παρασκευή  04  Απριλίου  2014  .-
~
http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/04/05-2014.html  , Το αγιάζι στην ενημέρωση Σάββατο 05 Απριλίου 2014  , .-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/04/06-2014.html , Άρωμα ενημέρωσης Κυριακή 06 Απριλίου 2014 , .-
http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/04/06-2014.html , Ανθολόγιο Ανθολογώντας και γράφοντας Κυριακή 06 Απριλίου 2014 .-
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/04/07-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Δευτέρα    07  Απριλίου  2014 .-
  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/04/08-2014.html  , Το αγιάζι στην ενημέρωση Τρίτη 08 Απριλίου 2014 .-

 
  

1 σχόλιο:

  1. Η εγκράτεια καταργεί την αμαρτία , απομακρύνει από τα πάθη , νεκρώνει το σώμα μαζί με τα φυσικά πάθη και τις (καταστρεπτικές)επιθυμίες .- (Μέγας Βασίλειος )

    ΑπάντησηΔιαγραφή