Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

 Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  15  Ιουλίου  2015 :
~



~



~
***   Ο Τσίπρας ζήτησε από τον Παυλόπουλο να περιμένει στο Προεδρικό
Όλα τα ενδεχδόμενα ανοιχτά. Ψήφος εμπιστοσύνης η υπερψήφιση των μέτρων. Τσίπρας:"Δεν μπορώ να ειμαι πρωθυπουργός εάν δεν με στηρίζει η ΚΟ ".
Να παραμείνει στο Προεδρικό Μέγαρο αναμένοντας την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας στην Βουλή, ζήτησε απο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Πρωθυπουργός, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν λίγο πριν αρχίσει στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση, που θα καταλήξει με ψηφοφορία για τα μέτρα, που ανοίγουν τον δρόμο για την προώθηση της διαπραγμάτευσης για το τρίτο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα.
Το αίτημα αυτό του Αλέξη Τσίπρα προς τον Προκόπη Παυλόπουλο αφήνει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, αναλόγως της έκβασης της ψηφοφορίας και του εύρους των διαρροών απο τον κυβερνητικό συνασπισμό, δηλαδή του πόσο μεγάλος θα είναι ο αριθμός των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που δεν θα υπερψηφίσουν τα μέτρα.
Ήδη απο την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ το απόγευμα, ο Αλέξης Τσίπρας είχε προσδώσει χαρακτηριστικά ψήφου εμπιστοσύνης στην σημερινή ψηφοφορία, την πρώτη ουσιαστικά για το τρίτο μνημόνιο, ιδίως μετά την τοποθέτηση του Παναγιώτη Λαφαζάνη νωρίτερα στην Βουλή, καθώς και δεκάδων άλλων βουλευτών του κόμματος που ήδη έχουν δηλώσει ότι θα ψηφίσουν "όχι" ή θεωρείται δεδομένο πως δεν θα στηρίξουν το εν λόγω πολυνομοσχέδιο.
Ο αριθμός αυτών των διαρροών αποτελεί το "κλειδί" για την ψηφοφορία, αλλά και κριτήριο για τις αποφάσεις του Αλέξη Τσίπρα, δεδομένης και της δυσφορίας της αντιπολίτευσης ότι θα "σηκώσει όλο το βάρος" της ψηφοφορίας, σε μια συνεδρίαση πάντως που άρχισε με ένταση και αποδοκιμασίες σε βάρος της Ζωής Κωνσταντοπούλου απο βουλευτές.

***  H Zωή παρέδωσε στον Μητρόπουλο-βουλευτές της φώναζαν «παραιτήσου»
  H Zωή παρέδωσε στον Μητρόπουλο-βουλευτές της φώναζαν «παραιτήσου»
-  Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, αφού πρώτα παρέθεσε τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί εν όψει της ψηφοφορίας στη Βουλή, κάλεσε στην έδρα τον αντιπρόεδρο Αλέξη Μητρόπουλο ώστε να αναλάβει αυτός την εποπτεία της συνεδρίασης...
 -  Η δεινή κοινοβουλευτική ήττα συμπληρώθηκε όταν η Πρόεδρος κατέβηκε από την έδρα και βουλευτές της φώναζαν «παραιτήσου» και την γιουχάρισαν προκαλώντας της εκνευρισμό.
Βίντεο  ,

~
***   Δακρυγόνα και μολότοφ αυτή την ώρα στο κέντρο- Προσαγωγές και φλόγες
molotof
 -  Νωρίτερα στα Προπύλαια έκαναν πορεία αντιεξουσιαστές και μέλη αναρχικών ομάδων.
Οι συγκεντρωμένοι, οι οποίοι ήταν πάνω από 500 στον αριθμό, στην συνέχεια ξεκίνησαν πορεία προς το Σύνταγμα όπου ενώθηκαν με τους υπόλοιπους συγκεντρωμένους στο συλλαλητήριο κατά της συμφωνίας που ψηφίζεται απόψε το βράδυ στη Βουλή.
Η σημερινή δυναμική εμφάνιση της αστυνομίας φαίνεται να επιφόρτισε το κλίμα στο κέντρο της Αθήνας με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να καταγράφονται επεισόδια στο κέντρο, με τις αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν χρήσεις δακρυγόνων και χημικών για να διασπάσουν τις ομαδες των αντιεξουσιαστών που πετούν μολότοφ στους αστυνομικούς.
 -  Μέχρι στιγμής, η αστυνομία έχει προχωρήσει σε 40 προσαγωγές για τα επεισόδια ενώ μετεδόθη ότι καίγονται αυτοκίνητα.
syntag
 -
syntgmma
 ~
*** Η Ζωή επιχειρεί να εκνευρίζει τα κόμματα
konstantopoulou
 -  Όλη Ελλάδα είναι επικεντρωμένη στην σημερινή ψηφοφορία η Ζωή φαίνεται να βρίσκεται στον δικό της κόσμο.
Πανικός έγινε στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, όπου θα καθορίζονταν το χρονοδιαγράμματα και η διαδικασία ψήφιση των προαπαιτούμενων μέτρων της συμφωνίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου πρότεινε η συνεδρίαση της ολομέλειας να ξεκινήσει την Πέμπτη το πρωί, στις 08.00 το πρωί.
Ωστόσο, η πρόταση αυτή προκάλεσε μεγάλη αντίδραση στα υπόλοιπα κόμματα, με τη ΝΔ να κατηγορεί την πρόεδρο ότι επιχειρεί να καθυστερήσει εσκεμμένα τη διαδικασία.
~
***  Η Αντιπολίτευση τονίζει στον Τσίπρα ότι τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να υπεκφύγουν
antipoliteusi
 -  Δεν είναι δυνατόν να βγάζει ο πρωθυπουργός την Ελλάδα απ' έξω και δεν θα το ανεχτούμε αυτό, αυτό φαίνεται πως ήταν το μήνυμα που έστειλαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας οι επικεφαλής των κομμάτων της αντιπολίτευσης που είχαν νωρίτερα σήμερα επικοινωνία μαζί του όταν γνωστοποιήθηκε η κακή ατμόσφαιρα που επικρατούσε στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.
«Ελάχιστη υποχρέωση του Πρωθυπουργού είναι να απαιτήσει να ψηφίσει τη συμφωνία το κόμμα του και να μη επαφίεται στη θετική ψήφο που θα δώσουν η Νέα Δημοκρατία, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ», ήταν το κοινό μήνυμα που ζήτησαν να μεταφερθεί στον πρωθυπουργό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.
~
***  Τσίπρας: Ή ψηφίζετε ή αύριο δεν θα είμαι πρωθυπουργός
Tsipras 2
~  Τελεσίγραφο Τσίπρα στη δευτερολογία του
Στη δευτερολογία του ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε πως ούτε το σχέδιο Σόιμπλε, ούτε η άτακτη χρεοκοπία ήταν στους σχεδιασμούς αυτής της κυβέρνησης και δεν πρόκειται τίποτα από τα δύο να συμβεί. Ξεκαθάρισε όμως πως ο ίδιος είναι πρωθυπουργός γιατί έχει ΚΟ. Αν όμως δεν έχει τη στήριξη των βουλευτών του, τότε δεν μπορεί να παραμείνει στη θέση του.
«Εγώ είμαι πρωθυπουργός επειδή έχω κοινοβουλευτική ομάδα στην οποία στηρίζομαι και βασίζομαι αν δεν έχω τη στήριξη από την ΚΟ τότε δυσκολεύομαι να είμαι πρωθυπουργός και την επόμενη ημέρα
Η μόνη εναλλακτική που ακούστηκε στην ΚΟ ήταν η αποδοχή του σχεδίου Σόιμπλε για ελεγχόμενη έξοδο από το ευρώ, την οποία επανέλαβε ο Κώστας Λαπαβίτσας.
Το σχέδιο Σόιμπλε έχει όμως και ένα άλλο σκέλος που είναι εκτός πλάνων της συγκεκριμένης κυβέρνησης. Κανένα από τα δύο δεν θα συμβεί
Αν πιστεύει κανείς ότι ο πρωθυπουργός παραπλανήθηκε από κάποια μπλόφα των εταίρων να το πει. Αν όμως δεν ήταν μπλόφα θα πρέπει να αναλογιστείτε τις συνέπειες μία τέτοιας εξέλιξης».
Πίσω από τα χαμόγελα που χάρισαν για τις κάμερες και τους φωτογράφους τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αντάλλαξαν αιχμές, υπονοούμενα και βαριές κατηγορίες ενώ έγινε και πρωτοφανής καυγάς Λαφαζάνη και Δραγασάκη.
 ~  Τσίπρας: Πείτε μου ποια αξιόπιστη εναλλακτική υπήρχε;
Ο πρωθυπουργός στην εισήγησή του περιέγραψε την κατάσταση και την μάχη που έδωσε στην σύνοδο κορυφής της Ευρωζώνης λέγοντας « τιμήσαμε την λαϊκή εντολή της 25ης Ιανουαρίου. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την βούληση και την προσπάθεια για αμοιβαία επωφελή λύση».
Σχετικά με τα διλήμματα που διαμορφώθηκαν «από ακραίους συντηρητικούς κύκλους που πρότειναν την αποπομπή της Ελλάδας από το ευρώ» σημείωσε ότι δεν υπήρχαν «ούτε οι δυνατότητες αξιοποίησης των πλεονεκτημάτων από τη μετάβαση στο εθνικό νόμισμα».
Χρέος της κυβέρνησης είπε ήταν η αποτροπή της ανθρωπιστικής κρίσης και της οικονομικής καταστροφής και για το λόγο αυτό έδωσε την μάχη απέναντι σε μια βούληση των ευρωπαίων που είχε εκφραστεί όλο το προηγούμενο εξάμηνο να φύγει αυτή η κυβέρνηση και να έρθει μια άλλη.
Κάλεσε τους βουλευτές κατανοώντας τις διαφωνίες να διατηρήσουν την ενότητα της Κ.Ο και του κόμματος μπροστά σ αυτές τις στιγμές.
« Εγώ εξάντλησα όλες τις δυνατότητες και εξέτασα όλες τις διαπραγματευτικές λύσεις. Πείτε μου ποια είναι η αξιόπιστη εναλλακτική που δεν σκέφτηκα και δεν είπα».
~
*** ΣΟΚ! Άστραψε ο Κασιδιάρης: Ο Σουλτς είναι ένα σκουπίδι…(ΒΙΝΤΕΟ)
hlias
Στην Βουλή των Ελλήνων η κοινή συνεδρίαση των τεσσάρων αρμόδιων Επιτροπών για τη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου με τις επείγουσες ρυθμίσεις για τη διαπραγμάτευση και σύναψη συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης.
Τον λόγο πήρε ο Ηλίας Κασιδιάρης της Χρυσής Αυγής και δεν φάνηκε ούτε λίγο ούτε πολύ η δυσαρέσκειά του για το 3ο μνημόνιο.
Μάλιστα όπως ο ίδιος δήλωσε: «Σήμερα δικαιωνόμαστε απόλυτα, διότι σε μόλις μια εβδομάδα, έρχονται εδώ στην Βουλή για να κυρωθούν παράνομα δυο αντιεθνικά, καταστροφικά ανθελληνικά νομοθετήματα.
Το 3ο επαχθές ανθελληνικό μνημόνιο και το λαθρονομοσχέδιο, που νομιμοποιεί τους λαθρομετανάστες και μετατρέπει τους Έλληνες σε μειοψηφία μέσα στην ίδια την πατρίδα τους».
«Μας επιβεβαίωσε επίσης, ο ανθέλληνας Σουλτς, αυτό το ελεεινό σκουπίδι της Ευρωβουλής, ο οποίος είπε πως ο Τσίπρας είναι ο μόνος που μπορεί να κάνει πράξει το 3ο μνημόνιο. Είναι ο άνθρωπος των ειδικών αποστολών, της διεθνούς τοκογλυφίας. Είναι ο άνθρωπος που θα καταστρέψει την Ελλάδα, μέσα του επαχθούς μνημονίου»…
Δείτε το βίντεο:  Κασιδιάρης σκίζει το τρίτο Μνημόνιο , https://youtu.be/urpfCfp02MQ  ,.



~
***  Βόμβα: "Bαρουφάκη είσαι πράκτορας του Σόρος" (ΒΙΝΤΕΟ)
varu soros
 -  H ομιλία του πρώην ΥΠΟΙΚ, Γιάνη Βαρουφάκη σήμερα το μεσημέρι στη Βουλή ξεσήκωσε θύελλα κυρίως στη πτέρυγα της ΝΔ.
"Ούτε συγγνώμη δεν είπατε" ακούγεται να φωνάζουν απ΄τα έδρανα και μόλις ο πρώην ΥΠΟΙΚ ολοκλήρωσε την ομιλία του, ο Άδωνις Γεωργιάδης παρενέβη λέγοντας του σε πολύ έντονο ύφος "Δεν ντρέπεσαι; Κατέστρεψες τη χώρα πράκτορα του Σόρος"
Βίντεο  ,  Oι αποδοκιμασίες των βουλευτών της ΝΔ στον Βαρουφάκη  ,
https://youtu.be/h_QpxNQGnY8  ,

~
*** ΒΟΜΒΑ: Βουλευτές της ΝΔ θα καταψηφίσουν…
kaklamanhs
 -  Σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα ο Νικήτας Κακλαμάνης, στο γαλάζιο στρατόπεδο υπάρχει επίσης σύγχυση, ενώ αναμένονται διαρροές.
Όπως είπε ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης "15 βουλευτές σκέφτονται να μην ψηφίσουν την συμφωνία!".
Φαίνεται πως δεδομένου της ομιχλώδης κατάστασης στην αξιωματική αντιπολίτευση και της διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ, η σημερινή ψηφοφορία θα εξελιχθεί σε θρίλερ…
~
***  ΒΟΜΒΑ.. Σχέση Σόρος – Βαρουφάκη – Τσίπρα…
varou
Καμιά φορά από μια και μόνο φωτογραφία μπορείς να βγάλεις πολλά συμπεράσματα.
Όπως αυτή εδώ που δημοσίευσε το kourdistoportocali.
«Ξεκάθαρα Rob. Ας κάνουμε αυτή την κουβέντα.
Tην επόμενη μέρα ο George Soros κάλεσε τον Jeff Sachs να του ζητήσει να επικοινωνήσει με τον Πρωθυπουργό μου και να τον προτρέψει να με αποσύρει από την κυβέρνηση καθώς είμαι το εμπόδιο για μια συμφωνία. Επίσης, ήθελε ο Jeff να πει στον Αλέξη ότι είναι καθήκον του να αποδεχθεί οποιαδήποτε συμφωνία, να ξεχάσει την ελάφρυνση του χρέους διότι η Ευρώπη δεν αντέχει να έχει δύο μέτωπα ανοικτά, ένα στην Ελλάδα και ένα στην… Ουκρανία.»
Aυτά έγραφε ο Γιάνης.

varouf 2
Ο Σόρος είναι ο γνωστός επενδυτής.
Ο Τζέφρι Σακς είναι ο αμερικανός οικονομολόγος που έγινε διάσημος ως ο «αντι – Στίγκλιτζ»: Ο νυν διευθυντής του Earth Institute του Πανεπιστημίου Columbia, συνέδεσε το όνομα και την καριέρα του με τη «θεραπεία του σοκ». Υπηρέτησε, συμβούλευσε και καθοδήγησε ουκ ολίγες κυβερνήσεις – από τη Λατινική Αμερική, τη Ρωσία και την ανατολική Ευρώπη – πώς να οδηγήσουν τις οικονομίες τους από το κλειστό κομμουνιστικό μοντέλο στην ελεύθερη αγορά μέσω της βίαιης και οξείας προσαρμογής – μέσα από το γνωστό Δόγμα του Σοκ.
Πρόσφατα, ο Τζέφρι Σακς αιφνιδίασε, με ένα άρθρο-καταπέλτη κατά της πολιτικής των πιστωτών έναντι της Ελλάδας, που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του World Economic Forum (Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ). Το άρθρο τιτλοφορείται «Γιατί η Ευρώπη δεν μπορεί να αφήσει την Ελλάδα να χρεοκοπήσει», χαρακτηρίζει «αφελείς και καταστροφικές» τις προτάσεις των πιστωτών, χαρακτηρίζει «ευσεβείς πόθους» τις εκτιμήσεις περί «ανώδυνου Grexit» και τονίζει ότι «το δίλημμα δεν βρίσκεται στην πλευρά της Ελλάδας αλλά στην πλευρά της Ευρώπης».
~
*** ΒΟΜΒΑ για δραχμή...
draxmes12
Μύθος 1ος: Θα βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προϊόντων με την επιστροφή στη δραχμή. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν οι ένθερμοι οπαδοί μιας τέτοιας επιλογής. Θα τρέξουμε τριάντα χρόνια πίσω σκιαγραφώντας τη σχέση εξαγωγών και απαξίωσης (υποτιμήσεις – διολισθήσεις) της δραχμής για να αποδείξουμε το μυθικό χαρακτήρα αυτής της θέσης.
Η ισοτιμία δραχμής δολαρίου το 1980 ήταν 1$ προς 42,64 δραχμές, το 1987, 1$ προς 135,18 δραχμές και το 2000 ανερχόταν σε 1$ προς 308,93 δραχμές. Η δραχμή λοιπόν κατά τη δεκαετία 1980-2000 απαξιώθηκε θεαματικά έναντι του δολαρίου ενώ οι εξαγωγές μας με τα βίας διπλασιάσθηκαν από 5,1 δις $ σε 10,8 δις $. Από την άλλη το εμπορικό μας έλλειμμα άγγιξε τα 18,6 δις το 2000 από τα 5,4 δις & το 1980.
Η κατακόρυφη απαξίωση του ελληνικού νομίσματος δεν κατόρθωσε να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, κάτι που διαφαίνεται και από τα ανωτέρω στοιχεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την περίοδο του 1980-1990, οι δύο υποτιμήσεις της δραχμής και οι διαρκείς διολισθήσεις συνοδεύονταν και από μέτρα προστασίας της ελληνικής οικονομίας, κάτι που εξέλειπαν πλήρως από τον Ιανουάριο του 1993.
Πρώτο συμπέρασμα: Ο ταχύς ρυθμός απαξίωσης της δραχμής έως το 2000, σε συνδυασμό με τα μέτρα προστασίας υπέρ της εγχώριας παραγωγής (έως το 1993) δεν ανέκαμψαν τις ελληνικές εξαγωγές με ρυθμούς ταχύτερους σε σχέση με τους αντίστοιχους  των εισαγωγών.
Οπότε, σύμφωνα με το πρόσφατο παρελθόν της χώρας μας, από πού πηγάζει η θέση ότι η επιστροφή στη δραχμή θα βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας; Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εξαγωγές μας από το 2001 έως το 2008, υπό καθεστώς ‘σκληρού’ ευρώ υπερδιπλασιάστηκαν (από 10,4 δις $ το 2001 σε 25,5 δις $ το 2008).
Βέβαια μετά το 2002 παρατηρείται μια ραγδαία επιδείνωση του εμπορικού ελλείμματος της Ελλάδας, όχι όμως λόγω μείωσης των εξαγωγών (που εξακολούθησαν να αυξάνονται με πολύ ταχύτερους ρυθμούς σε σχέση με το παρελθόν) αλλά λόγω έξαρσης των εισαγωγών. Η αιτία όμως αυτής της εξέλιξης δεν εντοπίζεται μόνο στο ευρώ. Άλλοι παράγοντες (όπως οι Ολυμπιακοί αγώνες, τιμές πετρελαίου, εισροές κεφαλαίων, έξαρση των δημοσίων δαπανών, αλλαγή του καταναλωτικού προτύπου κ.λπ) φέρουν το μεγαλύτερο ίσως μέρος ευθύνης της συγκεκριμένης εξέλιξης.
Μύθος 2ος: Δεν πληρώνουμε το χρέος μας ή θα το πληρώσουμε μόνο σε δραχμές.
Το Άρθρο 27 της Σύμβασης της Βιέννης (που την επικυρώσαμε) αναφορικά με το «Δίκαιο των Συνθηκών», τονίζει ότι τα συμφωνηθέντα πρέπει να τηρούνται. Αυτό σημαίνει ότι η χώρας μας δε μπορεί να κάνει χρήση του εσωτερικού της δικαίου για να αρνηθεί να ξεπληρώσει κράτη στο νόμισμα που συμφωνήθηκε. Συμπέρασμα: Ό,τι οφείλουμε στις κυβερνήσεις που μας δάνεισαν κράτη σε ευρώ θα το επιστρέψουμε σε ευρώ. Ως προς τους υπόλοιπους ιδιώτες πιστωτές μας, το Σύνταγμα μας όπως και κάθε Σύνταγμα πολιτισμένου κράτους, προστατεύει εύλογα τους πιστωτές του. Αυτό φαίνεται κατακάθαρα στο Άρθρο 94. Άρνηση ή αδυναμία πληρωμών οδηγεί, κατά το Σύνταγμα μας, στην εκποίηση της εμπορεύσιμης περιουσίας του Δημοσίου (Αεροδρόμια, λιμάνια κ.λπ), ό,τι δηλαδή προβλέπει το Μνημόνιο!.
Βέβαια, κατά το Σύνταγμα μας πάλι, τους ιδιώτες μπορούμε να τους πληρώσουμε σε εθνικό νόμισμα, οπότε σε δραχμές. Αν ακολουθήσουμε αυτήν την πεπατημένη, τότε όλοι οι ξένοι εισαγωγείς ελληνικών προϊόντων θα ξεπληρώσουν τους δικούς μας εξαγωγείς σε δραχμές. Δεν είμαστε οι μόνοι ξύπνιοι στον πλανήτη! Να υπενθυμίσουμε ότι εξαγωγές μας είναι πολύ λιγότερες απ’ ότι οι εισαγωγές. Όποτε ας αναλογιστούν οι ένθερμοι οπαδοί τέτοιων εύκολων λύσεων τι θα σημαίνουν όλα τα ανωτέρω για τη χώρα!
Δημήτρης Μάρδας, Αν. καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ
Πηγή: protagon.gr
 ~  Το voicenews.gr δεν ενστερνίζεται όλα τα παραπάνω, απλά τα καταγράφουμε δημοσιογραφικά και σας τα παραθέτουμε
~
*** Η πλειοψηφία του γαλλικού κοινοβουλίου είπε «ναι» στο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα
koinovoulio
 -  Πρώτη χώρα ήταν η Γαλλία που ψήφισε το νέο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα έπειτα από την συμφωνία στην οποία κατέληξε η ελληνική κυβέρνηση με τους Ευρωπαίους εταίρους.
Η κυβέρνηση της Γαλλίας, η οποία στήριξε πολύ την Ελλάδα, ειδικά μετά το δημοψήφισμα, και είπε «ναι» στο νέο πακέτο οικονομικής βοήθειας.
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, 412 βουλευτές ψήφισαν «υπέρ», 69 «κατά» και 49 δήλωσαν αποχή. Με συντριπτική πλειοψηφία, λοιπόν, η γαλλική Βουλή άνοιξε το δρόμο για τη συμφωνία.
Επίσης, γαλλικές εφημερίδες τόνισαν ότι τις τελευταίες ώρες υπάρχουν αναταραχές στα κόμματα, αποκαλύπτοντας τις διαφωνίες που υπάρχουν από την γαλλική αντιπολίτευση.
Άλλωστε, δεν ήταν λίγοι όσοι άσκησαν κριτική στον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, για την στάση που κράτησε σχετικά με το ελληνικό ζήτημα.
Αντίθετα, και το στρατόπεδο της Αριστεράς εμφανίστηκε διχασμένο με ορισμένους βουλευτές να μη θέλουν αυτή τη συμφωνία και άλλους να υπογραμμίζουν πως πρέπει το Παρίσι να στηρίξει την ελληνική κυβέρνηση.
~
*** 'Εκτακτο: 50 βουλευτές θα πουν όχι
nein ger
 -  Σύμφωνα με όσα ανέφερε η Bild αναμένεται 50 βουλευτές των Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών να αρνηθούν τη βοήθεια- τρίτου πακέτου προς στην Ελλάδα. Η εφημερίδα φιλοξενεί δηλώσεις δέκα βουλευτών που θα πουν όχι στο το αίτημα της γερμανικής κυβέρνησης αφού θεωρούν πως πρόκειται για χαμένα χρήματα.
Πιθανόν η ψηφοφορία στη γερμανική βουλή θα πραγματοποιηθεί τη Παρασκευή.
~
***   Τσακαλώτος: Δεν ξέρω αν κάναμε το σωστό, δεν είχαμε άλλη επιλογή 
Η χώρα δεν θα έχει μέλλον αν η Αριστερά δε χτυπήσει το παλιό πολιτικό σύστημα, διαμηνύει ο υπουργός Οικονομικών
Τσακαλώτος: Δεν ξέρω αν κάναμε το σωστό, δεν είχαμε άλλη επιλογή
-  Η συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής δεν είναι μία καλή συμφωνία, όμως η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να κάνει το καλύτερο δυνατό για τον κόσμο της εργασίας, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής αναφορικά με τα προαπαιτούμενα μέτρα της συμφωνίας με τους δανειστές.
-  Ο κ. Τσακαλώτος παραδέχθηκε πως δεν ξέρει αν η κυβέρνηση έκανε το σωστό, αλλά δεν είχε άλλες επιλογές, ενώ αναγνώρισε πως τα δημοσιονομικά μέτρα που περιλαμβάνει η συμφωνία είναι πολύ σκληρά, όμως επεσήμανε πως η κυβέρνηση προσπάθησε να μοιράσει δίκαια τα βάρη, αυξάνοντας την εισφορά αλληλεγγύης στα εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ, αυξάνοντας τον φόρο των βουλευτών, ενώ για το ταμείο των 50 δισ. ευρώ σημείωσε πως θα πρέπει να είναι επενδυτικό και να στηρίξει την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
-  Ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ακόμα πως η χώρα δεν θα έχει μέλλον αν η Αριστερά δε χτυπήσει το παλιό πολιτικό σύστημα, ενώ εκτίμησε πως πολλά θα εξαρτηθούν στην Ελλάδα από το πώς η κυβέρνηση θα διασφαλίσει την κοινωνική δικαιοσύνη και θα πετύχει την αναδιανομή των εισοδημάτων.
"Η Ευρώπη τα επόμενα χρόνια θα δοκιμαστεί και ένας από τους λόγους θα είναι από τα ερωτήματα που θέσαμε εμείς αν σέβεται ή όχι τη δημοκρατία την αλληλεγγύη και το πλουραλισμό", σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών.
-  "Ένα πράγμα ξέρω: για να υπάρχει ανάπτυξη στην Ευρώπη και στην Ελλάδα χρειάζεται να υπάρχουν συμμαχίες για να σταματήσει η λιτότητα. Πολλά λοιπόν θα κριθούν από τους πολιτικούς και το πολιτικό σύστημα πως θα το διαχειριστεί", τόνισε.
~
***  Τι σημαίνει η λέξη «λαφαζάνης» στα τούρκικα   
Δείτε την ερμηνεία
Τι σημαίνει η λέξη «λαφαζάνης» στα τούρκικα
Όπως γνωρίζουμε πολλά ελληνικά επώνυμα αλλά και λέξεις που χρησιμοποιούνται ευρέως στη χώρα μας έχουν ρίζες στην τουρκική γλώσσα.
Χαρακτηριστική είναι και η περίπτωση του ονόματος "λαφαζάνης". Εάν αναζητήσετε την ερμηνεία της λέξης στο λεξικό της Wikipedia θα δείτε ότι το ουσιαστικό "λαφαζάνης", προέρχεται από την τουρκική λέξη lafazan, το οποίο σημαίνει πολυλογάς, φαφλατάς, αυτός που - συνήθως - λέει ψέματα.
Ως συγγενική λέξη ορίζεται η λέξη λαφαζανιά που σημαίνει υπερβολή, σαχλαμάρα, ή εξωπραγματικό γεγονός. Όλα αυτά με αφορμή ένα tweet που ανάρτησε χρήστης του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης.
~
***  Γεννηματά: Δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα κι όχι στην κυβέρνηση    
«Οι εκλογές θα ήταν καταστροφή για τη χώρα»
ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ
-    «Θεωρώ ότι ο πρωθυπουργός έπρεπε να είναι εδώ, μέσα στην αίθουσα. Είναι θεσμικό ατόπημα σε αυτό το μείζον ζήτημα για το μέλλον της χώρας, ο πρωθυπουργός να μην ενημερώνει υπεύθυνα τον ελληνικό λαό», δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στη Βουλή.
«Αποτρέψαμε το grexit την υστάτη στιγμή, με κοινή προσπάθεια», δήλωσε και εξήγησε πως ο «συμβιβασμός ήταν αναγκαίος για τη γεωπολιτική σταθερότητα και την ασφάλεια της χώρας μας».
«Ο κ. Τσίπρας οφείλει να αναγνωρίσει τη συμβολή των δυνάμεων της αντιπολίτευσης και τη συμβολή των βουλευτών», δήλωσε, ενώ έσπευσε να ευχαριστήσει «τα σοσιαλιστικά κόμματα της Ευρώπης που ακύρωσαν τα σχέδια ακραίων δυνάμεων».
Κατόπιν, η κα Γεννηματά εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση: «Οι δραχμολάγνοι υπουργοί πήγαιναν χέρι-χέρι με το Σόιμπλε με στόχο να οδηγήσουν την Ελλάδα εκτός Ευρώπης, εκτός Ευρωζώνης. Έχει απόλυτη ευθύνη ο πρωθυπουργός να δώσει οριστικό τέλος στο κυνήγι μαγισσών, να δώσει οριστικό τέλος οριστικό τέλος στο θέατρο σκιών. Να σταματήσουν οι άσκοπες θεωρίες περί τρόικας εσωτερικού και περί πραξικοπήματος. Προσβάλει όσους μας στήριξαν ενεργά».
«Κάποιοι κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν πως η συμφωνία φέρει την υπογραφή του κ. Τσίπρα», υπογράμμισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, διευκρινίζοντας πως «δεν είναι δικαίωση για μας αυτό. Δεν είναι για εμάς δικαίωση ότι ο κ. Τσίπρας υπογράφει το τρίτο και επαχθέστερο μνημόνιο».
Αντίθετα, όπως είπε, «δικαίωση θα ήταν να χτίσετε πάνω στις προηγούμενες προσπάθειες. Παραλάβατε μία οικονομία που είχε αρχίσει να σταθεροποιείται». Η ίδια κατηγόρησε την κυβέρνηση για όσα υποσχέθηκε και δεν έκανε: «Θα διώχνατε το ΔΝΤ και αυτό παραμένει. Δεσμευτήκατε ότι θα κουρέψετε το χρέος, αλλά αρκεστήκατε σε μια αναφορά εκκίνησης μιας συζήτησης μετά την 1η αξιολόγηση».
Η κα Γεννηματά παραδέχτηκε πως η «συμφωνία είναι δύσκολη και επώδυνη, αλλά κρατά τη χώρα όρθια. Δεν υπογράψαμε εμείς τους όρους, εσείς το κάνατε. Πρέπει όμως να την κρατήσουμε και να την εφαρμόσουμε».
«Η θετική ψήφος μας σήμερα δεν είναι θετική ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα μας», τόνισε και συνέχισε: «Οι εκλογές θα ήταν καταστροφή για τη χώρα, όπως και τα σενάρια για κυβέρνηση ειδικού σκοπού και ορισμένου χρόνου. Υπάρχει σκοπός με ορίζοντα τη λήξη του προγράμματος».
«Εσείς έχετε την ευθύνη από δω και πέρα. Οφείλετε να πάρετε αποφάσεις για την κυβέρνηση και την εύρυθμη λειτουργία της βουλής», κατέληξε η κα Γεννηματά, αφήνοντας αιχμές για υπουργούς που δεν θα ψηφίσουν τη συμφωνία, όπως και για την Πρόεδρο της Βουλής.  Βίντεο  :

~
***   Μιχαλολιάκος: Τα μνημονιακά μέτρα θα φέρουν μεγαλύτερη φτώχεια
Μιχαλολιάκος: Τα μνημονιακά μέτρα θα φέρουν μεγαλύτερη φτώχεια -  Ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Ν. Μιχαλολιάκος, κατά την ομιλία του στη Βουλή, τόνισε αρχικά πως «η κυβέρνηση πρόδωσε την βούληση του ελληνικού λαού, καθώς μετέτρεψε το υπερήφανο ΟΧΙ σε ένα δουλοπρεπές "Ναι"».
-  «Τη στιγμή που η κυβέρνηση διατείνεται ότι θα ελέγχει τον χώρο των καναλιών, η λογοκρισία κατά της Χρυσής Αυγής και η ασυδοσία των καναλαρχών συνεχίζεται αμείωτη. Με το νέο εθνοκτόνο Μνημόνιο της αριστεράς ο εθνικός πλούτος της χώρας, οι ΔΕΚΟ, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, το φυσικό αέριο και οι υδρογονάνθρακες εκποιούνται μέσω ιδρύματος το οποίο προορίζονταν να είχε έδρα το Λουξεμβούργο! Παράλληλα, επισήμανε το οικονομικό έγκλημα με το πάγωμα της ρευστότητας του ELA και το κλείσιμο των τραπεζών, το οποίο έγινε παράνομα δίχως την πρότερη συνεδρίαση της ΕΚΤ».
-  «Τα μνημονιακά μέτρα θα φέρουν μεγαλύτερη φτώχεια, την ίδια στιγμή που μένουν στο απυρόβλητο χιλιάδες offshore και η Λίστα Λαγκάρντ», είπε.
~
***  Μεϊμαράκης: Περιμένω να ψηφίσουν πρώτοι και ο Τσίπρας και ο Καμμένος
Δεν τοποθετήθηκε για τα νέα μέτρα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Ζήτησε το λόγο μόνο για να ζητήσει να ψηφίσουν πρώτοι οι κ.κ Τσίπρας και Καμμένος.Συμβαίνει Τώρα - Έκτακτη Είδηση

~
*** Τα Βαλκάνια στις φλόγες...
valkania
-   Η αντιπαλότητα μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων στα Βαλκάνια συνεχίζεται 25 χρόνια μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου, όπως γράφει ο Jean-Baptiste Naudet σε μεγάλο γαλλικό εβδομαδιαίο έντυπο, όπως παρουσιάζεται σε ρωσικό δημοσίευμα.
Τρεις χώρες από τα Βαλκάνια βρίσκονται στη δίνη ένος μυστικού πολέμου μεταξύ των Ρώσων και των Αμερικανών και των συμμάχων τους. Οι χώρες αυτές είναι η Βουλγαρία, τα Σκόπια και η Ελλάδα
"Η Μόσχα παίζει το παιχνίδι των ιστορικών δεσμών στην περιοχή, των αδελφών λαών και των Ορθόδοξων λαών με προσφορές παροχών από τους τεράστιους φυσικούς της πόρους και τη διείσδυση των μυστικών υπηρεσιών της. Οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί διαθέτουν, επίσης, μια τεράστια στρατιωτική παρουσία στην περιοχή μέσα από το ΝΑΤΟ. Μετά από 25 χρόνια της πτώσης του τείχους του Βερολίνου, η αντιπαλότητα αυτή συνεχίζεται".
Συγκεκριμένα για την Ελλάδα ο Γάλλος συντάκτης αναφέρει ότι ο Αλέξης Τσίπρας στράφηκε προς τη Ρωσία μετά την αφόρητη πίεση των Ευρωπαίων πιστωτών. Η Ρωσία πρότεινε για την Ελλάδα το εξής: Μέσω του "Turkish Stream" να γίνει το κέντρο διανομής φυσικού αερίου στην Ευρώπη.
"Αυτό το έργο ήταν ένα χαστούκι στο πρόσωπο των χωρών της Δύσης", γράφει ο συντάκτης.
Πρώην αξιωματικός της αμερικανικής αντικατασκοπείας, John R. Schindler, αναφέρει ότι στην Ελλάδα μετά το Ψυχρό Πόλεμο, πράκτορες της KGB δρουν χωρίς να τιμωρούνται και πως Ρώσοι κατάσκοποι έχουν διεισδύσει στην κοινωνία και το πολιτικό σύστημα της χώρας.
"Η Μόσχα μέσω της Ελλάδας θα μπορούσε να ακρωτηριάσει την ικανότητα του ΝΑΤΟ να ανταποκριθεί στη ρωσική επιθετικότητα", προειδοποίησε ο Zbigniew Brzezinski, πρώην σύμβουλος στο Λευκό Οίκο.
Το ΝΑΤΟ βλέπει καχύποπτα την Ελλάδα και για να αποφευχθεί ένα άσχημο σενάριο ο Λευκός Οίκος πιέζει τους Ευρωπαίους να τελειώνουν με το θέμα "ελληνικό χρέος".
~
*** Κουτσούμπας: Ο λαός θα πληρώσει το άθλιο «μνημόνιο Τσίπρα»   
«Η δημαγωγία, η συνειδητή εξαπάτηση έφτασε στα όριά της»
  Menelaos Myrillas / SOOC
Menelaos Myrillas / SOOC
-  «Η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται ως φάρσα αλλά ως τραγωδία», τόνισε από το βήμα της Βουλής ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, προσθέτοντας πως «για όλους φτάνει η ώρα της αλήθειας. Για εσάς κ. Τσίπρα η ώρα είναι αυτή. Η δημαγωγία, η συνειδητή εξαπάτηση έφτασε στα όριά της. Ο λογαριασμός που καλείται να πληρώσει ο λαός είναι μεγάλος. Ο λαός θα πληρώσει το άθλιο "μνημόνιο Τσίπρα"».
 -  «Το 2010 από το «λεφτά υπάρχουν» του Γ.Α. Παπανδρέου φτάσαμε στο βάρβαρο μνημόνιο 1. Το 2012, από το πρόγραμμα του Ζαππείου του κ. Σαμαρά και την καταψήφιση του πρώτου μνημονίου, φτάσαμε στο μνημόνιο 2. Σήμερα, το 2015, από το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και το «θα σκίσουμε όλα τα μνημόνια» του κ. Τσίπρα, φτάσαμε στο μνημόνιο 3», είπε.
 -  «Το παραμύθι της σκληρής, περήφανης διαπραγμάτευσης τελείωσε, δεν πείθει πλέον», επισήμανε και συμπλήρωσε πως «καμία αστική - ούτε με αριστερό πρόσημο- κυβέρνηση δεν μπορεί να βαρά τα νταούλια σε αυτούς που κρατούν τα κλειδιά της οικονομίας, στους μονοπωλιακούς ομίλους». «Η λυκοσυμμαχία της ΕΕ δεν υπήρξε ποτέ μία ένωση της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης» είπε. «Λέτε ότι κάνατε ό,τι μπορούσατε. Λέτε ψέματα. Παρουσιάσατε ως μονόδρομο την παραμονή σας στην φυλακή των εκβιαστών. Δεν παρουσιάσατε καμία εναλλακτική λύση», τόνισε απευθυνόμενος στον Α. Τσίπρα.
 -  Τόνισε ότι το τερατώδες μνημόνιο συνοδεύεται από ένα νέο μύθο αποτελούμενο από δύο στοιχεία με πρώτο εκείνο της «δικαιότερης κατανομής των βαρών» και δεύτερο «στοιχείο του εμπορίου ελπίδας» την προοπτική επιστροφής στην καπιταλιστική ανάπτυξη, με το επενδυτικό πακέτο Γιούνκερ και τις υποσχέσεις αναδιάρθρωσης του κρατικού χρέους. «Όλοι θυμούνται ότι η προηγούμενη αναδιάρθρωση του χρέους, το μεγάλο κούρεμα που έγινε τότε συνοδεύτηκε με κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης» υπογράμμισε, χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων ο κ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας «το ίδιο συμβαίνει και τώρα».
 -  Πρόσθεσε, ότι αντιλαϊκά σχέδια δεν έχει μόνο ο Σόιμπλε, αλλά και οι φίλοι του πρωθυπουργού, ο Ολάντ και ο Ομπάμα, που ο κ. Τσίπρας «παρουσιάζει ως δήθεν εχθρούς της λιτότητας». Ο κ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε την νέα συμφωνία εξαιρετικά εύθραυστη, πρόσθεσε ότι «στην πλάτη του ελληνικού λαού οξύνεται η διαπάλη μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας για το μέλλον της ευρωζώνης, καθώς και μεταξύ ΗΠΑ και Γερμανίας για την ηγεμονία στην Ευρώπη» και υπογράμμισε ότι «γι' αυτό το Grexit δεν μπορεί να αποκλειστεί το επόμενο διάστημα, αργότερα, παρά την προσωρινή συμφωνία». Όπως είπε, δεν αποτελεί εναλλακτική λύση για τον λαό η καπιταλιστική Ελλάδα της δραχμής, «λύση που επιθυμούν ο Σόιμπλε, η Λεπέν, ο Σόρος, οι Βρετανοί ευρωσκεπτικιστές, καθώς και διάφορα άλλα φασιστοειδή στη χώρα μας και στην Ευρώπη».
 -  Ο Δ. Κουτσούμπας κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι «υπάρχει η πραγματική διέξοδος της ρήξης με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία του. Φτάνει ο λαός να πιστέψει στη δύναμή του και να οργανώσει την αντεπίθεσή του, με άμεση ανασύνταξη του εργατικού κινήματος με σαφή αντικαπιταλιστικό προσανατολισμό, ανάπτυξη της κοινωνικής λαϊκής συμμαχίας και συμπαράταξη με το ΚΚΕ ανεξάρτητα από τις επιμέρους διαφορές και επιφυλάξεις».
~
***  Καταλαμβάνει την έδρα του Νίκου Χουντή      
Ορκίστηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης
Ορκίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής με πολιτικό όρκο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης, ο οποίος καταλαμβάνει την έδρα του Νίκου Χουντή.
 kyritsis
Υπενθυμίζεται πως ο Ν. Χουντής παραιτήθηκε από το βουλευτικό αξίωμα ώστε να αναλάβει την έδρα του Μανώλη Γλέζου στην Ευρωβουλή. Α.Π.
~
~ ***   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2015  :
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Δευτέρα  29  Ιουνίου 2015  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2015/06/29-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , 30   Ιουνίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-30-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   30  Ιουνίου  2015 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/06/30-2015.html .- 
~ ARFARA   NEWS   , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  01  Ιουλίου  2015: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-01-2015.html .-  
~
~***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΛΙΟΥ  2015  :                  
~  ARFARA   NEWS   , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  01  Ιουλίου  2015: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-01-2015.html .-
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Τετάρτη  01  Ιουλίου  2015   :
http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/07/01-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι της  ενημέρωσης ,  Πέμπτη  02  Ιουλίου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-02-2015.html .-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  02  Ιουλίου  2015 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/07/02-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Παρασκευή  03 Ιουλίου  2015   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-03-2015.html .-               
~  Το  αγιάζι   της  ενημέρωσης  Παρασκευή  03  Ιουλίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/07/03-2015.html .-
~ARFARA   NEWS , Το  αγιάζι της  ενημέρωσης , Σάββατο  04  Ιουλίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-05-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  04  Ιούλιος  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/07/04-2015.html .-
~ARFARA   NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Κυριακή 05  Ιουλίου 2015 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-05-2015.html .-
~ Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης   Κυριακή Δημοψηφίσματος 05  Ιουλίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/07/05-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Δευτέρα  06  Ιουλίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-06-2015.html .-
~Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  06  Ιουλίου   2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/07/06-2015.html .- 
~ARFARA   NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τρίτη 07  Ιουλίου  2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-07-2015.html .-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  07  Ιουλίου  2015  : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/07/07-2015.html  .- 
~ARFARA NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Τετάρτη  08  Ιουλίου  2015 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-08-2015.html .- 
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  08  Ιουλίου  2015 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/07/08-2015.html .-
 ~  ARFARA NEWS ,Το αγιάζι  της  ενημέρωσης , Πέμπτη 09 Ιουλίου 2015  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-09-2015.html .-
~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο 11 και 12 Ιουλίου 2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/07/11-12-2015.html .-
~ΎΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας  Πέμπτη 09 Ιουλίου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/07/09-2015.html .-
Το αγιάζι της ενημέρωσης  Πέμπτη 09- Ιουλίου - 2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/07/09-2015.html .- 
~ Το  αγιάζι της ενημέρωσης , Πέμπτη 09 Ιουλίου  2015  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/07/09-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Παρασκευή  10  Ιουλίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-10-2015.html .-
~Το αγιάζι της ενημέρωσης , Παρασκευή 10  Ιουλίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/07/10-2015.html .-          
~Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Παρασκευή  10  Ιουλίου  2015   : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/07/10-2015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/07/10-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Σάββατο  11  Ιουλίου  2015 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-11-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το αγιάζι  της ενημέρωσης  Κυριακή 12  Ιουλίου  2015  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-12-2015.html .-

~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  12  Ιουλίου  2015   : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/07/12-2015.html .-
~Το  αγιάζι της έκτακτης Κυριακάτικης ενημέρωσης 12  Ιουλίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/07/12-2015.html .-
~ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Δευτέρα  13  Ιουλίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-13-2015.html .-
Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/07/13-2015.html .-

~ Το  αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 14  Ιουλίου  2015 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-14-2015.html .-
~ Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  14  Ιουλίου  2015  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/07/14-2015.html .- Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  14  Ιουλίου  2015 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/07/14-2015.html ,-
~   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  14 Ιουλίου  2015 :
http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/07/14-2015.html .-


~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη 15  Ιουλίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-15-2015.html .-  
Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  15  Ιουλίου  2015 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/07/15-2015.html .-
 
 
  ***  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4238 video.  -    Σταματης Σκουλικας                    
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2520 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2526   video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9284   βίντεο   .-
https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4458 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 477 / -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.206  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                         
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   488 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937 ,    ~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  443. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 100 /140 .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                                                     
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-   www.erroso.gr ,                                          
 STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   ,               ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ: https://www.facebook.com/profile.php?id=100009099756378 , 12/17

~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου