Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 01 Ιουνίου 2016

   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 01  Ιουνίου  2016 :
~
Μη συγκατοικήσετε με αιρετικό, ούτε να έχετε γνωριμίες με άρχοντες. Τα χέρια σας ας μην είναι απλωμένα για να μαζεύουν, προτιμότερον να είναι απλωμένα για να δίνουν (Αββάς Χωμέ).
Γεροντικόν
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ και ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ γιά όλους μας !!
 ~ 01 Ιουνίου
Ιουστίνου (1) του φιλοσόφου και απολογητού (†166) και των μετ` αυτού μαρτυρησάντων: Ιέρακος, Ευελπίστου, Λιβεριανού, Παίωνος, Χαρίτωνος και Χαριτούς της παρθένου. Μαρτύρων Γερασίμου, Θεσπεσίου, Ιουστίνου, Ιούστου, Νέωνος Φίρμου, των εν Αντιοχεία επί Δεκίου, Μυρίων Μαρτύρων. Οσίων Εράσμου, Πύρρου, του παρθένου, Διονυσίου του θαυματουργού και μακαρίου Αγαπητού, αμίσθου, των Ρώσων.
(1) Ο άγιος Ιουστίνος γεννήθηκε στη Φλαβία Νεάπολη της Παλαιστίνης στις αρχές του 2ου αι. Οι γονείς του, Έλληνες ειδωλολάτρες, φρόντισαν ώστε ο Ιουστίνος να λάβει εξαιρετική θεολογική αλλά και φιλοσοφική μόρφωση, η οποία ωστόσο δεν ήταν αρκετή για να δώσει απάντηση στα ερωτήματα που έθετε η ανήσυχη ψυχή του. Ο Θεός βλέποντας την αγνότητα και την ειλικρινή πρόθεση των αναζητήσεών του, ανταποκρίθηκε θαυμαστά. Κάποια ημέρα πού ο Ιουστίνος βάδιζε κοντά στη θάλασσα, συνάντησε ένα γέροντα, ο οποίος ήταν βαθύτατα καταρτισμένος στις αλήθειες των Θείων Γραφών κι έτσι μετά το διάλογο δίδαξε στον άγιο τη χριστιανική διδασκαλία. Όταν αυτοκράτορας ήταν ο Αντωνίνος Πίος, ο Ιουστίνος μετέβη στη Ρώμη, όπου παρέδωσε στον αυτοκράτορα απολογία, στην οποία εξέθετε τις βασικές διδασκαλίες του Χριστιανισμού και αναιρούσε όλες τις εναντίον των χριστιανών κατηγορίες και αποδείκνυε την πλάνη των ειδώλων, χρησιμοποιώντας επιχειρήματα από την Αγία Γραφή. Δια την ενέργειά του αυτή, εκλήθη και Απολογητής. Η χριστομίμητη όμως δράση του Ιουστίνου, ο οποίος δεν έπαυε να κηρύττει το λόγο του Θεού και να συγγράφει έργα απολογητικού και ποιμαντικού χαρακτήρα, προκάλεσε τη μήνιν των ειδωλολατρών. Για το λόγο αυτό ο μέγας φιλόσοφος και ευσεβής χριστιανός συνελήφθη και αφού υπέστη διάφορα βασανιστήρια, αποκεφαλίστηκε το 165 , αναδεικνυόμενος όχι μόνο απολογητής της ορθόδοξης πίστης αλλά και αθλοφόρος μάρτυρας. ~
Σήμερα 01/06/2016 εορτάζουν:
Άγιος Ιουστίνος ο Απολογητής και φιλόσοφος, Άγιος Θεσπέσιος, Ανάμνηση της απαλλαγής της νήσου Λευκάδας από την αρρώστια πανώλη, το έτος 1743
Άγιος Ιουστίνος ο Απολογητής και φιλόσοφος Όσιος Διονύσιος του Γλουσέτσκ ο Θαυματουργός Όσιος Αγαπητός ο εν τω σπηλαίω ο Ανάργυρος και Ιαματικός ο εκ Ρωσσίας
Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος

Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος
 
Κυριακή του Παραλύτου

Κυριακή του Παραλύτου
 
Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη οι Ισαπόστολοι

Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη οι Ισαπόστολοι
 
Όσιος Παχώμιος ο Νέος ο Οσιομάρτυρας

Όσιος Παχώμιος ο Νέος ο Οσιομάρτυρας
 
Σύναξη της Παναγίας Χρυσαφίτισσας στην Μονεμβασία

Σύναξη της Παναγίας Χρυσαφίτισσας στην Μ....
 
Των Αγίων Μυροφόρων γυναικών, έτι δε Ιωσήφ του εξ Αριμαθαίας και του νυκτερινού μαθητού Νικοδήμου

Των Αγίων Μυροφόρων γυναικών, έτι δε Ιωσ....
 
Άγιος Ισίδωρος που μαρτύρησε στη Χίο

Άγιος Ισίδωρος που μαρτύρησε στη Χίο
 
Άγιος Συνέσιος του Ιρκούτσκ

Άγιος Συνέσιος του Ιρκούτσκ
 
Σύναξη πάντων των εν Σιβηρία Αγίων

Σύναξη πάντων των εν Σιβηρία Αγίων
 
Όσιος Ισίδωρος ο μωρός

Όσιος Ισίδωρος ο μωρός
 
~  Ἦχος δ’. Ὁ ὑψωθεῖς ἐν τῷ Σταυρῷ.
Φιλοσοφίας ταὶς ἀκτίσιν ἐκλάμπων, θεογνωσίας ὑποφήτης ἐδείχθης, σαφῶς παραταξάμενος κατὰ τῶν δυσμενῶν σὺ γὰρ ὠμολόγησας, ἀληθείας τὴν γνῶσιν, καὶ Μαρτύρων σύσκηνος, δι' ἀθλήσεως ὤφθης, μεθ' ὧν δυσώπει πάντοτε Χριστόν, ὢ Ἰουστίνε, ὑπὲρ τῶν ψυχῶν ἠμῶν.
~*  Απολυτίκιο Αγ. Ιουστίνου - 1 ΙΟΥΝΙΟΥ   : https://youtu.be/T2nnCEcNzS4 .-


~
***  Διακοπή νερού σε Καλαμάτα και Δυτική Μάνη λόγω εργασιών   
Σε διακοπή νερού θα προβεί σήμερα Τετάρτη  από τις 11.00 το βράδυ έως τις 6.00 αύριο το πρωί ο Σύνδεσμος Ύδρευσης Δήμων Καλαμάτας Μεσσήνης & Κοινοτήτων περιοχής Καλαμάτας, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες παράκαμψης του κεντρικού αγωγού Φ600.
Οι εργασίες θα εκτελεστούν από την κατασκευαστική εταιρεία Μορέας Α.Ε, σε συνεργασία με το Σύνδεσμο, στο πλαίσιο κατασκευής του περιμετρικού δρόμου στην περιοχή Λεΐκων.
Επειδή η διακοπή του νερού θα είναι γενική και θα επηρεάσει τις περιοχές των Δήμων Καλαμάτας και Δυτικής Μάνης που υδρεύονται από τον αγωγό, καλό θα είναι οι καταναλωτές να εξασφαλίσουν έγκαιρα τις ποσότητες νερού που χρειάζονται για οικιακή ή επαγγελματική χρήση.
Σε περίπτωση που οι εργασίες περατωθούν νωρίτερα από τον καθορισμένο χρόνο, θα αποκατασταθεί γρηγορότερα η υδροδότηση των καταναλωτών. 

***  Πλούσιο το πελατολόγιο της εγκληματικής οργάνωσης που γέμιζε με ναρκωτικά Πελοπόννησο και Αττική  
Τρεις γυναίκες και τέσσερις έγκλειστοι στις φυλακές ανάμεσα στους 29
-Τα κινητά, αν και «πακιστανικά», κελάηδησαν
Ύστερα από 10 μήνες παρακολούθησης το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας κατάφερε να εξαρθρώσει μία εγκληματική οργάνωση. Τα μέλη της ήταν γνωστά στην Αστυνομία, όμως περίμενε την κατάλληλη στιγμή που θα είχε «δεμένα» τα στοιχεία.
Αυτό συνέβη το πρωί της Δευτέρας, όταν πραγματοποιήθηκαν παράλληλες επιχειρήσεις σε Μεσσηνία, Αττική, Κορινθία και Αρκαδία και συνελήφθησαν 29 άτομα, ενώ τέσσερα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είναι ήδη έγκλειστα σε φυλακές της χώρας. Από τα 29 άτομα, 27 είναι Έλληνες, ηλικίας από 22 έως 78 ετών και δύο από την Αλβανία, ηλικίας 31 και 49 ετών.
Από τους συλληφθέντες, οι 27 είναι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ δύο Έλληνες κατηγορούνται για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.
Στην υπόθεση εμπλέκονται, όπως αναφέραμε, τέσσερα άτομα, τρεις Έλληνες ηλικίας 43, 44, 45 ετών και Αλβανός 34 ετών, που κρατούνται στις φυλακές Κορυδαλλού, Ναυπλίου και Μαλανδρίνου αντίστοιχα, για παρόμοια αδικήματα.
Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα – κατά περίπτωση - αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της παράβασης των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, τα όπλα και τα βεγγαλικά, καθώς και για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Επιπλέον, η δικογραφία περιλαμβάνει κατηγορίες σε βάρος ατόμων για προμήθεια ναρκωτικών από την εγκληματική οργάνωση.
Να σημειωθεί πως σε βάρος των 27 μελών της εγκληματικής ομάδας που συνελήφθησαν, εκκρεμούσαν και ισάριθμα εντάλματα σύλληψης του ανακριτή Καλαμάτας.
  Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στο «Θάρρος» που κυκλοφορεί 

***  Εντάχθηκε και η Καλαμάτα στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης    
Σύμφωνα με το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα θα «ωφεληθούν» περισσότεροι από 2.500 πολίτες
Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει μια καθαρή εικόνα για το τι συμβαίνει στην Καλαμάτα και την ευρύτερη περιοχή στα χρόνια των μνημονίων. Οι περισσότεροι από εμάς μιλάμε και γράφουμε για ανάπτυξη - τουριστική κυρίως-, για τις γεμάτες καφετέριες και τα καταστήματα εστίασης, για τη κίνηση στα πολυκαταστήματα κάθε είδους.
Βέβαια, ο ντόπιος μικροεπιχειρηματίας και γεωργός υποφέρουν, αλλά γίνονται είδηση αραιά και πού. Κι όμως, απ’ ό,τι φαίνεται, υπάρχει και η άλλη πλευρά της πόλης, άσχετα αν οι περισσότεροι από εμάς κλείνουν τα μάτια και δεν τη βλέπουν.
Έτσι, όπως μάθαμε χθες, στις αρχές Ιουλίου αναμένεται να ξεκινήσει η δεύτερη, διευρυμένη, πιλοτική φάση του προγράμματος για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, σε 30 Δήμους της χώρας, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Καλαμάτας, βάσει των πληθυσμιακών κριτηρίων, των δεικτών φτώχειας και των ποσοστών ανεργίας.
Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει παροχές σε είδος, χρήμα και υπηρεσίες, καθώς και μέτρα ένταξης στην εργασιακή και κοινωνική ζωή.
Οι λειτουργοί των κοινωνικών υπηρεσιών και των ΚΕΠ θα λάβουν κατάλληλη εκπαίδευση για να υποστηρίξουν τη διαδικασία υποβολής των σχετικών αιτήσεων.
Εκτιμάται ότι πάνω από 2.500 πολίτες στην Καλαμάτα θα τύχουν των ευεργεσιών του προγράμματος αυτού.
Ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας δήλωσε την απόλυτη ικανοποίησή του για την ένταξη της Καλαμάτας σε αυτό το πρόγραμμα.
Βασικός στόχος του υπουργείου είναι το επίδομα να δοθεί σε περιοχές όπου οι πολίτες έχουν πληγεί περισσότερο από την οικονομική κρίση και ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, αλλά και σε περιοχές που έχουν πληγεί από τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές, γι’ αυτό και στη λίστα με τους 30 Δήμους περιλαμβάνονται τόσο το Πέραμα όσο και η Λέσβος.
Σύμφωνα με την τροπολογία που κατατέθηκε και ψηφίστηκε στο πρόσφατο πολυνομοσχέδιο, το κόστος του προγράμματος εκτιμάται σε 68 εκατομμύρια ευρώ, και μάλιστα, όπως εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής, θα καλυφθεί από το υπό σύσταση, αλλά και υπό αμφισβήτηση από τους θεσμούς, Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που θα έχει προίκα 700 εκατομμύρια ευρώ.
Οι δικαιούχοι θα επιλεγούν με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, τα οποία δε θα διαφέρουν από όσα ίσχυσαν κατά την πρώτη πιλοτική φάση του προγράμματος σε 13 Δήμους.
Αναλυτικά, το επίδομα για κάθε μεμονωμένο ενήλικα θα ανέρχεται σε 200 ευρώ τον μήνα, εφόσον δεν υπάρχει άλλη πηγή εσόδων. Σε περίπτωση που ο δικαιούχος έχει κάποιο άλλο εισόδημα, το κράτος θα συμπληρώνει το ποσό μέχρι τα 200 ευρώ. Για κάθε επιπλέον ενήλικο σε ένα νοικοκυριό θα καταβάλλονται επιπλέον 100 ευρώ, ενώ για κάθε ανήλικο μέλος θα καταβάλλονται επιπλέον 50 ευρώ. Έτσι, μια τετραμελής οικογένεια θα μπορεί να λάβει οικονομική ενίσχυση έως 400 ευρώ το μήνα.
Βάσει του σχεδιασμού της κας Φωτίου, το επίδομα θα δοθεί σε περίπου 40.000 οικογένειες και κατά προσέγγιση σε περίπου 87.000 άτομα.
Μάλιστα, το πρόγραμμα θα δομείται σε 3 πυλώνες: Εισοδηματική ενίσχυση. Πρόσβαση και διασύνδεση σε συμπληρωματικές κοινωνικές παροχές και υπηρεσίες, ανάλογα με τις ανάγκες των δικαιούχων. Υπηρεσίες ενεργοποίησης και προώθησης σε δράσεις, όπως κάλυψη προτεινόμενης θέσης εργασίας, συμμετοχή σε προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης και εμπειρίας και επιστροφή στο εκπαιδευτικό σύστημα.
Η δεύτερη πιλοτική φάση εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί το Δεκέμβριο, καθώς από 1/1/2017 το πρόγραμμα, βάσει και του τρίτου μνημονίου, θα πρέπει να επεκταθεί σε όλη τη χώρα. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να βρεθούν πάνω από 900 εκατομμύρια ευρώ, μέσω της αναδιάρθρωσης των προνοιακών επιδομάτων.  Του Αντώνη Πετρόγιαννη

*** Πανελλαδικές 2016: Ολοκληρώνονται σήμερα με Βιολογία- Λογοτεχνία- Αρχές Διοίκησης και Χημεία (θέματα και απαντήσεις)  
Πέφτει η αυλαία σήμερα για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου που διεκδικούν μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Οι υποψήφιοι με το νέο σύστημα θα εξεταστούν στη Βιολογία, ενώ αυτοί που έχουν δηλώσει να εξεταστούν με το παλιό σύστημα θα εξεταστούν στη Λογοτεχνία, τις Αρχές Διοίκησης καθώς και τη Χημεία.  Δείτε εδώ αργότερα τα θέματα και τις απαντήσεις.

*** Τι και πόσο ακριβαίνει από σήμερα    
Νέο τοπίο από σήμερα στην αγορά καθώς τέθηκε σε εφαρμογή η αύξηση του ΦΠΑ από το 23% στο 24% με αποτέλεσμα να επιβαρυνθούν χιλιάδες προϊόντα και υπηρεσίες. Ειδικά στα νησιά η επιβάρυνση είναι μεγαλυτερη καθώς καταργείται η έκπτωση που υπήρχε λόγω του ειδικού καθεστώτος. Οι επαγγελματίες άλλαξαν τις ταμειακές μηχανές τους και οι καταναλωτές θα δουν αυξήσεις στις τιμές.
Αναλυτικές οδηγίες για την προσαρμογή των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα νέα δεδομένα που δημιουργήθηκαν μετά την ψήφιση του νομοσχέδιου με τις αυξήσεις των  έμμεσων φόρων έδωσε η Γενική Γραμματεία με εγκύκλιο που δημοσιεύτηκε χθες
Ουσιαστικά κοινοποιούνται σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, όλες οι αλλαγές για:
1. Τα βιομηχανοποιμένα καπνά (τσιγάρα, λεπτοκομμένο καπνό)
2. Την αιθυλική αλκοοόλη (κατάργηση ειδικού καθεστώτος στα δωδεκάνησα)
3. Τη μπύρα όπου ο νέος φόρος θα πρέπει να ισχύσει από αύριο
4. Τα ενεργειακά προϊόντα (φυσικό αέριο, βενζίνη, πετρέλαιο)
5. Τον καφέ
6. Το ηλεκτρονικό τσιγάρο
Η εγκύκλιος περιλαμβάνει και αναλυτικές οδηγίες για τη μεταχείριση όλων αυτών των προϊόντων από πλευράς ΦΠΑ.
Αναλυτικά:
  • Αυξάνονται οι τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ και καταστημάτων για εκατοντάδες προϊόντα, τα διόδια, τους λογαριασμούς σταθερής και κινητής τηλεφωνίας που θα εκδοθούν μετά την 1η Ιουνίου, στην εστίαση, στη βενζίνη και σε δεκάδες υπηρεσίες. Το «κύμα» ανατιμήσεων φέρνει η αύξηση του ΦΠΑ στο 24% από 23%.
  • Καταργείται η έκπτωση 30% ΦΠΑ σε Σύρο, Θάσο, Άνδρο, Τήνο, Κάρπαθο, Μήλο, Σκύρο, Αλόννησο, Κέα, Αντίπαρο, και Σίφνο. Σε όλα αυτά τα νησιά, ο κανονικός συντελεστής θα εκτοξευτεί από το 16% που είναι σήμερα στο 24%, δηλαδή 8 μονάδες επάνω.
  • Διπλασιάζεται ο φόρος στην μπίρα. Οι λιανικές τιμές αναμένεται να επιβαρυνθούν κατά 15 - 20 λεπτά.
  • Επιβάλλεται τέλος 10% στη συνδρομητική τηλεόραση. Για έναν λογαριασμό 50 ευρώ (προ ΦΠΑ) η επιβάρυνση θα είναι 5 ευρώ. Στη συνδρομητική τηλεόραση επιβάλλεται και ΦΠΑ που αυξάνει από 23% σε 24%.
  • Εφαρμόζονται νέα τέλη ταξινόμησης στα αυτοκίνητα. Συνδέονται με τη λιανική τιμή προ φόρων και τους ρύπους με αποτέλεσμα μειώσεις για τα φθηνά και μη ρυπογόνα και αυξήσεις για τα ακριβά και περισσότερο ρυπογόνα. Με τέλη ταξινόμησης μειωμένους κατά 50% θα επιβαρύνονται πλέον και τα υβριδικά. Παράλληλα καταργείται ο φόρος πολυτελείας.

Αναλυτικά:
  • 1) Αυξάνεται ο συντελεστής ΦΠΑ από 23% στο 24%
Ο ανώτατος συντελεστής ΦΠΑ αυξάνεται από 23% σε 24%  επιβαρύνοττας τις τιμές πληθώρας προϊόντων πρώτης ανάγκης, όπως ζυμαρικά, κονσέρβες, φρυγανιές, καφές, τσάι, μαργαρίνες, αναψυκτικά, χυμοί, ηλεκτρικά είδη κ.α.
Εκτός αυτών αυξάνονται οι τιμές σε: Ακίνητα, αυτοκίνητα, καύσιμα, τσιγάρα, ποτά, ροφήματα, λογαριασμοί σταθερών και κινητών τηλεφώνων, είδη οικιακού εξοπλισμού, συσκευασμένα και μεταποιημένα είδη διατροφής, είδη σερβιριζόμενα σε καταστήματα μαζικής εστίασης, εισιτήρια μέσων μαζικής μεταφοράς, κόμιστρα ταξί, διόδια και πλήθος άλλων προϊόντων και υπηρεσιών.
  • 2) Αυξάνεται ο ΦΠΑ απο το 16% στο 17% στα ακριτικά νησιά
Εκτός από το 24%, για πρώτη φορά μπαίνει και ΦΠΑ 17% (αντί 16%) στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου που γλίτωσαν (έως 31.12.2016)  την κατάργηση της έκπτωσης 30% που απολάμβαναν έως πέρυσι στον ΦΠΑ.
  • 3) Τέλος ο μειωμένος κατά 30% συντελεστής ΦΠΑ σε 11 νησιά του Αιγαίου
Σύρος,  Θάσος, Άνδρος, Τήνος, Κάρπαθος, Μήλος, Σκύρος, Αλόννησος, Κέα, Αντίπαρος, Σίφνος  χάνουν την έκπτωση του μειωμένου ΦΠΑ. Ετσι από σήμερα στα εν λόγω νησιά ισχύουν οι εξής στυντελεστές:

α) 6% αντί για 5% σε φάρμακα και βιβλία

β) 13% αντί για 9% (ανατίμηση κατά 3,66%) σε ΔΕΗ, νερό, νωπά κρέατα, ψάρια, γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα, φυτά ζωντανά, λαχανικά και φρούτα βρώσιμα, δημητριακά, άμυλα και προϊόντα αλευροποιϊας, ελαιόλαδο, παρασκευάσματα για τη διατροφή των παιδιών, ψωμί, ζυμαρικά, νερά φυσικά,  φαρμακευτικά προϊόντα, είδη και συσκευές ορθοπεδικής,  λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας , υπηρεσίες διαμονής σε ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα.

γ) 24% αντί 16% (δηλαδή αύξηση 50%) για τις υπόλοιπες κατηγορίες προϊόντων και υπηρεσιών, όπως καύσιμα, νεόδμητα κτίσματα (πλην πρώτης κατοικίας), αυτοκίνητα, δίκυκλα, φορτηγά, λεωφορεία και λοιπά οχήματα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, καύσιμα, τσιγάρα και λοιπά προϊόντα καπνού, οινοπνευματώδη ποτά, είδη ένδυσης και υπόδησης, είδη οικιακού εξοπλισμού, όπως έπιπλα, υφάσματα κ.λπ., πάσης φύσεως πλαστικά και ξύλινα αντικείμενα, χημικά προϊόντα, κοσμήματα, ρολόγια κ.λπ., τέλη σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, όλες τις παρεχόμενες υπηρεσίες από επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, συσκευασμένα, μεταποιημένα και τυποποιημένα είδη διατροφής, ζάχαρη, λοιπές γλυκαντικές ουσίες, αλάτι, ξύδι και τα υποπροϊόντα του, μαστίχα, ζώντα ζώα, λιπάσματα, ζωοτροφές, σπόρους, άνθη, αναψυκτικά, χυμοί, energy drinks και λοιπά μη αλκοολούχα ποτά, εστίαση – catering, αποχέτευση, εισιτήρια μέσων μαζικής μεταφοράς, κόμιστρα ταξί και φορτηγών δημόσιας χρήσης.
Σε όλες οι παραπάνω κατηγορίες προϊόντων και υπηρεσιών αναμένεται να σημειωθούν αυτόματες ανατιμήσεις της τάξεως του 6,9%.
  • 4) Κατά 20% ακριβότερη η μπύρα
Με το πρώτο κύμα έρχεται, επίσης, η αύξηση στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης της μπύρας από τα 2,60 στα 5 ευρώ ανά βαθμό PLATO κατά όγκο και εκατόλιτρο και από 1,3 σε 2,5 ευρώ ανά βαθμό PLATO κατά όγκο και εκατόλιτρο για τα μικρά ζυθοποιεί, που προκαλεί αύξηση ως και 20% στη λιανική τιμή.
  • 5) Αυξάνεται και η συνδρομητική ΤV
Aπό σήμερα μπαίνει και  τέλος 10% στη συνδρομητική τηλεόραση. Μαζί με την αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ κατά μια μονάδα οι λογαριασμοί αναμένεται να αυξηθούν κατά 10,9%.
  • 6) Πιο ακριβό και το αυτοκίνητο
Τη στιγμή που η χρήση του αυτοκινήτου γίνεται ακόμη πιο ακριβή λόγω της αύξησης του ΦΠΑ, αλλά και της ερχόμενης αύξησης του ΕΦΚ, που θα κάνουν πιο ακριβές τις μετακινήσεις, από σήμερα έρχονται μεγάλες αλλαγές και στην  αγορά του αυτοκινήτου λόγω των αλλαγών στα τέλη ταξινόμησης, που πλέον θα υπολογίζονται με βάση την αξία λιανικής προ φόρων, ενώ θα επιβάλλεται και περιβαλλοντικό τέλος ανάλογα με τις εκπομπές ρύπων (CO2).
Επιπλέον, θα πληρώνουν στο εξής τέλος ταξινόμησης και τα υβριδικά αυτοκίνητα, με συντελεστές μειωμένους κατά 50% σε σύγκριση με τα υπόλοιπα αυτοκίνητα.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις των εμπόρων, αμέσως μετά την κατάργηση του μέτρου της απόσυρσης, οι τιμές των αυτοκινήτων σε συνδυασμό και με την αύξηση του ΦΠΑ στο 24% θα αυξηθούν σημαντικά για τα αυτοκίνητα που η αξία τους είναι άνω των 15.000 ευρώ και έχουν εκπομπές ρύπων πάνω από 120 γραμμάρια CO2, ενώ αντιθέτως στα σημερινά επίπεδα με την ισχύ της απόσυρσης ή και χαμηλότερα θα πέσουν οι τιμές για τα φθηνά και με μικρούς και οικονομικούς κινητήρες ΙΧ.              
7) Μισθοί-συντάξεις
Νέα παρακράτηση φόρου για μισθωτούς και συνταξιούχους με βάση τη νέα κλίμακα φορολογίας εισοδήματος και εισφορά αλληλεγγύης. Η μείωση του έμμεσου αφορολογήτου ορίου, σε συνδυασμό με τις αλλαγές στην ειδική εισφορά αλληλεγγύης, φέρνουν αύξηση της μηνιαίας παρακράτησης και συνεπώς μικρότερες αποδοχές για τους έχοντες χαμηλά και μικρομεσαία εισοδήματα.
Οι παρακρατήσεις φόρου και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στο εισόδημα από μισθούς και συντάξεις με τις νέες διατάξεις διενεργούνται για μισθοδοσίες και συντάξεις που εκκαθαρίζονται από τις 27 Μαΐου 2016, και όχι αναδρομικά. Τα παρακρατηθέντα ποσά φόρου και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης θα δηλωθούν στις ετήσιες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2016 και θα συμψηφιστούν κατά την εκκαθάριση των δηλώσεων αυτών. Δηλαδή για όσους υπάρχει επιπλέον παρακράτηση για το διάστημα Ιανουαρίου-Μαΐου, αυτή θα πληρωθεί με την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων που θα υποβληθούν το 2017. Αντίστοιχα, όσοι έχουν όφελος από τις νέες κλίμακες, θα το δουν με την εκκαθάριση της δήλωσης για το φορολογικό έτος 2016.
Με τη μείωση του αφορολογήτου ορίου από τα 9.545 στα 8.636 ευρώ - 9.090 ευρώ για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους χωρίς παιδιά και με 1 ή 2 παιδιά οι φορολογικές επιβαρύνσεις επί των μισθών και των συντάξεων ξεκινούν πλέον πάνω από το όριο των 617 ευρώ τον μήνα για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους και πάνω από το ποσό των 720 ευρώ τον μήνα για τους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους.
Ειδικότερα:
* Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα χωρίς παιδιά ή με 1 ή 2 προστατευόμενα παιδιά με μηνιαίες αποδοχές πάνω από 617 ευρώ και μέχρι 1.900-2.000 ευρώ, θα «χάσουν» έως και 19,5 ευρώ τον μήνα.
  • Ιδιωτικοί υπάλληλοι χωρίς παιδιά ή με 1-2 παιδιά με μηνιαίες αποδοχές πάνω από 2.000 και μέχρι 3.000 ευρώ θα δουν τις μηνιαίες κρατήσεις φόρου εισοδήματος και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης να μειώνονται και, αντιστοίχως, τις μηνιαίες καθαρές αποδοχές τους να αυξάνονται έως και 29,35 ευρώ.
  • Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα χωρίς παιδιά ή με 1-2 παιδιά και με μηνιαίες αποδοχές πάνω από 3.000 και μέχρι 3.600 ευρώ περίπου, θα υποστούν πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις που θα προκαλέσουν μειώσεις έως και 48,71 ευρώ στον μισθό τους.
  • Οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα και οι συνταξιούχοι χωρίς παιδιά ή με 1 -2 παιδιά και με μηνιαίες αποδοχές πάνω από 720 και μέχρι 2.250 ευρώ θα δουν τις μηνιαίες αποδοχές τους να μειώνονται έως και 22,75 ευρώ.
  • Ιδιωτικοί υπάλληλοι με 3 ή περισσότερα παιδιά και αποδοχές μέχρι 850 ευρώ και δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι με 3 ή περισσότερα παιδιά με μηνιαίες αποδοχές έως 1.000 ευρώ δεν θα έχουν καμία μεταβολή στα καθαρά ποσά αποδοχών τους.
  • 8) Αρχίζουν οι πλειστηριασμοί
Αρχίζουν από την 1η Ιουνίου οι πλειστηριασμοί ακινήτων, μετά την άρση και του τελευταίου τυπικού νομικού εμποδίου, που αφορούσε στον προσδιορισμό της εμπορικής αξίας του ακινήτου.
imerisia.gr
 
***   Ένα μοναδικό αφιέρωμα στον Πενταδάκτυλο, Ταλετό ή Ταΰγετο 

  Ο Ταΰγετος ή Πενταδάκτυλος είναι η υψηλότερη οροσειρά της Πελοποννήσου, εκτεινόμενη μεταξύ των λεκανών Μεγαλόπολης – Ευρώτα και Μεσσηνίας. Η κορυφή του έχει ύψος 2.407 μέτρα και ονομάζεται Προφήτης Ηλίας, ενώ στα αρχαία χρόνια ονομαζόταν Ταλετός. Η οροσειρά, από πολύ νωρίς, συνδέθηκε με την αρχαία ελληνική μυθολογία και πήρε την ονομασία της από την Ταϋγέτη, μία από τις επτά Ατλαντίδες ή Πλειάδες, κόρες του Άτλαντα και της Πλειόνης. Σύμφωνα με άλλη παραλλαγή του μύθου, η Ταϋγέτη φέρεται ως σύζυγος του Λακεδαίμονα. Επίσης, λεγόταν και μητέρα του Ευρώτα. Στα βυζαντινά χρόνια, η οροσειρά αναφέρεται με την ονομασία Πενταδάκτυλος, εξαιτίας των πέντε κορυφών. Κατά την περίοδο της Φραγκοκρατίας επικράτησε η ονομασία Ζυγός του Μελιγού. Στα χρόνια της Επανάστασης του 1821, η οροσειρά λεγόταν «Αγιολιάς ο μακρυνός», από το μεγάλο μήκος της, μέχρι τελικά που ξαναπήρε το αρχαίο όνομα, Ταΰγετος. Ο Ταΰγετος αποτελείται κυρίως από ασβεστόλιθους και μάρμαρο, ενώ είναι αρκετά πλούσιος σε νερά. Το κλίμα του είναι γενικά ηπειρωτικό, με μεγάλες χιονοπτώσεις κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Το μεγαλύτερο μέρος του καλύπτεται από έλατα και μαυρόπευκα, ενώ έχει μεγάλο αριθμό ρεμάτων και μικρών ποταμών. Ταΰγετος Η οροσειρά του Ταϋγέτου έχει μήκος 115 χιλιόμετρα, μέγιστο πλάτος 30 χιλιόμετρα και έκταση 2.500 τετραγωνικά χιλιόμετρα, η οποία συγκροτείται από τέσσερα κύρια τμήματα: α) το Βόρειο (προς τη Μεγαλόπολη), β) το Μέσο Ανατολικό (προς τη Σπάρτη), γ) το Δυτικό και δ) το Νότιο Ταΰγετο, που σχηματίζει τη χερσόνησο της Μάνης, η οποία και καταλήγει στο Ακρωτήριο Ταίναρο. Η περίφημη πυραμίδα του Ταϋγέτου Μεγάλη μερίδα ερευνητών υποστηρίζει πως η κορυφή Προφήτη Ηλία (2.407 μ. ύψος) λαξεύτηκε, είτε εξ ολοκλήρου ή εν μέρει, προκειμένου να αποκτήσει πυραμιδοειδές σχήμα και να λειτουργήσει τελετουργικά και λατρευτικά. Αυτό, όπως λένε, «αποδεικνύεται από την απόλυτη κανονικότητα της πυραμίδας» (οπτικά, είναι ένα τέλειο ισοσκελές τρίγωνο) και κυρίως, «από την τεχνητή οριζοντίωση της βάσεώς της», όπου το έδαφος είναι σχετικά πιο λείο και ομαλό. Αυτή η μερίδα κάνει λόγο για ένα μεγαλιθικό μνημείο, σαν αυτά που συναντώνται σε όλη την Ευρώπη, την περίοδο 3.500 – 2.000 π.Χ. Σε κάθε περίπτωση, τόσο η ηλικία της πυραμίδας όσο και οι αρχικές της διαστάσεις είναι αδύνατο να υπολογιστούν.5 ΟΜΟΡΦΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΤΑΫΓΕΤΟΥ Αλαγονία : μεσσηνιακή ησυχία Στις δυτικές πλαγιές του Ταϋγέτου, χτισμένη αμφιθεατρικά σε ύψος 800 μέτρων, η Αλαγονία είναι ένα ήσυχο χωριουδάκι, γι’ αυτούς που θέλουν η απόδρασή τους να είναι πιο χαλαρωτική και απαλλαγμένη από αστικές συνήθειες. Φανταστείτε ότι στο χωριό ζουν λιγότεροι από 200 κάτοικοι και μπορείτε να το γυρίσετε με γαϊδουράκι ή να πεζοπορήσετε μέσα στο δάσος, περνώντας από τη βρύση του Νίκα και να φτάσετε στη θέση Λουκά, όπου τα ψηλά πλατάνια και ο μικρός καταρράκτης θα… βάλουν φωτιά στη φωτογραφική σας μηχανή. Στον ξενώνα του χωριού, μάλιστα, μπορεί να βρείτε ποδήλατα βουνού για ποδηλασία σε δασικά μονοπάτια που μοιάζουν βγαλμένα από παραμύθι. Νέδουσα : στο χωριό του Νικηταρά Βορειοδυτικά του Ταϋγέτου, στα 700 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, βρίσκεται η Νέδουσα, η γενέτειρα του Νικηταρά -γι’ αυτό και στο χωριό θα βρείτε την προτομή και το σπίτι του ξακουστού οπλαρχηγού της Επανάστασης του 1821. Το πράσινο, για άλλη μια φορά, χρωματίζει όλο το χωριό, στην είσοδο του οποίου ένα ψηλό γεφύρι και δύο πετρόχτιστοι νερόμυλοι του δίνουν παραμυθένια ατμόσφαιρα, ενώ τα πανέμορφα πέτρινα ξωκλήσια μέσα στη σπηλιά, τραβούν τα βλέμματα των επισκεπτών. Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το γερο-πλάτανο στη θέση Καμίνια, που στο εσωτερικό του χωράει έως και δέκα άτομα . Αρτεμισία: πράσινο, ναοί και μνημεία Παραμένοντας βορειοδυτικά του Ταϋγέτου, η Αρτεμισία, σε ύψος 700 μέτρων, είναι από τα μεγαλύτερα χωριά σε γεωγραφική έκταση, χτισμένη στη θέση της αρχαίας Δενθαλιάτιδας. Διαθέτει αξιόλογα ιστορικά μνημεία και αξιοθέατα, μεταξύ των οποίων τα κτίσματα της ιστορικής Μονής του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στο Μελέ, όπου υπάρχουν ερείπια από τη Μεσαιωνική σχολή Μελέ και τα Δημάκεια Εκπαιδευτήρια, την Κάτω Χώρα –που πλέον δεν κατοικείται- με αξιόλογα μνημεία και ερείπια από παλιά κτίσματα, τον παραδοσιακό νερόμυλο του Μίμη Γιαννόπουλου, τα πέτρινα γεφύρια κ.ά. Κάτω Καρβέλι Το Κάτω Καρβέλι ή παλιότερα Χανάκια είναι ένα από τα χωριά του δυτικού Ταϋγέτου που μετά το Νόμο Καποδίστρια ανήκει στο Δημοτικό Διαμέρισμα του Καρβελίου στο Νομό Μεσσηνίας. Σήμερα ανήκει στο Δήμο Καλαμάτας. Βρίσκεται βορει- ανατολικά της Καλαμάτας κρυμμένο πίσω από λόφο, όπως και τα χωριά Ελαιοχώρι και Κουταλά και πάνω από το λόφο, όπου πρόσφατα έχουν κάνει εκκλησία του Προφήτη Ηλία και χώρο πανηγυριού, βλέπει ολόκληρο τον Μεσσηνιακό κόλπο και την μεσσηνιακή πεδιάδα. Ανατολικά εφάπτεται με τις άκρες του Ελαιοχωρίου και νοτιο-δυτικά μέχρι το δρόμο Καλαμάτας – Σπάρτης και τον ποταμό Νέδοντα. Αλτομιρά: Το απόρθητο χωριό Αμφιθεατρικά κτισμένος σε πλαγιά του Ταΰγετου, στο 12ο χλμ. του δρόμου Κάμπου-Καλαμάτας, ο ορεινός, ανακηρυγμένος διατηρητέος οικισμός των Αλτομιρών Μεσσηνίας, κατοικείται αποκλειστικά και μόνο το καλοκαίρι από λίγους κτηνοτρόφους και κάποιους παραθεριστές. Το χωριό, που αναφέρεται για πρώτη φορά το 1618 με πληθυσμό 20 οικογένειες, ανήκε επί Τουρκοκρατίας στην καπετανία και εξαρχία της Ζαρνάτας και αποτέλεσε καταφύγιο κλεφτών. Φαίνεται, μάλιστα, ότι σε κάποιον ληστή ή φυγάδα, επονομαζόμενο Αλτόμορο, που είχε καταφύγει εκεί, οφείλει και το όνομά του. Ο ναός του Αγίου Αθανασίου, κτισμένος περίπου το 1865, αποτελεί τον κεντρικό ναό του χωριού, ενώ στα Αλτομιρά ανήκει και το μεταβυζαντινό μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου. Σημαντικό πόλο έλξης αποτελεί το λιθόστρωτο μονοπάτι του Μπίλιοβου, του τέλους του 19ου αι., που συνέδεε τον οικισμό με τα πεδινά χωριά της περιοχής, στα οποία εγκαταστάθηκαν τελικά οι περισσότεροι κάτοικοι μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Τα καλοκαίρια, οι ντόπιοι επιστρέφουν και αναβιώνουν τον τόπο τους με γλέντια και πανηγύρια. Μονοπάτια του Ταϋγέτου Γραφικοί οικισμοί αγκαλιασμένοι από πλούσια βλάστηση, ένα βουκολικό τοπίο να σας συντροφεύει και η μαγευτική επαφή με τη φύση να διώχνει μακριά κάθε έγνοια της καθημερινότητας. Ο επιβλητικός Ταΰγετος κρύβει αμέτρητα μυστικά και ένα εντυπωσιακό φυσικό τοπίο και σας προσκαλεί να τα ανακαλύψετε μέσα από τα μονοπάτια του. Πηγή Μαγγανιάρη – Καταφύγιο Ταϋγέτου – Κορυφή Προφήτη Ηλία Η πηγή του Μαγγανιάρη βρίσκεται σε ύψος 980 μέτρων στο τέλος του ασφαλτωμένου δρόμου. Από εδώ ξεκινά το κυρίως μονοπάτι προς την κορυφή του Ταϋγέτου που διασχίζει το ορεινό δάσος. Ύστερα από τρεις ώρες πεζοπορίας φτάνουμε στις πηγές της Βαρβάρας, όπου μπορούμε να προμηθευτούμε νερό, και στη συνέχεια προσεγγίζουμε στο ορειβατικό καταφύγιο του Ταϋγέτου, που βρίσκεται σε ύψος 1550 μέτρων. Κατά μήκος της διαδρομής το μονοπάτι διασταυρώνεται δύο φορές με το δασικό δρόμο που ενώνει την πηγή του Μαγγανιάρη με τους Πενταυλούς. Από το καταφύγιο διέρχεται το Ευρωπαϊκό Μονοπάτι Ε4 που οδηγεί στα Λακκώματα κι από εκεί στην κορυφή του Προφήτη Ηλία στα 2400 μέτρα ύψος. Η ανάβαση από την πηγή Μαγγανιάρη μέχρι το καταφύγιο έχει διαφορά 570 μέτρων και διαρκεί μιάμιση ώρα. Από το καταφύγιο ως την κορυφή του Προφήτη Ηλία, απαιτούνται περίπου δυόμισι ώρες. Το συνολικό μήκος της διαδρομής είναι 8,5 χλμ. και διασχίζεται σε περίπου 4,5 ώρες. Κουμουστά – Μονή Γόλας Από την Κουμουστά, ένα μεσαιωνικό χωριό κτισμένο σε ύψος περίπου 750 μ. στις πλαγιές του Ταϋγέτου, μέσα από μια πανέμορφη πεζοπορική διαδρομή μιάμισης περίπου ώρας, κατευθυνόμαστε προς τη Μονή Γόλας. Η Μονή αποτελεί μία από τις εφτά στον ελλαδικό χώρο με απεικόνιση αρχαίων φιλοσόφων και τη μοναδική σε όλη τη νότια Ελλάδα. Το συνολικό μήκος της διαδρομής είναι 3,5 χιλιόμετρα και έχει υψομετρική διαφορά 140 μέτρα. Κουμουστά – Πενταυλοί  / Καταφύγιο Ταϋγέτου Από το μεσαιωνικό οικισμό της Κουμουστάς, που βρίσκεται στα 750 μέτρα ύψος στις πλαγιές του Ταϋγέτου, ξεκινά το οικολογικό, περιπατητικό μονοπάτι που οδηγεί στη δασική περιοχή των Πενταυλών, στα 1200 μέτρα ύψος. Πρόκειται για μια πανέμορφη διαδρομή εφτά χιλιομέτρων που διασχίζουμε σε 2 περίπου ώρες περνώντας μέσα από πηγές, καταρράκτες και λίμνες που προσφέρονται για κολύμπι. Κατά μήκος της διαδρομής το μονοπάτι διακλαδώνεται με άλλο που οδηγεί στο ορειβατικό καταφύγιο του Ταϋγέτου. Η διαδρομή αυτή διαρκεί τρεις ώρες και έχει μήκος εφτά χιλιόμετρα. Το ορειβατικό καταφύγιο μπορούμε να το προσεγγίσουμε και από τους Πενταυλούς, απ’ όπου διέρχεται το Ευρωπαϊκό Μονοπάτι Ε4.Αναβρυτή – Άγιος Ιωάννης Ο οικισμός της Αναβρυτής, παλιό βιοτεχνικό κέντρο της περιοχής, συνδέεται με πλήθος από πεζοπορικές διαδρομές καθώς και με το Ευρωπαϊκό Μονοπάτι Ε4. Μια από τις εντυπωσιακότερες και σύντομες περιπατητικές διαδρομές είναι αυτή που μέσω του λιθόχτιστου μονοπατιού μάς οδηγεί σε μία μόλις ώρα στον Άγιο Ιωάννη, στην ανατολική πλευρά του Ταϋγέτου. Η διαδρομή, μήκους 3,5 χλμ., διέρχεται από φαράγγι και έχει διαφορά ύψους 350 μέτρων. Πηγή: NEWSBEAST - 

*** Τουρίστες έφθασαν χθες στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας με δικά τους αεροσκάφη (φωτογραφίες) 

 
 
 
 
Μια ακόμα σελίδα προστέθηκε στον «Τόμο Τουρισμός για την Πελοπόννησο» και ειδικότερα τη Μεσσηνία, αφού χθες έφθασαν στο αεροδρόμιο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας 45 αεροσκάφη τύπου Cirrus. Οι ιδιοκτήτες και πιλότοι αυτών βρέθηκαν στη Μεσσηνία, προκειμένου να συμμετάσχουν στο 14ο Διεθνές Συνέδριο του Συλλόγου, που γίνεται στην Costa Navarino και συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Πελοποννήσου/Π.Ε. Μεσσηνίας και η Πανελλήνια Ένωση Πιλότων, υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. Υποστηρικτές της εκδήλωσης είναι οι Δήμοι Καλαμάτας, Μεσσήνης και Τριφυλίας. Τα πρώτα αεροπλάνα έφθασαν νωρίς το μεσημέρι στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, ενώ οι αφίξεις συνεχίστηκαν μέχρι αργά το βράδυ. Στις δε εγκαταστάσεις της 120 ΠΕΑ πραγματοποιήθηκε μικρή τελετή, ενώ υπήρχαν και περίπτερα με τοπικά προϊόντα. Κατά την ομιλία του ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης χαρακτήρισε ιστορικό γεγονός για όλη τη χώρα την άφιξη των Cirrus, ενώ δήλωσε ότι πλέον η Πελοπόννησος «έχει βγει από τη μοναξιά της και αγκαλιάζει όλο τον κόσμο». Στόχος του Πέτρου Τατούλη είναι να μην υπάρχουν εσωτερικά ζητήματα στην Περιφέρεια, αφού, όπως είπε, η μιζέρια δεν ταιριάζει στην Πελοπόννησο. Κλείνοντας, κι αναφορικά με τα σχέδια της κυβέρνησης στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, δήλωσε ότι η Περιφέρεια είναι παρούσα, όχι για να πειθαρχήσει, αλλά για να διαπραγματευτεί μαζί της. Μετά τις ομιλίες ακολούθησε αεροπορική επίδειξη από αεροσκάφος Τ6 της Πολεμικής Αεροπορίας. Π.Μπ. - 

*** Δεν αποτελεί πανάκεια για την ανάπτυξη ο τουρισμός 

 Η Ελλάδα δεν μπορεί να βγεί από την κρίση μόνο με μια δραστηριότητα Η τουριστική “μονοκαλλιέργεια” είναι λάθος Η τουριστική “μονοκαλλιέργεια” είναι λάθος, αλλά και μη ρεαλιστική αντιμετώπιση, για τη Μεσσηνία, που διαθέτει, έστω και συρρικνούμενους, και τους τρεις τομείς οικονομικής δραστηριότητας. Αντίθετα, στο πλαίσιο της ταυτόχρονης ανάπτυξης του αγροτικού τομέα, της επιβίωσης ή και ενίσχυσης της μεταποίησης, της βελτίωσης των κοινωνικών υπηρεσιών που προσφέρονται από το Κράτος και από δήμους και ενός διευρυμένου ρόλου τόσο του ΤΕΙ όσο και του πανεπιστημιακού τμήματος που λειτουργούν στην Καλαμάτα, είναι εφικτή μια ανάπτυξη που θα έχει οφέλη για την πλειοψηφία των πολιτών της. Τα ίδια υποστηρίζει και μια ανάλογη έκθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) που δημοσιεύτηκε, χθες στην "Καθημερινή". Όπως διαβάζουμε, "η Ελλάδα ανήκει στις χώρες των οποίων οι εξαγωγές είναι συγκεντρωμένες, κατά κύριο λόγο, σε μεμονωμένα προϊόντα ή σε έναν κλάδο, δεν αύξησε τις εξαγωγές της στη διάρκεια της κρίσης και δεν πέτυχε, έτσι, να ανακάμψει μέσω των εξαγωγών. Είχε, εν ολίγοις, την τύχη όσων χωρών έχουν συγκεντρωμένες τις εξαγωγές τους σε έναν τομέα ή σε ένα προϊόν, και οι οποίες δεν αυξάνουν τις εξαγωγές τους στη διάρκεια μιας κρίσης και δεν κατορθώνουν να ανακάμψουν μέσω των εξαγωγών. Στη διαπίστωση αυτή καταλήγει σχετική έρευνα που εκπόνησε ομάδα ερευνητών για λογαριασμό της ΕΚΤ, που επισημαίνει ότι οι ελληνικές εξαγωγές υπηρεσιών είναι συγκεντρωμένες κατά 44% στον τομέα του τουρισμού και των μεταφορών, ενώ το 40% των ελληνικών εξαγωγών προϊόντων αφορά υποπροϊόντα πετρελαίου. Σύμφωνα με τη μελέτη της ΕΚΤ, όπως και σε άλλες χώρες με συγκεντρωμένες τις εξαγωγές τους σε έναν τομέα, οι ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις δεν επηρεάστηκαν από την πτώση της εγχώριας ζήτησης. Το αποτέλεσμα ήταν να μην επιδείξουν ζήλο για να αυξήσουν τις εξαγωγές τους, καθώς ήσαν, έτσι κι αλλιώς, επικεντρωμένες στις εξαγωγές. Ως παρεμφερή περίπτωση αναφέρει η εν λόγω έρευνα της ΕΚΤ το Λουξεμβούργο, του οποίου οι εξαγωγές επικεντρώνονται κατά περισσότερο από 60% στον τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών. Όπως επισημαίνει η ΕΚΤ, οι εξαγωγές καθορίζονται συνήθως από την εξωτερική ζήτηση και την ανταγωνιστικότητα των τιμών. Στη διάρκεια της κρίσης στην Ευρώπη, όμως, κατεγράφη μία ακόμη καθοριστική παράμετρος, που δεν είναι άλλη από την προσπάθεια των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων να αυξήσουν τις εξαγωγές τους, προκειμένου να εξισορροπήσουν τη μείωση των πωλήσεών τους, την οποία έχει προκαλέσει η κατάρρευση της εγχώριας ζήτησης. Έπειτα από τη σχετική έρευνα, οι ερευνητές κατέγραψαν σημαντικές αποκλίσεις ανάμεσα στις διάφορες χώρες σε ό,τι αφορά σε ποιο βαθμό αύξησαν τις εξαγωγές τους στη διάρκεια της κρίσης και μετά την πτώση της εγχώριας ζήτησης. Οι αποκλίσεις αυτές συνεπάγονται ανάλογες διαφορές ως προς τον βαθμό στον οποίο επιτυγχάνουν να ανακάμψουν οι χώρες αυτές μέσω των εξαγωγών τους. Όπως τονίζει η έρευνα της ΕΚΤ, σε χώρες των οποίων οι εξαγωγές είναι συγκεντρωμένες σε ένα προϊόν ή σε έναν τομέα, οι επιχειρήσεις ενδιαφέρονται αποκλειστικά για την εξωτερική ζήτηση. Έτσι, όταν καταρρέει η εγχώρια ζήτηση, δεν ευαισθητοποιούνται στην αρνητική εξέλιξη και δεν καταβάλλουν τις απαιτούμενες προσπάθειες για να αυξήσουν τις εξαγωγές τους. Σημαντική συγκέντρωση στον ίδιο τομέα εξαγωγών παρουσιάζει επίσης η Ιρλανδία, με το 45%των εξαγωγών της να αφορά χημικά και φαρμακευτικά προϊόντα και το 20% ηλεκτρονικούς υπολογιστές και πληροφορική. Υψηλό δείκτη συγκέντρωσης στις εξαγωγές προϊόντων παρουσιάζει, επίσης, η Φινλανδία, αλλά με τάση αλλαγής μετά την κατάρρευση του τομέα των τηλεπικοινωνιών". Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης - 

***  Δεν είμαστε «Μπρούκληδες»
Πρώτη Δημοσίευση: 23/05/2016 08:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 23/05/2016 08:26
Είναι αλήθεια ότι ένας από τους κλάδους που έχει πληγεί υπέρμετρα από την φορολογία των τελευταίων ετών και ιδιαίτερα φέτος, είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και γενικότερα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Τα ποσά που καλούνται να πληρώσουν κάθε μήνα και για τον ασφαλιστικό τους φορέα και για τη φορολογία, είναι για αρκετούς πολύ περισσότερα από τα έσοδά τους και η πλειοψηφία κρατιέται με «νύχια και με δόντια», ώστε να μην βάλει λουκέτο, όπως άλλωστε έχουν κάνει πολλοί.
Αυτό όμως που με προβλημάτισε τον τελευταίο μήνα, είναι η – αναγκαστικά -  μεγάλη έρευνα αγοράς που έπρεπε να κάνω για αγορά πολλών πραγμάτων (έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές, κ.λπ.), λόγω μετακόμισης.
Ξεκίνησα με τη διάθεση στήριξης των καθαρά τοπικών επαγγελματιών, για την αγορά, ει δυνατόν όλων όσων χρειαζόμουν. Δυστυχώς, βρήκα και άκουσα τιμές, σε πολλά είδη, που θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν ακόμα και εξωφρενικές σε ορισμένες περιπτώσεις. Σίγουρα δεν επισκέφθηκα όλα τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις της Καλαμάτας, αλλά επισκέφθηκα πάαααρα πολλές.
Πράγματα ίδιας ποιότητας, σε καταστήματα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, μαζί με τα μεταφορικά, σου έρχονταν στη μισή τιμή, απ’ όσo τα έβρισκες στην Καλαμάτα. Μέσω ίντερνετ έχεις πλέον τη δυνατότητα να δεις ότι θέλεις, σε αξιόπιστες επιχειρήσεις, να αγοράσεις και σε λίγες ημέρες να τα έχεις παραλάβει. Ιδιαίτερα μάλιστα, αν μπορεί κάποιος να σε διαβεβαιώσει για την ποιότητα όσων θέλεις να αγοράσεις (διότι είναι γεγονός ότι είναι εύκολο να εξαπατηθείς στο διαδίκτυο), τότε μπορείς να κάνεις πολύ καλές αγορές.
Με φίλη που συζητούσα τις προάλλες, μου είπε ότι ακόμα και τις φόρμες των παιδιών της τις παραγγέλνει από site της Αγγλίας...
Και όπως και οι επαγγελματίες έχουν πάρα πολλά έξοδα, έτσι και οι οικογένειες μετρούν πλέον και το τελευταίο ευρώ. Με την οικονομική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας, δεν μπορώ να ψέξω αυτόν που τελικά αναζητά οικονομικές λύσεις.
Δυστυχώς, από επιχειρήσεις της Καλαμάτας, μπόρεσα τελικά να προμηθευτώ μόλις ένα 10% των όσων χρειαζόμουν και οι οικονομικές μου δυνατότητες με ανάγκασαν να καταφύγω σε επιχειρήσεις της πρωτεύουσας και της συμπρωτεύουσας.
Εξ αρχής εξήγησα ότι είναι πολύ δύσκολη περίοδος για τους επαγγελματίες, όμως κάπως, με κάποιο τρόπο, πρέπει να δουν το θέμα των τιμών. Σε αρκετές περιπτώσεις είναι πολύ υψηλές για την τσέπη του μέσου Μεσσήνιου. Εκτός, εάν και δεν στοχεύουν εκεί, αλλά στους λίγους, που μπορούν ακόμα να δώσουν 195 ευρώ για ένα μπλουζάκι, όπως είδα προχθές σε μια βιτρίνα!
Κλείνοντας, δεν μπορώ να μην ανακαλέσω στη μνήμη μου κι ένα περιστατικό πριν μερικά χρόνια, ενδεικτικό της πολιτικής που έχουν κάποιες εταιρίες.
Μία ημέρα πριν ταξιδέψω για Αθήνα, σε κατάστημα υποδημάτων γνωστής εταιρίας στην Καλαμάτα, είδα ένα ζευγάρι παπούτσια με τιμή 85 ευρώ.
Την επομένη, στην Αθήνα πλέον και συγκεκριμένα στην αγορά της Νέας Σμύρνης, στο κατάστημα υποδημάτων της ίδια εταιρίας, το συγκεκριμένο ζευγάρι παπούτσια είχε τιμή στη βιτρίνα 38 ευρώ!
Απόρησα και μπήκα να ρωτήσω αν υπήρξε μείωση τιμής. Με έκπληξη άκουσα την κοπέλα του καταστήματος να μου εξηγεί και μάλιστα λίγο συνωμοτικά, ότι αυτή η διαφορά στην τιμή οφείλεται στο γεγονός ότι η εταιρία καθορίζει διαφορετικές τιμές για τα είδη της σε κάθε πόλη της Ελλάδας! Καλά διαβάσατε! Άλλη τιμή για την Καλαμάτα, άλλη για τη Νέα Σμύρνη.
Μπρούκληδες μάλλον είμαστε εμείς εδώ!  Βίκυ Βετουλάκη

*** Το δάκτυλο στην πληγή…         
 Για τα «μεγάλα» ενοχλητικά, αλλά και τα «μικρά» του καθεμέρα, θα μιλήσω σήμερα. Για ορισμένα από αυτά, τουλάχιστον. Ασήμαντα μπροστά στα βαριά και δύσκολα που μας ταλανίζουν, αλλά τόσο επιβαρυντικά και τοξικά για την καθημερινή μας διάθεση.
Ας αρχίσουμε από τα πρώτα:
Οι… διπλές λέξεις. Λέξεις-πεπονόφλουδες που δεν κουραστήκαμε να πατάμε, αυτές από τις οποίες πρέπει να απαλλαγούμε, όχι από σήμερα, αλλά, όπως λέμε σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, «από χτες».
Χαμόγελα φαντασιακής ευωχίας στο Κοινοβούλιο και μια θλίψη έξω από αυτό, στην πλειονότητα του κόσμου, που δε βλέπει μπροστά του προοπτική. Λέξεις που, αντί να παρηγορούν, τρομάζουν. Με πιο επίφοβη από όλες τη λέξη ανάπτυξη, όταν δε σημαίνει παρά το αντίθετό της.
Τα χρήματα που θα πάρουμε από τους εταίρους θα πάνε, μας λένε, στην ανάπτυξη. Οι αβάσταχτοι φόροι που πληρώναμε, αυτοί οι πιο αβάσταχτοι που θα πληρώσουμε τώρα, θα πάνε στην ανάπτυξη. Τι λογής ανάπτυξη, προς όφελος ποιανού και εις βάρος ποιου άλλου; Τι λογής ανάπτυξη, όταν η χώρα μπαίνει στον εφιάλτη μιας «επιτήρησης», που είναι το άλλο όνομα της υποτέλειας;
Πόση ανάπτυξη, όταν τα χρήματα, που και άλλοτε μας είπαν πως ήταν προορισμένα για την ανάπτυξη, δεν έφυγαν στην ουσία ποτέ από τα χέρια, τα χρηματοκιβώτια των δανειστών; Αλλά και ποια ανάπτυξη; Μια από τις λέξεις, τις πολλές, που αν θέλουμε να έχουμε ελπίδα να ζήσουμε πρέπει να τολμάμε να την ανακρίνουμε, να μην την επαναλαμβάνουμε μηχανιστικά.
Αυταπάτες. Δε με ενδιαφέρουν των άλλων. Για τις δικές μου μιλάω. Το έλεγε ο Αναγνωστάκης, αλλά εγώ τον προσπέρναγα. «Κι όχι αυταπάτες προπαντός. Το πολύ – πολύ να τους εκλάβεις σα δυο θαμπούς προβολείς μες την ομίχλη».
Οι διεκδικητές της πολύφερνης εξουσίας, για να συσπειρώσουν αφενός τους οπαδούς τους, για να δελεάσουν αφετέρου ορισμένες ευεπηρέαστες και εκλογικά κρίσιμες μερίδες, μετέτρεψαν ουσιαστικά τη χώρα σε ένα θερμοκήπιο για τη μονοκαλλιέργεια όχι απλώς «μεγάλων προσδοκιών», αλλά υπερβολικών και ασύστατων ελπίδων.
Γύρω μου ανέμελες παρέες νεαρών παίζουν με τα κινητά τους, ενώ δίπλα τους φαρμακωμένοι συνταξιούχοι τιμούν την καθημερινή συνήθεια της καταιγιστικής κριτικής. Στο βάθος, μια χαμογελαστή γυναικοπαρέα κάποιας ηλικίας έλεγε χαμηλότονα τα δικά της. Κι εγώ προσπαθώ να απαλλαγώ από τον στίχο για τις αυταπάτες. Έχει στοιχειώσει μέσα μου...
Οι καλημέρες: Είναι του Θεού και της συνάφειας, έστω της τυπικής, στη γειτονιά και στη δουλειά. Λοιπόν, μ’ ενοχλεί που κάποιοι τσιγκουνεύονται την καλημέρα και περνούν αδιάφοροι και κρύοι. Εντάξει, ο καθένας έχει τις έγνοιες, τα προβλήματα και τις σκοτούρες του. Αλλά τι κοστίζει μια καλημέρα; «Πες την κι ας πέσει χάμω»... Παράθυρο στον κόσμο είναι οι καλημέρες, τα «γεια χαρά», οι καληνύχτες.
Το δίπορτο: Τους βρίσκεις συνεχώς μπροστά σου. Από τη μια πασχίζουν για την αλλαγή της κοινωνίας κι από την άλλη ενστερνίζονται όλους τους κανόνες του συστήματος που επιδιώκουν να αλλάξουν. Βολεύουν τα παιδιά τους σε δουλειές, θεωρούν αυτονόητο να σβήνουν τις κλήσεις της Τροχαίας, βάζουν μέσον για καλή ειδικότητα και μετάθεση των βλαστών τους στο στρατό, βρίσκουν «άκρες» για να γλιτώνουν λογής πρόστιμα κ.λπ. κ.λπ. Με δυο λόγια, εκεί που τελειώνουν οι ρητορείες και τα κηρύγματα αρχίζει το προσωπικό συμφέρον.
Μάστιγα: Τα λέγαμε και τις προάλλες για οδηγούς που μιλάνε στο κινητό. Το κακό εξελίσσεται σε μάστιγα. Βαριά πρόστιμα και αφαίρεση διπλώματος είναι η λύση. Αλλιώς θα θρηνήσουμε θύματα.
Μεγάλος ο κατάλογος των «μεγάλων» και «μικρών» τοξικών και, ασφαλώς, διαφορετικός για τον καθένα. Η στωικότητα και οι αντοχές έχουν το λόγο...  Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***

*** Αθλητική ενημέρωση :

***  Απεβίωσε ο Κώστας Κανελλόπουλος   
Την τελευταία του πνοή άφησε τη Δευτέρα ο Κώστας Κανελλόπουλος, ο οποίος τους τελευταίους μήνες αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα υγείας. Ο αείμνηστος Κώστας Κανελλόπουλος είχε σημαντική προσφορά στο μεσσηνιακό ποδόσφαιρο. Υπήρξε  διοικητικό στέλεχος του Παπαφλέσσα Χώρας, ενώ ήταν ταμίας στην ΕΠΣΜ και επί σειρά ετών έφορος των μεικτών ομάδων της Ένωσης.
Γνωρίζαμε καλά τον Κώστα Κανελλόπουλο και η απώλειά του μας γέμισε θλίψη.
Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί σήμερα και ώρα 5.00 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Χώρας.
Το «Θ.» εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

*** Ο Ολυμπιακός πρωταθλητής με buzzer beater του ΣπανούληΆλλωσε με 82-81 το ΟΑΚΑ στη 2η παράτασηΟ Ολυμπιακός πρωταθλητής με buzzer beater του ΣπανούληΤο τρίποντο του Σπανούλη που έκρινε το πρωτάθλημα...
~Τα δεκάλεπτα: 16-19, 35-31, 50-52, 63-63κ.α., 71-71 α΄ παρ., 81-82 β΄ παρ.
Διαιτητές: Χριστοδούλου, Σχινάς, Μητσόπουλος
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Πεδουλάκης): Χαραλαμπόπουλος 4, Φώτσης 6 (1), Φελντέιν 5 (1), Καλάθης 12 (2), Παπαγιάννης 7, Παππάς 16 (1), Διαμαντίδης 15 (3), Γκιστ 15, Ουίλιαμς 1, Χέινς.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Παπαπέτρου 3 (1), Σπανούλης 25 (6), Μιλουτίνοφ 2, Μάντζαρης 13 (3), Παπανικολάου 13 (1), Χάντερ 14, Στρόμπερι, Αγραβάνης 8 (2), Χάκετ 4 (1), Λοτζέσκι.
~ Συγχαρητήρια του Γιαννακόπουλου στον Ολυμπιακού
Πήγε στα αποδυτήρια...
Συγχαρητήρια του Γιαννακόπουλου στον Ολυμπιακού

~ Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, αμέσως μετά την λήξη του συγκλονιστικού τέταρτου τελικού στο ΟΑΚΑ βρέθηκε στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού όπου έδωσε τα εύσημα στους «ερυθρόλευκους» για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
- «Συγχαρητήρια, ήσασταν καλύτεροι. Καλό καλοκαίρι» είπε στους παίκτες του Ολυμπιακού ο διοικητικός ηγέτης των «πράσινων», ο οποίος είχε χειραψία και με τους Γιώργο και Παναγιώτη Αγγελόπουλο.  Newsroom ΔΟΛ

***  Με απουσίες ο ΠΑΟΚ λόγω... Euro, εν όψει Παναθηναϊκού
Στο φινάλε των πλέι οφ.
Με απουσίες ο ΠΑΟΚ λόγω... Euro, εν όψει Παναθηναϊκού
~ ΠΑΟΚ -ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ    1-1  .- ^
Ο Ροντρίγκες στο 18΄ άνοιξε το σκορ και στο 26΄ ο Λουντ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.
~ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΑΕΚ   1-0  .- ^
Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε ο Μασούρας στο 41΄.
Διαιτητής: Παππάς (Αθηνών)
Κίτρινες: Ζουκουλίνι
 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Γιαννιώτης, Αργυρόπουλος, Ρισβάνης (71΄ Πατσατζόγλου), Οικονόμου, Τασουλής, Σιώπης, Κόρμπος, Βιγιάλμπα (66΄ Ποζατζίδης), Μασούρας, Χαλκιαδάκης (86΄ Πινιώτης), Μπαργκάν
 ΑΕΚ (Νίκος Παναγιωτάρας): Μπαρόχα, Μπακάκης (85΄ Βλαχομήτρος), Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Σοϊλέδης, Ζουκουλίνι (46΄ Γαλανόπουλος), Κορδέρο, Μπουονανότε, Πλατέλλας (67΄ Βασιλαντωνόπουλος), Μπαρμπόσα, Αραβίδης.

*** Η αγωνιστική Τρίτη (31/5/2016)
Πτήση στα... αστέρια για τον ΠΑΟΚ, κράτησε στο 1-1 τον ΠΑΟ
ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός  1-1
Ο Πανιώνιος πήρε νίκη γοήτρου απέναντι στην ΑΕΚ
Πανιώνιος-ΑΕΚ  1-0

***

  ~Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων:  
1. STAMOS
-ARFARA -GREECE
,
2. Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
,
3.
Stamos
Arfara Messinias Greece
,
4.
ARFARA - KALAMATAS ,
5.
ASTERAS ARFARON
2011
,
6.
Arfara-Messinias 2 ,
7.
stamos-dynami ,
8.
Arfara-Messinias ,
9.
Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
,
10.
vlasios ,11. ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,12. http://arfara-messinias-stamos-2010  , ~13. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,14. http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , 15. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com , https://www.facebook.com/panathinaikokoinima , ^ STAMOS -ARFARA -GREECE ,^  stamos-dynami  ,^ Arfara-Messinias  ,^, Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , Arfara-Messinias 2  , 
 
****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4766 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2995 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,. http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =      2982  video. -                 
 https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10. 743   βίντεο   .-  
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4961 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 610 /  -         https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.584   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts    Σταμάτιος Σκούλικας  .- https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   568 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  510. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  139  .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                                                     
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .-  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~                                
  STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   

  ***  ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ  ΜΑΪΟΥ  2016  : 
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  23 Μαϊου 2016  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-23-2016.html .               
~ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις   Δευτέρα 23 Μαϊου  2016  17ο  κεφάλαιο  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/05/23-2016-17.html .-                                           
 ~ Η Εφημερίδα μας  arfara news  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  24 Μαϊου 2016 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-24-2016.html .-                                                                                                                                    
~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 25 Μαϊου 2016   :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-25-2016.html .-                                                                                                                                             
~Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Arfara News Τετάρτη 25 Μαϊου 2016 :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-25-2016.html .-              
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 26 Μαϊου  2016 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-26-2016.html .-          
~Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  27 Μαϊου  2016    :   http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-27-2016.html  .-                  
 ~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο 28 και 29 Μαϊου 2016  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/05/28-29-2016.html .-                                   
 ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  28  Μαϊου  2016  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-28-2016.html .-                                                                                                   
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  30  Μαϊου  2016 :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-30-2016.html .-             
 ~  Οδοιπορικό στην όμορφη Κεφαλονιά το Σ/Κ 28 , 29 Μαϊου 2016: http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/05/28-29-2016.html .-
Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τ5ρίτη  31  Μαϊου  2016 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-5-31-2016.html .-

***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2016  :
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 01  Ιουνίου  2016  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-01-2016.html.-                                
~
 Βίντεο  από οδοιπορικό στην Κεφαλονιά Σ/Κ 28 ,  29/05/2016  :   συνέχεια ...
37 ~*Ληξούρι από το καραβάκι  2016: https://youtu.be/QxWcwAFnIvQ  .- 
~* Κεφαλονιά  ανέκδοτο Χρ  Α   Δαβίλλα  2016 : https://youtu.be/K9kq2fWz-Qw .-
~*Άγιος Γεράσιμος μοναστήρι διαδρομή  28/05/2016: https://youtu.be/LdKc126tlUQ
40 ~*ΑΙΝΟΣ  Κεφαλονιά βόλτα ενημέρωση  28/05/2016: https://youtu.be/FAwixtdmNy4 .-
~*Αίνος Κεφαλονιά ανεβαίνοντας για Ι  Μονή  28/05/2016: https://youtu.be/D-jE3G2R7n0 .-
~*Αργοστόλι ενημέρωση βόλτα 29/05/2016: https://youtu.be/6prBgoFXbIc .-
~*ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Κεφαλονιάς από πλοίο   28/05/2016: https://youtu.be/jk0qPojGoY0 .-
~*ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Κεφαλονιάς διαδρομή 29/05/2016: https://youtu.be/In7OFb26XQE  .-
45 ~*Αργοστόλι στη διαδρομή μας στην Κεφαλονιά με ενημέρωση  29/05/2016: https://youtu.be/YjzxSkyst1k .-
~*Αφήνοντας το Ληξούρι από το πλοίο29-05-2016: https://youtu.be/2Unf6Z_c_FE  .-
~*Ι Ν  Αγίου Σπυρίδωνα Αργοστολίου 29/05/2016 Θ  Λειτουργία: https://youtu.be/dysPxMTXcLA .-
~*Κεφαλονιά  ανέκδοτο  2016: https://youtu.be/dF9WwAuZBCE .-
~*Κεφαλονιά διαδρομή  ενημέρωση  29/05/2016: https://youtu.be/ToUXJZIGQ6E .-
50~ Κεφαλονιά διαδρομή ενημέρωση ανέκδοτα  29/05/2016: https://youtu.be/w7lc9CN8Zl8 .-
 ~*Ληξούρι  Αργοστόλι  με το πλοίο  28/05/2016: https://youtu.be/yBWV5lJY2pI .-
~*ΛΗΞΟΥΡΙ  διαδρομή  29/05/2016: https://youtu.be/oMdQtBDrEjc  .-
~*Ληξούρι  λιμνοθάλασσα  χελώνες Καρέτα   2016: https://youtu.be/64QzAu2iPrI .-
~*Ληξούρι διασκέδαση 28/05/2016: https://youtu.be/9SgbtIruQwE .-
55 ~*Κεφαλονιά  Πόρος Φέρυ μπώτ  φτάνοντας στο λιμάνι 29/05/2016: https://youtu.be/Pb1BabP5IPs .-
~* ΠΟΡΟΣ από ΣΑΜΗ ερχόμενοι Ι Ν  Αγίας Ευπραξίας 29/05/2016: https://youtu.be/_CCjniVRFQE  .-
~*Πόρος Κεφαλονιάς από πλοίο  29/05/2016: https://youtu.be/2R6ft7Cvpp0  .- 
 58 ~*Σάμη  Πόρος  διαδρομή με τραγούδια  29/05/2016: https://youtu.be/OnTI_ggMig4 .-
 ~*Σάμη επιστροφή με τραγούδι  29/05/2016:  https://youtu.be/rcD0whPJmP8 .-
60 ~*Σάμη  Πόρος   διαδρομή  29/05/2016: https://youtu.be/hI3kOrSr0og .- 
~*Σάμη  Πόρος  με τραγούδια Χ Α Δαβίλλας 29/05/2016: https://youtu.be/tD2qV2qmoN8 .-
~*Argostoli αρχαία Κράνη  Αργοστόλι  γέφυρα Ντεμποσέτου 28/05/2016:   https://youtu.be/GAQUQ9ShVuE .-
~*Αργοστόλι φεύγοντας  διαδρομή 29/05/2016: https://youtu.be/SxGhGaO9y44 .-
~*Αργοστόλι  Άγ  Κωνσταντίνος  διαδρομή γιά Σάμη  ενημέρωση 29/05/2016: https://youtu.be/cc64Xp8T808 .-
65~*  Μύρτος για χωριά Καρουσάτα  Ραυτοπουλάτα για Φισκάρδο Κεφαλονιάς  29/05/2016: https://youtu.be/nhFQGg7QfQA .-
   Αγία Ευφημία  από ψηλά στη διαδρομή μας για Φισκάρδο 29/05/ 2016  παλιός δρόμος: https://youtu.be/48BLopn1PkM .-
~ΑΣΣΟΣ  Κεφαλονιάς και παραλία ΜΥΡΤΟΥ 29/05/2016 : https://youtu.be/2ZGjwiMqKKs .- 
~ Ποταμιονάτα  Κεφαλονιάς διαδρομή χωριού ανέκδοτο 29/05/2016: https://youtu.be/0yUk7ENs6Ts .-
~Κεφαλονιά διαδρομή χωριά  Ανέκδοτο  29/05/2016 : https://youtu.be/weOVVnBSEvY .-
70 ~ Φισκάρδο διαδρομή Άσσος  αγναντεύοντας Ιθάκη Ενημέρωση για Όμηρο κ α   29/05/2016: https://youtu.be/e3PhD9jKRhQ .-
71 ~ Αργοστόλι  Άσσος  Φισκάρδο  διαδρομή 29/05/2016 : https://youtu.be/HbAXrTw5K8w .-
~ Φισκάρδο διαδρομή Άσσος  αγναντεύοντας Ιθάκη Ενημέρωση για Όμηρο κ α   29/05/2016: https://youtu.be/to7fN64njJU .-
~*Αγία Ευφημία Σάμη Σπήλαιο Μελισσάνης  29/05/2016:
https://youtu.be/Alq3VPMKh64 .-
~*Φισκάρδο Σάμη Πόρος  διαδρομή  ανέκδοτα  29/05/2016:
 https://youtu.be/odc-oqLqvTI  .-
75 ~*  Κεφαλονιά διαδρομή τραγουδάει ο μικρός Βασίλης 29/05/2016: https://youtu.be/FN65fHBMzpg  .-
~*Διαδρομή Κεφαλονιά τραγούδι μικρός Βασίλης 29/05/2016:
 https://youtu.be/OKIcrBMY3Qs .-
~*Κεφαλονιά Τουλιάτα Μαρκουλάτα Βιγλί διαδρομές με τραγούδι Βασιλάκη  29/05/2016: https://youtu.be/ji5jxJz-5Qo .-
~*ΦΙΣΚΑΡΔΟ Κεφαλονιάς  29/05/2016 :
 https://youtu.be/Xtz9cu7uhAE  .-
~*Κονιδαράτα Κεφαλονιάς ανέκδοτα  29/05/2016 :
 https://youtu.be/n8FLIbQLntA .-
80~*Άσσος   κάστρο  Κεφαλονιά ενημέρωση αφήγηση διαδρομή  29/05/2016: https://youtu.be/7zCH9uEb9SE  .-
81 ~*Άσσος  διαδρομή ενημέρωση 29/05/2016  ανέκδοτα Μύρτος: https://youtu.be/ma_txxuabuo .-
~*Κεφαλονιά  ανέκδοτο  και διαδρομή  29/05/2016 :
https://youtu.be/TZ-H6tW3eqo  .-
~*Κεφαλονιά  διαδρομές με όμορφα ανέκδοτα  28/05/2016:
https://youtu.be/fJlfETEDE7g  .-
~*Κεφαλονιά  διαδρομή από τα χωριά  28/05/2016:
 https://youtu.be/urmQqL95plE .-
85 ~*Κεφαλονιά  ενημέρωση  διαδρομές  29/05/2016:
 https://youtu.be/ShJF3N_DNnw .-
~*Κεφαλονιά  τραγουδάει ο Βασιλάκης  μας 29/05/2016:
~*Κεφαλονιά διαδρομή και τραγούδι μικρός Βασιλάκης  29/05/2016: https://youtu.be/v-cFLIq2Be8  .-
~*Κεφαλονιά όμορφες διαδρομές ενημέρωση ιστορία για Οδυσσέα 28/05/2016: https://youtu.be/dcj7yUehels .-
90 ~*Κουρουκλάτα  διαδρομή ανέκδοτα  και  καμπαναριά μετά-σεισμικό Παναγίας  29/05/2016: https://youtu.be/mTWV_0PwR-g .-
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου