Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 03 Οκτωβρίου 2015

 Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  03  Οκτωβρίου  2015  :
~








***     ΕΚΤΑΚΤΟ..ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ-ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ!!!
ΟΠΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ ΤΩΡΑ ΑΡΑΒΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ,Η ΡΩΣΣΙΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΩΣ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ            ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΤΡΟΠΟΥΣ [ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ] ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΤΗΝ ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ.      
Η ΜΟΣΧΑ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ 62 ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΕΝΑΕΡΙΑΣ ΥΠΕΡΟΧΗΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΚΑΠΟΙΑ ΕΚΕΙ!!!                                              ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ 50 ΜIG-31BM ΚΑΙ 12 ΥΠΕΡΜΑΧΗΤΙΚΑ SU-35!!!TA TEΛΕΥΤΑΙΑ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΤΑ ΙΣΡΑΗΛΙΝΑ F-15.ΓΙΑ ΝΑ ΧΩΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΝΕΕΣ ΑΦΙΞΕΙΣ ΡΩΣΣΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΕΠΕΚΤΕΙΝΑΝ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ Humaimam ΣΤΗΝ ΛΑΤΑΚΕΙΑ ΚΑΤΑ 140 ΣΤΡΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥΣ ΑΠΟΓΕΙΩΣΗΣ.                    ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΛΙΒΑΝΟ ΖΗΤΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΕΠΙΣΗΜΟ ΑΙΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΡΩΣΣΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΩΣΤΕ Η ΡΩΣΣΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΤΟΝ ΕΝΑΕΡΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΛΙΒΑΝΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΕΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ!!!     ΜΕ ΠΑΝΙΣΧΥΡΑ ΡΑΝΤΑΡ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΣΤΕΛΘ ΚΑΙ ΠΥΡΑΥΛΩΝ ΚΡΟΥΖ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ 400 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ ΤΑ MIG-31 KAI SU-35 ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟΣ,ΡΩΣΣΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ, ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΤΟΥΣ!!!    ΜΑΝΩΛΗΣ  ΠΡΑΣΙΝΟΣ
 
***   Μας αφορά όλους – Δείτε ποιες συσκευές καίνε πολύ ηλεκτρικό ρεύμα 

 -  Αν σας έρχεται ιδιαίτερα φουσκωμένος ο λογαριασμός της ΔΕΗ θα πρέπει να μειώσετε τη λειτουργία ορισμένων ηλεκτρικών συσκευών. Υπάρχουν κάποιες συσκευές που καίνε πολύ ρεύμα, παρόλο που δεν μπορούσε να το αντιληφθούμε. Τις συσκευές που φουσκώνουν τους λογαριασμούς τους ηλεκτρικού ρεύματος, αποκαλύπτει πρόσφατη έρευνα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Δείτε πως μπορείτε να μειώσετε τα έξοδα θέρμανσης μέχρι και 65%
Πρόκειται για το ευρωπαϊκό ερευνητικό έργο με τίτλο: «Αντίστροφη μέτρηση για κατοικίες χαμηλού άνθρακα – Countdown to Low Carbon Homes», που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων «Eracobuild» της ΕΕ, καταγράφοντας τις καλές πρακτικές για μια πετυχημένη ενεργειακή αναβάθμιση.    Μείωση εξόδων θέρμανσης μέχρι 65% .-
Για τη διεξαγωγή της έρευνας στην Ελλάδα επιλέχθηκαν 20 κατοικίες στη Θεσσαλονίκη, που έχουν ήδη κάνει κάποια ενεργειακή αναβάθμιση πρόσφατα και καταγράφηκε η εμπειρία των κατοίκων τους και οι επιπτώσεις στις συνθήκες διαβίωσής τους. Παράλληλα, επιλέχθηκαν άλλες 20 κατοικίες στη Θεσσαλονίκη που επιθυμούν να κάνουν ενεργειακή αναβάθμιση, στο άμεσο μέλλον.
Και στις 40 επιλεγμένες κατοικίες (διαφόρων τυπολογιών, παλαιότητας και σε περιοχές με διαφορετικά κλιματολογικά χαρακτηριστικά) εγκαταστάθηκε ένα έξυπνο φιλικό σύστημα παρακολούθησης της ηλεκτρικής ενεργειακής κατανάλωσης, το οποίο κατέγραφε σε 24ωρη βάση την ενεργειακή τους συμπεριφορά.
Όλες οι κατοικίες που αναβαθμίστηκαν ενεργειακά είχαν σημαντική διαφορά στα έξοδα θέρμανσής τους, τα οποία μειώθηκαν μέχρι και 65%. Ιδιαίτερα σημαντικές ήταν οι μεταβολές στην ποιότητα των εσωτερικών συνθηκών, είτε λόγω ηχομόνωσης στην περίπτωση αλλαγής κουφωμάτων, είτε λόγω θερμομόνωσης με ουσιαστική θερμική προστασία και αυξημένη άνεση του χώρου τους καλοκαιρινούς μήνες.
Αντίστοιχα στην περίπτωση των 20 κατοικιών που σχεδιάζεται να αναβαθμιστούν ενεργειακά διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια εξοικονόμησης ενέργειας, που σε κάθε περίπτωση είναι μεγαλύτερα από 15% και φθάνουν μέχρι 75%.
Άστοχες παρεμβάσεις λόγω άγνοιας
“Προσδιορίσαμε τις καλές πρακτικές που μπορεί να εφαρμόσει ο ιδιοκτήτης ενός σπιτιού, για μία πετυχημένη ενεργειακή αναβάθμιση, βγάλαμε όμως και συμπεράσματα που δεν τα περιμέναμε στο βαθμό που τα διαπιστώσαμε”, αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επιστημονικός υπεύθυνος του έργου, αν. καθηγητής του Εργαστηρίου Συστημάτων Ηλεκτρικής Ενέργειας του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ, Γρηγόρης Παπαγιάννης.
Όπως εξηγεί, συχνά παρατηρούνται αστοχίες ως προς το επιθυμητό αποτέλεσμα της ενεργειακής αναβάθμισης ενός σπιτιού και αυτό οφείλεται εν μέρει σε λανθασμένη αξιολόγηση των παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν, αφετέρου στην υποτίμηση μία σειράς παραγόντων, που συμβάλλουν στην αυξημένη ενεργειακή κατανάλωση.
“Η εξωτερική θερμομόνωση μίας κατοικίας είναι η παρέμβαση που μπορεί να οδηγήσει στη μεγαλύτερη εξοικονόμηση και όμως οι ιδιοκτήτες κατά κανόνα επιλέγουν ως προτεραιότητα να αλλάξουν κουφώματα, μάλλον γιατί η αλλαγή αυτή είναι πιο ορατή στο μάτι”, αναφέρει ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ο καθηγητής, προτρέποντας όσους σχεδιάζουν να αναβαθμίσουν ενεργειακά το σπίτι τους να συμβουλευτούν κάποιον ειδικό μηχανικό, για να τους καθοδηγήσει.
Πριν τα κουφώματα αλλάξτε ψυγείο
Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία που ανέδειξε η επεξεργασία των μετρήσεων στις 40 κατοικίες, είναι η αποφυγή της σπατάλης ηλεκτρικής ενέργειας που μπορεί να επιτευχθεί με την αντικατάσταση παλιών ηλεκτρικών συσκευών. “Ίσως κάποιος δεν το συνειδητοποιεί, αλλά τα παλιά ψυγεία, μπορεί να μη χαλάνε εύκολα, αλλά λειτουργούν ολόκληρο το 24ωρο και είναι εξαιρετικά ενεργοβόρα”, σημειώνει ο κ. Παπαγιάννης, προσθέτοντας ότι μετρήθηκε πως η αντικατάσταση ψυγείου δύναται να αποσβεστεί σε διάστημα μόλις δύο ετών.
Γενικότερα, όπως εξηγεί ο καθηγητής, η επιλογή ηλεκτρικών συσκευών ανώτερης ενεργειακής κλάσης περιορίζει αισθητά την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος. Μάλιστα, όπως προσθέτει, ακόμα και οι ίδιοι οι κατασκευαστές ηλεκτρικών συσκευών τείνουν να περιορίζουν την ισχύ που έχουν τα νεότερα μοντέλα, ιδίως στις ηλεκτρικές σκούπες, καθώς τα τελευταία χρόνια κυκλοφορούσαν μοντέλα χιλιάδων watt.
Μην υποτιμάτε το πιστολάκι ή το tablet
Το πιστολάκι είναι μία από τις πλέον ενεργοβόρες ηλεκτρικές συσκευές, πιο ενεργοβόρα ακόμη και από το σίδερο, αποκάλυψαν οι μετρήσεις στις 40 κατοικίες. “Ήταν από τις μετρήσεις που εξέπληξαν τους ιδιοκτήτες”, σύμφωνα με τον κ.Παπαγιάννη.
Επίσης, επιβεβαιώθηκε η σπατάλη ρεύματος που προκαλείται από τις συσκευές, οι οποίες βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής (stand-by), όπως τηλεοράσεις και υπολογιστές, ή αφήνονται για ώρες σε κατάσταση φόρτισης (tablets, κινητά κ.λπ.)

*** Θα είναι υποψήφιος τελικά ο Άδωνις Γεωργιάδης
Θα είναι υποψήφιος τελικά ο Άδωνις Γεωργιάδης
Δεκτή έγινε η ένσταση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνι Γεωργιάδη από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή.
Θυμίζουμε ότι η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, χθες το βράδυ την έκρινε εκπρόθεσμη, αφού ο κ. Γεωργιάδης την κατέθεσε λίγα λεπτά μετά την εκπνοή της προθεσμίας.
Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι έγινε δεκτή η ένστασή του παρότι ήταν εκπρόθεσμος, ευχαρίστησε τους τρεις συνυποψηφίους του που υποστήριξαν ότι θα έπρεπε εξ αρχής να γίνει δεκτή η αίτησή του καθώς και τον πρώην πρωθυπουργό Α. Σαμαρά για τη σχετική παρέμβασή του.
Για τη χθεσινή απόφαση της ΚΕΦΕ είπε ότι τυπικά ήταν ορθή και τεχνικά σωστή.
 Τι λέει στο www.news.gr , ο άνθρωπος ο οποίος του έδωσε την τελευταία υπογραφή
Βίντεο  , news.gr - Υποψήφιος τελικά για την ΝΔ ο Γεωργιάδης , https://youtu.be/86yw49c9goo .-

***  ΜΕ ΚΟΜΜΕΝΗ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ: Γιατί η επέμβαση των Ρώσων στην Συρία απειλεί με παγκόσμια σύρραξη ! (ΦΩΤΟ)
http://www.crashonline.gr/wp-content/uploads/2015/10/Clipboard18-600x275.jpgΟ Ρώσος Πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν, ανακοίνωσε την ένταξη 150.000 νέων έφεδρων στρατιωτών στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις καθώς η χώρα εξαπέλυσε ένα νέο κύμα αεροπορικών επιδρομών στη Συρία.
Παράλληλα οι δυνάμεις της Σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολά και το Ιράν ετοιμάζονται για διεξαγωγή μεγάλης κλίμακας χερσαίων επιχειρήσεων κατά των δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους, αλλά και των άλλων ένοπλων ομάδων που πολεμούν κατά του Άσαντ.

092ca1fe3dbec4311ca62eb494cebda1 2CF8B85100000578-3255876-image-a-11_1443701664031
 
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Βρετανικής Daily Mail, εκατοντάδες Ιρανοί στρατιώτες έχουν φτάσει ήδη στην Συρία κατά το διάστημα των δέκα τελευταίων ημερών. Αυτοί ενισχύονται κάθε μέρα με δυνάμεις  της Χεζμπολά του Λιβάνου και άλλες δυνάμεις από το Ιράκ και το Αφγανιστάν.
iran-army-parade-afp
 
Σύμφωνα με Συριακές πηγές, οι Ιρανοί , εκτός από στρατιώτες, συγκεντρώνουν και άρματα μάχης, όπλα και πυρομαχικά και όλα δείχνουν ότι ετοιμάζονται για μεγάλη χερσαία επιχείρηση κατά των ανταρτών και των Τζιχαντιστών στη Συρία.
photo_1369136069190-1-0_s660x390
 
Αντιδράσεις συνεχίζουν να προκαλούν οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές με τους Αμερικανούς να κάνουν λόγο για μη διαχωρισμένες επιθέσεις που πλήττουν δυνάμεις της Συριακής Αντιπολίτευσης που εκπαιδεύτηκαν από την CIA.   www.crashonline.gr  .-

***  Σε παγκόσμια μάχη κατά της ISIS καλεί ο Αγιατολάχ Αλί αλ-Σιστανί

Μετά τη δήλωση του πρωθυπουργού Χαιντάρ αλ Αμπάντι ότι θα καλωσόριζε τη διεξαγωγή ρωσικών αεροπορικών επιδρομών εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στο ιρακινό έδαφος -με τη διευκρίνιση ότι δεν έχει διατυπωθεί επί του παρόντος σχετικό αίτημα-, ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης των σιιτών στο Ιράκ Αγιατολάχ Αλί αλ-Σιστανί καλεί σε παγκόσμια πολεμική εκστρατεία κατά της ISIS.
Ο Μεγάλος Αγιατολάχ Αλί αλ-Σιστανί, πρόσωπο με τεράστια επιρροή στο Ιράκ, έστειλε το μήνυμα μέσω βοηθού του μετά την προσευχή της Παρασκευής.
«Η μάχη με το Νταές προορίζεται για όλους τους Ιρακινούς. Όμως δεν είναι μόνο δική τους μάχη, αλλά ολόκληρου του κόσμου, διότι οι τρομοκράτες στοχεύουν με τη σκοτεινή ιδεολογία τους ολόκληρη την ανθρωπότητα, τον πολιτισμό και τις αξίες της» δηλώνει ο Αλ-Σιστανί.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ηγούνται του διεθνούς συνασπισμού που πλήττει εδώ και έναν χρόνο το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ, όμως η Βαγδάτη έχει ζητήσει κατ' επανάληψη αεροπορική κάλυψη για τις ιρακινές δυνάμεις που προσπαθούν να ανακτήσουν τα εδάφη που έχει καταλάβει η σκληροπυρηνική σουνιτική οργάνωση.
Η Ρωσία ξεκίνησε την Τετάρτη βομβαρδισμούς στο έδαφος της Συρίας πλήττοντας στόχους και πέραν του Ισλαμικού Κράτους, γεγονός που ανοίγει νέο μέτωπο με τη Δύση.
Ο Ιρακινός πρωθυπουργός Χαιντάρ αλ-Αμπάντι δήλωσε την Πέμπτη, προκαλώντας μάλλον έκπληξη δεδομένης της συνεργασίας με τις ΗΠΑ, ότι θα καλωσόριζε τη διεξαγωγή ρωσικών επιδρομών κατά των τζιχαντιστών στο έδαφος του Ιράκ.
Επισήμανε ότι δεν έχει συζητήσει αυτό το ενδεχόμενο με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. «Όχι ακόμη» ήταν η απάντησή του ερωτηθείς σχετικά από το δίκτυο France 24. Όμως συμπλήρωσε πως «εάν δεχθούμε την πρόταση, θα την εξετάσουμε και θα την καλωσόριζα».

***  Διεθνής γίνεται η σύγκρουση στη Συρία
Ένα βήμα πιο βαθιά στο χάος φέρνει την περίπλοκη συριακή κρίση η κίνηση της Ρωσίας να εμπλακεί στρατιωτικά, ξεκινώντας επιδρομές στη Συρία προς υποστήριξη του Άσαντ. Στη συριακή επικράτεια βομβαρδίζουν οκτώ χώρες, η Δύση και οι σύμμαχοί της αμφισβητούν πως ρωσικός στόχος είναι η τζιχαντιστική ISIS και επί του εδάφους δραστηριοποιούνται διάφορες ομάδες -με τη Μόσχα να παγιώνει το ρόλο της στην περιοχή ως, αν μη τι άλλο, «απαραίτητος εταίρος». Πέντε χρόνια μετά το ξέσπασμα του εμφυλίου, η διέξοδος για τη Συρία μοιάζει πιο μακριά από ποτέ.
Όσοι θεωρούν πως ο πόλεμος είναι η συνέχεια της διπλωματίας με άλλα μέσα, βλέπουν μόνο επιβεβαίωση στα όσα συνέβησαν τα τελευταία 24ωρα για το Συριακό: Στην αρχή της εβδομάδας, η Συρία ήταν το επίκεντρο διπλωματικής διαμάχης στον ΟΗΕ με αγκάθι την παραμονή ή όχι του Άσαντ. Η συνάντηση Ομπάμα και Πούτιν ήταν το αποκορύφωμα και, εκ των υστέρων, των διπλωματικών διεργασιών στην παρούσα φάση.
Λίγες ημέρες αργότερα, η συζήτηση εκείνη φαίνεται πια τόσο μακρινή: Η Παρασκευή είναι η τρίτη ημέρα ρωσικών επιδρομών στη Συρία, με τις χώρες της Δύσης να διαμαρτύρονται πως στόχος δεν είναι η ISIS.
Στη συριακή επικράτεια, υπενθυμίζεται, εδώ και μερικούς μήνες προχωρούν σε επιδρομές οι αεροπορικές δυνάμεις έξι χωρών, χτυπώντας θέσεις της ISIS. Επικεφαλής του συνασπισμού είναι οι ΗΠΑ, οι οποίες έχουν κηρύξει πόλεμο στους τζιχαντιστές αλλά δεν προτίθενται να προχωρήσουν πέραν των επιδρομών -στρατηγική τους, που έχει δώσει μέχρι στιγμής περιορισμένα αποτελέσματα, είναι οι επιδρομές να λειτουργήσουν συμπληρωματικά στις ομάδες που, επί του εδάφους, πολεμούν τους τζιχαντιστές αλλά και αντιτίθενται στον Άσαντ και υποστηρίζονται από την Ουάσινγκτον.
Ως ορίζοντας της αμερικανικής θέσης μοιάζει ο περιορισμός της ISIS με παράλληλη απομάκρυνση του Άσαντ, μέσω μίας κάποιας διαδικασίας πολιτικής μετάβασης. Την ίδια γραμμή -τουλάχιστον όσον αφορά τον Άσαντ- κρατούν οι περισσότερες χώρες που συμμετέχουν στις αεροπορικές επιχειρήσεις: Η Γαλλία είχε γίνει η τελευταία -το Παρίσι ήταν εκείνο στην Ευρώπη που επέμενε μέχρι τέλους στο «να φύγει ο Άσαντ»- και είχαν προηγηθεί η Βρετανία, η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία, η Ιορδανία και η Αυστραλία.
Έτσι η Συρία, μεγάλο μέρος της επικράτειας της οποίας έχει φύγει από τον έλεγχο της Δαμασκού, είχε γίνει θέατρο επιδρομών έξι χωρών. Η εμπλοκή συμπλήρωνε τις επιδρομές, φυσικά, της ίδιας της συριακής αεροπορίας. Υπενθυμίζεται επίσης πως το Ισραήλ έχει μείνει μεν έξω από την κεντρική σκηνή της σύγκρουσης, όπως προχωρά σε πλήγματα στη μεθόριο ως αντίποινα κάθε φορά που η ένταση διαχέεται στα σύνορα.
Η Ρωσία είχε αρχίσει τις τελευταίες εβδομάδες να στέλνει ενισχύσεις στη Συρία -στρατιωτικά μέσα, ρωσικά μαχητικά και «εμπειρογνώμονες». Η Μόσχα σιωπούσε σκόπιμα στην αρχή για τη φύση της ενισχυμένης στήριξής της στον Άσαντ, την ώρα που σκόρπιες αναφορές κάθε πιθανής προέλευσης (από αμερικανικές στρατιωτικές υπηρεσίες μέχρι... αναρτήσεις ρώσων στρατιωτών στο Διαδίκτυο που κατευθύνονταν προς τη Μεσόγειο) σχημάτιζαν σταδιακά την εικόνα ρωσικής στρατιωτικής κίνησης προς τη Δαμασκό.
Η εκ των υστέρων άδεια που πήρε η ρωσική κυβέρνηση από την Άνω Βουλή για στρατιωτική δραστηριότητα στη Συρία μοιάζει, ενώπιον των εξελίξεων, σχεδόν τυπική. Οι ρωσικές επιδρομές ξεκίνησαν αυθημερόν και, όπως τόνισε το Κρεμλίνο, γίνονται «με καθοδήγηση των συριακών αρχών».
Στην αναφορά αυτή οι δυτικές πρωτεύουσες διαβάζουν έμμεση παραδοχή ότι οι ρωσικές επιδρομές δεν στοχεύουν την ISIS αλλά τους αντικαθεστωτικούς -σε τελική ανάλυση, για τον Άσαντ όλοι στη Συρία είναι τρομοκράτες. Ο ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ μπορεί να καθησύχασε πως «ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA) δεν είναι τρομοκράτες», όμως ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι  Πεσκόφ άφησε να εννοηθούν πολλά περισσότερα στη συνέχεια: Χαρακτήρισε σχετικό το κατά πόσον είναι πραγματικά παρών ο FSA στο συριακό έδαφος, ενώ ο επικεφαλής της επιτροπής Εξωτερικών της Δούμας επανέλαβε την ρωσική εκτίμηση πως «τα περί ισχυρής μετριοπαθούς αντιπολίτευσης στη Συρία είναι αμερικανικός μύθος».
Η σύγκρουση εμπλέκει και έναν τελευταίο παράγοντα: Το Ιράν, που έχει συνταχθεί στη γραμμή Μόσχας-Δαμασκού. Η Τεχεράνη έχει υποστηρίξει εξαρχής τον σύρο πρόεδρο και ενισχύει με κεφάλαια τη σιιτική Χεζμπολάχ του Λιβάνου, η οποία και πολεμά τα τελευταία χρόνια της σύγκρουσης στο πλευρό των δυνάμεων του Άσαντ μέσα στη συριακή επικράτεια. Αναφορές πάντως της Πέμπτης για ανοικτή κινητοποίηση και της ιρανικής πλευράς δεν έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής.
Το Ιράν έχει επίσης αρχίσει να προσεταιρίζεται τη Βαγδάτη, η οποία επίσης βρίσκεται αντιμέτωπη με την ISIS. Η Ρωσία, που έχει αναφέρει πως θα χρησιμοποιήσει και τον δίαυλο στην πρωτεύουσα του Ιράκ στο σκέλος των πληροφοριών που απαιτούν οι επιδρομές στη Συρία, αποκλείει να επεκτείνει και εκεί τις επιχειρήσεις της.
Έτσι, από τη μία ο συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ επιχειρεί εναντίον της ISIS και συνεχίζει να απορρίπτει συνεργασία με τον Άσαντ (ακόμη και στην καταπολέμηση των τζιχαντιστών) και από την άλλη η Ρωσία έχει επέμβει με πρώτο μέλημα την υποστήριξη του σύρου προέδρου επί του συριακού εδάφους. Οι στόχοι των δύο πόλων συνεχίζουν να φαίνονται έτσι ασυμβίβαστοι και, άρα, δεν διαφαίνεται διέξοδος.
Δύσκολα υπάρχει, στην παρούσα φάση, λόγος να πιστεύει κανείς πως οι ρωσικές επιδρομές θα μπορούσαν να επιτύχουν εκεί που μέχρι στιγμής δεν τα έχει καταφέρει ο συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ -δηλαδή στην εξάλειψη της ISIS (έστω κι αν αυτός ήταν ο πρωταρχικός στόχος της Μόσχας).
Ακόμη και ρώσοι αναλυτές, όπως εκείνοι που επικαλείται η Kommersant, θεωρούν πως τα δύο βασικότερα σενάρια είναι είτε η ρωσική επέμβαση να βοηθήσει τον Άσαντ να κρατήσει περιοχές στην πλευρά της Μεσογείου είτε, στο καλύτερο σενάριο, να ανακτήσει ορισμένες περιοχές όπως η Παλμύρα.
Το σκηνικό θα έμοιαζε με τις περιφερειακές συγκρούσεις την εποχή του Ψυχρού Πολέμου: Δύο πόλοι και οι περιφερειακοί τους σύμμαχοι συγκρούονται σε ξένο έδαφος. Η σύγχρονη εποχή όμως είναι πιο περίπλοκη, και η αναγωγή σε ψυχροπολεμικά σχήματα αγνοεί δυναμικές όπως εκείνες που έχουν αποτυπωθεί στη στάση ΗΠΑ και Ρωσίας στο ζήτημα των πυρηνικών του Ιράν -διαμάχη που βρίσκεται στο κάδρο της ευρύτερης περιφερειακής σύγκρουσης της οποίας πτυχή έχει γίνει πλέον η συριακή κρίση.
Η κίνηση της Μόσχας, τέλος, περιέχει και ένα κεντρικό νέο σημείο: Η Ρωσία, που είχε πάντοτε παραμείνει σημαντικός παίκτης στη συριακή κρίση, τώρα αναδεικνύεται αναγκαστικά σε απαραίτητος εταίρος.
Δευτερεύον δεν είναι επίσης ότι πρόκειται για την πρώτη φορά μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ που η Μόσχα είναι ενεργά παρούσα στρατιωτικά σε περιοχή έξω από την άμεση «γειτονιά» της. Τις δύο τελευταίες δεκαετίες, οι ρωσικές στρατιωτικές επεμβάσεις είχαν περιοριστεί μόνο σε περιοχές του λεγόμενου σοβιετικού μπλοκ (Αμπχαζία, Νότια Οσετία) -και ακόμη και η δράση στην Ουκρανία δεν ξεφεύγει από αυτόν τον κανόνα.
Τώρα, με τη ρωσική δραστηριότητα στη Συρία, η «διεθνής προβολή» στρατιωτικής ισχύος της Μόσχας περνάει σε παραπάνω επίπεδο.
Έτσι, η συριακή κρίση που είχε ξεκινήσει από τοπική και είχε γρήγορα γίνει περιφερειακή, παίρνει πλέον τον χαρακτήρα διεθνούς κρίσης με ανοικτή στρατιωτική εμπλοκή ΗΠΑ και Ρωσίας. Όσον αφορά πάντως την ίδια τη Συρία, αυτό δεν καλλιεργεί καλούς οιωνούς για διέξοδο.

*** Η νέα Βουλή: Τα πρόσωπα, τα έδρανα και ο προεδρεύων         
     Ορκίζονται το πρωί (11:00) του Σαββάτου οι 300 βουλευτές των οκτώ κομμάτων που εκλέχθηκαν στις 20 Σεπτεμβρίου 2015.
Στη νέα κοινοβουλευτική περίοδο οι έδρες:
ΣΥΡΙΖΑ 145
ΝΔ 75
Χρυσή Αυγή 18
Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) 17
ΚΚΕ 15
Το ΠΟΤΑΜΙ 11
ΑΝΕΛ 10
Ένωση Κεντρώων 9
Στη νέα Βουλή εισέρχονται για πρώτη φόρα 61 βουλευτές, 42 από τον ΣΥΡΙΖΑ, 3 της ΝΔ, 5 από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), 2 από το ΚΚΕ, ένας από το Ποτάμι, 2 της ΑΝΕΛ και 6 της Χρυσής Αυγής.
Παράλληλα, επανέρχονται 9 παλαιότεροι βουλευτές: δύο με τη ΝΔ (Κατερίνα Παπακώστα και Κώστας Κοντογεώργος), τρεις του ΠΑΣΟΚ (Γιάννης Μανιάτης, Χαρά Κεφαλίδου και Μιχάλης Τζελέπης), ένας του ΣΥΡΙΖΑ (Μάρκος Μπόλαρης), ένας με το Ποτάμι (Αχμέτ Ιλχάν) και δύο από τη Χρυσή Αυγή (Δημήτρης Κουκούτσης και Παναγιώτης Ηλιόπουλος).
Στο προεδρείο της Βουλής θα βρίσκεται ο βουλευτής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Νικήτας Κακλαμάνης που στην προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο ήταν ο δ΄αντιπρόεδρος.
Ο κ. Κακλαμάνης θα προεδρεύσει της διαδικασίας, καθώς η απερχόμενη πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου που συνεργάστηκε με το κόμμα της Λαϊκής Ενότητας, δεν εξελέγη, ενώ κενές έμειναν οι θέσεις του α' αντιπροέδρου (Αλέξης Μητρόπουλος, που δεν ήταν υποψήφιος), του β'  αντιπροέδρου (Γιάννης Μπαλάφας, που υπουργοποιήθηκε) και της γ' αντιπρόεδρου (Δέσποινα Χαραλαμπίδου, που επίσης δεν εξελέγη με τη Λαϊκή Ενότητα).
Λιγότερες οι γυναίκες που εξελέγησαν: 59 στις λίστες, έναντι 69 τον Ιανουάριο με τον σταυρό προτίμησης. Την πρωτοκαθεδρία έχει ο ΣΥΡΙΖΑ με 32 βουλευτίνες και ακολουθεί η ΝΔ με 11.
Σε ό,τι αφορά τη χωροταξική διάταξη των κομμάτων στην Ολομέλεια της Βουλής, η είσοδος της Ένωσης Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη άλλαξε τον κοινοβουλευτικό χάρτη.
Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Νικήτας Κακλαμάνης, μετά από συνεννόηση όλων των κομμάτων, συμφωνήθηκε να μην υπάρξει καμία αλλαγή στις πρώτες σειρές των εδράνων. Έτσι, θα παραμείνουν στις θέσεις τους οι βουλευτές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ.
Το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ θα βρεθούν και πάλι στα ίδια μεσαία έδρανα όπως και στην προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο, ενώ οι 9 βουλευτές του Βασίλη Λεβέντη θα καθίσουν στη μέση του άνω δεξιού διαζώματος, ανάμεσα σε ΝΔ και ΑΝΕΛ.
Την Κυριακή ο νέος προέδρος της Βουλής
Την Κυριακή, επίσης, στις 11:00, έχει προγραμματιστεί η ψηφοφορία για την εκλογή του νέου προέδρου της Βουλής, με τον Νίκο Βούτση, που έχει προταθεί από το ΣΥΡΙΖΑ, να διεκδικεί το αξίωμα.
Την υποψηφιότητα του κ. Βούτση πέραν από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ έχει δηλώσει ότι θα στηρίξει και η Δημοκρατική Συμπαράταξη.
Σημειώνεται ότι η απερχόμενη πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε εκλεγεί με ρεκόρ ψήφων, που έφθασαν τους 236.       Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***   Στους δρόμους μαθητές σχολείων της Καλαμάτας (φωτογραφίες και βίντεο)          
      
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Τα υπό κατάληψη σχολεία τους άφησαν για μερικές ώρες μαθητές της Καλαμάτας και με πορείες έφτασαν στο κέντρο της πόλης, για να γνωστοποιήσουν τα προβλήματά τους στο διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Γιάννη Πλατάρο.
Έτσι, λίγα λεπτά μετά τις 11.00 το πρωί πορείες μαθητών, που είχαν ξεκινήσει από διαφορετικά σημεία, ενώθηκαν μπροστά στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας. Ύστερα από συνεννόηση το σύνολο των μαθητών έφθασε στον 6ο όροφο του κτηρίου, ενώ αντιπροσωπεία τους, μαζί με εκπρόσωπο καθηγητών αλλά και γονέων, μπήκαν στο γραφείο του κ. Πλατάρου.
Εκεί ξεκίνησε μια συζήτηση μεταξύ των παρευρισκομένων σε πολύ καλό κλίμα. Από την πλευρά τους, οι μαθητές μίλησαν για τα κενά που υπάρχουν σε καθηγητές και βιβλία, αλλά και για τα προβλήματα στα σχολικά συγκροτήματα, με τα πιο σημαντικά σε εκείνο στην Αγία Τριάδα.
Με τη σειρά του ο κ. Πλατάρος υποστήριξε ότι κατανοεί τα προβλήματα και μπήκε σε ουσιαστικό διάλογο με τους μαθητές, αλλά τους είπε ότι είναι κατά της λύσης της κατάληψης. Παρατήρησε, δε, ότι ο Δήμος προσπαθεί, παρά τις δυσκολίες, να κάνει παρεμβάσεις με συνεργεία, κάτι που τα παιδιά αμφισβήτησαν ή είπαν ότι δε γίνεται σε σημαντικό βαθμό.
Επιπλέον, τα παιδιά μίλησαν για προβλήματα που έχουν ζήσει και δε θέλουν να ξαναζήσουν, όπως ότι συχνά πέφτουν σοβάδες από τα ταβάνια, ενώ υπάρχει κρύο το χειμώνα. Χαρακτηριστικά ανέφεραν ότι πέρυσι πήγαιναν στο σχολείο μέχρι και κουβέρτες ή κουβαλούσαν αερόθερμα για να ζεσταθούν.
Αφού τελείωσε η συζήτηση, ο διευθυντής σημείωσε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί από την πλευρά του, ενώ συνέστησε στους μαθητές να ανοίξουν τα σχολεία.
Εν συνεχεία οι τελευταίοι με πορεία κατευθύνθηκαν στο Δημαρχείο, όπου έφθασαν μαζί με εκπροσώπους εκπαιδευτικών και γονέων. Εκεί ζήτησαν συνάντηση με το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα για θέματα που αφορούσαν στις κτηριακές υποδομές των σχολείων.
Όταν πληροφορήθηκαν ότι ο δήμαρχος ήθελε να συναντήσει πρώτα τους εκπροσώπους των μαθητών και μετά να έχει άλλη συνάντηση με γονείς και εκπαιδευτικούς, τα παιδιά άρχισαν να διαμαρτύρονται. Την αντίδρασή τους για τις ξεχωριστές συναντήσεις εξέφρασαν, επίσης, ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Καλαμάτας, Παναγιώτης Κουφαλάκος και η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, Χριστίνα Λαδά.
Τελικά, η συνάντηση δεν έγινε, αλλά αργά το μεσημέρι ο δήμαρχος θέλησε να εξηγήσει τους λόγους. Όπως τόνισε, «οι πόρτες του Δημαρχείου είναι πάντα ανοικτές για τους μαθητές και τα παιδιά, χωρίς όμως κομματικούς κηδεμόνες».
Παραδέχτηκε ότι στα περισσότερα θέματα έχουν δίκιο οι μαθητές, όμως, από την άλλη, δεν πρέπει να ξεχνάμε την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα και τα αδιέξοδα που έχει δημιουργήσει. «Για να βγούμε, χρειάζεται σύνεση, συνεννόηση, λογική και όχι οχλοκρατία. Δεν είμαι εκπρόσωπος της κυβέρνησης, τουναντίον, μάλιστα, αλλά χρειάζεται αυτοσυγκράτηση» σχολίασε.
Πάντως, τόνισε ότι η κτηριακή υποδομή των σχολικών συγκροτημάτων στην Καλαμάτα, σε πολύ μεγάλο βαθμό, είναι αρκετά καλή, ενώ αναφέρθηκε και σε σχολεία που ολοκληρώθηκαν επί δημαρχοντίας του.
Για το Πολυκλαδικό παραδέχτηκε την κακή του κατάσταση, αλλά σχολίασε ότι τα 500.000 ευρώ που ζητήθηκαν για την ουσιαστική παρέμβαση και την αποκατάσταση των προβλημάτων δεν εγκρίθηκαν από το υπουργείο.
 Video : Πορεία μαθητών Καλαμάτα 2-10-2015   , https://youtu.be/yhiAMCIhmoM .-

***  Ξεκίνησε το 1ο Διεθνές Συνέδριο Ανάπτυξης και Οικονομίας (φωτογραφίες)          
      
Ο Μινώταυρος… των μνημονίων «πνίγει» και την τοπική οικονομία 
 
 
Το σύγχρονο Θησέα που θα σκοτώσει το Μινώταυρο των μνημονίων, και όχι μόνο, αναζητούν επιστήμονες και φορείς στο 1ο Διεθνές Συνέδριο Ανάπτυξης και Οικονομίας, που άνοιξε τις πύλες του χθες και ολοκληρώνεται σήμερα, σε παραλιακό ξενοδοχείο της Καλαμάτας.
Η σημαντική αυτή διημερίδα διοργανώνεται από το ΤΕΙ Πελοποννήσου, σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Σόφιας, το Πανεπιστήμιο του Ιασίου Ρουμανίας και το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Μετά το σύντομο χαιρετισμό του προέδρου της Οργανωτικής και Επιστημονικής Επιτροπής, αναπληρωτή καθηγητή στο ΤΕΙ Πελοποννήσου, Δημήτρη Πετρόπουλου, είναι χαρακτηριστικές οι τοποθετήσεις τόσο του Νικόλαου Τσίτα, προέδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, όσο και του Δημήτρη Μανιάτη, προέδρου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.
Αυτό που επισήμαναν είναι ότι μπορεί η πρόσφατη συμφωνία με τους εταίρους μας στην Ευρωζώνη να μας κρατά στο χείλος του γκρεμού για να μην πέσουμε, αλλά για να ξεφύγουμε από αυτή την κατάσταση χρειάζεται αλλαγή στον τρόπο της σκέψης, της δράσης και του επιχειρείν.
Κι εκείνο που πρέπει να γίνει άμεσα είναι να δοθεί προτεραιότητα στην ανάπτυξη, μια διαδικασία που θα πρέπει να πετάξει τα βαρίδια που την κρατούν στάσιμη (διαφθορά, γραφειοκρατία).
Όμως, όπως σημείωσαν, ανάπτυξη με ένα αδηφάγο – δυσκίνητο και αναποτελεσματικό κράτος, αποκλείεται να υπάρξει. Ποιος επενδυτής, Έλληνας ή ξένος, θα πετάξει την περιουσία του στη μαύρη τρύπα της διαφθοράς και της γραφειοκρατίας; Οι επενδύσεις δεν έρχονται με παρακαλετά. Έρχονται μόνες τους, αρκεί να διαπιστώσουν ότι υπάρχει ευνοϊκό κλίμα, φυσικό περιβάλλον, σταθερότητα, αλλά και προοπτική κερδοφορίας.
Οι επενδύσεις θα αρχίσουν να αυξάνονται μόνο όταν υπάρχει βεβαιότητα ότι η οικονομία θα αναπτυχθεί στο μέλλον. Όμως, όσο υπάρχει μνημόνιο, αυτό είναι αδύνατον.
Για να πετύχουμε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, βραχυπρόθεσμα πρέπει να χαλαρώσει το πρόγραμμα λιτότητας και ταυτόχρονα η ελληνική κυβέρνηση να επιδείξει την ετοιμότητά της να αντιμετωπίσει τη διαφθορά.
Από την πλευρά του, στο χαιρετισμό του, ο περιφερειακός διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, Παναγιώτης (Πάνος) Πετρόπουλος, τόνισε ότι η οικονομική και η κοινωνική ανάπτυξη είναι αλληλένδετες με το εκπαιδευτικό σύστημα. Η αύξηση του αριθμού των εκπαιδευομένων αποτελεί μέσο για την οικονομική ανάπτυξη, αλλά και τη βελτίωση της κοινωνικής συνοχής. Η βελτίωση της παραγωγικότητας στην εργασία επιτυγχάνεται, κυρίως, μέσα από την καλύτερη εκπαίδευση, επιμόρφωση, κατάρτιση και εξειδίκευση.
Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, Παναγιώτης Λιαγκόβας. Θέμα του τα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής (μνημόνια) στην Ελλάδα και η αποτυχία τους.
Στην αρχή της ομιλίας του τόνισε ότι είναι παράδοξο μία χώρα από το 2010 μέχρι το 2018, που θα διαρκέσει ο 3ο μνημόνιο, να έχει ή πρόκειται να εισπράξει 308 δισεκατομμύρια ευρώ και να μην μπορεί να βγει από λαβύρινθο των μνημονίων, ενώ άλλες χώρες (Πορτογαλία, Ιρλανδία, Κύπρος) να τα έχουν καταφέρει με ένα μνημόνιο.
Ο κ. Λιαργκόβας, σύμφωνα και με τα στοιχεία που παρουσίασε και είναι γνωστά τοις πάσι, έδειξε ότι κατά τη διάρκεια των μνημονίων του ΑΕΠ της χώρας μειώθηκε κατά 30%, κάτι που δε συμβαίνει ούτε σε περιόδους πολέμου. Για τον καθηγητή, οι αιτίες της αποτυχίας είναι πολλές. Το αρχικό αμάρτημα ήταν ότι αυτοί που σχεδίασαν τα προγράμματα δε γνώριζαν το μέγεθος των προβλημάτων της χώρας, με αποτέλεσμα αυτό να δημιουργήσει ένα αρνητικό σπιράλ εξελίξεων. Έπειτα, το ευρώ δεν έδινε στη χώρα και πολλά περιθώρια ελιγμών (σ.σ. υποτίμηση), ενώ τα βίαια μέτρα της οριζόντιας λιτότητας οδήγησαν την κοινωνία σ’ ένα τοξικό περιβάλλον.
Από την άλλη πλευρά, ο κ. Λιαργκόβας υποστήριξε ότι το μείγμα της πολιτικής με κεντρικό πρόσημο τη μεγάλη φορολόγηση δημιούργησε ένα έντονο υφεσιακό περιβάλλον. Μάλιστα, στο σημείο αυτό, άσκησε και μια έμμεση κριτική στο 3ο Μνημόνιο της κυβέρνησης, το οποίο βασίζεται κατά κόρον στη φορολογία, αν και υπόσχεται δίκαιη κατανομή των βαρών.
Οι εργασίες του συνεδρίου συνεχίστηκαν και με παρεμβάσεις άλλων καθηγητών.
  Ανάγκη εθνικού σχεδίου ανάπτυξης
Σήμερα, σε κάθε περίπτωση, οι θεσμοί είναι εξουθενωμένοι, η διαπλοκή, το πολιτικό χρήμα, τα συμφέροντα της φοροδιαφυγής και της ανομίας είναι ισχυρά, και ακόμη έμειναν άθικτα ή ενισχύθηκαν μέσα στην κρίση.
Η οικονομία είναι εξασθενημένη, η παραγωγική δυναμικότητα συρρικνωμένη, η αποεπένδυση είναι σε ιστορικά υψηλό σημείο, τα διαρθρωτικά προβλήματα (π.χ. ασφαλιστικό) έφτασαν στα όρια παροξυσμού, η δημοσιονομική ισορροπία πόρρω απέχει από το να είναι διατηρήσιμη, τα πρωτογενή πλεονάσματα που είχαν τεθεί ως στόχοι δεν είναι επιτεύξιμα και ήδη τράπηκαν σε ελλείμματα, η εξωτερική ισορροπία της οικονομίας είναι εύθραυστη στο πρώτο φύσημα μιας έστω ασθενικής ανάκαμψης, η μεγάλη ανεργία είναι σταθερή βάση της εξαθλίωσης αλλά και της παραβίασης κάθε έννοιας δικαιωμάτων για μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας.
Κι όμως, ο υπόλοιπος κόσμος προχωρά. Ούτε ευθύγραμμα ούτε όλος μαζί – γενιές και γενιές ματώνουν και χάνονται εξαιτίας της μιας ή της άλλης... «σταυροφορίας για τη δημοκρατία».
Αλλά στο μεγάλο μέρος του πλανήτη οι άνθρωποι σταθερά βελτιώνουν το βιοτικό επίπεδό τους, εκατοντάδες εκατομμύρια βγαίνουν από τη φτώχεια, οι παραγωγικές δυνάμεις αναπτύσσονται αξιοποιώντας τις ανατρεπτικές ψηφιακές τεχνολογίες, τη μεγάλη επανάσταση της ρομποτικής και δη της τεχνητής νοημοσύνης και τις εφαρμογές τους.
Εμείς, πνιγμένοι σε ένα κυνήγι αριθμών, εύκολα μπορούμε να χάνουμε τη μεγάλη εικόνα. Μπερδεμένοι ανάμεσα στα δέντρα, να χάνουμε τις διαστάσεις του δάσους. Και να κοπιάζουμε χωρίς αποτέλεσμα, τρέχοντας επί τόπου, και να εξαντλούμαστε (κοινώς, να βολοδέρνουμε...) χωρίς σταθερό προσανατολισμό, καθώς δεν έχουμε καταφέρει να συζητήσουμε και αποφασίσουμε πού πάμε, ποια μετά-την-κρίση-Ελλάδα θέλουμε. Οι κυβερνήσεις αλλάζουν. Αλλά αν δεν καταρτιστεί ένα ρεαλιστικό και πραγματικά φιλόδοξο εθνικό σχέδιο, δε θα αλλάζει το μείζον. Θα χάνουμε χρόνο – όπως χάσαμε και το 2015. Και θα συνεχίζουμε να αποκλίνουμε από το νέο γενναίο κόσμο που αναδύεται και προχωρά δίχως να κοιτά τη δική μας μελαγχολία...   Του Αντώνη Πετρόγιαννη

*** Γιώργος Ευσταθίου: Η ζωή χρωστά την ύπαρξή της στην κβαντομηχανική και τη βαρύτητα 

 Ένας από τους επτά σοφούς του κόσμου, απαντά σε τρία φιλοσοφικά ερωτήματαΕκδήλωση, αύριο Κυριακή, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας Την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους Επτά Σοφούς του κόσμου στην Κοσμολογία θα έχουν όσοι παραστούν στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί προς τιμήν τους στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας αύριο Κυριακή, 4 Οκτωβρίου, στη 1.00 μετά το μεσημέρι. Στην εκδήλωση, που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας, θα γίνει απονομή του «Μεσσηνιακού Αριστείου Επιστημών», το οποίο υποστηρίζει με 5.000 ευρώ, ενώ θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «7 Σοφοί της Αρχαιότητας» του Γ. Πετρίτση. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο διεξαγωγής του 2ου Συμποσίου των Επτά Σοφών του Κόσμου στην Κοσμολογία, το οποίο θα λάβει χώρα στην Αθήνα (Μέγαρο Μουσικής) και τη Μεσσηνία, από σήμερα έως την Κυριακή, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου . Με την ευκαιρία της εκδήλωσης μεταφέρουμε μια συνέντευξη του Γιώργου Ευσταθίου, καθηγητή Αστροφυσικής και διευθυντή του Ινστιτούτου Κοσμολογίας Πανεπιστημίου Κέμπριτζ, εταίρο της Βασιλικής Ακαδημίας, στην ελληνική έκδοση της Huffington Post. Ο Γεώργιος Ευσταθίου είναι ο ένας από τους επτά σοφούς και ένας από τους διακεκριμένους επιστήμονες στην Κοσμολογία παγκοσμίως.Πώς ξεκίνησε το σύμπαν; Δεν ξέρουμε. Σύμφωνα με τη Θεωρία της Σχετικότητας του Αϊνστάιν, το Σύμπαν ξεκίνησε από μια «μοναδικότητα» -όταν η θερμοκρασία και η πυκνότητα του Σύμπαντος ήταν άπειρη. Καμιά φορά ταυτίζουμε τη μοναδικότητα με την ύπαρξη του "Big Bang". Η γνώμη μου είναι πως δεν υπάρχει καμιά μοναδικότητα - η κλασική Γενική Σχετικότητα καταρρέει σε υψηλές ενέργειες και θα έπρεπε να αντικατασταθεί από μια ολοκληρωμένη θεωρία για τη βαρύτητα (που θα περιλαμβάνει και τον παράγοντα του υπεριώδους), ίσως τη «Θεωρία των Χορδών». Οπότε πιστεύω πως υπήρχε κάποια δομή στη «γέννηση» του Σύμπαντος, και πως ίσως μια μέρα θα ανακαλύψουμε κάτι για αυτή τη δομή, και ίσως βρούμε ίχνη για μια προ του "Big Bang" φάση. Αυτό που εμείς έχουμε στο μυαλό μας σαν «το Σύμπαν μας» μπορεί να είναι ένα μικρό κομμάτι μιας πολύ μεγαλύτερης οντότητας -το «Πολυσύμπαν».Από πού προήλθαμε; Υπάρχουν πολλά επίπεδα σε αυτή την ερώτηση. Τα στοιχεία που έχουμε από την Κοσμολογία, τα οποία είναι πολύ ισχυρά, δείχνουν πως η δομή στο Σύμπαν δημιουργήθηκε από αυξομειώσεις στην κβαντική ροή στο «νεαρό» Σύμπαν, που έγιναν σε μεγάλη κλίμακα, καθώς ο χώρος διαστελλόταν γρηγορότερα από την ταχύτητα του φωτός. Η τεράστια διαστολή στη διάρκεια αυτής της «πληθωριστικής» φάσης μετέτρεψε τις κβαντικές αυξομειώσεις σε κλασικές που μεγάλωσαν μέσω της βαρύτητας για να διαμορφώσουν όλη αυτή τη δομή που βλέπουμε σήμερα, συμπεριλαμβανομένων των γαλαξιών, των αστεριών και των πλανητών. Χωρίς τις διακυμάνσεις αυτές στην κβαντική ροή τα αστέρια και οι πλανήτες δε θα είχαν διαμορφωθεί και χωρίς τα αστέρια και τους πλανήτες κανένα είδος ζωής δε θα είχε διαμορφωθεί. Τώρα πλέον έχουμε αρκετά στοιχεία ότι τα πλανητικά μας συστήματα είναι αρκετά συνηθισμένα στο γαλαξία μας. Αλλά ξέρουμε ελάχιστα για τις συνθήκες που απαιτούνται για την ανάπτυξη ζωής, και ξέρουμε ακόμα λιγότερα για την ανάπτυξη της νοήμονος ζωής. Αυτά τα θέματα ερευνώνται επί του παρόντος. Παρόλα αυτά, σε τελική ανάλυση, η ζωή χρωστά την ύπαρξή της στην κβαντομηχανική και τη βαρύτητα.Ποιο είναι το μέλλον του κόσμου; Η Αστρονομία μάς έχει διδάξει ότι το Σύμπαν έχει ηλικία 13.8 δισεκατομμύρια έτη και ότι ο Ήλιος μας είναι 4.6 δισεκατομμυρίων ετών, και έχει σχεδόν διανύσει τη μισή ζωή του. Στο τέλος, ο Ήλιος θα γίνει Ερυθρός γίγαντας και θα καταστρέψει τη Γη. Για να επιβιώσει η ανθρωπότητα, θα πρέπει να εγκαταλείψουμε τη Γη πριν συμβεί κάτι τέτοιο. Ξέρουμε ακόμα ότι το Σύμπαν μπαίνει σε μια φάση επιταχυνόμενης διαστολής, που προκαλείται από μια μυστηριώδη μορφή σκοτεινής ενέργειας. Αν αυτό συνεχιστεί στο μέλλον, οι γαλαξίες θα απομακρυνθούν από μας πιο γρήγορα από την ταχύτητα του φωτός, και δε θα τους ξαναδούμε ποτέ. Ο Γαλαξίας του Ηλιακού μας Συστήματος θα συνενωθεί με την Ανδρομέδα και άλλους γειτονικούς γαλαξίες, διαμορφώνοντας έναν υπέρ - γαλαξία. Δε θα έχουμε τη δυνατότητα να δούμε κάποιον άλλο γαλαξία. Στο τέλος, η κοινή ύλη θα αποσυντεθεί αφήνοντας πίσω της θερμική ακτινοβολία χαμηλής θερμοκρασίας. Όλα αυτά αφορούν στο πολύ μακρινό μέλλον. Σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, εικάζω πως η ανθρωπότητα θα εξελιχθεί, αρκετά σύντομα, σε όντα που μοιάζουν με σάιμποργκ με υπολογιστές εμφυτευμένους στα κεφάλια μας, ρομποτικά χέρια, πόδια κ.τ.λ. Υπολογιστές/ρομπότ μπορεί ακόμα και να αντικαταστήσουν το ανθρώπινο είδος.Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης - See 

*** Πετυχημένη ημερίδα για την τηλεϊατρική στην Καλαμάτα 

   
Ημερίδα με τίτλο «Πρόγραμμα πρόληψης καρδιαγγειακών νοσημάτων και προαγωγής της υγείας των πολιτών, με αξιοποίηση εφαρμογών τηλεϊατρικής» διοργάνωσε προχθές ο Δήμος Καλαμάτας στο Β΄ ΚΑΠΗ (περιοχή Ράχης). Υπενθυμίζεται πως ο Δήμος Καλαμάτας, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2007 – 2013, υλοποίησε πρόγραμμα πρόληψης καρδιαγγειακών νοσημάτων και προαγωγής της υγείας των πολιτών. Στο πλαίσιο του προγράμματος εξετάσθηκαν περίπου 600 πολίτες, στο Δημοτικό Ιατρείο, στα ΚΑΠΗ, αλλά και σε απομακρυσμένα χωριά του Δήμου (Τοπικές Κοινότητες του ορεινού όγκου του Ταϋγέτου και της περιοχής Αρφαρών). Στο έργο των αρμόδιων ιατρών συνεισέφερε σημαντικά το προσωπικό του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι». «Το μεγαλύτερο κέρδος από τη διεξαγωγή του προγράμματος ήταν ότι εντοπίσθηκαν συνάνθρωποί μας, ιδίως στην πόλη της Καλαμάτας, με σοβαρά καρδιαγγειακά προβλήματα, που ήταν αδιάγνωστα», σημείωνε ο δήμαρχος Παν. Νίκας, σε χαιρετισμό του που περιλαμβανόταν σε σχετικό φυλλάδιο. «Η παρέμβαση αυτή υπήρξε σημαντικό εργαλείο στον τομέα της προληπτικής ιατρικής και ευελπιστούμε να υλοποιήσουμε στο μέλλον ανάλογα προγράμματα». Στην ημερίδα, η οποία σημείωσε απόλυτη επιτυχία με μεγάλη συμμετοχή δημοτών, μίλησαν: ο δρ. Παναγιώτης Σταφυλάς, καρδιολόγος, ιατρικός συντονιστής ευρωπαϊκών προγραμμάτων τηλεϊατρικής, με θέμα «Προγράμματα πρόληψης καρδιαγγειακών νοσημάτων με αξιοποίηση εφαρμογών τηλεϊατρικής, η ευρωπαϊκή εμπειρία», η Μαρία Σεφέρου, καρδιολόγος, για την πρόληψη των καρδιακών νοσημάτων, ο Σταύρος Σφήκας, παθολόγος, για το σακχαρώδη διαβήτη και η Σοφία Κωστέα, διαιτολόγος, με θέμα «Κάνοντας τη διατροφή…σύμμαχο"! Α.Π. - 

***  Η ευθύνη στους Δήμους για τις παιδικές χαρές         
      
Αν γίνει ατύχημα σε ακατάλληλη και μη σφραγισμένη 
Κάθε παιδική χαρά λειτουργεί με ευθύνη του οικείου Δήμου, ο οποίος οφείλει να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία της. Σε περίπτωση δε ατυχήματος σε παιδική χαρά που δεν είναι σφραγισμένη και είναι προσβάσιμη, ο Δήμος δεν αποποιείται την ευθύνη του με την τοποθέτηση πινακίδας στην οποία αναγράφεται ότι η χρήση της γίνεται με ευθύνη των γονέων.
Αυτό τονίζεται σε έγγραφο-απάντηση του υπουργείου Εσωτερικών αναφορικά με τη λειτουργία των παιδικών χαρών.
Το υπουργείο υπενθυμίζει ότι με την απόφαση 28492/2009 καθορίστηκαν οι προϋποθέσεις και οι τεχνικές προδιαγραφές για την κατασκευή και λειτουργία των παιδικών χαρών των Δήμων, καθώς και η διαδικασία πιστοποίησης και ελέγχου αυτών: «Η εφαρμογή αυτού του θεσμικού πλαισίου συνάντησε πολλά εμπόδια, κυρίως λόγω του ότι επιχείρησε να εισαγάγει νέες διαδικασίες σε υφιστάμενες παιδικές χαρές, αλλά και εξαιτίας της ιδιαίτερα δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας που μεσολάβησε αυτήν την πενταετία, με αποτέλεσμα το σύνολο σχεδόν των παιδικών χαρών της χώρας να μην τηρεί τους κανόνες που εξασφαλίζουν την ακίνδυνη χρήση τους».
Επίσης, υπενθυμίζει ότι με νεώτερη απόφαση επιχειρήθηκε να επιλυθούν τα παραπάνω προβλήματα, «δίνοντας στο ζήτημα της ασφάλειας κατά τη χρήση των παιδικών χαρών πρωτεύοντα ρόλο».
Σύμφωνα δε με τις παραπάνω αποφάσεις, όλες οι παιδικές χαρές των ΟΤΑ πρέπει να ελεγχθούν, προκειμένου να πιστοποιηθούν και να λάβουν το Ειδικό Σήμα Καταλληλότητας Λειτουργίας.
Εξαιτίας δε των πολλαπλών καταγγελιών που λάμβανε το υπουργείο για τη λειτουργία μη πιστοποιημένων παιδικών χαρών, με πιο πρόσφατο περιστατικό σε παιδική χαρά Δήμου της Περιφέρειας Ηπείρου, ξεκαθάρισε με νεώτερη εγκύκλιο ότι κάθε παιδική χαρά λειτουργεί με ευθύνη του οικείου Δήμου, ο οποίος οφείλει να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία της.
Σε περίπτωση δε ατυχήματος σε παιδική χαρά που δεν είναι σφραγισμένη και είναι προσβάσιμη, ο Δήμος δεν αποποιείται την ευθύνη του με την τοποθέτηση πινακίδας, η οποία αναφέρει ότι η παιδική χαρά δεν είναι πιστοποιημένη.
Ως εκ τούτου, κάθε Δήμος οφείλει να τηρεί το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο, δηλαδή τις υπ’ αριθμό 28492/2009 (Β΄931) και 27934/2014 (Β΄2029) αποφάσεις, οι οποίες ορίζουν ότι όλες οι παιδικές χαρές που ανήκουν στους ΟΤΑ πρέπει να έχουν συγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές, όπως περιγράφονται σε σχετική εγκύκλιο του υπουργείου (44/07.08.2014), προκειμένου να εξασφαλίζει την ακίνδυνη χρήση των παιδικών χαρών, αφού προηγουμένως έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία τους.
Ωστόσο, στην εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι «οσάκις ο οικείος Δήμος κρίνει πως μια παιδική χαρά είναι ακατάλληλη οφείλει να τη σφραγίζει ο ίδιος άμεσα ή να αποξηλώσει τα επικίνδυνα παιχνίδια σύμφωνα με τις αναλυτικές οδηγίες που έχει δώσει το υπουργείο κατά καιρούς». 

***  Στην περιοχή της Ανάστασης…

Μήνες τώρα «κρατά» η ανάπλαση στη Ναυαρίνου, στην περιοχή της Ανάστασης. Αναγνώστης μάς τηλεφώνησε ότι βρέθηκε στην εκκλησία, όπου λάμβανε χώρα το μυστήριο ενός γάμου, με κόσμο πολύ. Οι περισσότεροι, μας είπε, μιλούσαν για τα σκουπίδια στον περιβάλλοντα χώρο. Κρίμα… Ω. - 

***

***  Αθλητική  ενημέρωση  :

***  ΓΙΑ  ΤΗΝ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ :
6η αγωνιστική (3-4-5/10/15)
Σάββατο  03/10/2015 :
Σα  , Παναιτωλικός-Πανιώνιος   1-5 .-
Βίντεο από αγώνα  : ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Α΄ Ημίχρ  0-4 φάσεις γκολ    αγων  03/10/2015 : https://youtu.be/jPYxcO_8FVY .-   
ΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 1-5    αγωνισ  03/10/2015  δηλώσεις γκολ : https://youtu.be/4gSPp_p1pdI .- 


Σα , Πανθρακικός- Λεβαδειακός   1-3 .-
Βίντεο από αγώνα δηλώσεις φάσεις γκολ  :
 ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 1-3 6η  αγων, 03/10/2015 : https://youtu.be/IlO_8GgmH-w .-

Σ
α ,  Ξάνθη-Παναθηναϊκός  0-1 .-
Βίντεο  από τον αγώνα  : ΞΑΝΘΗ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  0-1 γκόλ δηλώσεις 6η  αγων,  03/10/2015 : https://youtu.be/2uaYE7Y60dA , .-
ΞΑΝΘΗ- ΠΑΟ Α΄ Ημίχρ  0-0    αγων  03/10/2015:
https://youtu.be/xJpypKn-mug .-

Κυριακή 04/10/2015 :
Καλλονή- Βέροια
ΑΕΚ-Ατρόμητος
ΠΑΣ Γιάννινα-Ηρακλής
ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός

Δευτέρα  05/10/2015  :
Αστέρας Τρίπολης-Πλατανιάς

*** Στον τελικό του «Gomelsky Cup»   Ο  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΟΥΝΙΚΣ ΚΑΖΑΝ  89-74 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 23-19, 43-39, 67-60, 89-74.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς (13 (3), Χαραλαμπόπουλος 8 (2), Γιάνκοβιτς 12 (3), Φώτσης 5 (1), Ραντούλιτσα 12 (9 ριμπ.), Φελντέιν 14 (2), Διαμαντίδης 8 (2 τρίπ., 7 ασ.), Καλάθης 7 (1), Παπαγιάννης, Κούζμιτς 10 (5 ριμπ.).
ΟΥΝΙΚΣ ΚΑΖΑΝ (Πασούτιν): Λάνγκφορντ 12, Πονκρασόφ, Παραχούσκι 18 (8 ριμπ.), Κολόμ 13 (1 τρίπ., 9 ασ.), Λικοντέι 8 (1), Μπάνιτς 2, Γκουμπάνοφ 3 (1), Καϊμακόγλου 3, Ουίλιαμς, Μιλάκνις 15 (5/8 τρίπ.).
~ Στον τελικό του «Gomelsky Cup» που διεξάγεται στη Μόσχα προκρίθηκε ο Παναθηναϊκός.
- Οι «πράσινοι» του Σάσα Τζόρτζεβιτς επικράτησαν 89-74 της Ούνικς Καζάν και την Κυριακή θα αντιμετωπίσουν το νικητή της αναμέτρησης ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Λαμποράλ Κούτσα.

***  ΓΙΑ  ΤΗΝ Γ΄ Εθνική 3ος  Όμιλος :
2η αγ. 4/10/2015, 16:00-15η αγ. 31/1/2016, 15:00
Καλαμάτα-Ηρακλής Ψαχνών
 Παναρκαδικός-Λεβάντε
 Δόξα Ν. Μανωλάδας-Λουτράκι
 Κανάρης Νενήτων-Χαλκίδα
 Βύζας Μεγάρων-Παναργειακός
 Αιολικός-Σπάρτη
 Παμβουπρασιακός-Ερμιονίδα

*** Κάλεσμα στον κόσμο και προσοχή στα Ψαχνά ζητάει ο Κλάδης 

Με πρωινή προπόνηση στο Στάδιο της Παραλίας θα ολοκληρωθεί σήμερα η προετοιμασία της Καλαμάτας για την κυριακάτικη αναμέτρηση με τον Ηρακλή Ψαχνών, για τη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής. Στη συνέχεια ο προπονητής Κώστας Κλάδης θα ανακοινώσει τους 21 ποδοσφαιριστές που θα επιλέξει για την αρχική αποστολή. Ο έμπειρος τεχνικός με δηλώσεις του στο «Θ» τονίζει ότι παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα της Εύβοιας χρειάζεται μεγάλη προσοχή, καθώς είναι ένα παιχνίδι που μπορεί να κρύβει παγίδες. Επισημαίνει μάλιστα ότι ο Ηρακλής δεν θα έχει μεγάλη σχέση με το συγκρότημα που ηττήθηκε στην έδρα του με 0-3 από τον Παναρκαδικό, καθώς μέσα στην εβδομάδα υλοποίησε μια σειρά πολύ καλών μετεγγραφών. Τέλος, ο κ. Κλάδης καλεί τους φιλάθλους της Μαύρης Θύελλας να στηρίξουν και αυτή τη φορά την τοπική μας ομάδα, με ακόμα πιο δυναμική παρουσία αύριο στο γήπεδο του Μεσσηνιακού (έναρξη 4 μ.μ.). - 

***  Το πρόγραμμα των αγώνων ποδοσφαίρου για το Σαββατοκύριακο στη Μεσσηνία

*** Α΄   ΤΟΠΙΚΟ  :
Σήμερα Σάββατο 03/10/2015 , –ώρα  4.30 μ.μ.:
ΑΡΦΑΡΑ – Τ. ΑΓΡΑΣ  2-0 .-
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ – ΘΟΥΡΙΑ  2-2 .-
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ.  1-0 .-
ΕΘΝΙΚΟΣ Μ. – ΑΟ ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ  4-1  .-
Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015  – 4.30 μ.μ. :
  Απόλλων Καλαμάτας – Κυπαρισσία
 Τσικλητήρας Πύλου – Ανδρούσα
Δώριο – ΑΟ Φαραί
ΑΟ Διαβολιτσίου – Πάμισος Μεσσήνης

*** Για την Α1  Τοπικό 
Σάββατο 03/10/2015
ΑΙΑΝΤΑΣ Κ. – ΠΕΤΑΛΙΔΙ  4-0 .-
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Π. – ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ  0-1 .-
ΟΜΟΝΟΙΑ – ΗΡΑΚΛΗΣ Κ.  3-2  .-
Κυριακή 4 Οκτωβρίου – 4.30 μ.μ.
  ΑΟ Μεθώνης – Νέος Άρις 
Εράνη Φιλιατρών – ΑΕ Αβίας
 Κεραυνός Καλαμάτας – Ακρίτας Κορώνης
 ΑΟ Ασπροχώματος – Παπαφλέσσας Χώρας

~**  Οι ποινές της Π.Ε. της ΕΠΣΜ
Ποινή δύο αγωνιστικών (και πρόστιμο 20 ευρώ) επέβαλλε η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣΜ στους ποδοσφαιριστές Βασίλη Γιάνναρη (Χανδριναϊκός) και Βασίλη Κουτσολία (Απόλλων Πεταλιδίου), που αποβλήθηκαν στα ματς Χανδριναϊκού – Αίαντα Καλαμάτας και Νέου Άρι – Απόλλωνα Πεταλιδίου για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α1 Τοπικής κατηγορίας. Ακόμη, ποινή μιας αγωνιστικής (και πρόστιμο 10 ευρώ) επιβλήθηκε στον ποδοσφαιριστή της ΑΕ Αβίας Ηλία Γεωργίκο (είναι με δεύτερη κίτρινη κάρτα). - 

***  ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤV  Τηλεόραση :!
Σάββατο 3/10/2015 14:00 OTE Sport 3
Γερμανία δεύτερη κατηγορία
Γκρόιτερ Φιρτ - Μπόχουμ
14:45 OTE Sport 1
Αγγλικό Πρωτάθλημα
Κρίσταλ Πάλας - Γουέστ Μπρομ
15:00 ΕΡΤ2
Χάντμπολ
ΑΕΚ - Αερωπός Έδεσσας
16:00 OTE Sport 7
Football League
Ζάκυνθος - Ολυμπιακός Βόλου  1-0  .-
16:00 NOVASPORTS 2
Super League
Πανθρακικός - Λεβαδειακός  1-3 .- ^ και
ΛΑΜΙΑ -ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ  1-0 .- ^
16:00 NOVASPORTS 1
Red Bull X-Fighters
Αγώνας freerunning, Σαντορίνη

16:30 OTE Sport 8
Γερμανικό Πρωτάθλημα
Χόφενχαϊμ - Στουτγάρδη

16:30 OTE Sport 5
Γερμανικό Πρωτάθλημα
Χέρτα - Αμβούργο

16:30 OTE Sport 4
Γερμανικό Πρωτάθλημα
Ανόβερο - Βέρντερ

16:30 OTE Sport 3
Γερμανικό Πρωτάθλημα
Γκλάντμπαχ - Βόλφσμπουργκ

17:00 NOVASPORTS 4
Ρωσικό Πρωτάθλημα
Ζενίτ - Ροστόβ

17:00 OTE Sport 2
Ισπανικό Πρωτάθλημα
Σεβίλλη - Μπαρτσελόνα

17:00 OTE Sport 1
Αγγλικό Πρωτάθλημα
Μάντσεστερ Σίτι - Νιουκάστλ

18:15 NOVASPORTS 1
Super League
Παναιτωλικός - Πανιώνιος  1-5 .- ^
18:30 NOVASPORTS 3
Γαλλικό Πρωτάθλημα
Λιόν - Ρεμς

19:00 OTE Sport 4
Αγώνας μπάσκετ
Supercopa (Διαγωνισμός τριών πόντων)

19:00 OTE Sport 3
Ιταλικό Πρωτάθλημα
Κάρπι - Τορίνο

19:15 OTE Sport 2
Ισπανικό Πρωτάθλημα
Γρανάδα - Ντεπορτίβο Λα Κορούνια

19:30 OTE Sport 1
Αγγλικό Πρωτάθλημα
Τσέλσι - Σαουθάμπτον

20:00 OTE Sport 4
Αγώνας μπάσκετ
Supercopa (Διαγωνισμός τριών πόντων)

20:30 NOVASPORTS 2
Super League
Ξάνθη - Παναθηναϊκός  0-1 .- ^

21:00 OTE Sport 7
Champions League
Ζάγκρεμπ - Βέσπρεμ

21:00 NOVASPORTS 1
Γαλλικό Πρωτάθλημα
Νις - Ναντ

21:30 OTE Sport 2
Ισπανικό Πρωτάθλημα
Εσπανιόλ - Σπόρτινγκ Χιχόν

21:45 OTE Sport 1
Ιταλικό Πρωτάθλημα
Κιέβο - Βερόνα

22:45 NOVASPORTS 3
Πορτογαλικό Πρωτάθλημα
Ρίο Άβε - Μποαβίστα

23:00 OTE Sport 8
Ισπανικό Πρωτάθλημα
Λας Πάλμας - Έιμπαρ

23:05 OTE Sport 7
Ισπανικό Πρωτάθλημα
Μάλαγα - Ρεάλ Σοσιεδάδ

***

~*  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2015  :
~* ARFARA  NEWS  Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη  01 Σεπτεμβρίου  2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-01-2015.html  .-
~*  ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι της  ενημέρωσης  Τετάρτη  02  Σεπτεμβρίου  2015 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-02-2015.html .-
~ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  03  Σεπτεμβρίου  2015  :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-03-2015.html .
~ARFARA  NEWS  Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  07 Σεπτεμβρίου 2015   : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-07-2015.html .
~Διαδρομές -εκδρομές στις ομορφιές της Ελλάδας  μας  4, 5  και  6  Σεπτεμβρίου  2015 : Δευτέρα  07-09-2015   : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/09/4-5-6-2015.html ,.-
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 ~ ARFARA  NEWS   Το αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  08  Σεπτεμβρίου  2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-08-2015.html
~ Αθλητικό Σάββατο-Κύριακο  26  , 27  και  28  Σεπτεμβρίου  2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/09/26-27-28-2015.html .-
~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS   Το αγιάζι στην ενημέρωση Τρίτη  29  Σεπτεμβρίου  2015  :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-29-2015.html .-
~Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  29  Σεπτεμβρίου  2015  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/09/29-2015.html .-  
~Η  Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  ο  αγιάζι στην ενημέρωση  Τετάρτη  30 Σεπτεμβρίου  2015 :   http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-30-2015.html .-
***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2015  :
~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA NEWS  Στο αγιάζι της ενημέρωσης  01  Οκτωβρίου  2015  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-01-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS  Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή  02  Οκτωβρίου 2015 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-02-2015.html .-
~ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας  Παρασκευή  02  Οκτωβρίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/10/02-2015.html .-                    ~Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Σάββατο  03  Οκτωβρίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-03-2015.html .-   
~  ~  Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  03  Οκτωβρίου  2015:   http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/10/03-2015.html .- 
~                                                                                            
***  
 ~Προγράμματα  κληρώσεων αγώνων ποδοσφαίρου περιόδου  2015-2-16 στην Ελλάδα  , Κυριακή  16  Αυγούστου  2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/08/2015-2-16.html .- 

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 22 ,  23  και  24  Αυγούστου  2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/08/22-23-24-2015.html .-
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 5 και  6  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/09/5-6-2015.html .- 
 *** 
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4564 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 529  / -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.317   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   520 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  465. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 116 /140 .                 
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου