Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Το αγιάζι στηυν ενημέρωση Τετάρτη 09 Σεπτεμβρίου 2015

Το  αγιάζι στηυν ενημέρωση Τετάρτη 09 Σεπτεμβρίου 2015 :
~



*** ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ  , 
Αυτά είναι τα 19 κόμματα και οι 5 συνασπισμοί που διεκδικούν τη ψήφο μας στις 20 Σεπτεμβρίου
Αυτά είναι τα 19 κόμματα και οι 5 συνασπισμοί που διεκδικούν τη ψήφο μας στις 20 Σεπτεμβρίου
Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατέθεσαν δηλώσεις συμμετοχής στις εθνικές βουλευτικές εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015, 19 κόμματα και 5 συνασπισμοί κομμάτων.
Να σημειωθεί ότι την τελική απόφαση για το πόσα κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων, νομιμοποιούνται να συμμετέχουν στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές θα τον έχει το Α΄ Τμήμα του Αρείου Πάγου το οποίο θα προβεί στην ανακήρυξη τους.
Τώρα. έληξε η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων συμμετοχής των κομμάτων, κ.λπ.
Συγκεκριμένα, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατέθεσαν δηλώσεις συμμετοχής για τις βουλευτικές εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015 τα εξής 19 κόμματα:
1) Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς - ΣΥΡΙΖΑ (Αλέξης Τσίπρας),
2) Νέα Δημοκρατία - Ν.Δ. (Ευάγγελος Μειμαράκης),
3) Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή (Νικόλαος Μιχαλολιάκος),
4) Το Ποτάμι (Σταύρος Θεοδωράκης),
5) Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας - Κ.Κ.Ε. (Δημήτρης Κουτσούμπας),
6) Ανεξάρτητοι Έλληνες - Εθνική Πατριωτική Δημοκρατική Συμμαχία (Πάνος Καμμένος),
7) Ένωση Κεντρώων (Βασίλης Λεβέντης),
8) Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδος - Ο.Κ.Δ.Ε. (Διοικούσα επιτροπή: Σωφρόνιος Παπαδόπουλος, Σοφία Θεοδωροπούλου και Χρήστος Ζάκας),
9) Εθνική Ελπίδα (Γεώργιος Παπαδόπουλος),
10) Ελληνική Λαϊκή Δημοκρατική Απελευθέρωση - ΕΛ.ΛΑ.ΔΑ (Κων. Παπανικόλας),
11) Ανεξάρτητη Ανανεωτική Αριστερά, Ανανεωτική Δεξιά, Ανανεωτικό ΠΑΣΟΚ, Ανανεωτική Νέα Δημοκρατία, Όχι στον Πόλεμο, Κόμμα Επιχείρηση Χαρίζω Οικόπεδα, Χαρίζω Χρέη, Σώζω Ζωές, Παναγροτικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδος - ΠΑ.Ε.Κ.Ε. (Μιλτιάδη Τζαλαζίδης),
12) Κοινωνία- Πολιτική Παράταξη Συνεχιστών Καποδίστρια (Μιχαήλ Ηλιάδης),
13) Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ - ΟΑΚΚΕ (Διοικούσα επιτροπή: Ηλίας Σαφειρόπουλος, Διονύσιος Γούρνας και Ελένη Κωνσταντινοπούλου,
14) Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο - Ε.ΠΑ.Μ. (Δημήτριος Καζάκης),
15) Λαϊκή Ενότητα (Παναγιώτης Λαφαζάνης),
16) Θεσμός (Σπυρίδων Αντωνίου),
17) Δημοκρατικό Κόμμα - ΔΗΚΟ (Χρήστος Αναγνώστου),
18) Δημιουργία, ξανά ! Θάνος Τζήμερος,
19) Ελληνικό Κίνημα 'Αμεσης Δημοκρατίας (Γεώργιος Κόκκας),
Παράλληλα, κατέθεσαν δηλώσεις συμμετοχής στις εκλογές και οι εξής 5 συνασπισμοί κομμάτων:
1) Δημοκρατική Συμπαράταξη, αποτελούμενος από τα κόμματα: α) Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα - ΠΑΣΟΚ και β) Δημοκρατική Αριστερά - ΔΗΜΑΡ (Φωτεινή Γεννηματά και Αθανάσιος Θεοχαρόπουλος),
2) Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.) - Μέτωπο της Αντικαπιταλιστικής, Επαναστατικής, Κομμουνιστικής Αριστεράς και της Ριζοσπαστικής Οικολογίας και Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα ΕΕΚ -Τροτσκιστές (17μελής κεντρική συντονιστική επιτροπή),
3) Κ.Κ.Ε.(μ-λ) και Μ-Λ Κ.Κ.Ε.- Εκλογική Συνεργασία (Διευθύνουσα επιτροπή: Κωνσταντίνος Μπεκιάρης, Αντώνιος Παπαδόπουλος, Δημήτριος Μπαμπίλης και Πέτρος Κουφοβασίλης),
4) Δημοκρατικοί - Κοινωνία Αξιών - Κόμμα Πειρατών Ελλάδας (Ευγένιος Καλαιτζόπουλος, Στυλιανός Φενέκος και Αθανάσιος Γούναρης) και
5) Πατριωτική Ένωση - Ελληνική Λαϊκή Συσπείρωση «Ε.ΛΑ.Σ», αποτελούμενος από τα κόμματα: α) Εθνεγερσία, β) Ανατολή της Ρωμιοσύνης και γ) Εθνικός Λαϊκός Σχηματισμός - Ε.ΛΑ.Σ (Γεώργιος Ανφαντής, Παναγιώτης Ξανθόπουλος και Οδυσσέας Τηλιγάδας).
Επίσης, εκπρόθεσμα κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου δήλωση συμμετοχής ο συνασπισμός κομμάτων, ΑΚΚΕΛ, αποτελούμενο από τα κόμματα: α) Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδος (Ευάγγελος Τσιομπανίδης), β) Λαϊκές Ενώσεις Υπερκομματικών Κοινωνικών Ομάδων - Λευκό (Κωνσταντίνος Ντάλιος) και γ) Πυρίκαυστος Ελλάδα (Γεώργιος Καλεάδης).
Τέλος υπενθυμίζεται, ότι στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2105 συμμετείχαν 18 κόμματα και 4 συνασπισμοί κομμάτων.

*** ~  ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ Ο ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΥΡΟΣ 
Αυτοί είναι οι 12 υποψήφιοι βουλευτές στο Επικρατείας του «Ποταμιού» - Όλα τα βιογραφικά
Αυτοί είναι οι 12 υποψήφιοι βουλευτές στο Επικρατείας του «Ποταμιού» - Ολα τα βιογραφικά
- Με το Νικηφόρο Διαμαντούρο στην πρώτη θέση και το Νικόλαο Αλιβιζάτο στην τελευταία, έκλεισε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Ποταμιού. Tα ονόματα των 12 υποψηφίων που επέλεξε το Ποτάμι:
Νικηφόρος Διαμαντούρος
Παναγιώτης Καρκατσούλης
Θανάσης Σκόκος
Θόδωρος Σκυλακάκης
Μάνος Ματσαγγάνης
Βασίλης Μαρκής
Ιόλη Καλαβρέζου
Λενιώ Μυριβήλη
Παναγιώτης Βλάχος
Ιωάννα (Γιάννα) Μπαλή
Γιώργος Χρονάς
Νικόλαος Αλιβιζάτος
 Τα βιογραφικά των υποψηφίων στο Επικρατείας του Ποταμιού
Νικηφόρος Διαμαντούρος – Ο πρώτος Συνήγορος του Πολίτη – Ευρωπαίος διαμεσολαβητής για 10 χρόνια
Ο Νικηφόρος Διαμαντούρος,  ένας από τους πιο αξιόλογους και διακεκριμένους ακαδημαϊκούς της χώρας, εκλέχθηκε ως ο πρώτος Συνήγορος του Πολίτη, θέση την οποία κράτησε από το 1998 μέχρι το 2003 ενώ από το 2003 μέχρι το 2013 διετέλεσε ως Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής. Γεννημένος το 1941, ο κ. Νικηφόρος Διαμαντούρος είναι Διδάκτωρ του πανεπιστημίου Columbia, ενώ έχει ολοκληρώσει προηγουμένως δύο μεταπτυχιακά στο ίδιο πανεπιστήμιο . Το 2014 εξελέγη τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών. Στο παρελθόν έχει υπάρξει Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Πολιτικής Επιστήμης διευθυντής προγραμμάτων στο Συμβούλιο Ερευνών για τις Κοινωνικές Επιστήμες Ν. Υόρκης (1983-1988), διευθυντής του ελληνικού ινστιτούτου διεθνών και στρατηγικών μελετών (1988-1991), αναπληρωτής καθηγητής και καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών (1988-2009). Διευθυντής Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών (1995-1998).
Παναγιώτης Καρκατσούλης-
Ο αναγνωρισμένος πρωτοπόρος της Δημόσιας Διοίκησης
Ο Παναγιώτης Καρκατσούλης, ο οποίος εξελέγη στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας με το Ποτάμι, έχει βραβευτεί ως ο καλύτερος δηµόσιος λειτουργός στον κόσµο. Γεννημένος στην Αθήνα το 1958, αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή Αθηνών, ενώ ολοκλήρωσε το διδακτορικό του  στην Κοινωνιολογία του Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Bielefeld της Γερμανίας.
Δίδαξε Δημόσια Πολιτική και Ρυθμιστική Διακυβέρνηση στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης για περισσότερα από 20 χρόνια, ενώ παράλληλα εργάστηκε ως ειδικός επιστήμονας στο Υπουργείο Προεδρίας Κυβερνήσεως.   Δική του ήταν η ιδέα δημιουργίας των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), Ίδρυσε και διευθύνει το Ινστιτούτο Έρευνας Ρυθµιστικών Πολιτικών (www.inerp.gr). Έχει διακριθεί για το έργο του διεθνώς.
Θανάσης Σκόκος –
Ο μηχανικός της οικονομικής σκέψης που κόλλησε τα πρώτα του ένσημα στα 16 του.  
Ο Θανάσης Σκόκος, στέλεχος στο Ποτάµι από την πρώτη στιγµή, είναι µηχανολόγος – ηλεκτρολόγος. Γεννήθηκε στην Αθήνα, αποφοίτησε από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και είναι κάτοχος MBA. Aπό το 1983 απασχολείται ως ελεύθερος επαγγελµατίας κατασκευαστής, και από το 1991 έως και το 2004 υπήρξε συνιδρυτής, µέτοχος και διευθύνων σύµβουλος ανώνυµης κατασκευαστικής εταιρείας. Παράλληλα µε την επιχειρηµατική του δραστηριότητα ανέπτυξε και συνδικαλιστική, στο πλαίσιο του ΤΕΕ. Από το 1992 έως και το 1995 ήταν αιρετός πρόεδρος του ΤΣΜΕ∆Ε.
Θόδωρος Σκυλακάκης –
Ο φιλελεύθερος των προοδευτικών τομών
Ο Θόδωρος Σκυλακάκης είναι Οικονομολόγος και Πρόεδρος της Δράσης. Έχει υπηρετήσει μεταξύ άλλων ως ευρωβουλευτής, Γεν. Γρ. στο υπουργείο Εξωτερικών, Δημοτικός Σύμβουλος και Αναπληρωτής Δήμαρχος της Αθήνας και σύμβουλος του πρωθυπουργού. Έχει επίσης εργαστεί 17 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα και ιδρύσει 3 εταιρείες που συνεχίζουν και σήμερα τη λειτουργία τους στο χώρο της επικοινωνίας (1994), της διαχείρισης κρίσεων (2000) και το 2014 στο χώρο της καινοτόμας αγροτικής παραγωγής και μεταποίησης. Υπήρξε επίσης Γ. Διευθυντής και στη συνέχεια Πρόεδρος του «Κέντρου Ερευνών και Προβληματισμού Ε21» και ιδρυτικό στέλεχος και Γ.Γ. του κόμματος «οι Φιλελεύθεροι». Σπούδασε στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου και αποφοίτησε πρώτος το 1981 και στη συνέχεια απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο (MBA) από το City University του Λονδίνου, δίπλωμα από την British Market Research Society στην Έρευνα Αγοράς και διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο Αθηνών με θέμα την «κοινωνική ανοχή στη διαφθορά». Έχει συγγράψει το βιβλίο «Στο Όνομα της Μακεδονίας» (1995).
Μάνος Ματσαγγάνης –
Ο ρεφορμιστής οικονομολόγος της αριστεράς
Διακεκριμένος οικονομολόγος και Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο Μάνος Ματσαγγάνης έχει ξεχωρίσει τόσο από το συγγραφικό του έργο αλλά και την αφοσίωσή του στα κοινά. Γεννημένος στη Γερμανία το 1963, από γονείς μετανάστες, αποφοίτησε από την ΑΣΟΕΕ, ενώ στη συνέχεια ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του στο Πανεπιστήμιο του York (1988), και το διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιου του Bristol (1992). Έχει εργαστεί ως ερευνητής στο LSE (1990-93), αλλά και στο πανεπιστήμιο Κρήτης (1996-99), και Θεσσαλίας (1999-2001). Παράλληλα ανέλαβε ως Ειδικός Σύμβουλος σε θέματα κοινωνικής πολιτικής στο Γραφείο Πρωθυπουργού (1998 -2001), όπου τοποθετήθηκε δίπλα στον Νίκο Θέμελη. Το βασικό project με το οποίο ασχολήθηκε ήταν ένα σχέδιο για τη θεσμοθέτηση ενός προγράμματος ελαχίστου εγγυημένου εισοδήματος στην Ελλάδα.
Βασίλης Μαρκής –
Ο Εισαγγελέας που υπερασπίσθηκε της ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες
Ο Βασίλης Μαρκής έλαβε μέρος σε μερικές από τις μεγαλύτερες δίκες που έχουν γίνει στην Ελλάδα, όπως η δίκη της Εταιρείας Δολοφόνων, των Παλαιστινίων Φοιτητών της Πάτρας και των μελών της 17 Νοέμβρη. Γεννήθηκε στο Κεράμι της Λέσβου το 1943 και είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 1971 εισήλθε στον Εισαγγελικό Κλάδο απ” όπου απεχώρησε το 2010 ως Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Διετέλεσε για τέσσερις φορές πρόεδρός της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος ενώ πλέον έχει ανακηρυχτεί σε επίτιμο πρόεδρο της Ένωσης. Κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για ειδικές ομάδες του πληθυσμού όπως είναι οι ανήλικοι εξαρτημένοι, οι φυλακισμένοι, οι μονογονεϊκές οικογένειες. Έχει βραβευτεί για την κοινωνική του συνεισφορά από το Χαμόγελο του Παιδιού όπου έχει ανακηρυχτεί επίτιμο μέλος του Διοικητικού του Συμβουλίου
Ιόλη Καλαβρέζου –
Η Ελληνίδα που διδάσκει το Βυζάντιο στο Harvard
Η Ιόλη Καλαβρέζου είναι καθηγήτρια Βυζαντινής Τέχνης και Πολιτισµού στο Χάρβαρντ και Dumbarton Oaks. Έχει διδάξει στην Καλιφόρνια στο UCLA και στο Πανεπιστήµιο του Μονάχου και είναι µέλος του Συµβουλίου Επιτρόπων του Dumbarton Oaks στην Ουάσινγκτον και του Ινστιτούτου Κύπρου. Είναι καθηγήτρια Ιστορίας της Βυζαντινής Τέχνης και Πολιτισµού στο Πανεπιστήµιο Χάρβαρντ. Σπούδασε Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης στο Πανεπιστήµιο του Αµβούργου και στο Berkeley όπου πήρε και το διδακτορικό της. Το ερευνητικό και συγγραφικό της έργο αναφέρεται κυρίως σε θέµατα πολιτικής ιδεολογίας στην αυτοκρατορική και κοσµική τέχνη και ιδιαίτερα στον κόσµο της γυναίκας του Βυζαντίου. Στόχος της είναι να συνεισφέρει – σε πανευρωπαϊκό επίπεδο – τις γνώσεις και τη διοικητική της πείρα σε θέµατα πολιτισµού και παιδείας.
Λενιώ Μυριβήλη –
Η ανθρωπολόγος που μάχεται για την βιωσιμότητα των ελληνικών πόλεων
Η Λενιώ Μυριβήλη, είναι εκπρόσωπος του κινήματος «Ευρώπη –Οικολογία», και Επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστήμιου Αιγαίου. Ολοκλήρωσε το διδακτορικό της στην Κοινωνική Ανθρωπολογία στο Πανεπιστήμιο Columbia, της Νέας Υόρκης,. Έχει δημοσιεύσει σειρά άρθρων σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά και βιβλία. Έχει δουλέψει τη δεκαετία του ’90 για τη βαλκανική ΜΚΟ/κίνηση πολιτών Helsinki Citizens Assembly,  ενώ στη Νέα Υόρκη και τη Βοστόνη έχει συμμετάσχει σε διοικητικά συμβούλια  συνεταιρισμών καταναλωτών και έχει δραστηριοποιηθεί στα πλαίσια της Sierra Club, της International Wildlife Fund και  της Greenpeace. Δραστηριοποιείται στο σχεδιασμό και τη σκηνοθεσία διαδραστικών και μη πολυμεσικών εφαρμογών.  Ήταν μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου στους Οικολόγους Πράσινους και υποψήφια στις ευρωεκλογές του 2009 και στην Α΄Αθήνας το 2012. Είναι στέλεχος του κόμματος «Ευρώπη-Οικολογία».
Παναγιώτης Βλάχος –
Ο 30αρης πολιτικός επιστήμονας που ίδρυσε το ΜΠΡΟΣΤΑ και το VOULIWATCH
Ο πρόεδρος του «Μπροστά» και συνιδρυτής της πρωτοβουλίας «Vouliwatch», Παναγιώτης Βλάχος, είναι ένας από τους πιο ενεργούς υποστηρικτές του κινήματος για την ανοιχτή διακυβέρνηση στην Ελλάδα. Γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Καρπενήσι Ευρυτανίας. Σπούδασε Νομικά, Δίκαιο της Ανάπτυξης, Ευρωπαϊκή Διακυβέρνηση και Δημόσια Διοίκηση στην Ελλάδα (Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πάντειο), στο Ηνωμένο Βασίλειο (LSE) και στις Η.Π.Α (Harvard Kennedy School of Government). Έχει εργαστεί ως σύμβουλος και επικεφαλής πολιτικής και πολιτικής επικοινωνίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, ενώ έχει συνεργαστεί με εταιρίες, πολιτικά κόμματα, ερευνητικά ινστιτούτα, την ελληνική Κυβέρνηση (2009-2011), το Κοινοβούλιο, το Ευρωκοινοβούλιο και το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών. Είναι εκπρόσωπος του «Προοδευτικού Φόρουμ».
Ιωάννα (Γιάννα) Μπαλή –
Η βραβευμένη δημοσιογράφος του κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ
Η δημοσιογράφος Γιάννη Μπαλή έχει υπάρξει στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης για πάνω από 20 χρόνια. Γεννημένη στο Μούρεσι Μαγνησίας, έχει εργαστεί στο περιοδικό  Αθηνόραμα, στο «Έθνος», στο Mega και στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Flash» και «Αθήνα 9,84». Επί 22 χρόνια κάλυπτε το κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ καθώς και τις δραστηριότητες της Προεδρίας της Δημοκρατίας.
Στη διάρκεια της επαγγελματικής της δραστηριότητας, εξέδωσε μαζί με άλλους συναδέλφους της το περιοδικό «Βουλή και Ευρωβουλή». Έχει τιμηθεί από το Ίδρυμα Μπότση με το βραβείο της Βουλής των Ελλήνων. Τιμητικές διακρίσεις  της απένειμαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) και ο Δήμος Σύμης για τη συμβολή της στην προβολή του ακριτικού νησιού.
Γιώργος Χρονάς –
Ο ποιητής των ιστορικών εκδόσεων Οδός Πανός
Ποιητής, συγγραφέας και δημοσιογράφος, ο Γιώργος Χρονάς, είναι ένας άνθρωπος με έντονη παρουσία στα ελληνικά γράμματα. Γεννημένος το 1948, ξεκίνησε τη διαδρομή του στο Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, επί Μάνου Χατζιδάκι.  Έχει δημοσιεύσει πληθώρα πεζών, ποιητικών συλλογών και μελετών, τα οποία έχουν μεταφραστεί σε διάφορες γλώσσες. Από το 1981 εκδίδει το περιοδικό «Οδός Πανός», τις ομώνυμες εκδόσεις, και τις «Εκδόσεις Σιγαρέτα». Ποιήματα του έχουν μελοποιηθεί από πολλούς Έλληνες συνθέτες, ανάμεσά τους ο Μάνος Χατζιδάκις και ο Γιάννης Μαρκόπουλος. Έχει υπάρξει υπεύθυνος του ενθέτου ¨Βιβλιοθήκη” της Ελευθεροτυπίας, έχει εργαστεί στο Πρώτο και το Δεύτερο Πρόγραμμα ενώ κατά καιρούς αρθρογραφεί σε διάφορα έντυπα.
Νικόλαος Αλιβιζάτος –
Ο ανυποχώρητος υπερασπιστής των δικαιωμάτων του ανθρώπου
Ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Νίκος Αλιβιζάτος είναι ένας επιστήμονας με ευρωπαϊκή ακτινοβολία που έχει διαπλάσει γενιές νέων Ελλήνων νομικών. Γεννημένος στην Αθήνα το 1949, κατάγεται από την Κεφαλλονιά και τη Χίο. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές του στο Université Paris II Panthéon-Sorbonne, όπου και υποστήριξε το 1977 τη διδακτορική του διατριβή με τίτλο Les Institutions politiques de la Grèce à travers les crises: 1922- 1974. Δικηγόρος Αθηνών, με συνεχή παρουσία στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο, έχει καταλάβει πολλά δημόσια λειτουργήματα, μεταξύ άλλων στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, ενώ έχει διατελέσει υπηρεσιακός Υπουργός Εσωτερικών, ενόψει των εκλογών του 2004, στην κυβέρνηση Κώστα Σημίτη.

***  ΟΡΙΑΚΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ  
Νέα δημοσκόπηση: Το θρίλερ συνεχίζεται - Μεγάλη η νύχτα των εκλογών
Νέα δημοσκόπηση: Το θρίλερ συνεχίζεται - Μεγάλη η νύχτα των εκλογών
- Οριακό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, δείχνει μια ακόμη δημοσκόπηση, αυτή της εταιρείας Pulse για το Action24.
Στη δημοσκόπηση ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται μόλις 0,5% έναντι της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου, ενώ θρίλερ φαίνεται πως θα έχουμε και για την τρίτη θέση.
Η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει ποσοστό 7% και ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής το ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με ποσοστό 6,5% που είναι πραγματικά έκπληξη μιας και τις τελευταίες ημέρες δείχνει σημαντική άνοδο. Ακολουθεί επίσης σε απόσταση αναπνοής το ΚΚΕ με 6%.
Τα ποσοστά του Ποταμιού φαίνεται πως παραμένουν σταθερά και φτάνουν στο 5,5%, ενώ καθοδική τάση δείχνει να έχει η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη που συγκεντρώνει ποσοστό 3,5%. Εκτός Βουλής φαίνεται πως θα παραμείνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες που συγκεντρώνουν ποσοστό 2%, ενώ η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη εισέρχονται στη Βουλή με ποσοστό 3,5%.
Προβάδισμα διατηρεί στις θετικές γνώμες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης σε ποσοστό 44%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας ακολουθεί με ποσοστό 41%. Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί μικρό προβάδισμα στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία με 35% έναντι 33% που συγκεντρώνει ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.
Μειωμένη η απόσταση των ποσοστών και στην παράσταση νίκης. Κατά 48% οι πολίτες θεωρούν πως θα νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 38% θεωρούν πως θα νικήσει η Νέα Δημοκρατία. Αυτή τη φορά η διαφορά είναι 10% ενώ στην προηγούμενη δημοσκόπηση ήταν 14 ποσοστιαίες μονάδες.
Στο κρίσιμο ζήτημα της συσπείρωσης, η Νέα Δημοκρατία παραμένει σε υψηλά επίπεδα με 77% έναντι 76% που είχε την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει επίσης μικρή αύξηση. Από το 50% που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα φτάνει τώρα στο 54%.
Πάντως, οι πολίτες δείχνουν να επιλέγουν μία κυβέρνηση συνεργασίας. Το 44% θέλουν μία συνεργασία του πρώτου κόμματος με 1-2 μικρότερα κόμματα, ενώ το 39% θέλουν μία συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας.

***  ΟΝΟΜΑ - ΕΚΠΛΗΞΗ 
H ομογενής, Χριστίνα Τρεμόντι επικεφαλής στο Επικρατείας των ΑΝΕΛ (όλα τα ονόματα)
H ομογενής, Χριστίνα Τρεμόντι επικεφαλής στο Επικρατείας των ΑΝΕΛ (όλα τα ονόματα)
Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων παρουσίασε το απόγευμα, σε ξενοδοχείο της Αθήνας, ο πρόεδρος του κόμματος, Πάνος Καμμένος.
Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας τίθεται η 25χρονη ομογενής, Χριστίνα Τρεμόντι, που διαθέτει πλούσιο βιογραφικό και είναι γνωστή για τον αγώνα της κατά της διαφθοράς.
Οι υπόλοιποι υποψήφιοι βουλευτές Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι οι: Κλειδέρης Γεώργιος, Σοφιαννίδης Χριστόφορος, Μεταξάκης Νικόλαος, Αρβανίτη – Πρεβεζάνου Ευγενία, Κατσαρός Νίκος, Βάρδας Μιχάλης, Παπανικολάου Ζήσης, Στεφανουδάκης Γιάννης, Μπούμπαρης Κωνσταντίνος, Αβραμίδης Γαβριήλ και Νικολάου Δημήτριος.
Η Χριστίνα Τρεμόντι είναι ιδρύτρια και πρόεδρος του «Έδωσα φακελάκι», της ιστοσελίδας που συγκεντρώνει περιπτώσεις ανθρώπων που έφτασαν στο σημείο να δώσουν χρήματα για να καταφέρουν να κάνουν τη δουλειά τους.

Όπως αναφέρεται στο site της κ. Τρεμόντι, η ιστοσελίδα έχει συγκεντρώσει 1.854 ανώνυμες ιστορίες διαφθοράς με ποσά που αγγίζουν τα 5 εκατομμύρια ευρώ.
«Είναι σοκαριστικά τα ποσά», ανέφερε η 24χρονη πλέον ελληνοαμερικανίδα σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει το 2012 στην «Καθημερινή».
«Δεν περίμενα να δίνουν οι άνθρωποι τόσα λεφτά. Και με σόκαραν και τα δάνεια. Οι ιστορίες που ο γιατρός λέει στον άρρωστο “άμα δεν έχεις να με πληρώσεις, πάρε δάνειο”». «Αυτές οι ιστορίες», σημείωνε η κ. Τρεμόντι, «μας δίνουν αληθινές πληροφορίες: ποιος πήρε φακελάκι, σε ποια υπηρεσία, σε ποια περιοχή, και πόσα λεφτά ήταν. Όλα τα στοιχεία υπάρχουν στη σελίδα. Αν οι αρμόδιοι το θέλουν, τώρα μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό».
Η ιδέα για τη δημιουργία της ιστοσελίδας «ξεκίνησε από μια δική μου εμπειρία» είχε δηλώσει στην ίδια συνέντευξη. «Εκείνο το βράδυ που χρειάστηκε να πάμε τον παππού μου στο νοσοκομείο. 'Ηταν ένας περήφανος άνθρωπος, ανάπηρος πολέμου από 20 χρονών. Στα ενενήντα του πια είχε καρκίνο. Εκείνο το βράδυ ήταν τραγικό, αιμορραγούσε ασταμάτητα. Τον πήγαμε στο νοσοκομείο της Καλαμάτας. Φτάσαμε, φαντάζεστε σε τι κατάσταση, κι ακούσαμε αυτά, τα γνωστά: “δεν έχουμε κρεβάτι, δεν έχουμε γιατρό, αν βοηθούσατε κι εσείς λίγο…”. Κι εγώ σκέφτηκα πως ο άνθρωπος έδωσε τα πάντα για την Ελλάδα, και τώρα πια που γέρασε, να τι εισπράττει απ' τη χώρα του».

Μεγάλωσε στην Αθήνα, ενώ πριν από μερικά χρόνια πήρε την απόφαση να μετακομίσει στην Αμερική για σπουδές. Μετά την αποφοίτησή της από το πανεπιστήμιο Yale, εργάστηκε στη Νέα Υόρκη σε ΜΚΟ και εταιρίες, αλλά και το τμήμα μάρκετινγκ της L'Oreal.
Παράλληλα, συνεργάστηκε με τους Sponsors for Educational Opportunity (Χορηγούς για Εκπαιδευτική Ευκαιρία), προετοιμάζοντας φοιτητές χαμηλού εισοδήματος για να αντιμετωπίσουν τα ανταγωνιστικά πανεπιστήμια.
Έχει συμμετάσχει σε σημαντικά συνέδρια ως συντονίστρια ή ομιλήτρια, παρουσιάζοντας θέματα που σχετίζονται με τη δημόσια διοίκηση, Συνεντεύξεις και άρθρα της έχουν φιλοξενηθεί στο γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» και στον «Guardian».

***  ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΤΡΙΑ ΜΕΤΩΠΑ ΞΕΚΙΝΑ Ο ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ
Κόκκινος συναγερμός στον ΣΥΡΙΖΑ μετά το δημοσκοπικό «σοκ»
Κόκκινος συναγερμός στον ΣΥΡΙΖΑ μετά το δημοσκοπικό «σοκ»
Tου Δημήτρη Tσιούφου
Eκλογική αντεπίθεση σε τρία μέτωπα ξεκινά από αύριο ο ΣYPIZA, με τη δημοσιοποίηση από τον Aλ. Tσίπρα του νέου κυβερνητικού προγράμματος του κόμματος, ενώ στα μέσα της εβδομάδας θα ανακοινωθούν τα ανανεωμένα ψηφοδέλτια και ταυτόχρονα θα δοθεί η ύστατη επικοινωνιακή «μάχη» για πεισθούν οι αναποφάσιστοι, κυρίως, ψηφοφόροι ότι η Kουμουνδούρου θέλει και θα επιδιώξει πραγματικά μετεκλογικές συνεργασίες. Tα ευρήματα των δημοσκοπήσεων της Tετάρτης προκάλεσαν ένα απρόσμενο μίνι σοκ στους επιτελείς του ΣYPIZA, καθώς διαπίστωσαν και εν τοις πράγμασι ότι οι αποσυσπειρωτικές τάσεις δεν περιορίζονται μόνο στο κομματικό γίγνεσθαι, αλλά πως έχουν «περάσει» και σε αυτό που οι ίδιοι ονομάζουν «κοινωνικός ΣYPIZA», αφού η συσπείρωση της εκλογικής του βάσης μόλις και μετά βίας φτάνει το 55%.
Στην Kουμουνδούρου όταν είδαν ότι, πέρα από τις λογικές απώλειες -της τάξεως του 9%- προς τη Λαϊκή Eνότητα, έχουν και σημαντικές διαρροές (13%) προς τους αναποφάσιστους και 7% προς την αποχή, χτύπησαν «καμπανάκια» κινδύνου.
Π. Σκουρλέτης
Π. Σκουρλέτης
Tαυτόχρονα, όμως, διαπίστωσαν και πως η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών επιθυμεί ευρύτερες μετεκλογικές συγκλίσεις και κυβέρνηση συνεργασίας. Tο εύρημα αυτό «τίναξε» στον αέρα τον κεντρικό εκλογικό σχεδιασμό του κόμματος, καθώς ο ίδιος Aλ. Tσίπρας όχι μόνο είχε ζητήσει ισχυρή εντολή και αυτοδυναμία, αλλά είχε αποκλείσει και την οποιαδήποτε μετεκλογική συνεργασία πλην των ANEΛ. Eτσι κορυφαία στελέχη του κόμματος (N. Bούτσης, N. Φίλης, Oλ. Γεροβασίλη κ.ά.) επιδόθηκαν και επιδίδονται σε μια προσπάθεια να πείσουν τους πολίτες ότι «η λογική των συνεργασιών ήταν πάντα στη λογική της Aριστεράς», αφήνοντας πλέον όλοι ανοικτό το ενδεχόμενο για μετεκλογική κυβερνητική τόσο με το Ποτάμι όσο και το ΠAΣOK, καθώς προφανώς αντελήφθησαν ότι η εμμονή στην αυτοδυναμία και η στρατηγική των μη συνεργασιών προκαλεί φόβους πολιτικής αστάθειας και έχει συμβάλλει στην πολύ χαμηλή συσπείρωση.
Στην Kουμουνδούρου εκτιμούν ότι με τη νέα προσέγγιση του θέματος των συνεργασιών, σε συνδυασμό με το νέο εκλογικό - κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματος, που θα ανακοινώσει αύριο στη Θεσσαλονίκη ο Aλ. Tσίπρας, θα υπάρξει μια σαφής αντιστροφή του κλίματος και πως σταδιακά τις δύο επόμενες εβδομάδες ο ΣYPIZA θα πάρει και πάλι ένα ευκρινές «κεφάλι» στις δημοσκοπήσεις και θα κερδίσει με σχετική άνεση τις εκλογές. Tαυτόχρονα με το νέο πρόγραμμα, που με συγκεκριμένα μέτρα και πρωτοβουλίες θα στοχεύει στην ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων του μνημονίου, εγκαταλείπεται και το κεντρικό προεκλογικό σύνθημα του ΣYPIZA «Mπροστά» και στη θέση του έρχεται το πιο... αισιόδοξο και με... προοπτική «Kερδίζουμε το αύριο».
Γ. Κατρούγκαλος
Γ. Κατρούγκαλος
Ψηφοδέλτια
Aιχμή του δόρατος, ωστόσο, κυρίως σε επικοινωνιακό επίπεδο, τα ψηφοδέλτια του ΣYPIZA, τα οποία εξ ανάγκης (λόγω της αποχώρησης δεκάδων στελεχών) θα είναι σαφώς ανανεωμένα και επιχειρηθεί θα δώσουν το νέο (απαλλαγμένο από τα «βαρίδια» της πάλαι ποτέ Aριστερής Πλατφόρμας) πολιτικό στίγμα του κόμματος, καθώς οι κενές εκλόγιμες θέσεις είναι περίπου σαράντα, ενώ συνολικά θα μπουν στους συνδυασμούς περισσότεροι από 100 νέοι υποψήφιοι.
Oι εκλογικές λίστες, στη μεγάλη τους πλειοψηφία, αναμένεται να κλείσουν σήμερα το βράδυ στη συνεδρίαση της Kεντρικής Eπιτροπής του κόμματος, με τον Aλ. Tσίπρα να έχει τον τελευταίο λόγο για κάποιες κρίσιμες θέσεις ή για κάποιους που επιδιώκουν τη συμπερίληψή τους στα ψηφοδέλτια, όπως η περίπτωση του Aλ. Mητρόπουλου.
Δημ. Μάρδας
Δημ. Μάρδας
Στο ψηφοδέλτιο Eπικρατείας, σε ό,τι αφορά τις πρώτες τέσσερις και θεωρητικά εκλόγιμες θέσεις, αναμένεται να υπάρξουν σημαντικές αλλαγές, αφού σε αυτό ενδέχεται να παραμείνει μόνο ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Aμυνας N. Tόσκας. Για τις υπόλοιπες εκλόγιμες θέσεις ακούγονται τα ονόματα των πανεπιστημιακών K. Δουζίνα και K. Bεργόπουλου, όπως και του Aντ. Λιάκου, ενώ ο πρώην υπουργός Eξωτερικών N. Kοτζιάς θα είναι είτε στο Eπικρατείας είτε τρίτος στην A΄ Aθηνών, μετά τους N. Bούτση και N. Φίλη, παίρνοντας τη θέση της Z. Kωνσταντοπούλου.
Προτάσεις
Προτάσεις έχουν γίνει επίσης στον συνθέτη Θάνο Mικρούτσικο, στον Σάββα Pομπόλη (για τη B΄ Aθηνών), στον παλιό βουλευτή του ΣYN Θαν. Λεβέντη (για την Aττική), αλλά και στο ιστορικό στέλεχος της Aριστεράς Λαοκράτη Bάσση. Δεδομένη θεωρείται η συμμετοχή των πρώην εξωκοινοβουλευτικών υπουργών Xρ. Σπίρτζη στην Aττική, των Δημ. Mάρδα και N. Παρασκευόπουλου στη Θεσσαλονίκη, του Γ. Kατρούγκαλου στη B΄ Aθήνας, καθώς και των Aρ. Mπαλτά και Xρ. Bεναρδάκης.
Ν. Κοτζιάς
Ν. Κοτζιάς
O Π. Σκουρλέτης αφήνει το Eπικρατείας για να ενισχύσει το ψηφοδέλτιο της B΄ Aθηνών, ενώ στην A΄ Aθήνας θα «μετακομίσει», επίσης από το Eπικρατείας, η Pάνια Aντωνοπούλου. O πρώην διοικητής του IKA Γ. Θεωνάς θα είναι μάλλον στην B΄ Aθηνών, ενώ σε εκλόγιμη θέση στο ίδιο ψηφοδέλτιο θα είναι και ο Δημ. Tσουκαλάς, που ήταν τέταρτος επιλαχών.
Στο ψηφοδέλτιο της B΄ Πειραιώς ακούγεται ότι θα είναι η προερχόμενη από τη ΔHMAP M. Γιαννακάκη, στις Σέρρες, κατά πάσα πιθανότητα, ο εκ του ΠAΣOK ορμώμενος Mάρ. Mπόλαρης, ενώ εσχάτως ακούστηκαν και τα ονόματα των πρώην βουλευτών της ΔHMAP M. Pεπούση και Aσ. Ξηροτύρη για την A΄ Πειραιώς και της A’ Θεσσαλονίκης αντιστοίχως.
Ν. Φίλης
Ν. Φίλης
Από τους βουλευτές της ομάδας των «53», που ψήφισαν «παρών» στην τελευταία ψηφοφορία στη Bουλή, ενδέχεται να είναι και πάλι υποψήφιοι οι Xρ. Kαραγιαννίδης, Aν. Kαββαδία, Xρ. Mπαξεβανάκης και Bασ. Λέβα, ενώ την περίπτωση του Aλ. Mητρόπουλου εξετάζει προσωπικά ο Aλ. Tσίπρας, ενώ ο πρώην πρωθυπουργός θα αποφασίσει αν θα είναι υποψήφιος και ο εξάδελφός του Γιώργος Tσίπρας, το όνομα του οποίου ακούστηκε είτε για το Eπικρατείας είτε για κάποια από τις εκλογικές Περιφέρειες της Aττικής.
Ν. Βούτσης
Ν. Βούτσης

*** «ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ» ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ 
Έφτασε η ώρα της τηλεμαχίας - Στις 21:00 το debate των πολιτικών αρχηγών
Έφτασε η ώρα της τηλεμαχίας - Στις 21:00 το debate των πολιτικών αρχηγών
Όλα είναι έτοιμα για την μεγάλη σημερινή «τηλεμαχία» των πολιτικών αρχηγών, που αυτή τη φορά, εκτός από τις απαντήσεις τους στα ερωτήματα των δημοσιογράφων θα τους φέρει και ευθέως αντιμέτωπους, αφού θα έχουν τη δυνατότητα να απευθύνουν ερωτήσεις ή ακόμη και να σχολιάσουν τις απαντήσεις των «αντιπάλων» τους.
Αντιμέτωποι στο debate της 9ης Σεπτεμβρίου που διοργανώνει η ΕΡΤ στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, θα βρεθούν οι Αλέξης Τσίπρας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Σταύρος Θεοδωράκης, Δημήτρης Κουτσούμπας, Πάνος Καμμένος, Φώφη Γεννηματά και Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Συντονιστής της τηλεμαχίας θα είναι ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ 1 Πάνος Χαρίτος, ενώ οι δημοσιογράφοι που θα τον πλαισιώνουν απευθύνοντας ερωτήματα στους πολιτικούς αρχηγούς είναι οι Όλγα Τρέμη (MEGA), Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΙ), Μαρία Χούκλη (ΑΝΤ1), Μάρα Ζαχαρέα (STAR), Αντώνης Σρόιτερ (ALPHA) και Μάκης Γιομπαζολιάς (ΕTV).
Οι πολιτικοί αρχηγοί που θα καταφθάνουν στην Αγ. Παρασκευή θα προετοιμαστούν στα γραφεία του προέδρου της ΕΡΤ Διονύση Τσακνή, του διευθύνοντος συμβούλου Λάμπη Ταγματάρχη και στα γραφεία υπευθύνων της ΕΡΤ.
Χθες το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των δημοσιογράφων που θα συμμετέχουν με στόχο τον καθορισμό και το πλαίσιο των ερωτήσεων που θα υποβληθούν στους αρχηγούς των κομμάτων, υπό τον συντονιστή της βραδιάς Πάνο Χαρίτο και σύμφωνα με τους κανόνες που ορίστηκαν από τη διακομματική επιτροπή.
Στη συνέχεια οι δημοσιογράφοι ξεναγήθηκαν στην αίθουσα που θα φιλοξενήσει την τηλεμαχία και αποχώρησαν από το Ραδιομέγαρο χωρίς να προβούν σε δηλώσεις. Η διεξαγωγή της τηλεμαχίας θα πραγματοποιηθεί στο studio 3 του 1ου ορόφου εκεί από όπου μεταδίδεται η εκπομπή «Αθλητική Κυριακή».
Να σημειωθεί ότι η τηλεμαχία θα μεταδοθεί πανελλαδικά, εκτός από τα κανάλια που συμμετέχουν και την κρατική τηλεόραση, και από τους 19 περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΤ και σε ολόκληρο τον κόσμο μέσω της Φωνής της Ελλάδας.
Οι θεματικοί κύκλοι συζήτησης θα είναι έξι, με τους πέντε πρώτους να περιλαμβάνουν ερωτήσεις ως 30'' και απαντήσεις ως 90''. Ο δημοσιογράφος μπορεί να θέτει διευκρινιστική ερώτηση ως 15'' και ο πολιτικός αρχηγός θα έχει ακόμη 30'' για να απαντήσει.
Οι θεματικές ενότητες των πρώτων πέντε κύκλων θα είναι:
1ος κύκλος: Οικονομία, Ανάπτυξη, Ανεργία
2ος κύκλος: Παιδεία, Υγεία, Διοίκηση, Κοινωνική Πολιτική
3ος κύκλος: Μεταναστευτική πολιτική - προσφυγικό
4ος κύκλος: Εξωτερική πολιτική - Άμυνα
5ος κύκλος: Ελεύθερη ερώτηση επιλογής του κάθε δημοσιογράφου
Στον 6ο κύκλο, αρχίζοντας από το μικρότερο σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμμα (με βάση τις τελευταίες εκλογές) κάθε αρχηγός θα έχει στη διάθεσή του 1,5 λεπτό ανά γύρο. Σε αυτό θα μπορεί να τοποθετηθεί ελεύθερα και αν το θέλει να υποβάλλει ερώτηση σε άλλον πολιτικό αρχηγό, ή/και να απαντήσει σε ερώτηση που τέθηκε προς αυτόν. Η διαδικασία αυτή θα γίνει δύο φορές.
Η ΕΡΤ από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι όλα είναι έτοιμα για την τηλεμαχία, ενώ έχουν ήδη μπει οι τελευταίες πινελιές στο σκηνικό που θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση, την οποία και θα ακολουθήσει στη συνέχεια ειδική εκπομπή σχολιασμού.
«Φροντιστήρια» από τα επικοινωνιακά επιτλεία
Αναβρασμός επικρατεί στα επικοινωνιακά επιτελεία των κομμάτων για την προετοιμασία των αρχηγών που θα λάβουν μέρος στην τηλεμαχία.
Τον Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν αναλάβει να προετοιμάσουν ο εξ’ απορρήτων συνεργάτης του Νίκος Παππάς, καθώς και οι Νίκος Φίλης και Άγγελος Τσέκερης.
Την προετοιμασία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη Συγγρού έχουν αναλάβει η Πηνελόπη Γαβρά, ο Γιώργος Φλέσσας, ο Νίκος Καραχάλιος και ο Γιάννης Χατζής.
Αντίστοιχα, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης φέρεται να δέχεται τις συμβουλές του Κώστα Ήσυχου και του δημοσιογράφου Πέτρου Παπακωνσταντίνου.
Ο Δημήτρης Τσιόδρας, η Λίνα Παπαδάκη, η Αθηνά Δρέττα και ο Χάρης Θεοχάρης, είναι οι συνεργάτες του Σταύρου Θεοδωράκη που έχουν αναλάβει να προετοιμάσουν τον επικεφαλής του Ποταμιου.
Η Φώφη Γεννηματά, τέλος, δέχεται τις συμβουλές των Μανώλη Όθωνα, Χρήστου Πρωτόπαπα, Νίκου Βοσδογάνη, αλλά και του Κώστα Λαλιώτη.

***  Κλείδωσαν τα Επικρατείας ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ.

-- Λίγες ώρες πριν την πρωτη τηλεοτπική αναμέτρηση με τη συμμετοχή των επτά πολιτικών αρχηγών πλην του Ν. Μιχαλολιάκου, τα επιτελεία των δύο μεγάλων κομμάτων έχουν κλειδώσει τα ψηφοδέλτια Επικρατείας τους.
Στον ΣΥΡΙΖΑ επικεφαλής είναι ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ενώ στην τέταρτη και εκλόγιμη θέση τοποθετήθηκε η Τασία Χριστοδουλοπούλου και πέμπτος ο πανεπιστημιακός Κώστας Γαβρόγλου.
Οι πέντε πρώτοι υποψηφίοι στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ
1.    Γιάννης Δραγασάκης
2.    Θεανώ Φωτίου 
3.    Νίκος Κοτζιάς 
4.    Τασία Χριστοδουλοπούλου 
5.    Κώστας Γαβρόγλου 
Εμπλοκή της τελευταίας στιγμής φαίνεται να υπάρχει με τη συμμετοχή του επίτιμου Α΄ ΓΕΕΘΑ στρατηγό Δημήτρη Γράψα στο Επικρατείας της ΝΔ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση του κ. Μεϊμαράκη στον κ. Γράψα ήταν να τοποθετηθεί στην πέμπτη μη εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ ώστε να τηρηθεί και η σειρά εκλογής στις προηγούμενες εκλογές (Θεόδωρος Φορτσάκης, Δημήτρης Σταμάτης, Νίκη Κεραμέως και Βασίλης Οικονόμου), πρόταση που δεν δέχθηκε ο Επίτιμος Α΄ ΓΕΕΘΑ.
Το πρόβλημα είναι ότι όλες τις προηγούμενες ημέρες το όνομα του κ. Γράψα είχε διαρρεύσει στα ΜΜΕ και μάλιστα ως μια ηχηρή μεταγραφή από το χώρο των ενόπλων δυνάμεων χωρίς, όπως φαίνεται, να έχει γίνει η απαραίτηση διεργασία.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, έχει «κλειδώσει» και το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Λαϊκής Ενότητας. Στην πρώτη θέση θα είναι ο Μανώλης Γλέζος, στη δεύτερη ο σκιτσογράφος Στάθης, στην τρίτη η δημοσιογράφος Αγλαΐα Κυρίτση και στη θέση η Ελένη Πορτάλιου.

*** Αύριο το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος (φωτογραφία αρχείου).
Αύριο, στις 11:30 το πρωί, θα παρουσιάσουν το ψηφοδέλτιο επικρατείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

***  Το πρόγραμμα Eurobasket :Σάββατο 12/9/2015 13:00 Λετονία - Σλοβενία (OTE Sport 4) 15:30 Ελλάδα - Βέλγιο (OTE Sport 4 / ANT1) 19:30 Ισπανία - Πολωνία (OTE Sport 4 / ANT1) 22:00 Γαλλία - Τουρκία (OTE Sport 4)Κυριακή 13/9/2015 13:00 Κροατία - Τσεχία (OTE Sport 4) 15:30 Σερβία - Φινλανδία (OTE Sport 4 / ΑΝΤ1) 19:30 Ισραήλ - Ιταλία (OTE Sport 4 / ΑΝΤ1) 22:00 Λιθουανία - Γεωργία (OTE Sport 4)


~*  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2015  :
~* ARFARA  NEWS  Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη  01 Σεπτεμβρίου  2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-01-2015.html  .-
~*  ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι της  ενημέρωσης  Τετάρτη  02  Σεπτεμβρίου  2015 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-02-2015.html .-
~ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  03  Σεπτεμβρίου  2015  :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-03-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  07 Σεπτεμβρίου 2015   : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-07-2015.html .-
~Διαδρομές -εκδρομές στις ομορφιές της Ελλάδας  μας  4, 5  και  6  Σεπτεμβρίου  2015 : Δευτέρα  07-09-2015   : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/09/4-5-6-2015.html ,.- 
~ ARFARA  NEWS   Το αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  08  Σεπτεμβρίου  2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-08-2015.html .- 
~Η  ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ  ΜΑΣ  ARFARA NEWS   Τρίτη  08 Σεπτεμβρίου  2015 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/09/08-2015.html .- 
~ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ  ΜΑΣ  ARFARA NEWS Αγιάζι ενημέρωσης Τετάρτη 09 Σεπτεμβρίου  2015  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-09-2015.html .-
~

****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4351 video.  -    Σταματης Σκουλικας ,                     
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2549 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2569   video. -                 
https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9455   βίντεο   .-

***  ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4539 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,

https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 517  / -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,


https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.283  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,  

                      
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   499 .-      

  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  453. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ 

   
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 116 /140 . 

             
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-       


***
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου