Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 01 Ιανουαρίου 2016

 Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS    στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  01  Ιανουαρίου  2016   :

 Μιά  Ευλογημένη καλή  Χρονιά  το  2016  με πολύ Υγεία , Ευημερία , Αγάπη , Ειρήνη και  Δημιουργικότητα , για  όλους  μας , σ΄ όλο  τον πλανήτη  μας ! Η  προστασία  της  Παναγία  μας ας είναι πάντα  σκέπη  όλων  μας  !  ΧΡΟΝΙΑ  ΠΟΛΛΑ  ! με πολλές  θερμές Ευχές , σ΄ όλους  τους  Εορτάζοντες γιά  επιτυχίες  σ΄όλους το  προσδοκώμενους στόχους  των και επιθυμίες  ....
~ 1 Ιανουαρίου
Η κατά σάρκα περιτομή του Κυρίου(1) ημών Ιησού Χριστού. Βασιλείου(2) αρχιεπισκόπου Καισαρείας Καππαδοκίας (†379) και Εμμελείας της μητρός αυτού. Μάρτυρος Θεοδότου. Μαρτύρων Κυράννης (†1745/51) και Πέτρου, του εκ Τριπόλεως της Πελοποννήσου, και εν Τεμίσι της Μικράς Ασίας αθλήσαντος (†1776). Οσίου Θεοδοσίου, ηγουμένου εν Τριγλία.
(1)Οκτώ ημέρες μετά την αγία γέννηση εκ Παρθένου, οι γονείς του Χριστού τον οδήγησαν στον τόπο όπου οι Ιουδαίοι να τελούσαν την περιτομή. Κατά την περιτομή έλαβε και το όνομα Ιησούς, το οποίο έδωσε ο άγγελος πριν ακόμη συλληφθεί από την Παναγία μητέρα Του. Η περιτομή την οποία εορτάζουμε και τιμούμε ως Δεσποτική εορτή είναι η απάντηση σε όσους ισχυρίζονταν ότι ο Ιησούς εγεννήθη κατά φαντασίαν. Μετά την περιτομή επέστρεψε στην οικία Του, ζώντας ανθρώπινα και “ προκόπτων εν ηλικία και σοφία και χάριτι”.
(2) Γεννήθηκε το 329 από ευσεβείς γονείς, τον εκ Πόντου Βασίλειο και την εκ Καππαδοκίας Εμέλλεια. Έζησε και ήκμασε στους χρόνους του Ουάλεντα, στον οποίο και απέδειξε την κακοδοξία του Αρείου. Έλαβε πολύπλευρη μόρφωση και δίδαξε φιλοσοφία την οποία και έθεσε στην υπηρεσία της Ορθοδοξίας. Το 370 ανήλθε στον αρχιερατικό θρόνο της Καισαρείας της Καππαδοκίας όπου και έδωσε πολλούς αγώνες υπέρ της ορθόδοξης πίστης. Συνέγραψε πλήθος θεολογικών, φιλοσοφικών, ηθικών έργων με τα οποία πολέμησε τις δοξασίες των αιρετικών και δίδαξε το ορθό χριστιανικό φρόνημα και το χριστιανικό τρόπο ζωής. Ένα από τα μεγαλύτερα έργα του στον τομέα της φιλανθρωπίας ήταν η ίδρυση της “ Βασιλειάδας”, συγκροτήματος με ευαγή ιδρύματα. Όντας τύπος ασθενικός εκοιμήθη πρόωρα στα 49 του χρόνια. ~
Σήμερα 01/01/2016 εορτάζουν:
Περιτομή του Κυρίου, Άγιος Βασίλειος ο Μέγας
~
Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης ο διορατικός και θαυματουργόςΝα γίνης αθάνατος από τώρα, πεθαίνοντας για τον κακό εαυτό σου.

Άγιος Στέφανος ο Πρωτομάρτυρας και Αρχιδιάκονος

Άγιος Στέφανος ο Πρωτομάρτυρας και Αρχιδ....
 
Η κατά σάρκα γέννησις του Κυρίου Ιησού Χριστού

Η κατά σάρκα γέννησις του Κυρίου Ιησού Χ....
 
Αγία Ευγενία η Οσιοπαρθενομάρτυς

Αγία Ευγενία η Οσιοπαρθενομάρτυς
 
Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινούπολης

Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος Αρχιεπίσκοπο....
 
Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης ο διορατικός και θαυματουργός

Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης ο διορα....
 
Άγιος Νικόλαος Αρχιεπίσκοπος Μύρων της Λυκίας, ο Θαυματουργός

Άγιος Νικόλαος Αρχιεπίσκοπος Μύρων της Λ....
 
Σύναξις των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και των λοιπών Ασωμάτων και Ουράνιων Αγγελικών Ταγμάτων

Σύναξις των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριή....
 
Όσιοι Στέφανος Μιλιούτιν, Θεόκτιστος ο αδελφός του και Ελένη η μητέρα τους

Όσιοι Στέφανος Μιλιούτιν, Θεόκτιστος ο α....
 
Αγία Ευτροπία

Αγία Ευτροπία
 
Άγιοι Ζηνόβιος και Ζηνοβία τα αδέλφια

Άγιοι Ζηνόβιος και Ζηνοβία τα αδέλφια
~
Μέγας Βασίλειος - Γεωργία Δαμικούκα© (http://www.tempera.gr)Μέγας ΒασίλειοςΜέγας ΒασίλειοςΜέγας ΒασίλειοςΜέγας Βασίλειος - Αγγελική Τσέλιου© (diaxeirosaggelikistseliou. blogspot.com)Μέγας ΒασίλειοςΒιογραφία
«... τὰ τῶν ἀνθρώπων ἤθη κατεκόσμησας». Με τη φράση αυτή, το απολυτίκιο, απόλυτα επιτυχημένα, τονίζει την κοινωνική προσφορά του Άγιου Βασιλείου, που με τη θεία διδασκαλία του στόλισε με αρετές τα ήθη και τη ζωή των ανθρώπων.
Ο Μέγας αυτός πατέρας και διδάσκαλος της Ορθόδοξης Εκκλησίας γεννήθηκε το 329 μ.Χ., κατ' άλλους το 330 μ.Χ., στη Νεοκαισάρεια του Πόντου στο χωριό Άννησα και μεγάλωσε στην Καισάρεια της Καππαδοκίας. Τα δε εγκυκλοπαιδικά λεξικά αναφέρουν σαν πατρίδα του Μ. Βασιλείου την Καισαρεία της Καππαδοκίας. Είχε 8 αδέρφια, 3 αγόρια και πέντε κορίτσια. Από τα 4 αγόρια τα 3 αγόρια έγιναν επίσκοποι (ο Βασίλειος Καισαρείας, ο Γρηγόριος Νύσσης και ο Πέτρος Σεβάστειας) και το ένα μοναχός (ο Ναυκράτιος). Από τις 5 αδερφές του η πρώτη, και συγχρόνως το πιο μεγάλο παιδί της οικογένειας, η Μακρίνα, έγινε μοναχή. Οι γονείς του Βασίλειος (και αυτός), που καταγόταν από την Νεοκαισάρεια του Πόντου και Εμμέλεια, που καταγόταν από την Καππαδοκία, αν και κατά κόσμον ευγενείς και πλούσιοι, είχαν συγχρόνως και ακμαιότατο χριστιανικό φρόνημα. Αυτοί μάλιστα έθεσαν και τις πρώτες -καθοριστικής σημασίας- πνευματικές βάσεις του Αγίου.
Με εφόδιο αυτή τη χριστιανική ανατροφή, ο Βασίλειος αρχίζει μια καταπληκτική ανοδική πνευματική πορεία. Έχοντας τα χαρίσματα της ευστροφίας και της μνήμης, κατακτά σχεδόν όλες τις επιστήμες της εποχής του. Και το σπουδαιότερο, κατακτά τη θεία θεωρία του Ευαγγελίου, που την κάνει αμέσως πράξη με την αυστηρή ασκητική ζωή του.
Ας αναφέρουμε όμως, περιληπτικά, την πορεία των δραστηριοτήτων του. Μετά τις πρώτες του σπουδές στην Καισαρεία και κατόπιν στο Βυζάντιο, επισκέφθηκε, νεαρός ακόμα, την Αθήνα, όπου επί τέσσερα χρόνια συμπλήρωσε τις σπουδές του, σπουδάζοντας φιλοσοφία, ρητορική, γραμματική, αστρονομία και ιατρική, έχοντας συμφοιτητές του τον Γρηγόριο τον Ναζιανζηνό (τον θεολόγο) και τον Ιουλιανό τον Παραβάτη.
Από την Αθήνα επέστρεψε στην Καισαρεία και δίδασκε την ρητορική τέχνη. Αποφάσισε όμως, να ακολουθήσει τη μοναχική ζωή και γι' αυτό πήγε στα κέντρα του ασκητισμού, για να διδαχθεί τα της μοναχικής πολιτείας στην Αίγυπτο, Παλαιστίνη, Συρία και Μεσοποταμία. Όταν επέστρεψε, αποσύρθηκε σε μια Μονή του Πόντου, αφού έγινε μοναχός, και ασκήθηκε εκεί με κάθε αυστηρότητα για πέντε χρόνια (357 - 362 μ.Χ.). Ήδη τέλεια καταρτισμένος στην Ορθόδοξη Πίστη, χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος από τον επίσκοπο Καισαρείας Ευσέβιο. Ο υποδειγματικός τρόπος της πνευματικής εργασίας του δεν αργεί να τον ανεβάσει στο θρόνο της αρχιεροσύνης, διαδεχόμενος τον Ευσέβιο στην επισκοπή της Καισαρείας (370 μ.Χ.). Με σταθερότητα και γενναίο φρόνημα, ως αρχιερέας έκανε πολλούς αγώνες για την Ορθόδοξη Πίστη. Με τους ορθόδοξους λόγους που συνέγραψε, κατακεραύνωσε τα φρονήματα των κακοδόξων.
Στους αγώνες του κατά του Αρειανισμού αναδείχτηκε αδαμάντινος, ούτε κολακείες βασιλικές του Ουάλεντα (364 - 378 μ.Χ.), που πήγε αυτοπροσώπως στην Καισαρεία για να τον μετατρέψει στον Αρειανισμό, ούτε οι απειλές του Μόδεστου μπόρεσαν να κάμψουν το ορθόδοξο φρόνημα του Αγίου. Υπεράσπισε με θάρρος την Ορθοδοξία, καταπλήσσοντας τον βασιλιά και τους Αρειανούς. Ακόμα, αγωνίστηκε κατά της ηθικής σήψεως και επέφερε σοφές μεταρρυθμίσεις στο μοναχισμό.
Η δε υπόλοιπη ποιμαντορική δράση του, υπήρξε απαράμιλλη, κτίζοντας την περίφημη «Βασιλειάδα», συγκρότημα με ευαγή Ιδρύματα, όπως φτωχοκομείο, ορφανοτροφείο, γηροκομείο, ξενοδοχείο και νοσοκομείο κ.ά., όπου βρήκαν τροφή και περίθαλψη χιλιάδες πάσχοντες κάθε ηλικίας, γένους και φυλής.
Ο Μέγας Βασίλειος έχει πλούσιο και σημαντικό συγγραφικό έργο. Τα κυριότερα έργα του είναι οι 9 ομιλίες στην Εξαήμερο, ομιλίες στους Ψαλμούς, πολλές και διάφορες άλλες ομιλίες, ασκητικά έργα και επιστολές. Εκτός των άλλων έργων του, έγραψε και Θεία Λειτουργία, που, μετά την επικράτηση αυτής της συντομότερης του Αγ. Ιωάννου του Χρυσοστόμου, τελείται 10 φορές το χρόνο: την 1η Ιανουαρίου (όπου γιορτάζεται και η μνήμη του), τις πρώτες πέντε Κυριακές της Μ. Τεσσαρακοστής, τις παραμονές των Χριστουγέννων και των Θεοφανείων, την Μ. Πέμπτη και το Μ. Σάββατο.
Στα πενήντα του χρόνια ο Μέγας Βασίλειος, εξαιτίας της ασθενικής κράσεώς του και της αυστηρής ασκητικής ζωής του (ορισμένες πηγές λένε από βαριά αρρώστια του ήπατος ή των νεφρών), την 1η Ιανουαρίου του 378 μ.Χ. ή κατ' άλλους το 379 με 380 μ.Χ., εγκαταλείπει το φθαρτό και μάταιο αυτό κόσμο, αφήνοντας παρακαταθήκη και Ιερή κληρονομιά στην ανθρωπότητα ένα τεράστιο πνευματικό έργο.
Το συγγραφικό έργο του
Τα έργα του κατατάσσονται σε τέσσερεις κατηγορίες:
Δογματικά συγγράμματα.
α) «Ανατρεπτικός του Απολογητικού του δυσσεβούς Ευνομίου». Αποτελείται από τρία βιβλία και καταφέρεται ενάντια του αρχηγού των Ανομοίων Ευνομίου.
β) «Προς Αμφιλόχιον, περί του Αγίου Πνεύματος». Επιστολική πραγματεία προς τον επίσκοπο Ικονίου Αμφιλόχιο σχετικά με το Άγιο Πνεύμα.
Ασκητικά συγγράμματα.
α) «Τα Ηθικά». Συλλογή 80 ηθικών κανόνων.
β) «Όροι κατά πλάτος». Περιέχει 55 κεφάλαια με θέμα γενικές αρχές του μοναχισμού.
γ) «Όροι κατ’ επιτομήν». Περιέχει 313 κεφάλαια που αναφέρονται στην καθημερινή ζωή των μοναχών.
δ) «Περί πίστεως».
ε) «Περί κρίματος».
στ) «Περί της εν παρθενία αληθούς αφθορίας». Έργο σχετικό με την παρθενική ζωή.
Ομιλίες.
Ορισμένες από τις ομιλίες του είναι:
α) «Εις την Εξαήμερον». Συλλογή 9 ομιλιών με θέμα τη δημιουργία του κόσμου.
β) «Εις του Ψαλμούς». Συλλογή 18 ομιλιών με αφορμή το περιεχόμενο των Ψαλμών του Δαυίδ.
γ) «Περί του ουκ έστιν αίτιος του κακού ο Θεός».
δ) «Περί πίστεως».
ε) «Κατά Σαβελλιανών, Αρείου και Ανομοίων».
στ) «Προς τους νέους, όπως αν εξ ελληνικών ωφελοίντο λόγων». Το διασημότερο από τα κείμενα του Βασιλείου, στο οποίο πραγματοποιεί προσπάθεια γεφύρωσης μεταξύ χριστιανικής και κλασσικής παιδείας.
ζ) «Προτρεπτικός εις το άγιον βάπτισμα».
η) «Εις το πρόσεχε σεαυτώ».
θ) «Προς Πλουτούντας».
ι) «Εν λιμώ και αυχμώ».
ια) «Εις την μάρτυρα Ιουλίτταν και περί ευχαριστίας».
Επιστολές.
Σώζονται 365 επιστολές με το όνομα του Μεγάλου Βασιλείου, που καλύπτουν την εικοσαετία από την επιστροφή του στην Καισάρεια από την Αθήνα έως και το θάνατό του.
Το έθιμο της βασιλόπιτας
Στα χρόνια του Ιουλιανού του Παραβάτη, όταν το Βυζάντιο κήρυξε τον πόλεμο στην Περσία, ο Ιουλιανός πέρασε με τον στρατό του από την Καισαρεία. Τότε διέταξε να φορολογήσουν όλη την επαρχία και τα χρήματα αυτά θα τα έπαιρνε επιστρέφοντας για την Κωνσταντινουπολη. Ετσι, οι κάτοικοι αναγκάσθηκαν να δώσουν ό,τι είχε ο καθένας χρυσαφικά νομίσματα κ.λπ. Όμως ο Ιουλιανός σκοτώθηκε άδοξα σε μια μάχη στον πόλεμο με τους Πέρσες, έτσι δεν ξαναπέρασε ποτέ από την Καισάρεια. Τότε ο Αγιος Βασίλης έδωσε εντολή και από τα μαζεμένα χρυσαφικά τα μισά να δοθούν στους φτωχούς, ένα μικρό μέρος κράτησε για τις ανάγκες των ιδρυμάτων της Βασιλειάδος , και τα υπόλοιπα τα μοίρασε στους κατοίκους με ένα πρωτότυπο τρόπο: έδωσε εντολή να ζυμώσουν ψωμιά και σε κάθε ψωμί, έβαλε από ένα νόμισμα ή χρυσαφικό μέσα, κατόπιν τα μοίρασε στα σπίτια, έτσι τρώγοντας οι κάτοικοι τα ψωμιά όλο και κάτι έβρισκαν μέσα. Έτσι, γεννήθηκε το έθιμο της πίτας που ονομάσθηκε βασιλόπιτα.
Μέγας Βασίλειος - Λυδία Γουριώτη© (http://lydiagourioti-iconography.blogspot.com)Ἀπολυτίκιον  (Κατέβασμα)
Ἦχος α’.
Εἰς πᾶσαν τὴν γῆν ἐξῆλθεν ὁ φθόγγος σου, ὡς δεξαμένην τὸν λόγον σου· δι' οὗ θεοπρεπῶς ἐδογμάτισας, τὴν φύσιν τῶν ὄντων ἐτράνωσας, τὰ τῶν ἀνθρώπων ἤθη κατεκόσμησας. Βασίλειον ἱεράτευμα, Πάτερ Ὅσιε· πρέσβευε Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν.
~ Ο Άγιος Βασίλειος ο Μέγας (1 Ιανουαρίου) βίος: http://youtu.be/wmqUBguhETk ,
ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ – ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΟ: http://youtu.be/1tYtSKAaFmA ,

1/01 Απολυτίκιο Αγ. Βασιλείου - 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ: http://youtu.be/-zoHF9q5Pvg ,


***  Χρόνια πολλά, καλή χρονιά και ευτυχισμένο το 2016         
      
Από το "Θάρρος", 2016 θερμές ευχές για Υγεία και Δύναμη, Ειρήνη και Δημιουργία, Πίστη και Αισιοδοξία, Αγάπη και Ευτυχία!!!   Καλή Χρονιά!!!

***  Χθες παραμονή Πρωτοχρονιάς  και  πρωτομηνιάς .....Ευχές από το Σύλλογο Κυριών Δημοτικής Ενότητας Αρφαρών   στις .        

Το Δημαρχείο επισκέφθηκαν, το βράδυ της Τρίτης 29 Δεκεμβρίου 2015, εκπρόσωποι του Συλλόγου Κυριών Δημοτικής Ενότητας Αρφαρών, οι οποίες έδωσαν στο Δήμαρχο ευχές για το νέο έτος και του προσέφεραν καλάθι με γλυκίσματα και ποτά. Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τις κυρίες, δίδοντας ευχές για ό,τι καλύτερο κατά το 2016 για το Σύλλογο και τα μέλη του.
100_0490_Medium.JPG100_0491_Medium.JPG100_0492_Medium.JPG

***  Το φως των εορτών…          
      
Δε λέει να ομορφύνει η πόλη κι ας ρέει στις φλέβες των παιδιών άφθονη η λαχτάρα. Όλοι οι άλλοι πάμε στρέκλα - δίπλα, θολωμένοι και κουρασμένοι. Κατάκοποι θα ’λεγε κανείς από την υπερπροσπάθεια της επιβίωσης, βαρύθυμοι και ημιπαραιτημένοι από τη χαρά, ψάχνοντας το γούστο μες στην ένδεια υλικών, σωμάτων και συναισθημάτων. Τέκνα του σκοτεινού χειμώνα χαμένων ψευδαισθήσεων. Ρεαλιστές.
Αχαμνό και το φως των εορτών, διότι όλα από μέσα ξεκινάνε. Μόνη πηγή φωτός οι εστίες της παλιάς κοινότητας, που κι αυτή είναι δυσπρόσιτη και όσο πάει και απομακρύνεται στον ψυχικό και πνευματικό ορίζοντα.
Από απελπισία υπάρχουν οι άνθρωποι, γράφουν κάποιοι εδώ και χιλιάδες χρόνια. Από λύπη, τότε, σκοτωνόμαστε; Πού είναι η δύναμη της γλώσσας να φωνάξει την ισότητα, την ειρήνη, τη δικαιοσύνη, το φτερούγισμα, τον έρωτα, τον θυμό; Καλά, φέξε μου και γλίστρησα...
Δεν γεννιούνται θεάνθρωποι πια. Παντού κούραση. Αλλά, να, κάτι κινείται μες στην άβυσσο της κρίσης. Οι φτωχοί «ανώνυμοι» εξακολουθούν να δίνουν, να προσφέρουν κι ας κρύβονται οι πλούσιοι. Είναι καταδικασμένοι ετούτοι, ούτως ή άλλως. Έτσι, κάπως τα χρόνια πολλά.  Α.Π. 

***  Σε πλοίο στον Πειραιά γεννήθηκε το πρώτο παιδί του 2016!          
       
To υποδέχθηκαν με βεγγαλικά και κορναρίσματα
Στο πρώτο πλοίο που έφτασε στον Πειραιά γεννήθηκε το πρώτο παιδί του 2016
01/01/201608:0101/01/201608:35  (upd)
Εκτύπωση
Στο πρώτο πλοίο που έφτασε στον Πειραιά γεννήθηκε το πρώτο παιδί του 2016
389
SHARES
FacebookTwitterGoogle+LinkedIn
Διπλο ποδαρικό από το "Blue Star Delos" - Έγκυος που επιβιβάστηκε από την Πάρο η πρώτη μητέρα του νέου έτους
To επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Blue Star Delos" που εκτέλεσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο Θήρα, Νάξο και Πάρο, ήταν το πρώτο πλοίο που κατέπλευσε με την είσοδο του Νέου 'Ετους στο λιμάνι του Πειραιά.
Σε γιορτινή ατμόσφαιρα, με βεγγαλικά και κορναρίσματα, το πλοίο "Delos" κατέπλευσε στο λιμάνι αποβιβάζοντας 219 επιβάτες, 23 ΙΧ αυτοκίνητα, 4 φορτηγά και 2 δίκυκλα.
Στον πλοίαρχο του "Delos" και το πλήρωμά του έδωσαν ευχές ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Αθανάσιος Αθανασόπουλος.
Το πλοίο όμως δεν έκανε ποδαρικό μόνο για το 2016, αφού με την είσοδο του στο πρώτο λιμάνι της χώρας, γεννήθηκε μέσα σε αυτό και το πρώτο παιδί για το 2016. Έγκυος επιβάτιδα που είχε επιβιβασθεί νωρίτερα στο λιμάνι της Πάρου, στις 00:01 με την βοήθεια του πληρώματος έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι.  πηγή: protothema.gr
 
*** Λεωφόροι μόνο για ποδηλάτες           
     
Μία πλατιά και καλά φωτισμένη πίστα, χωρίς κόκκινα φανάρια, διασταυρώσεις ή αυτοκίνητα: το όνειρο του κάθε ποδηλάτη μπορεί σύντομα να γίνει πραγματικότητα σε πολλές γερμανικές πόλεις, σύμφωνα με σχέδιο κατασκευής «ποδηλατικών λεωφόρων», με στόχο την αποσυμφόρηση των οδικών αρτηριών.
Όπως διαβάσαμε, στη Ρηνανία, 5 χιλιόμετρα πίστας εγκαινιάσθηκαν στα τέλη Νοεμβρίου, στο πλαίσιο φιλόδοξου σχεδίου για σύνδεση στο προσεχές μέλλον του Ντούισμπουργκ με το Χαμ, σε απόσταση 100 χιλιομέτρων.
Το σχέδιο προβλέπει τη διασύνδεση με ποδηλατόδρομους δέκα οικιστικών ζωνών, μεταξύ τους το Ντόρτμουντ και το Μπόχουμ, και τεσσάρων πανεπιστημίων, αξιοποιώντας παροπλισμένες σιδηροδρομικές γραμμές. Η ποδηλατική λεωφόρος θα έχει έτσι πλάτος 4 μέτρων, επιτρέποντας σε πολλούς κατοίκους των περιοχών αυτών να εγκαταλείψουν τα αυτοκίνητά τους, καλύπτοντας γρήγορα δεκάδες χιλιόμετρα.
Η επικράτηση των ηλεκτρικών ποδηλάτων αναμένεται να βοηθήσει αποφασιστικά τα σχέδια αυτά. Σύμφωνα με μελέτη συγκοινωνιολόγων, η κατασκευή της λεωφόρου των 100 χιλιομέτρων θα μειώσει τον όγκο αυτοκινήτων κατά 50.000 οχήματα ημερησίως, αποσυμφορίζοντας παράλληλα τα περιαστικά επιβατικά τρένα. Ανάλογα σχέδια εκπονούν αυτή την εποχή και οι αστικές ζώνες της Φρανκφούρτης, του Μονάχου και της Νυρεμβέργης.
Η πρώτη δοκιμαστική ποδηλατική λεωφόρος θα κατασκευασθεί μεταξύ Φρανκφούρτης και Ντάρμστατ, ενώ θα ακολουθήσει και μία ακόμη, μεταξύ Μονάχου και των βόρειων προαστίων της βαυαρικής πρωτεύουσας. Τα μήκη των λεωφόρων αυτών θα είναι 30 και 15 χιλιόμετρα, αντίστοιχα.
Η Νυρεμβέργη, δεύτερη σε μέγεθος πόλη του κρατιδίου της Βαυαρίας, παρήγγειλε μελέτη βιωσιμότητας για τέτοια λεωφόρο, η οποία θα συνδέει την πόλη με τέσσερα από τα προάστιά της.
Κοινό πρόβλημα των παραπάνω σχεδίων: η χρηματοδότησή τους. Παρότι το ομοσπονδιακό κράτος είναι αρμόδιο για την κατασκευή και τη συντήρηση αυτοκινητόδρομων και σιδηρόδρομων, οι ποδηλατόδρομοι ανήκουν στην αρμοδιότητα των τοπικών κοινοτήτων.  Α.Π. 

***  Στη λαγνεία λέμε ναι
Οι Έλληνες θάβουμε τα χρήματα στις αυλές ή όπου αλλού μπορεί να βάλει ο νους σε επαπειλούμενες πολιτικές κρίσεις, λεηλατούμε τα super markets σε ανάλογες περιπτώσεις- και όχι μόνο- και γενικά είμαστε λαός της υπερβολής και του πανικού. Ας φέρουμε στο μυαλό μας πώς αντιμετωπίζουμε φυσικές καταστροφές, όπως λ.χ. σεισμοί. Μια από τα ίδια, με κάθε άσχετο να λέει ό,τι του κατέβει. Σε τέτοιες καταστάσεις, η φάρα μας, οι δημοσιογράφοι, πρωτοστατούν και μεγεθύνουν ακόμη περισσότερο τον πανικό. Διάβασα, λοιπόν, χθες σε συνάδελφο τοπική εφημερίδα, ότι «συναγερμός στο λιμάνι της Καλαμάτας για δολιοφθορά ή τρομοκρατικό χτύπημα». Ακόμη, πως γι’ αυτό είναι ενήμερος ο δήμαρχος της πόλης κ. Νίκας. Καμία ενημέρωση, όπως ο τελευταίος δήλωσε στο συντάκτη του "Θ", Αντώνη Πετρόγιαννη. Δεν αντιπολιτεύομαι τη συνάδελφο, αλλά... το να υπάρχουν αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο λιμάνι της Καλαμάτας, λόγω της κατάπλευσης του κρουαζιερόπλοιου "Neoclassica" με 1.000 τουρίστες και 550 άτομα πλήρωμα, μέχρι την ύπαρξη δολιοφθοράς ή τρομοκρατικού χτυπήματος, απέχει παρασάγγας πενήντα και σταθμούς επτακαίδεκα. Είναι γεγονός πως η αυστριακή κυβέρνηση έχει ενημερώσει όλες τις ευρωπαϊκές χώρες πως επίκειται τρομοκρατικό χτύπημα σε ευρωπαϊκούς τουριστικούς προορισμούς μέχρι το τέλος του χρόνου. Η Ελλάδα συντάσσεται, λοιπόν, με τις οδηγίες και πράττει τα δέοντα σε όλα τα αεροδρόμια, τα λιμάνια και άλλους στόχους. Έως εδώ. Κατά τα άλλα, τούτο μου φέρνει στο μυαλό, ότι, αφού πριν από μήνες έκανε σεισμό στη Λευκάδα, τώρα είναι η σειρά της Καλαμάτας. Μου κάνει, μάλιστα, πιο εφικτό απ’ το να υπάρξει τρομοκρατικό χτύπημα στην Καλαμάτα, γιατί, κατά τον αρχαίο ιστορικό και γεωγράφο Πλίνιο, «όπου έσεισε, θα σείσει». Κι επειδή η Καλαμάτα είναι σεισμογενής περιοχή, σίγουρα κάποια στιγμή θα ξανασειστεί από σεισμούς. Αλλά τούτο πρέπει να μας κάνει να ζούμε με το φόβο; Ας ασχοληθούμε καλύτερα με την πραγματική λαγνεία, που έχει να κάνει με τις σεξουαλικές μας επιθυμίες, από την οποιαδήποτε άλλη, όπως σεισμολαγνεία, τρομολαγνεία, δραχμολαγνεία κ.ο.κ... Για να είμαι, ωστόσο, ειλικρινής, μια λαγνεία για τη δραχμούλα την έχω, γιατί με το ευρώ καζαντίσαμε... - 

***  H μαγεία της δημιουργίας         
 Το παρακάτω κείμενο είχε γραφεί ακριβώς πριν από δύο χρόνια, αλλά διαβάζοντάς το χθες, το βρήκα εξαιρετικά επίκαιρο και βάλε. Κι αυτό, γιατί ό,τι έγραφα τότε, ισχύει στη νιοστή σήμερα, καθώς η κατάσταση στην Ελλάδα έχει γίνει ανεξέλεγκτη...
Έγραφα λοιπόν: «Τοπίο στην αιθαλομίχλη θυμίζει η χώρα τούτη την εποχή, κυριολεκτικά και μεταφορικά, με όλα τα στραβά, κακά, ψυχρά κι ανάποδα που συμβαίνουν γύρω μας. Όπου κι αν κοιτάξεις, θα βρεις ένα λόγο που η Ελλάδα σε πληγώνει, όπως προφητικά είχε πει ο νομπελίστας ποιητής μας, Γιώργος Σεφέρης.
Ωστόσο, μέσα στον ορυμαγδό φαίνεται πως υπάρχει και μιαν άλλη Ελλάδα, που δημιουργεί και σου δίνει το κουράγιο και το ερέθισμα να αναθαρρήσεις, σκεπτόμενος ότι η δημιουργία μοιάζει με ένα ξέφωτο στη μαυρίλα.
Αυτές ήταν οι πρώτες μου σκέψεις, εξερχόμενος από κινηματογραφική αίθουσα εδώ και δύο περίπου εβδομάδες, για το θέμα με το οποίο ήθελα να καταπιαστώ γράφοντας σχετικά, αλλά η επικαιρότητα με πήρε αποκάτω. Το έναυσμα μου είχε δώσει η ταινία “Μικρά Αγγλία”, σε σκηνοθεσία του Παντελή Βούλγαρη, βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο και το σενάριο ειδικά για την ταινία, της Ιωάννας Καρυστιάνη. “Εγώ δεν είμαι ποιητής” μήτε κριτικός κινηματογράφου για να έχω εξειδικευμένη άποψη, οπότε ο λόγος μου δεν έχει την ανάλογη βαρύτητα. Ωστόσο, από την πλευρά του θεατή, αφαιρώντας λίγο από τη μεγάλη διάρκεια που θα της έδινε περισσότερο νεύρο, μπορώ να πω πως με συγκλόνισε.
Κορυφαία στιγμή, για όσους την είδαν, ο σπαραγμός της Όρσας, όταν μαθαίνει το χαμό του άντρα που αγαπούσε και όχι που παντρεύτηκε. Σκηνή τέτοιας έντασης στον ελληνικό κινηματογράφο δεν έχω ξαναδεί, παραπέμπει σε αρχαία ελληνική τραγωδία. Συνδυασμένη αριστοτεχνικά, μάλιστα, από το Βούλγαρη με το αντάριασμα και το βρυχηθμό των κυμάτων που κατάπιαν τον αγαπημένο της Όρσας, σε υποβάλλει κόβοντάς σου την ανάσα.
Επιστρέφοντας στα περί δημιουργίας, γιατί η ταινία δεν είναι παρά μόνο η αφορμή, και βιώνοντας τι συμβαίνει γύρω μας, εκείνο που έχω να πω εις εαυτόν και τους παρεπιδημούντες την Ιερουσαλήμ, είναι να μην ψειρίζουμε τη μαϊμού αναζητώντας ψύλλους στ’ άχυρα που μας απομακρύνουν από το στόχο και την ουσία, οδηγώντας σε εσωστρέφεια, αλλά να βάλουμε το μυαλό μας σε λειτουργία για να δημιουργήσουμε.
Αλάθητος ουδείς και ο “αναμάρτητος” πρώτος τον λίθο βαλέτω. Η μίρλα και η μετάθεση ευθυνών είναι ένα πολύ καλό άλλοθι για τους μέτριους και τους ανίκανους. Οι ιδέες και η δημιουργία θέλουν ρίσκο και ικανούς... Ειδικά τούτο τον καιρό. Ο καθένας, λοιπόν, στον τομέα του πρέπει να προσπαθήσει να δημιουργήσει τη δική του “Μικρά Αγγλία”».
  Υ.Γ. Χρόνια πολλά με υγεία, λοιπόν, και το 2016 ας εμπιστευθούμε τους εαυτούς μας. Η πολιτική και οι πολιτικοί μάς χρεοκόπησαν και είναι εδώ για να το ξανακάνουν... Του Δημήτρη Γιατράκου

***  Καιρός να αποφασίσουμε με ποιους θα πάμε και ποιους θα αφήσουμε…         
Η Ελλάδα, παρά την οικονομική κρίση αλλά και την κρίση αξιών, συνεχίζει να «βγάζει» ανθρώπους με όραμα και ιδέες, που θέλουν να φτιάξουν τη ζωή τους πάνω σε διαφορετική βάση.
Νέοι άνθρωποι φτιάχνουν «έξυπνες επιχειρήσεις»,  μικροί παραγωγοί τοπικών προϊόντων, ζευγάρια που παρατάνε τις μεγάλες πόλεις και κτίζουν - με αγώνα - καλαίσθητα ξενοδοχεία, «κτίζοντας» παράλληλα και έναν άλλον, πιο εναλλακτικό τρόπο διαβίωσης, νέα παιδιά που θέλουν να αφήσουν το δικό τους στίγμα στη μόδα, στην τέχνη, στο κόσμημα ή στη μουσική.
Η Ελλάδα δεν είναι «ρετρό κάρτ-ποστάλ» παλιών καλών εποχών. Στους πολύ δύσκολους καιρούς που διανύουμε, υπάρχουν δημιουργοί-παραγωγοί σε όλα τα επίπεδα κι αυτό θέλουμε να προβάλλουμε έξω. Έχει ένα ζωντανό δυναμικό ανθρώπων, κι όχι μόνο «μνημεία».
Αν υπάρχει κάτι ελπιδοφόρο σε αυτή τη χώρα, είναι το μεράκι κι το πάθος των μικρών παραγωγών- και το πώς κρατάνε την γευστική παράδοση «ζωντανή». Ανακαλύπτοντάς τους μέσω εκθέσεων, ηλεκτρονικών ταχυδρομείων, κι από εξορμήσεις ξαφνικές –γι’ αυτό κι «όμορφες»- πείθομαι πάντα για ένα πράγμα. Για την εξαιρετική ελληνική γη και τα προϊόντα της, όπου κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει σε παγκόσμιο επίπεδο.
Η μόνη λύση είναι η «εξωστρέφεια» και ο επαγγελματισμός, όχι οι εύκολες λύσεις. Κι εύχομαι σύντομα τα «ψαγμένα» ελληνικά προϊόντα να είναι σε πολύ καλές τιμές και να μην αποτελούν ένα είδος "πολυτελείας". Να μπορούν να μπουν σε όλα τα ελληνικά σπίτια, στο καθημερινό τους τραπέζι.
Εύχομαι οι «επαγγελματίες» του τουρισμού να μη φωτογραφίζουν τα δωμάτια τους πλασάροντας τα συχνά ως πολυτελείας για να αντιληφθείς -φτάνοντας εκεί- ότι απέχουν κατά πολύ από αυτόν τον όρο.
Εύχομαι στα πρωινά που σερβίρουν στα ξενοδοχεία τους, να αφαιρέσουν τα φτηνά και «εύκολης λύσης» ξένα βούτυρα και τυριά και να μάθουν να αγοράζουν τα ίδια είδη από τους τοπικούς παραγωγούς ενισχύοντας έτσι την τοπική οικονομία.
Εύχομαι σύντομα οι επιχειρηματίες της χώρας-μικροί ή μεγάλοι, δεν έχει σημασία- να καταλάβουν ότι τα πάντα αλλάζουν. Δεν έχουμε πλέον την «πολυτέλεια» να βασιζόμαστε σε αρπαχτούλες παντός είδους.
Το τώρα είναι εδώ, και θα είναι σκληρότερο σε λίγο, μόλις σβήσουν τα γιορτινά λαμπάκια και ξεστολιστούν τα δέντρα. Η κρίση αν φέρνει ένα καλό - γιατί την καραμέλα «η κρίση ήταν καλή γιατί μας έκανε καλύτερους ανθρώπους» δεν τη δέχτηκα ποτέ - είναι το ότι μας κάνει να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας. Είναι κρίμα πόσοι παλεύουν με ένα ανάλγητο γραφειοκρατικό καθεστώς, για να αποκτήσουν ένα αξιοπρεπές εισόδημα, μη θέλοντας να εγκαταλείψουν τη χώρα.
Την κρίση την αισθάνεσαι στο πετσί σου κάθε φορά που βγαίνεις έξω. Δεν είναι τα κλειστά μαγαζιά. Είναι, κυρίως, τα «κλειστά» πρόσωπα. Κι αυτό πονάει περισσότερο. Δεν ξέρω αν η κρίση φέρνει «δάκρυα». Το σίγουρο είναι ότι φέρνει «ξεβόλεμα» από ό,τι ξέραμε ως τώρα.
Και μια διάθεση για αλλαγή. Μια εσωτερική ανάγκη να βγούμε από όλο αυτό που κάποιοι μας έβαλαν-συχνά με τη δική μας συμμετοχή. Φτάνει να είναι μια δουλειά γεμάτη αισθητική, νόημα και όραμα. Να ξεφεύγει από την ευκολία της «πεπατημένης» και να αποπνέει ποιότητα, και διαφορετικότητα.
Αν θέλουμε να προσελκύσουμε ανθρώπους που θα δουλέψουμε μαζί τους, επαγγελματίες που θα αναδείξουν τα δικά μας προϊόντα στο εξωτερικό, επιβάλλεται να αποκτήσουμε εκείνη τη νοοτροπία που δυστυχώς δεν έχει το κράτος σαν σύνολο.
Η Ελλάδα δεν είναι η ωραιότερη χώρα στον κόσμο. Είναι όμως η δική μας χώρα και οφείλουμε να την κρατάμε «ωραία» κυρίως για εμάς και για τις γενιές που έρχονται. Είναι, επιτέλους, καιρός να αποφασίσουμε με ποιους θα πάμε…  του Αντώνη Πετρόγιαννη

***  Υπολοχαγός Νατάσσα         
    Ο παλιός καλός ελληνικός κινηματογράφος είναι... εδώ. Η εκτόξευση «πυραύλου» εδάφους -αέρος από τον Ηγεμόνα των Ενόπλων Δυνάμεων, Πάνο Καμμένο, για υποχρεωτική στράτευση των γυναικών και δημιουργία στρατιωτικών Λυκείων, ξεπερνά σε φαντασία και το μετρ του είδους, Νίκο Φώσκολο, που είχε υπογράψει το 1970, στην καρδιά της εποχής της Χούντας (κάπου εκεί βρίσκεται σε νοοτροπία και ο ακροδεξιός Πάνος), το σενάριο της ταινίας «Υπολοχαγός Νατάσσα», με πρωταγωνιστές τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ και την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Εναλλακτικά, υπάρχει και η κωμωδία «Αλίκη στο Ναυτικό», με τους ίδιους πρωταγωνιστές...
Εν προκειμένω, ωστόσο, η ίδρυση Στρατιωτικών Λυκείων είναι μια σύλληψη-δράμα, της οποίας την πατρότητα διεκδικούν η Χ.Α. και ο Μπαλτάκος. Μιλάμε στην ουσία για στράτευση 15χρονων παιδιών, τα οποία εύκολα- με τους «κατάλληλους» εκπαιδευτές-μπορούν να μετατραπούν σε Γιώργους Παπαδόπουλους, Παττακούς και τους υπόλοιπους «εθνοσωτήρες».
Όσον αφορά στην εθελοντική στράτευση των γυναικών, ας πιάσουν πρώτα τους ανυπότακτους άντρες και μετά το συζητάμε. Εκτός αυτού, υπάρχει και ένα σενάριο της τρόικας για κατάργηση της στρατιωτικής θητείας, λόγω... κόστους. Μύλος...
Την ίδια στιγμή ο Αλέξης Τσίπρας, όχι μόνο δεν αντιδρά, αλλά ποιεί την νήσσαν, μη και χαλάσει το touch με τον Καμμένο και πέσει η κυβέρνηση. Αυτό και μόνο συμπερασματικά τον ενδιαφέρει Άλλωστε, έχουν και κοινές εμφανίσεις-συμβολισμούς, με στολές παραλλαγής τον περασμένο Οκτώβρη στην Αλεξανδρούπολη, στο πλαίσιο της άσκησης «Παρμενίων».
Αν τολμούσε -σε προγενέστερα χρόνια -υπουργός κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, της Ν.Δ. ή της συγκυβέρνησης να ξεστομίσει τέτοια σκέψη, θα είχε εξαναγκαστεί σε παραίτηση, αυθωρεί και παραχρήμα, με τα Εξάρχεια να βράζουν και να καίνε την Αθήνα.
Αλλά ο Πάνος έχει ασυλία και το γνωρίζει και τα Εξάρχεια βρίσκονται σε... χειμερία νάρκη.
Ζούμε ιστορικές στιγμές, με τον ηγέτη της εν Ελλάδι Αριστεράς (;) να είναι χειροπόδαρα δεμένος από έναν ακροδεξιό. Ευελπιστούμε πως μέσα από τις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης και το βαθύ πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ αυτές οι αντιδημοκρατικές και επικίνδυνες ιδεοληψίες του εντελώς Καμμένου, δε θα περάσουν.  του Δημήτρη Γιατράκου 

*** Κανονικά η Αγορά το Σάββατο, τη Δευτέρα θα ανοίξουν τα υπόλοιπα καταστήματα 

Το προσεχές Σάββατο, 2 Ιανουαρίου 2016, η Δημοτική, Λαϊκή Αγορά και τα καταστήματα της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, θα λειτουργήσουν κανονικά. Ακόμα να σημειωθεί ότι τα υπόλοιπα καταστήματα θα λειτουργήσουν ξανά τη Δευτέρα. - 
~
***  Δοξολογία για το Νέο Έτος και κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στην Καλαμάτα (φωτογραφίες)         
      
 
 
 
Με λαμπρότητα εορτάσθηκε στην Καλαμάτα η πρώτη μέρα του Νέου Χρόνου.
Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος τέλεσε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού.
Στη συνέχεια χοροστάτησε στην καθιερωμένη Δοξολογία για το Νέο Έτος, παρουσία των τοπικών Αρχών, εκπροσώπων των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας.
Ακολούθως ευλόγησε και έκοψε την Βασιλόπιτα της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας και ευχήθηκε σε όλους για ευλογημένο κι ευτυχές νέο έτος με υγεία, τονίζοντας ότι η κρίση και οι όποιες δοκιμασίες με υπομονή, αγάπη και αλληλεγγύη θα ξεπεραστούν.
Στις εκδηλώσεις παρέστησαν οι βουλευτές Μεσσηνίας Π. Κοζομπόλη και Δ. Κουκούτσης, η Αντιπεριφερειάρχης  Μεσσηνίας Ελ. Αλειφέρη, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας, ο τ. Υπουργός Ι. Λαμπρόπουλος, ο Διοικητής της 120 ΠΕΑ Ταξίαρχος Θ. Λάγιος, ο Διοικητής του 9ου ΣΠ Συνταγματάρχης Δ. Αρβανίτης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Μεσσηνίας Ταξίαρχος Αδ. Μητρόπουλος, ο κεντρικός Λιμενάρχης Καλαμάτας Πλοίαρχος Π. Μποτίνης, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι.  φωτογραφίες: Γιώργος Τσερεφός

***  Εκατοντάδες επισκέπτες κατέκλυσαν τον χιονισμένο Ταΰγετο (φωτογραφίες)         
       
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
Εκατοντάδες ήταν οι Καλαματιανοί και όχι μόνο, που εκμεταλλευόμενοι την αργία της πρωτοχρονιάς πραγματοποίησαν εξόρμηση στον χιονισμένο, από προχθές Ταϋγετο. Μικροί και μεγάλοι ευχαριστήθηκαν το παιχνίδι στο χιόνι, έφτιαξαν χιονάνθρωπους και απόλαυσαν την φυσική ομορφιά σε λευκό μάλιστα τοπίο των χωριών του Ταϋγέτου… Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας




*** Κρύο και βροχή αύριο στην Καλαμάτα

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Σάββατο 2/1/2016 προβλέπεται άστατος. Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες έως και τις πρωινές ώρες θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και κάποια μικρά διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα να εκδηλωθούν κάποιες μπόρες σύντομης διάρκειας (όμβροι). Από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Τις πρώτες μεσημβρινές ώρες υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Η υγρασία θα κυμανθεί από 60-90%. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Ν-ΝΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, το μεσημέρι θα εξασθενίσουν, στα 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ. Τις νυχτερινές έως τις πρώτες πρωινές ώρες θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις στον ορεινό όγκο του Ταΰγετου, σε μεγαλύτερα υψόμετρα.Ο Μετεωρολογικός Σταθμός Καλαμάτας σας εύχεται Καλή Χρονιά και Ευτυχισμένο το 2016 !!! Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το www.meteoclub.gr και το http://kalamata.meteoclub.gr/ - 

***  Αθλητική  ενημέρωση  :

*** Δώρα από τον Άι Βασίλη στον Ίκαρο

Ο Άι Βασίλης δεν ξέχασε ούτε φέτος τα παιδιά του τμήματος γυμναστικής του Ίκαρου. Τα επισκέφτηκε στο Στάδιο της Παραλίας κατά την τελευταία προπόνηση της χρονιάς και τους μοίρασε χαρά και εορταστική διάθεση και φυσικά δωράκια. Πάντως η προπονήτρια του καλαματιανού συλλόγου, Βούλα Γκούζου, μαζί με τα κορίτσια της αγωνιστικής ομάδας θα συνεχίσουν τις προπονήσεις, με τα απαραίτητα μόνο ρεπό των αργιών. - 

 *** Αυτόν τον αλήτη "τάιζαν" η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός... basket ~   Η Φενέρμπαχτσε επικράτησε του Παναθηναϊκού στον αγώνα μπάσκετ, ενώ λίγες ώρες μετά ο παίκτης της, Πέρο Άντιτς, ανάρτησε φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την λεζάντα «Μία και ενιαία Μακεδονία».
Αμέσως ξεκίνησε θύελλα αντιδράσεων για την προκλητική κίνηση του παίκτη καθώς πολλοί Έλληνες φίλοι του Μπάσκετ των υποστήριζαν σθεναρά.insta

~ Α Ο ΦΑΡΟΣ Κερατσινίου-ΠΑΟΚ  69-65   28/12/2015 : https://youtu.be/OP6kUknvoR4 .-
~ΚΙΜΚΙ-ΤΣΣΚΑ    91-89  ΤΟΠ 16 29/12/2015 1η  αγων. :
 https://youtu.be/_Kq_Ns-jfhc .-
~ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 74-62  ΤΟP  16    αγων  29/12/2016: https://youtu.be/1EnZN9u5RnA .-
~ ΜΑΛΑΓΑ-ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ   70-62   ΤΟΠ 16 1η  αγων   29/12/2015: https://youtu.be/1cc0pOah2ws .-
ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ-ΠΑΝΑΥΗΝΑΪΚΟΣ 82-75  30/12/2015    αγων   ΤΟΠ 16 : https://youtu.be/iiJjH9JRa00 .-
ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ-ΠΑΟ  82-75  ΤΟΠ 16  ευρωμπάσκετ  30/12/2015 : https://youtu.be/kjFQZDfosyQ  .- 

***   Αναλυτικά  το πρόγραμμα  στο ποδόσφαιρο της Σούπερ Λίγκας :
Σάββατο 2 Ιανουαρίου  2016
====================
  Αστέρας Τρίπολης-Πανθρακικός
    ΠΑΣ Γιάννινα-Βέροια
   Ηρακλής-Καλλονή
 
Κυριακή 3 Ιανουαρίου  2016

====================
  Πλατανιάς-ΑΕΚ
   Ξάνθη-ΠΑΟΚ
  Λεβαδειακός-Ατρόμητος
    Πανιώνιος-Ολυμπιακός
 
Δευτέρα 4 Ιανουαρίου  2016
====================
 Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός

***   Το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής (2-3/1/2016) στην Α1 ανδρών στο μπάσκετ έχει ως εξής:
 Ντέρμπι ΑΕΚ - ΠΑΟ και τζάμπολ σε Ζηρίνειο, Αλεξάνδρειο, Καβάλα, Τρίκαλα
Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016
 
  Άρης-Ρέθυμνο
  ΑΕ Ν. Κηφισιάς-Κολοσσός Ρόδου
    Καβάλα-Αρκαδικός
   Τρίκαλα-Λαύριο

Κυριακή 3 Ιανουαρίου  2016
 
  Ολυμπιακός-Απόλλων Πατρών
    Κόροιβος Αμαλιάδας-ΠΑΟΚ 
    ΑΕΚ-Παναθηναϊκός

ΑΠΟ  ΤΙΣ    ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2015  :   
~ Η Εφημερίδα  μας ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  30  Δεκεμβρίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-30-2015.html .-
~H ιστορία του ψωμιού στην Ελλάδα μέσα από σπάνιο φωτογραφικό υλικό και Η  Βασιλόπιτα ,   Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2015  :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/12/h.html .-                                                                          
 ~  ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας Τετάρτη  30  Δεκεμβρίου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/12/30-2015.html .- 
~   Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  31  Δεκεμβρίου  2015 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-31-2015.html .-

Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη 31  Δεκεμβρίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/12/31-2015.html .- 
          
~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2016  :
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 01 Ιανουαρίου 2016:  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-01-2016.html .-
~  

***  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4672 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 568 /  -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.482   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   541 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  490. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  139  .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                                                     
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 


***     STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010    

***
****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4463 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2715 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2718   video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9892  βίντεο   .- 





        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου