Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 08 Ιουλίου 2015

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  08  Ιουλίου  2015  :
~

~

~
Στην ουρά για 50 ευρώ ! Ντροπή ! Τράπεζα Πειραιώς Μελιγαλά 05-07-2015: http://youtu.be/TXmYiri7Fk8 ,

Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ομιλία   Α. Τσίπρας 08/07/2015: http://youtu.be/V7r5Om-tSLE ,

Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο Α. Τσίπρας  08/07/2015 : http://youtu.be/rNsozXo57rQ ,

Α. Τσίπρας Ευρωκοινοβούλιο Βρυξέλλες  08/07/2015 : http://youtu.be/wS4GmDDOKvI .

***  Νόαμ Τσόμσκι: "Η γενναία αντίσταση των Ελλήνων θα σώσει τους ίδιους και τους υπόλοιπους κατοίκους του πλανήτη"
- Λάβρος κατά των δανειστών ο διάσημος  Αμερικανός γλωσσολόγος, φιλόσοφος και πολιτικός ακτιβιστής, Νόαμ Τσόμσκι ο οποίος δήλωσε με αφορμή το σημερινό κρίσιμο ελληνικό δημοψήφισμα ότι «Μπορούμε μόνο να ελπίζουμε ότι η γενναία αντίσταση των Ελλήνων με την ενθάρρυνση της παγκόσμιας αλληλεγγύης,  θα σώσει αυτούς, αλλά και άλλους, από τη σκληρή μοίρα που υπαγορεύονται από τους σημερινούς αφέντες» δίνοντας το στίγμα για το ποια επιλογή θα προτιμούσε να προκύψει από την κάλπη.
Η πολιτική λιτότητας που επιβάλλεται στην Ελλάδα είναι παράλογη από οικονομική άποψη και αποτελεί καταστροφή για τη χώρα, δήλωσε ο Αμερικανός γλωσσολόγος, φιλόσοφος και πολιτικός ακτιβιστής, Νόαμ Τσόμσκι.
Ο Τσόμσκι σε συνέντευξή του στη σερβική εφημερίδα ‘Politika’ είπε ότι "έπρεπε το ελληνικό χρέος ή ριζικά να αναδιαρθρωθεί ή να διαγραφεί".
«Η πολιτική λιτότητας που επιβλήθηκε στην Ελλάδα είναι αισχρή. Η συμπεριφορά της «τρόικα» είναι ντροπιαστική. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο στόχος τους είναι να δώσουν σε όλους  τη γνώση ότι  η πρακτική των τραπεζών των βόρειων χωρών και της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών θα πρέπει να γίνει ανεκτή και ότι η φιλοδοξία ενός λαού για δημοκρατία και σεβασμό για την εθνική κυριαρχία πρέπει να εγκαταλειφθεί», δήλωσε ο Τσόμσκι.
Ο 86χρονος Αμερικανός φιλόσοφος, πρόσθεσε- σύμφωνα με το σερβικό δημοσίευμα- « Είμαι σε θέση να αποδείξω ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνεχισθεί η επαίσχυντη φάρσα στην οποία οι γαλλικές και γερμανικές τράπεζες επωφελούνται από τα δεινά του ελληνικού λαού».
Όταν ρωτήθηκε τι κατά τη γνώμη του θα γίνει με το δημοψήφισμα στην Ελλάδα και τα μέτρα λιτότητας που προτείνονται εκ νέου στον ελληνικό λαό, ο Τσόμσκι απάντησε ότι το χρέος πρέπει να αναδιαρθρωθεί ριζικά ή να κηρυχθεί αντισυνταγματικό και να καταργηθεί.
Σύμφωνα με τον ίδιο, στους Έλληνες προσφέρεται τώρα «μια άθλια επιλογή μεταξύ δύο επώδυνων εναλλακτικών λύσεων», ξεκαθαρίζοντας έτσι δεν θα υπάρχει εύκολος δρόμος για την Ελλάδα αλλά ελπίζει "η γενναία αντίσταση των Ελλήνων να σώσει τους ίδιους, και τους άλλους λαούς από την σκληρή μοίρα που τους επιφυλάσσουν οι κοσμοεξουσιαστές".
Ο Ν.Τσόμσκι έχει καταλάβει αυτό που συνειδητοποιούν ολοένα και περισσότεροι, ότι βρισκόμαστε στην τελική επέλαση της Νέας Τάξης Πραγμάτων, και η οποία αν δεν ανακοπεί θα συντρίψει οποιδήποτε αξία της ζωής, όπως τα έθνη, την Θρησκεία, και την οικογένεια, και θα επιβάλλει σε όλους ένα στυγνό δικτατορικό καθεστώς που θα μετατρέψει το σύνολο της Ανθρωπότητας σε απλούς αριθμούς χωρις προσωπικότητα. Αριθμοί όπως αυτοί που είχαν κάποτε οι σκλάβοι στις γαλέρες ή τα θύματα των γερμανικών στρατοπέδων συγκεντρώσεως στο Β' ΠΠ.
Η Νέα Τάξη Πραγμάτων πρέπει να ηττηθεί, και πρέπει να γίνει τώρα. Παραφράζοντας τον Κάτωνα που είχε πει "Carthago delenda est" (H Kαρχηδόνα πρέπει να καταστραφεί): Νovus Ordo Seclorum delenda est (H Nέα Τάξη πραγμάτων πρέπει να καταστραφεί), γιατί αν δεν γίνει, ο Μεσαίωνας θα φαντάζει με περίπατο σε παιδική χαρά, μπροστά σε αυτό που έρχεται.
~
Δημοψήφισμα εκλογές στο Αρφαρά Καλαμάτας 05/07/2015 : http://youtu.be/jKOTiAssW9w ,

Εκλογές δημοψήφισμα στο Αρφαρά 05/07/2015 πάμε για το ΝΑΙ ή το ΟΧΙ !: http://youtu.be/4h2NgQBT3EY ,

*** Γέροντος Παΐσιου του Αγιορείτου Λόγοι
Α΄ Μέρος Δ΄ Κεφάλαιο 4ο.
Η ορθόδοξη παράδοση. «Πάλι θα γυρίσουν στα παλιά»
Λόγοι Α΄
 ΙΕΡΟΝ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟΝ
"ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ"
ΣΟΥΡΩΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 
«Πάλι θα γυρίσουν στα παλιά» 
-   Αργότερα οι άνθρωποι θα εκτιμήσουν που κρατούν οι Χριστιανοί σήμερα την τιμή, την πίστη και όλο το μεγαλείο της Εκκλησίας. Και να δήτε, θα γυρίσουν πάλι στα παλιά. Όπως έγινε και με την αγιογραφία· μια εποχή δεν μπορούσαν να καταλάβουν την βυζαντινή τέχνη και χτυπούσαν τις τοιχογραφίες με το σκεπάρνι, για να ρίξουν τον παλιό σοβά και να τον ξαναφτιάξουν, για να αγιογραφήσουν άλλες εικόνες, της Αναγεννήσεως. Τώρα, μετά από τόσα χρόνια, αναγνώρισαν την αξία της βυζαντινής τέχνης. Μάλιστα πολλοί που δεν έχουν και ευλάβεια, ακόμη και άθεοι, πάνε σιγά-σιγά και ξεσκεπάζουν τις παλιές τοιχογραφίες που έχουν σκεπαρνιές. Έτσι και όλα αυτά που πετούν τώρα για άχρηστα σιγά-σιγά θα τα αναζητήσουν.
Βλέπεις και με την βυζαντινή μουσική πώς τα πράγματα έρχονται στην θέση τους; Μικρά παιδιά έχουν μάθει βυζαντινή μουσική. Παλιότερα δύσκολα εύρισκες έναν που να ήξερε βυζαντινή μουσική. Τώρα μικρά παιδιά ξέρουν, και οι άλλοι προβληματίζονται μετά. Και τι γλυκά «γυρίσματα» (3) έχει η βυζαντινή μουσική! Ιδίως τα καθαρά βυζαντινά έχουν διάφορα όμορφα, γλυκά γυρίσματα. Άλλα λεπτά σαν το αηδόνι, άλλα σαν απαλό κυματάκι, άλλα δίνουν μια μεγαλοπρέπεια. Όλα αποδίδουν, τονίζουν τα θεία νοήματα. Όμως σπάνια να ακούσης αυτά τα όμορφα γυρίσματα. Οι περισσότεροι που ψέλνουν τα λένε λειψά, κουτσουρεμένα, καλουπωμένα. Αφήνουν κενά, τρύπες! Και το κυριώτερο, τα λένε χωρίς τόνο. Απορώ· δεν έχουν οξείες αυτά τα βιβλία τους; Σαν την σημερινή γραμματική είναι χωρίς τόνους, χωρίς οξείες; Τελείως ρηχά τα λένε. Όλα τα πάνε ίσια, λες και πέρασε οδοστρωτήρας και τα ισοπέδωσε όλα! «Πα-νη-ζω, πα-νη-ζω» (4), πανίζουν-πανίζουν τον φούρνο και ψωμί δεν βγάζουν! Άλλοι πάλι τονίζουν χωρίς καρδιά και τσιρίζουν. Άλλοι τα τονίζουν όλα δυνατά, τα λένε και όλα ίσια, όλα καρφωτά, και νομίζεις χτυπούν καρφιά με το σκεπάρνι. Ναι, αλήθεια, ή τελείως άτονα ή σκληρά! Δεν σε ξεσηκώνουν εσωτερικά· δεν σε
αλλοιώνουν. Ενώ πόσο γλυκειά είναι η καθαρή βυζαντινή μουσική! Ειρηνεύει, μαλακώνει την ψυχή. Η σωστή ψαλμωδία είναι το ξεχείλισμα της εσωτερικής πνευματικής καταστάσεως. Είναι θεία ευφροσύνη! Δηλαδή ευφραίνεται η καρδιά από τον Χριστό και με καρδιά ευφροσύνη μιλάει ο άνθρωπος στον Θεό. Όταν συμμετέχη κανείς σ’ αυτό που ψάλλει, τότε αλλοιώνεται, με την καλή έννοια, και ο ίδιος και οι άλλοι που τον ακούνε. Πριν από χρόνια κάποιος παλιός ψάλτης πήγε στο Άγιον Όρος και έγινε ρεζίλι. Οι Πατέρες έψελναν παραδοσιακά. Τον πήραν και αυτόν μαζί τους να ψάλη, αλλά αυτός δεν έκανε τα «γυρίσματα», γιατί δεν τα ήξερε. Οι Αγιορείτες τα είχαν από παράδοση. Μετά προβληματίσθηκε και αυτός και μερικοί άλλοι. Μπήκε η καλή ανησυχία, έψαξαν, διάβασαν, άκουσαν παλιούς παραδοσιακούς ψάλτες και βρήκαν τα «γυρίσματα» που είχαν οι παλιοί.
Και οι Τούρκοι την μουσική την πήραν από το Βυζάντιο, όταν ήρθαν στην Μικρά Ασία. Γι’ αυτό οι τουρκικοί αμανέδες, κατά κάποιο τρόπο, συγκινούν, και λέει ο λαός: «Τουρκικά να τραγουδάς, γαλλικά να μιλάς και ελληνικά να γράφης». Όχι ότι όλοι οι Τούρκοι έχουν καλή φωνή, αλλά, ακόμη και όσοι δεν έχουν, τραγουδούν με καημό, με μεράκι. Μερικοί δικοί μας δεν ξέρουν ότι οι αμανέδες είναι βυζαντινοί και λένε πως εμείς πήραμε την βυζαντινή μουσική από τους Τούρκους! Μα οι Τούρκοι, όταν ήρθαν από τα βάθη της Ασίας, δεν είχαν ούτε μουσική ούτε άλλο τίποτε και πήραν τον ήχο από την βυζαντινή μουσική.
- Γέροντα, οι Καθολικοί πώς αναπαύονται στο αρμόνιο;
- Γιατί; «Εκλαΐκευση», σου λένε! Εσύ θυμάσαι εκείνες τις καθολικές καλογριές στην Γαλλία, που έψαλλαν στην Ανάσταση το «Χριστός ανέστη» και χόρευαν σύγχρονο χορό με μια εικόνα; Έκαναν… Πάσχα! Την εικόνα την κρατούσε η Γερόντισσά τους! Αλλοίωση, αλλοίωση, και δες πού έφθασαν. Άκουσα μια φορά έναν νέο μοναχό που έψαλλε μια Δοξολογία λίγο παράξενη. «Καλά, είπα μέσα μου, τι είναι αυτό που λέει;» Τον  ρωτάω μετά: «Τίνος είναι αυτή η Δοξολογία;» «Του Πέτρου Πελοποννησίου, μου λέει, αλλά την διόρθωσα». «Την διόρθωσες;» του λέω. «Καλά, μου λέει, δεν έχω και εγώ το δικαίωμα να διορθώσω;» «Να φτιάξης μια δική σου Δοξολογία, άμα θέλης· όχι να χαλάσης την άλλη». Πήγε και έκανε αλλαγές και μετά θα έλεγε: «Αγιορείτικο είναι». χρειάζεται πολλή προσοχή. Να μην αλλοιώση κανείς αυτά τα παλιά. Άμα θέλη, ας φτιάξη κάτι δικό του και ας βάλη και το όνομά του· έχει δικαίωμα. Αλλά να παίρνη και να αλλοιώνη τα παλιά, είναι ανευλάβεια. Σαν ένας που δεν ξέρει αγιογραφία να πάη να διορθώση μια παλιά εικόνα. Άμα θέλη, ας φτιάξη μια εικόνα δική του, όχι να καταστρέψη μια άλλη εικόνα.
3) Έτσι ονόμαζε ο Γέροντας τα φωνητικά μελωδικά σχήματα ή ποικίλματα ή σημάδια της βυζαντινής μουσικής, που δηλώνονται κυρίως με τους χαρακτήρες ποιότητος ή εκφράσεως και συμβάλλουν στην καλλιέπεια των μελωδιών.
4) Νότες της βυζαντινής μουσικής.
 συνεχίζεται ...
~   Επόμενο : Μέρος Δ΄ Κεφάλαιο 4ο Η ορθόδοξη παράδοση.  «Χωρίς πίστη δεν μπορεί να σταθή ο κόσμος»
 http://anavaseis.blogspot.com/2010/08/4_21.html
~
***  Σωκράτης: «Εγώ, Αθηναίοι, σας εκτιμώ και σας αγαπώ, αλλά θα υπακούσω στον Θεό και όχι σε σας»


Σωκράτης: «Εγώ, Αθηναίοι, σας εκτιμώ και σας αγαπώ, αλλά θα υπακούσω στον Θεό και όχι σε σας και όσο θα αναπνέω και θα έχω τη δύναμη, δε θα σταματήσω να φιλοσοφώ και να σας παρακινώ και να κάνω υποδείξεις σε όποιον από σας τύχει να συναντήσω, λέγοντας αυτά που συνηθίζω:
-   «Άνθρωπε σπουδαίε, ενώ είσαι Αθηναίος, πολίτης της μεγαλύτερης και της πιο φημισμένης πόλης για τη σοφία και την ισχύ της, δεν ντρέπεσαι από τη μια να πασχίζεις να αποκτήσεις όσο γίνεται περισσότερα χρήματα, φήμη και τιμές, ενώ από την άλλη για τη φρόνηση και την αλήθεια και το πώς η ψυχή σου θα γίνει όσο το δυνατόν καλύτερη ούτε φροντίζεις ούτε μεριμνάς;»
-   Γιατί, να το ξέρετε καλά, αυτά διατάζει ο Θεός και εγώ νομίζω ότι ποτέ δεν υπήρξε μεγαλύτερο καλό για την πόλη από τη δική μου δραστηριότητα στην υπηρεσία του Θεού.
-   Γιατί εγώ δεν κάνω τίποτε άλλο από το να τριγυρίζω και να προσπαθώ να σας πείσω όλους, νέους και γέρους, να μη φροντίζετε πρώτα από όλα και με τόσο ζήλο για το σώμα σας και τα χρήματα, αλλά για το πώς θα κάνετε την ψυχή σας όσο το δυνατόν καλύτερη.
-   Σας λέω ότι «δε δημιουργείται από τα χρήματα η αρετή, αλλά από την αρετή τα χρήματα και όλα τα άλλα αγαθά των ανθρώπων, και στην ιδιωτική και στη δημόσια ζωή».
 .....  Γιατί, αν με σκοτώσετε, δε θα βρείτε εύκολα άλλον τέτοιο σαν και μένα, που, κυριολεκτικά, αν και ακούγεται λίγο αστείο, τοποθετήθηκε από τον Θεό στην πόλη όπως μία αλογόμυγα πάνω σε άλογο μεγαλόσωμο και καθαρόαιμο, νωθρό όμως εξαιτίας του όγκου του, που του χρειάζεται μία αλογόμυγα να το ξυπνάει.
-   Σαν κάτι τέτοιο μου φαίνεται πως ο Θεός με έβαλε στην πόλη για να μη σταματάω όλη μέρα να ξυπνάω και να διαφωτίζω και να επιπλήττω τον καθένα σας, πηγαίνοντας να καθίσω δίπλα του, όπου και αν πάει…»
 (Πλάτων, Ἀπολογία Σωκράτους, 29d – 30a-b-30d – 31a)
 Πηγή      Tromaktiko

~
***  Λιου: Το χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο, γεωπολιτικό σφάλμα της Ευρώπης η κατάρρευσή της
~ Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζάκ Λιου δήλωσε πως μια πιθανή οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας θα αποτελούσε γεωπολιτικό λάθος, ενώ τόνισε πως το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο
-   Η αμερικανική κυβέρνηση προειδοποίησε σήμερα την Ευρώπη ότι το να μην αποτρέψει μία χρηματοπιστωτική και οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας θα συνιστούσε ένα γεωπολιτικό λάθος.
-  Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου δήλωσε ότι βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους σχετικά με το ελληνικό ζήτημα.
-  Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Guardian, στην ομιλία που εκφώνησε στο Ινστιτούτο Brookings στην Ουάσιγκτον, ο Λιου προειδοποίησε επιπλέον ότι το χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο, επαναλαμβάνοντας τις ανησυχίες που έχει εκφράσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Ο ίδιος έκανε λόγο για μια «βαθιά» απροθυμία μεταξύ ορισμένων ευρωπαϊκών χωρών να αντιμετωπίσουν αυτό το θέμα.
-  «Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ορθά επικεντρώνεται στο ελληνικό χρέος» τόνισε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα.
-  «Υπάρχουν πολλές άγνωστες (επιπτώσεις) εάν η κατάσταση φθάσει σε ένα σημείο όπου τα πάντα θα καταρρεύσουν στην Ελλάδα» υπογράμμισε ο Λιου, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.
-  «Νομίζω ότι το άγνωστο συνιστά έναν κίνδυνο για την ευρωπαϊκή και παγκόσμια οικονομία. Νομίζω ότι είναι σε γεωπολιτικό επίπεδο ένα σφάλμα».
-  Ο Τζακ Λιου προέτρεψε όλες τις πλευρές να καταλήξουν σε μία συμφωνία.
~
***  Συγκλονιστικός Αλέξης Τσίπρας στη δευτερολογία του: "Γερμανία, θυμήσου πώς σε σώσαμε το 1953"!
- Ενας συγκλονιστικός Αλέξης Τσίπρας, καταχειροκροτούμενος στην δευτερολογία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από τους βουλευτές της Αριστεράς και τους εθνικιστές, Ελληνες και ξένους, μίλησε για την Γερμανία, όπως κανένας πολιτικός δεν το έχει κάνει μέχρι σήμερα.
-  Συγκεκριμένα απευθυνόμενος στον Μάνφρεντ Βέμπερ, τον επικεφαλής της Ομάδας των Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και στα όσα άθλια είπε για την Ελλάδα, είπε:
-   "Οταν μιλάμε για αλληλεγγύη θα πρέπει να θυμάστε το 1953 όταν η Ευρώπη μετά απο δύο Παγκόσμιους πολέμους εξήλθε κατεστραμμένη και καταχρεωμένη οι Ευρωπαίοι δέχθηκαν να διαγράψουν το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος του χρέους της και να βάλει ρήτρα ανάπτυξης στο εναπομείναν χρέος. Αυτό είναι αλληλεγγύη!".
-  Και κατέληξε την ομλία του λέγοντας: "Επειδή μιλήσατε για αρχαία ελληνική τραγωδία. Πρέπει να ξέρετε ότι μία κορυφαία τραγωδία είναι η Αντιγόνη, όπου ο Σοφοκλής έγραψε ότι το άγραφο δίκαιο υπερτερεί  των νόμων του κράτους. Και όποιος έχει δίκιο δικαιώνεται".
~
*** Συγκλόνισε και αποθεώθηκε ο Μανώλης Γλέζος: "Δεν σας χαρίζουμε την Ευρώπη, είναι γέννημα της Ελλάδος"!
-  Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «η Ευρώπη είναι γέννημα της Ελλάδας. Δεν σας τη χαρίζουμε την Ευρώπη» και πρόσθεσε πως «ζητάμε να θριαμβεύσει το δίκιο».
-  Και συνέχισε αναφέροντας ότι υπάρχει διαφωνία απόψεων, αλλά εν θερμώ δεν θα υπάρξει λύση.
-   Παράλληλα παρέπεμψε στις προτάσεις του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για την επίλυση της κρίσης ενώ κατέληξε ότι «ματαιοπονούν όσοι θέλουν να διώξουν την Ελλάδα από την Ευρώπη».
-  Οι ευρωβουλευτές καταχειροκρότησαν τον κ. Γλέζο μετά την ομιλία του.
~ Δείτε το βίντεο... Μ. Γλέζος: Η Ευρώπη είναι γέννημα της Ελλάδας, δε σας τη χαρίζουμε , https://youtu.be/DZllhiTe8XY  .-



~
***  CNN: Γιατί η Ελλάδα ίσως να έχει ήδη κερδίσει
Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα ίσως να έχει κερδίσει στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους της εκφράζει ο εκδότης της γερμανικής «Die Zeit», Josef Joffe σε δηλώσεις του που φιλοξενούνται σε άρθρο του συντάκτη του «CNN» Mick Krever. Στο εν λόγω άρθρο οι «απειλές των Ευρωπαίων αξιωματούχων» χαρακτηρίζονται ως «αβάσιμες».
-  Το κείμενο του Krever, βασίζεται σε δηλώσεις του κ. Joffe που μεταξύ άλλων κάνει λόγο για ένα έξυπνο παιχνίδι εκ μέρους του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
-  Στο άρθρο του CNN αναφέρεται ότι υπάρχει διάσταση απόψεων ανάμεσα στους θεσμούς. Φέρνει το παράδειγμα του μετριοπαθούς Ολάντ, αλλά και του ΔΝΤ που με την προκαταρκτική του έκθεση ενημέρωνε ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο.
-  «Επί της ουσίας το ΔΝΤ είπε: “κοιτάξτε αγόρια και κορίτσια, η Ελλάδα δεν μπορεί να πληρώσει. Εάν αυτό το λέει το ΔΝΤ, τότε φαίνεται ότι ο Τσίπρας έχει βγει νικητής”» είπε ακόμη στο CNN ο εκδότης της γερμανικής εφημερίδας.
-  «Οι Ευρωπαίοι ηγέτες –παρά τη σκληρή ρητορική τους- κατανοούν ότι η χώρα θα καταρρεύσει χωρίς μια ένεση ρευστότητας. Η Μέρκελ το ξέρει, ο Ολάντ το ξέρει και πάνω από όλα το ξέρει ο Τσίπρας» πρόσθεσε.
-  «Είπε στους Ευρωπαίους “ξέρετε κάτι; Ελάτε να μας τιμωρήσετε. Θα τιμωρήσετε τους εαυτούς σας ακόμη περισσότερο. Θέλετε πραγματικά να καταρρεύσει η οικονομία σας; Θέλετε πραγματικά χάος στους δρόμους;… Δεν το θέλετε, σωστά;”» συνέχισε ο Joffe.
-  «Κανείς δεν θέλει να βρεθεί στη θέση να κόψει τη μύτη του για να τιμωρήσει το πρόσωπό του. Αυτός είναι ο λόγος που θεωρώ ότι οι Έλληνες έχουν κερδίσει το παιχνίδι. Περιμένετε λίγες μέρες και θα δείτε», κατέληξε.
«Η Γερμανίδα καγκελάριος δεν θέλει ένα πτώμα στα χέρια της- όχι στην Ευρώπη, όχι στη δική της Ευρώπη» αναφέρεται στο κείμενο» τόνισε σε δηλώσεις του στο CNN ο Joffe. «Δεν θα υπάρξει Grexit, ούτε εθελοντικά ούτε υπό πίεση. Ο λόγος είναι απλός και δεν το καταλαβαίνουν οι άνθρωποι: Ακόμη και εάν επέλθει το Grexit, Η Ελλάδα παραμένει στην Ευρώπη και ως εκ τούτου θα έχει πρόσβαση σε τρισεκατομμύρια… σε χρήματα… Το μόνο που θα αλλάξει θα είναι η κάνουλα από την οποία θα διοχετεύονται τα χρήματα αυτά» σημειώνει.    www.zougla.gr  .- 
~
***  Bild: Τριετές πρόγραμμα με 51 δισ. ευρώ θα πάρει η Ελλάδα
Τριετές και ύψους 51 δισ. ευρώ θα είναι το νέο μνημόνιο που εφόσον υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους θα συνάψει η Ελλάδα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Bild.
Το δημοσίευμα της Bild φαίνεται να επιβεβαιώνεται και από το δίκτυο Dow Jones που κάνει επίσης λόγο για τριετές πρόγραμμα, την ώρα που μόλις λίγο μετά τις 12 επιβεβαιώθηκε από τον ESM ότι έλαβε επίσημο αίτημα για νέο πρόγραμμα.
Η γερμανική εφημερίδα επικαλείται πηγές μέσα από τη Μπούντεσταγκ για το ρεπορτάζ της και σημειώνει ότι θα έχει δυνατότητα επέκτασης, υπό την προϋπόθεση ότι οι προαπαιτούμενες ενέργειες που θα προβλέπονται θα έχουν υλοποιηθεί με επιτυχία.
Σύμφωνα με τη Bild το χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδας θα καλυφθεί με το ποσό το οποίο υποδείκνυε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην περιβόητη έκθεσή του.
Ωστόσο, όπως σημειώνει το ρεπορτάζ, σε περίπτωση που υπάρξει αίτημα επέκτασης, τότε το ποσό αναμένεται να ανέβει σημαντικά.
«Το γερμανικό κοινοβούλιο θα πρέπει να δώσει την έγκριση για το νέο πακέτο βοήθειας της Ελλάδας» αναφέρει η Bild, αναφερόμενη στις αντιδράσεις στο εσωτερικό του κυβερνητικού συνασπισμού της Άνγκελα Μέρκελ.
Αναφορικά με την επιδεινούμενη κρίση στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, η Bild σημειώνει ότι η ΕΚΤ θα αναλάβει άμεσα δράση για περαιτέρω ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες, καθώς είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης.
Μάλιστα, η Bild σημειώνει ότι το πρόγραμμα πρέπει να εγκριθεί άμεσα, καθώς το τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας δεν αντέχει άλλο.
~
***  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ: Από τα 250 δις που πήραμε, τα 220 δις πήγαν σε ξένες τράπεζες… (Βίντεο)
Η συνέντευξη που παραχώρησε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάσιμο Ντ’ Αλέμα, προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση…
Ο Μάσιμο Ντ’ Αλέμα, μιλώντας στη RaiNews24, αποκάλυψε πως τα 220 δισεκατομμύρια ευρώ από τα 250 δισ. ευρώ της ευρωπαϊκής βοήθειας προς την Ελλάδα, κατέληξαν απευθείας στις γερμανικές, γαλλικές και σε μικρότερο ποσοστό τις ιταλικές τράπεζες.
«Δώσαμε στην Ελλάδα 250 δισ. ευρώ, αλλά όχι για τις συντάξεις των Ελλήνων, αλλά για να πληρωθούν οι τόκοι στις τράπεζες» είπε χαρακτηριστικά ο Πρώην πρωθυπουργός, εξηγώντας πως έχουμε ένα ενιαίο νόμισμα, αλλά με διαφορετικά επίπεδα ανταγωνιστικότητας και οικονομικής ισχύος.
«Από μία φτωχή χώρα όπως η Ελλάδα, τεράστια ποσά μεταφέρονται σε μία πλούσια χώρα όπως η Γερμανία μέσω της διαφοράς των επιτοκίων. Η φτωχή χώρα γίνεται όλο και φτωχότερη, η πλούσια χώρα πλουσιότερη» δηλώνει ο Ντ’ Αλέμα.
«Όταν η φτωχή χώρα δεν μπορεί πλέον να πληρώσει τα χρέη έρχονται οι ευρωπαϊκές βοήθειες. Έχουμε δώσει στην Ελλάδα 250 δισ. ευρώ, αλλά όχι για τις συντάξεις των Ελλήνων, αλλά για να πληρωθούν οι τόκοι στις γερμανικές, γαλλικές και σε μικρό ποσοστό στις ιταλικές. Διακόσια είκοσι δισ. ευρώ από τα 250 δισ. ευρώ βοήθειας πήγαν απευθείας στις γερμανικές, γαλλικές και ιταλικές τράπεζες» σημειώνει το στέλεχος της ιταλικής κεντροαριστεράς και υπογραμμίζει: «Στην πραγματικότητα, όταν λέγεται ότι εμείς πληρώνουμε τις συντάξεις των Ελλήνων -όχι, εμείς πληρώνουμε τις γερμανικές τράπεζες. Αυτή είναι αλήθεια. Είναι χρήματα κάνουν έναν κύκλο, αλλά οι Έλληνες δεν οσφραίνονται ούτε την μυρωδιά του».
Δείτε το βίντεο:

~
*** Κορυφαίοι οικονομολόγοι προειδοποιούν τη Μέρκελ
Να κάνει τα θαρραλέα και γενναιόδωρα βήματα που χρειάζονται προς την Ελλάδα και θα ωφελήσουν την Ευρώπη για τις επόμενες γενεές καλούν σήμερα τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ σε ανοιχτή επιστολή τους πέντε κορυφαίοι οικονομολόγοι, μεταξύ των οποίων ο Τομά Πικετί.
Τη δεκαετία του '50 η Ευρώπη θεμελιώθηκε στηριζόμενη στην συγχώρεση των χρεών του παρελθόντος, κυρίως της Γερμανίας, επισημαίνουν στην ανοιχτή αυτή επιστολή τους που δημοσιεύεται στο περιοδικό "The Nation".
"Σήμερα χρειάζεται να αναδιαρθρώσουμε και να μειώσουμε το ελληνικό χρέος, να δώσουμε στην οικονομία χώρο αναπνοής για να ανακάμψει και να επιτρέψουμε στην Ελλάδα να αποπληρώσει ένα μειωμένο φορτίο χρέους σε μια μακροχρόνια περίοδο", υπογραμμίζουν.
"Τώρα είναι η ώρα για μια ανθρώπινη επανεξέταση του τιμωρητικού και αποτυχημένου προγράμματος λιτότητας των πρόσφατων ετών και για να συμφωνήσουμε σε μια μεγάλη μείωση των χρεών της Ελλάδας σε συνδυασμό με τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται πολύ στην Ελλάδα", επισημαίνουν.
"Το μήνυμά μας προς τη Γερμανίδα καγκελάριο είναι σαφές: Σας ζητούμε να αναλάβετε αυτόν τον ζωτικής σημασίας ηγετικό ρόλο για την Ελλάδα και την Γερμανία, αλλά και για τον κόσμο", υπογραμμίζουν, προειδοποιώντας τη Μέρκελ ότι η ιστορία θα τη θυμάται "γι' αυτά που θα πράξει αυτήν την εβδομάδα", όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Η λιτότητα που επιβάλλει η Ευρώπη στον ελληνικό λαό απλώς δεν λειτουργεί και ο ελληνικός λαός είπε ηχηρά "όχι άλλο", προσθέτουν στην επιστολή που δημοσιεύεται στο πλαίσιο μιας αίτησης της διεθνούς οργάνωσης Avaaz, με την οποία αξιώνεται να δοθεί τέλος στο αποτυχημένο πρόγραμμα λιτότητας στην Ελλάδα και την έχουν υπογράψει περισσότεροι από μισό εκατομμύριο Ευρωπαίοι.
Όπως ήξερε ο περισσότερος κόσμος ότι θα συμβεί, οι οικονομικές απαιτήσεις της Ευρώπης συνέτριψαν την ελληνική οικονομία, οδήγησαν σε μαζική ανεργία, σε μια κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος, επιδείνωσαν πολύ περισσότερο την κρίση εξωτερικού χρέους, σημειώνουν, με τεράστιο αντίκτυπο σε ανθρωπιστικό επίπεδο – το 40% των παιδιών ζει τώρα σε συνθήκες φτώχειας, αυξήθηκε η παιδική θνησιμότητα και η ανεργία των νέων βρίσκεται κοντά στο 50%.
"Η διαφθορά, η φοροδιαφυγή και η κακή λογιστική προηγούμενων ελληνικών κυβερνήσεων βοήθησαν στην δημιουργία του προβλήματος χρέους", επισημαίνουν και υπογραμμίζουν ότι οι Έλληνες συμμορφώθηκαν με το μεγαλύτερο μέρος των αιτημάτων της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ για λιτότητα.
"Έκοψαν τους μισθούς, έκοψαν τις κυβερνητικές δαπάνες, πετσόκοψαν τις συντάξεις, ιδιωτικοποίησαν και απελευθέρωσαν την αγορά και αύξησαν τους φόρους", αναφέρουν.
Όμως τα προγράμματα προσαρμογής εξυπηρέτησαν μόνο στο να φέρουν μια Μεγάλη Ύφεση. "Το φάρμακο που συνταγογράφησε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών και οι Βρυξέλλες προκάλεσε αιμορραγία στον ασθενή, δεν θεράπευσε την αρρώστια", επισημαίνουν.
Και "τώρα ζητείται από την ελληνική κυβέρνηση", όπως τονίζουν, "να βάλει ένα όπλο στο κεφάλι της και να τραβήξει την σκανδάλη", αλλά δυστυχώς "η σφαίρα δεν θα σκοτώσει μόνον το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρώπη", παράπλευρη απώλεια θα είναι και η ευρωζώνη ως "φάρος ελπίδας, δημοκρατίας και ευημερίας", ενώ αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μακροχρόνιες οικονομικές συνέπειες στον κόσμο.
"Όλοι μαζί καλούμε την καγκελάριο Μέρκελ και την τρόικα να εξετάσουν μια διορθωτική πορεία, να αποφύγουν μια περαιτέρω καταστροφή και να επιτρέψουν στην Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη", καταλήγουν.
Την επιστολή υπογράφουν οι οικονομολόγοι: Χάινερ Φλάσμπεκ, Τομά Πικετί, Τζέφρι Ντ. Ζακς, Ντάνι Ρόντρικ, Σάιμον Ρεν-Λιούις.madata.gr
~
***  EKTAKTH EIΔΗΣΗ – ΕΚΤ: Αμετάβλητος ο ELA προς τις ελληνικές τράπεζες 
Ντράγκι: Οι λεπτομέρειες του προγράμματος  ποσοτικής χαλάρωσης – Στις 5 Μαρτίου η απόφαση για τις ελληνικές τράπεζες - Media-  Αμετάβλητο διατήρησε τον Έκτακτο Μηχανισμό Στήριξης (ELA), η ΕΚΤ, με το διοικητικό ... συμβούλιό της να τονίζει ότι το όλο θέμα θα επανεξεταστεί τη Δευτέρα. Η εξέλιξη αυτή ήταν απόλυτα αναμενόμενη, με δεδομένο ότι ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, ξεκαθάρισε κατά τη χθεσινή έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης ότι η ευρωτράπεζα δεν προτίθεται να «κόψει τη γραμμή ζωής» των ελληνικών τραπεζών έως και την Κυριακή. Οι επόμενες κινήσεις της ΕΚΤ, τις οποίες θα μάθουμε τη Δευτέρα, θα εξαρτηθούν αποκλειστικά από το εάν θα υπάρξει τελικά συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών. Σαφώς σε περίπτωση που οι δύο πλευρές δεν κατορθώσουν να βρουν ένα κοινό σημείο και επέλθει το Grexit, αυτομάτως ο ELA θα σταματήσει να βρίσκεται σε ισχύ. Η διατήρηση αμετάβλητου του ELA είχε «προαναγγελθεί» από τον Έβαλντ Νοβότνι, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ και προέδρου της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστρίας. Ο κ. Νοβότνι τόνισε σήμερα, πριν τη συνεδρίαση της ΕΚΤ, ότι «ως Διοικητικό Συμβούλιο, θα πρέπει να συζητήσουμε σήμερα σε ποια έκταση μπορούμε να ανανεώσουμε ξανά αυτή την πίστωση. Δεν θα υπάρχει, σίγουρα, επιθυμία για την αύξησή της. Πολύ ειλικρινά, δύσκολα μπορώ να το φανταστώ αυτό». Υπενθυμίζεται ότι τα κεφάλαια του ELA διαμορφώνονται στο επίπεδο των 88,6 δισ. ευρώ, ενώ τη Δευτέρα 6 Ιουλίου η διοίκηση της ΕΚΤ αποφάσισε να προχωρήσει σε αύξηση του «κουρέματος» της αξίας των ενεχύρων που καταθέτουν οι ελληνικές τράπεζες προκειμένου να δανειστούν από τον μηχανισμό. - See more at: http://www.gkourou.com .-
~
*** Επικίνδυνες ανθισμένες νησίδες

Σε πολλά σημεία της Καλαμάτας οι... ανθισμένες νησίδες έχουν φουντώσει, με αποτέλεσμα να μειώνεται σοβαρά η ορατότητα των οδηγών. Λογικό θα ήταν να υπάρξει μια πρόβλεψη για το φαινόμενο από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής. Έτσι θα γλιτώσουμε, τουλάχιστον, ένα άσκοπο ατύχημα... Α.Π. - 
~
***  Εργολάβοι και προμηθευτές αρνούνται την υπογραφή συμβάσεων λόγω κλειστών τραπεζών

Εργολάβοι και προμηθευτές που είναι μειοδότες και ανάδοχοι έργων, εργασιών ή υπηρεσιών στο Δήμο Τριφυλίας, αρνούνται την υπογραφή συμβάσεων εξαιτίας των κλειστών τραπεζών και όσων συμβαίνουν τις δύο τελευταίες εβδομάδες στη χώρα και την οικονομία, αφού δεν είναι σίγουροι αν θα πάρουν, πότε και πώς τα χρήματά τους! Αυτό έχει ως συνέπεια να έχουν «παγώσει» έργα, εργασίες, υπηρεσίες και προμήθειες στο Δήμο. Από την άλλη, σε ό,τι αφορά την κίνηση οχημάτων και μηχανημάτων, ήδη από τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, έπειτα από αλλεπάλληλες επικοινωνίες, παρεμβάσεις και επαφές με το Ελεγκτικό Συνέδριο και τον Επίτροπο, επιλύθηκε το σοβαρό ζήτημα που είχε ανακύψει με την προμήθεια πετρελαιοειδών για την κίνηση οχημάτων και μηχανημάτων, για τις επείγουσες και απαραίτητες εργασίες της καθημερινότητας. Αυτή γίνεται με διαδικασία cash πληρωμής, μετά και τη σύμφωνη γνώμη του Επιτρόπου. Όπως τόνισε χθες στο «Θ» η αντιδήμαρχος Οικονομικών, Μαρία Πανουσιοπούλου, ερωτηθείσα για την κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο από τις κλειστές τράπεζες, «οι μειοδότες αρνούνται την υπογραφή συμβάσεων και έχουν “παγώσει”, για την ώρα, έργα, εργασίες και υπηρεσίες που ήταν σε φάση υλοποίησης, ενώ ο Δήμος σχετικά με τα καύσιμα για την κίνηση οχημάτων και μηχανημάτων, μέρα παρά μέρα, προχωρά σε προμήθεια, με όσα μετρητά έχουμε διαθέσιμα. Γίνεται συντηρητική διαχείριση της κίνησης των οχημάτων και των μηχανημάτων. Κοιτάζουμε ν’ αντιμετωπίζουμε τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας, όπως η καθαριότητα με την αποκομιδή των απορριμμάτων και επείγουσες ανάγκες που μπορεί να προκύπτουν. Με συνετή διαχείριση, καθώς δε γνωρίζουμε πότε θα ανοίξουν οι τράπεζες και θα επέλθει ομαλοποίηση της κατάστασης». - 
~
***  Πρόστιμο για ομπρέλες και ξαπλώστρες σε εν δυνάμει χώρο φωλιών θαλάσσιων χελωνών          
     
Ομπρέλες και ξαπλώστρες, χωρίς να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος, είχε τοποθετήσει το 2014 σε δύο καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε παραθαλάσσια περιοχή της Πυλίας, ο ιδιοκτήτης και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου με χθεσινή του απόφαση επέβαλε πρόστιμο 2.000 ευρώ.
Το πρόστιμο, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, του επιβλήθηκε επειδή στην από 28/7/2014 έκθεση αυτοψίας, του Κλιμακίου Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος Π.Ε. Μεσσηνίας, διαπιστώθηκε η ανάπτυξη σε περιβαλλοντικά προστατευόμενη έκταση [Ειδική Ζώνη Διατήρησης (Ε.Ζ.Δ.) με κωδικό GR 2550004 του Δικτύου NATURA 2000 και εν δυνάμει βιότοπο φωλεοποίησης της θαλάσσιας χελώνας (Caretta caretta) (προστατευόμενο είδος Άγριας Πανίδας)] ομπρελών θαλάσσης και ξαπλωστρών χωρίς την απαιτούμενη σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας υπηρεσίας του Τμήματος Φυσικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ και της προβλεπόμενης παραχώρησης χρήσης από την Κτηματική Υπηρεσία Ν. Μεσσηνίας για την τουριστική περίοδο του 2014, ενέργεια που ήταν δυνατό να έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην οικολογική ισορροπία και υποβάθμιση τμήματος της συγκεκριμένης έκτασης.
Θα πρέπει να αναφερθεί πως σε βάρος του υπήρχαν δύο καταγγελίες από πολίτη, ενώ υπήρχε έγγραφο του Τμήματος Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ προς το Δήμο Πύλου Νέστορος με θέμα «Αρνητική απάντηση σε αίτημα για σύμφωνη γνώμη παραχώρησης απλής χρήσης αιγιαλού – παραλίας» στη συγκεκριμένη περιοχή.
Ο επιχειρηματίας, αν και προσκόμισε σωρεία εγγράφων, δεν έπεισε την αρμόδια υπηρεσία.  
~
*** Το κλείσιμο των τραπεζών προκάλεσε ασφυξία στα καταστήματα της Καλαμάτας         
      
Το δικό τους αγώνα επιβίωσης δίνουν- και- οι καταστηματάρχες της Καλαμάτας από τη στιγμή που έκλεισαν οι τράπεζες και μπήκε Capital Control. Κι αυτό, γιατί ο κόσμος είναι φοβισμένος και πλέον, με το όριο στις αναλήψεις, αγοράζει μόνο είδη πρώτης ανάγκης.
Βρεθήκαμε στην αγορά της Καλαμάτας, όπου μιλήσαμε με καταστηματάρχες. Όλοι εξέφρασαν την αγωνία τους για το πότε θα μπορέσει η αγορά να επανέλθει, ενώ επισήμαναν ότι έχασαν την τουριστική περίοδο, μια περίοδο που για πολλά μαγαζιά αποτελεί «φιλί ζωής»:
  
Λίλιαν Ψηλάκη, πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας (λευκά είδη)
Από τη στιγμή που έκλεισαν οι τράπεζες, πάγωσε η αγορά, καθώς καθημερινά κάνουμε μηδενικούς τζίρους. Αν δεν ανοίξουν οι τράπεζες, αν δεν υπάρξει κάποιο αναπτυξιακό σχέδιο από την κυβέρνηση και αν δεν κλείσουν άμεση συμφωνία, τα λουκέτα θα διαδέχονται το ένα το άλλο.
Δυστυχώς, θα βιώσουμε στην κυριολεξία το θάνατο του εμποράκου. Η μικρομεσαία επιχείρηση, που ουσιαστικά αποτελεί τη σπονδυλική στήλη της εθνικής οικονομίας, πάει από το κακό στο χειρότερο.
Μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν τα καταστήματα που έχουν υπαλλήλους, αφού και ο υπάλληλος αυτή τη στιγμή είναι αδικημένος, καθώς δεν πληρώνεται. Εκ των πραγμάτων δεν μπορεί ο επιχειρηματίας να τον πληρώσει, αφού έχει μηδενικούς τζίρους. Από την άλλη, οι τράπεζες είναι κλειστές, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ρευστότητα και έτσι ο καταστηματάρχης δεν πληρώνει ούτε την εφορία, ούτε τον ασφαλιστικό του τομέα, ούτε τους προμηθευτές του.
Βιώνουμε μια πάρα πολύ δύσκολη περίοδο. Εγώ έχω απογοητευθεί με όλα αυτά που συμβαίνουν και περιμένω από τον πρωθυπουργό εντός 48 ωρών, όπως είπε, να έχουμε κάποια συμφωνία και να ανοίξουν οι τράπεζες, κάτι που όμως δε βλέπω. Κατά τη γνώμη μου, η αγορά θα αργήσει πολύ να επανέλθει.
Ένα ακόμα σημαντικό ζήτημα είναι ότι χάνουμε, δυστυχώς, την τουριστική περίοδο, στην οποία όλοι είχαμε εναποθέσει τις ελπίδες μας ότι θα αυξάνονταν οι τζίροι λόγω της επισκεψιμότητας στην πόλη.
  
Λίνα Κούτρου (βρεφικά είδη, προίκα μωρού-Ήρα)
Από τότε που έκλεισαν οι τράπεζες έχει πέσει πολύ η κίνηση. Τα είδη του καταστήματός μας είναι βασικά για ένα μωρό, αλλά ο κόσμος είναι φοβισμένος και πλέον στηρίζουν την οικογένεια οι παππούδες και οι γιαγιάδες. Οπότε ό,τι κινείται είναι από τη δική τους βοήθεια, αφού δε γίνεται αυτοί να σηκώσουν από τις συντάξεις τους, όπως και τα ζευγάρια δεν μπορούν να σηκώσουν από τους μισθούς τους. Όλο αυτό περιορίζει κι εμάς.
Το μόνο ευνοϊκό, που κινείται κιόλας, είναι οι χρεωστικές κάρτες.
Όσο για την επαναφορά της αγοράς, θα χρειαστεί τουλάχιστον ένα μήνα. Το θέμα είναι γενικά να παρθούν μέτρα βιώσιμα για τους πολίτες και να υπάρξει ανάπτυξη στον τόπο.
  
Γιάννης Λαφαζάνος (Υποδήματα- δερμάτινα είδη)
Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει τεράστια αλλαγή στην αγορά. Οι πελάτες μπαίνουν, ρωτούν πότε θα αρχίσουν οι εκπτώσεις και έτσι και εμείς κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε στις τιμές. Αν δεν ανοίξουν οι τράπεζες, δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι. Και να ανοίξουν, όμως, χρειάζονται τουλάχιστον δύο μήνες για να πούμε ότι ομαλοποιείται η κατάσταση. Η καλοκαιρινή σεζόν για εμάς τελείωσε με αυτή την κατάσταση. Ό,τι αγορά γίνεται στο μαγαζί μας αυτή τη στιγμή, γίνεται με κάρτα.
  
Κώστας Βλαχονικολός (Αθλητικά είδη-είδη ένδυσης-Cosmos Center)
Η κίνηση αυτή τη στιγμή στην αγορά είναι αρκετά πεσμένη. Μιλάμε για μια πτώση του τζίρου 30 με 40%. Παρ’ όλα αυτά, τα έξοδα τρέχουν. Να σημειώσουμε ότι η μισθοδοσία του προσωπικού έγινε κανονικά, δηλαδή πληρώθηκαν και τα 32 άτομα που έχουμε, ενώ δώσαμε τα χρήματα στο χέρι, αφού θεωρήσαμε αδιανόητο να στέλνουμε το προσωπικό να στήνεται στις ουρές των AΤΜ. Το μόνο που ελπίζουμε είναι να επανέλθει η αγορά σε κανονικά επίπεδα.
  
Απόστολος Κουταβάς (κρεοπωλείο Meat-shop)
Εμείς δεν είχαμε κάποια πτώση, ίσα ίσα που είχαμε και δουλειά μπορώ να πω. Το Σάββατο παρατηρήθηκε το φαινόμενο, σε μικρό βέβαια βαθμό, ο κόσμος να αγοράζει περισσότερο κρέας από το συνηθισμένο, κυρίως άτομα με μικρά παιδιά στην οικογένεια.
Γενικά σε εμάς δεν έχει αλλάξει κάτι και κόσμος που είχε κατέβει για να ψηφίσει, ήρθε και ψώνισε.
  
Μάρθα Σινάπη (Οπτικά Σινάπη)
Από τη στιγμή που έκλεισαν οι τράπεζες, υπήρξε κάθετη πτώση της δουλειάς. Δε σας κρύβω, μάλιστα, ότι τις πρώτες μέρες κάναμε μηδενικές εισπράξεις. Σιγά σιγά ο κόσμος άρχισε να έρχεται, αγοράζοντας μόνο τα βασικά από ένα κατάστημα οπτικών, όπως φακούς επαφής, ή για επισκευή γυαλιών.
Τις τελευταίες δύο ημέρες υπάρχει μια μικρή κίνηση, αλλά καμία σχέση με άλλους Ιούλιους. Αυτός ο μήνας για εμάς θεωρείται από τους καλύτερους του έτους. Αυτό μέχρι σήμερα δεν έχει συμβεί και δύσκολα θα συμβεί φέτος.
Σημαντικό ρόλο, εκτός από τις κλειστές τράπεζες, παίζει και η πληροφόρηση και ο φόβος που επικρατεί στον κόσμο, γιατί και στο παρελθόν, για παράδειγμα, με μια δήλωση για κούρεμα των καταθέσεων, η αγορά πάγωνε ξαφνικά.
Μακάρι να πάνε όλα καλά και να υπάρχει ομόνοια μεταξύ μας.
  Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση
Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας 
~
***  Δύο τροχαία σε μία ημέρα στο ίδιο σημείο

Δύο συγκρούσεις οχημάτων συνέβησαν σε μια ημέρα στη διασταύρωση των οδών Υπαπαντής και Μητροπολίτου Μελετίου. Το σημείο είναι επικίνδυνο, όπως μας τόνισε επισκέπτης της πόλης, αφού για κάποιον που δε γνωρίζει είναι δύσκολο να υποθέσει ότι υπάρχει Stop. Μάλιστα, λόγω της στροφής αλλά και της σχετικής κατηφόρας, πολλοί οδηγοί περνούν «άκοποι» το δρόμο, αφού γνωρίζουν ότι έχουν προτεραιότητα. Έπρεπε να τριτώσει, άραγε, το κακό σε μια μέρα για να δουν οι υπεύθυνοι τι μπορεί να αλλάξει στο σημείο; Π.Μπ. - 
~
*** Τουρισμός στη Μεσσηνία: Κραυγή αγωνίας από ξενοδόχους και φορείς          
      
Σοβαρό το ποσοστό μείωσης ξένων επισκεπτών
Κραυγή αγωνίας από ξενοδόχους και φορείς της αγοράς που βλέπουν τις ακυρώσεις να αυξάνονται μέρα με τη μέρα και τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής να πέφτουν στο μηδέν, ενώ έχουν να αντιμετωπίσουν και τον εφιάλτη της έλλειψης τροφοδοσίας στα ξενοδοχεία.
Αυτή είναι, πλέον, η οδυνηρή πραγματικότητα και για τη Μεσσηνία.
Όνειρο ήταν, λοιπόν, και πάει… Ο εσωτερικός τουρισμός είναι ανύπαρκτος, οι ελπίδες των ξενοδόχων και των τουριστικών φορέων για κρατήσεις της τελευταίας στιγμής -οι οποίες αυτήν την εποχή αντιπροσωπεύουν το 20% του συνόλου- εξανεμίστηκαν και, μέσα σε όλα τα προβλήματα που έχουν ανακύψει λόγω της ασφυξίας στις τραπεζικές συναλλαγές και τις πληρωμές, έρχεται να προστεθεί και το μείζον ζήτημα της επάρκειας των προμηθειών των ξενοδοχείων ανά την Ελλάδα.
Ξενοδόχοι από τις ενώσεις μερικών από τους δημοφιλέστερους ελληνικούς προορισμούς σε όλη τη χώρα παρουσιάζουν στο «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» την κατάσταση όπως διαμορφώνεται πλέον για τον ελληνικό τουρισμό στην καρδιά της τουριστικής σεζόν, με τις συνθήκες να μεταβάλλονται καθημερινά από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, όταν έγινε γνωστός ο περιορισμός στην κίνηση κεφαλαίων.
Κοινή διαπίστωση είναι το πλήρες πάγωμα των νέων κρατήσεων, η μετάθεση -στην καλύτερη περίπτωση- των διακοπών και το χαμένο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου για τους Έλληνες τουρίστες, τη στιγμή που οι (διαχειρίσιμες) ακυρώσεις από ξένους τουρίστες, προς το παρόν, δεν προκαλούν μεγάλη ανησυχία.
  ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΓΩΝΙΚΑΚΟΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Άδεια τα αεροπλάνα, δεν υπάρχει πρόβλημα με τις προμήθειες
«Στη Μεσσηνία ο εσωτερικός τουρισμός είναι φέτος ανύπαρκτος, έχοντας ήδη διανύσει μια κακή πενταετία λόγω της κρίσης. Για τους ξένους, αυτό που έχει σώσει κάπως την κατάσταση από τις αρχές της περασμένης εβδομάδας ήταν η χρήση των πιστωτικών-χρεωστικών καρτών.
Ο προορισμός βρισκόταν σε άνοδο, αν ληφθεί υπόψη ότι μόνο η Aegean πραγματοποιεί φέτος 12 δρομολόγια σε προορισμούς του εξωτερικού. Ωστόσο, η τωρινή συγκυρία τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, με τα γεγονότα στη Ρωσία και την Ουκρανία (περιοχή από την οποία προέρχεται μεγάλος αριθμός επισκεπτών), είναι αρνητική, γεγονός το οποίο μας φοβίζει για τη συνέχεια.
Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχει πτώση σε σύγκριση με πέρυσι, ενώ και τα αεροπλάνα που προσγειώνονται στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας δεν έρχονται -δυστυχώς- γεμάτα. Θετικό στοιχείο για εμάς, επί του παρόντος, αποτελεί το γεγονός ότι δε φαίνεται να υπάρχουν προβλήματα στο κομμάτι των προμηθειών».    Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης 
~
***  Σφίγγει η «θηλιά» στους Δήμους της Μεσσηνίας όσο δε λειτουργούν οι τράπεζες         
   
Σε όξυνση βρίσκονται τα προβλήματα που έχει προκαλέσει και στους Δήμους της Μεσσηνίας η αναστολή της λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος επί μία εβδομάδα.
Τα θέματα που τίθενται σε καθημερινή βάση επί τάπητος είναι ασφυκτικά, καθώς προμηθευτές και εργολάβοι ζητούν χρήματα μόνο σε μετρητά, εργολάβοι έχουν εγκαταλείψει τα έργα που εκτελούσαν, ο εφοδιασμός των οχημάτων με καύσιμα γίνεται χάρη στην εγγύηση που έχει δώσει ο δήμαρχος στον προμηθευτή, κάποιοι καταστηματάρχες θέλουν να πληρώνονται από τους επισκέπτες με μετρητά και όχι μέσω πιστωτικών καρτών, ενώ τα χρήματα που εισρέουν στα ταμεία είναι σχεδόν μηδενικά.
Υπάρχει επίσης το ενδεχόμενο να μην πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, καθώς απαιτείται η προκαταβολή κάποιων εξόδων, γεγονός δύσκολο υπό τις παρούσες συνθήκες.
Από την άλλη πλευρά, ο κόσμος δείχνει αξιοπερίεργη αυτοσυγκράτηση, υπομονή και ελπίδα πως όλα αυτά θα είναι παρελθόν και σύντομα θα επανέλθει η ομαλότητα.
Δήμος Δυτικής Μάνης
Προβλήματα με τις μη πληρωμές προμηθευτών και εργολάβων αντιμετωπίζει, μεταξύ άλλων, ο Δήμος Δυτικής Μάνης, σύμφωνα με το δήμαρχο Ι. Μαραμπέα.
Ο κ. Μαραμπέας αναφέρθηκε και στις ακυρώσεις κρατήσεων που έχουν γίνει από Έλληνες παραθεριστές του Αυγούστου, εκφράζοντας την ελπίδα ότι δε θα επηρεαστεί δυσμενέστερα η τουριστική κίνηση της περιοχής. Πρόσθεσε, ωστόσο, πως κάποιοι καταστηματάρχες έχουν αρχίσει να μη δέχονται πληρωμή με πιστωτικές κάρτες, καθώς δεν μπορούν να πάρουν γρήγορα τα χρήματά τους με τις τράπεζες κλειστές.
Όσον αφορά στη συμπεριφορά του κοινού, σημείωσε πως «ο κόσμος είναι “κουμπωμένος”, φοβάται, περιμένει τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων, είναι νηφάλιος και επιδεικνύει ανοχή».  
Δήμος Καλαμάτας
Τα ίδια προβλήματα με τους άλλους συναδέλφους του αντιμετωπίζει και ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας. Όπως μας είπε, υπάρχει απροθυμία συμμετοχής σε διαγωνισμούς από προμηθευτές, οι οποίοι δεν ξέρουν αν θα πληρωθούν και πότε, επίσης αδυναμία προμήθειας μηχανημάτων, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να δημιουργηθούν προβλήματα στη διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού, καθώς θα πρέπει να προπληρωθούν εισιτήρια και γενικότερα άλλα έξοδα της διοργάνωσης.
Από την άλλη πλευρά, τα έσοδα του Δήμου είναι πενιχρά, δεδομένου ότι είναι ελάχιστοι όσοι προσέρχονται να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.
Δήμος Μεσσήνης
Σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη περιστολή κάθε λειτουργικής δαπάνης έχει προβεί ο Δήμος Μεσσήνης, έως ότου ομαλοποιηθεί η κατάσταση που επικρατεί με τη μη λειτουργία των τραπεζών, μας ανέφερε ο δήμαρχος Γ. Τσώνης, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και μείωσης της συμμετοχής του Δήμου σε εκδηλώσεις.
«Εκ των πραγμάτων, είμαστε υποχρεωμένοι να διασφαλίσουμε την καθημερινή βασική λειτουργία του Δήμου και αυτό προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις», υπογράμμισε και πρόσθεσε πως επικρατεί κλίμα αισιοδοξίας πως οι δυσκολίες θα ξεπεραστούν.
«Η κατάσταση δεν είναι τραγική, δεν έχουμε τσακωμούς, αλλά ανθρώπους που ελπίζουν, όπως και εγώ, ότι έστω και με δυσκολία, θα τον περάσουμε τον “κάβο”», είπε χαρακτηριστικά.      
Δήμος Οιχαλίας
Σωρεία ζητημάτων έχει προκαλέσει και στο Δήμο Οιχαλίας η αναστολή της λειτουργίας των τραπεζών, καθώς, όπως επισήμανε ο δήμαρχος Αριστ. Σταθόπουλος, «υπάρχει γενικώς μια δυσλειτουργία. Δεν πληρώνονται οι εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία, οι υποχρεώσεις στο taxisnet, τα χρηματικά εντάλματα και οι προμηθευτές και εργολάβοι του Δήμου δε θέλουν να λαμβάνουν επιταγές, αλλά “ζεστό χρήμα”».
«Η κατάσταση που επικρατεί», συνέχισε, «έχει επηρεάσει και τους διαγωνισμούς, καθώς είναι αδύνατη η έκδοση εγγυητικών επιστολών και άλλων απαραίτητων δικαιολογητικών για τη συμμετοχή τους σε αυτούς. Από την άλλη πλευρά, ο Δήμος δεν εισπράττει και είναι χαρακτηριστικό ότι την πρώτη εβδομάδα του μήνα, εισέρρευσαν στα ταμεία του μόλις 600 ευρώ».
Όσον αφορά στα καύσιμα, ο συνδυασμός της λελογισμένης κίνησης των οχημάτων του Δήμου και της κατανόησης που επιδεικνύει ο προμηθευτής τους, είναι η  αιτία που ο Δήμος Οιχαλίας δεν έχει αντιμετωπίσει πρόβλημα. Είναι άλλωστε, χαρακτηριστικό πως κυκλοφορούν μόνο τα απορριμματοφόρα και κάποια οχήματα για την αντιμετώπιση βλαβών.
Ωστόσο, ο κ. Σταθόπουλος επισήμανε πως θα πρέπει να αναζητηθεί και βρεθεί ένας τρόπος για την αποζημίωση του προμηθευτή, προκειμένου να βεβαιωθεί πως δε θα χάσει τα χρήματά του.     
Ο δήμαρχος Οιχαλίας ανέφερε, επίσης, πως ο κόσμος επιδεικνύει μια πρωτόγνωρη αυτοσυγκράτηση, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να βρεθεί λύση και να ξαναρχίσει η ρευστότητα χρήματος στην αγορά. «Αν δε βρεθεί λύση, θα ξεπεραστούν τα όρια υπομονής και τότε η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει από τον έλεγχο», κατέληξε.
Δήμος Πύλου - Νέστορος
Έντονη ήταν η αγωνία του δημάρχου Πύλου – Νέστορος, Δ. Καφαντάρη, ο οποίος μας πληροφόρησε πως έχει ζητήσει με εξώδικό του από την Τράπεζα της Ελλάδος την πληρωμή των χρημάτων που αναλογούν στο Δήμο και έχουν παρακρατηθεί. Πρόσθεσε πως οι εργολάβοι έχουν φύγει, ο τόπος είναι σκαμμένος και χάνονται έργα του ΕΣΠΑ, για τα οποία θα κληθούν να πληρώσουν οι Δήμοι τόκους υπερημερίας, αν δεν έχουν καταστεί λειτουργικά έως τις 31 Δεκεμβρίου, φέρνοντας ως παράδειγμα ότι αν δεν έχει λειτουργήσει ο βιολογικός της Μεθώνης (επέκταση του δικτύου αποχέτευσης), ο Δήμος θα πρέπει να καταβάλει 2 εκατ. ευρώ με τη μορφή τόκων υπερημερίας.
Ανακοίνωσε, δε, πως θα συγκαλέσει σε σύσκεψη τους επαγγελματίες της περιοχής σε μια προσπάθεια αναστροφής του αρνητικού κλίματος. Σύμφωνα με τα όσα είπε, κλείνουν ξενοδοχεία από τις ακυρώσεις κρατήσεων, κόσμος χάνει τη δουλειά του και εκείνο που απασχολεί την κοινή γνώμη είναι αν θα συνεχιστεί να καταβάλλεται και έως πότε το ΕΚΑΣ.
Όσον αφορά στα καύσιμα, ο προμηθευτής του Δήμου έχει την προσωπική εγγύηση του κ. Καφαντάρη πως δε θα ζημιωθεί, ενώ το χειρότερο από όσα μας περιέγραψε, είναι ότι ικανοποίησε αίτημα του διευθυντή του Κ.Υ. Πύλου για ανεφοδιασμό του ασθενοφόρου με καύσιμα για διακομιδή ασθενών…
Τέλος, όσον αφορά στον κόσμο, είπε πως περιμένει με αισιοδοξία και ελπίδα να σταματήσει όλη αυτή η κατάσταση και εξέφρασε την ευχή «μακάρι το “Όχι” να είναι τελικά “Ναι”».
Δήμος Τριφυλίας 
Εργολάβοι και προμηθευτές που είναι μειοδότες και ανάδοχοι έργων, εργασιών ή υπηρεσιών στο Δήμο Τριφυλίας, αρνούνται την υπογραφή συμβάσεων εξαιτίας των κλειστών τραπεζών και όσων συμβαίνουν τις δύο τελευταίες εβδομάδες στη χώρα και την οικονομία, αφού δεν είναι σίγουροι αν θα πάρουν, πότε και πώς τα χρήματά τους!
Αυτό έχει ως συνέπεια να έχουν «παγώσει» έργα, εργασίες, υπηρεσίες και προμήθειες στο Δήμο.
Από την άλλη, σε ό,τι αφορά την κίνηση οχημάτων και μηχανημάτων, ήδη από τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, έπειτα από αλλεπάλληλες επικοινωνίες, παρεμβάσεις και επαφές με το Ελεγκτικό Συνέδριο και τον Επίτροπο, επιλύθηκε το σοβαρό ζήτημα που είχε ανακύψει με την προμήθεια πετρελαιοειδών. Αυτή γίνεται με διαδικασία cash πληρωμής, μετά και τη σύμφωνη γνώμη του Επιτρόπου. Όπως τόνισε χθες στο «Θ» η αντιδήμαρχος Οικονομικών, Μαρία Πανουσιοπούλου, «οι μειοδότες αρνούνται την υπογραφή συμβάσεων και έχουν “παγώσει”, για την ώρα, έργα, εργασίες και υπηρεσίες που ήταν σε φάση υλοποίησης, ενώ ο Δήμος σχετικά με τα καύσιμα για την κίνηση οχημάτων και μηχανημάτων, μέρα παρά μέρα, προχωρά σε προμήθεια, με όσα μετρητά έχουμε διαθέσιμα. Γίνεται συντηρητική διαχείριση της κίνησης των οχημάτων και των μηχανημάτων. Κοιτάζουμε ν’ αντιμετωπίζουμε τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας, όπως η καθαριότητα με την αποκομιδή των απορριμμάτων και επείγουσες ανάγκες που μπορεί να προκύπτουν. Με συνετή διαχείριση, καθώς δε γνωρίζουμε πότε θα ανοίξουν οι τράπεζες και θα επέλθει ομαλοποίηση της κατάστασης».
Των Χάρη Χαραλαμπόπουλου,       Ηλία Γιαννόπουλου 
 ~
*** Επίσκεψη χθες Γερμανών δημοσιογράφων στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας επισκέφτηκαν χθες δημοσιογράφοι του γερμανικού τηλεοπτικού καναλιού ZDF, προκειμένου να ενημερωθούν για το ρόλο του Φορέα, τα πλεονεκτήματα της περιοχής και την κατάσταση που βιώνει η χώρα. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Δημήτρης Μανιάτης, τους ενημέρωσε αρχικά για το θεσμικό ρόλο του Φορέα ως σύμβουλος της Πολιτείας και ως εκπρόσωπος των παραγωγικών τάξεων. Στη συνέχεια ενημερώθηκαν για τον πρωτογενή τομέα, την τυποποίηση και τις εξαγωγές των παραδοσιακών κυρίως προϊόντων, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σήμερα οι τυποποιητές και εξαγωγείς λόγω της κατάστασης που επικρατεί, προσδοκώντας σε μια βιώσιμη συμφωνία με τους εταίρους. Επίσης, ο κ. Μανιάτης αναφέρθηκε στον εισερχόμενο τουρισμό, ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της οικονομίας, για το οποίο το Επιμελητήριο Μεσσηνίας ίδρυσε το «Γραφείο Υποδοχής Συνεδρίων, Επισκεπτών και Θεματικού Τουρισμού Μεσσηνίας (KCVB)», που δίνει τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε επενδυτή να πάρει άμεσα πληροφορίες για το Νομό Μεσσηνίας. Παράλληλα, προσέφερε στους δημοσιογράφους έντυπο πληροφοριακό υλικό της Μεσσηνίας που έχει επιμεληθεί το Γραφείο Υποδοχής. Επισημάνθηκε ακόμη η δυνατότητα πρόσβασης στην περιοχή με οποιοδήποτε μεταφορικό μέσο με υποδομές που ήδη υπάρχουν, όπως το αεροδρόμιο, το λιμάνι και το πολύ καλό οδικό δίκτυο από Αθήνα. Αναφορά έγινε και στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, το οποίο παρέχει σημαντικές υπηρεσίες και στους επισκέπτες τουρίστες, κάτι πολύ σημαντικό για την επιλογή της Μεσσηνίας ως τόπου διαμονής ή διακοπών. Τέλος, αναφέρθηκε στη θετική εικόνα που έχουν οι ξένοι επισκέπτες για τη χώρα και εξέφρασε την ελπίδα να καταλήξει σύντομα η Ελλάδα σε μια βιώσιμη συμφωνία με τους εταίρους της. - 
~
*** Kalamata:21, αποτελέσματα της ομάδας εργασίας «Πολιτιστικές Υποδομές»

Το Γραφείο Υποψηφιότητας Kalamata:21, στο πλαίσιο της δημιουργίας πολιτιστικής στρατηγικής της Καλαμάτας, οργάνωσε θεματικές ομάδες εργασίας, μέσω των οποίων δόθηκε η ευκαιρία στους πολίτες να εκφράσουν τις απόψεις τους και να συμβάλουν οι ίδιοι στον πολιτιστικό σχεδιασμό της πόλης τους. Το θέμα μίας από τις οκτώ ομάδες ήταν «Πολιτιστικές Υποδομές», με συντονιστή τον Αθανάσιο Τζώκα, αρχιτέκτονα μηχανικό. Η ομάδα αυτή οργανώνει ανοικτή παρουσίαση των αποτελεσμάτων αύριο, στις 21.00, στον πεζόδρομο Πανταζοπούλου (δίπλα από το Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο). Η παραπάνω δράση συντονίζεται από το Kalamata:21 και το συντονιστή της Ομάδας Εργασίας. - 
~
*** Ο καιρός αύριο στην Καλαμάτα 

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Πέμπτη 9/7/2015 προβλέπεται αίθριος. Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και κάποιες σποραδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Η υγρασία θα κυμανθεί από 25-80%. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα στραφούν σε ΒΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 μποφόρ και τις πρώτες βραδινές ώρες θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ. Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες θα βρίσκεται στο 9.4 (Πολύ Υψηλός). Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 2 (Μέση). Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το meteoclub.gr και το kalamata.meteoclub.gr/ - 
~
***
~
 ~   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4238 video.  -    Σταματης Σκουλικας                    
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2517 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2526   video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9281   βίντεο   .-
~ https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4438 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 475 / -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
~ https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.197  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                         
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   483 .-      

***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2015  :

~ Η  ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ  1930-1955-2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/05/1930-1955-2015.html .- 
~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Δευτέρα  01  Ιουνίου  2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-01-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS ,  Το αγιάζι της ενημέρωσης , Τρίτη  02  Ιουνίου  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-02-2015.html  .-
~ ARFARA   NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  03  Μαϊου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-03-2015.html .-    
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  24  Ιουνίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/06/24-2015.html .- 
~  ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Πέμπτη  25  Ιουνίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-25-2015.html .-
~ Το  αγιάζι της  ενημέρωσης  Πέμπτη  25- 06 -2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/06/25-06-2015.html .- 
~ARFARA   NEWS  , Το αγιάζι της  ενημέρωσης ., Παρασκευή  26  Ιουνίου  2015 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-26-2015.html .-  
~ ARFARA   NEWS  ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Σάββατο  27  Ιουνίου   2015   : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-27-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι της ενημέρωσης  .,  Δευτέρα  29  Ιουνίου  2015  :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-29-2015.html  .- 
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Δευτέρα  29  Ιουνίου 2015  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2015/06/29-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , 30   Ιουνίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-30-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   30  Ιουνίου  2015 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/06/30-2015.html .- 
~ ARFARA   NEWS   , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  01  Ιουλίου  2015: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-01-2015.html .-  ~
  ~***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΛΙΟΥ  2015  :                  
~  ARFARA   NEWS   , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  01  Ιουλίου  2015: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-01-2015.html .-
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Τετάρτη  01  Ιουλίου  2015   :
http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/07/01-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι της  ενημέρωσης ,  Πέμπτη  02  Ιουλίου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-02-2015.html .-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  02  Ιουλίου  2015 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/07/02-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Παρασκευή  03 Ιουλίου  2015   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-03-2015.html .-               
~  Το  αγιάζι   της  ενημέρωσης  Παρασκευή  03  Ιουλίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/07/03-2015.html .-
~ARFARA   NEWS , Το  αγιάζι της  ενημέρωσης , Σάββατο  05  Ιουλίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-05-2015.html .-
Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  04  Ιούλιος  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/07/04-2015.html .- 
~ ARFARA   NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Κυριακή 05  Ιουλίου 2015 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-05-2015.html .-
~ Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης   Κυριακή Δημοψηφίσματος 05  Ιουλίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/07/05-2015.html .-
ARFARA  NEWS  ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Δευτέρα  06  Ιουλίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-06-2015.html .-
~Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  06  Ιουλίου   2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/07/06-2015.html .-
~ARFARA   NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τρίτη 07  Ιουλίου  2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-07-2015.html .-
 ~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  07  Ιουλίου  2015  : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/07/07-2015.html .- 
~ ARFARA   NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  08  Ιουλίου  2015 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-08-2015.html .-

~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  08  Ιουλίου  2015 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/07/08-2015.html .-
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου