Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή 10  Ιουνίου  2016  :


~ 10 Ιουνίου
Ιερομάρτυρος Τιμοθέου, επισκόπου Προύσσης. Μαρτύρων Αλεξάνδρου και Αντωνίνης (1) (†313). Απολλώνιου και Νεανίσκου, του σοφωτάτου. Οσίων Αλεξίου επισκόπου Βιθυνίας, και Απολλώ επισκόπου. Οσίων Θεοφάνους, Πανσέμνης και Κανίδου, των «μακαρίων» (†369).
(1) Η αγία μάρτυς Αντωνίνα, ήταν μία χριστιανή παρθένος, η οποία αποτελούσε ένα τηλαυγή αστέρα της κωμόπολης Καρδάμου, όπου και γεννήθηκε. Προικισμένη με εξωτερική και εσωτερική ομορφιά, ζούσε με εγκράτεια, σεμνότητα και έθεσε όλες τις δυνάμεις και τις οικονομίες της στη διακονία, την περίθαλψη και ανακούφιση των πτωχών και δυστυχισμένων συνανθρώπων της. Η χριστιανική της διαγωγή και συμπεριφορά, καταγγέλθηκε στον έπαρχο Φύστο, ο οποίος τη συνέλαβε και την ανέκρινε. Η Αντωνίνα με ακατάβλητο φρόνημα ομολόγησε την πίστη της στο Χριστό και κάλεσε τον Έπαρχο να μετανοήσει και να βαπτισθεί χριστιανός. Απογοητευμένος ο έπαρχος, επειδή όλες του οι προσπάθειες έπεφταν στο κενό και γνωρίζοντας ότι η αγία έδιδε μεγάλη βαρύτητα στην παρθενική της τιμή, διέταξε να την ρίξουν σε κάποιο πορνείο. Η θερμή προσευχή της παρθένου, προκάλεσε τρομερό σεισμό στο σπίτι αυτό με αποτέλεσμα οι ίδιες οι γυναίκες να την διώξουν απ` αυτό. Ο Φύστος την επανασυνέλαβε και την έριξε σε κάποιο άλλο πορνείο. Κάποιος όμως χριστιανός ονόματι Αλέξανδρος, επισκέφθηκε το πορνείο και τη φυγάδευσε δανείζοντάς τής τα δικά του ρούχα. Έξαλλος ο Φύστος όταν πληροφορήθηκε το γεγονός διέταξε την άμεση σύλληψή τους. Μετά την απολογία τους διέταξε το σκληρό βασανισμό τους. Αφού τούς ακρωτηρίασαν, τους άλειψαν με πίσσα και έριξαν τα σώματά τους στη φωτιά, χαρίζοντάς τους και στεφάνους του μαρτυρίου.~
Οσία Σοφία η εν Κλεισούρα ασκήσασαΤα μάτια κλειστά, το στόμα κλειστό, τα αυτιά κλειστά, για να κερδίσουμε. Ο κόσμος τι κάνει, τι είδες, τι ξέρεις; Δεν είδα τίποτα, δεν ξέρω, χαμπάρ κι έχω (=δεν έχω χαμπέρι, δεν παίρνω είδηση). Δεν ακούω, δεν βλέπω.

Στις 10/06/2016 εορτάζουν:

Άγιοι Αλέξανδρος και Αντωνίνα, Άγιος Τιμόθεος επίσκοπος Προύσας
~  Ἦχος α’. Τῆς ἐρήμου πολίτης.
Ξυνωρὶς ἡ ἁγία τῶν Μαρτύρων ὑμνείσθω μοί, σὺν τῷ εὐκλεεῖ Ἀλεξάνδρω, Ἀντωνίνα ἡ πάνσεμνος· ἀγάπη γὰρ καὶ πίστει εὐσεβεῖ, ἐκλάμψαντες ἐν ἄθλοις ἱεροίς, ἰαμάτων ἐφαπλούσι μαρμαρυγᾶς, τοὶς ποθῶ ἀνακράζουσα δόξα τῷ ἐνισχύσαντι ὑμᾶς, δόξα τῷ στεφανώσαντι, δόξα τῷ ἐνεργούντι δι' ὑμῶν, πάσιν ἰάματα
~*  Απολυτίκιο Αγ. Αλεξάνδρου και Αντωνίνης - 10 ΙΟΥΝΙΟΥ   : https://youtu.be/U7lj6G7QFlw .-

~
Της Αναλήψεως

Της Αναλήψεως
 
Σύναξη των Αιτωλοακαρνάνων Αγίων

Σύναξη των Αιτωλοακαρνάνων Αγίων
 
Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος

Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος
 
Κυριακή του Παραλύτου

Κυριακή του Παραλύτου
 
Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη οι Ισαπόστολοι

Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη οι Ισαπόστολοι
 
Όσιος Παχώμιος ο Νέος ο Οσιομάρτυρας

Όσιος Παχώμιος ο Νέος ο Οσιομάρτυρας
 
Σύναξη της Παναγίας Χρυσαφίτισσας στην Μονεμβασία

Σύναξη της Παναγίας Χρυσαφίτισσας στην Μ....
 
Των Αγίων Μυροφόρων γυναικών, έτι δε Ιωσήφ του εξ Αριμαθαίας και του νυκτερινού μαθητού Νικοδήμου

Των Αγίων Μυροφόρων γυναικών, έτι δε Ιωσ....
 
Άγιος Ισίδωρος που μαρτύρησε στη Χίο

Άγιος Ισίδωρος που μαρτύρησε στη Χίο
 
Άγιος Συνέσιος του Ιρκούτσκ

Άγιος Συνέσιος του Ιρκούτσκ
 
Άγιος Columba φωτιστής της Σκωτίας   Άγιος Κύριλλος Πατριάρχης Αλεξανδρείας  Σύναξη της Παναγίας της Χρυσοπηγής στην Σίφνο  Όσιος Κύριλλος ο Θαυματουργός ο εν τη Λευκή λίμνη
~*
Βιογραφία
Άγιοι Αλέξανδρος και Αντωνίνα Άγιοι Αλέξανδρος και Αντωνίνα Άγιοι Αλέξανδρος και Αντωνίνα Αγία Αντωνίνα Άγιος Αλέξανδρος
Η Αγία μάρτυς Αντωνίνα, ήταν μία χριστιανή παρθένος, η οποία αποτελούσε ένα τηλαυγή αστέρα της κωμόπολης Καρδάμου (ή Kροδάμου), όπου και γεννήθηκε. Προικισμένη με εξωτερική και εσωτερική ομορφιά, ζούσε με εγκράτεια, σεμνότητα και άσκησε και έθεσε όλες τις δυνάμεις και τις οικονομίες της, στη διακονία, την περίθαλψη και ανακούφιση των πτωχών και δυστυχισμένων συνανθρώπων της.
Η χριστιανική της διαγωγή και συμπεριφορά, καταγγέλθηκε στον έπαρχο Φύστο, ο οποίος τη συνέλαβε και την ανέκρινε. Η Αντωνίνα με ακατάβλητο φρόνημα και θεία υπερηφάνεια, ομολόγησε την πίστη της στο Χριστό και κάλεσε και τον Έπαρχο να μετανοήσει και να βαπτισθεί χριστιανός. Απογοητευμένος ο έπαρχος, επειδή όλες του οι προσπάθειες έπεφταν στο κενό και γνωρίζοντας ότι η Αγία έδιδε μεγάλη βαρύτητα στην παρθενική της τιμή, διέταξε να την ρίξουν σε κάποιο πορνείο. Η θερμή προσευχή της παρθένου, προκάλεσε τρομερό σεισμό στο σπίτι αυτό με αποτέλεσμα οι ίδιες οι γυναίκες να την διώξουν απ' αυτό. Ο Φύστος την συνέλαβε ξανά και την έριξε σε κάποιο άλλο καταφύγιο.
Κάποιος όμως χριστιανός ονόματι Αλέξανδρος, επισκέφθηκε το πορνείο και τη φυγάδευσε δανείζοντάς της τα δικά του ρούχα. Έξαλλος ο Φύστος όταν πληροφορήθηκε το γεγονός διέταξε την άμεση σύλληψή τους. Μετά την απολογία τους διέταξε το σκληρό βασανισμό τους. Και όντως αφού τους ακρωτηρίασαν, τους άλειψαν με πίσσα και έριξαν τα σώματά τους στη φωτιά, χαρίζοντάς τους και στεφάνους του μαρτυρίου. Ήταν το έτος 313 μ.Χ.
Τα λείψανά τους μεταφέρθηκαν αργότερα στην Κωνσταντινούπολη και κατετέθησαν στη μονή Μαξιμίνου, όπου και ετελείτο Σύναξις αυτών.
Ἀπολυτίκιον  (Κατέβασμα)
Ἦχος α’. Τῆς ἐρήμου πολίτης.
Ξυνωρὶς ἡ ἁγία τῶν Μαρτύρων ὑμνείσθω μοί, σὺν τῷ εὐκλεεῖ Ἀλεξάνδρω, Ἀντωνίνα ἡ πάνσεμνος· ἀγάπη γὰρ καὶ πίστει εὐσεβεῖ, ἐκλάμψαντες ἐν ἄθλοις ἱεροίς, ἰαμάτων ἐφαπλούσι μαρμαρυγᾶς, τοὶς ποθῶ ἀνακράζουσα δόξα τῷ ἐνισχύσαντι ὑμᾶς, δόξα τῷ στεφανώσαντι, δόξα τῷ ἐνεργούντι δι' ὑμῶν, πάσιν ἰάματα
Ἕτερον Ἀπολυτίκιον
Ἦχος δ’. Ταχὺ προκατάλαβε.
Οἱ Μάρτυρες σου Κύριε, ἐν τῇ ἀθλήσει αὐτῶν, τὸ στέφος ἐκομίσαντο τῆς ἀφθαρσίας, ἐκ σοῦ τοῦ Θεοῦ ἡμῶν· σχόντες γὰρ τὴν ἰσχύν σου, τοὺς τυράννους καθεῖλον· ἔθραυσαν καὶ δαιμόνων τὰ ἀνίσχυρα θράση. Αὐτῶν ταῖς ἱκεσίαις Χριστὲ ὁ Θεός, σῶσον τὰς ψυχὰς ἡμῶν.
***  Θρίλερ με δυστύχημα στην Αττική Οδό - απανθρακωμένος ο εκδότης Π. Μαυρίκος…

Απανθρακωμένος ανασύρθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης άνδρας από ΙΧ αυτοκίνητο, μάρκας Porsche Cayenne, που τυλίχθηκε στις φλόγες στην Αττική Οδό, ενώ οι αρχές εξετάζουν όλα τα σενάρια.
    Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, πρόκειται για τον Π. Μαυρίκο, εκδότη της εφημερίδας "Ακρόπολη" και άλλων εντύπων, ο οποίος προσφάτως ενεπλάκη σε μεγάλη υπόθεση εκβιασμών. Την ταυτότητα του θύματος επιβεβαιώνουν και πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ενώ αναμένεται επίσημη ανακοίνωση.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύζυγος του εκδότη δέχθηκε τηλεφώνημα από την Τροχαία, με το οποίο ενημερώθηκε ότι ο σύζυγός της είχε εμπλακεί σε δυστύχημα και έπρεπε να μεταβεί στο νοσοκομείο ΚΑΤ όπου είχε μεταφερθεί. Με διακριτικότητα, οι αξιωματικοί της τροχαίας, την ρώτησαν αν κάποιος άλλος, εκτός από την ίδια οδηγεί το αυτοκίνητο. Εκείνη επιβεβαίωσε ότι το οδηγούσε μόνο ο σύζυγός της.
Οι πυροσβέστες (εννέα άτομα με τρία οχήματα) που έφτασαν λίγο πριν από τις τρεις το μεσημέρι στο σημείο του δυστυχήματος,  στο 24,4 χλμ, μεταξύ των κόμβων Ηρακλείου και Μεταμόρφωσης στο ρεύμα προς Ελευσίνα, έσβησαν την πυρκαγιά και τον απεγκλώβισαν, χωρίς να έχει τις αισθήσεις του.
Στο σημείο του δυστυχήματος βρίσκεται κλιμάκιο του τμήματος ανθρωποκτονιών. Όλες οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν με βεβαιότητα ότι πριν από την πυρκαγιά δεν προηγήθηκε σύγκρουση, περιπλέκοντας ακόμη περισσότερο το μυστήριο.
 Mιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο δικηγόρος του εκδότη, Αλέξης Κούγιας, είπε πως σήμερα είχε ραντεβού μαζί του. «Επικοινώνησα με τη σύζυγο του η οποία έκλαιγε με λυγμούς». Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Κούγιας ο πελάτης του ήταν ήρεμος το τελευταίο διάστημα και δεν φαινόταν να τον απασχολεί κάτι ιδιαίτερο. 
Τα σενάρια που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ.
Το αυτοκίνητο έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια, ώστε να το ερευνήσουν εξονυχιστικά στην προσπάθειά τους να ανακαλύψουν από πού ξεκίνησε η πυρκαγιά και αν υπήρχε το οποιοδήποτε μηχανικό πρόβλημα. Οι αρχές θα πάρουν καταθέσεις σχετικά με το πού στάθμευε το αυτοκίνητο η οικογένεια και αν σε εκείνο το σημείο υπήρχε η δυνατότητα πρόσβασης και δολιοφθοράς από τρίτο πρόσωπο.
Ιδιαίτερο προβληματισμό προκαλεί το γεγονός για ποιο λόγο δεν υπήρχε απολύτως καμία αντίδραση του οδηγού να βγει την τελευταία στιγμή από το αυτοκίνητο. Επίσης, θα εξεταστεί το ιστορικό του αυτοκινήτου, πότε έκανε τελευταία φορά service και αν χρησιμοποιούσε πετρέλαιο ή γκάζι.
Σημαντικό ντοκουμέντο αποτελεί και το βίντεο από την Αττική Οδό, το οποίο αναλύουν οι Αρχές. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του CNN Greece, δεν έχει προηγηθεί έκρηξη. Σημαντικά στοιχεία ελπίζουν οι αρχές να προκύψουν και από την νεκροψία και τη νεκροτομή, κυρίως αν το πτώμα φέρει τραύματα που δεν σχετίζονται με την πυρκαγιά.  cnn.gr
Οι υπάρχουσες πληροφορίες από την Αστυνομία αναφέρουν ότι το αυτοκίνητο ανήκει στη σύζυγο του εκδότη της «Ακρόπολης» Παναγιώτη Μαυρίκου.Η σορός του ανθρώπου που απανθρακώθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του έχει διακομιστεί στο νοσοκομείο ΚΑΤ.  Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στο νοσοκομείο της Κηφισιάς έχει κληθεί η σύζυγος του εκδότη για αναγνώριση.
Νοσοκομειακές πηγές αναφέρουν ότι η σορός του οδηγού της Porsche είναι πλήρως απαθρακωμένη. Ως εκ τούτου η σύζυγος του εκδότη της Ακρόπολης θα κληθεί να διαπιστώσει αν πρόκειται για τον Παναγιώτη Μαυρίκο αναγνωρίζοντας αντικείμενά του όπως ρολόι ή κάποιο άλλο κόσμημα ή αντικείμενο. Αν δεν γίνει αναγνώριση, η επαλήθευση της ταυτότητας του νεκρού θα γίνει μέσω εξέτασης DNA και με οδοντολογική εξέταση.
Αστυνομικές πηγές λένε ότι κατά 99% νεκρός είναι ο εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη».
O ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος του Παναγιώτη Μαυρίκου, μιλώντας στα parapolitika.gr, ανέφερε ότι ο απανθρακωμένος άνδρας στην Αττική Οδό είναι ο γνωστός εκδότης Παναγιώτης Μαυρίκος. Σύμφωνα με τον κ. Κούγια, ο εκδότης Παναγιώτης Μαυρίκος, αναζητούνταν τόσο από τον ίδιο -καθώς είχαν ραντεβού- όσο και από τους συνεργάτες του αλλά και την οικογένειά του, χωρίς αποτέλεσμα. Ο Αλέξης Κούγιας είπε ότι προσπάθησε να μεταβεί στο σημείο, χωρίς να τα καταφέρνει γιατί όλοι οι δρόμοι στη γύρω περιοχή είναι αποκλεισμένοι.
***     Καταιγίδες και άστατος καιρός  σήμερα στην Καλαμάτα
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα  Παρασκευή 10/6/2016 προβλέπεται άστατος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Τις πρωινές ώρες θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και σποραδικές νεφώσεις. Τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Από τις μεσημβρινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και αρκετά διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Επίσης τις μεσημβρινές -πρώτες απογευματινές ώρες υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα εκδήλωσης μπόρας σύντομης διάρκειας (όμβρου) ή καταιγίδας.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 60-90%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, το απόγευμα θα εξασθενίσουν, στα 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες και μόνο κατά το διάστημα που ο ουρανός δεν θα είναι νεφοσκεπής, θα βρίσκεται στο 8.5 (Πολύ Υψηλός).
Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 1 (Χαμηλή).
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το www.meteoclub.gr και το http://kalamata.meteoclub.gr/

*** Χθες η διοικητική παραλαβή για χρήση χώρων του ισογείου του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας
Έπειτα από έξι χρόνια έρχονται επτά νέοι μόνιμοι γιατροί!
  Χθες το μεσημέρι έγινε η διοικητική παραλαβή για χρήση χώρων του ισογείου του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, οι οποίοι περατώθηκαν στο πλαίσιο εκτέλεσης του έργου  «Αναδιαρρύθμιση ισογείου του κτηρίου των εξωτερικών ιατρείων – διοίκησης του Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Κυπαρισσίας», προϋπολογισμού 1.250.000 ευρώ, με ανάδοχο την τεχνική εταιρεία ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΙΩΡΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.
Από όλους εκφράστηκε η αισιοδοξία για ολοκλήρωση του έργου μέχρι το Σεπτέμβριο και, κυρίως, η προοπτική του νοσοκομείου, μετά και την ενίσχυσή του με επτά νέους μόνιμους γιατρούς, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά ύστερα από έξι χρόνια!
Οι χώροι που παραδόθηκαν χθες, είναι οι εξής: 1. Αιματολογικό Εργαστήριο, Εργαστηριακός Έλεγχος, Ψυγεία (2 χώροι), Γραφείο, 2. Αιμοληψίες, Διεύθυνση Αιμοδοσίας, Γραφείο Ιατρών, Ακάθαρτα, Ανάπαυση Προσωπικού, 3. Αιματολογικό Εργαστήριο, Βιοχημικό, Μικροβιολογικό, Καλλιέργειες, 4. Λήψεις Δειγμάτων, WC Ιατρών – Αποδυτήρια (2 χώροι), 5. Γραφείο Κίνησης Ασθενών, Έκδοση εισιτηρίων, 6. Διευθυντής Καρδιολογικού, Καρδιολογικό, Παθολογικό, ΑΤΜ. 7. Οφθαλμολογικό, Γυναικολογικό, WC Ασθενών, WC Ανδρών/Γυναικών – Προθάλαμος, 8. Διάδρομος (από τα Μαγειρεία μέχρι και το Γραφείο Κίνησης ασθενών), Κλιμακοστάσιο, 9. Εξωτερικοί χώροι νοσοκομείου, ήτοι οι προσόψεις του κτηρίου (από την συνδετήρια δοκό μέχρι και την είσοδο), η πρόσοψη των Πλυντηρίων και ο χώρος εγκατάστασης του ψυκτικού μηχανήματος και του συγκροτήματος απολύμανσης λυμάτων.
Οι παραπάνω χώροι είναι πλήρως περαιωμένοι και όλες οι εργασίες (χρωματισμοί, τοποθέτηση πλακιδίων, τοποθέτηση δαπέδων, τοποθέτηση ξύλινων και μεταλλικών κατασκευών, κατασκευή νέου ηλεκτρολογικού δικτύου και δικτύου αποχέτευσης – ύδρευσης κ.λπ.) εκτελέστηκαν σύμφωνα με τη μελέτη. Τα δε μηχανήματα (κεντρικές κλιματιστικές μονάδες, fan coils, ψυκτικό συγκρότημα κ.λπ.) είναι πλήρως εγκατεστημένα και έτοιμα προς χρήση.
Σε δηλώσεις του, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, σημείωσε: «Ήρθαμε εδώ για να δούμε την πρόοδο των εργασιών σε μια σημαντική υγειονομική μονάδα που καλύπτει όλες τις ανάγκες του Δήμου Τριφυλίας».
Αφού εξέφρασε τη χαρά του για όσα είδε, επισήμανε ότι «έχει γίνει εξαιρετικά σημαντική δουλειά πάνω σ’ αυτό τον τομέα. Είμαστε σίγουροι πλέον ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα θα υλοποιηθεί όλο το έργο. Χαιρόμαστε, γιατί δεν ήταν εύκολο. Αποδείξαμε ότι και τα δύσκολα έργα, πιέζοντας, γίνονται πραγματικότητα. Μαζί με τη συμπλήρωση των παρεμβάσεων που θα γίνει στους Γαργαλιάνους- είναι μια άλλη, επίσης, σημαντική δομή- νομίζω πως θα καλύψουμε το σύνολο των υγειονομικών αναγκών».
Ο ίδιος πρόσθεσε: «Απομένει στην κυβέρνηση ν’ αποφασίσει τι θα κάνει με την υγεία στη χώρα μας. Οι δομές χρειάζονται ανθρώπινους πόρους, ανθρώπινο δυναμικό… […] θα πρέπει γρήγορα να αποφασίσουν και να λάβουν υπόψη τους την άποψή μας ότι οι δομές υγείας θα πρέπει να περιέλθουν στην ευθύνη, στο συντονισμό και την εποπτεία της Περιφερειακής Αρχής».
Με τη σειρά του, ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη και, μεταξύ άλλων, επισήμανε: «Είμαστε σε καλό δρόμο. Αυτό το έργο ελπίζουμε το Σεπτέμβρη να τελειώσει, και θα είναι έτοιμο να παραδοθεί στους πολίτες και τους εργαζόμενους…». Συμπλήρωσε δε πως η κυβέρνηση θα πρέπει να στηρίξει τον τομέα της Υγείας.
Από την πλευρά του, ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας, Γιώργος Μπέζος, είπε ότι «είναι μια σημαντική μέρα για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Είμαι πιο αισιόδοξος από ποτέ για την πορεία αυτού του νοσοκομείου. Και είμαι αισιόδοξος, όχι μόνο γιατί ολοκληρώνεται η πρώτη φάση ενός σημαντικού έργου, που θα συμβάλει καθοριστικά στην ουσιαστική και αναβαθμισμένη λειτουργία του νοσοκομείου, αλλά και γιατί για πρώτη φορά έπειτα από έξι χρόνια η κυβέρνηση προχωρά σε προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού! Και πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι η Υγεία δεν είναι μόνο ντουβάρια και υποδομές, αλλά είναι και ανθρώπινο δυναμικό! Τον επόμενο μήνα – με δύο μήνες το αργότερο – στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας θα έρθουν επτά νέοι μόνιμοι γιατροί! Κι αυτό είναι το πλέον σημαντικό. Όλο αυτό το παζλ, λοιπόν, γιατί η Υγεία είναι κρίκοι που όλοι θα πρέπει να δουλεύουν καλά, διαμορφώνει τις προδιαγραφές και τις προϋποθέσεις για την προοπτική του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας!
Σαφέστατα και υπήρχαν προβλήματα στο έργο το συγκεκριμένο, αλλά με θέληση και βούληση ξεπεράστηκαν όλα. Είμαι αισιόδοξος, λοιπόν, ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθεί στο σύνολό του και οι πολίτες της Τριφυλίας θα έχουν ένα νοσοκομείο να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες υγείας».

***  Π. Νίκας για στρατόπεδο: «Δεν ήταν σωστή η ανακοίνωση του υπουργείου- Το θέμα ξεκαθαρίστηκε»
Ιδιαίτερα ενοχλημένος έδειξε ο Παναγιώτης Νίκας, όταν τον ρωτήσαμε για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα του στρατοπέδου. Ο δήμαρχος Καλαμάτας μάς δήλωσε ότι δεν υπάρχουν αντιφατικές δηλώσεις, «τις αντιφατικές δηλώσεις τις συντηρούν όποιοι θέλουν να τις συντηρούν». Είναι ξεκάθαρο το ζήτημα αυτό και ο Δήμος Καλαμάτας δε θέλει να κάνει πολιτική ή κομματική ανάλυση, δεν εμπλέκεται σε αυτά και δεν τον ενδιαφέρουν.
«Στο στρατόπεδο αυτό», σχολίασε, «επειδή ο κόσμος δεν ξέρει, έχουμε μέσα διάφορες μονάδες. Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα με το κέντρο νεοσυλλέκτων, κανένα, κανένα, κανένα». Πρόσθεσε δε, ότι «δεν υπάρχει κανένα θέμα με τη μονάδα επιστράτευσης. Υπάρχει ένα ζήτημα, όπως λέγαμε οι παλιότεροι, με τον τέταρτο λόχο, με τους μόνιμους στρατιώτες εκεί και τους αξιωματικούς που συντηρούσαν το στρατόπεδο και το ετοίμαζαν για την επόμενη ΕΣΣΟ. Λοιπόν, η κυβέρνηση το τακτοποίησε, μείωσε τον αριθμό των υπηρετούντων εκεί, ειπώθηκε και μια κουβέντα παραπάνω στη Βουλή στο πλαίσιο των αντιθέσεων, αλλά ας το τελειώσουμε αυτό το θέμα και ας το λήξουμε.
Αυτό που μας ενδιαφέρει εμάς είναι το κέντρο νεοσυλλέκτων, οι 500- 600 που έρχονται σε κάθε σειρά και θα συνεχίσουν να έρχονται». Κλείνοντας μας είπε ότι λυπάται που και κυβερνητικοί παράγοντες δε βγήκαν να ξεκαθαρίσουν το συγκεκριμένο θέμα σε τοπικό επίπεδο και μπέρδεψαν την 120 ΠΕΑ με το κέντρο νεοσυλλέκτων.
Όταν αναφέραμε στο δήμαρχο Καλαμάτας τι έλεγε η πρώτη ανακοίνωση του υπουργείου, μας απάντησε ότι δεν ήταν σωστή και δεν ξεκαθάριζε τα πράγματα, ωστόσο συμφώνησε ότι πυροδότησε καταστάσεις. Όμως, εφόσον το θέμα ξεκαθαρίστηκε, «μην επανερχόμαστε» και διερωτήθηκε, αν έχουμε άλλα θέματα να ασχοληθούμε.   Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση 

***  Η Καλαμάτα βιώνει την εποχή του παραλόγου
Η «ανάπτυξη» των πολιτικών και η ωμή πραγματικότητα των επαγγελματιών… 
 «Στεγνώνουν»… οι ελπίδες και οι αντοχές
 Αν «λογική είναι η τρέλα των δυνατών», αν «μπορείς πάντα να προβλέψεις τα γεγονότα αφού έχουν γίνει», αν «η γλώσσα είναι ακατανόητη, γιατί οι άνθρωποι δε μιλούν για τα σημαντικά», αν «η κοινωνική πρόοδος είναι σίγουρα καλύτερη με λίγη ζάχαρη», τότε γιατί ο Ευγένιος Ιονέσκο κατατάσσεται στους επίσημους εκφραστές του παραλόγου; Ίσως γιατί, όπως έλεγε ο ίδιος, «δεν είναι η απάντηση που μας διαφωτίζει, αλλά η ερώτηση».
Μάλλον, με τη βοήθειά του θα μπορέσουμε να καταλάβουμε τι συμβαίνει αυτές τις ημέρες στην Καλαμάτα. Από τη μια, ακούς πολιτικούς να μιλούν για «ανάπτυξη» και, από την άλλη, βλέπεις φίλους, γνωστούς, επαγγελματίες της πόλης, να ψάχνουν τρόπο, είτε να πουλήσουν την επιχείρησή τους είτε να καταφέρουν να επιβιώσουν, μέσα σ’ ένα περιβάλλον οικονομικού τρόμου.
Τα παρακάτω ονόματα δεν είναι πραγματικά, αλλά η ιστορία τους είναι αληθινή. Η Μαριάννα, χρόνια ιδιωτική υπάλληλος, είδε το μισθό της να κόβεται σχεδόν στη μέση και τώρα να πληρώνεται έναντι. Δεν μπορεί πλέον να αποπληρώσει το δάνειό της, ούτε τους λογαριασμούς. Νιώθει ντροπή και απελπισία. Αλλά δε χρειάζεται να τα βάψουμε μαύρα, επιμένει. Τουλάχιστον όχι όσο μπορούμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον.
Ο Κώστας είναι συνταξιούχος μηχανικός στα καράβια και πατέρας ενός 8χρονου αγοριού. Η σύνταξή του έχει μειωθεί σε σημείο να του μένουν μόλις 100 ευρώ το μήνα. «Μας έχουνε θάψει ζωντανούς, πώς θα ζήσουμε», αναρωτιέται.
Ο Παναγιώτης κατέβηκε στην Καλαμάτα, πριν από κάποια χρόνια, πολιτικός μηχανικός, επένδυσε και άνοιξε κι ένα μαγαζί. Τώρα ψάχνει αγοραστές, ενώ η γυναίκα του (αρχιτέκτονας) πρόκειται να καταθέσει το πτυχίο της, γιατί δεν μπορούν να πληρώνουν και οι δύο το ταμείο τους.
Στα γραφεία της, η δικηγόρος, Μαρία, συμβουλεύει τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά για την τακτοποίηση των οφειλών τους. Αλλά, όπως εξηγεί, από κάποιο σημείο και πέρα ένιωθε περισσότερο ψυχολόγος, παρά δικηγόρος, αφού πολλοί από τους πελάτες της ξεσπούσαν σε κλάματα εξηγώντας την κατάστασή τους.
Ο Κώστας είναι ένα νεαρό παιδί, ετοιμάζεται να γίνει πατέρας, αλλά και άνεργος, αφού η επιχείρηση που δουλεύει πωλείται. Ο αδελφός του, από την άλλη, ψάχνει ένα εισιτήριο για την Αυστραλία.
Ορισμένοι θα πιστέψουν πως αυτά γίνονταν το 2012 ή το 2013. Και σήμερα, όμως, αυτή είναι η πραγματικότητα. Ίσως γιατί όλα αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν…Ή «εάν θέλουμε να παραμείνουν όλα ως έχουν, πρέπει όλα να αλλάξουν», λέει ο Τανκρέντι στο θείο Φαμπρίτσιο, πρίγκιπα της Σαλίνα, στο θρυλικό μυθιστόρημα του Σικελού αριστοκράτη και συγγραφέα Τζιουζέπε Τομάζι ντι Λαμπεντούζα.
Άντε να πάρουμε και τη βοήθεια των αριθμών για να σας πείσουμε περισσότερο: «Στα 4,33 δισ. ευρώ “σκαρφάλωσαν” τα ληξιπρόθεσμα χρέη των φορολογουμένων προς την εφορία στο πρώτο τετράμηνο του έτους. Αν και ο Απρίλιος ήταν ο καλύτερος μήνας για το Δημόσιο, καθώς επιβραδύνθηκε ο ρυθμός αύξησης των ληξιπρόθεσμων, εντούτοις ο μέσος όρος των οφειλών των φορολογουμένων –ή, διαφορετικά, τα χρέη που δεν μπορούν να πληρώσουν κάθε μήνα– ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ.
Συνολικά οι οφειλές των φορολογουμένων προς την εφορία έχουν φθάσει στο αστρονομικό ποσό των 87,88 δισ. ευρώ και, όπως όλα δείχνουν, μέχρι το τέλος του έτους θα ανέλθουν στα 95 δισ. ευρώ. Την ίδια στιγμή 54.700 οφειλέτες του ΙΚΑ απώλεσαν τη ρύθμιση των 100 δόσεων, καθώς αρκετοί από αυτούς δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στις μηνιαίες υποχρεώσεις τους».
Αυτά έγραφε σε χθεσινό της ρεπορτάζ η «Καθημερινή».
Μάλιστα, «το δεύτερο εξάμηνο του 2016 θα είναι σαφώς δυσκολότερο για τους φορολογουμένους, καθώς ήδη έχει αυξηθεί ο ΦΠΑ στο 24% και έχουν επιβληθεί νέα τέλη, ενώ από τα τέλη Ιουλίου ξεκινούν οι υποχρεώσεις όπως ο φόρος εισοδήματος και ο ΕΝΦΙΑ και ολοκληρώνονται στα τέλη Δεκεμβρίου με την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας. Η κόπωση είναι δεδομένη και δεν αποκλείεται να οδηγηθούν σε μία αναγκαστική στάση πληρωμών, διογκώνοντας τη δεξαμενή των ληξιπρόθεσμων οφειλών».  Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***  26 χρόνια κάθειρξης σε ζευγάρι τσιγγάνων που χρησιμοποιούσε ανήλικα για πώληση ναρκωτικών 
Τη Δευτέρα η δίκη της δεύτερης οικογένειας για την ηρωίνη στην Αγία Τριάδα
 Για σύσταση συμμορίας και διακίνηση ναρκωτικών καταδικάστηκαν χθες τέσσερις τσιγγάνοι από τα εννέα άτομα που δικάζονταν από τον προηγούμενο μήνα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας για την υπόθεση διακίνησης ηρωίνης από τον καταυλισμό της Αγίας Τριάδας, η οποία αποκαλύφθηκε πέρυσι τον Απρίλιο από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.
Πρόκειται για τη μία από τις δύο οικογένειες τσιγγάνων που οδηγούνται στη Δικαιοσύνη για διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης. Η δεύτερη οικογένεια, η οποία επίσης έχει κατηγορηθεί για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, θα καθίσει στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Καλαμάτας τη Δευτέρα.
Μάλιστα, νεαρό ζευγάρι τσιγγάνων, από τους τέσσερις που καταδικάστηκαν χθες για συμμορία, κρίθηκε ένοχο για διακίνηση ναρκωτικών με μεταχείριση των δύο ανήλικων παιδιών τους και τους επιβλήθηκαν υψηλότερες ποινές.
  Ποινές
Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου:
-26χρονος τσιγγάνος που είχε κατηγορηθεί ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, κρίθηκε ένοχος για σύσταση συμμορίας μαζί με τη γυναίκα του, τον αδελφό του και έναν τσιγγάνο από την Αθήνα και ένοχος για διακίνηση ναρκωτικών, με μεταχείριση των δύο ανήλικων παιδιών του. Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή καθείρξεως 15 ετών και χρηματικό πρόστιμο 100.000 ευρώ, με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.
-Η 23χρονη γυναίκα του, επίσης, κρίθηκε ένοχη για σύσταση συμμορίας και διακίνηση ναρκωτικών, με μεταχείριση των δύο ανήλικων παιδιών της. Της επιβλήθηκε ποινή καθείρξεως 11 ετών και χρηματικό πρόστιμο 100.000 ευρώ. Αν και το τρίτο της παιδί το έχει γεννήσει μέσα στη φυλακή και υπήρξε υπερασπιστικός ισχυρισμός για να της δοθεί αναστολή, το δικαστήριο αποφάσισε η έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη και μαζί με το σύζυγό της θα επιστρέψουν στις φυλακές.
-Ο 35χρονος αδελφός του πρώτου, πατέρας 7 παιδιών, κρίθηκε ένοχος για σύσταση συμμορίας και διακίνηση ναρκωτικών ως τοξικομανής. Του επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλακίσεως 6 χρόνων και έγινε δεκτό αίτημα η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, υπό τον όρο εμφάνισης κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής κατοικίας του.
-Αθώες όλων των κατηγοριών κρίθηκαν η 62χρονη μητέρα των δύο αδελφών και η 32χρονη γυναίκα του 35χρονου τσιγγάνου.
-Ο τσιγγάνος από το Ζεφύρι κρίθηκε ένοχος για σύσταση συμμορίας και διακίνηση ναρκωτικών ως τοξικομανής, καθώς και για οπλοφορία και κατοχή πυρομαχικών. Του επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλακίσεως 5,5 ετών, με αναστολή, υπό τον όρο εμφάνισης κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του.
-Τέλος, τρεις χρόνιοι χρήστες ναρκωτικών, που ήταν κατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση για αγορά ναρκωτικών από τους τσιγγάνους, κρίθηκαν ένοχοι για αγορά και κατοχή ναρκωτικών κατ’ εξακολούθηση ως τοξικομανείς και επιβλήθηκε στον καθένα φυλάκιση 3 ετών με 3ετή αναστολή.
  Την άλλη εβδομάδα
Τη Δευτέρα, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, θα ξεκινήσει η εκδίκαση της υπόθεσης της δεύτερης οικογένειας τσιγγάνων που διαμένει στην Αγία Τριάδα, η οποία, επίσης, κατηγορείται ότι είχε συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση και διακινούσε ποσότητες ηρωίνης σε χρήστες ναρκωτικών σε όλη τη Μεσσηνία.  Για την υπόθεση αυτή στο εδώλιο θα καθίσουν 16 κατηγορούμενοι.
  Της Βίκυς Βετουλάκη

***  Ασφαλτόστρωση για… κλάματα στη Ναυαρίνου (φωτογραφίες) 
 
 
 
Σ’ έναν πολιτισμένο τόπο, όταν πρόκειται να γίνει μια σοβαρή παρέμβαση σ’ έναν από τους πλέον πολυσύχναστους δρόμους μιας πόλης, υπάρχει μία ανακοίνωση από τις προηγούμενες ημέρες, η οποία προειδοποιεί σχετικά τους πολίτες.
Η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας αποφάσισε, σήμερα το μεσημέρι, να ασφαλτοστρώσει μεγάλο τμήμα της οδού Ναυαρίνου, χωρίς να έχει ενημερώσει κανέναν! Η παρέμβαση ήταν άκαιρη, αφού ήταν και η γιορτή της Αναλήψεως.
Αποτέλεσμα; Ταλαιπωρία και δικαιολογημένος εκνευρισμός από τους χρήστες της οδού.
Κι όμως, η λύση ήταν τόσο απλή…  Α.Π.  

*** «Βασιλικόν»: Ένα hostel για τη νεολαία στο κέντρο της Καλαμάτας
Για το «Βασιλικόν», που σε λίγο καιρό θα δοθεί προς χρήση ξανά ως ξενοδοχείο, ο Δήμαρχος Καλαμάτας δήλωσε, στο περιθώριο της παρουσίας του στο ΤΕΙ,  ότι στο κτήριο αυτή τη στιγμή στεγάζεται η Διεύθυνση Προγραμματισμού του Δήμου Καλαμάτας, η οποία σε ένα μήνα περίπου θα έχει μετακινηθεί στο νέο Δημαρχείο.
«Ήδη έχουμε κινήσει τις διαδικασίες για να νοικιάσουμε πάλι το “Βασιλικόν” ως ξενοδοχείο, ειδικότερα ως hostel για νεολαία, κάτι που μας κάνει χαρούμενους, ότι υπάρχουν “μερακλήδες” ξενοδόχοι, οι οποίοι θέλουν να αναλάβουν το συγκεκριμένο ξενοδοχείο ως νεανικό πλέον και να το λειτουργήσουν στο κέντρο της Καλαμάτας.
Όλο αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία, γιατί θα είναι η απαρχή δημιουργίας μικρών ξενοδοχειακών μονάδων στο Ιστορικό Κέντρο, κυρίως για τη νεολαία, όπως συμβαίνει σε όλα τα ιστορικά κέντρα, σε όλες τις πόλεις του εξωτερικού. Είναι σημαντική αυτή η αρχή. Έτσι, τις υπόλοιπες ημέρες θα έχει ενοικιαστεί αυτός ο χώρος» σχολίασε. 

***  Εξόρμηση του Ορειβατικού σε Προφήτη Ηλία Ταϋγέτου για καθαρισμό και αποκατάσταση ζημιών
Εξόρμηση στον Προφήτη Ηλία Ταϋγέτου έχει προγραμματίσει ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας
το προσεχές Σαββατοκύριακο, 11 και 12 Ιουνίου, για καθαρισμό και αποκατάσταση ζημιών.
Όπως αναφέρει σχετικά: «Την περσινή χρονιά, μετά την σχεδόν ολοκληρωτική ζημιά που είχε υποστεί η λιθοδομή, με την κατάρρευση των περιμετρικών τοίχων του ναΐσκου του Προφήτη Ηλία στην κορυφή του Ταϋγέτου, καταφέραμε με τη βοήθεια πολλών από εσάς να την επαναφέρουμε στην προτέρα κατάστασή της, σαν να ήταν καινούργια.
Φέτος εξορμούμε πάλι για να επιδιορθώσουμε, ευτυχώς, μικρότερες φθορές, που φυσιολογικά προκαλούνται από τη συσσώρευση μεγάλης ποσότητας χιονιού, τους δυνατούς ανέμους και τους κεραυνούς. Επίσης, να καθαρίσουμε το χώρο από τη μεγάλη ποσότητα απορριμμάτων, κυρίως σπασμένων γυαλιών που έχουν συσσωρευθεί γύρω από το ναό. Ευελπιστούμε, λοιπόν, και φέτος πως με τη βοήθεια όλων θα τα καταφέρουμε ξανά.
Η αναχώρηση θα γίνει στις 4.00 του Σαββάτου από τα γραφεία του συλλόγου μας (Ανατολικό κέντρο, νότια την Τέντας).
Βαθμός δυσκολίας: 3
Ώρες πορείας 3-4
Έναρξη πορείας: Από το δάσος της Βασιλικής προς την κορυφή Προφήτης Ηλίας.
Περισσότερες λεπτομέρειες στο www.eoskal.gr.
Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Συλλόγου (κάθε βράδυ μετά τις 9.00, τηλ. 2721097733) και στο τηλ. 6944574797».

***  Διχογνωμία Παναγιώτη Νίκα και Εύης Τατούλη για τις προοπτικές του νέου ΕΣΠΑ
Ενδιαφέρουσα ημερίδα για τα εργαλεία χρηματοδότησης της αυτοδιοίκησης μέσω του νέου ΕΣΠΑ στο ΤΕΙ Καλαμάτας 
 Μια πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα, με θέμα «Τα χρηματοδοτικά εργαλεία και οι προοπτικές χρηματοδότησης της αυτοδιοίκησης μέσω των ΕΣΠΑ», πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο κεντρικό αμφιθέατρο του ΤΕΙ Πελοποννήσου στην Καλαμάτα.
Η ημερίδα συνδιοργανώθηκε από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων & Οργανισμών του ΤΕΙ Πελοποννήσου και την Ένωση Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος.
  ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ
 Δημήτριος Βελισσαρίου
Ο πρόεδρος του ΤΕΙ Πελοποννήσου, καθηγητής Δημήτριος Βελισσαρίου, στο σύντομο χαιρετισμό του στάθηκε στο γεγονός ότι δεν είναι τυχαίο που μια τόσο σημαντική ημερίδα πραγματοποιείται στο ΤΕΙ Πελοποννήσου, καθώς το «Τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης» πρωταγωνιστεί για χρόνια, ενώ τόνισε ότι διοργανώσεις σαν κι αυτές βοηθούν τα μέγιστα στην εξωστρέφειά του.
Τέλος, μίλησε για τη λογική του νέου ΕΣΠΑ, που ενισχύει τις συνέργειες και την έξυπνη εξειδίκευση των νέων επιστημόνων
 Ελένη Αλειφέρη
Η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, Ελένη Αλειφέρη, εξήρε την προσφορά του ΤΕΙ Πελοποννήσου στην περιοχή και ιδιαιτέρως του «Τμήματος Αυτοδιοίκησης». Τόνισε δε, το μεγάλο ενδιαφέρον που παρουσιάζει η συγκεκριμένη ημερίδα, καθώς προωθεί παράλληλα τις συνέργειες όλων των φορέων, που αποτελούν και απαιτούμενο για τη χρηματοδότηση στο νέο ΕΣΠΑ.
  Παναγιώτης Νίκας
Ιδιαίτερα επικριτικός για το παρελθόν αλλά και απαισιόδοξος για το νέο ΕΣΠΑ, ήταν στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας.
Ως παλιός αυτοδιοικητικός χαρακτήρισε τα 30 χρόνια των ευρωπαϊκών προγραμμάτων στην Ελλάδα ως έναν «κύκλο χαμένων ευκαιριών». Χρήματα που ξοδεύτηκαν χωρίς στρατηγική σε αχρείαστα έργα χωρίς όφελος, συμπλήρωσε ο δήμαρχος. Σχολίασε δε, ότι τα χρήματα που προβλέπονται στο νέο ΕΣΠΑ είναι πολύ λίγα, και προβλέπει ότι ελάχιστα θα φτάσουν για τη χρηματοδότηση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, όπως θα έπρεπε κανονικά. Ο κ. Νίκας επισήμανε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα ενημέρωσης σχετικά με τις χρηματοδοτήσεις, αλλά πρόβλημα στρατηγικής, καθώς φοβάται ότι εξακολουθεί να γίνεται πολιτική διαχείριση των χρημάτων και διέκρινε ότι δεν υπάρχει σχέδιο για σωστή και ορθολογική χρηματοδότηση των αναγκών…
«Στην Ελλάδα όλα αλλάζουν και όλα τα ίδια μένουν» ανέφερε χαρακτηριστικά κλείνοντας το χαιρετισμό του.
  Εύη Τατούλη
Διαφορετική άποψη από το δήμαρχο Καλαμάτας, σχετικά με τις προοπτικές του νέου ΕΣΠΑ, είχε κατά το χαιρετισμό της η πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Αρκαδία, Εύη Τατούλη. Η κα Τατούλη επισήμανε ότι η σκληρή αυτοκριτική για το παρελθόν δεν έχει νόημα πλέον, αλλά ούτε είναι και παραγωγική. Πρόσθεσε ότι το νέο ΕΣΠΑ είναι πολύ προσεκτικά σχεδιασμένο για προηγμένες χώρες, και παρά το γεγονός ότι η χώρα μας βρίσκεται στην «εντατική», διαθέτει επιστημονικό ανθρώπινο δυναμικό που είναι ικανό να το «τρέξει» και να το διαχειριστεί, αν και τα χρήματα δεν είναι τόσα πολλά όσα κατά το παρελθόν. Το νέο ΕΣΠΑ είναι σχεδιασμένο έτσι, ώστε από μόνο του να αλλάζει τη «στρεβλή» διαχείριση του παρελθόντος…
«Η Ευρώπη δε θέλει να τα χρήματά της να γίνονται δρόμοι» πρόσθεσε η Εύη Τατούλη.
Κλείνοντας το χαιρετισμό της με νόημα, τόνισε ότι το νέο ΕΣΠΑ έχει μια καινούργια ελπιδοφόρα κατεύθυνση και απαιτεί για τις χρηματοδοτήσεις συνέργειες φορέων, πολιτών, πανεπιστημίων και της αυτοδιοίκησης, και όχι αυτοδιοικητικούς του παρελθόντος που το έπαιζαν «αυθεντίες» και καπέλωναν τους πολίτες…
 Την εκδήλωση χαιρέτισαν, επίσης, ο περιφερειακός σύμβουλος Παναγιώτης Αλευράς και η Ευγενία Μπιτσάνη καθηγήτρια, πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων & Οργανισμών του ΤΕΙ Πελοποννήσου.
  ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ
 Νεκτάριος Καλαντζής
Ο επικεφαλής της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος, δημοτικός σύμβουλος Παλλήνης, Νεκτάριος Καλαντζής, τόνισε ότι αυτή είναι από τις πρώτες δράσεις του σωματείου, το οποίο συστάθηκε πρόσφατα. Η επιλογή της Καλαμάτας για τη διοργάνωση αυτής της ημερίδας έγινε, γιατί, σύμφωνα με τον κ. Καλαντζή, είναι μια πόλη που πλέον έχει έρθει πολύ κοντά στην Αθήνα, παρουσιάζει μεγάλη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, ξεχωρίζει για την ομορφιά της και αποτελεί την πλέον κατάλληλη για να γίνει η κουβέντα για το νέο ΕΣΠΑ.
Επ’ ευκαιρία της παρουσίας του εδώ με αφορμή την ημερίδα, ο Νεκτάριος Καλαντζής ευχήθηκε καλή επιτυχία στην Καλαμάτα, στην υποψηφιότητά της για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα του 2021.
  Μανώλης Μάκαρης
Ως μέλος της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, ιατρός Μανώλης Μάκαρης, μίλησε με θέμα «ΕΣΠΑ 2014-2020 και Τοπική Αυτοδιοίκηση».
Ο κ. Μάκαρης τόνισε τη σημαντικότητα του νέου ΕΣΠΑ, που αποτελεί μοναδική αξιόπιστη πηγή χρηματοδότησης για την αυτοδιοίκηση, ειδικά στις ημέρες μας που, λόγω της οικονομικής κρίσης, έχει περιορισμένη χρηματοδότηση. Στη συνέχεια ανέλυσε τις προοπτικές και την πληθώρα των δράσεων που δίνει ο σχεδιασμός του νέου ΕΣΠΑ στην αυτοδιοίκηση, που, αν τα εκμεταλλευτεί κατάλληλα, θα έχει το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα.
Εκτός του κ. Μάκαρη, στην ημερίδα μίλησαν η κα Αθανασία Τριανταφυλλοπούλου, αναπληρώτρια καθηγήτρια του ΤΕΙ Πελοποννήσου, με θέμα «Θεσμοί και μέσα των χρηματοδοτικών προγραμμάτων στην αυτοδιοίκηση», και ο επίκουρος καθηγητής του ΤΕΙ Πελοποννήσου, Ιωάννης Μπουλές, με θέμα «Χρηματοδοτικά εργαλεία για την υλοποίηση έργων από την αυτοδιοίκηση».
  Του Κώστα Γαζούλη

***  «Παπαδοπούλειον» :Ένας ξεχωριστός χώρος για τα άτομα της τρίτης ηλικίας         
  
 
Θέλοντας η Διοίκηση του Οίκου Φιλοξενίας «Παπαδοπούλειον» να ενημερώσει καλύτερα τους πολίτες της Καλαμάτας, αλλά και όλης της χώρας, για τη λειτουργία του, παραχώρησε χθες συνέντευξη Τύπου στο χώρο του.
Συντονίστρια ήταν η Άννα Καλογεροπούλου, υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Marketing της μονάδας, η οποία και μίλησε στην αρχή για το κόστος διαμονής και τις παροχές.
Ειδικότερα, η τιμή ξεκινά από τα 1.500 ευρώ μηνιαίως για διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο, το οποίο περιλαμβάνει: καθημερινή ιατρική παρακολούθηση και 24ωρη νοσηλευτική παρακολούθηση, 5 γεύματα ημερησίως, καθώς και ποικίλες δραστηριότητες ψυχαγωγικού, περιβαλλοντικού και πολιτισμικού χαρακτήρα
Η ίδια ενημέρωσε ότι θα ισχύσουν ειδικές τιμές για ζευγάρια που θέλουν να διαμείνουν, καθώς και συνοδά μέλη.
  Προσβασιμότητα
Αναφερόμενη στην τοποθεσία, η κα Καλογεροπούλου ανέφερε ότι το σημείο είναι μοναδικό και απέχει μόλις 5 λεπτά από το κέντρο της πόλης, 15 λεπτά από το διεθνές αεροδρόμιο, 10 λεπτά από το Νοσοκομείο Καλαμάτας και 2,5 ώρες οδικώς από την Αθήνα.
  Η αρχική ιδέα και η στάση του Σταύρου Παπαδόπουλου
Στο ξεκίνημα των εργασιών η σκέψη ήταν να απευθύνεται σε επισκέπτες από το εξωτερικό. Επειδή, όμως, όπως έγινε γνωστό, ο κ. Σταύρος Παπαδόπουλος ήθελε σε όλο αυτό το εγχείρημα να συμμετέχουν και οι Μεσσηνιοι, οι Πελοποννήσιοι και όλοι οι Έλληνες, επέβαλε τη σταδιακή μείωση των τιμών, οι οποίες έχουν προσαρμοστεί στη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύει η κοινωνία μας και η οποία πλήττει όλα τα ελληνικά νοικοκυριά.
  Η μονάδα
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο επιστημονικός υπεύθυνος- νευρολόγος Κωνσταντίνος Κρεμμυδάς, ο οποίος ενημέρωσε για το διαχωρισμό στη μονάδα: είναι μία δομή με δύο βραχίονες και γι’ αυτό έχει δύο κλινικές αυτόνομες.
Ο ένας βραχίονας αφορά στις ξενοδοχειακές παροχές και μπορεί να φιλοξενήσει όποιον ηλικιωμένο θέλει να αποφύγει τη «βαβούρα» των ξενοδοχείων και επιθυμεί να έχει κοινές δραστηριότητες και ενδιαφέροντα με συνομηλίκους του. Επίσης, αφορά ζευγάρια, ένας εκ των οποίων μπορεί να έχει κάποιο πρόβλημα υγείας, οπότε δεν μπορούν να φιλοξενηθούν ούτε σε ξενοδοχείο ούτε και σε νοσοκομείο.
Ο δεύτερος βραχίονας αφορά άτομα με προβλήματα υγείας και υπάρχουν δύο κατηγορίες: τα αυτοεξυπηρετούμενα και τα μη αυτοεξυπηρετούμενα.
Οι αυτοεξυπηρετούμενοι έχουν την ανάγκη φιλοξενίας στη μονάδα, διότι πολλοί ζουν στην ελληνική ύπαιθρο και αντιμετωπίζουν προβλήματα ασφάλειας και σωματικής ακεραιότητας, όπως και φροντίδας από εξειδικευμένο προσωπικό, που αντιλαμβάνεται τις ανάγκες τους.
Οι μη αυτοεξυπηρετούμενοι είναι η μεγαλύτερη και πιο δύσκολη ομάδα πληθυσμού, οι οποίοι χρήζουν 24ωρης νοσηλευτικής φροντίδας και καθημερινής ιατρικής επίβλεψης, η οποία παρέχεται στο «Παπαδοπουλειο».
Η παροχή ιατρικής περίθαλψης είναι πρωτοβάθμια και σε περίπτωση ασθενείας εντός του κέντρου και ανάγκης για δευτεροβάθμια νοσηλεία, παραπέμπεται σε ιατρικές μονάδες δευτεροβάθμιας φροντίδας της επιλογής του ασθενούς και του θεράποντος ιατρού του.
Παράλληλα, η διοίκηση του Παπαδοπουλείου έχει ήδη ξεκινήσει επικοινωνία με ιδιώτες ιατρούς σε ό,τι αφορά τις παροχές της μονάδας και έχει ανοίξει τη δίοδο για μια αμφίδρομη συνεργασία.
Θα ακολουθήσουν οι νοσοκομειακοί ιατροί και οι ιατροί των όμορων νομών.
Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος, Νίκος Παπαδόπουλος, ανέφερε ότι το «Παπαδοπούλειον» αποτελεί μια προσιτή πολυτέλεια, ενώ διαθέτει πολύ καλύτερες και πρωτοποριακές υποδομές από αντίστοιχες τέτοιες μονάδες υγείας που ευδοκιμούν στο εξωτερικό. Τόνισε πως για την ελληνική κουλτούρα είναι αρκετά δύσκολο για κάποιον να κατευθύνει ένα δικό του άνθρωπο σε μία τέτοια μονάδα, οπότε οι υπηρεσίες προς τους φιλοξενουμένους θα πρέπει να είναι οι καλύτερες. «Επιθυμούμε να γεμίσει η μονάδα μας, αλλά η επιλογή των φιλοξενουμένων γίνεται με μεγάλη προσοχή, και εφόσον μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε οποιαδήποτε ανάγκη αυτών» σχολίασε.
Ο ίδιος αναφέρθηκε εκτενώς στην εκτίμησή του προς όλη τη νοσηλευτική ομάδα και το σημαντικό έργο που αυτή επιτελεί, προκειμένου να διασφαλίσει τη φροντίδα των ενοίκων.
Όπως τόνισε ακόμη, είναι ελάχιστοι οι επιχειρηματίες οι οποίοι προβαίνουν σε επενδύσεις τέτοιου ύψους οικονομικά, δίνουν δουλειά σε τόσο κόσμο στην περιοχή, μεριμνούν για την τρίτη ηλικία και αναβαθμίζουν τις υπηρεσίες σε διαμονή και πρωτοβάθμια φροντίδα με τόσο υψηλά standards.
Ευελπιστεί, δε, πως το «Παπαδοπούλειον» θα αποτελέσει παράδειγμα, προκειμένου να αναπτυχθούν κι άλλα projects ιατρικού ενδιαφέροντος για την τρίτη ηλικία, τα οποία ήδη ευδοκιμούν σε χώρες του εξωτερικού! 

 ***  Βούτσης: Ο εκλογικός νόμος θα προχωρήσει τώρα, όχι μετά από μήνες
Στόχος να ψηφιστεί ο εκλογικός νόμος το καλοκαίρι με ευρεία συναίνεση ώστε να ισχύσει από τις επόμενες εκλογές, τονίζει ο πρόεδρος της Βουλής
Βούτσης: Ο εκλογικός νόμος θα προχωρήσει τώρα, όχι μετά από μήνες
«Η κυβέρνηση εργάζεται για να τεθεί τώρα το θέμα του εκλογικού νόμου και αν είναι δυνατόν να επιλυθεί εντός του καλοκαιριού», τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, προαναγγέλλοντας ταυτοχρόνως ότι θα επιδιωχθεί μια ευρύτατη συναίνεση ώστε ο εκλογικός νόμος να εφαρμοστεί από τις επόμενες εκλογές.
Κατά την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος της Βουλής, ενημέρωσε ότι το εκλογικό σύστημα θα συζητηθεί τον προσεχή μήνα και «ανεξάρτητα από το αν η Βουλή θα αποτελεί όπως και θα το ήθελε μέρος της αναθεωρητέας ύλης του Συντάγματος», θα γίνει οπωσδήποτε προσπάθεια να υπάρξει μια ευρύτατη συναίνεση, ώστε ο εκλογικός νόμος -που θα αποφασιστεί από την Βουλή- να έχει τη συνταγματική βάση προκειμένου να εφαρμοστεί από τις επόμενες εκλογές, μετά από τρία χρόνια και τρεισήμισι μήνες.
Ο πρόεδρος της Βουλής έδωσε ένα χρονοδιάγραμμα των θεσμικών πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει η κυβέρνηση, λέγοντας ότι «το θέμα του εκλογικού νόμου θα προχωρήσει τώρα, δεν θα γίνει σε μήνες» και προσέθεσε ότι η αναθεώρηση του Συντάγματος θα ξεκινήσει ουσιαστικά στο τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί τουλάχιστον μετά 3 με 4 μήνες, κατά τον Κανονισμό και το Σύνταγμα.
Ως προς το ζήτημα της απλής αναλογικής, ο πρόεδρος της Βουλής είπε ότι η συζήτηση εξελίσσεται και είναι γνωστή η προγραμματική άποψη του ΣΥΡΙΖΑ για την απλή αναλογική και το μπόνους των εδρών για το πρώτο κόμμα. «Η συζήτηση εξελίσσεται και δεν θέλω εγώ να την φορτίσω περισσότερο, είναι γνωστή και η άποψή μου και η προγραμματική άποψη του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων κομμάτων μέσα στη Βουλή για την απλή αναλογική, για το μπόνους των εδρών και το όριο εισόδου στη Βουλή», είπε ο κ. Βούτσης.
Ειδικά για το όριο εισόδου στη Βουλή υπογράμμισε ότι δεν είμαστε στη μεταπολιτευτική φάση, όπου για δεκαετίες υπήρχαν στη Βουλή τρία ή τέσσερα κόμματα. «Μέσα στην κρίση βρεθήκαμε σε μια οκτακομματική Βουλή και με δύο κόμματα στα πρόθυρα της εισόδου τους», είπε και προσέθεσε ότι η εμπειρία που προέκυψε κατά τη διάρκεια της κρίσης αναφορικά με την πορεία κυβερνήσεων συνεργασίας, θα αξιοποιηθεί όχι μόνο αξιακά και ιδεολογικά, αλλά και με βάση την πραγματικότητα της χώρας. Για το «κατώφλι» του 3% για την είσοδο στη Βουλή, είπε ακόμη ότι «συνηγορεί στο ότι έχει ήδη αποκατασταθεί, και μπορεί να αποκατασταθεί κι άλλο, ο πολιτικός πλουραλισμός και η παρουσία πολλών φωνών στο Κοινοβούλιο».
Το στοιχείο της άδολης αναλογικής δεν μπορεί να αναφέρεται σε προσωπικά ή προσωποπαγή κόμματα και να διαμορφωθεί ένα «μπουκέτο» μερικών δεκάδων κομμάτων μέσα στη Βουλή, είπε ο κ. Βούτσης, και εξήγησε ότι αυτό θα ήταν δύσκολο και για την νομοθετική εργασία. «Αυτά είναι στοιχεία ενός διαλόγου που θα εξελιχθεί πάνω και σε αυτό το θέμα τον προσεχή μήνα», ανέφερε ωστόσο ο κ. Βούτσης.
Επίσης αναφέρθηκε και στα δημοψηφίσματα για να υπογραμμίσει ότι η Συνταγματική Αναθεώρηση θα προχωρήσει με βάση το άρθρο 110 του Συντάγματος. Προσέθεσε όμως ότι το ζήτημα των δημοψηφισμάτων θα μπορούσε να συζητηθεί στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης. «Ήταν λάθος που 40 χρόνια δεν είχε γίνει κανένα δημοψήφισμα. Αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούμε να περάσουμε σε μια διαδικασία Ελβετίας. Έτσι κι αλλιώς το ίδιο το Σύνταγμα είναι αυστηρό και δίνει κατεύθυνση», είπε ο κ. Βούτσης και επέμεινε ότι δεν πρέπει να προκαταλάβουμε τον δημόσιο διάλογο, αφού δημοψηφίσματα σε θέματα ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών δεν νοούνται, όπως επίσης είναι αμφιλεγόμενα και δημοψηφίσματα για μεγάλα δημοσιονομικά θέματα (προϋπολογισμού κλπ). Ωστόσο, κατέστησε σαφές ότι «δεν υπάρχει απόφαση για δημοψήφισμα π.χ. για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, τις σχέσεις εκκλησίας-κράτους» και ανέφερε ότι υπάρχουν προτάσεις για ενίσχυση ρόλου του Προέδρου της Δημοκρατίας μέσω εκλογής του από λαό.
«Η διαδικασία ψήφισης του Συντάγματος στην επόμενη Βουλή, που θα είναι αναθεωρητική, θα γίνει κατά το άρθρο 110 του Συντάγματος», είπε στο σημείο αυτό ο κ. Βούτσης προσθέτοντας ωστόσο ότι εάν προκύψει ανάγκη να αποφανθεί γνωμοδοτικά ο λαός για επιμέρους ζητήματα, τα οποία θα έχουν μπει σε δημόσιο διάλογο, αυτό είναι μια άλλη διαδικασία και δεν θα αφορά την καθαυτή ψήφιση της αναθεωρητέας ύλης και του αναθεωρημένου Συντάγματος και θα ληφθούν σχετικές αποφάσεις. «Το λέω αυτό γιατί δημιουργήθηκε μία παρεξήγηση γύρω από αυτό το θέμα τις προηγούμενες μέρες», εξήγησε ο πρόεδρος της Βουλής.
Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του κ. Φίλη αναφορικά με την επικείμενη κινητοποίηση του «Παραιτηθείτε», ο πρόεδρος της Βουλής είπε ότι δεν σχολιάζει ποτέ δηλώσεις συναδέλφων βουλευτών ή υπουργών. «Στον δημόσιο χώρο όλοι παίρνουμε την ευθύνη και λέμε την άποψή μας», ανέφερε ο κ. Βούτσης. «Δεν θέλω να κάνω ατομική κριτική», είπε χαρακτηριστικά και τόνισε πως «η κουλτούρα του ΣΥΡΙΖΑ και όλων στελεχών του για κινητοποιήσεις λαϊκής αποδοχής, είναι κάτι αυτονόητο».
Ο κ. Βούτσης επεφύλασσε ένα ακόμη σχόλιο για το αίτημα της ΝΔ να παραιτηθεί ο υπουργός Παιδείας. «Μου προκαλεί εντύπωση ότι στον δημόσιο διάλογο έρχεται και επανέρχεται η επωδός του "παραιτηθείτε", είτε εν συνόλω προς την κυβέρνηση είτε προς στελέχη της. Δεν θα είχε μείνει κανένας υπουργός σ' αυτή την κυβέρνηση από το πρώτο εξάμηνο αν υπήρχε ανταπόκριση σ' αυτό. Είναι μία υπερβολική στάση», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε πως θα τεθεί στην έγκριση της Ολομέλειας η συμφωνία για το Ελληνικό μετά την υπογραφή της, δηλαδή το Νοέμβριο του 2016.

***   "Πράσινο φως" από το Euro Working Group για τη δόση των 7,5 δισ
Πριν τις 23 Ιουνίου θα εισρεύσουν στα δημόσια ταμεία τα χρήματα, σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους

Δόθηκε το «πράσινο φως» από το Euro Working Group στο Ελσίνκι - στο οποίο την Ελλάδα εκπροσώπησε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής, Φραγκίσκος Κουτεντάκης- προς τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια για την εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ.
Αυτό ανέφεραν κυβερνητικοί κύκλοι, σύμφωνα επίσης με τους οποίους, το επόμενο βήμα είναι η έγκριση από τα πέντε ευρωπαϊκά κοινοβούλια. Στη συνέχεια, η οριστική έγκριση για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα δοθεί από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), που θα συνεδριάσει στις 16 Ιουνίου (κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Eurogroup/Ecofin) στο Λουξεμβούργο.
Οι ίδιοι κύκλοι ανέφεραν ότι η δόση των 7,5 δισ. ευρώ θα βρίσκεται στα δημόσια ταμεία αμέσως μετά, και πάντως νωρίτερα από το βρετανικό δημοψήφισμα στις 23 Ιουνίου.
Νωρίτερα, σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί είχε εκφράσει τη βεβαιότητά του ότι στο επόμενο Eurogroup θα αποφασιστεί η εκταμίευση της επόμενης δόσης του ελληνικού προγράμματος.
«Είμαι βέβαιος ότι η δουλειά που έχει γίνει θα αποδώσει καρπούς και την επόμενη εβδομάδα στο Eurogroup στο Λουξεμβούργο θα είμαστε σε θέση να αποφασίσουμε την εκταμίευση των 10,3 δισ. για την Ελλάδα, από τα οποία τα 7,5 δισ. θα δοθούν άμεσα», υπογράμμισε ο Π. Μοσκοβισί, συμπληρώνοντας πως «ένα πολύ σημαντικό βήμα» προς αυτήν την κατεύθυνση έγινε στο προηγούμενο Eurogroup.
«Από τότε εργαζόμαστε σοβαρά και με θετικό τρόπο για να λύσουμε όποια προβλήματα υπάρχουν, το ένα μετά το άλλο. Πιστεύω ότι είμαστε πολύ κοντά στο να τα καταφέρουμε», επισήμανε ο Γάλλος επίτροπος, εκφράζοντας την πεποίθηση πως την επόμενη εβδομάδα θα γίνει ένα «καλό» Eurogroup το οποίο θα είναι σε θέση να «επιβεβαιώσει ότι οι μεταρρυθμίσεις προχωράνε στην Ελλάδα».
Αναφορικά με την επικείμενη εκταμίευση των 7,5 δισ., σημείωσε ότι θα αποτελέσει μια «πραγματική πηγή οξυγόνου» την οποία έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία, καθώς ο σκοπός παραμένει «η επιστροφή της ανάπτυξης, η εμπιστοσύνη των επενδυτών, η δημιουργία θέσεων εργασίας».
Τέλος, αναφέρθηκε και στις προβλέψεις της Κομισιόν για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, στις οποίες καταγράφεται «επιστροφή της ανάπτυξης το δεύτερο εξάμηνο του έτους, και ανάπτυξη κοντά στο 3% την επόμενη χρονιά».
« Όλα αυτά βέβαια είναι υποθέσεις που στηρίζονται στην επιτυχία του προγράμματος» κατέληξε ο Επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων.

***

***   Αθλητική ενημέρωση  :












***     Euro 2016: Πρόγραμμα αγώνων, 51 ματς θα μεταδοθούν από ΕΡΤ και ΕΡΑσπορ...

Η μεγάλη γιορτή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου ξεκινά σε λίγες ώρες στη Γαλλία με τη διοργάνωση του Euro 2016!
~  Πενήντα ένα "51" συνολικά παιχνίδια θα μεταδοθούν από τις συχνότητες της δημόσιας τηλεόρασης και του ραδιοφώνου της ΕΡΤ, στον ένα μήνα που διαρκεί η διοργάνωση. Αναλυτικά το τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό πρόγραμμα των μεταδόσεων ανά όμιλο:



Α’ Όμιλος: Αλβανία, Γαλλία, Ελβετία, Ρουμανία
Γαλλία – Ρουμανία  2-1  .- ^
Παρασκευή 10/6  22:00 / ΕΡΤ 1, ΕΡΤ HD, ΕΡΑσπορ
Αλβανία – Ελβετία 0-1 .- ^
Σάββατο 11/6  16:00 /  ΕΡΤ 1, ΕΡΤ HD, ΕΡΑσπορ
Ρουμανία – Ελβετία
Τετάρτη 15/6  19:00 /  ΕΡΤ 1, ΕΡΤ HD, ΕΡΑσπορ
Γαλλία – Αλβανία
Τετάρτη 15/6  22:00 /  ΕΡΤ 1, ΕΡΤ HD, ΕΡΑσπορ
Ελβετία – Γαλλία
Κυριακή 19/6  22:00 / ΕΡΤ 1 ή ΕΡΤ 2, ΕΡΤ HD, ΕΡΑσπορ
Ρουμανία – Αλβανία
Κυριακή 19/6  22:00 / ΕΡΤ 1 ή ΕΡΤ 2, ΕΡΤ HD, ΕΡΑσπορ
Β’ Όμιλος: Αγγλία, Ουαλία, Ρωσία, Σλοβακία
Ουαλία – Σλοβακία  2-1 .- ^
Σάββατο 11/6  19:00 / ΕΡΤ 1, ΕΡΤ HD, ΕΡΑσπορ
Αγγλία – Ρωσία  1-1 .- ^
Σάββατο 11/6  22:00 / ΕΡΤ 1, ΕΡΤ HD, ΕΡΑσπορ
Ρωσία – Σλοβακία
Τετάρτη 15/6  16:00 / ΕΡΤ 1, ΕΡΤ HD, ΕΡΑσπορ
Αγγλία – Ουαλία
Πέμπτη 16/6  16:00 / ΕΡΤ 1, ΕΡΤ HD, ΕΡΑσπορ
Σλοβακία – Αγγλία
Δευτέρα 20/6  22:00 / ΕΡΤ 1 ή ΕΡΤ 2, ΕΡΤ HD, ΕΡΑσπορ
Ρωσία – Ουαλία
Δευτέρα 20/6  22:00 / ΕΡΤ 1 ή ΕΡΤ 2, ΕΡΤ HD, ΕΡΑσπορ
Γ’  ‘Ομιλος: Β. Ιρλανδία, Γερμανία, Ουκρανία, Πολωνία
Πολωνία – Β. Ιρλανδία
Κυριακή 12/6  19:00 / ΕΡΤ 1, ΕΡΤ HD, ΕΡΑσπορ
Γερμανία – Ουκρανία
Κυριακή 12/6  22:00 / ΕΡΤ 1, ΕΡΤ HD, ΕΡΑσπορ
Ουκρανία – Β. Ιρλανδία
Πέμπτη 16/6  19:00 / ΕΡΤ 1, ΕΡΤ HD, ΕΡΑσπορ
Γερμανία – Πολωνία
Πέμπτη 16/6  22:00 / ΕΡΤ 1, ΕΡΤ HD, ΕΡΑσπορ
Ουκρανία – Πολωνία
Τρίτη 21/6  19:00 / ΕΡΤ 1 ή ΕΡΤ 2, ΕΡΤ HD, ΕΡΑσπορ
Β. Ιρλανδία – Γερμανία
Τρίτη 21/6  19:00 / ΕΡΤ 1 ή ΕΡΤ 2, ΕΡΤ HD, ΕΡΑσπορ
Δ’  ‘Ομιλος: Ισπανία, Κροατία, Τουρκία, Τσεχία
Τουρκία – Κροατία
Κυριακή 12/6  16:00 / ΕΡΤ 1, ΕΡΤ HD, ΕΡΑσπορ
Ισπανία – Τσεχία
Δευτέρα 13/6  16:00 / ΕΡΤ 1, ΕΡΤ HD, ΕΡΑσπορ
Τσεχία – Κροατία
Παρασκευή 17/6  19:00 / ΕΡΤ 1, ΕΡΤ HD, ΕΡΑσπορ
Ισπανία – Τουρκία
Παρασκευή 17/6  22:00 / ΕΡΤ 1, ΕΡΤ HD, ΕΡΑσπορ
Κροατία – Ισπανία
Τρίτη 21/6  22:00 / ΕΡΤ 1 ή ΕΡΤ 2, ΕΡΤ HD, ΕΡΑσπορ
Τσεχία – Τουρκία
Τρίτη 21/6  22:00 / ΕΡΤ 1 ή ΕΡΤ 2, ΕΡΤ HD, ΕΡΑσπορ
Ε’  ‘Ομιλος: Βέλγιο, Ιρλανδία, Ιταλία, Σουηδία
Ιρλανδία – Σουηδία
Δευτέρα 13/6  19:00 / ΕΡΤ 1, ΕΡΤ HD, ΕΡΑσπορ
Βέλγιο – Ιταλία
Δευτέρα 13/6  22:00 / ΕΡΤ 1, ΕΡΤ HD, ΕΡΑσπορ
Ιταλία – Σουηδία
Παρασκευή 17/6  16:00 / ΕΡΤ 1, ΕΡΤ HD, ΕΡΑσπορ
Βέλγιο – Ιρλανδία
Σάββατο 18/6  16:00 / ΕΡΤ 1, ΕΡΤ HD, ΕΡΑσπορ
Ιταλία – Ιρλανδία
Τετάρτη 22/6  22:00 / ΕΡΤ 1 ή ΕΡΤ 2, ΕΡΤ HD, ΕΡΑσπορ
Σουηδία – Βέλγιο
Τετάρτη 22/6  22:00 / ΕΡΤ 1 ή ΕΡΤ 2, ΕΡΤ HD, ΕΡΑσπορ
Στ’  ‘Ομιλος: Αυστρία, Ισλανδία, Ουγγαρία, Πορτογαλία
Αυστρία – Ουγγαρία
Τρίτη 14/6  19:00 / ΕΡΤ 1, ΕΡΤ HD, ΕΡΑσπορ
Πορτογαλία – Ισλανδία
Τρίτη 14/6  22:00 / ΕΡΤ 1, ΕΡΤ HD, ΕΡΑσπορ
Ισλανδία – Ουγγαρία
Σάββατο 18/6  19:00 / ΕΡΤ 1, ΕΡΤ HD, ΕΡΑσπορ
Πορτογαλία – Αυστρία
Σάββατο 18/6  22:00 / ΕΡΤ 1, ΕΡΤ HD, ΕΡΑσπορ
Ουγγαρία – Πορτογαλία
Τετάρτη 22/6  19:00 / ΕΡΤ 1 ή ΕΡΤ 2, ΕΡΤ HD, ΕΡΑσπορ
Ισλανδία – Αυστρία
Τετάρτη 22/6  19:00 / ΕΡΤ 1 ή ΕΡΤ 2, ΕΡΤ HD, ΕΡΑσπορ

***  Ελλάδα: Κόπηκε ο Παπανικολάου από την Εθνική ομάδα μπάσκετ...
Εκτός της προετοιμασίας της Εθνικής Ελλάδας για το Προολυμπιακό τουρνουά του Τορίνο τέθηκε ο Κώστας Παπανικολάου.
    Ο Έλληνας φόργουορντ δεν θα ενισχύσει το αντιπροσωπευτικό μας «συγκρότημα» στην… μάχη για το «εισιτήριο» στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, ελέω ενός τραυματισμού, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα από την ΕΟΚ.
Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:
«Ο Κώστας Παπανικολάου δεν θα συμμετάσχει στη φετινή προσπάθεια της Εθνικής ανδρών λόγω τραυματισμού.
Οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο παίκτης λόγω ενοχλήσεων που ένιωθε, έδειξαν ότι έχει υποστεί οστικό οίδημα στον αστράγαλο. Κατόπιν της σχετικής ενημέρωσης που υπήρξε προς της ΕΟΚ και τον προπονητή της Εθνικής, Φώτη Κατσικάρη, αποφασίστηκε η οριστική του απουσία και έτσι οι παίκτες που έχουν κληθεί για την προετοιμασία θα παραμείνουν 15».

***      Παίκτης του Λαυρίου θα είναι για μια ακόμη χρονιά ο Σάκης Γιαννακόπουλος!
Τα σχέδια τους για τη νέα χρονιά καταστρώνουν στο Λαύριο, με πρώτο μέλημα της ομάδας να είναι η παραμονή κάποιων παικτών που έχουν δώσει τα πάντα για την ομάδα. Ένας από αυτούς είναι ο Σάκης Γιαννακόπουλος, ο οποίος υπέγραψε νέο συμβόλαιο με την ομάδα.
    Η ανακοίνωση του Λαυρίου αναφέρει:
«Η ΚΑΕ Λαύριο ανακοίνωσε την ανανέωση της συνεργασίας της με τον Σάκη Γιαννακόπουλο.  Ο κάπτεν της ομάδας θα συνεχίσει για 12η σερί σεζόν στο Λαύριο αποδεικνύοντας ότι η σχέση των δύο πλευρών είναι σχέση ζωής!
"Είμαι πολύ χαρούμενος που θα συνεργάζομαι για έναν ακόμη χρόνο με τους ανθρώπους του Λαυρίου κι ελπίζω το ίδιο να αισθάνονται και εκείνοι (γέλια)! Θα προσπαθήσω με όλες τις δυνάμεις μου να κάνουμε τα όνειρα μας πραγματικότητα και να φτάσουμε την ομάδα όσο το δυνατόν ψηλότερα", τόνισε ο αρχηγός, δίνοντας το στίγμα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου για το Λαύριο.
Η διοίκηση της ΚΑΕ σε συνεργασία με την τεχνική ηγεσία, καταστρώνουν τα πλάνα τους ώστε το Λαύριο να παρουσιαστεί πανέτοιμο τη νέα σεζόν».

***  Μένει εκτός Ευρώπης ο Πανιώνιος και ετοιμάζεται ο ΠΑΣ…

~ Πληροφορίες μας από την ΕΠΟ αναφέρουν ότι ο Πανιώνιος τελικά δεν θα πάρει την αδειοδότηση της ΟΥΕΦΑ για να συμμετάσχει στο Γιουρόπα Λιγκ και αν συμβεί αυτό στη θέση του θα παίξει ο ΠΑΣ Γιάννινα.
    Περισσότερα επ’ αυτού του θέματος όμως προσεχώς…

***


 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 662 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1084 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.607   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  39 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ   
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                                                     
 

*** ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ  ΜΑΪΟΥ  2016  : 
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  23 Μαϊου 2016  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-23-2016.html .               
~ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις   Δευτέρα 23 Μαϊου  2016  17ο  κεφάλαιο  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/05/23-2016-17.html .-                                           
 ~ Η Εφημερίδα μας  arfara news  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  24 Μαϊου 2016 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-24-2016.html .-                                                                                                                                    
~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 25 Μαϊου 2016   :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-25-2016.html .-                                                                                                                                             
~Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Arfara News Τετάρτη 25 Μαϊου 2016 :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-25-2016.html .-              
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 26 Μαϊου  2016 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-26-2016.html .-          
~Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  27 Μαϊου  2016    :   http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-27-2016.html  .-                  
 ~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο 28 και 29 Μαϊου 2016  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/05/28-29-2016.html .-                                   
 ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  28  Μαϊου  2016  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-28-2016.html .-                                                                                                   
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  30  Μαϊου  2016 :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-30-2016.html .-             
 ~  Οδοιπορικό στην όμορφη Κεφαλονιά το Σ/Κ 28 , 29 Μαϊου 2016: http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/05/28-29-2016.html .-
Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τ5ρίτη  31  Μαϊου  2016 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-5-31-2016.html .-
 ***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2016  :
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 01  Ιουνίου  2016  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-01-2016.html  .-  
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  02 Ιουνίου  2016  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-02-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης , Παρασκευή 03  Ιουνίου  2016 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-03-2016.html .-
~ ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας  Παρασκευή  03  Ιουνίου  2016 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/06/03-2016.html .-             
 ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  04  Ιουνίου  2016 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-04-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας Arfara News  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο  04  Ιουνίου  2016  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-04-2016.html .- 
   Η Εφημερίδα μας   Arfara News στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 05  Ιουνίου  2016 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-05-2016.html .-~ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 04 και 05  Ιουνίου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/06/04-05-2016.html .- Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  06 Ιουνίου  2016  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-06-2016.html .-   Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 07 Ιουνίου 2016  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-07-2016.html . -  ~
~ Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Arfara News 2  Τρίτη 07  Ιουνίου 2016 :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-2-07-2016.html .-         
 ~ Η  Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 08  Ιουνίου  2016  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-08-2016.html .-   
~ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις   08 Ιουνίου 2016  18ο  κεφάλαιο  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/06/08-2016-18.html .-                                                                         
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 09  Ιουνίου  2016:   http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-09-2016.html  .-
~ Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή 10  Ιουνίου  2016  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-10-2016.html .-     
~Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Arfara News 2  Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-2-10-2016.html .-
~          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου