Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Στο αγιάζι της ενημέρωσης

Στο αγιάζι της ενημέρωσης στην καθημερινίτητά  μας  :
Τρίτη  09 Οκτωβρίου  2012 ,
Παναγία η Φοβερά Προστασία
Αγιορίτικη Αγιογραφία Οίκου Αβραμαίων Νέας Σκήτης 2012
Παναγία  η  Γοργοϋπήκοος
Παναγιά μου βόηθα την Ελλάδα μας !
Το  ποντικάκι μας πάντα  κοντά μας  ! :


*** Τατούλης: "Αναθεώρηση του χωροταξικού πλαισίου για προσέλκυση επενδύσεων και δημιουργία ΕΟΖ"  :
Τατούλης: "Αναθεώρηση του χωροταξικού πλαισίου για προσέλκυση επενδύσεων και δημιουργία ΕΟΖ"
* "Το σημαντικότερο εργαλείο ανάπτυξης" χαρακτήρισε το χωροταξικό πλαίσιο ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012, με τη μελετητική ομάδα που έχει αναλάβει από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής την αναθεώρησή του.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στους άξονες, στις προτεραιότητες και στις πολιτικές κατευθύνσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τη ανάπτυξή της.
"Η χωροταξική τεκμηρίωση του στρατηγικού σχεδιασμού, η ζωνοποίηση των δραστηριοτήτων στο επίπεδο της διευκόλυνσης των αδειοδοτήσεων για προσέλκυση επενδύσεων και η δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών αποτελούν κρίσιμα στοιχεία για τα οποία θα πρέπει να γίνει πρόβλεψη στον αναθεωρημένο χωροταξικό σχεδιασμό" τόνισε ο Περιφερειάρχης.
Ειδικότερα, συζητήθηκε το ζήτημα της χωρικής συνοχής, η οριοθέτηση βιομηχανικών περιοχών, η χωροθέτηση του Δημοπρατηρίου, το οποίο βρίσκεται ένα βήμα πριν την τελική υλοποίησή του, η αξιοποίηση των ακτογραμμών για δημιουργία μαρίνων, καταδυτικών πάρκων και λιμανιών, η διαχείριση των διαφόρων ειδών αποβλήτων, τα αεροδρόμια Τρίπολης και Καλαμάτας, η δημιουργία ενιαίου φορέα διαχείρισης οικοσυστημάτων, η ανάπτυξη πράσινης οικονομίας, η ανάπτυξη θεματικού τουρισμού, τα ολοκληρωμένα ΣΧΟΑΠ, ο καθορισμός μεταλλευτικών περιοχών, ο καθορισμός της γης υψηλής παραγωγικότητας και πολλοί ακόμα τομείς.
«Στόχος μας είναι η αναθεώρηση του χωροταξικού πλαισίου να υιοθετήσει μια προχωρημένη αντίληψη, η οποία θα ενσωματώσει μελλοντικές κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι οποίες ήδη έχουν προβλεφθεί στο στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου» σημείωσε, τέλος, ο Περιφερειάρχης.
Από το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου

*** Διακοπή  νερού σήμερα  Τρίτη 09/10-2012 στην πόλη  της Καλαμάτας .-

*** Σήμερα  και τις απογευματινές ώρες έπεσε  μέτρια  βροχή σε περιοχές του Νομού  Μεσσηνίας . - Υπήρξαν  και ολιγόλεπτες  διακοπές  Ηλεκτρικού  ρεύματος  από ΔΕΗ ,  ίσως λόγω καιρού .-

*** Σύλληψη 56χρονου στη Μεσσήνη για χρέη 73.000 ευρώ  ¨
Σύλληψη 56χρονου στη Μεσσήνη για χρέη 73.000 ευρώ
* Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας: "Συνελήφθη, σήμερα (9-10-2012) το μεσημέρι, στην Μεσσήνη Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μεσσήνης, ένας (1) 56χρονος ημεδαπός, για οφειλές προς το Δημόσιο.
Ειδικότερα, σε βάρος του 56χρονου έχουν βεβαιωθεί χρέη προς το Δημόσιο, ύψους -73.077,85- ευρώ.
Ο 56χρονος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας".

*** Αρκετές κλοπές και παραβιάσεις κατοικιών  σημειώνονται  τις τελευταίες μέρες σε χωριά και περιοχές του Νομού Μεσσηνίας . ...

***  Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΖΑΧ. ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Στην παγκόσμια κορυφή με έρευνα για Ω3 λιπαρά  ¨
Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΖΑΧ. ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ  Στην παγκόσμια κορυφή  με έρευνα για Ω3 λιπαρά
* "Το ελαιόλαδο αλλά και γενικά η ελληνική διατροφή έχουν αντικαρκινική δράση" τονίζει η βιολόγος δρ. Ζαχαρούλα Νικολακοπούλου του Πανεπιστημίου Queen Mary του Λονδίνου η οποία βρέθηκε στην κορυφή της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας ως νέα επιστήμονας με την εργασία της για την δράση των Ω3 λιπαρών στην πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου του στόματος, του δέρματος όπως και άλλων μορφών. Καταγόμενη από το Μουζάκι Μεσσηνίας που πριν λίγες μέρες την τίμησε για αυτή της την παγκόσμια διάκριση, κατάφερε μέσα από την εμπεριστατωμένη δουλειά της να αναδειχθεί αλλά και να ανοίξει νέους δρόμους για την αντιμετώπιση της μάστιγας του καρκίνου.
Μιλώντας αποκλειστικά στην «Ελευθερία» την βραδιά της βράβευσής της από την ιδιαίτερη πατρίδα της, επισήμανε τις σημαντικές αντικαρκινικές ιδιότητες των Ω3 λιπαρών που συναντάμε κυρίως στα ψάρια, όπως και για την σημασία της ελληνικής διατροφής. Επίσης για τον αγώνα που δίνει η επιστημονική κοινότητα για την αντιμετώπιση του καρκίνου και τις ελπίδες που υπάρχουν, όπως και για τα αισθήματά της μετά από αυτή την σπουδαία διάκριση, τις δυσκολίες που υπάρχουν στην χώρα μας στον τομέα της επιστημονικής έρευνας.
Ακόμη μας μίλησε με συγκίνηση για την βράβευση από τους συμπατριώτες της όπως και για τα μελλοντικά της σχέδια.
-Ποιο είναι το αντικείμενο της εργασίας που κάνατε;
«Εχω δουλέψει πάνω στην φύση των Ω3 λιπαρών, για την θεραπεία και πρόληψη κατά του καρκίνου του στόματος και του δέρματος. Αυτά τα συγκεκριμένα Ω3 λιπαρά υπάρχουν στα ψάρια και στα θαλασσινά, υπάρχουν σε μεγαλύτερες ποσότητες σε λιπαρά ψάρια όπως είναι ο τόνος, ο σολομός, η σαρδέλα και γενικά σε όλα τα θαλασσινά. Φαίνεται ότι έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες και η έρευνά μου έχει δώσει πολύ ενθαρρυντικά και ελπιδοφόρα αποτελέσματα για το μέλλον. Ελπίζω να συνεχιστεί αυτή η έρευνα και να χρησιμοποιηθεί ως θεραπεία και πρόληψη επίσης για τους ασθενείς. 
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πρόληψη αφού ο καθένας μπορεί να βάλει στο τραπέζι του τα ψάρια. Δεν είναι όμως μόνο τα ψάρια. Είναι σημαντική η ελληνική διατροφή η οποία είναι αντικαρκινική, το ελαιόλαδο που έχουμε στην περιοχή μας και είναι πολύ καλό. Τα φρούτα και τα λαχανικά και επίσης τα ψάρια που συνιστάται να τρώει ο κόσμος δύο με τρεις φορές την εβδομάδα. Αν η διατροφή μας συμπεριλάβει όλα αυτά τα προϊόντα της πατρίδας μας μπορούμε να διαφυλάξουμε τον εαυτό μας για το μέλλον».
 -Τι ήταν αυτό που σας ώθησε να κάνετε την συγκεκριμένη έρευνα;
 «Βασικά έχω ενδιαφέρον για τον καρκίνο, είναι η μάστιγα του αιώνα μας, είναι πολύπλοκη ασθένεια και εμείς οι βιολόγοι θέλουμε να βρούμε περισσότερες πληροφορίες για τις μορφές του καρκίνου, όπως και να βρεθούν περισσότερες θεραπείες, σε συνδυασμό με τα Ω3 που είναι ένα φυσικά προϊόντα τα οποία μπορεί ο καθένας να συμπεριλάβει στην δίαιτά του και επειδή είναι φυσικά προϊόντα δεν είναι τοξικά για τα υγιή κύτταρα. Ο συνδυασμός του θέματός μου άρεσε πάρα πολύ και νομίζω ότι υπάρχει ελπίδα σε αυτό τον τομέα. Εχω όμως ασχοληθεί και πιο πριν με τον καρκίνο. Εχω ασχοληθεί την λευχαιμία, έχω δουλέψει πάνω σε αυτό και ακόμη πιο πριν έχω ασχοληθεί με τον καρκίνο των ωοθηκών και του ενδομητρίου. Γενικά έχω ένα ενδιαφέρον πάνω σε αυτή την ασθένεια».
 -Ο καρκίνος είναι μια ασθένεια που μαστίζει την κοινωνία. Από την επιστημονική κοινότητα υπάρχει κάποια ελπίδα για την αντιμετώπισή του;
 «Υπάρχει. Πολλοί ερευνητές δουλεύουν και προσπαθούν να βρεθούν νέες θεραπείες. Η ασθένεια είναι πολύπλοκη. Κάθε τύπος καρκίνου είναι διαφορετικός, έχει κάποιες ομοιότητες με τους άλλους αλλά είναι και διαφορετικός, άρα θέλει διαφορετική προσέγγιση κάθε τύπος καρκίνου. Είναι δύσκολο, αλλά γίνονται βήματα προς τα εμπρός, μαθαίνουμε περισσότερες πληροφορίες όσο περνά ο καιρός και βρίσκονται νέες θεραπείες».
 -Η επιστημονική κοινότητα σας βράβευσε ως την κορυφαία επιστήμονα για το 2012. Πώς αισθάνεστε;
 «Είναι μεγάλη τιμή για μένα. Είναι κάτι πολύ τιμητικό που δίνεται από επιστήμονες όλου του κόσμου σε αυτό το συνέδριο, από μεγάλους επιστήμονες σε εμάς τους νέους επιστήμονες που ξεκινάμε τώρα. Είναι μια ώθηση να ξεκινήσουμε την προσπάθεια και είναι πολύ τιμητικό».
 -Ενας νέος επιστήμονας στην σημερινή Ελλάδα της κρίσης και των προβλημάτων μπορεί να προχωρήσει ή η μόνη διέξοδος είναι τα πανεπιστήμια του εξωτερικού;
 «Εγώ προσωπικά πήρα τις βάσεις από την Ελλάδα γιατί έχω σπουδάσει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και νομίζω ότι πήρα πολύ καλές βάσεις. Βέβαια αποφάσισα να πάω στο εξωτερικό γιατί ήξερα ότι υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες, γιατί η χρηματοδότηση είναι καλύτερη εκεί. Λόγω της χρηματοδότησης υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες να διαλέξεις με ποιο θέμα θέλεις να ασχοληθείς. Σίγουρα στην Ελλάδα λόγω της οικονομικής κρίσης τα πράγματα είναι πιο δύσκολα από το παρελθόν, όμως μπορούμε να τα καταφέρουμε γιατί το έμψυχο δυναμικό που έχουμε είναι πολύ καλό. Οι Ελληνες επιστήμονες είναι πολύ καλοί. Χρειάζεται όμως να αυξηθούν οι χρηματοδοτήσεις από τον ιδιωτικό και κρατικό τομέα. Είναι πάντως σημαντικό οι Ελληνες επιστήμονες να μένουν στην Ελλάδα και να μην φεύγουν στο εξωτερικό. Αρκεί φυσικά να υπάρχει μια στήριξη».
 -Είδαμε μια θερμή εκδήλωση στην ιδιαίτερη πατρίδα σας, στο Μουζάκι, όπου σας τίμησαν. Πώς νιώσατε; 
«Ενιωσα μεγάλη συγκίνηση και τιμή. Τους ευχαριστώ όλους για την παρουσία τους, για την τιμητική πλακέτα και τον έπαινο που πήρα. Ηταν πολύ συγκινητική και ευχάριστη η αποδοχή από τους συμπατριώτες μου, όπως και η αποδοχή που είδα γενικά στην Ελλάδα για το βραβείο αυτό, και από την ιδιαίτερη πατρίδα μου, το χωριό μου και την Μεσσηνία».
 -Η τελετή έγινε στο δημοτικό σχολείο που μάθατε τα πρώτα γράμματα. Εχει κάποια ιδιαίτερη σημασία για εσάς;
 «Σίγουρα. Από εδώ ξεκίνησα και είδα τον δάσκαλό μου της πρώτης και δευτέρας δημοτικού. Είναι πολύ σημαντικό γιατί εδώ πήρα τις πρώτες μου γνώσεις και έκανα τα πρώτα μου βήματα».
 -Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σας;
 «Θέλω να ασχοληθώ με την έρευνα, να προσφέρω στο κοινωνικό σύνολο όσο μπορώ και ελπίζω να τα καταφέρω. Θα ήθελα να συνεχίσω με τον  καρκίνο αλλά και με άλλες δύσκολες ασθένειες που υπάρχουν».
 Κώστας Μπούρας

*** Ρουπακιώτης σε Δαβάκη: "Δεν καταργείται το Πρωτοδικείο Γυθείου" :
Ρουπακιώτης σε Δαβάκη: "Δεν καταργείται το Πρωτοδικείο Γυθείου"
* "Δεν είναι στις προθέσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η κατάργηση του Πρωτοδικείου Γυθείου" ενημερώνει με έγγραφο του στη Βουλή ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Ρουπακιώτης, απαντώντας σε σχετική Παρέμβαση του κ. Δαβάκη.
Ο Λάκωνας Βουλευτής με αφορμή σχετικές προτάσεις δικαστικών που έκαναν λόγο για κατάργηση του Πρωτοδικείου Γυθείου, όπως αυτή του Προέδρου Πρωτοδικών Αθηνών κ. Γεωργίου Μικρούδη, ζητούσε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να δεσμευθεί για την μη κατάργηση του Πρωτοδικείου Γυθείου, που εξυπηρετεί δικαστικά το σύνολο σχεδόν της Νότιας Λακωνίας. Ο κ. Δαβάκης είχε επισημάνει στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων πως το Πρωτοδικείο Γυθείου, αποτελεί νευραλγική δικαστική υπηρεσία που εξυπηρετεί ολόκληρη τη Νότια Λακωνία, τονίζοντας πως γι αυτό το λόγο η συνέχιση της λειτουργίας του αλλά και η περαιτέρω ενδυνάμωση και ενίσχυση του με προσωπικό, πρέπει να θεωρείται επιβεβλημένη.
Στην απάντηση του ο κ. υπουργός ενημερώνει τον κ. Δαβάκη, ότι η ίδρυση, συγχώνευση και κατάργηση των δικαστηρίων γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 2, παρ. 1 του Ν. 1756/1988 (Κώδικας Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών) με Προεδρικό Διάταγμα, ύστερα από γνώμη της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου αν πρόκειται για Εφετείο ή τη γνώμη της Ολομέλειας του οικείου Εφετείου αν πρόκειται για άλλο δικαστήριο. Κατόπιν τούτου, ο κ. Ρουπακιώτης επισημαίνει, πως σε καμία περίπτωση δεν κινείται η διαδικασία συγχώνευσης ή κατάργησης δικαστικής αρχής, με αφορμή σχετική πρόταση δικαστικού λειτουργού.
Όσον αφορά την περαιτέρω ενδυνάμωση και ενίσχυση με προσωπικό του Πρωτοδικείου Γυθείου, που αποτελούσε και το δεύτερο σκέλος της παρεμβάσεως του κ. Δαβάκη, ο κ. Υπουργός αναφέρει στην απάντηση του ότι μετά την 1η /11/2011, λόγω αποχώρησης υπαλλήλων από την ενεργό υπηρεσία, έχει προκύψει στο Πρωτοδικείου Γυθείου μία κενή θέση του Κλάδου των Γραμματέων. Άλλες κενές οργανικές θέσεις δεν υφίστανται μετά την αυτοδίκαιη κατάργηση των υφιστάμενων κενών οργανικών την 31η /10/2011 κατ΄ εφαρμογή των διατάξεων της παρ. 1α του άρθρου 33 του Ν. 4024/2011. Στη συνέχεια ο κ. Υπουργός αναφέρει ότι σήμερα υπηρετούν στο Πρωτοδικείο Γυθείου τρεις υπάλληλοι του Κλάδου Γραμματέων, εκ των οποίων μία έχει καταθέσει αίτηση απόσπασης, μία υπάλληλος του κλάδου Δακτυλογράφων, η οποία έχει καταθέσει αίτηση μετάθεσης και μία υπάλληλος του κλάδου Επιμελητών Δικαστηρίων. Βάσει του Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων, ο κ. Υπουργός τονίζει ότι οι υπηρεσιακές ανάγκες των δικαστικών υπηρεσιών του Πρωτοδικείου Γυθείου δύνανται να καλυφθούν με μετάταξη ή μετάθεση, με ταυτόχρονη μεταφορά της θέσης που κατέχει ο υπάλληλος. Όμως επί του παρόντος, στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δεν εκκρεμεί καμία αίτηση μετάθεσης για το Πρωτοδικείο Γυθείου, προκειμένου να υποβληθεί και να εξετασθεί αρμοδίως από το οικείο υπηρεσιακό συμβούλιο.
 Από το Γραφείο Τύπου του Θ. Δαβάκη

*** Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στους Μολάους :
Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στους Μολάους
*  Μεγάλη φωτιά κατακαίει δύσβατη περιοχή στους Μολάους από το μεσημέρι της Δευτέρας, η οποία όμως πριν λίγο τέθηκε υπό μερικό έλεγχο. Μια πρώτη εκτίμηση της καταστροφής κάνει λόγο για 350 στρέμματα καμμένης γης στην περιοχή Ρηχέα.
Μέχρι σήμερα τα ξημερώματα επιχειρούσαν 30 άτομα πεζοπόρο τμήμα καθώς ήταν αδύνατη η προσέγγιση οχημάτων, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν ρίψεις 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη καναντέρ.
Ακόμα μια πυρκαγιά εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί στα Κύθηρα.


*** Συζήτηση... για τα πανηγύρια  :
Συζήτηση... για τα πανηγύρια
*  Μεγάλη είναι η συζήτηση για το αν τελικά θα πρέπει να συνεχιστούν ή όχι οι διάφορες εμποροπανηγύρεις που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα με αφορμή τη γιορτή του προστάτη αγίου της περιοχής. Πρόκειται για μία κοινωνική εκδήλωση συνυφασμένη με την ελληνική παράδοση ή απλώς για εμπορική εκμετάλλευση των θρησκευτικών εορτών; Εσείς τι πιστεύετε; Θέλουμε τη γνώμη σας μέσα από την ακόλουθη δημοσκόπηση.

*** Παρέμβαση για τη μεταφορά των μαθητών στην Αργολίδα ζητάει ο Κοδέλας  :
Παρέμβαση για τη μεταφορά των μαθητών στην Αργολίδα ζητάει ο Κοδέλας
* Άμεση παρέμβαση από τους Υπουργούς Εσωτερικών και Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού για την επίλυση του σοβαρού προβλήματος που προέκυψε με την πάυση της μεταφοράς μαθητών από το ΚΤΕΛ Αργολίδας ζήτησε ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Δημήτρης Κοδέλας. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά “η κατάσταση ύστερα από αυτή την εξέλιξη είναι εκρηκτική” και “δεν χωρά καμία καθυστέρηση στην αντιμετώπισή του”.
 Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:
«Κύριε υπουργέ,
τα ΚΤΕΛ του Νομού Αργολίδας σταμάτησαν χθες 8 Οκτωβρίου τις μεταφορές μαθητών, διαμαρτυρόμενοι για συσσωρευμένες οφειλές του κράτους που αφορούν στις μεταφορές μαθητών ολόκληρης της τελευταίας σχολικής χρονιάς. Η κατάσταση ύστερα από αυτή την εξέλιξη είναι εκρηκτική και έχει οδηγήσει σε απόγνωση εκατοντάδες μαθητές και τις οικογένειές τους στο νομό μας.
Επειδή το ζήτημα είναι επείγον και δεν χωρά καμία καθυστέρηση στην αντιμετώπισή του,
Επειδή είναι σοβαρές οι ευθύνες της κυβέρνησης, για το γεγονός ότι φτάσαμε αρχές Οκτώβρη, χωρίς νέες συμβάσεις μεταφοράς των μαθητών και με τεράστιες οφειλές στους μεταφορείς,
Επειδή οι μαθητές και οι οικογένειές τους δεν μπορεί να είναι αυτοί που θα πληρώσουν τις αλλοπρόσαλλες και χωρίς καμιά απολύτως προετοιμασία και προγραμματισμό προβλέψεις του Καλλικράτη και την κυβερνητική ολιγωρία,
Επειδή με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που υπέγραψαν τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου στις αρχές Σεπτέμβρη περισσότερο συσκοτίστηκε παρά επιλύθηκε το πρόβλημα,
 ερωτάται ο κύριος Υπουργός:
 Σε τι ενέργειες προτίθεστε να προβείτε άμεσα ώστε να εξασφαλιστεί η μεταφορά των μαθητών και η πληρωμή των μεταφορέων;»

*** Επιστολή Λογιστών - Φοροτεχνικών και Φορέων Νοτιοανατολικής Λακωνίας για τη λειτουργία της ΔΟΥ Μολάων :
Επιστολή Λογιστών - Φοροτεχνικών και Φορέων Νοτιοανατολικής Λακωνίας για τη λειτουργία της ΔΟΥ Μολάων
* Τη δυσαρέσκειά τους για το σχεδιαζόμενο κλείσιμο της ΔΟΥ Μολάων αποφάσισαν να εκδηλώσουν λογιστές και φοροτεχνικοί από την περιοχή της Νοτιοανατολικής Λακωνίας μέσω επιστολής που απέστειλαν στην ηγεσία του υπουργείου οικονομικών με κοινοποίηση στο Γραφείο Πρωθυπουργού. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:
ΠΡΟΣ:
ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ  Κο  Ιωάννη. Στουρνάρα
ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ  Κο  Γεώργιο Μαυραγάνη
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
ΓΡΑΦΕΙΟ  Κου  ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Κο Σταϊκουρα
ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡ. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ  ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ & ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ
Μολάοι 03 Οκτωβρίου  2012
Θέμα: Λειτουργία της Δ.Ο.Υ. Μολάων                              
Κύριε Υπουργέ, Κύριε Υφυπουργέ,
Με την παρούσα θα θέλαμε να διαμαρτυρηθούμε και να σας εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας και την αντίθεσή μας στο σχεδιαζόμενο κλείσιμο της Δ.Ο.Υ. ΜΟΛΑΩΝ, αφού έχει ήδη προηγηθεί το κλείσιμο της Δ.Ο.Υ. Νεαπόλεως Βοιών, και από 01-11-2011 λειτουργεί σαν μια υπηρεσία, στους Μολάους.
Η Δ.Ο.Υ. ΜΟΛΑΩΝ, εξυπηρετεί όλο το νοτιοανατολικό άκρο της Λακωνίας, περιοχή με πολύ κακό οδικό δίκτυο και μεγάλες αποστάσεις. Η απόσταση μεταξύ της Δ.Ο.Υ. υποδοχής (Δ.Ο.Υ. Σπάρτης) και της πιο απομακρυσμένης Τοπικής Κοινότητας είναι περίπου 190 χιλιόμετρα και με πολύ κακό οδικό δίκτυο (εκτιμώμενος χρόνος πρόσβασης 2.5 ώρες). Η Νεάπολη, έδρα του πρώην δήμου Βοιών (σήμερα Δημοτική Ενότητα Βοιών του Καλλικρατικού Δήμου Μονεμβασίας) απέχει 120 χιλιόμετρα (με, επίσης, πολύ κακό οδικό δίκτυο) από τη Σπάρτη, η πόλη των Μολάων απέχει 65 χιλιόμετρα (φυσικά με το ίδιο κακό οδικό δίκτυο) και επί πλέον υπάρχει και η Ελαφόνησος με ακόμα πιο δύσκολη πρόσβαση. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να είναι πολύ δύσκολο έως εξοντωτικό να διανύονται καθημερινά οι συγκεκριμένες αποστάσεις τόσο από τους φορολογούμενους, όσο και από τους επαγγελματίες λογιστές – φοροτεχνικούς, αλλά βεβαίως και από τους υπαλλήλους.
Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι το κόστος μετακίνησης των φορολογουμένων αλλά και των υπαλλήλων, θα είναι μεγάλο και δυσβάσταχτο, λαμβάνοντας υπ’ όψιν και τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες που επικρατούν.
Πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν ότι η ηλεκτρονική εξυπηρέτηση απευθύνεται σε λίγους γνώστες της ηλεκτρονικής τεχνολογίας και έτσι οι πολλοί θα αναγκασθούν είτε να ταλαιπωρούνται, είτε να πληρώνουν ιδιωτικά γραφεία, που ετοιμάζονται να δημιουργηθούν για το σκοπό αυτό με σημαντική οικονομική επιβάρυνση.
 Επί πλέον μια τέτοια κίνηση (κλείσιμο της Δ.Ο.Υ. Μολάων) δεν μπορεί και δεν πρέπει να πραγματοποιηθεί, αφού από την πολιτεία δεν έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις εκείνες, οι οποίες θα καθιστούσαν δυνατή την εξυπηρέτηση των πολιτών με εναλλακτικούς τρόπους, χωρίς να είναι απαραίτητη η φυσική τους παρουσία.
Η περιοχή μας έχει μεγάλη τουριστική κίνηση, και η συγκεκριμένη Δ.Ο.Υ. εξυπηρετεί δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς όπως Μονεμβασιά, Ελαφόνησο, Νεάπολη, Κυπαρίσσι, Πλύτρα και πολλές άλλες τουριστικές περιοχές, περιοχές με πολλές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού, αλλά και στους άλλους τομείς της οικονομίας, και επομένως, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, παρατηρείται μεγάλη συναλλαγή με την Δ.Ο.Υ.     
Σας υπενθυμίζουμε ότι η Δ.Ο.Υ. μας, αν και είναι Β΄ τάξης και μικρή ως προς των αριθμό των υπηρετούντων υπαλλήλων, εξυπηρετεί περίπου 20.000 φορολογούμενους, στο δε σύνολο των ενεργών επιχειρήσεων της Λακωνίας, ένα μεγάλο ποσοστό, πλέον του 30% αυτών, υπάγεται στην αρμοδιότητα της Δ.Ο.Υ. Μολάων.
Συγχρόνως, στην χωρική αρμοδιότητα της Δ.Ο.Υ. Μολάων, υπάγεται ο μεγαλύτερος αριθμός υγιών, ενεργών, παραγωγικών Αγροτικών Συνεταιρισμών και Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων της Λακωνίας, με πολλά μέλη αγρότες, οι οποίοι δραστηριοποιούνται ως παραγωγοί, με μεγάλη παραγωγική κίνηση.
Είμαστε όλοι σύμφωνοι ότι πρέπει να υπάρξουν αλλαγές για την καλύτερη οργάνωση των υπηρεσιών, την καλύτερη εξυπηρέτηση των φορολογουμένων και την αποτελεσματική αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και την καλύτερη και αποτελεσματικότερη οργάνωση του κράτους. Όμως οι αλλαγές αυτές δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν ούτε με την κατάργηση υπηρεσιών, όπως η Δ.Ο.Υ. Μολάων ούτε με την μείωση προσωπικού. Αντίθετα θεωρούμε ότι όλα αυτά είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν, αφού υλοποιηθούν οι εξαγγελίες της πολιτείας για τον εκσυγχρονισμό του φορολογικού συστήματος και την ανάπτυξη εναλλακτικών τρόπων συναλλαγής με τις φορολογικές αρχές τόσο σε θεσμικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο υποδομών.
Πιστεύουμε ότι αποτέλεσμα της κατάργησης της Δ.Ο.Υ. Μολάων δεν θα είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, ούτε η αποτελεσματικότερη οργάνωση της υπηρεσίας και η πάταξη της φοροδιαφυγής και της γραφειοκρατίας, αλλά η καθημερινή ταλαιπωρία φορολογουμένων και επαγγελματιών και σίγουρα η αναστάτωση αυτή που θα δημιουργηθεί στην περιοχή μας δεν εξυπηρετεί, αντίθετα, εμποδίζει την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος.
Σας γνωρίζουμε τέλος, ότι ο Δήμος Μονεμβασιάς, έχει την πρόθεση να προβεί στην παραχώρηση κτιρίου, κατάλληλου για τη στέγαση της Δ.Ο.Υ. Μολάων, μειώνοντας έτσι το κόστος λειτουργίας της υπηρεσίας. Άλλωστε και με το κλείσιμο και της Δ.Ο.Υ. Μολάων η μόνη οικονομία που θα επιτευχθεί, είναι το κόστος στέγασής της, αφού όλοι γνωρίζουμε ότι προβλέπεται η στέγαση όλων των Δ.Ο.Υ σε ένα κτίριο.
Μετά τα ανωτέρω, γίνεται σαφές ότι το θέμα της λειτουργίας της Δ.Ο.Υ. Μολάων πρέπει να επανεξετασθεί από μηδενική βάση και με μοναδική προοπτική να συνεχισθεί η λειτουργία της, θέλουμε δε να πιστεύουμε ότι απευθυνόμαστε σε ευήκοα ώτα.
ΟΙ  ΛΟΓΙΣΤΕΣ – ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΙ
ΑΒΔΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ – ΜΟΛΑΟΙ 
ΑΒΔΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ – ΜΟΛΑΟΙ 
ΑΤΣΙΔΑΚΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ – ΠΑΠΑΔΙΑΝΙΚΑ 
ΒΛΑΧΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – ΜΟΛΑΟΙ 
ΒΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ – ΜΟΛΑΟΙ
ΓΕΩΡΓΟΥΔΗ ΕΛΕΝΗ – ΝΕΑΠΟΛΗ
ΕΞΑΡΧΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΜΟΛΑΟΙ 
ΚΑΙΣΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΜΟΛΑΟΙ
ΚΑΡΑΓΑΝΝΗ ΕΛΕΝΗ – ΜΟΛΑΟΙ 
ΚΑΡΥΤΣΙΩΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ – ΜΟΛΑΟΙ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΚΟΣ ΔΑΜΙΑΝΟΣ – ΝΕΑΠΟΛΗ 
ΜΙΧΑΛΕΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΝΕΑΠΟΛΗ 
ΠΑΝΑΓΑΚΟΥ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ – ΠΑΠΑΔΙΑΝΙΚΑ
ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ – ΜΟΛΑΟΙ
ΠΑΡΔΑΛΗ ΕΥΔΟΚΙΑ – ΜΟΛΑΟΙ
ΠΕΡΔΙΚΟΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΗΤΡΑ – ΜΟΛΑΟΙ 
ΠΕΤΡΑΚΗ ΚΥΡΑΝΝΗ – ΜΟΛΑΟΙ 
ΣΠΥΡΙΔΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ 
ΣΠΥΡΙΔΑΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ – ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ 
ΣΤΑΜΑΤΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ – ΜΟΛΑΟΙ  
ΣΤΑΜΑΤΑΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ – ΜΟΛΑΟΙ  
ΣΤΑΜΑΤΑΚΟΣ ΠΑΥΛΟΣ – ΜΟΛΑΟΙ 
ΣΤΙΒΑΚΤΑ ΒΕΝΕΤΙΑ – ΝΕΑΠΟΛΗ
ΣΤΙΒΑΚΤΑ ΣΤΑΜΑΤΙΚΗ – ΝΕΑΠΟΛΗ 
ΤΖΟΥΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – ΝΕΑΠΟΛΗ 
ΦΑΒΒΙΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΗ – ΝΕΑΠΟΛΗ 
ΚΑΡΟΥΝΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ – ΜΟΛΑΟΙ  
ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
 ΜΟΛΑΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΜΟΛΑΩΝ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΜΟΛΑΩΝ – ΠΑΚΙΩΝ


*** Ανοιχτή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ στο Λεωνίδιο και ομιλία Δρίτσα :
Ανοιχτή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ στο Λεωνίδιο και ομιλία Δρίτσα
* Τo Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 7.30 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή Γενική Συνέλευση των μελών και φίλων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΕΚΜ του Δήμου Νότιας Κυνουρίας στην αίθουσα «Πλατάνια» του Λεωνιδίου, εν όψει της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης που έχει αποφασιστεί από την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή, με θέματα :
- Σχέδιο Διακήρυξης του ενιαίου πολιτικού φορέα
- Τοπικό Πρόγραμμα δράσης
- Ανάδειξη Προσωρινής Γραμματείας
- Ανάδειξη Εφορευτικής Επιτροπής για τη διαδικασία εκλογής αντιπροσώπων στην Πανελλαδική συνδιάσκεψη
 ΟΜΙΛΗΤΗΣ:
ΘΟΔΩΡΗΣ ΔΡΙΤΣΑΣ Βουλευτής Α΄ Πειραιά
 Το Γραφείο Τύπου   ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

***  Πήραν πάλι αναβολή οι μικροπωλητές  :
Πήραν πάλι αναβολή οι μικροπωλητές
* Νέα αναβολή πήραν οι 26 μικροπωλητές που συνελήφθησαν την περασμένη Πέμπτη στο παζάρι της Αγίας Τριάδας, στη διάρκεια μεγάλης επιχείρησης της Οικονομικής Αστυνομίας. Λόγω του πλήθους των συλληφθέντων, η δίκη τους στο Μονομελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο θα γίνει σε δυο ημερομηνίες, στις 19 και στις 22 Οκτωβρίου.

***  Δρομολόγια λεωφορείου στα ορεινά της Καλαμάτας   :

* Υπογράφηκε χθες στο Δημαρχείο Καλαμάτας η σύμβαση μεταξύ του δήμου και του υπεραστικού ΚΤΕΛ Μεσσηνίας, για το πρόγραμμα «ΣΥΝ Κοινωνία».
Η σύμβαση -εξάμηνης διάρκειας και προϋπολογισμού 21.428,60 ευρώ- εξασφαλίζει τη συγκοινωνία της Καλαμάτας με απομονωμένα χωριά, στον Ταΰγετο και στα ορεινά του τ. Δήμου Αρφαρών, με δρομολόγια προς
α) Ελαιοχώρι, 2 φορές την ημέρα, 4 ημέρες την εβδομάδα
β) Καλάμι - Αντικάλαμο - Σπερχογεία, 2 φορές την ημέρα, 5 ημέρες την εβδομάδα
γ) Πηγές - Αλαγονία - Νέδουσα, 2 φορές την ημέρα, μία ημέρα την εβδομάδα
δ) Αρφαρά - Αγριλο - Βελανιδιά - Σταματινού - Βρομόβρυση, 2 φορές την ημέρα, 1 ημέρα την εβδομάδα .-

***  Δήλωναν… ψίχουλα και έφτιαχναν περιουσίες: Αγρότες εδώ… φτωχοί, κροίσοι στο εξωτερικό  :

* Αγρότης από τη Μεσσηνία δήλωνε ετήσιο εισόδημα μόλις 1.037,60 ευρώ και "αποταμίευσε" στο εξωτερικό 626.442,47 ευρώ. Αυτό αναφέρεται σε χθεσινό ρεπορτάζ της εφημερίδας "Τα Νέα", στο οποίο παρουσιάζονται ορισμένα στοιχεία από τη λίστα των 54.246 καταθετών του εξωτερικού, οι οποίοι ελέγχονται από το ΣΔΟΕ. Στο ίδιο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι αγρότης από τη Λακωνία με ετήσιο εισόδημα μόλις 14,94 ευρώ έβγαλε στο εξωτερικό 450.000 ευρώ. Το ρεκόρ κατέχει αγρότης από την Ηπειρο που με εισόδημα 496,73 ευρώ βρέθηκε με καταθέσεις ύψους 12.587.184,98 ευρώ.

*** Φωτέας κατά Νίκα για τα σκουπίδια  :

* Σφοδρή επίθεση στο δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα για τους χειρισμούς του στο θέμα των σκουπιδιών εξαπέλυσε με ανακοίνωσή του ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Φωτέας, επικεφαλής του συνδυασμού «Πρωτοπορία», της ελάσσονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ειδικότερα, ο Ν. Φωτέας υποστηρίζει στην ανακοίνωσή του:
«Και ξαφνικά 'ξαναέσκασε' το πρόβλημα των σκουπιδιών!
Μα καλά, προεκλογικά (μόλις πριν 2 χρόνια) δεν έταζε ο δήμαρχος 'λαγούς με πετραχείλια';
Βασική του προεκλογική δέσμευση δεν ήταν το ότι είχε τη λύση έτοιμη;
Δυστυχώς όμως, όπως συμβαίνει με πλήθος άλλων θεμάτων που ταλανίζουν το δήμο μας, ο 'βασιλιάς' της πόλης βλέπει ενόχους παντού εκτός από το παλάτι του. Αφού πειραματίστηκε (Σούκος, Ρέντζος), αφού είπε-ξείπε για Μαραθόλακκα, αφού 'έψαξε' για οικόπεδα, είδε και απόειδε και κατέφυγε στην 'σίγουρη' λύση:
Φταίει η Περιφέρεια, φταίει η κυβέρνηση, φταίνε οι πάντες, εκτός από τον ίδιο.
Εν τω μεταξύ, ανέθεσε σε εργολάβους την απομάκρυνση των σκουπιδιών, χωρίς να μπει στον κόπο να μάθει πού θάβονται τα σκουπίδια της πόλης μας. Μακριά από εδώ και ας θάβονται όπου λάχει.
Μεγαλόπολη; Αρχαία Ολυμπία; Τι τον νοιάζει; Αφού είπαμε, φταίνε πάντα οι άλλοι!
Σε συνεδριάσεις της οικονομικής επιτροπής έχουμε κατ’ επανάληψη ζητήσει τα παραστατικά της μεταφοράς των απορριμμάτων αλλά η δημοτική αρχή έχει αρνηθεί να μας τα δώσει.
Τι φοβάται; Τι προσπαθούσε να κρύψει; Επρεπε να γίνει ντετέκτιβ ο δήμαρχος Μεγαλόπολης για να μάθουμε τελικά ότι τα έθαβαν εκεί. Και οι διαβεβαιώσεις ουκ ολίγες, ότι ο εργολάβος τηρεί τις υποχρεώσεις του και πηγαίνει τα σκουπίδια σε αδειοδοτημένη χωματερή, αλλά παραστατικά δεν δίνουμε.
Ας σταματήσει επιτέλους η δημοτική αρχή τα παιχνιδάκια γύρω από το σοβαρό θέμα των σκουπιδιών γιατί, εκτός των άλλων, 'βρωμάει' ο τόπος από σενάρια».

*** Από την αρχή του χρόνου: Ελεγχοι σε 3.500 υπόπτους από ΔΙΑΣ  :

* Πάνω από 3.500 υπόπτους και σχεδόν 2.000 οχήματα έχει ελέγξει η Ομάδα ΔΙΑΣ στην Καλαμάτα από τις αρχές του έτους.
Η ομάδα Δίκυκλης Αστυνόμευσης κάνει αισθητή την παρουσία της με 4 μοτοσυκλέτες σε κάθε βάρδια σε όλη την πόλη και την ευρύτερη περιοχή. Η έντονη παρουσία των εν λόγω αστυνομικών έχει συμβάλει στην πρόληψη του εγκλήματος και ειδικά στη μείωση της μικροεγκληματικότητας.
Από τις αρχές του έτους μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ έλεγξαν 1.910 οχήματα, 3.528 άτομα, εκ των οποίων οι 597 αλλοδαποί, και προσήγαγαν στην Αστυνομία 464, μεταξύ των οποίων 197 αλλοδαπούς. Συνελήφθησαν 5 άτομα για ναρκωτικά, 47 για κλοπές, 30 για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, 3 για όπλα, 31 φυγόποινοι και 19 για άλλες αιτίες.
Επίσης, οι αστυνομικοί της ομάδας βεβαίωσαν 578 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, εντόπισαν 28 κλεμμένα οχήματα και ανταποκρίθηκαν σε συνολικά 1.855 σήματα του Κέντρου της Αστυνομίας.
Κύλλυ Δημητρούλια

***   Μαθήματα αρχαιολογίας για την Πελοπόννησο  :

* Η Αρχαιολογική Εταιρεία γνωστοποιεί ότι άρχισαν οι εγγραφές για τα μαθήματα της Σχολής Διδασκαλίας της Ιστορίας της Τέχνης.
Κατά την περίοδο 2012-2013 θα διδαχθεί το θέμα, Πελοπόννησος II. Τα μεγάλα κέντρα από την προϊστορική στην ιστορική εποχή από τους εξής καθηγητές:
Μανώλης Κορρές Αρχιτεκτονική της Πελοποννήσου • Ο ναός του Απόλλωνος Επικουρίου. Αικατερίνη Δημακοπούλου, Η μυκηναϊκή ακρόπολη της Μιδέας. Ξένη Αραπογιάννη, Οι αρχαιολογικές ανακαλύψεις στη Μεσσηνία. Πέτρος Θέμελης, Αρχαία Μεσσήνη. Αννα-Βασιλική Καραπαναγιώτoυ, Ορχομενός, Μαντίνεια, Τεγέα. Μιχάλης Πετρόπουλος, Λυκόσουρα, Λύκαιο Ορος, Μεγαλόπολη. Γιάννης Λώλος, Το Ηραίον της Περαχώρας. Παναγιώτης Βαλαβάνης, Τα Ισθμια. Ολγα Παλαγγιά, Ο Ηρώδης Αττικός στην Πελοπόννησο. Χρήστος Μπουλώτης, Γραμμική Β γραφή και μυκηναϊκός κόσμος. Αννα Μιχαηλίδου, Προνομισματική οικονομία στην εποχή του χαλκού. Λένα Παπάζογλου-Μανιουδάκη, Η Μυκηναϊκή Αχαΐα. Ιωάννης Παπαποστόλου, Η Αχαΐα από τον 11ο αιώνα έως τη Ρωμαιοκρατία. Η πόλις των Πατρών. Ντόρα Βασιλικού, Θαλαμωτοί και θολωτοί τάφοι. Ο θολωτός τάφος στο Βαφειό. Αδαμαντία Βασιλογάμβρου, Οι καινούργιες ανασκαφές στον Αγ. Βασίλειο. Catherine Morgan, Οι έρευνες της Αγγλικής Αρχαιολογικής Σχολής στη Σπάρτη. Βερόνικα Μητσοπούλου-Leon, Georg Ladstaetter, Αρχαία Βόρεια Αρκαδία • Καινούργιες ανασκαφές στους Λουσούς.
Τα μαθήματα είναι δίωρα, αρχίζουν στις 31 Οκτωβρίου 2012 και τελειώνουν στις 13 Μαρτίου 2013, κάθε Τετάρτη 18.00-19.00 και 19.15-20.15.
Πληροφορίες, πρόγραμμα και εγγραφή στα γραφεία της Αρχαιολογικής Εταιρείας, Πανεπιστημίου 22 (8.00-13.30) τηλ. 210 3626043 begin_of_the_skype_highlighting ΔΩΡΕΑΝ 210 3626043 end_of_the_skype_highlighting.
Μετά το τέλος των μαθημάτων, χορηγείται δίπλωμα παρακολούθησης

~**  Διαβαίνοντας  στις χαμένες πατρίδες Πέμπτη  27  Σεπτεμβρίου  2012 (Video ) , ΜΕΝΟΥΜΕ  ΚΑΙ  ΒΛΕΠΟΥΜΕ  ΕΛΛΑΔΑ : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/09/27-2012-video-2012-p1010810.html ,.-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/09/28-2012-2012.html  , Στο  αγιάζι  της ενημέρωσης ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και  Άλλα  Παρασκευή  28  Σεπτεμβρίου  2012 .-
~**  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/09/29-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012.-
~**  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/10/30-2012-5-29092012-0-1.html  , Στο  αγιάζι  της  Κυριακάτικης  ενημέρωσης Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου  2012 .-

~**  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΟΤΩΒΡΙΟΥ  2012 :
~**  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/10/01-2012-blogger-10-2012-1830.html  , Στο  αγιάζι  της  καθημερινότητας  Δευτέρα  01  Οκτωβρίου  2012 .-
~*** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/10/2012-01-2012-1912-2012-p-1030004.html  , Ιστρορία  μας (μέρος της ) μέσα  από Βιντεοπαρουσιάσεις  2012 , Δευτέρα  01  Οκτωβρίου  2012 .-
~*** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/10/02-2012-2012.html , ΜΕΝΟΥΜΕ  ΒΛΕΠΟΥΜΕ  ΖΟΥΜΕ  ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ   , Τρίτη  02  Ο τωβρίου  2012 .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/10/02-2012-2012.html  , Στο  αγιάζι  της  Ενημέρωσης Τρίτη  02  Οκτωβρίου  2012 , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα .-
~*** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html  , Αθλητική  Τετάρτη  03 Οκτωβρίου  2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/10/video-2012.html , ΠΟΛΙΤΙΚΑ  ΔΡΩΜΕΝΑ σε  VIDEO  2012 , Πέμπτη  04 Οκτωβρίου  2012 .-

~*** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ,  Στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  04 Οκτωβρίου  2012 .-

~*** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html ,H ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ μέσα από Βίντεο , ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΟΥΜΕ , Παρασκευή 05 Οκτωβρίου 2012 .-

~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html ,  ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα  στο  αγιάζι  της ενημέρωσης  , Παρασκευή  05 Οκτωβρίου  2012  .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/10/06102012.html , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ Σάββατο 06/ Οκτωβρίου  2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/10/blog-post_7.html ,  ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα στο αγιάζι της Ενημέρωσης 
Κυριακή 07 Οκτωβρίου  2012 .-
~**http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/10/blog-post_8.html  , ΕΛΛΑΔΑ μέσα  από  ΒΙΝΤΕΟ , Μένουμε  Βλέπουμε  και Ζούμε  Ελλάδα , Δευτέρα  08  Οκτωβρίου  2012 .-
~*** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/10/blog-post_8.html  , Μεσσηνιακή ενημέρωση  και  Άλλα , Δευτέρα  08 Οκτωβρίου  2012 .-
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html ,  ΜΕΝΟΥΜΕ  ΖΟΥΜΕ  ΚΑΙ  ΒΛΕΠΟΥΜΕ  ΕΛΛΑΔΑ , Τρίτη  09  Οκτωβρίου  2012.
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης στην καθημερινίτητά  μας , Τρίτη  09 Οκτωβρίου  2012 .- 
~**



** ΤΑ  ΒΙΝΤΕΟ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ ΜΑΣ  γιά σήμερα  :
~** H Μέρκελ  στην Αθηνά 09/10/2012  :



~** ΜΕΡΚΕΛ ΣΑΜΑΡΑΣ  2012 Αθήνα  :


~** Η  Μέρκελ στον Α.Σαμαρά 09/10/2012  :



~** Διαδηλώσεις στην Αθήνα  και ΜΕΡΚΕΛ  :


~*** Αλ. Τσίπρας  γιά  επίσκεψη Μέρκελ 2012  :


 ~** Συγκεντρώσεις  διαδηλώσεις στην Αθήνα  2012 :


~**

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου