Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 07 Δεκεμβρίου 2016 :
 Ελευθέριος Βενιζέλος  , είπε στη 2η  γυναίκα το Έλενα : Οι  μεγάλοι  μάστοροι , κάνουν και τα μεγάλα λάθη .!
Σαν σήμερα....
  1. 1965 μ.Χ.
    Κατά την διάρκεια της Β' Βατικάνειας Συνόδου στη Ρώμη και κατά ειδική τελετή ακολουθεί η κοινή ανακοίνωση Καθολικών και Ορθοδόξων που διαβάστηκε από τον Καρδινάλιο Αυγουστίνο Μπέα.


Όσιος Άνθιμος ο Βαγιάνος ο εν ΧίωΚαθώς δεν μπορεί να ζήση ο άνθρωπος χωρίς ψωμί και νερό, ούτω πως και δίχως προσευχή δεν μπορεί να ζήση η ψυχή. Η προσευχή είναι η στερεά τροφή της ψυχής.
 
 
7 Δεκεμβρίου
Μαρτύρων Αθηνοδώρου (1), Ακεψιμά, Ισιδώρου και Λέοντος. Γαϊανού και Γαΐου. Δομετίου, Νεοφύτου, Μαρτίνου, Νικολάου και Πρίσκου. Οσίων Αμβροσίου επισκόπου Μεδιολάνων (†397). Αμμούν του εν Νητρία. Γρηγορίου, Ιγνατίου, Ιωάννου του Ρώσου, Παύλου υποτακτικού, «του εν Παρηγοριά» και Γερασίμου ασκητού, του εξ Ευβοίας.
(1)Ο άγιος Αθηνόδωρος καταγόταν από τη Μεσοποταμία και έζησε την εποχή του αυτοκράτορα Διοκλητιανού. Ήταν θαυμαστό το ψυχικό σθένος με το οποίο υπέφερε τα φρικτά βασανιστήρια στα οποία υποβλήθηκε λόγω της πίστης του στον Ιησού Χριστό. Η υπομονή και καρτερικότητα που έδειξε, προσέλκυσε στον χριστιανισμό πενήντα ειδωλολάτρες, οι οποίοι παρακολουθούσαν τα μαρτύρια. Έτσι παρέδωσε το πνεύμα του στον Κύριο και στέφθηκε με το στέφανο του Μαρτυρίου. ~
Σήμερα 07/12/2016 εορτάζουν:
Άγιος Αμβρόσιος επίσκοπος Μεδιολάνων, Όσιος Γεράσιμος ο εξ Ευρίπου
~    Ἦχος δ’. Ταχὺ προκατάλαβε.
~    Ὡς θεῖος διδάσκαλος καὶ ἱεράρχης σοφός, δογμάτων ἀκρίβειαν μυσταγωγεῖς τοὺς πιστούς, Ἀμβρόσιε ὅσιε· λύεις αἱρετιζόντων τὴν ἀχλὺν τοῖς σοῖς λόγοις· φαίνεις τῆς εὐσεβείας τὴν θεόσδοτον χάριν· ἐν ᾗ τούς σὲ γεραίροντας συντήρει ἀπήμονας.
~*  Απολυτίκιο Άγ. Αμβροσίου Επισκόπου Μεδιολάνων - 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ : https://youtu.be/-hIWG9R4uCk  .-


~
Άγιος Νικόλαος Αρχιεπίσκοπος Μύρων της Λυκίας, ο Θαυματουργός

Άγιος Νικόλαος Αρχιεπίσκοπος Μύρων της Λ....
 
Άγιος Σάββας ο Ηγιασμένος

Άγιος Σάββας ο Ηγιασμένος
 
Αγία Βαρβάρα η Μεγαλομάρτυς

Αγία Βαρβάρα η Μεγαλομάρτυς
 
Όσιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός

Όσιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός
 
Άγιος Σεραφείμ ο Νέος Ιερομάρτυρας

Άγιος Σεραφείμ ο Νέος Ιερομάρτυρας
 
Προφήτης Σοφονίας

Προφήτης Σοφονίας
 
Αγία Μυρώπη

Αγία Μυρώπη
 
Προφήτης Αββακούμ

Προφήτης Αββακούμ
 
Αγία Αικατερίνη

Αγία Αικατερίνη
 
Σύναξη της Παναγίας της Κουκουζέλισσας στο Άγιον Όρος

Σύναξη της Παναγίας της Κουκουζέλισσας

Άγιος Αμβρόσιος επίσκοπος Μεδιολάνων Άγιος Αμβρόσιος επίσκοπος Μεδιολάνων Άγιος Αμβρόσιος επίσκοπος Μεδιολάνων Άγιος Αμβρόσιος επίσκοπος Μεδιολάνων Άγιος Αμβρόσιος επίσκοπος Μεδιολάνων
~ Ο Άγιος Αμβρόσιος ήταν διακεκριμένος Ρωμαίος πολίτης και γεννήθηκε το 340 μ.Χ. Σπούδασε ρητορική, φιλοσοφία και νομικά. Στα Μεδιόλανα ασχολήθηκε με το επάγγελμα του δικαστή. Φύλασσε με λόγια και έργα την αλήθεια και απέδιδε αντικειμενικά τη δικαιοσύνη , αν και δεν είχε βαπτισθεί ακόμα χριστιανός. Όσον αφορά σ' αυτό όμως, απαντά ο θεόπνευστος λόγος της Αγίας Γραφής: «Ἀλλ᾿ ἐν παντὶ ἔθνει ὁ φοβούμενος αὐτὸν καὶ ἐργαζόμενος δικαιοσύνην δεκτὸς αὐτῷ ἐστι» (Πράξεις, ι' 35). Δηλαδή, σε κάθε έθνος, όποιος σέβεται το Θεό και πολιτεύεται στη ζωή του με δικαιοσύνη, είναι δεκτός απ' Αυτόν και είναι δυνατόν να αρέσει σ' Αυτόν.
Και πράγματι, ο Αμβρόσιος με τη ζωή του άρεσε στο Θεό. Γι' αυτό και τον αξίωσε να βαπτισθεί χριστιανός, να γίνει έπειτα αναγνώστης, και αφού μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα πέρασε όλους τους εκκλησιαστικούς βαθμούς, μετά από απόφαση του βασιλιά Ουαλεντιανού του Α’, χειροτονήθηκε επίσκοπος Μεδιολάνων.
Σαν επίσκοπος, ο Αμβρόσιος ποίμανε άριστα το ποίμνιό του, αγωνίστηκε κατά των αιρέσεων, αλλά και το βασιλιά Θεοδόσιο δεν επέτρεψε να εισέλθει στο ναό, παρά μόνο όταν μετάνιωσε ειλικρινά για τους φόνους που έκανε στον Ιππόδρομο της Θεσσαλονίκης. Ο Αμβρόσιος πέθανε ειρηνικά το έτος 397 μ.Χ., σε ηλικία 57 χρονών.
~
***   Νέο κύμα κακοκαιρίας θα «χτυπήσει» τη χώρα
Επιδείνωση του καιρού με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και παροδικές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά αναμένεται σήμερα, Τετάρτη (07/12/2016), ενώ το χειμωνιάτικο σκηνικό του καιρού θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -5 έως 8 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 12, στην Ήπειρο από 5 έως 15 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 2 έως 12, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 16 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 5 έως 13 βαθμούς και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με ίδιες εντάσεις.
Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, κυρίως μετά το μεσημέρι. Από αργά το βράδυ θα εκδηλωθούν παροδικές χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι 5 μποφόρ, με σταδιακή ενίσχυση σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ.
Σύμφωνα με την ΕΜΥ, στην Ήπειρο και τη Μακεδονία προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές στα πεδινά και λίγα χιόνια στα ορεινά, κυρίως μετά το μεσημέρι. Στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά. Χιόνια στα κεντρικά ορεινά καθώς και στα ορεινά της βόρειας Πελοποννήσου. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με ασθενείς βροχές τις βραδινές ώρες στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Οι άνεμοι στα δυτικά ανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα βόρεια. Παγετός τη νύχτα και το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά.
Αύριο, Πέμπτη (08/12/2016) στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και τη βόρεια Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές, πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά και τις πρωινές ώρες στα δυτικά πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Βαθμιαία κατά τη διάρκεια της ημέρας ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 στα νότια τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση. Παγετός τη νύχτα και το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.
Πηγή:www.newsbomb.gr

*** Γενική απεργία την Πέμπτη- Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς  Πανελλαδική κινητοποίηση
Πανεργατική 24ωρη απεργία έχουν κηρύξει για την Πέμπτη η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ «αντιδρώντας στις πολιτικές της τιμωρητικής λιτότητας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης».
Στην απεργία καλούνται να πάρουν μέρος οι εργαζόμενοι στο δημόσιο, ιδιωτικό τομέα καθώς και στις ΔΕΚΟ.
Τα συνδικάτα καλούν σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί της Πέμπτης στο Πεδίον του Άρεως, καθώς και στα απεργιακά συλλαλητήρια που θα γίνουν σε όλη τη χώρα.
«Τα μέτωπα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι είναι πολλά και συνεχή και για ακόμη μία φορά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με παράλογες απαιτήσεις των δανειστών και με επώδυνες αποφάσεις της κυβέρνησης που στοχεύουν ευθέως στην καρδιά των εργασιακών μας δικαιωμάτων.
»Αντιδρούμε σε κάθε σκέψη και στόχευση που θα οδηγήσει σε περαιτέρω αύξηση της ανεργίας σε ανακύκλωση της ύφεσης, σε κατάργηση κάθε έννοιας κοινωνικής δικαιοσύνης και ασφάλειας» αναφέρει η ΓΣΕΕ.
Μία ημέρα νωρίτερα, την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου, οι δημοσιογράφοι συμμετέχουν στις πανελλαδικές εργατικές κινητοποιήσεις με 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ στις 12 το μεσημέρι.
Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς
Χωρίς αστικές συγκοινωνίες θα μείνει η Αθήνα την Πέμπτη για πολλές ώρες. Συγκεκριμένα:
Λεωφορεία - τρόλεϊ:  Θα τραβήξουν χειρόφρενο από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 και από τις 21:00 μέχρι τη λήξη της βάρδιας. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας των λεωφορείων αναμένεται έως τις 10:00 π.μ., ενώ τα τελευταία δρομολόγια θα ξεκινήσουν από τις 20:00. Οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία, αλλά θα κυκλοφορήσουν κάποια λεωφορεία με προσωπικό ασφαλείας.
Μετρό - ΗΣΑΠ - Τραμ: Τα μέσα σταθερής τροχιάς δεν θα λειτουργούν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10:00 πμ και από 16:00 έως τη λήξη της βάρδιας. Δηλαδή θα κινηθούν από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.
Πλοία:  Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) έχει αποφασίσει από τη Δευτέρα νέα 48ωρη απεργία. Σε συνδυασμό με τη συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ τα πλοία θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια έως και τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Newsroom ΔΟΛ

*** Καταγγελία: Περιπέτεια σε δρομολόγιο ΚΤΕΛ από Καλαμάτα για Ικλαινα
Μία δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους μαθητές και επιβάτες του προχθεσινού μεσημεριάτικου δρομολογίου του ΚΤΕΛ Μεσσηνίας από Καλαμάτα για Ικλαινα.
Ο οδηγός -σύμφωνα με την καταγγελία γονέα μαθητή ο οποίος επέβαινε στο λεωφορείο- το σταμάτησε έξω από τη Μεσσήνη γιατί άναψε ένδειξη πως έλειψε το κόκκινο σφυράκι που χρησιμοποιείται για το σπάσιμο του τζαμιού σε περίπτωση κινδύνου. Οπως αναφέρει η ίδια καταγγελία, ο οδηγός ξάφνιασε τους πάντες μέσα στο όχημα, καθώς ζητούσε επίμονα να του πουν ποιος πήρε το σφυρί και να το επιστρέψει.
Μάλιστα κάλεσε και την Αστυνομία, ενώ αρνιόταν πεισματικά να συνεχίσει το δρομολόγιο αν δεν φανερωνόταν ο... κλέφτης. Με τα πολλά ήρθαν και οι αστυνομικοί, οι οποίοι -σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα- εξήγησαν στον οδηγό ότι δεν μπορεί να μηνύσει όλους τους επιβάτες όπως είχε απειλήσει πως θα κάνει αν δεν φανερωνόταν ο φταίχτης! Εν τω μεταξύ, οι γονείς μαθητών ανησύχησαν γιατί τα παιδιά τους δεν είχαν επιστρέψει από το σχολείο και όσοι ήταν από κοντινές στη Μεσσήνη περιοχές ξεκίνησαν μόνοι τους για να πάνε να τα πάρουν. Ετσι κι έγινε και αρκετοί μαθητές κατέβηκαν από το λεωφορείο και γύρισαν με τους γονείς τους.
Να σημειώσουμε ότι η «Ε» επικοινώνησε με τον πρόεδρο του υπεραστικού ΚΤΕΛ Μεσσηνίας Σαράντο Κοσμά, ο οποίος δήλωσε άγνοια για το περιστατικό. 

***  Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων στην Κυπαρισσία
Το φετινό εορταστικό ωράριο ανακοίνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας.
Πιο συγκεκριμένα, το ωράριο των καταστημάτων για την εορταστική περίοδο έχει ως εξής:
- Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, 10 π.μ. - 3 μ.μ.
- Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, 8 π.μ. - 2 μ.μ.
- Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 8 π.μ. - 2 μ.μ. και 5 - 8.30 μ.μ.
- Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 8 π.μ. - 2 μ.μ.
- Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 8 π.μ. - 2 μ.μ. και 5 - 8.30 μ.μ.
- Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 8 π.μ. - 2 μ.μ. και 5 - 8.30 μ.μ.
- Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 8 π.μ. - 2 μ.μ.
- Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 10 π.μ. - 3 μ.μ.
- Από Δευτέρα 19 έως και Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, 8 π.μ. - 2 μ.μ. και 5 - 8.30 μ.μ.
- Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 8 π.μ. - 6 μ.μ.
- Κυριακή 25 και Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου, κλειστά.
- Από Τρίτη 27 έως και Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου, 8 π.μ. - 2 μ.μ. και 5 - 8.30 μ.μ.
- Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 8 π.μ. - 6 μ.μ.
- Κυριακή 1 και Δευτέρα 2 Ιανουαρίου, κλειστά.

***  20 εκ. ευρώ για τους δρόμους ζητεί η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας
Ποσό 20 εκ. ευρώ ζητεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου από το υπουργείο Οικονομίας, για την αποκατάσταση των ζημιών σε εθνικούς κι επαρχιακούς δρόμους της Μεσσηνίας, από τη θεομηνία της 7ης Σεπτεμβρίου.
Τα 5 εκ. ευρώ απ’ αυτά αφορούν αγροτικούς δρόμους, κυρίως στις συμβολές τους με το επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο, αλλά και σε εύλογο μήκος από αυτά.
Σύμφωνα με το τεχνικό δελτίο που έχει συντάξει η Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, το αίτημα αφορά ζημιές:
α) Στο οδόστρωμα των οδών: κατάληψη με φερτά υλικά - ασφαλτοτάπητα - οδοστρωσία - υποσκαφή πρανών επίχωσης κ.λπ.
β) Στις επενδεδυμένες τάφρους με σκυρόδεμα και στους εγκάρσιους οχετούς.
γ) Στις γέφυρες (υποσκαφές θεμελίων - κοιτοστρώσεις κ.λπ.). Ακόμα και πλήρη κατάρρευση γεφυρών (π.χ. γέφυρα στην 22η επαρχιακή οδό Λάμπαινα - Τρίκορφο και νέα γέφυρα σε αντικατάσταση της σιδερένιας από το 1870 περίπου στην 3η επαρχιακή Αρις - Τρίοδος).
δ) Στην οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση.
ε) Στα στηθαία ασφαλείας (πλήρης καταστροφή μετά τον εγκλωβισμό φερτών υλικών).
στ) Στον ηλεκτροφωτισμό ισόπεδων κόμβων του εθνικού δικτύου, που είναι εκτός λειτουργίας.
Επίσης, καταγράφονται σοβαρότατες ζημιές, κυρίως στο κατάστρωμα, που έχει υποστεί το αγροτικό δίκτυο του νομού, όπου ένα μεγάλο τμήμα του έχει άμεση συνάφεια (συμβάλλει) στο επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο.
Ενδεικτικά στο τεχνικό δελτίο αναφέρονται μερικές από τις επαρχιακές οδούς που υπέστησαν ζημιές, όπως: 3η επαρχιακή Θουρία - Αρις - Τουλούπα Χάνι, 4η επαρχιακή Θουρία - Πολιανή, 5η επαρχιακή Πήδημα - Αρφαρά, 7η επαρχιακή Μεσσήνη - Διαβολίτσι - Επικούριος Απόλλωνας, 8η επαρχιακή Μεσσήνη - Αριστομένης, 9η εθνική Ριζόμυλος - Πύλος, 12η επαρχιακή Λογγά - Πύλος, 15η επαρχιακή Φιλιατρά - Μάραθος - Ρωμανού, 19η επαρχιακή Κυπαρισσία - Χριστιάνοι, 22η επαρχιακή Λάμπαινα  - Τρίκορφο, 24η επαρχιακή Λάμπαινα - Αρχαία Μεσσήνη.
Η Δ.Τ.Ε. της Π.Ε. Μεσσηνίας ενημερώνει ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα είναι έτοιμες οι τεχνικές προμελέτες, οι οριστικές και μελέτες εφαρμογής, καθώς και τα τεύχη δημοπράτησης.  Γ.Σ.

*** Καλαμάτα - Ριζόμυλος: Μετά τη Βελίκα ταυτίζονται νέα και παραλιακή χάραξη
Κουβέντα να... γίνεται για τον δρόμο Καλαμάτα - Ριζόμυλος στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης, κι ας μην καταλήγει σε μια ουσιαστική απόφαση.
Ετσι και προχθές το Σώμα εξαντλήθηκε σε υποθέσεις, αφορισμούς και αόριστες δεσμεύσεις για μια σοβαρή συζήτηση του θέματος, χωρίς και πάλι να ειπωθεί κάτι ουσιαστικό. Ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης υποσχέθηκε ότι οι πρόεδροι των χωριών θα έχουν τον πρώτο λόγο στην πρόταση του "Μορέα" και τίποτε δεν θα γίνει αν δεν προηγηθεί διαβούλευση μέχρις εσχάτων.
Είπε πάντως ότι ξέρουν και οι πέτρες πως στη μελέτη του ο "Μορέας" «μετά την παράκαμψη της Βελίκας, επανέρχεται στον υφιστάμενο δρόμο και η χάραξη συμπίπτει με την παλιά (σ.σ. την παραλιακή χάραξη)». Και εξήγησε, με την παρέμβαση του αντιδημάρχου Νίκου Κοτταρίδη, ότι η χάραξη θα συμπίπτει στα τελευταία 2 χλμ. και θα "κουμπώνει" με τον δρόμο στο Τζάννε, όπου θα ξεκινάει η βελτίωση του επόμενου τμήματος Ριζόμυλος - Πύλος. Απαντώντας στον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Στάθη Αναστασόπουλο, ο οποίος ξεκίνησε τη συζήτηση επιμένοντας ότι το Σώμα θα πρέπει με στοιχεία να αποφασίσει ποια χάραξη θέλει, ο κ. Τσώνης είπε ότι ο "Μορέας" του ζήτησε πίστωση χρόνου για να παρουσιάσει τα στοιχεία της μελέτης βελτίωσης του υφιστάμενου δρόμου· ο οποίος -σύμφωνα με προηγούμενες δηλώσεις του δημάρχου Μεσσήνης- θα είναι νέα χάραξη σε ποσοστό 70%.
ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΧΑΡΑΞΗ
Σε μια αποστροφή του λόγου του, ο δήμαρχος είπε ότι η μελέτη της παραλιακής χάραξης είναι άκυρη, γιατί δεν έχει υπογραφεί από την κυβέρνηση. Ο Στ. Αναστασόπουλος τον διόρθωσε λέγοντας ότι η μελέτη δεν είναι άκυρη, αλλά δεν υπάρχει η πολιτική βούληση για να μπει η υπογραφή. Λίγο νωρίτερα εξηγούσε ότι η μελέτη της παραλιακής χάραξης έχει εγκριθεί με πλειοψηφία 27 - 5 από το Δημοτικό Συμβούλιο και έχουν γίνει αποδεκτές όλες οι απαιτήσεις της τοπικής κοινωνίας με αλλαγές και τροποποιήσεις στους περιβαλλοντικούς όρους και τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά του δρόμου. Και προκάλεσε τον δήμαρχο να απαιτήσει τον προϋπολογισμό της παραλιακής χάραξης, ώστε όταν έρθει προς συζήτηση στο Σώμα να μπορεί να συγκριθεί με τον προϋπολογισμό της χάραξης που προτείνει ο "Μορέας".
Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Δημήτρης Σαμπαζιώτης ειρωνεύτηκε τον χαρακτηρισμό "φαραωνικό έργο" που χρησιμοποίησε ο υπουργός Χρ. Σπίρτζης για την παραλιακή χάραξη. Επεσήμανε μάλιστα ότι σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει για τη μελέτη βελτίωσης του υφιστάμενου, οι αποζημιώσεις για τις απαλλοτριώσεις θα στοιχίσουν πολύ παραπάνω γιατί η νέα χάραξη θα περνά μέσα από οικιστικές ζώνες. Γι' αυτό και οι μειοψηφίες επέμειναν να γίνει επιτέλους μια ουσιαστική συζήτηση με τους προϋπολογισμούς και το κόστος απαλλοτριώσεων της παραλιακής και νέας χάραξης, ώστε τα στοιχεία να είναι συγκρίσιμα και το Σώμα να αποφασίσει τι θέλει.   Ν.Κ.   

*** Κάνει πίσω ο Νίκας για το Νέδοντα 
Κάνει πίσω ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας στη δημιουργία του σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων στο Νέδοντα, λόγω των αντιδράσεων και προκαλεί τη μείζονα μειοψηφία και τις μειοψηφίες να προτείνουν χώρο.
Αυτό ήταν το συμπέρασμα από τη γεμάτη αντιπαράθεση κι εντάσεις συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα, προχθές το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, πριν την ημερήσια διάταξη, κατά τη διαδικασία των ερωτήσεων.
Ρεπορτάζ: Γιάννης Σινάπης
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μανώλης Μάκαρης τάχθηκε κατά της εγκατάστασης σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων στο Νέδοντα και ρώτησε το δήμαρχο: «Υπάρχει οικονομοτεχνική μελέτη που να λέει ότι πρέπει να γίνει η εγκατάσταση του σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων στη συγκεκριμένη περιοχή; Ο ΠΕΣΔΑ πόσους σταθμούς μεταφόρτωσης αναφέρει ότι πρέπει να γίνουν; Κριτήρια για το περιβάλλον και για την κεντροβαρικότητα λήφθηκαν υπόψη;».
Ο επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Δημήτρης Οικονομάκος διευκρίνισε πως «είχαμε ψηφίσει την παραχώρηση των 4 στρεμμάτων στο Νέδοντα, από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, αλλά δεν συμφωνήσαμε ότι είναι ο κατάλληλος χώρος».
Ο επικεφαλής της "Αλλαγής" Θεόδωρος Μπρεδήμας υπενθύμισε ότι «είχαμε πει "ναι" στην παραχώρηση των 4 στρεμμάτων, αλλά είχαμε διαφωνήσει στην εγκατάσταση του σταθμού μεταφόρτωσης».
Ο επικεφαλής της "Ανεξάρτητης Συμμαχίας Πολιτών" Μιχάλης Αντωνόπουλος ρώτησε το δήμαρχο »τι σχεδιάζετε να κάνετε με το σταθμό μεταφόρτωσης;».
Ο επικεφαλής της "Ελληνικής Δράσης" Γιώργος Δημητρούλιας ανέφερε πως «ήταν χώρος περιπάτου και ορειβασίας και τώρα πάμε να τον κάνουμε για μεταφόρτωση απορριμμάτων. Πρέπει να φύγουν οι υφιστάμενες εγκαταστάσεις».
Αρχικά, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος απάντησε ότι «μόλις ήρθαν οι όροι στο Συμβούλιο, υπήρξαν διαφοροποιήσεις από τις μειοψηφίες, ενώ η απόφαση για την παραχώρηση του χώρου ήταν ομόφωνη». Παρατήρησε πως «το μείζον είναι ότι χρειαζόμαστε το σταθμό μεταφόρτωσης».
Παρεμβαίνοντας, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας είπε «να μην γίνει τίποτα, είμαστε με τους κατοίκους. Να το κάνει η κυβέρνηση».
Συνεχίζοντας, ο κ. Βασιλόπουλος είπε πως «η Διεύθυνση Πολεοδομίας μας υπέδειξε το χώρο στο Νέδοντα ως τον καταλληλότερο. Για τη Μαραθόλακκα είναι κατάλληλος και κεντροβαρικός».
Απαντώντας, ο κ. Νίκας αναφέρθηκε στην κυβέρνηση, επιχειρώντας να μεταφέρει ιδεολογικές ενοχές στη μείζονα μειοψηφία, λέγοντας, μεταξύ άλλων:«Δεν είμαστε ιδεολογικά συνοδοιπόροι με την κυβέρνηση, συνεργαζόμαστε για το καλό της πόλης. Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Υποδεχθήκαμε τους υπουργούς και θα υποδεχθούμε και τον πρωθυπουργό». Προέτρεψε «να μην στεκόμαστε στον τύπο» και ανέφερε: «Ουσία είναι η διαχείριση απορριμμάτων. Δεν θα βάλουμε απέναντί μας μέρος της πόλης. Δεν θα γίνει και ας πηγαίνουν βόλτες πάνω - κάτω τα απορριμματοφόρα. Δεν θα προχωρήσει καμία διαδικασία. Η προσωρινή διαχείριση θα κρατήσει καιρό. Η κυβέρνηση έδωσε το συγκεκριμένο χώρο, ας τον πάρει πίσω. Με 800.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ έγινε η αγορά των μηχανημάτων».
Μπλέκοντας τη ΣΔΙΤ με την ΤΕΡΝΑ και τις αντιδράσεις, ανέφερε πως «όταν θα καμφθούν οι αντιδράσεις στην Καλλιρρόη και στην Παλαιόχουνη… ο δήμαρχος δεν θα πάει να λαϊκίσει στην Καλλιρρόη και την Παλαιόχουνη». Παραδέχθηκε ότι «ο δήμος κάνει μια ατελή προσπάθεια στη Μαραθόλακκα, αλλά αν δεν υπάρχει, θα γεμίσουμε σκουπίδια». Ευχαρίστησε τον υπουργό Εθνικής Αμυνας για την παραχώρηση του χώρου στο Νέδοντα και υποστήριξε ξανά πως «είναι εκτός Natura, εκτός ΓΠΣ, δεν φαίνεται από πουθενά».
Τελικά, πετώντας το μπαλάκι των ευθυνών στη μείζονα μειοψηφία και τις άλλες μειοψηφίες, δήλωσε «να μην γίνει αφού δεν θέλετε αυτό που θέλει η κυβέρνηση» και τους προκάλεσε να πουν τι προτείνουν.
Τέλος, για όσα ακούστηκαν σχετικά με τις προηγούμενες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για το σταθμό μεταφόρτωσης στο Νέδοντα, ο δήμαρχος εξέφρασε την απόλυτη στήριξή του στο προεδρείο και στο γραμματέα του Δ.Σ., τον κ. Αλεξανδρόπουλο, επισημαίνοντας πως «ποτέ δεν έχει αμφισβητηθεί η εγκυρότητά του».

***  Τα ωραιότερα χριστουγεννιάτικα στολίδια είναι στο monadikospiti.gr!
Η πιο ωραία εποχή του χρόνου, τα Χριστούγεννα, πλησιάζουν και το monadikospiti.gr έχει τα ωραιότερα χειροποίητα στολίδια – για το δέντρο μας και για να τα χαρίσουμε ως δώρα!

Δες το στολίδι εδώ.
Κατασκευασμένα σε μικρά εργαστήρια σε όλη την Ελλάδα και εμπνευσμένα από τις ελληνικές παραδόσεις των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, τα στολίδια είναι όλα ιδιαίτερα και μοναδικά!

Δες το στολίδι εδώ.
Ζωγραφισμένα όλα στο χέρι με ιδιαίτερα μοτίβα, τα χειροποίητα στολίδια είναι η λεπτομέρεια που θα κάνει την διαφορά στο δέντρο μας! Ξύλινα ή κεραμικά, σε ιδιαίτερα σχήματα και σε όμορφα χρώματα, τα στολίδια ενσαρκώνουν την χαρά των Χριστουγέννων.

Δες το στολίδι εδώ.
Όλα τα αντικείμενα του monadikospiti.gr είναι άμεσα διαθέσιμα και αποστέλλονται συσκευασμένα για δώρα, έτοιμα να τα χαρίσετε! Η παραγγελία σας στο monadikosptiti.gr γίνεται εύκολα και γρήγορα ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά στο 211-8008795. 

*** Πότε θα μπούμε στο Q.E. της ΕΚΤ;                                       

Βασικές προϋποθέσεις για την εξέλιξη αυτή είναι: πρώτον, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ στην ανάλυσή του για τη βιωσιμότητα του ελληνικού δημοσίου χρέους από το ΔΝΤ και να αξιολογήσει θετικά την πρόοδο, που έχει σημειωθεί και δεύτερον, να μην υπάρξουν σημαντικές καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του τρέχοντος προγράμματος.
Προκειμένου να πεισθεί το ΔΝΤ να μετάσχει στο πρόγραμμα, το Eurogroup υιοθέτησε την πρόταση του ESM για «βραχυπρόθεσμα» μέτρα ως προς το ελληνικό δημόσιο χρέος που είναι τρία: η επιμήκυνση των λήξεων των δανείων του EFSF/ ESM από τα 28 στα 32,5 έτη, η μετατροπή των σημερινών πολύ χαμηλών κυμαινόμενων επιτοκίων σε ελαφρώς υψηλότερα αλλά σταθερά και η μη αύξηση των επιτοκίων του δανείου που δόθηκε για την επαναγορά ομολόγων του Νοεμβρίου 2012.
Τα μέτρα αυτά δεν επιφέρουν προφανώς καμία μείωση της ονομαστικής τιμής του χρέους σε απόλυτους αριθμούς και ως ποσοστό του ΑΕΠ.
Η ΕΚΤ, ως γνωστό κατέχει ήδη ελληνικά ομόλογα από το 2012 περίπου 25 δισ. και εκ των πραγμάτων μπορεί να αγορά περί τα 4 με 5 δισ. ευρώ.
Σημειώνεται ότι η Ελλάδα έχει τεθεί εκτός προγραμμάτων της ΕΚΤ από το 2015. Η Τράπεζα δύσκολα θα λάβει απόφαση για την αγορά ελληνικών ομολόγων, μέχρι ότου λάβει περαιτέρω διευκρινίσεις σχετικά με τη βιωσιμότητα του χρέους της χώρας από τις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης.
Η συνολική ονομαστική αξία ελληνικών τίτλων, που θα μπορούσε να συμπεριληφθεί στο εν λόγω πρόγραμμα, υπολογίζεται, κατά το ανώτατο όριο, στα €4,2 δισ., ποσό το οποίο θα μπορούσε να αυξηθεί σε τουλάχιστον 5 δισ. ευρώ, εάν το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ επεκτεινόταν πέρα του Μαρτίου 2017.
Αυτό θα ισοδυναμούσε με ποσό μεγαλύτερο από την ετήσια αξία του τρέχοντος όγκου ημερησίων συναλλαγών ελληνικών κυβερνητικών τίτλων στην δευτερογενή αγορά.
Αναμφίβολα, η συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα μπορούσε να βοηθήσει σημαντικά στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης των επενδυτών για τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους και τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.
Θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει σε περαιτέρω σημαντική συμπίεση των διαφορικών αποδόσεων των ελληνικών κυβερνητικών ομολόγων (bond yield spreads), επιπρόσθετες αγορές ελληνικών κυβερνητικών τίτλων και άλλων στοιχείων ενεργητικού από επενδυτές του ιδιωτικού τομέα, ευκολότερη (και φθηνότερη) πρόσβαση των ελληνικών τραπεζών και άλλων εγχώριων επιχειρήσεων του μη χρηματοπιστωτικού τομέα στις διεθνείς αγορές για την άντληση ρευστότητας και κεφαλαίων καθώς και σε βελτίωση του περιβάλλοντος για άμεσες ξένες επενδύσεις στην εγχώρια οικονομία λόγω της υποχώρησης του κινδύνου χώρας (country risk). Βάσει ενός θετικού σεναρίου για την εξέλιξη των εγχώριων και εξωτερικών πολιτικοοικονομικών συνθηκών, θα μπορούσε ακόμη να επιτραπεί η εκκίνηση της σταδιακής αποκατάστασης πρόσβασης της Ελληνικής Δημοκρατίας στις διεθνείς χρηματοοικονομικές αγορές αγοράς πριν από το τέλος του 2017.
Ωστόσο, ένα τέτοιο ενδεχόμενο δε θα πρέπει να θεωρηθεί πανάκεια για την αντιμετώπιση των τεράστιων προκλήσεων που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία στην παρούσα συγκυρία.

*** Θανατηφόρο τροχαίο με δύο νεκρούς στην Ε.Ο Τσακώνα- Καλό Νερό 
Ένα ζευγάρι έχασε τη ζωή του το βράδυ της Τρίτης στην Ε.Ο Τσακώνα- Καλό Νερό στο ύψος της Καλλιρρόης.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το δυστύχημα συνέβη όταν τρακτέρ επιχείρησε να εισέλθει στην εθνική Οδό.
Από τη σύγκρουση έχασε τη ζωή του ένα ζευγάρι  που επέβαινε στο όχημα, ενώ υπάρχει και ένας τραυματίας.
Τέλος να σημειωθεί ότι η μοίρα έπαιξε ένα σκληρό παιχνίδι, αφού η οικογένεια επέστρεφε στην Καλαμάτα μετά από την ορκωμοσία του γιου αυτής, στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας.
Το δελτίο τύπου της Αστυνομίας για το θανάσιμο τραυματισμό του ζευγαριού
Χθες (6.12.2016) το απόγευμα, στο 6ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Τσακώνας- Καλού Νερού, Ι.Χ. επιβατηγό όχημα, που οδηγούσε 54χρονος ημεδαπός και στο οποίο επέβαιναν δύο (2) ημεδαπές, μία (1) 51χρονη και μία (1) ανήλικη, συγκρούστηκε με γεωργικό ελκυστήρα, που οδηγούσε 32χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 54χρονου και της 51χρονης, καθώς και τον τραυματισμό της ανήλικης. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Καλαμάτας.

***  Μείζον θέμα δημόσιας υγείας η κακή λειτουργία των πυρηνελαιουργείων 
Π. Νίκας: Η Δημοτική Αρχή αγωνίζεται επί σειρά ετών για την αντιμετώπισή του
  H ημερίδα στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου, παρουσία του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, και τα συμπεράσματα της μελέτης που παρουσίασε ο διευθυντής Ερευνών του Δημόκριτου κ. Βασιλάκος, απασχόλησαν την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας.
Όπως υποστήριξε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μανώλης Μάκαρης, αν και δεν έχει γίνει επιδημιολογική μελέτη, σύμφωνα με επιστημονικές παρατηρήσεις τα τελευταία 15 χρόνια, έχει σημειωθεί αύξηση σε πνευμονοπάθειες, όπως και του καρκίνου του λάρυγγα.
Για το λόγο αυτό και όχι μόνο έψεξε το Δήμο Καλαμάτας για την απουσία του στην ημερίδα, ενώ ζήτησε να γίνουν ανάλογες μετρήσεις και στην περιοχή μας, η οποία, επίσης, αντιμετωπίζει πρόβλημα, πέρα από αυτό στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Οιχαλίας. Ζήτησε, επιπλέον, να τοποθετηθεί σταθμός μέτρησης των σωματιδίων, μια και πρόκειται για μείζον θέμα δημόσιας υγείας.
Από την πλευρά της, η Δημοτική Αρχή, δια του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα, σχολίασε ότι έχουν γίνει μια σειρά από καταγγελίες στον αρμόδιο εισαγγελέα και αυτό θα συνεχιστεί, σε περίπτωση που το φαινόμενο δεν εξαλειφθεί.
Σε συνέχεια των παραπάνω και κατόπιν σχετικών δηλώσεων εκ μέρους του εκπροσώπου του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», ο Δήμος Καλαμάτας εκτιμά πως επιβεβαιώνεται ότι οι σχετικές παρεμβάσεις του, με έγγραφα αλλά και με παραστάσεις του δημάρχου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας, ήταν αναγκαίες, ώστε ο νόμος και οι περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις να εφαρμόζονται από όλους.
«Θεωρούμε πολύτιμη την ελαιοκομική δραστηριότητα για τον τόπο και την πατρίδα μας, αλλά και αναγκαία τη συμπόρευση όλων των σταδίων αυτής με τη νομιμότητα και την ορθή τήρηση των καλών επιστημονικών πρακτικών, ώστε να εξακολουθήσει η παραγωγή αρίστων αγροδιατροφικών προϊόντων, για τα οποία η Ελλάς είναι γνωστή παγκοσμίως», σημείωσε ο κ. Νίκας.
Ο δήμαρχος συμπλήρωσε ότι οι οσμηρές ουσίες, εκλυόμενες στην ατμόσφαιρα, προέρχονται από τον ελαιοπυρήνα δύο φάσεων, ο οποίος έχει παραμείνει συσσωρευόμενος επί μακρόν προ της επεξεργασίας του. Δυστυχώς, «αποδέκτες» των οσμηρών ουσιών είναι οι κάτοικοι και επισκέπτες της περιοχής μας, οι οποίοι υποφέρουν από την άσχημη μυρωδιά επί μήνες, όπως η σκληρή πραγματικότητα πιστοποιεί.
Να σημειώσουμε, από την πλευρά μας, ότι το πρόβλημα της ρύπανσης συνδέεται με μία από τις κύριες πλουτοπαραγωγικές πηγές της Περιφέρειας Πελοποννήσου, την παραγωγή ελαιολάδου. Όπως αποτυπώνεται και στις σποραδικές μετρήσεις που έγιναν την τελευταία διετία, η καρδιά του προβλήματος φαίνεται να είναι η κακή επεξεργασία των αποβλήτων. Από το 2008, όταν άρχισαν να εντείνονται τα προβλήματα, η επίλυσή τους απαιτεί τολμηρές και καινοτόμες λύσεις, όπως λένε οι ειδικοί. Όλα, όμως, μοιάζουν να έχουν μπει στον «αυτόματο πιλότο».
  Του Αντώνη Πετρογιάννη

***  Ξεκινά από την Κυριακή το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων της Καλαμάτας
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου ξεκινά το εορταστικό ωράριο και στην πόλη μας.
Ειδικότερα έχει ως εξής:
ΚΥΡΙΑΚΗ 11-12-2016 11 πμ – 15 μμ
ΚΥΡΙΑΚΗ 18-12-2016 11 πμ – 15 μμ
ΔΕΥΤΕΡΑ 19-12-2016 8:30 πμ- 14:00 μμ & 17:00 - 21:00 μμ
ΤΡΙΤΗ 20-12-2016 8:30 πμ- 14:00 μμ & 17:00 – 21:00 μμ
ΤΕΤΑΡΤΗ 21-12-2016 8:30 πμ- 14:00 μμ & 17:00 - 21:00 μμ
ΠΕΜΠΤΗ 22-12-2016 8:30 πμ- 14:00 μμ & 17:00 – 21:00 μμ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23-12-2016 8:30 πμ- 14:00 μμ & 17:00 – 21:00 μμ
ΣΑΒΒΑΤΟ 24-12-2016 8:30 πμ – 18:00 μμ
ΚΥΡΙΑΚΗ 25-12-2016 ΚΛΕΙΣΤΑ
ΔΕΥΤΕΡΑ 26-12-2016 ΚΛΕΙΣΤΑ
ΤΡΙΤΗ 27-12-2016 8:30 πμ- 14:00 μμ & 17:00 – 21:00 μμ
ΤΕΤΑΡΤΗ 28-12-2016 8:30 πμ- 14:00 μμ & 17:00 - 21:00 μμ
ΠΕΜΠΤΗ 29-12-2016 8:30 πμ- 14:00 μμ & 17:00– 21:00 μμ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30-12-2016 8:30 πμ- 14:00 μμ & 17:00– 21:00 μμ
ΣΑΒΒΑΤΟ 31-12-2016 8:30 πμ – 18 μμ
ΚΥΡΙΑΚΗ 01-01-2017 ΚΛΕΙΣΤΑ
ΔΕΥΤΕΡΑ 02-01-2017 ΚΛΕΙΣΤΑ

***  Τίμησαν τον Αϊ-Νικόλα το θαλασσινό στην Αποβάθρα της Κυπαρισσίας (φωτογραφίες) 
 
Τον Αϊ-Νικόλα, προστάτη των θαλασσινών, τίμησαν με ευλάβεια χθες στην Κυπαρισσία. Νωρίς το πρωί τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Πανηγυρίστρα, από τον εφημέριο Δημήτριο Καραΐσκο, στην οποία συμμετείχαν αξιωματικοί του Α’ Λιμενικού Τμήματος Κυπαρισσίας, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας, Ζαχαρίας Κανελλόπουλος, αλιείς και πιστοί. Στη συνέχεια έγινε λιτανεία της ανθοστολισμένης εικόνας του Αγίου, με κατάληξη το φερώνυμο εκκλησάκι Του - το οποίο έχει ανεγερθεί με πρωτοβουλία και δαπάνες των αλιέων - στο χώρο του Λιμανιού, στην Αποβάθρα, όπου εψάλη δέηση. Αλιείς, στελέχη του Λιμενικού Σώματος, φίλοι της θάλασσας και κάτοικοι της περιοχής της Αποβάθρας συμμετείχαν ευλαβικά στις θρησκευτικές τελετές, ενώ αντήλλαξαν ευχές για την ημέρα και για καλές θάλασσες στους αλιείς και τους ναυτικούς μας!
Στο επίκεντρο των συζητήσεων αλλά και των ευχών τους, ήταν, επιτέλους, να γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις στο λιμάνι για να αποκατασταθούν ζημιές, βλάβες και το κατεστραμμένο τμήμα του προσήνεμου μόλου, καθώς επίσης να γίνουν εργασίες διαμόρφωσης και ανάπλασης της χερσαίας ζώνης, ώστε να αποτελεί πόλο έλξης και αναψυχής!
Μετά την τέλεση της δέησης στην Αποβάθρα Κυπαρισσίας για τον εορτασμό του Άι-Νικόλα, όπως η παράδοση θέλει, σε όλους τους πιστούς μοιράστηκε ένα κομμάτι δίχτυ από τη θάλασσα "για το καλό"! Αυτό είναι ένα έθιμο, κυρίως, των θαλασσινών και το δίχτυ είναι από πρόσφατη ψαριά χωρίς να έχει πλυθεί. Κατά την τέλεση της δέησης, ήταν δίπλα στην εικόνα του Αγίου Νικολάου και διαβάστηκε από τον ιερέα.
  Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** Δύο δισ. ευρώ στην αγορά μέσα στο Δεκέμβριο 
Την ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων δύο νέων χρηματοδοτικών εργαλείων ενέκρινε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης.
Πρόκειται για το Ταμείο Εξοικονομώ ΙΙ και το Ταμείο Επιχειρηματικότητας ΙΙ (ΤΕΠΙΧ ΙΙ), με συνολικό διαθέσιμο προϋπολογισμό 1,5 δισ. ευρώ από δημόσιους και ιδιωτικούς πόρους. Μέσα στο Δεκέμβριο θα ξεκινήσει η χρηματοδότηση με την εκταμίευση εγκεκριμένης προκαταβολής, η οποία αντιστοιχεί στο 25% του συνόλου των πόρων που θα διατεθούν μέσω του ΕΣΠΑ.
Σχετικά ο κ. Χαρίτσης δήλωσε: «Υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας για την ενεργοποίηση μέχρι το τέλος του 2016 πολύ σημαντικών χρηματοδοτικών εργαλείων για την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας και της απασχόλησης.
Το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ' οίκον» θα αναζωογονήσει τον πολύπαθο κατασκευαστικό κλάδο, ενώ το νέο Ταμείο Επιχειρηματικότητας θα προσφέρει πολύ σημαντική ρευστότητα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Σε συνδυασμό με το νέο, καινοτόμο Ταμείο Συμμετοχών που για πρώτη φορά θα υλοποιηθεί στην ελληνική οικονομία, εντός χρονοδιαγράμματος και αυτό, μέσα στο Δεκέμβριο, θα διοχετευθούν στην πραγματική οικονομία συνολικά 2 δισ. ευρώ. Με την ενεργοποίηση των εργαλείων αυτών στηρίζουμε έμπρακτα τη δυναμική και καινοτόμο μικρομεσαία επιχειρηματικότητα».
Το Ταμείο Εξοικονομώ ΙΙ εντάσσεται στο πλαίσιο της νέας δράσης «Εξοικονομώ κατ' οίκον» για την ενίσχυση παρεμβάσεων που αφορούν στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης κατοικιών. Η ενίσχυση θα αφορά είτε σε επιχορήγηση των ωφελούμενων είτε σε επιχορήγηση σε συνδυασμό με άτοκο ή χαμηλότοκο δάνειο.
Για το Ταμείο Εξοικονομώ ΙΙ θα διατεθούν 68 εκατ. ευρώ για την καταβολή δανείων από το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ) προς ιδιοκτήτες με χαμηλά εισοδήματα. Ο συνολικός προϋπολογισμός του «Εξοικονομώ κατ' οίκον ΙΙ» θα ανέλθει σε 500 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 248 εκατ. ευρώ θα διατεθούν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ) του ΕΣΠΑ 2014-2020 και τα υπόλοιπα από ιδιωτικές συμμετοχές.
Στόχος του ΤΕΠΙΧ ΙΙ είναι η παροχή επιχειρηματικών δανείων και εγγυήσεων από το ΕΤΕΑΝ σε συνεργασία με πιστωτικά ιδρύματα. Δικαιούχοι των ενισχύσεων είναι κυρίως πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες υπό σύσταση και υφιστάμενες επιχειρήσεις.
Σκοπός του Ταμείου είναι η διευκόλυνση της πρόσβασης των επιχειρήσεων στη χρηματοδότηση για την ανάπτυξη δυναμικών, καινοτόμων και εξωστρεφών σχημάτων. Το ΤΕΠΙΧ ΙΙ θα χρηματοδοτηθεί με 400 εκατ. ευρώ από το ΕΠΑνΕΚ. Η συνολική ενίσχυση προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω του ΤΕΠΙΧ ΙΙ θα ανέλθει σε 1 δισ. ευρώ με τη συμμετοχή των τραπεζών. 

***  Παιχνίδια εντυπώσεων για το Σταθμό Μεταφόρτωσης στο Νέδοντα 
Χάθηκε η ουσία από τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας
 Μια επανάληψη των όσων διαδραματίστηκαν σε επίπεδο δηλώσεων, μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, είχαμε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας.
Η συζήτηση του θέματος ξεκίνησε από τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μανώλη Μάκαρη, ο οποίος έθεσε και πάλι ζητήματα περιβάλλοντος, και όχι μόνο, για το συγκεκριμένο χώρο, ενώ μίλησε για παραπληροφόρηση από την ιστοσελίδα του Δήμου, όπου δημοσιεύθηκε ότι η επιλογή του χώρου ψηφίστηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Επανέλαβε δε ότι η παράταξή του στην πρώτη συνεδρίαση είχε ψηφίσει θετικά για την παραχώρηση του χώρου, αλλά στην επόμενη διαφώνησε με τους όρους χρήσης και καταψήφισε. Το ίδιο σημείωσαν και οι επικεφαλής των δύο ελασσόνων μειοψηφιών, Θεόδωρος Μπρεδήμας και Δημήτρης Οικονομάκος, που επίσης δεν είχαν υπερψηφίσει στη δεύτερη συνεδρίαση, εκφράζοντας διαφωνία για την καταλληλότητα του χώρου, ενώ ο επικεφαλής της "Ανεξάρτητης Συμμαχίας", Μιχάλης Αντωνόπουλος, μίλησε και για τον τρόπο που γράφονται τα πρακτικά του Σώματος..
Ο δήμαρχος κάλεσε να δοθούν τα CD με τα πρακτικά των συνεδριάσεων στη δημοσιότητα, για να μάθει, όπως είπε, ο κόσμος τι έχει ειπωθεί και ψηφιστεί σχετικά με το Σταθμό Μεταφόρτωσης Σκουπιδιών, αφήνοντας την εντύπωση ότι οι μειοψηφίες, ενώ είχαν συμφωνήσει, τώρα λένε άλλα.
Από εκεί και πέρα, ο κ. Νίκας έβαλε στην επιχειρηματολογία του και την κυβέρνηση, υποστηρίζοντας: «Η κυβέρνηση έδωσε το χώρο, έκανε την επιλογή, έχει τον πρώτο λόγο, αλλά εδώ από τα τοπικά στελέχη της έχουμε Θούριους!»
Ο δήμαρχος ευχαρίστησε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμένο για το χώρο, για τον οποίο είπε ότι είναι εκτός Natura και εκτός ΓΠΣ και έχει προταθεί ως καταλληλότερος από τη Διεύθυνση Πολεοδομίας, ενώ πρόσθεσε ότι η Δημοτική Αρχή, αν και δεν είναι ιδεολογικά συνοδοιπόρος με την κυβέρνηση, συνεργάζεται μαζί της για το συμφέρον της πόλης. Σε αντίθεση, όπως τόνισε, με τα τοπικά στελέχη της, τα οποία ξεσηκώνουν την κοινή γνώμη για να μη γίνει τίποτα στο θέμα των απορριμμάτων.
«Αν εδώ τα στελέχη της κυβέρνησης δε θέλουν να γίνει ο σταθμός, ας μη γίνει. Αν εσείς θέλετε να ξεσηκώσετε τον κόσμο, μη νομίζετε ότι εμείς θα βάλουμε απέναντί μας ένα μέρος της πόλης. Κάντε δημόσια διαβούλευση και ας μη γίνει τίποτα. Αφήστε τα απορριμματοφόρα να πηγαίνουν βόλτες πάνω-κάτω. Και το κρίμα ας πέσει στο λαιμό κάποιων» ανέφερε ο κ. Νίκας και συνέχισε: «Αφού δε θέλετε αυτό που λέει η κυβέρνηση, τι προτείνετε;».
Εκεί, φυσικά, θα μπορούσε να υπάρξει απάντηση, αλλά η αντιπολίτευση σιώπησε. Ό,τι προβλέπει το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Καλαμάτας: ΜΟΛΑΚ δηλαδή. Εξάλλου, σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή, ο Σταθμός Μεταφόρτωσης δεν επιβαρύνει το περιβάλλον…
 Του Αντώνη Πετρογιάννη

***  Χειροπέδες σε 619 άτομα το Νοέμβριο στην Πελοπόννησο
Σε εκατοντάδες συλλήψεις, μέσα στο Νοέμβριο, για διάφορα αδικήματα προχώρησαν οι υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.
Συνολικά συνελήφθησαν 619 άτομα και ειδικότερα: 11 για ληστεία, 73 για κλοπή και απόπειρες, 65 για ναρκωτικά, 30 για όπλα, 2 για εκρηκτικά- βεγγαλικά, 147 για παράβαση Ν. περί Αλλοδαπών, 6 για πλαστογραφία, 6 για παράβαση του Ν. περί Αρχαιοτήτων, 2 για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων, 5 για παράνομο υπαίθριο εμπόριο, 7 για λαθρεμπόριο, 5 για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων, 10 για ΓΟΚ, 108 για ΚΟΚ, 20 για ενδοοικογενειακή βία, 46 για καταδιωκτικά έγγραφα και 76 για διάφορα αδικήματα.
  Εξιχνιάσεις
Μεταξύ, άλλων εξιχνιάσθηκαν 13 υποθέσεις ληστείας, 155 υποθέσεις κλοπών και διαρρήξεων, 51 υποθέσεις για ναρκωτικά, 21 υποθέσεις για όπλα, 4 υποθέσεις απάτης, 2 υποθέσεις για παράβαση του Ν. περί Αρχαιοτήτων, 4 υποθέσεις πλαστογραφίας, 6 υποθέσεις λαθρεμπορίου, 1 υπόθεση για υπεξαίρεση.
Μεταξύ των υποθέσεων που εξιχνιάσθηκαν, εξαρθρώθηκε συμμορία, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές, στη Μεσσηνία. Συνελήφθησαν 3 άτομα, μέλη της συμμορίας, ενώ εξιχνιαστήκαν 11 περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπής σε καταστήματα-επιχειρήσεις και 3 περιπτώσεις κλοπών δίκυκλων μοτοσυκλετών.
  Κατασχέσεις
Σε όλη την Περιφέρεια κατασχέθηκαν περίπου 455 γραμμάρια ηρωίνης, 1,1 γραμμάρια κοκαΐνης, περίπου 7,5 κιλά χασίς, σπόροι κάνναβης, 65,7 γραμμάρια μεθαδόνης, 5 δενδρύλλια κάνναβης, 145 ναρκωτικά χάπια, 4 συσκευές καπνίσματος ναρκωτικών ουσιών, 2 τρίφτες κάνναβης, 3 πιστόλια – περίστροφα, 10 κυνηγετικά όπλα, φυσίγγια  διαφόρων τύπων, άλλα όπλα, ένας πήλινος αμφορέας, 321 πλαστά νομίσματα, λαθραία τσιγάρα και καπνός, 6 οχήματα, κινητά τηλέφωνα, πλαστά έγγραφα, διαρρηκτικά εργαλεία, αντικείμενα που σχετίζονται με την καλλιέργεια κάνναβης και διάφορα προϊόντα παραεμπορίου.
Τέλος, το Νοέμβριο κλάπηκαν 53 οχήματα και βρέθηκαν από τις υπηρεσίες της Αστυνομίας 20.

***   Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Γεωργίου Φερετζάκη 
Το βιβλιοπωλείο Book Store Κονταργυρη και οι εκδόσεις Αρναούτη παρουσιάζουν σήμερα στις 7.30 μ.μ. την ποιητική συλλογή ΑΠΩΝ του δικηγόρου – συγγραφέα, Γεωργίου Φερετζάκη, στο χώρο του βιβλιοπωλείου.
Την ποιητική συλλογή θα παρουσιάσουν: η ερμηνεύτρια Μυρτώ Καμβυσίδη, η ηθοποιός και σκηνοθέτις της Αυτοσχέδιας Σκηνής Μαρία Σκαφιδά και ο ερμηνευτής  Παναγιώτης Μάλαμας. 
Α.Π. 

***  Το φίδι που κατάπιε το πόμολο της πόρτας  Δύσπεπτο γεύμα
Το δίμετρο φίδι επισκεπτόταν συχνά το κοτέτσι της οικογένειας κυνηγώντας αρουραίους. Μέχρι που μια μέρα λιμπίστηκε ένα στρογγυλό πόμολο πόρτας.
Το ξύλινο πόμολο είχε είχε αφεθεί στο έδαφος για να ενθαρρύνει τις κλώσες να γενούν αβγά. Όπως φαίνεται το ερπετό το μπέρδεψε για πραγματικό αβγό και το κατάπιε ολόκληρο, μαζί με τον μεταλλικό άξονά του.

Ο όφις μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο εμφανώς βαρυστομαχιασμένος (Πηγή: SWNS)
Η οικογένεια ανησύχησε όταν είδε κάτι ογκώδες να εξέχει από το σώμα του φιδιού και το μετέφερε στο Κέντρο Διάσωσης Άγριων Ζώων στο Μπόλγουιν του Μιζούρι, αναφέρει το Yahoo UK News.
Η χειρουργική επέμβαση ήταν επιτυχής, και έπειτα από ανάρρωση μερικών εβδομάδων το φίδι επέστεψε στη φύση με μια ουλή μήκους 15 εκατοστών, ανέφεραν οι κτηνίατροι.
Newsroom ΔΟΛ
 
*** Αθλητική  ενημέρωση :

***~ Συνοπτικά το σημερινό πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής έχει ως εξής Στο Champions League  :

 
 1ο ΟΜΙΛΟΣ
Βασιλεία - Αρσεναλ   1-4  , (0-2) .-
Παρί Σ.Ζ. - Λουντόγκορετς   2-2 , (0-1) .-

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Αρσεναλ 4-2-0 18-6 14 -ΦΑΣΗ «16»
Παρί Σ.Ζ. 3-3-0 13-7 11 -ΦΑΣΗ «16»
-----------------------------------
Λουντόγκορετς 0-3-3 6-15  3
Βασιλεία 0-2-4 3-12 2

2ος ΟΜΙΛΟΣ
Μπενφίκα - Νάπολι      1-2 , (0-0) .-
Ντιναμό Κιέβου - Μπεσίκτας   6-0 , (4-0) .-

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Νάπολι 3-2-1 11-8  11  <<ΦΑΣΗ16>>
Μπενφίκα 2-2-2 10-10 <<ΦΑΣΗ16>>
Μπεσίκτας 1-4-1 9-14 7
Ντιναμό Κιέβου 1-2-3 8-6 5

3ος ΟΜΙΛΟΣ
Μπαρτσελόνα - Γκλάντμπαχ    4-0  , (1-0) .-
Μάντσεστερ Σίτι - Σέλτικ   1-1 , (1-1) .-

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Μπαρτσελόνα 5-0-1 20-4 15 -ΦΑΣΗ «16»
Μάντσεστερ Σίτι 2-3-1 12-10 9 -ΦΑΣΗ «16»
-----------------------------------
Γκλάντμπαχ 1-2-3 5-12 5
Σέλτικ 0-3-3 5-15  3

4ος ΟΜΙΛΟΣ

Μπάγερν - Ατλέτικο Μαδρίτης   4-0 ,(1-0) .-
Αϊντχόφεν - Ροστόφ       0-0  ,(0-0) .-

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Ατλέτικο Μαδρίτης 5-0-1 7-5 15 -ΦΑΣΗ «16»  
Μπάγερν 4-0-2 17-6 12 -ΦΑΣΗ «16»
-----------------------------------
Ροστόφ 1-2-3 6-12 5
Αϊντχόφεν 0-2-4 4-11 3

***  Δεν έχουν τον θεό τους στην ΕΡΤ Vol.2
Διαβάστε την ενημέρωση του γραφείου Τύπου της κρατικής τηλεόρασης και την απάντηση του sport-fm.gr.               Η ΕΡΤ επιχείρησε να απαντήσει στη συγκεκριμένη καταγγελία του sportfm.gr περί μετατροπής των αθλητικών εκπομπών της σε “παραμάγαζο” συγκεκριμένου media group το τελευταίο διάστημα.
Διαβάστε την ενημέρωση του γραφείου Τύπου της κρατικής τηλεόρασης και την απάντηση του sport-fm.gr:
Η ενημέρωση του γραφείου Τύπου της κρατικής τηλεόρασης αναφέρει τα εξής:
«Σε απάντηση της πρόσφατης ανώνυμης ανάρτησης του site www.sport-fm.gr (http://bit.ly/2gzdAYp), το Γραφείο Τύπου της ΕΡΤ επισημαίνει τα κάτωθι:
Οι αθλητικές εκπομπές της ΕΡΤ φιλοξενούν ως προσκεκλημένους δημοσιογράφους από όλα τα έντυπα, ηλεκτρονικά και διαδικτυακά Μέσα. Η επιλογή των προσκεκλημένων γίνεται με αποκλειστικό κριτήριο την αρμοδιότητά τους και τη συνάφειά τους με το εκάστοτε σχολιαζόμενο θέμα της επικαιρότητας.
Υπό κανονικές συνθήκες, η απάντηση θα έπρεπε να σταματήσει εδώ.
Για τον συντάκτη της ανάρτησης όμως, αναφέρουμε ενδεικτικά ότι στις αθλητικές εκπομπές –ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές– της ΕΡΤ έχουν συμμετάσχει ως προσκεκλημένοι οι: Βασίλης Σκουντής (COSMOTE TV, GAZZETA.GR, GOALNEWS), Νίκος Γαβαλάς (NOVA, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ), Σωτήρης Κωσταβάρας (COSMOTE TV, SPORT FM), Ηλίας Βλάχος (NOVA), Βασίλης Σαμπράκος (COSMOTE TV, GAZZETA), Στέφανος Αβραμίδης (COSMOTE TV), Παντελής Βλαχόπουλος (SPORT24), Θέμης Καίσαρης (SPORT24), Γρηγόρης Παπαβασιλείου (NOVA), Γιάννης Σερέτης (SPORT24), Σωτήρης Βετάκης (ΤΑ ΝΕΑ, SDNA) Θανάσης Ασπρούλιας (COSMOTE TV, SDNA), Άρης Λαούδης (GAZZETA), Παναγιώτης Περπερίδης (REAL), Νίκος Παπαδογιάννης (GAZZETA, LIVE SPORT) Γιώργος Κογκαλίδης (E-BASKET, LIVE SPORT), Τόλης Κοτζιάς (SPORT FM, SPORTDAY, SDNA), Παντελής Διαμαντόπουλος (SPORT24 RADIO, ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ), Μάνος Σταραμόπουλος (Daily Goal) Αλέξης Τσατσούλης (ALEX WEB TV), Χριστίνα Βραχάλη (ΣΚΑΪ TV, GAZZETA), Μιχάλης Στεφάνου (Suberbasket, Sportit).
Θα μπορούσαμε να γράψουμε δεκάδες ακόμα ονόματα που έχουν έρθει ή που έχει προγραμματιστεί να βγουν στο ελεύθερο βήμα της ΕΡΤ.
Δεν προξενεί απορία η σφοδρότητα της επίθεσης και παραπέμπει σε συνειρμούς για τα συμφέροντα και τις σκοπιμότητες που εξυπηρετεί.
Ο νοών, νοείτω…» 
Η απάντηση του sportfm.gr:  «H προσπάθεια της ΕΡΤ να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα είναι φιλότιμη και επιδέξια. Πλην όμως ανεπιτυχής. Διότι απλώς τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους. 
Βλέπετε, δυστυχώς για ορισμένους κρατικοδίαιτους υπάλληλους που κάνουν “δημόσιες σχέσεις” με τα χρήματα που καταβάλλει υποχρεωτικά ο ελληνικός λαός για να συντηρεί τη δημόσια τηλεόραση, το ψέμα έχει κοντά ποδάρια.
Φτάνουν οι συντάκτες της ανακοίνωσης στο σημείο να περιλάβουν ακόμα και την κρατική… ραδιοφωνία στην απάντηση για τη “λίστα προσκεκλημένων”, αναζητώντας φτηνά άλλοθι, παρότι η καταγγελία του sportfm.gr αναφερόταν σαφέστατα και αποκλειστικά στην τηλεόραση. 
Προφανώς στην ΕΡΤ είτε νομίζουν ότι απευθύνονται σε ιθαγενείς του Αμαζονίου είτε κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν. Γι’ αυτό ας (τους) το κάνουμε πενηνταράκια. Και ας μιλήσουμε ακόμα πιο συγκεκριμένα.
Γιατί, ποιος ξέρει, ακόμα και το γραφείο Τύπου του κ. Τσακνή, μπορεί να μην είναι καλά πληροφορημένο για το ιδιωτικό μέσο που έχει… ελευθέρας στην ΕΡΤ και διαφημίζεται σε αυτήν δωρεάν μέσω των εκπροσώπων του.
Μόνο που επειδή εμείς εδώ στο sportfm.gr δεν κάνουμε τσάμπα διαφήμιση, όπως η… γενναιόδωρη δημόσια τηλεόραση, δεν θα αναφέρουμε το όνομα του media group που έχει μετατρέψει τις αθλητικές εκπομπές της σε “υποκαταστήματά” του. Θα το αποκαλούμε με το… ψευδώνυμο “X media”.
Και δεν θα πάμε μακριά για να μην κουράσουμε το κοινό. Θα ξεκινήσουμε από τις 3 Νοεμβρίου 2016 και θα καταλήξουμε στις 4 Δεκεμβρίου 2016. Στα… φρέσκα, δηλαδή. 
Μέσα σε αυτόν τον σχεδόν έναν μήνα παρακολουθήσαμε λοιπόν συνολικά τρεις εκπομπές της “Αθλητικής Κυριακής” και δώδεκα “Euroleague Show” στην ΕΡΤ. Συνολικά, 15 εκπομπές.
Ποιο είναι το κοινό τους σημείο; Ότι μόνο στις πέντε από τις 15 δεν ήταν καλεσμένος στο στούντιο της ΕΡΤ εκπρόσωπος του συγκεκριμένου “X media”! Και από αυτές τις πέντε, στη μία δεν υπήρχε κανένας καλεσμένος δημοσιογράφος ή στέλεχος μιντιακού συγκροτήματος. Οπότε, μάλλον θα πρέπει να προσμετρήσουμε τέσσερις “ωφέλιμες” (και για promotion) εκπομπές στις οποίες δεν φιλοξενήθηκε στέλεχος του… “Χ media”.
Το κορυφαίο φαινόμενο, πάντως, παρατηρήθηκε στην ιστορική “Αθλητική Κυριακή”. 
Προσέξτε, κ. Τσακνή, μία απίθανη… σύμπτωση: και στις τρεις (!) τελευταίες εκπομπές της “Αθλητικής Κυριακής” που προβλήθηκαν (4/12, 27/12 και 6/11) φιλοξενούνταν στο στούντιο της ΕΡΤ ισάριθμα δημοσιογραφικά στελέχη του συγκεκριμένου ιδιωτικού μέσου, του… “Χ media”, που διαφήμισε -τσάμπα φυσικά- το περιεχόμενό του (με… bonus τις συνεχείς τηλεοπτικές live προβολές των θεμάτων της ιστοσελίδας του)!
Ναι, τρία στα τρία και… ποσοστό 100% (!) είχε -όλως τυχαίως- στην “Αθλητική Κυριακή” το ιδιωτικό media group που εσχάτως φιλοξενείται συστηματικά στη συχνότητα της δημόσιας τηλεόρασης, την οποία -επαναλαμβάνουμε, κ. Τσακνή- πληρώνουν όλοι οι Έλληνες (για να κάνουν τις “δημόσιες σχέσεις” τους οι… λίγοι και εκλεκτοί).
Το καλύτερο, όμως, το αφήσαμε για το τέλος: επειδή προφανώς έχει στερέψει η Ελλάδα από δημοσιογράφους-σχολιαστές-αναλυτές, τρεις εκπρόσωποι του συγκεκριμένου media group, του… “X media”, προσκλήθηκαν μέσα σε αυτόν τον μήνα από δύο φορές (!) στις εν λόγω εκπομπές, την “Αθλητική Κυριακή” και το “Euroleague Show”! Τι πιο φυσιολογικό, έτσι δεν είναι;…
Υ.Γ.: Άντε, να σας πούμε άλλη μία σύμπτωση, κ. Τσακνή: πριν από καμιά εβδομάδα, ένα από τα σάιτ που ανήκουν στο συγκεκριμένο ιδιωτικό media group, αυτό που έχει κάνει… δεύτερο σπίτι του τα στούντιο της Αγίας Παρασκευής, φιλοξένησε ένα καταπληκτικό αφιέρωμα-συνέντευξη-“αγιογραφία” κορυφαίου στελέχους του αθλητικού τμήματος της ΕΡΤ. Ομορφιές…».


~Κύπελλο Ελλάδας 
Κισσαμικός - Πανιώνιος  3-0 .- ^
Τα  γκολ :
 Το σκορ άνοιξε στο ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση του πρώτου μισαώρου ο Μαρτίνεζ για τους γηπεδούχους ενώ το 2-0 διαμόρφωσε στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 75ο λεπτό ο Μάντζης. Το τελικό 3-0 διαμορφώθηκε στο 89ο λεπτό με το δεύτερο τέρμα του Μαρτίνεζ έπειτα από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.
ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Σπύρος Μπαξεβάνος): Πολίτης, Τσερκέζος, Σταθάκης (58’ Γκούμας), Παντελάκης, Τσοντάκης, Σελινιωτάκης, Ενγκουέμ, Μαρτίνεθ, Κίκε (68’ Μάντζης), Θέος (73’ Τιάγκο), Μίλιτς
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Θεοδωρόπουλος, Γκιοατά, Οικονόμου, Αργυρόπουλος, Αντωνιάδης (37’ Τασουλής), Κόρμπος, Σαββίδης (46’ Μπεν), Μασούντ, Ολαϊτάν (74’ Μασούρας), Φούντας, Ενγκόγκ

*** Basketball Champions League
ΣΑΛΝΟΚΙ-ΑΕΚ  76-89 .- ^


 Άρης -   ΕΛΙΟΣ ΣΑΝΣ  72-54 .-
Τα δεκάλεπτα: 16-18, 36-37, 53-46, 72-54
ΑΡΗΣ (Πρίφτης): Μαρμπλ 6 (2), Ξανθόπουλος 7 (1), Φλιώνης, Τσαϊρέλης 10 (1/2β., 3/7διπ., 1/1τρ., 8ριμπ.), Τζένκινς 2, Κάμινγκς 18 (3/4β., 3/6διπ., 3/8τρ.), Ζάρας 4, Μούρτος 8, Σίμτσακ, Ντραγκίσεβιτς 17 (6/6β., 1/6διπ., 3/4τρ.)
ΕΛΙΟΣ ΣΑΝΣ (Βούλιτς): Μότσνικ 7, Κίζλινκ 8 (2), Μπράτετς, Βέσελ 2, Ρεμεκούν 8, Κοβάτσεβιτς 13 (2/2διπ., 3/10τρ.), Ατανάτσκοβιτς 12 (1/2β., 4/6διπ., 1/3τρ.), Μπόλτσινα, Βόντσινα 4

 Όλντενμπουργκ - Βέντσπιλς

*** Euroleague
Τελ Αβίβ - Μπάμπεργκ  70-85 .-
Τα δεκάλεπτα: 16-20, 30-46, 52-62, 70-85
***  Champions League
Ρεάλ Μαδρίτης - Ντόρτμουντ   2-2 , (1-0).-
 Μπάγερ Λεβερκούζεν - Μονακό  3-0 ,(1-0).-
Τότεναμ - ΤΣΣΚΑ Μόσχας   3-1 ,(2-1).-
Γιουβέντους - Ντίναμο Ζάγκρεμπ  2-0 ,(0-0) .-
Λιόν - Σεβίλλη  0-0 , (0-0) .-
Πόρτο - Λέστερ   5-0 ,(3-0) .-
Λέγκια - Σπόρτινγκ  1-0 ,(1-0) .-
Κλάμπ Μρίζ -Κοπεγχάγη  0-2 , (0-2) .-

 
Αναλυτικά οι ομάδες που θα βρεθούν στην κληρωτίδα της Δευτέρας:
Γκρουπ ομάδων που τερμάτισαν στην 1η θέση του ομίλου τους:
Άρσεναλ, Νάπολι, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μονακό, Ντόρτμουντ, Λέστερ, Γιουβέντους.
Γκρουπ ομάδων που τερμάτισαν στη 2η θέση του ομίλου τους:
Παρί Σεν Ζερμέν, Μπενφίκα, Μάντσεστερ Σίτι, Μπάγερν Μονάχου, Μπάγερ Λεβερκούζεν, Ρεάλ Μαδρίτης, Σεβίλλη.

 *** Eurocup
 Λιέτουβος Ρίτας - Άλμπα
Ουνικάχα - Μούρθια



 ~  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2016  :
~ Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  01 Νοέμβριος 2016  : 
 http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-01-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  Arfara News 2  Τρίτη 01  Νοεμβρίου  2016 :

http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-2-01-2016.html .-  
 ~Η Εφημερίδα μας RFARA NEWS Τετάρτη 02 Νοεμβρίου 2016  :
  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/11/2112016.html .-  
 65~ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ μας Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016 : 
 http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/11/18-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Σάββατο  19 Νοεμβρίου 2016  : 
 
http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-19-2016.html .- 
 ~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 19  και 20 Νοεμβρίου 2016 :
 http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/11/19-20-2016.html .-

 ~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016 :   http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/11/news-27-2016.html . -
~  Αθλητικό Σαββάτο-Κύριακο 26  και 27  Νοεμβρίου  2016  : 
 http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/11/26-27-2016-12-2-0-1-1-3-0.html .-
~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016   :  
http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/11/news-28-2016.html  .-  
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 29 Νοεμβρίου  2016: 
 http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-29-2016.html .- 
67 ~   ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας  Τρίτη  29  Νοεμβρίου 2016   :  

 http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/11/29-2016-5.html .-  
~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη 30  Νοεμβρίου 2016  :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-30-2016-30-1-62.html .-
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη 30- Νοεμβρίου  2016 :

  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/11/news-30-2016-video-30112016-httpsyoutu.html .-
-------------------------------------------
~  ** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016:

~  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  , Πέμπτη  01  Δεκεμβρίου 2016 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/12/news-01-2016.html .-
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας .-
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 02  Δεκεμβρίου  2016 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-02-2016-2.html .- 
Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο  03 Δεκεμβρίου  2016 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-03-2016-3.html  .-

~   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 04 Δεκεμβρίου  2016 : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-04-2016-3122016-super.html .-   
~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 03 και 04 Δεκεμβρίου 2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/12/03-04-2016-05-2016-1930-04122016-4-0-0-0.html .-  

~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 05 Δεκεμβρίου  2016  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/12/news-05-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 06 Δεκεμβρίου 2016 : 
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-06-2016.html .-
~ ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας  Τρίτη 06 Δεκεμβρίου 2016 : 
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr / .-  
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 07 Δεκεμβρίου 2016 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/12/news-07-2016.html .-
~

~* ** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5080 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        
Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3257   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   
Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3254 video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  11. 591  βίντεο   .-  

 ~* https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ 
~   
http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas

@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ    
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου