Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Γεγονότα χθές και σήμερα 08 Φεβρουαρίου 2013

Γεγονότα  χθές  και  σήμερα 08  Φεβρουαρίου  2013  :

Ο  ΔΡΟΜΟΣ  ΣΤΑ  ΓΕΓΟΝΟΤΑ !
 
Το ποντικάκι πάντα κοντά μας ! :


***   ΣΑΝ  ΣΗΜΕΡΑ  :

*** Νίκος Ξυλούρης: 33 χρόνια μετά! :

* 7 Ιουλίου 1936 - 8 Φεβρουαρίου 1980
Τριάντα τρία χρόνια μετά, τιμάμε τον Κρητικό Αρχάγγελο με τη λύρα, που με τη φωνή και το ήθος του σημάδεψε τα χρόνια της χούντας, της αντίστασης, αλλά και τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης.-
* Σε νεαρή ακόμα ηλικία με τη βοήθεια του δασκάλου του κατάφερε να πείσει τον πατέρα του να του αγοράσει την πρώτη του λύρα και πολύ γρήγορα άρχισε να παίζει σε γάμους και πανηγύρια, ενώ στα 17 του μετακομίζει στο Ηράκλειο και πιάνει δουλειά στο νυχτερινό κέντρο "Κάστρο".
Δύσκολοι καιροί και καθώς τα οικονομικά δεν έφταναν να τον συντηρήσουν επιστρέφει στο χωριό, μέχρι το γάμο του με την Ουρανία Μελαμπιανάκη το 1958, όπου και μετακομίζουν στο Ηράκλειο.
*Με το πέρασμα του χρόνου οι Κρητικοί άρχισαν να τον στηρίζουν και να οργανώνουν γλέντια για να τον ακούν να παίζει και καθώς γίνεται γνωστός ηχογραφεί και τον πρώτο του δίσκο με τίτλο "Μια μαυροφόρα που περνά". Ο δίσκος αγαπήθηκε από το κοινό κι έτσι ο Νίκος ηχογράφησε κι άλλα τραγούδια σε δίσκους των 45 στροφών. Το 1960 γεννήθηκε ο γιος του Γιώργος και το 1966 η κόρη του Ρηνιώ. Την χρονιά της γέννησης τη κόρης του κέρδισε και το πρώτο βραβείο σε ένα φεστιβάλ μουσικής στο Σαν-Ρέμο παίζοντας με τη λύρα του ένα συρτάκι. Την επόμενη χρονιά άνοιξε στο Ηράκλειο το μουσικό κέντρο "Ερωτόκριτος", γεγονός που του επιτρέπει να μην ανησυχεί πλέον για την επιβίωση του.
* Στην Αθήνα !........ :
 * Μετά την επιτυχημένη ηχογράφηση του δίσκου "Ανυφαντού" το 1969, εμφανίζεται σε αθηναϊκό μουσικό κέντρο και ο κόσμος τον στηρίζει ακόμη πιο πολύ.
Στην Αθήνα γνωρίζει τον ποιητή και σκηνοθέτη Ερρίκο Θαλασσινό ο οποίος τον σύστησε στο Γιάννη Μαρκόπουλο ξεκινώντας έτσι μια λαμπρή συνεργασία με το δίσκο "Χρονικό" και τα "Ριζίτικα".
Παράλληλα γνωρίστηκε με τον διευθυντή της δισκογραφικής εταιρίας COLUMBIA και έγιναν κουμπάροι.
  * Οι φήμες για την ανακαλυψη του Ξυλούρη διίστανται και λένε...Οτι η ανάδειξη του Ξυλούρη οφείλεται στο τραγούδι του «Ανυφαντού» και το πρόσωπο που τον ανακάλυψε και τον ανέδειξε ήταν ο διευθυντής της δισκογραφικής εταιρείας "Κολούμπια" Τάκης Λαμπρόπουλος, ο οποίος τον ηχογράφησε σε ένα γαμήλιο γλέντι στα Ανώγεια και έστειλε την κασέτα στον συνθέτη Σταύρο Ξαρχάκο προκειμένου να ακούσει τη φωνή του Ανωγειανού Λυράρη.
Οι εφημερίδες της εποχής έγραψαν ότι ο Λαμπρόπουλος πήγε στην Κρήτη όπου ανακάλυψε μια σπουδαία και σημαντική φωνή. Ετσι έμαθε ο Γιάννης Μαρκόπουλος για το Νίκο Ξυλούρη και του πρότεινε τα τραγούδια του "Χρονικού".
Στα πέτρινα χρόνιαΤο 1971 ξεκίνησε κοινές εμφανίσεις με το Γιάννη Μαρκόπουλο στη μπουάτ "Λήδρα" και η φωνή του έγινε σύμβολο της αντίστασης. Συνεργάστηκε στενά, εκείνα τα χρόνια, με τον Θρακιώτη τραγουδοποιό Θανάση Γκαϊφύλλια στις μπουάτ της Πλάκας και σε συναυλίες σε όλη την Ελλάδα.
Το καλοκαίρι του 1973 τραγούδησε στο θεατρικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη "Το μεγάλο μας τσίρκο" με πρωταγωνιστές τον Κώστα Καζάκο και τη Τζένη Καρέζη στο θέατρο "Αθήναιον", σημειώνοντας τεράστια επιτυχία τραγουδώντας κάποια από τα ωραιότερα τραγούδια της καριέρας του.
* Το τέλος ήρθε γρήγορα

* Ο σπουδαίος αυτός ερμηνευτής στην ακμή της καριέρας του αντιλήφθηκε ότι έχει καρκίνο και μετά από μεγάλο αγώνα, πολλαπλές εγχειρήσεις και αρκετή ταλαιπωρία έχασε τη μάχη στις 8 Φεβρουαρίου 1980 σε ηλικία μόλις 43 χρονών.
Με τη φωνή και το ήθος του σημάδεψε τα χρόνια της χούντας, την αντίσταση, αλλά και τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης.
* Ακούστε το τραγούδι: Πώς να σωπάσω σε μουσική Σταύρου Ξαρχάκου και στίχους Κ. Κινδύνη
Ακούστε το τραγούδι: Και να αδερφέ μου σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου και μουσική Χρήστου Λεοντή
Ακούστε το τραγούδι: Εβαλε ο Θεός σημάδι σε ποίηση Νίκου Γκάτσου και μουσική Σταύρου Ξαρχάκου
* Δισκογραφία

Μια μαυροφόρα που περνά (1958)
Ανυφαντού (1969)
Ο Ψαρονίκος (1970)
Μαντινάδες και χοροί (1970)
Χρονικό (1970)
Ριζίτικα (1971)
Διάλειμμα (1972)
Ιθαγένεια (1972)
Διόνυσε καλοκαίρι μας (1972)
Ο τροπικός της Παρθένου (1973)
Ο Ξυλούρης τραγουδά για την Κρήτη (1973)
Ο Στρατής Θαλασσινός ανάμεσα στους Αγάπανθους (1973)
Περήφανη ράτσα (1973)
Ακολουθία (1974)
Το μεγάλο μας τσίρκο (1974)
Παραστάσεις (1975)
Ανεξάρτητα (1975)
Κομέντια, η πάλη χωρικών και βασιλιάδων (1975)
Καπνισμένο τσουκάλι (1975)
Τα που θυμούμαι τραγουδώ (1975)
Κύκλος Σεφέρη (1976)
Ερωτόκριτος (1976)
Η συμφωνία της Γιάλτας και της πικρής αγάπης (1976)
Οι ελεύθεροι πολιορκημένοι (1977)
Τα ερωτικά (1977)
Τα Ξυλουρέικα (1978)
Τα αντιπολεμικά (1978)
Σάλπισμα (1978)
14 χρυσές επιτυχίες (1978)
Μετά Θάνατον Δισκογραφία [Επεξεργασία]Τελευταία ώρα Κρήτη (1981)
Νίκος Ξυλούρης (1982)
Πάντερμη Κρήτη (1983)
Ο Δείπνος ο μυστικός (1984)
Σταύρος Ξαρχάκος:Θεατρικά (1985)
Ο Γιάννης Μαρκόπουλος στον ελληνικό κινηματογράφο (1988)
Η συναυλία στο Ηρώδειο 1976 (1990)
Το χρονικό του Νίκου Ξυλούρη (1996)
Νίκος Ξυλούρης (2000)
Η ψυχή της Κρήτης(2002)
Ήτανε μια φορά...(2005)
Του Χρόνου Τα Γυρίσματα (2005)
Τραγούδια [Επεξεργασία]Αγρίμια κι αγριμάκια μου
Ακούς να λένε στα χωριά
Αυτό τον κόσμο
Βαρώντας γύρου ολόγυρα
Γεννήθηκα
Γεννήθηκα σε μια στιγμή
Δεν αγαπάς
Είδα τον παππούλη μου
Ερωτικό τραγούδι
Ερωτόκριτος(Αποχαιρετισμός)
Έχει ο χάρος σκαλωσιές
Ζαβαρακατρανέμια
Η μπαλάντα του κυρ Μέντιου
Ήταν ο τόπος μου
Ήτανε μια φορά
Ιδανικοί αυτόχειρες
Και να αδερφέ μου
Καλήν εσπέραν αφεντάδες
*
~


Κι αν έσβησε σαν ίσκιος
Κρήτη μου, όμορφο νησί.
Μάνα
Μητέρα μεγαλόψυχη
Μισεύεις αρχοντόπουλο
Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί
Ντιρλαντά
Ο καλόγερος
Ο μπροστάρης
Ο πραματευτής
Ο ταχυδρόμος πέθανε
Οι πόνοι της Παναγίας
Όσο βαρούν τα σίδερα
Παλικάρι στα Σφακιά
Πάνω στ' άργυρό σκαμνί
Πειρασμός
Πόσα χρόνια δίσεκτα
Πότε θα κάνει ξαστεριά
Πως να σωπάσω
Σαν τα καράβια
Στα μάτια και στο πρόσωπο
Στο καφενείον η Ελλάς
Στου Ψηλορείτη την κορφή.
Τ' Ανάπλι
Τη μέρα της Πεντηκοστής
Την καρδιά σου
Τις νύχτες
Το άγαλμα της ελευθερίας
Το ξεροστεριανό νερό
Το σκοινί
Το τραγούδι της γκιλοτίνας
Του θάνατου παράγγειλα
Τούτες τις μέρες
Φιλεντέμ
Φίλοι κι αδέλφια
Φύσα αεράκι
Χίλια μύρια κύματα
Χρόνια και χρόνια στο τροχό
Χρώματα και αρώματα
Πληροφορίες: Wikipedia
Επιμέλεια: Ε. Γράψα

***  Σαν Σήμερα...
1600: Η Ιερά Εξέταση καταδικάζει σε θάνατο τον φιλόσοφο Τζορντάνο Μπρούνο, λόγω των αιρετικών απόψεών του... Υποστήριζε την ηλιοκεντρική θεωρία του Κοπέρνικου.1828: Με διάταγμα του Ιωάννη Καποδίστρια καθορίζονται οι ισοτιμίες των ξένων νομισμάτων με το γρόσι, το οποίο αποτελεί ακόμη το κύριο νόμισμα συναλλαγών στην Ελλάδα. Σύμφωνα με το διάταγμα, με το οποίο η κυβέρνηση προσπαθεί να πατάξει την αισχροκέρδεια, μία λίρα στερλίνα ισοδυναμεί με 73 γρόσια κι ένα γαλλικό πεντόφραγκο με 13,30 γρόσια.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.sansimera.gr/#ixzz2KKcCUmp5  ,

*** Με 14,5 δισ. ευρώ στο νέο ΕΣΠΑ «φεύγει» η Ελλάδα από τις Βρυξέλλες :
   * Βρυξέλλες, Βέλγιο
Για διαπραγματευτική νίκη της Ελλάδας στη Σύνοδο Κορυφής μίλησε ο φανερά ταλαιπωρημένος πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς («κλείσαμε 40 ώρες άυπνοι, μπήκαμε ξυρισμένοι και βγήκαμε αξύριστοι») από τις Βρυξέλλες, ανακοινώνοντας ότι η Ελλάδα λαμβάνει 14,5 δισ. ευρώ στο νέο ΕΣΠΑ, συν το 1,8 δισ. ευρώ για την αγροτική ανάπτυξη που μένει ανεπηρέαστο και δεν προσμετράται στο νέο ΕΣΠΑ.
Επιπροσθέτως άλλα 2 δισ. ευρώ εκτιμά ότι θα διατεθούν στη χώρα μετά το 2016, αφού η ελληνική πλευρά πέτυχε -όπως τόνισε ο κ. Σαμαράς- την υιοθέτηση σχετικής τροπολογίας, που προβλέπει την αναθεώρηση των ποσοστών συμμετοχής μιας χώρας στα προγράμματα όταν αντιμετωπίζει συνθήκες βαθιάς ύφεσης.
«Στο άρθρο 54 γίνεται ευθεία αναφορά στην Ελλάδα» για να της δοθούν πόροι μετά το 2016, τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς.
Ο πρωθυπουργός δήλωσε πολύ ικανοποιημένος από τη μακρά διαπραγμάτευση, αναφέροντας ότι η Ελλάδα συγκριτικά με τις υπόλοιπες χώρες πέτυχε τη μεγαλύτερη αύξηση σε σχέση με την αρχική πρόταση της Κομισιόν.
Ακόμη τόνισε με έμφαση ότι με την επιμονή και της Ελλάδας προβλέφθηκε ειδικό κονδύλι για την ανεργία των νέων, μέρος των οποίων θα πάρει φυσικά και η Ελλάδα, στην οποία το σχετικό ποσοστό ξεπέρασε το άκρως ανησυχητικό 50%.
Ο πρωθυπουργός επισήμανε ακόμη και τη σημασία της απόφασης που πήραν οι «27» για μεγαλύτερη ευελιξία στην απορρόφηση των πόρων, ώστε να αυξηθεί η ταχύτητα των σχετικών διαδικασιών και να καταστεί δυνατό τα κονδύλια να αξιοποιηθούν άμεσα.
«Πετύχαμε το μέγιστο δυνατό και ακόμη περισσότερο» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες μετά την ολοκλήρωση των μαραθώνιων διαπραγματεύσεων και τη συμφωνία των «27» επί του κοινοτικού προϋπολογισμού για την επταετία 2014-2020.Συμφωνία στις Βρυξέλλες για τον κοινοτικό προϋπολογισμό της ΕΕ Ωστόσο, σχολιάζοντας τη συμφωνία για το συνολικό ύψος του κοινοτικού προϋπολογισμού ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε τον προβληματισμό του και την ανησυχία του.
Μιλώντας, ωστόσο, για την «άλλη πλευρά της σελήνης», όπως είπε, «δεν μπορεί παρά να παραμένει ανήσυχος κανείς για το μέλλον της ΕΕ».
«Πώς μπορεί να ενδυναμώνεται η Ευρωπαϊκή Ένωση, όταν αποδυναμώνεται ο προϋπολογισμός της;» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.Newsroom ΔΟΛ

*** Μεσσηνιακό πρωινό με ελιές, σύκα, σταφίδα και παστό! :
 
* Ελιές, μαύρη σταφίδα, φρέσκια ρίγανη, παστέλι, σύκα, τοπικά φρούτα εποχής, ακόμη και μανιάτικο παστό περιλαμβάνει το μεσσηνιακό πρωινό που, όπως μας λέει ο πρόεδρος του απερχόμενου Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας, Σπύρος Λαγωνικάκος, έχει ξεκινήσει να προσφέρεται σε ξενοδοχεία της Μεσσηνίας.
Η προσπάθεια προβολής της τοπικής κουζίνας εντάσσεται στην πρωτοβουλία που είχε η Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας να κηρύξει τη φετινή χρονιά «Μεσσηνία 2013 - Έτος Γαστρονομίας».
«Έχουμε αποφασίσει μαζί με το Επιμελητήριο να προχωρήσουμε σε ορισμένες δράσεις, όχι μόνο στη Μεσσηνία, για την προβολή των μεσσηνιακών προϊόντων. Κάναμε την έναρξη ως Ένωση Ξενοδόχων και μαζί μας ήρθε και το Επιμελητήριο, πράγμα πολύ σημαντικό, γιατί σηματοδοτεί ότι όλοι οι επαγγελματίες θα κάνουν τις προσφορές που χρειάζεται, ώστε να γίνουν εκθέσεις σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, προκειμένου να διαφημίσουμε ό,τι παράγεται στο νομό και να δείξουμε τη δική μας μεσογειακή κουζίνα, που έχει διαφοροποιήσεις από τις άλλες» μας λέει ο κ. Λαγωνικάκος.
«Θέλουμε να πείσουμε τον Έλληνα και ξένο τουρίστα ότι εδώ υπάρχει πράγματι ένας εντελώς διαφορετικός τρόπος διατροφής, που εντάσσεται στη μεσογειακή δίαιτα, ξεκινώντας βέβαια από το ελαιόλαδο. Γι’ αυτό καλέσαμε και τους σεφ του Costa Navarino, που φτιάχνουν πολύ ωραία πράγματα χρησιμοποιώντας τα δικά μας προϊόντα, και βγάλαμε έναν εξαιρετικό μπουφέ, με καταπληκτικές γεύσεις. Όλη αυτή η προσπάθεια περιλαμβάνει διάφορες δράσεις. Για παράδειγμα, τα ξενοδοχεία έχουμε πάρει απόφαση να χρησιμοποιούμε παντού ελαιόλαδο και όχι μαγειρικά λίπη κ.λπ.
Στη συνάντηση με τους σεφ, είχαμε καλέσει τον καθηγητή κ. Κατσαρό, ο οποίος ήταν και πρόεδρος στον ΕΦΕΤ, καθώς και την κα Ιγγλέζου από το Μανιατάκειον Ίδρυμα, οι οποίοι μίλησαν για την ελληνική γαστρονομία, εστιάζοντας κυρίως στο λάδι και τις ελιές της Μεσσηνίας».
Ειδικά για το μεσσηνιακό πρωινό: «Στα ξενοδοχεία μας, εκτός από το κυρίως φαγητό με τις δικές μας τοπικές γεύσεις και προϊόντα, έχουμε και μεσσηνιακό πρωινό. Με παστό μανιάτικο, ελιές, σταφίδα μαύρη μεσσηνιακή, ρίγανη φρέσκια, παστέλι, σύκα, φρούτα που παράγονται εδώ, πορτοκάλια, μανταρίνια κ.λπ., καθώς και άλλα, αναλόγως με την εποχή. Γενικά το πρωινό θέλει μεγάλη προσοχή. Αν δεν έχεις καλό πρωινό, το ξενοδοχείο δε δουλεύει πλέον. Όσο για τους επισκέπτες, τους αρέσει πάρα πολύ το μεσσηνιακό πρωινό και βλέπουμε ότι τα τοπικά προϊόντα καταναλώνονται ιδιαίτερα».

***Σαν σήμερα ...στις 8 Φεβρουαρίου     ,
       Πριν 94 χρόνια στη Μεσσηνία
 ΕΠΙΤΥΧΩΣ διεξήχθη ο χθεσινός παιδικός χορός εν τη αιθούση του Εμπορικού Συλλόγου, συνοδευθείς και υπό της ορχήστρας. Ο χορός ήρχισε την 4 μ.μ. παραταθείς επί πολύ.
 -Οι αποκριάτικες ημέρες περνούν απαρατήρητες εις την πόλιν μας. Κανένα ντόμινο, ούτε μάσκα ενεφανίσθη. Ο λήξας πόλεμος εξηφάνισε βλέπετε και τας συνηθείας.
 -ΕΝΕΚΡΙΘΗ υπό της Νομαρχίας και εδημοσιεύθη χθες αστυνομική διάταξις, καταργούσα τας διατιμήσεις των κρεάτων και αφίνουσα ελευθέραν την τιμήν της πωλήσεως αυτών. Επίσης δι’ ετέρας δημοσιευθείσης χθες αστυνομικής διατάξεως κατηργήθησαν και αι διατιμήσεις των γλυκισμάτων.
 -ΔΙΕΤΑΧΘΗΣΑΝ υπό της Νομαρχίας η Μεραρχία και αι Υπομοιραρχίαι του Νομού μας όπως επιβλέπουν επί της εγκαταστάσεως των αγροφυλάκων εις τας περιφερείας των, καταγγέλλουσαι τους προέδρους των Κοινοτήτων εκείνους οι οποίοι ημέλησαν να ενεργήσουν εκλογάς αγροφυλάκων δια το νέον έτος.
 -Ο Δημ. Ι. Κωστόπουλος και η Δις Δέσποινα Α. Γεωργιάδου ετέλεσαν τους γάμους των εν Αθήναις.
 πηγή: Αρχείο "Θάρρους"

Γεγονότα
 1600: Η Ιερά Εξέταση καταδικάζει σε θάνατο τον φιλόσοφο Τζορντάνο Μπρούνο, λόγω των αιρετικών απόψεών του... Υποστήριζε την ηλιοκεντρική θεωρία του Κοπέρνικου.
1692: Ένας γιατρός στο Σάλεμ της Μασαχουσέτης αποφαίνεται ότι τρία κορίτσια έχουν κυριευτεί από το Σατανά. Η διαπίστωση αυτή θα οδηγήσει αργότερα στο Κυνήγι Μαγισσών του Σάλεμ, όπως έμεινε στην ιστορία.
1828: Με διάταγμα του Ιωάννη Καποδίστρια καθορίζονται οι ισοτιμίες των ξένων νομισμάτων με το γρόσι, το οποίο αποτελεί ακόμη το κύριο νόμισμα συναλλαγών στην Ελλάδα. Σύμφωνα με το διάταγμα, με το οποίο η κυβέρνηση προσπαθεί να πατάξει την αισχροκέρδεια, μία λίρα στερλίνα ισοδυναμεί με 73 γρόσια κι ένα γαλλικό πεντόφραγκο με 13,30 γρόσια.
1883: Ο ασφαλιστής Λιούις Γουότερμαν αρχίζει τα πειράματά του, με στόχο να δημιουργήσει την πρώτη πένα διαρκείας. Ένα χρόνο αργότερα, η ευρεσιτεχνία του κατοχυρώνεται, οπότε θα ιδρύσει και την εταιρεία Waterman.
1905: Αιματηρές σκηνές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, μεταξύ φοιτητών της ιατρικής και των φυσικών επιστημών για το θέμα των σπουδών.
1916: Ποιητές και καλλιτέχνες συναντώνται στο καμπαρέ Βολτέρος της Ζυρίχης και αποφασίζουν να ιδρύσουν το κίνημα Νταντά. Ηγετική μορφή του, ο ρουμάνος συγγραφέας Τριστάν Τζαρά. Βασικά χαρακτηριστικά του κινήματος: 1) Αγανάκτηση για τον παραλογισμό του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, 2) Αμφισβήτηση και απέχθεια για τον σύγχρονο πολιτισμό. Απόρριψη της αστικής κουλτούρας, 3) Απαντούν πιο πολύ με την πρόκληση, παρά με τις αισθητικές ιδέες τους.
 Γεννήσεις
 1405: Κωνσταντίνος 11ος Δραγάσης Παλαιολόγος, ο τελευταίος αυτοκράτορας του Βυζαντίου. (Θαν. 29/5/1453)
1828: Ιούλιος Βερν, γάλλος συγγραφέας μυθιστορημάτων επιστημονικής φαντασίας. («Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες», «20.000 λεύγες υπό τη θάλασσα») (Θαν. 24/3/1905)
1883: Γιόζεφ Σούμπετερ, αυστριακός οικονομολόγος, από τους κορυφαίους οικονομολόγους του 20ου αιώνα και υπέρμαχος της οικονομίας της αγοράς. (Θαν. 8/1/1950)
 Θάνατοι
 1921: Πιοτρ Κροπότκιν, ρώσος πρίγκιπας, από τους σημαντικότερους θεωρητικούς του αναρχικού κινήματος. (Γεν. 9/12/1842)
1957: Τζον Φον Νόιμαν, αμερικανός μαθηματικός, με σημαντική συνεισφορά στην κβαντική φυσική, τη μετεωρολογία, τη λογική και στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. (Γεν. 28/12/1903)
1972: Μάρκος Βαμβακάρης, ρεμπέτης. (Γεν. 10/5/1905)
 πηγή: www.sansimera.gr  .-

~**** From my video-box   2010-2012,  Stamatios  N. Skoulikas  .- :
ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ ΜΑΣ  ΚΑΙ ΤΙΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΣ …..ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ … :  
 1 ~ http://www.youtube.com/stamos01 , =   2276 video. -      A.  snstam@gmail.com  .-  
  2 ~ http://www.youtube.com/stamatios01 , =                        685 video.-   b. stamoskal@windowslive.com .-
  3 ~ http://www.youtube.com/vlasiskal   , =                  688   video.-      c. vlasiskal@gmail.com .-   
ΣΥΝΟΛΟΝ :                                              3649   αναρτήσεις  Βίντεο .-     


*
ΑΠΟ  ΤΙΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ    ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ     2013  :
 ~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/01/29.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης , Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013 .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/01/to-30-2013.html , To αγιάζι στην ενημέρωση Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013 : Μιά ηλιόλουστη καλοκαιρινή ημέρα μέσα στο χειμώνα (Αλκυονίδες μέρες ) .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/01/blog-post.html , Ανέκδοτα διδάγματα των Αρχαίων Ελλήνων Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013 , Φιλοσοφια καί .... διάλογοι  .-
~**  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/01/t-31-2013.html  , Tο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013 .-

~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2013  :
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2013/02/1-2013.html , Το αγιάζι στην ενημέρωση 1 Φεβρουαρίου 2013 , ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ γιά ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ !! Μαζί με την Καλημέρα μας ! .-
~**
http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/01-2013.html , Υγεία γιά όλους μας 01 Φεβρουαρίου 2013 , ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ γιά Όλους μας.-
~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/02/t-02-2013.html , Tο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 02 Φεβρουαρίου 2013 , ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/02/02-03-2013.html , ΑΘΛΗΤΙΚΟ Σ/Κ 02 καί 03 Φεβρουαρίου 2013 :.-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/02/03-2013.html , Κυριακάτικη ενημέρωση 03 Φεβρουαρίου 2013.-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/02/t-04-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 04 Φεβρουαρίου 2013.-
 ~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/02/05-2013.html  , Αθλητική δραστηριότητα και τα παράξενα Τρίτη 05 Φεβρουαρίου 2013 .-
~**  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/02/06-20123.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 06 ,Φεβρουαρίου 20123 .-
~**  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/02/07-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης την βροχερή Πέμπτη 07 Φεβρουαρίου 2013 .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/02/08-2013.html , Γεγονότα χθές και σήμερα 08 Φεβρουαρίου 2013 .-

 *** ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ …..
~* * http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html , Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html , Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html , Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html , Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html , Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html , Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.html ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-

***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου