Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Στο αγιάζι της ενημέρωσης Arfara News Παρασκευή 04 Μαρτίου 2016

Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Arfara News Παρασκευή 04 Μαρτίου  2016:
~

~ «Θεέ μου παντοδύναμε , Συ που δημιούργησες τον άνθρωπο κατά την δική σου εικόνα και του ΄έδωσες την ζώσα και λογική ψυχή , .ώστε να Σε αναζητεί και να στέκεται υπεράνω των δημιουργημάτων σου , δίδαξέ μας να ερευνούμε τα έργα των χειρών σου κατά τέτοιο τρόπο , ώστε να υποτάσσουμε τα επίγεια προς δικιά μας χρήση και να ενισχύουμε το λογικό μας , για να το θέτωμεν στη δικιά σου υπηρεσία .- Βοήθησέ μας να δεχόμαστε τους λόγους σου και να πιστεύουμε σε κείνο , τον οποίο έστειλες για να μας δώσεις , την επιστήμη του ελέους , και την άφεση των αμαρτιών μας .! Κύριε Ιησού Χριστέ , Ελέησον με τον αμαρτωλόν ! ΑΜΗΝ !,» {Προσευχή }.- 

Η πνευματική ζωή , είναι το πνευματικό μέρος της Ανάστασης , διαδέχεται την γήινη , όπως την εξηγεί και η χριστιανική πίστης .- πρόκειται , για τη ζωή στο χώρο της αιωνιότητας , η οποία δεν είναι μια απλή διάδοχος κατάσταση , αλλά κερδίζεται με έργα αρετής , αγαθότητας και με συμπεριφορά αγάπης προς το Θεό μας , και προς τον πλησίον μας , και γενικά με την κατά Χριστό αληθινή ζωή .-
*
~Προσευχή :, είναι , η τάση του πνεύματος , προς την άϋλον υπόσταση του κόσμου μας .
Είναι , η ανύψωση της ψυχής μας , προς τον Θεό μας .
Είναι εκδήλωση αγάπης και λατρείας προς τον Θεό μας .
Είναι , η προσπάθεια του κάθε ανθρώπου , να επικοινωνήσει με το αόρατο όν , τον δημιουργό των πάντων , τον Θεό μας .
Είναι , η υπέρτατη σοφία , δύναμη και ομορφιά των πάντων , ο πατέρας μας , ο σωτήρας μας , ο Αληθινός Θεός μας .- ( Σοφά Λόγια Σοφών ανθρώπων . ).-

~
~Ο άνθρωπος είναι κατ΄ εξοχήν μεταφυσικό και ηθικό λογικό ον . Η ηθική είναι η πεμπτουσία της ανθρωπίνης προσωπικότητος .-
~Το πρόβλημα της μοίρας του ανθρώπου μετά το θάνατο συνδέεται με την παρούσα ζωή .-
~Η ζωή μέσα στο χρόνο είναι μόνο μια στιγμή , αλλά η προοπτική είναι στην αιωνιότητα .-
~ Η πίστη στο Θεό είναι αναμφισβήτητη και πρέπει να είναι . Αυτό είναι η πηγή της ηθικής του .-
~Την πίστη στην αθανασία της ψυχής , βεβαιώνει ο ίδιος ο θάνατος .-
~Ο θάνατος είναι το τα τέλος της ζωής  και η ζωή είναι το τέλος του θανάτου .-
~Η νίκη του θανάτου αποκαλύπτει τη νίκη του φωτός  , κατά του σκότους .- ~Η πίστη μας πρέπει να ατενίζει , την πίστη στην αθανασία της ψυχής και στο Θεό μας .-
~Ο Ιδρώτας , της δουλειάς του ανθρώπου , είναι το δάκρυ της ψυχής !.-

*** Δωρεάν θρησκευτικός γάμος και βάφτιση στη Νέδουσα 

Είναι γεγονός ότι ένας γάμος ή μια βάφτιση κοστίζουν. Μέσα, δε, στα έξοδα των δύο μυστηρίων περιλαμβάνονται τα χρήματα προς το ναό, η έκδοση αδειών στο πρώτο μυστήριο, όπως και η δεξίωση που συνήθως γίνεται μετά. Στο Facebook, όμως, βρήκαμε ένα κείμενο που μόνο «στα ψιλά» δεν μπορεί να περάσει… Αντίθετα, μάλλον θα χαροποιήσει πολλά ζευγάρια που θέλουν να παντρευτούν ή να βαφτίσουν το παιδί τους με ελάχιστα έξοδα. Αφορά στον Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης στη Νέδουσα, όπου οι άνθρωποι του ναού έχουν φροντίσει έμπρακτα για το χαμηλότερο δυνατό κόστος. Το κείμενο που ακολουθεί παρατίθεται αυτούσιο, όπως το βρήκαμε στο διαδίκτυο: Σας ενημερώνουμε ότι στην Νέδουσα και στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης το μυστήριο του Γάμου και της Βάπτισης ήταν, είναι και θα είναι δωρεάν σύμφωνα με τους Ιερούς κανόνες της Πίστεώς μας. Ακόμη σας κάνουμε γνωστό ότι το Εκκλησιαστικό συμβούλιο θα προσφέρει ως δώρο σε ΟΛΟΥΣ τους μελλόνυμφους που θα τελέσουν το μυστήριο στο χωριό μας τις άδειες του Γάμου, καθώς και ότι ο πολιτιστικός σύλλογος Νεδουσαίων παραχωρεί δωρεάν για δεξίωση γάμου ή βάπτισης τον καταπράσινο χώρο στο Μαρδάκι μαζί με τραπέζια, καθίσματα και ηχητικό σύστημα για μουσική. Μην καταφεύγετε στον πολιτικό γάμο για οικονομικούς λόγους ή για λόγους απρόσμενης εγκυμοσύνης ή εργασίας όπως ισχυρίζεστε. Ο πολιτικός γάμος είναι για τους ετερόδοξους και τους αλλόθρησκους, όχι για εμάς τους Ορθόδοξους. Ο γάμος στην Εκκλησία είναι το ευλογημένο μυστήριο της αγάπης και του έρωτα από τον Τριαδικό Θεό μας! Π.Μπ. - 

***  Αποκριάτικο Beach Party την Κυριακή στην Στούπα         

       
Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Δυτικής Μάνης διοργανώνει αποκριάτικο BEACH PARTY στην παραλία της Στούπας την Κυριακή 6 Μαρτίου  από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι την Δύση του ήλιου τουλάχιστον. Θα υπάρχουν οργανωμένα παιχνίδια για τα παιδιά, εργαστήριο Μάσκας, φαγητό ποτό μουσική και χορός. Στις 3:00 θα γίνει συναυλία με τον μοναδικό Kostis Sfetsas Oneman Band. Σας περιμένουμε!!!!
Facebook: Γονείς και παιδιά 1ου Δημοτικού Σχολείου Δυτικής Μάνης
Τα έσοδα θα στηρίξουν τις δραστηριότητες του συλλόγου.  

***  Μάρτυρας υπεράσπισης Μιχαλολιάκου ο Γ. Μπουλούκος, με ασάφειες οι εξηγήσεις του          

     
Έντονη αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην Εφημερίδα των Συντακτών, για δημοσίευμα που υπογράφει ο συντάκτης Γιάννης Μπασκάκης, και στο Συμπαραστάτη του Πολίτη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Γιώργο  Μπουλούκο, ενώ τρεις βουλευτές της Πελοποννήσου ζητούν την παραίτησή του.
Αφορμή στάθηκε δημοσίευμα της εφημερίδας, το οποίο φέρει τον κ. Μπουλούκο ως μάρτυρα υπεράσπισης του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Ν. Μιχαλολιάκου.
Στην απάντησή του, ο κ. Μπουλούκος δεν ξεκαθαρίζει αν πράγματι είναι μάρτυρας στη δίκη, ενώ από χθες στην υπόθεση μπήκαν με ανακοίνωσή τους και οι βουλευτές Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος (Αρκαδίας), Ιωάννης Μανιάτης (Αργολίδας) και Λεωνίδας Γρηγοράκος (Λακωνίας).
  «Ο Συμπαραστάτης του Φίρερ»
Στο δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρεται: «Τις τελευταίες μέρες έχουν διαρρεύσει τα ονόματα των προσώπων που προτείνει ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκος να καταθέσουν στη μεγάλη δίκη ως μάρτυρες υπεράσπισής του.
Και βέβαια, δεν προκαλεί έκπληξη το πλήθος των στελεχών της ναζιστικής οργάνωσης που σπεύδουν να “υπερασπιστούν” τον αρχηγό τους, όπως ο στενός του συνεργάτης, Ιωάννης Βουλδής, ή ο Άρης Σπίνος, υποψήφιος με τη Χρυσή Αυγή στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις και πρώην διευθυντής της εφημερίδας “Ακρόπολη”, η οποία ανήκει στον υπόδικο, πλέον, για την υπόθεση του κυκλώματος εκβιαστών, Π. Μαυρίκο.
Εντύπωση, όμως, προκαλεί το γεγονός ότι ανάμεσα στα ονόματα των γνωστών χρυσαυγιτών βρίσκεται κι αυτό του Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Γιώργου Μπουλούκου.
Όπως φαίνεται, λοιπόν, ο κ. Μπουλούκος προτίθεται να αφήσει για λίγο τα καθήκοντα του ευαίσθητου πόστου που έχει αναλάβει, προκειμένου να υποστηρίξει στο δικαστήριο τον αρχηγό της ναζιστικής οργάνωσης, η οποία βαρύνεται με πλήθος εγκληματικών επιθέσεων εναντίον πολιτικών της αντιπάλων και μεταναστών και κατηγορείται για δύο δολοφονίες.
Και είναι προφανές ότι ο συνήγορος του Μιχαλολιάκου, Τ. Μιχαλόλιας, ως έμπειρος ποινικολόγος, θα έχει φροντίσει να αποσπάσει τη συναίνεση του κ. Μπουλούκου, προτού εντάξει το όνομά του στη σχετική λίστα των μαρτύρων υπεράσπισης.
  Φίλοι από παλιά
Ο δικηγόρος Γ. Μπουλούκος ήταν η επιλογή του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη, για τη θέση του Συμπαραστάτη του Πολίτη και εξελέγη τελικά τον Μάιο του 2015, έπειτα από σειρά άκαρπων συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Δε στηρίχτηκε, όμως, μόνο από την παράταξη Τατούλη. Στηρίχτηκε και από τη Χρυσή Αυγή. Μάλιστα ο περιφερειακός σύμβουλος της οργάνωσης, Δημήτρης Δολτσινιάδης, είχε δηλώσει τότε ότι ψηφίζει “έναν εκλεκτό Πελοποννήσιο”, σπεύδοντας να διευκρινίσει γι' αυτόν ότι “ουδεμία σχέση έχει με τη Χρυσή Αυγή”.
Ο Γ. Μπουλούκος ήταν υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στις βουλευτικές εκλογές του 2007, στην Περιφέρεια της Β’ Αθηνών. Παράλληλα, είναι γνωστός και από τη συνδικαλιστική του δράση στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, όπου σήμερα κατέχει θέση αντιπροέδρου. Πρωτοστατούσε, μάλιστα, και στις πρόσφατες κινητοποιήσεις του Συλλόγου.
Είναι γνωστός, όμως, και από την ιδιότητά του ως συνηγόρου υπεράσπισης σε υπόθεση επίθεσης με μαχαίρι εναντίον Νιγηριανού μετανάστη το 2009 στον Άγιο Παντελεήμονα. Ο κατηγορούμενος και εντολέας του κ. Μπουλούκου δεν είναι άλλος από το δημοσιογράφο Γιώργο Φράγκο, αρχισυντάκτη της εφημερίδας “Εμπρός”, η οποία αποτελεί έντυπο όργανο της Χρυσής Αυγής».
  Απάντηση Γ. Μπουλούκου
Αντιδρώντας στο δημοσίευμα, ο κ. Γ. Μπουλούκος εξέδωσε χθες ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει: «Σχετικά με τις συκοφαντικές αναφορές που δημοσιεύει σήμερα η Εφημερίδα  των Συντακτών και αφορούν στην οικογενειακή, επαγγελματική και πολιτική μου πορεία, δηλώνω:
Τόσο η οικογενειακή μου Ιστορία και παράδοση αγώνων για τη Δημοκρατία όσο και η υποδειγματική, αταλάντευτη και ασυμβίβαστη προσωπική μου διαδρομή και προσήλωση στις δημοκρατικές αξίες και αρχές, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο σε κανέναν συκοφάντη με υπονοούμενα να σπιλώνει το όνομά μου. Ντροπή σας…!
Σε όλους όσοι ενοχλούνται, από όπου και αν αυτοί προέρχονται, για την αγωνιστική μου δράση ως αντιπρόεδρος του ΔΣΑ, τους διαμηνύω ότι θα συνεχίσω πρωτοστατώντας να αγωνίζομαι ακόμη πιο δυναμικά για τα δίκαια αιτήματα του πρώτου επιστημονικού συλλόγου της χώρας μας και όλων των συναδέλφων μου».
  «Να παραιτηθεί»
Σε κοινή τους δήλωση οι τρεις βουλευτές Πελοποννήσου αναφέρουν ότι η αποκάλυψη αυτή προκαλεί αλγεινή εντύπωση και τονίζουν: «Οι πολίτες της Πελοποννήσου προσδοκούν από τον κ. Μπουλούκο να υπερασπισθεί τα δικά τους έννομα συμφέροντα και να συμπαρασταθεί στους επαγγελματίες και στις επιχειρήσεις της περιοχής, και όχι φυσικά στις ανομίες εγκληματιών που έχουν αναλάβει την ευθύνη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και έχουν προπηλακίσει εντός της αιθούσης του Κοινοβουλίου και τον τότε γραμματέα της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ι. Μανιάτη.
Καλούμε τον περιφερειάρχη να τον ανακαλέσει άμεσα από τη θέση του, στην οποία διορίσθηκε με τη σύμφωνη γνώμη της παράταξης της ΧΑ, στην Περιφέρεια.
Αν ο κ. Μπουλούκος ξεπληρώνει “γραμμάτια” στην εν λόγω παράταξη, οι Πελοποννήσιοι πάντως πληρώνουν φόρους για τη στελέχωση ενός κατεξοχήν δημοκρατικού θεσμού με δημοκράτες πλήρους απασχόλησης». Β.Β.
 
*** ΣΟΚ! Απομονώνουν την Ελλάδα οι Ευρωπαίοι! Μας αφήνουν μόνους!
ellassssssssssssssssssssssssssssssssssss
~ «Ο κίνδυνος επιθέσεων των ισλαμιστών τρομοκρατών στην Ευρώπη είναι υψηλός» σύμφωνα με την ετήσια έκθεση των ιταλικών μυστικών υπηρεσιών που κοινοποιήθηκε σήμερα στο ιταλικό κοινοβούλιο.
 «Μπορεί να τεθούν σε εφαρμογή επιθέσεις “θεαματικού χαρακτήρα” σαν και αυτές του Παρισιού», προσθέτουν οι ιταλικές μυστικές υπηρεσίες, σύμφωνα με τις οποίες «με τα τραγικά συμβάντα του Παρισιού ξεκίνησε μια στρατηγική επίθεση κατά της Δύσης η οποία πρόκειται να συνεχισθεί».
 Η ετήσια αυτή έκθεση προσθέτει ότι «δεν υπάρχουν αποδείξεις σχετικά με κινδύνους παρείσδυσης τρομοκρατών στις μεταναστευτικές ροές από την βόρειο Αφρική» ενώ ο κίνδυνος είναι «ουσιαστικότερος σε ότι αφορά τα Βαλκάνια» xartissssss
profit
~  Ο Μητροπολίτης  Μόρφου Νεόφυτος  επανέλαβε τις  προφητείες του Αγίου  Όρους και συγκεκριμένα του Αγίου Παΐσίου, για την επικείμενη  ήττα της Τουρκίας, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ορθοδοξία.
 Στη ιστοσελίδα AgionOros.ru υπήρξαν  πολλές ερωτήσεις από εκατοντάδες Ρώσους πιστούς, σχετικά με τις προφητείες Αγίου  Παΐσίου για την απελευθέρωση της Κωνσταντινούπολης και τον επερχόμενο Ρωσο-τουρκικό πόλεμο.

***  Είδηση ΣΕΙΣΜΟΣ που κρύβουν! 3 εκατ. μετανάστες στην Ελλάδα…
kosmos
~ Απόρρητο έγγραφο της Κομισιόν δείχνει τα σχέδια της Ευρωπαικής Ένωσης να αντιμετωπιστεί η διέλευση 3 εκατ. μεταναστών που ουσιαστικά αν και δεν αναφέρεται ευθέως βρίσκονται στην Ελλάδα!
Η ΕΕ με οικονομικά ανταλλάγματα και μικρές ελαφρύνσεις του προγράμματος επιχειρεί να εξοντώσει την Ελλάδα και να υποδεχτεί όλες τις μεταναστευτικές ροές.
Η χώρα μας όπως όλα δείχνουν θα αναγκαστεί να απορροφήσει όλη την μεταναστευτική κρίση που έχει ξεσπάσει.
Ειδικότερα, το εσωτερικό (και διαβαθμισμένο ως απόρρητο) έγγραφο της Ε.Ε. στο ερώτημα «Προβλέπει η Κομισιόν ότι 3 εκατομμύρια μετανάστες μπορούν να φτάσουν μέχρι το τέλος του 2016;» απαντά πως «ως μέρος των φθινοπωρινών οικονομικών προβλέψεων του 2015, η Ε.Ε. έχει επιχειρήσει μια πρώτη προκαταρκτική αξιολόγηση των μακροοικονομικών επιπτώσεων της εισροής μεταναστών... Ο αριθμός των 3 εκατομμυρίων (σ.σ.: μεταναστών εννοείται) πρέπει να εξεταστεί στο πλαίσιο αυτό: είναι μια τεχνική υπόθεση, δεν αποτελεί πρόβλεψη και σίγουρα δεν είναι πρόγνωση. Ο σκοπός αυτής της άσκησης είναι να κατανοήσουμε την πιθανή επίδραση της εισροής μεταναστών στο ΑΕΠ, τα δημόσια οικονομικά και την αγορά εργασίας...».
Είναι όμως γνωστό εξάλλου πως από τη χώρα μας έχουν ήδη περάσει πάνω από 500.000 μετανάστες. Συνεπώς  το νούμερο των 3 εκατομμυρίων δεν φαίνεται αφύσικο. Με δεδομένο επίσης πως το 90% των Σύριων και άλλων προσφύγων έρχεται πλέον από τα ανατολικά μας σύνορα και δευτερευόντως από την Ιταλία, είναι δεδομένο πως η Ευρώπη προετοιμάζεται για μια ανθρώπινη «βόμβα» που θα σκάσει στο Αιγαίο.
eggrafo
 ***  ΕΓΓΡΑΦΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ! 911.000 οι μετανάστες και όχι 70.000! Λένε ψέματα όλοι...
gasgxv
~ Καθημερινά στην τηλεόραση ακούμε πως μέσα στο 2015 πέρασαν 70.000 πρόσφυγες και μετανάστες από την Ελλάδα, τα νούμερα όμως είναι τελείως διαφορετικά κι εκθέτουν ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση.
Συγκεκριμένα, ύστερα από ερώτηση του Βουλευτή κ. Δ. Κυριαζίδη, σχετικά με το πόσοι μετανάστες πέρασαν από τα σύνορα μέσα στο 2015, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Ν. Τόσκας εξέδωσε έγγραφο, στο οποίο είναι υποχρεωμένος βάσει νόμου να αναφέρει τον αληθινό αριθμό των μεταναστευτικών ροών.
Ο αληθινός λοιπόν αριθμός ανέρχεται σε 911.471 και αφορά κατά κύριο λόγο υπηκόους Συρίας, Αφγανιστάν και Ιράκ. Από αυτόν τον τεράστιο όγκο μεταναστών, επαναπροωθήθηκαν μόνο οι 20.868.
Καταλαβαίνουμε λοιπόν πως πρόκειται για μία καλοστημένη απάτη που οργανώνει η κυβέρνηση από κοινού με τα media. Ο αριθμός που προβάλλεται είναι εσκεμμένα μικρότερος προκειμένου να εξυπηρετηθούν πολιτικά συμφέροντα.
Δείτε το έγγραφο που "καίει" την κυβέρνηση!
dadagdh

***  ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΔΕΟΣ! Στην Αμφίπολη είναι ο Μέγας Αλέξανδρος!
alexanderthegreat
~  Την αποτύπωση της χρήσης του χώρου στον τύμβο Καστά δίνουν οι ανάγλυφες παραστάσεις της ζωφόρου από το βάθρο του λέοντα. Μια μακεδονική εικονογραφία δείχνει στρατιώτες εν ώρα μάχης αλλά και το πρόσωπο που ηγείται.
Η ζωφόρος του λέοντα όχι μόνο χρονολογεί ολόκληρο το ταφικό συγκρότημα, αλλά συνδέει τη λειτουργικότητα του υπάρχοντος μνημείου με ένα σύνολο και άλλων πολύ σημαντικών πραγμάτων μέσα στον περιχαρακωμένο χώρο.
Το στοιχείο αυτό τελικά επιβεβαιώθηκε και σε συνδυασμό με τα όσα δίνει το υπάρχων μνημείο, οι ανακοινώσεις στο Αρχαιολογικό Συνέδριο Θεσσαλονίκης θα έχουν τη μορφή βομβών κατά ριπάς και θα προκαλέσουν μείζον θέμα τόσο στο ΥΠ.ΠΟ που υιοθέτησε το πόρισμα περί ρωμαϊκής δημιουργίας του τάφου, αλλά κυρίως σε όσους το συνέταξαν και το υποστήριξαν.
Οι έως τώρα έρευνες πάντως της ανασκαφικής ομάδας έχουν προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό και θεωρείται βέβαιο ότι τα μέλη της προσανατολίζονται σε κάτι πολύ μεγαλύτερο από όσα ήδη γνωρίζουμε. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι στρέφονται και στην Αλεξάνδρεια, καθώς τα ίχνη της αρχαίας πόλης που ίδρυσε ο Μέγας Αλέξανδρος μπορούν να συμπληρώσουν κομμάτια του παζλ.
Τι μπορεί όμως να είναι «αυτό το άλλο» που κρύβει ο τύμβος Καστά; Μήπως είναι ένας δεύτερος τάφος; Και αν «ναι» ποιος μπορεί να βρίσκεται εκεί;
Οι ηλεκτρικές τομογραφίες της ομάδας του Γρηγόρη Τσόκα δίνουν ήδη τη δυνατότητα δημιουργίας ενός μοντέλου του πυρήνα του τύμβου
Σύμφωνα με τις πρώτες παρατηρήσεις επιβεβαιώνεται απόλυτα ότι ο Καστάς είναι τύμβος και έχει πάρει τη μορφή που έχει από ανθρώπινες παρεμβάσεις ενώ απεικονίζονται όλες οι τεχνητές φάσεις, σε σημεία που χρίζουν άμεσης ανασκαφής.
Στο μεταξύ ισχυρή βάση διαφαίνεται ότι έχει η υπόθεση εργασίας που μελετούσε το ΥΠ.ΠΟ το 2014 ότι στην Αμφίπολη είναι θαμμένη η Ολυμπιάδα και ο Ηφαιστίωνας.
Δεν είναι μόνον ο μυστηριακός χαρακτήρα που αποκτάει το μνημείο αλλά κυρίως οι διαστάσεις που προσλαμβάνει ως αποτέλεσμα της σύνδεσης δεδομένων και πηγών.
Το μνημείο της Αμφίπολης, εκτός από λατρευτικός χώρος, ταφικό μνημείο, λειτουργούσε και ως ένα μαντείο του κυβερνητικού κράτους που κατασκευάσθηκε με εντολή του Μέγα Αλέξανδρου το οποίο όμως αποτελούσε και ένα σημείο αναφοράς της μητέρας του Ολυμπιάδας.
Πηγές αναφέρονται σ έναν ιερό χώρο που προϋπήρχε στην περιοχή και ίσως στον τύμβο Καστά πριν την κατασκευή του μνημείου.
Γνωρίζουμε επίσης ότι από την Αμφίπολη, ο Πυθαγόρας προέβλεψε το θάνατο του Ηφαιστίωνα και του Μέγα Αλέξανδρου όπως επίσης ότι η Ολυμπιάδα ήταν μύστης δηλαδή μάντης στην υψηλότατη ιεραρχία και έχει άμεση σχέση με τα Καβείρα μυστήρια.
του Γιώργου Ροδάκογλου taa
tab
tac
tad
taef
taeg
tai
taj
tak
tal
tam

***  Περιστατικό ΞΕΦΤΙΛΑ από το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών!
theo
~ Φήμες κυκλοφόρησαν σχετικά με έναν διάλογο σε... χαλαρή διάθεση λίγο πριν κάτσουν στις θέσεις τους οι πολιτικοί αρχηγοί για το Συμβούλιο.
Ο κόσμος καίγεται και αυτοί μιλούν για… την εξωτερική τους εμφάνιση!
Ο Πάνος Καμμένος εμφανίστηκε φανερά πιο αδυνατισμένος κάτι που σχολιάστηκε από τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη.
«Πάνο, κάνεις δίαιτα;» φέρεται να του είπε, με τον Υπουργό Άμυνας να του απαντά: «Εχω χάσει 19 κιλά»!
Η δίαιτα του… μνημονίου φαίνεται πως πιάνει τόπο για τον Πάνο Καμμένο.
Αναμένουμε επίσημη επιβεβαίωση αυτής της σπουδαίας στιχομυθίας...


***  ΤΩΡΑ! Ομολογία ΣΟΚ από Τσίπρα! "Δε μπορώ να διαχωρίσω τους πρόσφυγες από τους μετανάστες!"
allllllllekshs
~ Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, φαίνεται πως επικράτησε πανικός για λίγη ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών.
Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας σόκαρε τους πολιτικούς αρχηγούς, όταν δήλωσε πως δεν δύναται να διαχωρίσει τους πρόσφυγες από τους μετανάστες. Πρόκειται για δήλωση του Αλέξη Τσίπρα με μεγάλο πολιτικό βάρος, η οποία αναμένεται να προκαλέσει τις ανάλογες αντιδράσεις.
Λίγο νωρίτερα, όπως σας ενημερώσαμε με προηγούμενο άρθρο του voicenews.gr, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης είχε δηλώσει πως δεν επρόκειτο να εισέλθει στη σύσκεψη αν δεν συζητηθεί το ζήτημα δημιουργίας Οικουμενικής κυβέρνησης.

*** ΕΚΤΑΚΤΟ! Έρχονται ακραία καιρικά φαινόμενα...
ghsdc
~  Επιδεινώνεται η κακοκαιρία από ώρα σε ώρα, καθώς ήδη πλήττεται κατά τόπους η χώρα με ισχυρές καταιγίδες. Μάλιστα σε ορισμένες περιοχές παρατηρήθηκε και χαλαζόπτωση και χιόνια, κυρίως στα ορεινά.
Τα φαινόμενα θα περιοριστούν από βράδυ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Για σήμερα στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις και κατά τόπους βροχές, ενώ πρόσκαιρα θα έχουμε καταιγίδες το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Πάντως στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε αυξημένες βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες αναμένεται να πλήξουν και τη Δυτική Μακεδονία και τη Θράκη. Από το βράδυ θα έχουμε βελτίωση ενώ οι άνεμοι θα πνέουν Δυτικοί-Νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη Μακεδονία θα έχουμε χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά, ενώ από το απόγευμα θα εξασθενήσουν τα φαινόμενα.
Για τα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά Ελλάδα και την Δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Επίσης αναμένονται χιόνια σε ορεινά και ημιορεινά, ενώ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν Δυτικοί-Νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα αγγίξουν κατά τόπους τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο το κλίμα θα είναι ψυχρότερο, αφού η θερμοκρασία θα είναι  3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο θα έχουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως το απόγευμα. Αναμένεται βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν Δυτικοί-Νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, στα νότια 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι νεφελώδης με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες γίνονται ισχυρές κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν Δυτικοί-Νοτιοδυτικοί 5 με 6 και κατά τόπους 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

***

*** Αθλητική ενημέρωση :

***  Καλογιαννίδης: «Όποιος δεν αντέχει την πίεση να πάει σπίτι του»

Φορτσάρει για Ερμιονίδα η Καλαμάτα Σε ρυθμούς Ερμιονίδας κινείται η ομάδα της Καλαμάτας, με τις προπονήσεις να φιλοξενούνται τις τελευταίες ημέρες στο Στάδιο της Παραλίας, όπου θα διεξαχθεί και η κυριακάτικη αναμέτρηση για την 20ή αγωνιστική της Γ’ Εθνικής, που είναι κρίσιμη και για τις δύο πλευρές στη «μάχη» παραμονής. Ο προπονητής Κώστας Καλογιαννίδης επέλεξε την επιστροφή σε αυτό το γήπεδο αντί για εκείνο του Μεσσηνιακού, όχι μόνο λόγο της σαφώς καλύτερης κατάστασης του χλοοτάπητα, αλλά και επειδή θεωρεί ότι ευνοεί τους «μελανόλευκους» που υπερέχουν μεταξύ άλλων σε ταχύτητα. Το άγχος είναι ίσως το μοναδικό εμπόδιο που μπορεί να σταθεί ανάμεσα στην κατάκτηση του 3πόντου και την τοπική μας ομάδα, η οποία έχει ανέβει αγωνιστικά σκαλιά, όπως απέδειξε και με την εντυπωσιακή νίκη στο Άργος. Ωστόσο, ούτε κι αυτό …επιτρέπει ως δικαιολογία ο νεαρός κόουτς της Μαύρης Θύελλας, λέγοντας απερίφραστα «όποιος δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στην πίεση να πάει σπίτι του», συμπληρώνοντας ότι η Καλαμάτα θα πρέπει να είναι την Κυριακή πολύ καλή και προσεκτική για να πάρει τη νίκη και να κάνει επιτέλους ένα μεγάλο βήμα παραμονής. Χ.Ε. -


***   ΠΑΟΚ: Μας τάραξαν στο ήθος οι Ελληναράδες του Ολυμπιακού
Ο χαρτοπόλεμος συνεχίζεταιΠΑΟΚ: Μας τάραξαν στο ήθος οι Ελληναράδες του Ολυμπιακού   Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Κυριάκος -Κυριάκος   

~ Για μια ακόμη φορά στα τελευταία 24ωρα, ο «χαρτοπόλεμος» μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού, έλαβε συνέχεια.
Μετά την ανακοίνωση των Πειραιωτών που χαρακτήριζαν τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη ως… φιλοξενούμενο στη χώρα, ο «Δικέφαλος» εξέφρασε την επίσημη θέση του, μέσω του υπεύθυνου επικοινωνίας της ΠΑΕ, Κυριάκο -Κυριάκο, ο οποίος πέρα από τις επενδύσεις του Σαββίδη στη χώρα, έκανε λόγο και για… Ελληναράδες με λογαριασμούς στο εξωτερικό.
Αναλυτικά:
«Μας έχει ταράξει στο ήθος και τον πολιτισμό ο Ολυμπιακός δυο μέρες τώρα! Εντυπωσιακό! Σήμερα ούτε λίγο ούτε πολύ αποκαλούν φιλοξενούμενο στην Ελλάδα τον Ιβάν Σαββίδη.
Αυτόν που έφερε 250 εκατομμύρια σε επενδύσεις και προσέλαβε 1.000 ανθρώπους την τελευταία τετραετία της σκληρής κρίσης.
Και το λένε φορώντας τις XXXL φουστανέλες τους οι Ελληναράδες με τους λογαριασμούς στο εξωτερικό. Ακόμη η ομπρέλα σας δεν έκλεισε;».  Newsroom ΔΟΛ

***   Σαββίδης: «Να δεσμευτούμε ενώπιον του πρωθυπουργού για υγιή ανταγωνισμό»
Δήλωση στη σελίδα του ΠΑΟΚΣαββίδης: «Να δεσμευτούμε ενώπιον του πρωθυπουργού για υγιή ανταγωνισμό»
Πως συμφωνεί με την πρόταση συνάντησης ιδιοκτητών των ΠΑΕ γνωστοποίησε ο Ιβάν Σαββίδης με δήλωση του, η οποία αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΟΚ.
Στην ανακοίνωση αναφέρει ότι η πρόταση του προς τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, ήταν να διεξαχθεί εκ νέου ο αγώνας με ξένους διαιτητές, όπως και ο επαναληπτικός.
Τέλος προτείνει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, όπου όλοι οι ιδιοκτήτες των ομάδων θα δεσμευθούν για έναν υγιή ανταγωνισμό.
Αναλυτικά:
«Όλοι γνωρίζουν ότι στο ελληνικό ποδόσφαιρο υπάρχουν σοβαρά προβλήματα. Σήμερα βρισκόμαστε στο χειρότερο σημείο όμως και για το λόγο αυτό υποχρεούμαστε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση με αποφασιστικά βήματα και να καταπολεμήσουμε τις αιτίες των προβλημάτων.
Με χαρά αποδέχομαι την πρόταση του ιδιοκτήτη της SKODA Ξάνθη, κυρίου Χρήστου Πανόπουλου, όπως αυτή εκφράστηκε χθες, γιατί πιστεύω ότι η συνεργασία μεταξύ των ιδιοκτητών θα μπορούσε να είναι το πρώτο βήμα σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Ωστόσο απαραίτητη προϋπόθεση για την αντιστροφή του κλίματος στο ποδόσφαιρο, και κατά συνέπεια στην ελληνική κοινωνία που ενδιαφέρεται γι’ αυτό, θα ήταν ένα δεύτερο επίσης πολύ σημαντικό βήμα. Μια συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, όπου όλοι οι ιδιοκτήτες των ομάδων θα δεσμευθούν για υγιή ανταγωνισμό.
Καταλαβαίνουμε πόσο δύσκολα αποφάσισε ο υπουργός την διακοπή του θεσμού του Κυπέλλου, ως άνθρωπος που αγαπά το ποδόσφαιρο. Άλλωστε, όλοι όσοι αγαπάμε αυτό το υπέροχο άθλημα υποφέρουμε από αυτή την απόφαση. Αν το ελληνικό ποδόσφαιρο διεξαγόταν με δίκαιους όρους, θα ήταν δίκαιη και μια λαμπρή απονομή του νικητή μετά από έναν καταπληκτικό τελικό. Και αν ο ΠΑΟΚ δεν άξιζε αυτόν τον τίτλο θα το αποδεχόμασταν, όπως αποδεχόμαστε την ήττα μας σε κάθε δίκαιο παιχνίδι.
Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι η πρότασή μου προς τον κύριο Μαρινάκη –πριν την υπουργική απόφαση- ήταν η επανάληψη του τελευταίου αγώνα με διεθνείς ξένους διαιτητές και αντίστοιχη διεξαγωγή του δεύτερου αγώνα μόνο με τους ίδιους όρους. Σε αντίθεση περίπτωση η αποχώρησή μας από το Κύπελλο ήταν η μόνη διέξοδος κάτω από τις υπάρχουσες συνθήκες».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
***
 
~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΡΤΙΟΥ  2016  : 
    ~  Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  01  Μαρτίου  2016  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-01-2016.html  .- 
~ ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας Τρίτη 01 Μαρτίου  2016  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/03/01-2016.html .-                                                        ~
~Η Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη 02  Μαρτίου  2016  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-02-2016.html  .-  

~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  04 Μαρτίου  2016 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-04-2016.html  .-
~        
~ Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων: 
 1. STAMOS
-ARFARA -GREECE
, 2. Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
, 3. Stamos
Arfara Messinias Greece
, 4. ARFARA - KALAMATAS , 5. ASTERAS ARFARON
2011
, 6. Arfara-Messinias 2 , 7. stamos-dynami , 8. Arfara-Messinias , 9. Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
, 10. vlasios , 11. ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
12. http://arfara-messinias-stamos-2010  , ~13. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
14. http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , 
15. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com , https://www.facebook.com/panathinaikokoinima , ^ STAMOS -ARFARA -GREECE ,^  stamos-dynami  ,^ Arfara-Messinias  ,^, Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , Arfara-Messinias 2  ,

~ ***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4486 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =  Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2795 video.     σταμος σκουλικας ,  3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,. http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2819   video. -  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10.097  βίντεο   .- 
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4801 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 590 /  -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.561   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   568 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  510. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  139  .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-  
~

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου