Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS   στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  12  Νοεμβρίου  2015:
~


ΑΓΝΝΩΣΤΕ / Ή …..ΓΝΩΣΤΕ /Ή ΜΟΥ
Άγνωστε εσύ που κλαίς τα βράδια μοναχός …
Νομίζοντας πως έχεις κάνει ακόμα ένα λάθος …..
Άγνωστε  , εσύ που κοιτάς τον κόσμο  με δυσπιστία, ….
Νομίζοντας πως έχεις κάνει την πιο  μεγάλη  αμαρτία  ….
Άγνωστε εσύ που σκύβεις συνέχεια το κεφάλι ….
Νομίζοντας πως το δίκιο σου δεν θα το βρείς πάλι …
Άγνωστε εσύ νοιώθεις Συνέχεια αδικημένος  ….
Νομίζοντας πως είσαι ασφαλής αν είσαι κρυμμένος…
Άγνωστε , γνωστέ μου το χέρι μου απλώνω …
Και από κάθε λύπη και ενοχή  σε απελευθερώνω 
Εμείς ανήκουμε αλλού μήπως το θυμάσαι;   
Μήπως ο κόσμος δεν είναι αυτός που θα θέλεις  να  σαι..
Άγνωστε ουράνιες ψυχές στον κόσμο είναι λίγες ….
Και ζουν μοναχικές χωρίς ελπίδες 
Άγνωστε ήρθε  η ώρα να μάθεις ποιός είσαι 
Και ότι πολύ σε πόνεσε από το χάρτη σβήσε ..
Είμαστε κι΄άλλοι εδώ δεν είσαι πλέον μόνος ..
Έφτασε η ποθητή στιγμή , λιγόστεψε ο χρόνος  ..
Πίστεψε σε σένα και άνοιξε την αγκαλιά σου …
Πολύ σύντομα θα είμαστε όλοι κοντά  σου  ..
Άγνωστε αγαπημένε , τα πάντα τώρα αλλάζουν ,…
Και όμορφες στιγμές  σε σένα πλησιάζουν …
Τίποτε δεν τέλειωσε , μια νέα ζωή θα αρχίσει …
Και η αγάπη όλων μας την καρδιά σου θα γεμίσει 
Ξύπνα από τον λήθαργό σήκωσε το ανάστημα  σου ….
Η  ώρα της ενθύμησης είναι πάλι πολύ  κοντά σου ..                                                             Άγνωστε γνωστέ  μου ..αγαπημένε μου αδελφέ μου … Σ΄ Αγαπώ ..Maro   Korma 2015   
Δεν είσαι μόνος! Υπάρχουν αδέλφια  γύρω σου που σε περιμένουν! Δεν έχεις παρά να ανοίξεις την αγκαλιά σου! Αφιερωμένο σε όλους με Αγάπη!
~ 12 Νοεμβρίου
Ιωάννου αρχιεπισκόπου Αλεξανδρείας, «του ελεήμονος» (†616-620) και Λέοντος πατριάρχου ΚΠόλεως. Μαρτύρων Αντωνίου, Γερμανού, και Νικηφόρου. Αρσακίου. Νεομαρτύρων Νικολάου (†1732) καί Σάβα του Νιγδελή (†1726), των εν Κωνσταντινουπόλει. Οσίων Νείλου ασκητού, του Σιναΐτου και Νείλου του μυροβλύτου (†ε΄αι.), του εκ Κυνουρίας. Μαρτίνου επισκόπου (1) Φραγγίας του θαυματουργού, Ιωάσαφ και Μαρτίνου επισκόπου Ταρακίνης. Προφήτου Αχιά.
(1)Ο όσιος Μαρτίνος έζησε τον τέταρτο αιώνα. Καταγόταν από τη Σαβωρία της Παννονίας. Από νεαρή ηλικία είχε αρχίσει την κατήχηση στο λόγο του Κυρίου. Στα 15 χρόνια του κατετάγη στο στρατό, όπου υπηρέτησε τους αυτοκράτορες Κωνσταντίνο και Ιουλιανό. Όταν βρέθηκε με το στράτευμα στην Αμιένη, συνάντησε έναν ζητιάνο ο οποίος του ζήτησε ελεημοσύνη. Ο άγιος έχοντας μόνο τη στολή του και τα όπλα του, έβγαλε τον μανδύα του και του τον έδωσε για να ζεσταθεί. Την επόμενη νύχτα εμφανίστηκε ο Κύριος στον ύπνο του και του είπε δείχνοντάς του τον μανδύα του «Μαρτίνε, αν και κατηχούμενος ακόμη, με ζέστανες δίνοντας στον επαίτη τον μανδύα σου». Όταν βαπτίστηκε ο Μαρτίνος πήγε στον άγιο Ιλάριο, επίσκοπο του Πουατιέ της Γαλλίας. Αφού απέκτησε την κατάλληλη παιδεία, έγινε κληρικός και στη συνέχεια επίσκοπος στην Τουρ. Διακρίθηκε για τον ενάρετο βίο του και τις σπουδαίες υπηρεσίες που πρόσφερε στο ποίμνιό του. Φρόντισε για την κατήχηση του ποίμνιου. Ήταν πολύ αγαπητός γι` αυτό και είχε ογδόντα μαθητές, τους οποίους χρησιμοποιούσε στα έργα του και στην διδασκαλία του. Αρρώστησε στο χωριό Κάνδην, όπου και παρέδωσε το πνεύμα του στον Κύριο σε ηλικία 81 ετών.~ 
Σήμερα 12/11/2015 εορτάζουν:
Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμονας Αρχιεπίσκοπος Αλεξανδρείας, Όσιος Νείλος ο Ασκητής, Όσιος Νείλος ο Μυροβλύτης, Όσιος Μαρτίνος ο θαυματουργός επίσκοπος Φραγκιάς
Σύναξις των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και των λοιπών Ασωμάτων και Ουράνιων Αγγελικών Ταγμάτων

Σύναξις των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριή....
 
Όσιοι Στέφανος Μιλιούτιν, Θεόκτιστος ο αδελφός του και Ελένη η μητέρα τους

Όσιοι Στέφανος Μιλιούτιν, Θεόκτιστος ο α....
 
Αγία Ευτροπία

Αγία Ευτροπία
 
Άγιοι Ζηνόβιος και Ζηνοβία τα αδέλφια

Άγιοι Ζηνόβιος και Ζηνοβία τα αδέλφια
 

Ανάμνηση της καταθέσεως της τίμιας κεφαλ....
 
Όσιος Αβράμιος και Μαρία η ανεψιά του

Όσιος Αβράμιος και Μαρία η ανεψιά του
 
Αγία Αναστασία η  Ρωμαία, η Οσιομάρτυς

Αγία Αναστασία η Ρωμαία, η Οσιομάρτυς
 
Άγιος Τιμόθεος ο Εσφιγμενίτης ο νέος Οσιομάρτυρας

Άγιος Τιμόθεος ο Εσφιγμενίτης ο νέος Οσι....
 
Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ανδρέα του Σμολένσκ

Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ανδρέ....
 
Όσιος Νέστωρ ο Χρονογράφος «ὃ ἐν τῷ Σπηλαίῳ»

Όσιος Νέστωρ ο Χρονογράφος «ὃ ἐν τῷ Σπηλαίῳ»
 
Απολυτίκιο Άγ. Ιωάννου του Ελεήμονος - 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  ,
https://youtu.be/Fh9T0dwHk7g?list=PL4E0FCC4F7EB4AEDC

~**   http://www.kairos.gr  .-  Ο  καιρός  σήμερα  .....Ο καιρός  σήμερα  Πέμπτη στην Καλαμάτα 

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Πέμπτη 12/11/2015 προβλέπεται αίθριος. Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια. Το ίδιο μοτίβο θα διατηρηθεί καθ`όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στη μέγιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-70%. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν, με ένταση 2-3 μποφόρ και από το απόγευμα και μετά θα στραφούν σε ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το www.meteoclub.gr και το http://kalamata.meteoclub.gr/ -

***  Απεργιακός πυρετός σήμερα (και) στην Καλαμάτα         
      
ΠΕΝΤΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ (!), ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ
Η απαραίτητη αγωνιστική διάθεση, τουλάχιστον στα λόγια, υπάρχει. Σήμερα, όμως, στους δρόμους της Καλαμάτας θα κριθεί η συμμετοχή των πολιτών στην απεργιακή κινητοποίηση.
«Όλοι μαζί μπορούμε να αποτρέψουμε τα χειρότερα και να ανατρέψουμε τα προηγούμενα. Όλοι και όλες μαζί αρκεί να το πιστέψουμε. Αρκεί ο καθένας και η καθεμία από εμάς να επιλέξουμε τι είδους ασφάλεια θέλουμε. Κοινωνική ασφάλεια ή ασφάλεια του καναπέ;» υπογραμμίζει η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της.
«Η υπερψήφιση του 3ου Μνημονίου, με μεγάλη μάλιστα κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ήρθε να επιβεβαιώσει τα εφιαλτικότερα σενάρια για το μέλλον των εργαζόμενων και των ανέργων, των συνταξιούχων και των νέων», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ.
Υπάρχουν ανακοινώσεις προς τους εργαζομένους, τους άνεργους, τους νέους, τους συνταξιούχους, τους μαθητές για τουλάχιστον πέντε συγκεντρώσεις που θα γίνουν στην Καλαμάτα.
Το Εργατικό Κέντρο, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, σειρά σωματείων και η Λαϊκή Ενότητα καλούν στην απεργιακή συγκέντρωση μπροστά από το Εργατικό Κέντρο, στις 10.30 το πρωί.
Το ΠΑΜΕ καλεί στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία 23ης Μαρτίου, επίσης στις 10.30 το πρωί.
Η Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Μεσσηνίας καλεί σε συγκέντρωση κάτω από τα γραφεία της, στον πεζόδρομο της Αριστομένους, στις 10.00 το πρωί.
Οι μαθητές καλούν σε συγκέντρωση κάτω από το Δημαρχείο, επίσης στον πεζόδρομο της Αριστομένους, στις 10.30 το πρωί.
Η Ανοιχτή Συνέλευση καλεί σε συγκέντρωση στα παλιά Ψαράκια, στην κεντρική πλατεία, επίσης στις 10.30 το πρωί.
Αναμένονται, επίσης, αγρότες, που όμως ακόμη είναι άγνωστο αν θα διαδηλώσουν μόνοι ή όχι.
Πάντως, η έκπληξη θα είναι αν υπάρχουν φίλοι και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας στη σημερινή κινητοποίηση, μετά το ανοικτό κάλεσμα της κυβέρνησης να συμμετάσχει κι αυτό στην απεργιακή κινητοποίηση.
Επιχειρώντας η Κουμουνδούρου να κατοχυρώσει πλέον τον όρο του πολιτικού διπολισμού, αναφέρει πως «σήμερα, εν μέσω διαπραγματεύσεων, τα αιτήματα των εργαζομένων και συνολικά η εργατική κινητοποίηση, αποκτούν ιδιαίτερη κρισιμότητα, που θα πρέπει να αξιοποιηθεί ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και τους εκβιασμούς οικονομικών και πολιτικών κέντρων εντός και εκτός Ελλάδας».
Προσθέτει ότι οι αγώνες απέναντι στις αντιλαϊκές, ακραία νεοφιλελεύθερες πολιτικές συνεχίζονται ακόμα πιο δυναμικά. Διεκδικούμε, σημειώνει το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής, τα θεμελιώδη δικαιώματά μας στην εργασία, την ουσιαστική επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, τη διατήρηση του κοινωνικού και αναδιανεμητικού χαρακτήρα της ασφάλισης, την προστασία της πρώτης κατοικίας, αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, υγεία και παιδεία για όλους.
Εμείς τι να πούμε; Με το καλό κάποτε ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει κυβέρνηση και να μπορέσει να εφαρμόσει το πρόγραμμά του...  Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***  Ισχυρή σεισμική δόνηση ταρακούνησε την Καλαμάτα          http://www.seismoi.gr  .-  
     
641922-seismos.jpgΜια ιδιαίτερη ισχυρή σεισμική δόνηση ξύπνησε την Καλαμάτα λίγο πριν τις 2 παρά 10.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο το επίκεντρο του σεισμού ήταν κοντά στα Αρφαρά και το μέγεθος αυτού ήταν 3,6 της κλίμακας ρίχτερ με εστιακό βάθος τα 10χλμ.  

















***  Σκληρή απάντηση Πανούση στην μηνυτήρια αναφορά της κυβέρνησης

Σκληρή απάντηση δίνει ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτης Γιάννης Πανούσης στην κίνηση της κυβέρνησης να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για ενδεχόμενη παραβίαση απορρήτου από τη δημοσιοποίηση απόρρητων εγγράφων που αφορούν συνομιλίες πολιτικών στελεχών με ποινικούς ή πρόσωπα καταδικασμένα για υποθέσεις τρομοκρατίας. Ο κ. Πανούσης κάνει λόγο για ολοκληρωτικού τύπου αντίληψη και πρακτική από την πλευρά της κυβέρνησης, και δεν απομένει -όπως λέει- να τον συλλάβουν «με τις ευλογίες» των υπουργών Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη. Επίσης, λέει πως είχε προειδοποιήσει τον πρωθυπουργό πως «ή θα απαλλαγεί από τον στενό κύκλο των Αριστερών του τίποτα ή θα χαθεί μαζί τους». Η ανακοίνωση Πανούση έχει ως εξής: «Αυτά δεν συμβαίνουν και δεν γίνονται ανεκτά στις πολιτισμένες ευρωπαϊκές χώρες και δημοκρατίες. Να εισηγείται η Κυβέρνηση να απευθυνθώ στον Εισαγγελέα, να πηγαίνεις στον Εισαγγελέα και να καταθέτεις έγγραφα (και όχι απόψεις) και να σε κατηγορούν 'γιατί πήγες τώρα' και μετά να σε μηνύουν γιατί άσκησες συνταγματικό δικαίωμα. » Δεν απομένει σ' αυτή τη νέα ολοκληρωτικού τύπου αντίληψη και πρακτική να με συλλάβουν γιατί είμαι αντικαθεστωτικός (τί μου θυμίζει; τί μου θυμίζει;), φαντάζομαι με τις ευλογίες των Υπουργών Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης που κόπτονται για τα δικαιώματα (μόνον των δικών τους;). » Αντί να προβληματίζονται με τα συνεχή διαγγέλματα μίσους των Πυρήνων της Φωτιάς (τρία σε λίγες μέρες) που στρέφονται μόνον εναντίον μου και όχι κατά των ασκούντων σήμερα την κατασταλτική κυβερνητική πολιτική, ασχολούνται με την προσωπικότητά μου. » Να ψάξουν σε όσο βάθος θέλουν τη ζωή μου. Όσο για τη ζωή ορισμένων από αυτούς ξέρω πολύ καλά τα σκοτεινά σημεία της διαδρομής τους (και όχι μόνον ιδεολογικά). » Είχα προειδοποιήσει τον Πρωθυπουργό. Ή θ' απαλλαγεί από τον στενό κύκλο των 'Αριστερών του τίποτα....' ή θα χαθεί μαζί τους. » Μέχρι να πάρει την τελική του απόφαση ας ελέγξει τουλάχιστον τον τρόπο που κάθε μέρα διολισθαίνουν ορισμένοι κύκλοι σε εξω-θεσμικές υπόγειες δράσεις. » ΥΓ1 Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ τις 'τρακατρούκες' των -κατά Λένιν- 'χρήσιμων ηλιθίων' » ΥΓ2 Δεν αισθάνομαι μόνος σ' αυτόν τον αγώνα όπου φαίνεται να' χω απέναντι μου το Κράτος (και το Παρακράτος;). » Καθηγητής Γιάννης Πανούσης» Newsroom ΔΟΛ - 

***  Η ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ ΚΑΛΑΜΩΝ. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΛΟΓΗ ΤΗΣ ΣΕ ΜΕΓΕΘΗ.
ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
Η ελιά της Καλαμάτας είναι ένα από τα 4 διατηρητέα μνημεία της φύσης στη Μεσσηνία και ένα από τα 51 στην Ελλάδα. Από την ελιά αυτή έχουν μπολιαστεί χιλιάδες δένδρα και η ποικιλία αυτή είναι διαδεδομένη στη Μεσσηνία και σε πολλά μέρη της Ελλάδος, και όπως γράφει η πινακίδα είναι το μητρικό φυτό της ποικιλίας Καλαμών. Ο  βαλυραίος , συνταξιούχος του επιμελητηρίου Καλαμάτας μικροελαιοκαλλιεργητής  Σταύρος Μακρής, έχει τον διαλογέα που διαχωρίζει τις ελιές σε 6 μεγέθη, ενώ οι επαγγελματικοί χωρίζουν τις χονδρολιές σε 12 μεγέθη.
Ο διαλογέας  ελιών έχει ελατήρια τα οποία στην αρχή είναι σε κοντινή απόσταση και στο τέλος είναι μεγαλύτερη. έτσι οι ελιές ανάλογα με το μέγεθος προχωρούν και στο τελευταίο τελάρο πέφτουν αυτές που έχουν το μεγαλύτερο μέγεθος ,ενώ στο πρώτο το μικρότερο.

ΦΩΤΟ 2005ΑΠΟ ΓΙΑΝΝΗ ΛΥΡΑΦΩΤΟ ΑΠΟ ΕΘΙΑΓΕ
   

Ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΑΚΡΗΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΧΙΛΙΕΤΗ ΕΛΙΑ ΤΟΥΟΙ ΕΛΙΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΔΙΑΛΟΓΗΟΙ ΕΛΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΛΟΓΗ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΓΕΘΟΥΣ
ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΑ ΠΟΛΙΑΝΗΣ ΓΙΑ ΣΠΟΡΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ,  ΡΟΔΙΑ, ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΑ ΑΧΛΑΔΙΑ
ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΑ ΠΟΛΙΑΝΗΣ ΓΙΑ ΣΠΟΡΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ,  ΡΟΔΙΑ, ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΑ
ΑΧΛΑΔΙΑ,ΠΑΛΙΟ ΤΣΙΓΚΕΛΙ
 
Ο ΔΙΑΛΟΓΕΑΣ 6 ΜΕΓΕΘΩΝ ΕΛΙΑΣΟΙ ΕΛΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΜΕΓΕΘΟΣΟΙ ΕΛΙΕΣ ΕΤΟΙΜΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣΠΡΙΝ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΟ ΔΙΑΛΟΓΕΑΣ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΑΚΡΗΣ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΕΑΤΑ 6 ΜΕΓΕΘΗ ΕΛΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΕΑΤΑ 6 ΜΕΓΕΘΗ ΕΛΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΕΑΤΑ 3 ΜΕΓΕΘΗ ΕΛΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΕΑ.ΤΑ 6 ΜΕΓΕΘΗ ΕΛΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΕΑ   , 

***  Βουτιά στο κενό το εκπτωτικό 10ήμερο στη Μεσσηνία         
     
Η Κυριακή δεν επηρέασε θετικά τον τζίρο 
Αποκαρδιωτικά για τα εμπορικά καταστήματα της Καλαμάτας, της Κυπαρισσίας, αλλά και της Πύλου, ήταν τα αποτελέσματα από τις πωλήσεις το εκπτωτικό δεκαήμερο του Νοεμβρίου που δημοσίευσε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε, στην Καλαμάτα η πτώση κυμάνθηκε στο 30%, στην Κυπαρισσία πάνω από 45% και στην Πύλο 10-15%.
Γενικότερα, στα ίδια ή σε χαμηλότερα επίπεδα κινήθηκαν οι πωλήσεις των εμπορικών καταστημάτων, σύμφωνα με τηλεφωνική έρευνα της ΕΣΕΕ, σε τυχαίο δείγμα 200 εμπορικών επιχειρήσεων σε παραδοσιακές εμπορικές αγορές αστικών κέντρων της χώρας.
Ειδικότερα, το 36% των επιχειρήσεων είδε τις φετινές πωλήσεις τη συγκεκριμένη περίοδο να παραμένουν στα ίδια επίπεδα και το 50% σε χαμηλότερα. Μόλις μία στις εννέα εμπορικές επιχειρήσεις εμφάνισε αύξηση πωλήσεων την εκπτωτική περίοδο του Νοεμβρίου του 2015 έναντι του 2014.
Πανελλαδικά οι επιχειρήσεις που δε συμμετείχαν στο εκπτωτικό δεκαήμερο του Νοεμβρίου αγγίζουν το ένα τρίτο του συνόλου του δείγματος, συγκεκριμένα το 31%. Όσον αφορά στις υπόλοιπες, το επίπεδο των εκπτώσεων κυμάνθηκε στην πλειονότητά τους μεταξύ 11% και 20%. Γενικά, η πλειονότητα των επιχειρήσεων (62%) διαφωνεί με την εφαρμογή των ενδιάμεσων εκπτώσεων.
Στο πλαίσιο της έρευνας, οι έμποροι ρωτήθηκαν εάν, σύμφωνα με τη δυνατότητα που τους εκχωρεί η υπουργική απόφαση, άνοιξαν τα καταστήματά τους την Κυριακή 1 Νοεμβρίου.
Για όσα καταστήματα άνοιξαν, παρατηρείται ότι περίπου τρεις στους τέσσερις επιχειρηματίες πιστεύουν ότι τελικά η Κυριακή δεν επηρέασε θετικά τον τζίρο του εκπτωτικού δεκαημέρου. Με άλλα λόγια, σημειώνει η ΕΣΕΕ, ο τζίρος της Κυριακής απορρόφησε εκείνον των προηγούμενων και επόμενων ημερών.
Σημειώνεται ότι από το δείγμα το 41% των επιχειρήσεων λειτούργησε την Κυριακή 1η Νοεμβρίου.
του Αντώνη Πετρόγιαννη 

***  Η αδράνεια του υπουργείου έφερε την ΤΕΡΝΑ… προ των πυλών 

 Το ελεγκτικό συνέδριο “άναψε πράσινο” στο σχέδιο της Περιφέρειας Κύμα αντιδράσεων από τις παρατάξεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο
 Του Αντώνη Πετρόγιαννη
Σε ένα ακόμα σημαντικό έργο, όπως είναι η διαχείριση των απορριμμάτων, η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο φάνηκαν καλοί στα λόγια και τις διαθέσεις, αλλά χωρίς πρακτικό σχέδιο. Κι έτσι, τώρα, τρέχουν και να δούμε αν θα φτάσουν. Ο λόγος για το «πράσινο φως» που άναψε το Ελεγκτικό Συνέδριο για τη συμβασιοποίηση του έργου διαχείρισης απορριμμάτων στην Πελοπόννησο, μεταξύ ΤΕΡΝΑΣ και Περιφέρειας, συνολικού ύψους 160 εκατ. ευρώ, εγκρίνοντας τη σύμπραξη σε προσυμβατικό επίπεδο. Πρόκειται, όπως γνωρίζουμε όλοι, για το έργο που έχει ξεσηκώσει πληθώρα αντιδράσεων από πλευράς τοπικής κοινωνίας, αλλά και κυβέρνησης, καθώς δεσμεύει την Πελοπόννησο για τα επόμενα 28 χρόνια σε ένα μοντέλο που εκτιμάται ότι θα φέρει αυξήσεις δημοτικών τελών, καθώς δε βασίζεται στις αρχές της κυκλικής οικονομίας και τη μείωση των παραγόμενων απορριμμάτων με την εφαρμογή προγραμμάτων ανακύκλωσης, αλλά στα σύμμεικτα απορρίμματα. Η συμφωνία – που είχε υπογραφεί το καλοκαίρι του 2014 – ανάμεσα σε Περιφέρεια και ΤΕΡΝΑ προβλέπει εγγυημένη ποσότητα σκουπιδιών 150.000 τόνων το χρόνο σε όλη την περίοδο παραχώρησης, όταν σήμερα δεν ξεπερνούν τους 120.000 τόνους. «Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου είναι άμεσα εκτελεστή και λέει ότι μπορούμε να προχωρήσουμε άμεσα στη συμβασιοποίηση του έργου», λέει στην «Εφ. Συν.» η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης Κ. Νικολάκου. Η αντιπεριφερειάρχης υποστηρίζει επιπλέον: «Είναι ένα έργο επενδυτικό, “πράσινο”, που γίνεται με ΣΔΙΤ, δημιουργεί θέσεις εργασίας και ενδυναμώνει την τοπική οικονομία. Η ίδια η σύμβαση λέει ότι τους πρώτους 10 μήνες ο ανάδοχος οφείλει να καλύψει και το μεταβατικό στάδιο. Γνωρίζετε ότι έχουμε το κέντρο της Πελοποννήσου (σ.σ. Τρίπολη) σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Λύνεται επομένως και αυτό».Έντονες αντιδράσεις Η απόφαση, όμως, του Ελεγκτικού Συνεδρίου σήκωσε θύελλα αντιδράσεων μεταξύ των παρατάξεων της αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου. Τη δυσαρέσκειά τους εξέφρασαν με δηλώσεις τους στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι επικεφαλής των παρατάξεων. Ο Νίκος Πατσαρίνος, επικεφαλής της παράταξης "Πελοπόννησος Πρώτα", χαρακτήρισε την απόφαση «δυσάρεστη έκπληξη», που «μας πάει πίσω, περιβαλλοντικά, οικονομικά και κοινωνικά και θα δώσουμε κάθε μάχη για να μην υλοποιηθεί». Κάλεσε την κυβέρνηση να κάνει ό,τι προβλέπεται και επισήμανε ότι «ζητάμε από την κυβέρνηση να προσφύγει κατά της απόφασης και με κάθε τρόπο να μην επιτρέψει τη συμβασιοποίηση του έργου αυτού, γιατί δεν υπακούει στον Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΕΣΔΑ) που πρόσφατα εγκρίθηκε». Ο κ. Πατσαρίνος υπογράμμισε ότι είναι μια απαράδεκτη απόφαση, καθόλα όμως σεβαστή, γιατί «μας δεσμεύει με παρωχημένα μέσα για δεκαετίες και γι' αυτό αντιδρούμε» και συμπλήρωσε ότι τη μάχη τη δίνουν οι κοινωνίες και θα στηρίξουν, όπως έχουν κάνει και το προηγούμενο διάστημα, τέτοιου είδους κινητοποιήσεις». Επιπλέον, είπε ότι «πρέπει η κυβέρνηση, μετά την έγκριση του ΕΣΔΑ, να μην αφήσει την Περιφέρεια Πελοποννήσου να προχωρήσει αυτό το διαγωνισμό, που είναι κόντρα στον Εθνικό Σχεδιασμό». «Δε χαίρομαι για το αποτέλεσμα» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Παναγιώτης Αλευράς, από τη "Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία", σημειώνοντας ότι «η θέση η δική μου είναι ενάντια στο διαγωνισμό για τη χωροθέτηση των εργοστασίων, κι έχουμε ενστάσεις και για την εγγυημένη ποσότητα». Ο κ. Αλευράς εκτίμησε ότι το θέμα δεν έχει τελειώσει, λαμβάνοντας υπόψη τον καινούργιο νόμο περί έγκρισης των ΠΕΣΔΑ (Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Απορριμμάτων) και υπογράμμισε ότι για να προχωρήσει το έργο, το σχέδιο της Περιφέρειας πρέπει να εγκριθεί από τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων Περιβάλλοντος και Εσωτερικών. Επίσης, τόνισε ότι «είμαστε αντίθετοι με το σχεδιασμό αυτό της Περιφέρειας. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν να μην επιτραπεί η εγκατάσταση των μονάδων αυτών» και συμπλήρωσε ότι «είμαστε κοντά στο λαό και τους πολίτες και, βεβαίως, θα στηρίξουμε κινητοποιήσεις των πολιτών». Από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» ο περιφερειακός σύμβουλος, Βαγγέλης Γούργαρης, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι δεν είχαν ψευδαισθήσεις ότι θα τελείωνε αυτή η υπόθεση των σκουπιδιών και σημείωσε ότι ήταν αναμενόμενη η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι ποτέ δεν ήταν αντίθετος με τα ΣΔΙΤ και με τη διαχείριση των σκουπιδιών, σημείωσε ότι ο Νίκος Βούτσης, ως υπουργός Εσωτερικών, τον περασμένο Φεβρουάριο είχε χρηματοδοτήσει την ενδιάμεση διαχείριση στους Δήμους, «γι' αυτό το περιμέναμε» κι αυτές τις μέρες, ανέφερε, ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας ολοκληρώνει το στάδιο αυτό. Υπογράμμισε, επίσης, ότι η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου φέρνει πιο μπροστά τη διαχείριση των απορριμμάτων στους μονοπωλιακούς ομίλους και τόνισε: «Δεν τελείωσε τίποτα. Τον τελικό λόγο θα πει ο κόσμος, τα λαϊκά στρώματα. Αυτοί θα έχουν τον τελευταίο λόγο». «Εμείς, όπως πάντα, θα είμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα, γιατί πρόκειται για ένα έγκλημα με πολλαπλές διαστάσεις, περιβαλλοντικές, οικονομικές και υγείας», συμπλήρωσε ο κ. Γούργαρης. Ο Παναγιώτης Κάτσαρης από την «ΑΝΤΑΡΣΙΑ στο ΜΩΡΙΑ» υπογράμμισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως «είναι δεδομένο ότι αυτές οι λύσεις είναι απαράδεκτες, θα έχουμε κινητοποιήσεις. Δε θα θαφτούν στο σκουπίδι αυτές οι περιοχές που έχουν επιλεγεί», προσθέτοντας ότι «ο καθένας να είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση των δικών του απορριμμάτων», καθώς και ότι πρέπει να σκεφτόμαστε οικολογικά και συλλογικά και οικονομικά. Σημείωσε ακόμα ότι ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, ακολουθώντας μια πρωτοβουλία πολιτών, ξεκίνησε μια πρωτοπόρα διαδικασία, την οποία πολλοί πλέον Δήμοι θέλουν να ακολουθήσουν, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα σκουπίδια. Τέλος, ο εκπρόσωπος της «ΑΝΤΑΡΣΙΑΣ» υπενθύμισε ότι είναι πρόσφατο το παράδειγμα της Κερατέας και τόνισε ότι περιμένει την τοποθέτηση της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Ελένη Αλιφέρη, που είναι από την περιοχή της Οιχαλίας (όπου πρόκειται να κατασκευαστεί το ένα εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων) κι έχει διατελέσει δήμαρχος στην περιοχή κατά το παρελθόν.Το σκεπτικό της απόφασης Η απόφαση 309/2015 του Ε΄ κλιμακίου, την οποία παρουσίασε, χθες, η «Καθημερινή», είναι εξαιρετικά αρνητική για τον τρόπο που διαχειρίστηκε το υπουργείο Περιβάλλοντος την (κατά κοινή ομολογία φιλόδοξη) αλλαγή φιλοσοφίας στη διαχείριση των απορριμμάτων στη χώρα. Κάνοντας προσυμβατικό έλεγχο στη ΣΔΙΤ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, το Ελεγκτικό Συνέδριο αποφαίνεται ότι ο νέος εθνικός σχεδιασμός (ΕΣΔΑ)... δεν έχει νομική ισχύ. Όπως αναφέρει, εφόσον από τη νομοθεσία δε ρυθμίζεται η νομική μορφή που θα πρέπει να έχει ο ΕΣΔΑ, το θέμα θα πρέπει να ρυθμιστεί από την παλαιότερη νομοθεσία, «δηλαδή την έγκριση του ΕΣΔΑ με κοινή υπουργική απόφαση». Και με δεδομένο ότι ο νέος ΕΣΔΑ έχει εγκριθεί με υπογραφή γενικού διευθυντή του υπουργείου, «δεν έχει εισέτι αποκτήσει κανονιστική ισχύ». Περαιτέρω, το Ελεγκτικό Συνέδριο επισημαίνει πως ο ΕΣΔΑ θα χρειαζόταν την κατάρτιση στρατηγικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ζήτημα στο οποίο δεν επιμένει, καθώς ούτε ο προηγούμενος ΕΣΔΑ του 2003 έχει εγκεκριμένη ΣΜΠΕ). Επίσης, επισημαίνει ότι δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για το πόσο θα κοστίσει η εφαρμογή του νέου ΕΣΔΑ: «Κατά παράβαση του νόμου, δεν αναγράφεται το μέγεθος της δαπάνης που εκτιμάται ότι θα προκύψει σε βάρος του προϋπολογισμού και ο τρόπος κάλυψης αυτής». Το Ελεγκτικό Συνέδριο ανοίγει άμεσα το δρόμο για την υπογραφή της σύμβασης. «Σας γνωρίζουμε ότι μπορείτε να προβείτε άμεσα στην υπογραφή του ελεγχθέντος σχεδίου σύμβασης», αναφέρει, επισημαίνοντας ότι δεν προβλέπεται δυνατότητα αίτησης ακύρωσης ενώπιον του Ε΄ κλιμακίου. Μοναδική διέξοδος; «Η ανατροπή διαγωνιστικών διαδικασιών που έχουν ήδη ολοκληρωθεί (...) ανήκει στη νομοθετική εξουσία». Που όμως θα πρέπει να σταθμίσει «την προστασία του δημοσίου συμφέροντος και των απορρεόντων από το εκάστοτε προσυμβατικό ή συμβατικό στάδιο δικαιωμάτων των εμπλεκομένων φορέων», κοινώς τις αποζημιώσεις που θα διεκδικήσει ο ιδιώτης. - 

***   Θα μας «φάνε» οι τίτλοι και η περηφάνια…

Διαβάζοντας το χθεσινό δελτίο Τύπου για την παρέμβαση του Δήμου Καλαμάτας στο «Αχίλλειον» κόλλησα στην πρόταση: «Το “Αχίλλειον” είναι ένα από τα εμβληματικά παραδοσιακά κτήρια της Καλαμάτας και αποτελεί δημοτική περιουσία». Ωραία πρόταση η πιο πάνω και μεγάλη περηφάνια για το Δήμο προφανώς… Όμως, όταν εσύ ο ίδιος αφήνεις ένα εμβληματικό παραδοσιακό κτήριο της πόλης, που αποτελεί και δημοτική περιουσία, σε αυτή την κατάσταση, και οι ενέργειες σου περιορίζονται στην άρση επικινδυνότητας, τότε είναι καλύτερο να μην το αναφέρεις καθόλου. Θα γίνει ποτέ κάτι για τούτα «τα διαμάντια» ή θα μένουμε σε αυτές τις ενέργειες μέχρι να γίνουν ένα με το έδαφος; Ξέρουμε, κρίση, έλλειψη εσόδων, αλλά αν δεν κάνουμε λάθος, στο Δήμο μιλούν όλο περηφάνια για τα ταμειακά διαθέσιμα και το νοικοκύρεμα. Άραγε, θα διατεθούν χρήματα ή πάλι θα περιμένουμε το ΕΣΠΑ; Π.Μπ. -

***  «Ο Θεός της Σφαγής» αύριο στη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη 

Την ταινία «Ο Θεός της Σφαγής» (“Carnage”), σε σκηνοθεσία Ρομάν Πολάνσκι, θα προβάλει η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη καλαμάτας αύριο στις 9.15 το βράδυ, στο αμφιθέατρο του ΟΑΕΔ, Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας. Ο «Θεός της Σφαγής» βασίζεται στο πολύ επιτυχημένο θεατρικό έργο της Yasmina Reza “God Of Carnage”, το οποίο διηγείται μια ιστορία γύρω από ένα μάλλον τυπικό συμβάν, αυτό ενός παιδικού καυγά και τη συνάντηση των γονιών τους ύστερα. Η ταινία λαμβάνει χώρα σε ένα διαμέρισμα στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης (η ταινία στην πραγματικότητα γυρίστηκε στο Παρίσι για ευνόητους λόγους), όπου παρακολουθούμε τα δυο ζευγάρια καθώς αυτά ξεκινούν μια φαινομενικά πολιτισμένη συζήτηση. Κατά τη διάρκεια της αρχικά ευγενικής ψιλοκουβέντας, θα γνωρίσουν ο ένας τον άλλον επιφανειακά. Καθώς, όμως, η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από τον καυγά των παιδιών, η όποια ευπρέπεια και τρόποι καλής συμπεριφοράς ξεχνιούνται και τα πράγματα παίρνουν άλλη τροπή. Κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον μας, η σκηνοθεσία του Polanski είναι εξαιρετικά διαυγής και ακριβής. Με σχεδόν σταθερή κάμερα και χρησιμοποιώντας καθρέπτες και περίτεχνα κοντινά πλάνα, δημιουργεί μια κλειστοφοβική ατμόσφαιρα, παγιδεύοντας μέσα στο διαμέρισμα τους πρωταγωνιστές του και παρακολουθώντας τους στενά. “Carnage” στα ελληνικά σημαίνει σφαγή και αυτή εδώ η ταινία με τρόπο εκρηκτικά αστείο και σαρδόνιο μέσα στα 79 λεπτά που διαρκεί (γυρισμένη σε πραγματικό χρόνο), καταφέρνει να αποκαλύψει την ασχήμια της ανθρώπινης φύσης. Είσοδος: 4 ευρώ, ελεύθερη για νέους κάτω των 18 ετών. - 

***  Αναβλήθηκε η εκδίκαση αγωγής για το «κανόνι» σε κινητά τηλέφωνα στο Δήμο Τριφυλίας  

Για την 1η Μαρτίου 2016 αναβλήθηκε χθες στο Δικαστήριο Κυπαρισσίας η εκδίκαση αγωγής σε βάρος του Δήμου Τριφυλίας για «κανόνι» που έχει ρίξει σε εταιρεία κινητής τηλεφωνίας για συσκευές αξίας 2.300 ευρώ! Όπως έχουμε δημοσιεύσει στο «Θ» για την υπόθεση αυτή, σε έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Τριφυλίας, για ορισμό δικηγόρου, η πρόεδρος και αντιδήμαρχος Οικονομικών, Μαρία Πανουσιοπούλου, ανέφερε: «Σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην αριθ. 37/2015 αγωγή, ο κ. Λαμπρόπουλος Κων/νος του Αναστασίου, στις αρχές του 2011, ενεργώντας ως αντιπρόσωπος του ομίλου COSMOTE- ΓΕΡΜΑΝΟΣ στην Κυπαρισσία, συναλλάχτηκε με το νεοσύστατο τότε ∆ήμο Τριφυλίας και υπέβαλε προσφορά για εταιρικό συμβόλαιο κινητής τηλεφωνικής επικοινωνίας, με σκοπό την κάλυψη των αναγκών των δημοτικών υπηρεσιών και των υπηρεσιακών παραγόντων. Λόγω του ότι η προσφορά του ήταν η συμφερότερη, στο πλαίσιο της σύναψης συμφωνίας με το ∆ήμο, του προτάθηκε, αντί της έκπτωσης που είχε δοθεί από την εταιρεία, να μεταβιβάσει στο Δήμο κάποιες συσκευές κινητών τηλεφώνων, αντίστοιχης αξίας με την προτεινόμενη έκπτωση. Ο Δήμος μόνο όφειλε από πλευράς του να τηρήσει τους όρους του εταιρικού συμβολαίου σύνδεσης με την COSMOTE. Οι λογαριασμοί που ακολούθησαν δεν πληρώθηκαν από το Δήμο, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις αρχικά και στη συνέχεια οχλήσεις του κ. Λαμπρόπουλου. Με την από 23-12-2014 αίτησή του υπό μορφή εξώδικης δήλωσης και την από 03-03-2015 νέα αίτησή του, ο κ. Λαμπρόπουλος ζήτησε την καταβολή της αξίας των μεταβιβασθέντων – πωληθέντων συσκευών, για τις οποίες ο ίδιος είχε χρεωθεί στην εταιρεία, αντί της έκπτωσης. Η συνολική αξία των συσκευών ανέρχεται στο ποσό των 2.300 ευρώ. Όμως, μέχρι σήμερα ο Δήμος μας δεν έχει καταβάλει στον κ Λαμπρόπουλο το ανωτέρω ποσό. Με την αριθ. 37/2015 αγωγή του κατά του Δήμου Τριφυλίας, ο κ. Λαμπρόπουλος ζητά την καταβολή του ποσού των 2.300 ευρώ, με το νόμιμο τόκο από την επίδοση της αγωγής του…». Σημειώνεται ότι το όλο θέμα είχε θέσει σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, στις αρχές Απριλίου, ο επικεφαλής της ΡΑΚΙ, Νώντας Βουδούρης, ενημερώνοντας για την αγωγή για κινητά τηλέφωνα κάποιων αντιδημάρχων, αξίας 500 και πλέον ευρώ, στην προηγούμενη δημοτική περίοδο, που δεν πληρώθηκαν, ενώ τότε άλλοι αντιδήμαρχοι είχαν πάρει τηλέφωνα αξίας μέχρι 100 ευρώ, ζητώντας δημόσια όσοι έλαβαν τέτοια τηλέφωνα να καταβάλουν το αντίτιμο οι ίδιοι και όχι ο Δήμος. Σε εκείνη, δε, τη συνεδρίαση, ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, είχε παραδεχτεί το ζήτημα, αλλά είχε πει ότι κανένας από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή δεν είχε ενημερώσει τους αντιδημάρχους για τις υποχρεώσεις κ.τ.λ., τονίζοντας ότι το ζήτημα θα λυθεί χωρίς επιβάρυνση του Δήμου. Επίσης, πως δεν υπήρχε πρόθεση επιβάρυνσής του… Το ζήτημα, όμως, δε λύθηκε μέχρι και χθες εξωδικαστικά και η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε για την 1η Μαρτίου 2016. Ο δε Δήμος, εκτός από τα χρήματα για το «κανόνι», με νόμιμο τόκο, επιβαρύνεται και με δικαστικά έξοδα! - 

***  Κτηματολόγιο: Αν δεν τρέξουν χάνουν τα σπίτια τους σε Ασπρόχωμα και Λέικα

Επιτακτική χαρακτηρίζει ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας την ανάγκη παράτασης της προθεσμίας διόρθωσης αρχικών εγγραφών στα Δημοτικά Διαμερίσματα Ασπροχώματος και Λαιίκων, καθώς και της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμάτας, για την έναρξη ισχύος του Κτηματολογίου, σε επιστολή του προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνο Σκουρλέτη, την Εθνικό Κτηματολόγιο και Κτηματογράφηση Α.Ε. και τους βουλευτές του Νομού Μεσσηνίας. Όπως εξηγεί: «Η 10η Δεκεμβρίου 2015 είναι η τελευταία μέρα της αποκλειστικής δωδεκαετούς προθεσμίας των αρχικών εγγραφών, που υπολογίζεται αρξάμενη από την ημερομηνία δημοσίευσης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της απόφασης, για την έναρξη ισχύος του Κτηματολογίου, στα Δημοτικά Διαμερίσματα Ασπροχώματος και Λαιΐκων (πρώην Κοινότητες Ασπροχώματος και Λαιΐκων) του Δήμου Καλαμάτας του Νομού Μεσσηνίας και εντός του έτους 2016 ακολουθεί η περιοχή της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμάτας. Αυτό έχει ως συνέπεια ότι οριστικοποιούνται, μέχρι την ανωτέρω ημεροχρονολογία, οι αρχικές κτηματολογικές εγγραφές, για τους κατοίκους του εσωτερικού, που είναι δικαιούχοι εγγραπτέων δικαιωμάτων σε κτηματογραφημένα ακίνητα των παραπάνω περιοχών. O Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας θεωρεί επιβεβλημένη και αναγκαία την παράταση προθεσμίας διόρθωσης των αρχικών εγγραφών τουλάχιστον για μια διετία». - 



***  Αθλητική  ενημέρωση   :
«Αυτοκτονία» Ολυμπιακού το 11-11 με τη Σπαντάου στο Βερολίνο
***  «Αυτοκτονία» Ολυμπιακού το 11-11 με τη Σπαντάου στο Βερολίνο
Στο Champions League του πόλο
Τα οκτάλεπτα: 1-6, 3-1, 3-4, 4-0
ΣΠΑΝΤΑΟΥ (Πέταρ Κοβάσεβιτς): Μπάκσα, Σονταντιέ 1, Σλάνστετ, Τσουκ 4, Πρόις, Γιούνγκλινγκ, Μαρζουκί 5, Μίερς 1, Σταμ, Κούπερς, Ρέστοβιτς, Χάμπι, Χένε.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης 1, Δελακάς 1, Γεννηδουνιάς 1, Φουντούλης 1, Σμιθ, Ποντικέας 1, Ντόσκας 2, Μουρίκης 1, Κολόμβος 2, Μάλιαρακ, Βλαχόπουλος 1, Γαλανόπουλος.

Αποκλεισμός Ολυμπιακού στο CEV Cup, ήττες ΑΕΚ, Πανναξιακού στο Challenge Cup
***   Αποκλεισμός Ολυμπιακού στο CEV Cup,
ήττες ΑΕΚ, Πανναξιακού στο Challenge Cup
Στο βόλεϊ γυναικών
~ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ -Λιναμάρ  1-3 σέτ .- ^
Την ήττα - αποκλεισμό από την ουγγρική Λιναμάρ γνώρισε η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού στη ρεβάνς του προκριματικού του CEV Cup. Οι «ερυθρόλευκες» έχοντας χάσει με 3-1 στο πρώτο ματς, δεν απέφυγαν άλλο ένα 1-3 (19-25, 20-25, 25-17, 18-25) σετ στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» και έτσι θα συνεχίσουν την ευρωπαϊκή πορεία τους στο Challenge Cup (δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση).
~ Μινχάνσκα Μινσκ Ρωσίας -  ΑΕΚ   3-2 . (25-27, 25-21, 25-17, 20-25, 7-15),  .- ^

~ Πανναξιακό  - Τράμπζον Τραπεζούντας Τουρκίας   0-3 .- ^ α΄ αγώνας (13-25, 16-25, 12-25) .-

***  Στο Eurocup... για το  μπάσκετ  :
 
ΝΕΠΤΟΥΝΑΣ - ΑΕΚ  80-86 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 22-17, 43-41, 61-58, 80-86
ΝΕΠΤΟΥΝΑΣ (Αντομάιτις): Γιούινγκ 17 (1), Σικσίνιους 4, Μαζέικα 20, Γκιρτζιούνας 3, Μπάντερ 5 (1), Γκάλντικας 9, Ζαβάτσκας 10 (2), Γκραντ 7, Μπιρούτα 3 (1), Μπουτκεβίτσιους 2.
ΑΕΚ (Σάκοτα): Ανοσίκε, Παπαντωνίου 4, Σάκοτα 16 (4), Άτιτς, Χέρστον 8 (1), Σκραμπ, Μαυροκεφαλίδης 27 (2), Κάρτερ 11 (1), Κατσίβελης 4, Καλαμπόκης 3 (1), Μαυροειδής 4, Ουόρεν 9 (2).
Μεγάλες νίκες για ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, «έσπασε» το αήττητο του Αρη
~   ΠΑΟΚ  - ΛΙΕΤΟΥΒΟΣ ΡΙΤΑΣ  81-76 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 26-12, 40-33, 55-57, 81-76
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Τέπιτς 10 (1), Βασιλειάδης 26 (3), Κακαρούδης 2, Τσόχλας 3 (1), Δέδας, Μαργαρίτης 7 (1), Σχορτσανίτης 8, Ντούβνιακ 3 (1), Μάρκοβιτς 5 (1), Χάτσερ 17 (3)
ΛΙΕΤΟΥΒΟΣ ΡΙΤΑΣ (Νικόλα): Γιουσκεβίτσιους 2, Λουκάουσκις 2, Λαπροβίτολα 10 (1), Λαβρίνοβιτς 13 (1), Γκαίλιους 17 (3), Ορελίκ 9 (1), Γαναβίτσιους 5 (1), Καβαλιάουσκας 2, Ρουνκάουσκας 8 (2), Γιουσίκας 5, Γκεντράιτις 6

~ ΜΠΑΝΒΙΤ - ΑΡΗΣ  96-84 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 15-20, 39-33, 65-63, 96-84
ΜΠΑΝΒΙΤ (Ερνάκ): Ουλουσόι, Φόρτσον 13 (1 τρίπ., 11 ριμπ., 10 ασ.), Τζόνσον 27 (5), Σλότερ 14 (1), Γκετσίμ, Στίφενς, Σίμονς 11 (1), Βίντμαρ 24 (12 ριμπ.), Μοερμάν 5 (1), Αλτουνμπέι, Γιλντιρίμ 2.
ΑΡΗΣ (Πρίφτης): Ξανθόπουλος 4, Πελεκάνος 7 (1), Τσούπκοβιτς, Ουάιτ 8 (2), Ουότερς 20 (4 τρίπ., 10 ασ.), Ζάρας 3 (1), Χάγκινς 10, Κοέν 14 (1), Μούρτος 2, Σίμτσακ, ΜακΝιλ 16 (4).
***Σε αναμετρήσεις για την 5η αγωνιστική του EuroCup, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ (1η)
1ος ΟΜΙΛΟΣ
 Ναντέρ (Γαλλία)-Τέλεκομ Βόννης (Γερμανία) 101-78
Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου
Ολίμπια Λιουμπλιάνα (Σλοβενία)-Όλντενμπουργκ (Γερμανία) 81-82
Τρέντο (Ιταλία)-Μπιλμπάο (Ισπανία) 75-80
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.
Ναντέρ 3-2 8
Τρέντο 3-2 8
Μπιλμπάο 3-2 8
Τέλεκομ Βόννης 2-3 7
Ολίμπια Λιουμπλιάνα 2-3 7
Όλντενμπουργκ 2-3 7

2ος ΟΜΙΛΟΣ
Λε Μαν (Γαλλία)-Λούντβιχσμπουργκ (Γερμανία) 75-81 παρ. (κ.α. 68-68)
Γκραν Κανάρια (Ισπανία)-Ρέτζιο Εμίλια (Ιταλία) 76-67
Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου
Μπρίντιζι (Ιταλία)-Αλμπα Βερολίνου (Γερμανία) 68-72
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.
Γκραν Κανάρια 4-1 9
Άλμπα Βερολίνου 4-1 9
Λούντβιχσμπουργκ 3-2 8
Ρέτζιο Εμίλια 3-2 8
Λε Μαν 1-4 6
Μπρίντιζι 0-5 5

3ος ΟΜΙΛΟΣ

 Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου
Ουλμ (Γερμανία)-Νανσί (Γαλλία) 90-73
Σαρλερουά (Βέλγιο)-Βαλένθια (Ισπανία) 49-65
Βενέτσια (Ιταλία)-Σαραγόσα (Ισπανία) 77-79
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.
Βαλένθια 5-0 10
Σαραγόσα 4-1 9
Ουλμ 3-2 8
Βενέτσια 2-3 7
Νανσί 1-4 6
Σαρλερουά 0-5 5

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ (2η)
4oς ΟΜΙΛΟΣ

 Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου
Μπάνβιτ (Τουρκία)-Άρης 96-84
Ούνιξ Καζάν (Ρωσία)-Τραμπζονσπόρ (Τουρκία) 78-64
Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία)-Μπουντούτσνοστ (Μαυροβούνιο) 81-75
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.
ΑΡΗΣ 3-2 8
Τραμπζονσπόρ 3-2 8
Ούνιξ Καζάν 3-2 8
Μπούντουτσνοστ 2-3 7
Μπάνβιτ 2-3 7
Στεάουα Βουκουρεστίου 2-3 7

5ος ΟΜΙΛΟΣ
 Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου
ΠΑΟΚ-Λιέτουβος Ρίτας (Λιθουανία) 81-76
Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία)-Μπεσίκτας (Τουρκία) 82-58
Ζολνόκι Ολάι (Ουγγαρία)-Αβτοντόρ Σαρατόφ (Ρωσία) 83-79
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.
Ζενίτ Αγίας Πετρ. 5-0 10
Μπεσίκτας 3-2 8
Αβτοντόρ Σαράτοφ 3-2 8
ΠΑΟΚ 2-3 7
Λιέτουβος Ρίτας 1-4 6
Ζολνόκι Ολάι 1-4 6

6ος ΟΜΙΛΟΣ
 Γαλατασαράι (Τουρκία)-Νίζνι Νόβγκοροντ (Ρωσία) 87-85
Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου
Νεπτούνας Κλαϊπέντα (Λιθουανία)-ΑΕΚ 80-86
Χαποέλ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ)-Κράσνι Βόλγκογκραντ (Ρωσία) 92-90
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.
Γαλατασαράι 5-0 10
ΑΕΚ 3-2 8
Νίζνι Νόβγκογκραντ 2-3 7
Νεπτούνας Κλαϊπέντα 2-3 7
Χαποέλ Ιερουσαλήμ 2-3 7
Κράσνι Βόλγκογραντ 1-4 6

***

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2015  :                        ~ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  21 Οκτωβρίου  2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/10/21-2015.html .-                                                                                                                                                                                                                                
~ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Παρασκευή  23  Οκτωβρίου  2015 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/10/23-2015.html .-       
~ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας  Δευτέρα  26 Οκτωβρίου  2015  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/10/26-2015.html .-                      
~  Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  27  Οκτωβρίου  2015 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-27-2015.html .-    
~ ΕΛΛΑΔΑ  ΠΑΝΤΟΥ  Όμορφες διαδρομές στις Ελληνικές ομορφιές Οκτώβρης  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/10/2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  30  Οκτωβρίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/10/30-2015.html .- 
 ~*   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2015             
~Αθλητικό Σαββατοκύριακο  31/10  και 1, 2 Νοεμβρίου 2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/20
15/10/3110-1-2-2015.html .-
~  Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA   NEWS   στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή  01  Νοεμβρίου  2015 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-01-2015.html .- 
~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  02  Νοεμβρίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr /  .-  
  ~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  Τρίτη  03  Νοεμβρίου  2015  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-03-2015.html .- 
 ~ Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  Τετάρτη  04  Νοεμβρίου  2015 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-04-2015.html .-     
~ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας   04  Νοεμβρίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/11/04-2015.html .-  
~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Πέμπτη  05  Νοεμβρίου  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-05-2015.html .-  
~Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS   στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  06  Νοεμβρίου  2015  : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-06-2015.html .-    
~ Αρχαία  Ελλάδα -Έρευνα  και  Επιστήμη Παρασκευή 06Νοεμβρίου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/11/06-2015.html .- 
~Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  07  Νοεμβρίου  2015  :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-07-2015.html .- 
~Αθλητικό  Σαββατοκύριακο   07  και  08  Νοεμβρίου  2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/11/07-08-2015.html .- 
~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Κυριακή  08  Νοεμβρίου  2015   : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-08-2015.html .- 
  ~ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας Κυριακή  08 Νοεμβρίου 2015   : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/11/08-2015.html .-                         
~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  09  Νοεμβρίου  2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-09-2015.html .- 
~ΕΠΙΣΤΗΜΗ  ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ  Μεγάλες Γέφυρες  Δευτέρα  09 Νοεμβρίου 2015   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/11/09-2015.html .-
~  ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 22 ,  23  και  24  Αυγούστου  2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/08/22-23-24-2015.html .-
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 5 και  6  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/09/5-6-2015.html .- 
~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο 10 και 11 Οκτωβρίου 2015: http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/10/10-11-2015.html .- 
~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  11  Νοεμβρίου  2015 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/11/11-2015.html  .-             
  ~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS   στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  12  Νοεμβρίου  2015  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-12-2015.html .- 
~                      

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~**
  Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων:  
1. STAMOS
-ARFARA -GREECE
,
2. Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
,
3.
Stamos
Arfara Messinias Greece
,
4.
ARFARA - KALAMATAS ,
5.
ASTERAS ARFARON
2011
,
6.
Arfara-Messinias 2 ,
7.
stamos-dynami ,
8.
Arfara-Messinias ,
9.
Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
,
10.
vlasios ,11. ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,12. http://arfara-messinias-stamos-2010  , ~13. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,14. http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , 15. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com , https://www.facebook.com/panathinaikokoinima , ^ STAMOS -ARFARA -GREECE ,^  stamos-dynami  ,^ Arfara-Messinias  ,^, Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , Arfara-Messinias 2  , 
~
~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4620 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 565 /  -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.436   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   527 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  483. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  139  .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11
~*~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  :  

~* Υγεία ...και ..Γυναίκα ...Καρκίνος Μαστού ..όσα πρέπει να ξέρουμε 22/12/2010 .
Υγεία για όλους Μάρτιος 5/3/2011  
ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ μας 04 Νοεμβρίου 2015 ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας 11 Σεπτεμβρίου 2015     ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ μας Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015     
Υγεία γιά όλους μας -Θέματα Υγείας Τετάρτη 10 Απριλίου 2013    
ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας Κυριακή 07 Ιουνίου 2015   
ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015   
ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ μας Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015   
ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας Παρασκευή 22 Μαϊου 2015    
ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας Παρασκευή 29 Μαϊου 2015   
ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας Πέμπτη 04 Μαϊου 2015   ΎΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας Πέμπτη 09 Ιουλίου 2015      
ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας Πέμπτη 14 Μαϊου 2015  ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015     
ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015   
ΎΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας Σάββατο 18 Ιουλίου 2015   
ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας Σάββατο 20 Ιουνίου 2015   
ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας Τετάρτη 05 Αυγούστου 2015   
ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015  
ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015   
ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας Τετάρτη 27 Μαΐου 2015  
 ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας Τρίτη 09 Ιουνίου 2015    
ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας Τρίτη 26 Μαϊου 2015      
ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ Παρασκευή 15 Μαϊου 2015  
22.-  Υγεία για όλους Φεβρουάριος   .-
---------------
1~ ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας Πέμπτη 14 Μαΐου 2015   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/14-2015.html  .-
2~** ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Πέμπτη   14  Μαϊου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/14-2015.html .-
3~** ~
ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  Παρασκευή  15  Μαϊου  2015   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/15-2015.html .-
4~**   
~  ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  ,  Παρασκευή  22  Μαϊου 2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/22.html .-
5~***  ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας Παρασκευή 22 Μαΐου 2015  ΒΛΑΣΗΣ  :http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/05/blog-post.html .-
6~ **  ΥΓΕΙΑ  για   ΟΛΟΥΣ  μας  Τρίτη 26 Μαΐου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/26-2015.html .  -
7~**  ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  27  Μαϊου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/27-2015.html  .-
 8~**  ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ μας   Παρασκευή  29  Μαϊου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/29-2015.html .-
 9~** ΟΛΑ  ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΑΓΚΟΣΥΚΟ και  την Φραγκοσυκιά  Παρασκευή  30  Μαϊου  2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/30-2015.html .-
 10~** ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Κυριακή  07  Ιουνίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/06/07-2015.html .- 
 11~**   ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ   μας - Δευτέρα  08  Ιουνίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/06/08-2015.html .- 
 12 ~ ΥΓΕΙΑ   για  ΟΛΟΥΣ  μας  Τρίτη  09  Ιουνίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/06/09-2015.html .-  
13 ~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας ,  Παρασκευή  12  Ιουνίου   2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/06/12-2015.html .- 
14 ~
ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας   Δευτέρα  15  Ιουνίου  2015 ΒΛΑΣΗΣ : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/06/15-2015.html .-    
 15 ~
ΟΛΑ  για  την ΑΛΟΗ  ΒΕΡΑ  Τρίτη  16  Ιουνίου  2015 ΒΛΑΣΗΣ : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/06/16-2015.html , ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  , ΟΛΑ  για  την  ΥΓΕΙΑ , ΑΛΟΗ  ΒΕΡΑ στη ζωή μας. 
16~ΥΓΕΙΑ   για  ΟΛΟΥΣ  μας , Τετάρτη  17  Ιουνίου  2015 ΒΛΑΣΗΣ :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/06/17-2015.html .-
17 ~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας   , Σάββατο  20  Ιουνίου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/06/20-2015.html .-
 18 - ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  24  Ιουνίου  2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/06/24-2015.html .-
19.- ΎΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας  Πέμπτη 09 Ιουλίου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/07/09-2015.html
 20 .- ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας   Σάββατο 18  Ιουλίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/07/18-2015.html .-
21 ~
ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Σάββατο  18  Ιουλίου  2015  ΒΛΑΣΗΣ :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/07/18-2015.html .-
22.- ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  22 Ιουλίου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/07/22-2015.html .-
23.- 
ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας   Τετάρτη  05  Αυγούστου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/08/05.html .-
24.-ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας  Δευτέρα  17  Αυγούστου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/08/17-2015.html  .-
 
25 ~ ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  19  Αυγούστου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/08/19-2015.html .-
26.-
~ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας   11 Σεπτεμβρίου  2015   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/09/11-2015.html .-
27.- 27.-
ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας Πέμπτη  17  Σεπτεμβρίου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/09/17-2015.html .-
28.- 
~ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Σάββατο  10  Οκτωβρίου  2015    http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/10/10-2015.html .-
29.- ~ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  21 Οκτωβρίου  2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/10/21-2015.html .-
30.-ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Παρασκευή  23  Οκτωβρίου  2015 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/10/23-2015.html .-
 31~ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας  Δευτέρα  26 Οκτωβρίου  2015  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/10/26-2015.html .-
32 .- ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας   04  Νοεμβρίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/11/04-2015.html .-                                                                      ~33.-~ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας Κυριακή  08 Νοεμβρίου 2015   : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/11/08-2015.html .-
34.- ~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  11  Νοεμβρίου  2015 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/11/11-2015.html  .-   
  35.- ~ΥΓΕΙΑ  γιά ΟΛΟΥΣ  μας Παρασκευή  13 Νοεμβρίου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/11/13-2015.html .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου