Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

ARFARA NEWS Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  19  Ιουνίου  2015  :
~

~

~

~
** 19 Ιουνίου
Αποστόλου Ιούδα (Θαδδαίου ή Λεββαίου) εκ των 12 και Ιούδα Αποστόλου του θεαδέλφου. Ιερομάρτυρος Ασύγκριτου. Μάρτυρος Ζωσίμου († β΄αι.). Οσίων Παϊσίου του Μεγάλου (1) και Ζήνωνος.
(1) Ο όσιος Παΐσιος, γεννήθηκε το 300 στην Αίγυπτο και καταγόταν από πλούσιους και πολύ ευσεβείς γονείς. Ήταν δε ο μικρότερος από τα επτά αδέλφια του. Σε μικρή ηλικία, έμεινε ορφανός από πατέρα αλλά η ενάρετη και στοργική μητέρα του τον ανέθρεψε με τα διδάγματα του Ευαγγελίου. Όταν ενηλικιώθηκε, ο Παΐσιος πήγε στην έρημο κοντά στον περίφημο για την αρετή, την άσκηση και την σοφία του αββά Παμβώ. Με οδηγό τον έμπειρο και χαρισματικό αυτό πνευματικό, ο Παΐσιος αναχώρησε για το δυτικό μέρος της ερήμου, όπου πλήθος ανθρώπων συνέρεε καθημερινά για να ακούσουν τη συμβουλή του και λόγια πνευματικά και ψυχωφελή. Πολλοί κατόρθωσαν από τις παραινέσεις του να βρουν το δρόμο της σωτηρίας. Όταν έφθασε σε πολλή μεγάλη ηλικία, πολλοί αδελφοί του παρεκάλεσαν ν` αφήσει την έρημο και να κατεβεί στην κοντινότερη πόλη για να ωφεληθούν και άλλοι άνθρωποι από τούς αγίους και ψυχοσωτηρίους λόγους του. Ο όσιος συγκατένευσε και πήγε στην πόλη, δίδοντας την ευκαιρία σε πολλούς να γνωρίσουν το δρόμο της σωτηρίας. Εκοιμήθη ειρηνικά και τον έθαψαν στην έρημο όπου ασκήτευσε. Μετά από χρόνια ο ασκητής Ισίδωρος έκανε την ανακομιδή των σεπτών του και χαριτόβρυτων λειψάνων του και τα μετέφερε στην Πισιδία, και τα εναπόθεσε στο εκεί Μοναστήρι του.
~   19/06  Απολυτίκιο Αγ. Αποστόλου Ιούδα του Θαδδαίου - 19 ΙΟΥΝΙΟΥ : https://youtu.be/BUjuht_-F68?list=PLB23495D1F3331491 ,

~
***   Βαρουφάκης: Αν η πρότασή μας γίνει δεκτή, θα θέσει τέλος στο δράμα  Δηλώσεις μετά το Eurogroup


Ο έλληνας υπουργός Οικονομικών Γ.Βαρουφάκης ανέφερε, μετά το Eurogroup που κατέληξε χωρίς συμφωνία, πως «εάν η πρότασή μας γίνει δεκτή, θα θέσει τέλος στο δράμα». Ο Γ.Βαρουφάκης ανέφερε ότι η ελληνική αντιπροσωπεία έστειλε «ισχυρό μήνυμα, παρουσιάζοντας ολοκληρωμένη πρόταση» και τόνισε ότι «είναι η στιγμή οι ευρωπαίοι ηγέτες να βρουν λύση, όπως περιμένουν οι πολίτες».
«Βρισκόμαστε επικίνδυνα κοντά σε νοοτροπία που αποδέχεται ένα ατύχημα» σημείωσε, λέγοντας πως «αποδείχθηκε ότι στο Eurogroup δεν μπορούν να γίνουν σοβαρές συζητήσεις».
Περιγράφοντας επιγραμματικά την πρόταση που παρουσίασε, ο Γ.Βαρουφάκης ανέφερε ότι βασίζεται σε τρεις άξονες: ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων που περιλαμβάνει παρεμβάσεις πέρα από αυτές που έχουν συζητηθεί σε επίπεδο Brussels Group, μέτρα για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού και πρόταση αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.
Ο συνδυασμός των τριών, σύμφωνα με τον υπουργό, θα φέρει την τελική επίλυση της κρίσης, με την Ελλάδα να μην χρειάζεται μετά το τέλος του προγράμματος περαιτέρω δανεισμό καθώς θα έχει στη διάθεσή της τα απαραίτητα εργαλεία που θα διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του χρέους και την επιστροφή στις αγορές καθώς και θα αποκλείουν το ενδεχόμενο νέου εκτροχιασμού των δημοσίων οικονομικών της.
«Εξηγήσαμε ότι οι δύο πλευρές έχουν έρθει αρκετά κοντά, τουλάχιστον όσον αφορά τα δημοσιονομικά. Οι δικές μας συμβιβαστικές προτάσεις μάς έφεραν 0,5% του ΑΕΠ κοντά στη θέση των δανειστών. Αυτό το μισό τοις εκατό δεν δικαιολογεί τη διακοπή», ανέφερε.
«Ο πραγματικός λόγος που οι διαπραγματεύσεις διεκόπησαν είναι ότι οι εκπρόσωποι των θεσμών δεν είχαν εντολή να διαπραγματευτούν περαιτέρω ώστε να καλυφθεί αυτό το δημοσιονομικό κενό και σε καμία περίπτωση να διαπραγματευτούν για τις προτάσεις μας για το χρέος» συνέχισε.
«Δυστυχώς, η προεδρία του Εurogroup επέλεξε να επικεντρωθεί στις αδυναμίας της ελληνικής πλευράς, κι όχι όλων των πλευρών, όπως ανέφερε στο άρθρο του ο Ολιβιέ Μπλανσάρ» του ΔΝΤ, ανέφερε ο Γ.Βαρουφάκης.
«Δεν είναι στιγμή απόδοσης ευθυνών, αλλά ώρα οι ευρωπαίοι ηγέτες να βρουν λύσεις, όπως περιμένουν οι Ευρωπαίοι πολίτες» τόνισε ο έλληνας ΥΠΟΙΚ. «Αυτό οπου χρειάζεται η οικονομία είναι βαθιές μεταρρυθμίσεις, κι αυτό είναι που παρουσιάσαμε» είπε.
«Κάλεσα τους ομολόγους μου να δώσουν έμφαση στη διαφορά μεταξύ μεταρρυθμίσεων που χτυπούν παθογένειες και στις περικοπές», τόνισε. «Η αύξηση του ΦΠΑ δεν είναι μεταρρύθμιση, η ενίσχυση της εισπραξιμότητας του ΦΠΑ είναι μεταρρύθμιση» είπε ενδεικτικά.
«Στο Eurogroup δεν μπορεί να γίνει σοβαρή συζήτηση»
Ο Γ.Βαρουφάκης παρουσίασε την πρόταση που υπέβαλε για «δημοσιονομικό φρένο», τάχθηκε εναντίον ελέγχων κεφαλαίου και απέφυγε να κάνει εικασίες για την περίπτωση αποτυχίας εξεύρεσης λύσης.
«Προτείναμε η παρακολούθηση του προϋπολογισμού να γίνεται σε εβδομαδιαία βάση, ανεξάρτητα από την κυβέρνηση, με αυτοματοποιημένο σύστημα που θα προβλέπει οριζόντια μείωση των δαπανών όταν εκτροχιάζεται ο προϋπολογισμός και παρουσιάζει πρωτογενές έλλειμμα» είπε.
Όσον αφορά το χρέος, είπε, η Αθήνα πρότεινε «μεταφορά του χρέους 27 δισ. προς ΕΚΤ στον ESM με δημιουργία νέου παθητικού, δανείου αν θέλετε, χωρίς όμως η Ελλάδα να δανειστεί ούτε ένα ευρώ, χρησιμοποιώντας ως κοινό conditionality, συνθήκη, το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που σας ανέλυσα, που θα γίνει η βάση κλεισίματος του σημερινού προγράμματος και της μετάβασης στη νέα εποχή».
«Διαισθανόμενη πλήρως την ιστορική βαρύτητα της στιγμής, η ελληνική κυβέρνηση κάλεσε τους ευρωπαίους εταίρους να προβούμε γρήγορα σε συζήτηση ακόμη και σε επίπεδο αρχηγών κρατών. Ο χρόνος δεν είναι πολύς αλλά είναι αρκετός ώστε να επιτευχθεί τέτοια επωφελής συμφωνία που θα έθετε την ελληνική κρίση εκτός πρωτοσέλιδων και θα ενέπνεε εμπιστοσύνη στους πολίτες της Ευρώπης» κατέληξε.
Η πρόταση δημοσιονομικού «φρένου», είπε, ήταν σημάδι «καλής θέλησης» για την πρόθεση για μεταρρυθμίσεις.
Η άρνηση συζήτησης της πρότασης αυτής, συνέχισε, «απέδειξε ότι το Eurogroup δεν είναι χώρος που μπορεί να γίνει σοβαρή συζήτηση», όπως μεταδίδει το Reuters.
Ο έλληνας ΥΠΟΙΚ χαρακτήρισε επίσης παράδοξο τον αποκλεισμό της Ελλάδας από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ ενώ, όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο Grexit, απάντησε ότι «δεν θέλω καν να το συλλογίζομαι». «Η ευθύνη μας ως Ευρωπαίοι είναι να μην συζητούμε την αποτυχία αυτή την στιγμή» τόνισε.
Απέφυγε να κάνει εκτιμήσεις για το τι θα συνέβαινε «εάν η Ευρώπη αποτύχει να συμφωνήσει σε αμοιβαία επωφελή λύση» ενώ όταν ρωτήθηκε για περιορισμούς κεφαλαίων, τους χαρακτήρισε το «ακριβές αντίθετο της νομισματικής ένωσης».
Ο Γ.Βαρουφάκης διέψευσε κατηγορηματικά την αναφορά του Reuters περί ανησυχίας της ΕΚΤ για τις ελληνικές τράπεζες.

Newsroom ΔΟΛ
~
**  Σύνοδος Κορυφής της Ευρωζώνης για την Ελλάδα τη Δευτέρα
«Τελευταία ευκαιρία»Σύνοδος Κορυφής της Ευρωζώνης για την Ελλάδα τη Δευτέρα 
- Δεδομένου του αποτελέσματος του Eurogroup, η Ελλάδα πρέπει επειγοντώς στο ανώτατοο πολιτικό επίπεδο, ανέφεραν οι αξιωματούχοι       ~ Έκτακτη συνάντηση των αρχηγών των κυβερνήσεων των χωρών της Ευρωζώνης θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, μετά το αδιέξοδο στο Eurogroup για το ελληνικό ζήτημα.
- «Αποφάσισα να συγκαλέσω Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης την Δευτέρα 22α Ιουνίου στις 19:00. Είναι η ώρα να συζητήσουμε κατεπειγόντως για την κατάσταση της Ελλάδας στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο», ανέφερε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup.
- «Δεδομένου του αποτελέσματος του Eurogroup, είναι ώρα να συζητηθεί επειγόντως η κατάσταση με την Ελλάδα στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο» είχαν αναφέρει νωρίτερα αξιωματούχοι στο Reuters.
- Διπλωμάτης από τη γαλλική πλευρά που επικαλείται το ίδιο πρακτορείο ανέφερε πως μέχρι τότε πρέπει να έχει οριστικοποιηθεί συμφωνία, ώστε να υποβληθεί στους ηγέτες.
- «Το επόμενο τριήμερο πρέπει να χρησιμοποιηθεί για να οριστικοποιηθεί συμφωνία και να υποβληθεί στη συνάντηση, η κατάσταση δείχνει πως τώρα είναι η ώρα να βρεθεί συμφωνία» ανέφερε ο αξιωματούχος.
~
**  Παγκόσμιο ενδιαφέρον για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας          
     
89 ομάδες, 205 παραστάσεις, 62 πρώτες παρουσιάσεις στην Ελλάδα, 21 χρόνια και το Φεστιβάλ Καλαμάτας γιορτάζει την ενηλικίωσή του.
Το Φεστιβάλ Καλαμάτας είναι ο πρώτος και μοναδικός θεσμός που παρουσίασε το σύγχρονο χορό και όχι ως κομμάτι της αθηναϊκής πολιτιστικής ζωής. Με επιχορήγηση 400.000 ευρώ, από τα οποία η μερίδα του λέοντος πηγαίνει στην κάλυψη της υλικοτεχνικής υποδομής του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας και όχι στις παραγωγές, η Βίκυ Μαραγκοπούλου, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου παρουσίασής του, τόνισε ότι η μεγαλύτερη δυσκολία σήμερα είναι να κάνει ένα μικρό παρά ένα μεγάλο φεστιβάλ.
Σε κάθε περίπτωση το έντονο ενδιαφέρον του Τύπου, όχι μόνο του τοπικού και αθηναϊκού, αλλά και του διεθνούς, συγκεντρώνει το 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, που θα πραγματοποιηθεί από τις 17 έως τις 24 Ιουλίου. Χαρακτηριστική ήταν, μάλιστα, η έντονη παρουσία δημοσιογράφων στον «Ιανό», στην Αθήνα, κατά τη συνέντευξη Τύπου για το Φεστιβάλ, τη Δευτέρα 15 Ιουνίου.
Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα τα τελευταία χρόνια δε θα ήταν δυνατό να μην έχουν επηρεάσει και το Φεστιβάλ Χορού. Ωστόσο, αυτό επιδιώκει πάντα στο πλαίσιο των οικονομικών του δυνατοτήτων να διατηρεί το υψηλό καλλιτεχνικό του επίπεδο, να φέρνει σε επικοινωνία το κοινό με τις τελευταίες εξελίξεις του σύγχρονου χορού, αλλά και να διαμορφώνει μια σαφή πρόταση σε σχέση με τους πιο σύγχρονους προβληματισμούς της παγκόσμιας κοινότητας του χορού, γι’ αυτό και συγκεντρώνει τα φώτα της δημοσιότητας.
Χαρακτηριστικά δημοσιεύματα υπήρξαν  στις ιστοσελίδες: euronews, alphatv.gr, lifo.gr, dancepress, huggingtonpost greece, independent.gr, theatromania, tospirto, iefimerida, in.gr, jazzbluesrock.gr, monopoli.gr, newsbeast.gr, newsbomb.gr, nooz.gr, xnews.gr, star.tv.
Παράλληλα, εκτενή ρεπορτάζ υπήρχαν στις αθηναϊκές εφημερίδες: Αυγή, Ημερησία, Έθνος, Ελεύθερος Τύπος, Εφημερίδα των Συντακτών, Δημοκρατία, Καθημερινή, Τα Νέα. 
~
~**  Έλληνας παραγωγός ελαιολάδου, ο πιο φτωχός

Το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας (IOC) έδωσε στη δημοσιότητα τις τιμές παραγωγού του έξτρα παρθένου για το α΄ εξάμηνο της εφετινής ελαιοκομικής περιόδου 2014/15. Σύμφωνα με αυτές, στην 1η θέση βρίσκεται η Ιταλία με 5,83 ευρώ/κιλό (τέλη Μαΐου 2015). Λογικό αν σκεφθούμε ότι εφέτος η Ιταλία πέρασε μια καταστροφική χρονιά μειωμένης εσοδείας και με πολλά ποιοτικά προβλήματα. Στην 2η θέση βρίσκεται η Ισπανία με 3,61-3,56 ευρώ/κιλό (τέλη Μαΐου), επιβεβαιώνοντας ότι αυτή ρυθμίζει την παγκόσμια αγορά. Η μεγάλη έκπληξη είναι η Τυνησία, η οποία βρίσκεται στην 3η θέση με 3,43 ευρώ/κιλό. Ότι είχε μια παραγωγή ρεκόρ περί τους 300 χιλιάδες τόνους κι ωστόσο διατηρεί αυτές τις υψηλές τιμές, πιστοποιεί ότι είναι μια σοβαρή χώρα με αποτελεσματική ελαϊκή πολιτική υπέρ του προϊόντος και των παραγωγών του. Η δυσάρεστη έκπληξη είναι η Ελλάδα στην 4η θέση με τις χαμηλότερες τιμές 3,09 ευρώ/κιλό. Αν αναλογιστούμε ότι έχει το υψηλότερο κόστος παραγωγού και (υποτίθεται) την καλύτερη ποιότητα, τότε ο ελαϊκός τομέας έχει υποχωρήσει σε επίπεδο... εθνικής ποδοσφαίρου. Ωστόσο, η αισιοδοξία πεθαίνει τελευταία, κάποιοι συνεχώς γράφουν ότι οι τιμές στην Ελλάδα ανέβηκαν, ότι ανεβαίνουν, ότι εκτοξεύονται, ότι θα ξεπεράσουν τα 5 ευρώ. Καμαρώνουν, επίσης, και διατυμπανίζουν το γεγονός ότι εφέτος οι "εξαγωγές" (στην πραγματικότητα οι ενδοκοινοτικές συναλλαγές) χύμα στην Ιταλία γνώρισαν μια τεράστια άνοδο. Λογικό και αναπόφευκτο, αφού η Ιταλία εφέτος δεν είχε λάδι ούτε να βάλει στη σαλάτα της, όπως ακριβώς είχε συμβεί πέρυσι (2013/2014) στην Ελλάδα. Άρα, προς τι οι πανηγυρισμοί αντί για βαθιά περισυλλογή; Ήδη το "εθνικό μας προϊόν" έχει υποβιβαστεί "στη Β' Εθνική" (με ποδοσφαιρική ορολογία), αλλά δυστυχώς δεν θέλουμε να το καταλάβουμε. Πηγή: Βασίλης Ζαμπούνης, www.olivenews.gr .  - 
~
**  Συνεργασία Περιφέρειας – Δήμου Μεσσήνης για τουρισμό, πρόταση Μπούζα για Τρίοδο           
     
Τη συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με το Δήμο Μεσσήνης για προώθηση δράσεων του τουριστικού τομέα, αλλά και σε διευρυμένο επίπεδο με γνώμονα την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, αποφάσισαν χθες, κατά τη διάρκεια συνάντησης εργασίας, ο δήμαρχος Μεσσήνης Γ. Τσώνης και η περιφερειακή σύμβουλος, εντεταλμένη για τον τουρισμό στη Μεσσηνία, Αντωνία Μπούζα - Κωνσταντέλου.
Κατά τη συνάντηση, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, έγινε εκτεταμένη αναφορά στα υπό διαμόρφωση αλλά και εξελισσόμενα αναπτυξιακά έργα της περιοχής. Και οι δύο πλευρές χαρακτήρισαν τη συνάντηση εξόχως εποικοδομητική, σημαντική και ουσιαστική και δεσμεύτηκαν για άμεση και διαρκή συνεργασία.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την έναρξη της τουριστικής περιόδου και συζητήθηκαν γενικά θέματα τουριστικού ενδιαφέροντος, αλλά και εξειδικευμένες προτάσεις αναφορικά με σχεδιασμό και δράσεις για την ανάπτυξη του Δήμου Μεσσήνης.
Στο περιθώριο της συνάντησης η κα Μπούζα-Κωνσταντέλου κατέθεσε στο δήμαρχο Μεσσήνης την πρότασή της αναφορικά με την αξιοποίηση του αεροδρομίου Τριόδου στην κατεύθυνση ενός αεροδρομίου Γενικής Αεροπορίας, που μαζί με το Ελληνικό Τμήμα της Α.Ο.Ρ.Α. Hellas να καταστεί, μέσω διεθνών διαδικασιών πιστοποίησης, Κέντρο της Γενικής Αεροπορίας και της Διεθνούς A.O.P.A.
Ο κ. Τσώνης αντιμετώπισε κατ’ αρχήν θετικά την  πρόταση, την οποία, όπως είπε, θα θέσει υπόψη του Δημοτικού Συμβουλίου για περαιτέρω αξιολόγηση.
 
~
** 8η Χορωδιακή Συνάντηση το Σάββατο στο Κάστρο
Την 8η Χορωδιακή Συνάντηση με τη συμμετοχή δύο χορωδιών, του Καλλιτεχνικού Συλλόγου Καρδίτσας «Ο Αρίων» και της «Ευρίπειου» Χορωδίας Χαλκίδας, διοργανώνει η Ένωση Φίλων Μουσικής Καλαμάτας «ΑΡΜΟΝΙΑ» το προσεχές Σάββατο, 20 Ιουνίου, στο αμφιθέατρο του Κάστρου Καλαμάτας. Το πρώτο μέρος του προγράμματος θα καλύψουν οι φιλοξενούμενες χορωδίες με τραγούδια γνωστών συνθετών, ενώ το δεύτερο η οικοδέσποινα χορωδία «ΑΡΜΟΝΙΑ» και θα είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στο συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη για τα 90χρονά του. Συνδιοργανωτές στην παραπάνω εκδήλωση είναι η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, ο Δήμος Καλαμάτας και η Κοινωφελής Επιχείρηση «Φάρις». - 
~
**  «Φαιδρότητες» η επίθεση Κατσίβελα στον Μάκαρη
Φυσικό επακόλουθο των δηλώσεων του δημάρχου Τριφυλίας, Παναγιώτη Κατσίβελα, εναντίον του προέδρου του Συλλόγου Ειδικευμένων Γιατρών ΕΣΥ Νομού Μεσσηνίας, Μανώλη Μάκαρη, ήταν μια σειρά αντιδράσεων από τον ιατρικό κόσμο της χώρας. Το θέμα είναι ότι, αντί ο δήμαρχος να... ευχαριστεί τον κ. Μάκαρη που δημοσιοποιεί σε κάθε ευκαιρία τα προβλήματα του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, έτσι ώστε να υπάρξει κάποια κινητοποίηση από βουλευτές ή το αρμόδιο υπουργείο, τον κατηγορεί ότι με όσα καταθέτει δημόσια "θέλει να κλείσει το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας"! Πραγματικά, πρόκειται περί πρωτότυπης σκέψης. Το θέμα απασχόλησε και την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, η οποία με κείμενο που υπογράφει ο πρόεδρός της, Δημήτρης Βαρνάβας, κατηγορεί το σημερινό δήμαρχο Τριφυλίας για τις δηλώσεις του, υπενθυμίζοντας και τις ευθύνες του, όταν διετέλεσε διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Συγκεκριμένα, στην επιστολή αναφέρονται τα εξής: "Ο κ. Κατσίβελας διετέλεσε διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, αξιοποιώντας το ρόλο του εξ απορρήτων του κ. Σαμαρά. Η θητεία του συνέπεσε με την εποχή που η συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ έβαζε λουκέτο σε νοσοκομεία, για τα οποία προφανώς ο κ. Κατσίβελας δεν είχε καμία αντίρρηση. Η θητεία στη θέση του διοικητή Υγειονομικής Περιφέρειας, παρότι υπήρξε θλιβερή, εντούτοις αποτέλεσε εφαλτήριο για τον κ. Κατσίβελα, ώστε να διεκδικήσει και να καταλάβει το Δήμο Τριφυλίας. Τώρα, από τη θέση του δημάρχου, ο κ. Κατσίβελας εγκαλεί την Ένωση Γιατρών Μεσσηνίας και τον πρόεδρό της κ. Μάκαρη, ότι τάχα θέλουν να βάλουν λουκέτο στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Καλό θα είναι να πάψει τις φαιδρότητες ο κ. Κατσίβελας. Οι Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών έχουν καταθέσει αναλυτικές και τεκμηριωμένες προτάσεις στην ΟΕΝΓΕ, η οποία με τη σειρά της τις μετέφερε στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να στελεχωθούν τα νοσοκομεία της χώρας, ώστε να μπορέσουν να μείνουν ανοιχτά, μετά τη μνημονιακή λαίλαπα των τελευταίων τεσσάρων ετών. Το ίδιο έχει πράξει ασφαλώς και η Ένωση Γιατρών Μεσσηνίας, με προτάσεις που αφορούν στα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας. Αντί, λοιπόν, ο κ. Κατσίβελας να εγκαλεί τον πρόεδρο της Ένωσης Γιατρών κ. Μάκαρη, καλό θα είναι να οικτίρει τον εαυτό του που συνέπραξε, προκειμένου να φτάσει το νοσοκομείο της περιοχής του στη σημερινή θλιβερή κατάσταση». Του Αντώνη Πετρόγιαννη - 
~  
**  «Μάλλιασε η γλώσσα του» και δικαιώθηκε          
     
Το γράψαμε και χθες στο σχετικό ρεπορτάζ της Οικονομικής Επιτροπής. Είχε «μαλλιάσει η γλώσσα» του επικεφαλής του συνδυασμού «Αλλαγή για το Δήμο Καλαμάτας», Θόδωρου Μπρεδήμα, να διαμαρτύρεται που δε μοιράζεται συσσίτιο στους άπορους τα Σαββατοκύριακα. Η Δημοτική Αρχή σιωπούσε στις διαμαρτυρίες ή υποστήριζε ότι δε γινόταν.
Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής έτυχε να παρευρίσκεται ο Δημήτρης Βεργόπουλος, αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και υπεύθυνος της επιτροπής εθελοντών του Δήμου.
Ο Δημήτρης Βεργόπουλος, λοιπόν, δήλωσε ότι δε γνώριζε ότι υπάρχει αυτό το πρόβλημα, το οποίο είπε ότι μπορεί να λυθεί από την επιτροπή εθελοντών άμεσα. Τόσο απλά...   Α.Π. 
 
~
**  Γιόγκα και Χριστιανισμός 
Μια σημαντική ανακοίνωση εκδόθηκε προχθές από την Ιερά Σύνοδο, αν θυμάμαι καλά, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γιόγκα, που θα γιορταστεί στις 21, νομίζω, Ιουνίου. Μέσα στην ανακοίνωση, προτείνεται όπως οι χριστιανοί απέχουν από τη γιόγκα, καθώς δεν είναι γυμναστική, αλλά εντάσσεται στη βουδιστική θεωρία και φιλοσοφία. Ομολογώ ότι δεν καλοκατάλαβα την έννοια της ανακοίνωσης. Φοβάται η Σύνοδος ότι θα χάσει μέλη από το ποίμνιο, που θα τα προσελκύσει ο βουδισμός; Με την ίδια λογική, γιατί δεν είδαμε ανακοινώσεις για το καράτε, το ζιου ζίτσου, το κουνγκ φου και άλλες ανατολικές πολεμικές τέχνες; Δηλαδή, όποιος κάνει γιόγκα, πρέπει ντε και καλά να ασπαστεί το βουδιστικό τρόπο κοσμοθεωρίας; Τέλος πάντων. Εκτιμώ ότι οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι για να ασχολούμαστε με τέτοια θέματα, που στα μάτια απλών ανθρώπων φαντάζουν παράλογα. Χ.Χ. - 
~
** Ο καιρός στην Καλαμάτα την Παρασκευή         
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Παρασκευή 19/6/2015 προβλέπεται άστατος. Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα, ενώ τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Τις πρωινές και πρώτες μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και σποραδικές νεφώσεις. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα και υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Επίσης υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα εκδήλωσης μπόρας σύντομης διάρκειας (όμβρου) ή καταιγίδας. Τις βραδινές ώρες θα επικρατήσουν σποραδικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 21 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-90%. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα στραφούν σε Δ-ΝΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ, το απόγευμα θα στραφούν σε ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ. Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες και μόνο κατά το διάστημα που ο ουρανός δεν θα είναι νεφοσκεπής, θα βρίσκεται στο 8.6 (Πολύ Υψηλός). Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 1 (Χαμηλή). Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το meteoclub.gr και το kalamata.meteoclub.gr/ -
~
** Ομιλία Τσίπρα σε επιχειρηματίες- Συνάντηση με Μίλερ στην Αγ. Πετρούπολη- Τη Παρασκευή συνάντηση με Πούτιν
tsipras petrupoli
-  Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε Έλληνες επιχειρηματίες που συμμετέχουν στο 19ο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης ανέφερε «Σε μια δύσκολη περίοδο οι Έλληνες επιχειρηματίες μπορεί να γίνουν πρωτοπόροι στην ανακάλυψη νέων οριζόντων. Εσείς να μας τραβάτε από το μανίκι» είπε χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός επεσήμανε στους Έλληνες επιχειρηματίες «Πρέπει να απεγκλωβιστούμε από τη ρουτίνα της καθημερινότητας και να ανοιχτούμε σε νέους ορίζοντες, παρά το γεγονός ότι η οικονομική κρίση διαρκεί πέντε χρόνια και τις σκληρές διαπραγματεύσεις που κάνουμε τους τελευταίους τέσσερις μήνες. Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια δύσκολη καμπή και για να την ξεπεράσει πρέπει να πάρει διαζύγιο με τις παθογένειες του παρελθόντος». «Το ελληνικό δαιμόνιο κατάφερε να μεγαλουργήσει όταν έφυγε από τα στερεότυπα» είπε ο κος Τσίπρας και κάλεσε τους επιχειρηματίες να ψάξουν και να "ανοιχτούν" στο" νέο κόσμο που αναπτύσσεται ταχύτατα γύρω μας" αναφερόμενος στις ανερχόμενες οικονομίες. «Η Ελλάδα μπορεί να γίνει γέφυρα ανάμεσα στον παραδοσιακό κόσμο και τις αναδυόμενες νέες οικονομίες» σημείωσε ο Πρωθυπουργός.
Κατά τη πρώτη μέρα της παραμονής του στην Αγία Πετρούπολη, ο πρωθυπουργός με τη συνοδεία του Παναγιώτη Λαφαζάνη συναντήθηκε με τον της Gazprom Αλεξέι Μίλερ και είχα συζήτηση για ενεργειακά θέματα.
 Συνάντηση και με στελέχη της αναπτυξιακής τράπεζας των BRICS είχε ο πρωθυπουργός και αναφέρθηκε το ενδιαφέρον της Ελληνικής πλευράς για συνεργασία με την νέα τράπεζα.
 Ο εκπρόσωπος Τύπου του ρώσου ηγέτη Ντμίτρι Πεσκόφ ανακοίνωσε πως τη Παρασκευή ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο Πούτιν στο περιθώριο του  Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ.
~
** Επιτροπή Αλήθειας: Απεχθές και μη βιώσιμο το χρέος- Τι έδειξαν τα προκαταρτικά αποτελέσματα
epitropi gia xreos
"...το χρέος που επισείεται σε βάρος του ελληνικού λαού είναι παράνομο, μη νόμιμο, απεχθές, επονείδιστο και μη βιώσιμο. Είναι ιδιαίτερης σημασίας συμπέρασμα ότι υπάρχουν σοβαρά επιχειρήματα αμφισβήτησης της νομιμότητάς του, απονομιμοποίησης και εντεύθεν αναστολής αποπληρωμής χρέους" ανέφερε η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των αποτελεσμάτων των ερευνών της Επιτροπής Αλήθειας Δημόσιου Χρέους σε συνέντευξη Τύπου στο Εντευκτήριο της Βουλής.
Η κ. Κωνσταντοπούλου, τόνισε "Αυτοί που επισπεύδουν την αποπληρωμή του χρέους πάση θυσία πρέπει να απαντήσουν αν αυτό πρέπει να γίνει παραβιάζοντας τους κανονισμούς" και σημείωσε πως πρέπει να διερευνηθεί ο ρόλος της Κριστίν Λαγκάρντ και του Ζαν Κλοντ Τρισέ για τα συμφέροντα που εξυπηρέτησαν όπως κατήγγειλε ο κ Ρουμελιώτης.
Η πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στη συνέχεια της έρευνας για το χρέος και στη συγκέντρωση στοιχείων απο φορείς και οργανισμούς και βαθύτερη έρευνα στη Τράπεζα της Ελλάδος.
Μετά θα ακολουθήσει λογιστικός έλεγχος και διεθνής εκστρατεία για την αφύπνηση της κοινής γνώμης που θα ηγηθεί η Σοφία Σακοράφα.
 Ο επιστημονικός σύμβουλος της Επιτροπής, Ερίκ Τουσέν πήρε το λόγο και ανέφερε ότι τα πρώτα αυτά ευρήματα της επιτροπής μπορούν να στηρίξουν την Ελληνική πλευρά στη δύκολη διαπραγμάτευση τόνισε χαρακτηριστικά "Το κακό που έγινε είναι τόσο μεγάλο ώστε το ελληνικό κράτος μπορεί να αναστείλει την αποπληρωμή του χρέους"
 "Οι Ευρωπαίοι πολίτες δεν αποφάσισαν να δανείσουν την Ελλάδα εκείνοι. Αποφάσισαν οι κυβερνήσεις των χωρών να βοηθήσουν τις ιδιωτικές τράπεζες των χωρών τους", είπε ο κ Τουσέν και στάθηκε στο ότι τα όσα χρήματα δόθηκαν , δεν κατέληξαν σε κάποιο "ελληνικο θησαυροφυλάκιο", αλλά ούτε και στο ταμείο της Ελλάδας αλλά ένα μεγάλο μέρος δόθηκε σε λογαριασμό της ΕΚΤ και επεσήμανε ότι δεν έπρεπε να χρησιμοποιηθεί δημόσιο χρήμα για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.
Στη συνέχεια, ο επιστημονικός σύμβουλος της Επιτροπής καταφέρθηκε εναντίον του ΤΑΙΠΕΔ που όπως είπε δημιουργήθηκε για να ιδιωτικοποιήσει τα πάντα στην Ελλάδα.
Η καθηγήτρια, Μαρία Λουτσία Φατορέλι έκανε λόγο για μεγάλη απάτη εις βάρος των Ελλήνων αφού οι παρανομίες έγιναν στη πραγματικότητα για να σωθούν οι τράπεζες με το πρόσχημα της σωτηρίας του Ελληνικού λαού.
O καθηγητής του συνταγματικού Δικαίου Γιώργος Κασιμάτης τόνισε ότι "παύση πληρωμής ενός παράνομου χρέους δεν συνιστά χρεοκοπία".
Μετά τις τοποθετήσεις και των υπολοίπων της Επιτροπής, η κα Κωνσταντοπούλου καταφέρθηκε εναντίων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης για διαστρέβλωση και "παρασιώπηση των αποτελεσμάτων της Επιτροπής για το χρέος" και αναφερόμενη σε συγκεκριμένους πόλους τους χαρακτήρισε ως "ερπύστριες που ισοπεδώνουν τον ελληνικό λαό, τον καταδυναστεύουν τρομοκρατώντας τον και προσπαθούν να δημιουργήσουν ρήγματα μεταξύ Βουλής και κυβέρνησης".
~
**  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Ρώσος υπουργός: Έλληνες ελάτε στους BRICS
brics1
 -   Καθοριστικός είναι ο ρόλος της Μόσχας και ο συνασπισμός των χωρών BRICS στην περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.
Ο Αλέξης Τσίπρας, στις αρχές του περασμένου μήνα, έλαβε πρόταση για είσοδο της Ελλάδας στην Τράπεζα Ανάπτυξης BRICS, από τον Ρώσο αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Sergei Storchak, ο οποίος είναι και ο εκπρόσωπος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην τράπεζα αυτή.
Οι κεντρικές τράπεζες των χωρών BRICS ενδιαφέρονται για τη διερεύνηση της συμμετοχής της Ελλάδος στο σχέδιο της νέας αναπτυξιακής τράπεζας, είπε σε συνέντευξή του, εκ νέου στο πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, ο υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ryabkov: "Ορισμένες χώρες εξέφρασαν ενδιαφέρον για τις δραστηριότητες της νέας αυτής τραπεζικής δομής. Αυτές είναι κυρίως οι χώρες της Ασίας, της Λατινικής Αμερικής, της Αφρικής, άλλα και η Ελλάδα. Οι αιτήσεις τους θα εξετασθούν και θα αξιολογηθούν από ειδική επιτροπή".
"Η συμβολή της Ελλάδος σχετικά με τον τρόπο και τους διαθέσιμους πόρους που έχουν δημιουργηθεί από την τράπεζα, θα επισημοποιηθούν σε σχέδια για την υλοποίηση έργων με τη συμμετοχή ελληνικών εταιρειών, όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι απτό , αλλά υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από τις αρμόδιες υπηρεσίες των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και των κεντρικών τραπεζών των χωρών BRICS, να εξασφαλίσουν ότι αυτό το θέμα αναπτυχθεί περαιτέρω", συνέχισε ο Ρώσος Υπουργός.
Μάλιστα, ο Ρώσος Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι η θέση της Ελλάδας στην νέα Τράπεζα Ανάπτυξης των χωρών BRICS, δεν θα πρέπει να συζητηθεί πριν από τη σύνοδο κορυφής των χωρών στην πόλη Ούφα τον Ιούλιο, αλλά αυτό άλλαξε και πιθανότατα στην 19 Ιουνίου 2015, κατά την διάρκεια οικονομικού συνεδρίου στην Μόσχα με την παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού , θα πέσουν τα θεμέλια μιας πιθανής εισόδου της Ελλάδος στην Τράπεζα .
Επίσης σύμφωνα με είδηση πριν από λίγο στην ίδια συνδιάσκεψη στην Μόσχα θα συζητηθεί και η « δημιουργία» ενός νέου συστήματος πληρωμών SWIFT, με σκοπό την πλήρη και ολοκληρωτική « απεμπλοκή»των BRICS από την δύση.
Πρόκειται για τη δυνατότητα δημιουργίας ενός πολυμερούς συστήματος πληρωμών, το οποίο θα υιοθετηθεί από τις χώρες της ένωσης, και το οποίο θα διασφαλίσει μεγαλύτερη ανεξαρτησία, και εγγύηση για τις χώρες από τους κινδύνους που συνδέονται με τις αυθαίρετες αποφάσεις σε αυτόν τον τομέα, οι οποίες μπορεί να λαμβάνονταν από χώρες, οι οποίες βρίσκονται υπό τη δικαιοδοσία των υφιστάμενων συστημάτων πληρωμών (εννοεί ΗΠΑ-ΕΕ)», είπε ο Ρώσος ΥΠΟΙΚ. Δηλαδή η δύση μέσω του μονοπωλίου στο σύστημα πληρωμών μπορούσε να «πετάξει» έξω ανά πάσα ώρα και στιγμή όποια χώρα δεν υπέκυπτε στις παράλογες απαιτήσεις της.
Η δημιουργία του ανατολικού συνασπισμού με την επωνυμία BRICS, αποτελεί ευκαιρία για την επιβίωση της Ελλάδας αυτή την κρίσιμη ώρα και παράλληλα τον εφιάλτη της δύσης, καθώς η ύπαρξη της Κίνας και της Ρωσίας, μαζί με την Ινδία σε ένα συνασπισμό, δηλαδή τριών χωρών γιγάντων που δεν έχουν τα τεράστια αμερικανικά μεγάλα χρέη, θα δημιουργήσουν τις προσδοκίες εισόδου και άλλων χωρών, «γκρεμίζοντας» το δυτικό οικονομικό σύστημα.
~
**  VIDEO  από  μονοήμερη εκδρομή -διαδρομή στον τόπο καταγωγής της οικογένειας των Κολοκοτρωναίων  Παρασκευή  19-06-2015 :  
~
~*** ΒΙΝΤΕΟ  από ημερήσια  εκδρομή στο ΛΙΜΠΟΒΙΤΣΙ ,Μονή Α.ΧΡΕΠΑΣ , ΕΛΛΗΝΙΚΟ :
Διαδρομή : Καλαμάτα  -Τρίπολη (πρωϊνό)-Ι.Μ. Παναγίας Άνω Χρέπα Ν. Αρκαδίας (Ιερό προσκύνημα) - Α. Δαδιά - Πιάνα -Αλωνίσταινα(τόπος καταγωγής  της Γεωργίτσας Κωτσάκη μητέρα του Γέρου του Μωριά  και σύζυγος του Κωνσταντή Κολοκοτρώνη πατέρα του Θ. Κολοκοτρώνη ) - Χρυσοβίτσι - Αρκουδόρρεμα - ΛΙΠΟΒΙΤΣΙ ( προσκύνημα στον ιερό τόπο των Κολοκοτρωναίων , φαγητό , διασκέδαση ) -Ελληνικό (Μουλάτσι) για καφέ - Καρύταινα - Κατσίμπαλη - Μεγαλόπολη -Μελιγαλά .-...
~** ΛΙΜΠΟΒΙΣΙ Αρκαδίας οικία των Κολοκοτρωναίων 19/06/2015 ; http://youtu.be/BkKaO886QRE ,
~** Ι. Μ. Παναγίας Α Χρέπα Αρκαδίας 19/06/2015 : http://youtu.be/jvShvBec9MI ,
~** Ι. Μ. Α. ΧΡΕΠΑΣ εντός Ι Ν αφήγηση ηγουμένης 19/06/2015 : http://youtu.be/fgIKoCtXKqs  ,
~** Μονή Παναγίας στο Αρκουδόρρεμα στο Λιμποβίσι Πα 19/06/2015 : http://youtu.be/htez_PXIt6Q ,
~** ΑΡΚΟΥΔΟΡΡΕΜΑ προς Λιμποβίσι Πα 19-06-2015 : http://youtu.be/qEtS1VNbPWo ,  
** Αθλητική  ενημέρωση  :
~
** «Τέλος» το ποδόσφαιρο για τον Μαρινάκη 
 Τριπλός περιοριστικός όρος επιβλήθηκε στον Βαγγέλη Μαρινάκη έπειτα από κοινή απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα. Απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, παρουσία στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του μια φορά το μήνα και εγγύηση προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος, ύψους 200,000 ευρώ. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης απολογήθηκε για περίπου 7 ώρες στο γραφείο του ειδικού ανακριτή κατά της διαφθοράς Γιώργου Ανδρεάδη για τα 5 κακουργήματα για τα οποία κατηγορείται στην υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» στο χώρο του ποδοσφαίρου. Μετά από κοινή απόφαση του ανακριτή και του εισαγγελέα, στον πρόεδρο του Ολυμπιακού επιβλήθηκαν τρεις περιοριστικοί όροι. Απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, παρουσία στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του μια φορά το μήνα και εγγύηση προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος, ύψους 200,000 ευρώ. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού έφτασε στην Ευελπίδων λίγο μετά τις 07:00 συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Σάββα Θεοδωρίδη. Σχεδόν μισή ώρα αργότερα μπήκε στο γραφείο του ανακριτή μαζί με τους δύο δικηγόρους του, τον Βασίλη Δημακόπουλο και τον Θανάση Βαρλάμη όπου ξεκίνησε η απολογία για τα πέντε κακουργήματα για τα οποία κατηγορείται. Αυτά είναι: 1) ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση, 2) ηθική αυτουργία σε απόπειρα εκβίασης με απειλή βλάβης δραστηριότητας που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος από υπαίτιο που διαπράττει τέτοιες πράξεις από συνήθεια, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, 3) ηθική αυτουργία σε έκρηξη από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, 4) ηθική αυτουργία σε κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση δωροδοκία-δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις, από την οποία επιτεύχθηκε ο σκοπός που επιδίωκε ο δράστης και 5) απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση. Η αστυνομία απομάκρυνε όλο τον κόσμο και τους εκπροσώπους του Τύπου από το κτίριο «6», κατεβάζοντάς τους στο προαύλιο ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έγιναν δύο μικρά διαλείμματα κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας απολογίας του Μαρινάκη. Με την απολογία του ηγέτη των ερυθρόλευκων ολοκληρώθηκε ο κύκλος των 33 κατηγορούμενων για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» στο χώρο του ποδοσφαίρου ενώ τώρα αναμένεται ο Γιώργος Ανδρεάδης να καταθέσει το πόρισμα του στον εισαγγελέα, στο οποίο θα τονίζει ποιοι πρέπει να παραπεμφθεί σε δίκη από τους κατηγορούμενους και ποιος όχι. Στη συνέχεια ο εισαγγελέας θα μεταβιβάσει την πρόταση στο δικαστικό συμβούλιο που θα παραπέμψει συγκεκριμένα άτομα σε δίκη. Εκτός από τον Σάββα Θεοδωρίδη, στην Ευελπίδων βρέθηκαν εκ μέρους της ΠΑΕ, ο διευθυντής επικοινωνίας Κώστας Καραπαπάς και ο διευθύνων σύμβουλος Γιάννης Βρέντζος. iefimerida.gr - 
~  
** Μαρινάκης «Παραμένω πρόεδρος, μέτοχος και εγγυητής του μέλλοντος του Ολυμπιακού»   «Καμία επίπτωση στην ομάδα»Μαρινάκης «Παραμένω πρόεδρος, μέτοχος και εγγυητής του μέλλοντος του Ολυμπιακού»
Λίγες ώρες μετά την επιβολή περιοριστικών όρων και την ποινή απαγόρευσης ενασχόλησής του με το ποδόσφαιρο από τον ανακριτή, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης εξέδωσε γραπτή δήλωση στην οποία καθησυχάζει τους φίλους των Ερυθρολεύκων για το μέλλον της ομάδας, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «παραμένω Πρόεδρος, μέτοχος και εγγυητής του μέλλοντος του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ μας».
Αναλυτικά η δήλωση του Προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, κ. Βαγγέλη Μαρινάκη:
«Θέλω να διαβεβαιώσω τον κόσμο του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ότι η σημερινή απόφαση δεν έχει καμία επίπτωση στην ομάδα μας.
Παραμένω Πρόεδρος, μέτοχος και εγγυητής του μέλλοντος του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ μας.
Μετά το Διοικητικό Συμβούλιο της Δευτέρας 22/6 θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις για τον σχεδιασμό της αγωνιστικής περιόδου 2015-2016, που έχει ήδη σχεδιαστεί και δρομολογηθεί, με σκοπό την κατάκτηση του Πρωταθλήματος και μια σπουδαία πορεία στο Champions League».
Newsroom ΔΟΛ
~
**
~
~***   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2015 
~ Η  ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ  1930-1955-2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/05/1930-1955-2015.html .-  ~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Δευτέρα  01  Ιουνίου  2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-01-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS ,  Το αγιάζι της ενημέρωσης , Τρίτη  02  Ιουνίου  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-02-2015.html  .-
~ ARFARA   NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  03  Μαϊου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-03-2015.html .-    
~  ARFARA  NEWS , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης , Πέμπτη  04   Ιουνίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-04-2015.html .-
~ Το  αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  04  Ιουνίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/06/04-2015.html .-   
~ ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας  Πέμπτη  04 Μαϊου  2015   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/06/04-2015.html .
~ ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι της  ενημέρωσης ,  Παρασκευή  05 Ιουνίου  2015 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-05-2015.html  .-
~ARFARA   NEWS  , Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Σάββατο  06  Ιουνίου   2015 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-06-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  07  Ιουνίου   2015  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-07-2015.html .-
~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  06  και 07  Ιουνίου  2015 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/06/06-07-2015.html .-
~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Κυριακή  07  Ιουνίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/06/07-2015.html  
~ARFARA   NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Δευτέρα  08  Ιουνίου   2015  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-08-2015.html  
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα   08  Ιουνίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/06/08-2015.html .-
~ ARFARA   NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Τρίτη  09  Ιουνίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-09-2015.html .-
~ Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης   Τρίτη  09  Ιουνίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/06/09-2015.html .- 
~ ΥΓΕΙΑ   για  ΟΛΟΥΣ  μας  Τρίτη  09  Ιουνίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/06/09-2015.html .- 
~ ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι της ενημέρωσης , Τετάρτη  10  Ιουνίου  2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-10-2015.html ,
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  10  Ιουνίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/06/10-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Πέμπτη  11  Ιουνίου  2015 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-11-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Παρασκευή 12  Ιουνίου  2015  : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-12-2015.html .-
~ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας ,  Παρασκευή  12  Ιουνίου   2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/06/12-2015.html .- 
~ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  13  Ιουνίου  2015 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-13-2015.html  .-
~ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Κυριακή 14  Ιουνίου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-14-2015.html .-
~ ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Σαββατο-Κύριακο 13  και  14  Ιουνίου  2015  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/06/14-1987-14-1987.html .-
~ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Δευτέρα  15  Ιουνίου  2015  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-15-2015.html .-
~Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης   Δευτέρα  15  Ιουνίου   2015  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/06/15-2015.html .-
~ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας   Δευτέρα  15  Ιουνίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/06/15-2015.html .- 
~ ARFARA   NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Τρίτη  16  Ιουνίου  2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-16-2015.html .-
~  ΟΛΑ  για  την ΑΛΟΗ  ΒΕΡΑ  Τρίτη  16  Ιουνίου  2015: http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/06/16-2015.html , ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  , ΟΛΑ  για  την  ΥΓΕΙΑ , ΑΛΟΗ  ΒΕΡΑ στη ζωή μας. .-
~ΥΓΕΙΑ   για  ΟΛΟΥΣ  μας , Τετάρτη  17  Ιουνίου  2015 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/06/17-2015.html  ,.-
~ ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Τετάρτη  17  Ιουνίου  2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-17-2015.html  .-

ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι της  ενημέρωσηςΠέμπτη  18  Ιουνίου  2015  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-18-2015.html .- 
 ~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  19  Ιουνίου  2015  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-19-2015.html .-
 ~

***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4214 video. - 4141.-    Σταματης Σκουλικας                    
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2515 video.  2479.  σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2512   video.-  2408.-                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9241  βίντεο   .-
https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4430 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 469 / -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.176  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                         *** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   464 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937   
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  422. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 98 /140 .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-
**
~
  ~ ** Ο Έρωτας είναι ένα εξαίσιο λουλούδι , που όμως πρέπει να έχεις το θάρρος να πας να το κόψεις στην άκρη , ενός φοβερού γκρεμού .-
~ ** Αν δεν ξέρεις να αγαπάς ,…μάθε τουλάχιστον να μην πληγώνεις ,…να μη μισείς , ..
~ ** Προσέχουμε για να έχουμε , ποτέ την τρίχα τριχιά και το σκουλήκι Οχιά .-
~ ** Το αίμα μας , είναι το μελάνι της Ιστορίας μας …της Ζωής μας , …
~ ** Οι Έλληνες ,είναι φώς! , φιλοσοφία ! , δημιουργία !, ρητορεία ! , ….Φώς και πάλι φώς ..κι η ψυχή του , μια ψυχή που πάντα μάχεται ..ακατανίκητα …για την Ζωή όλων μας ..
~ ** Του χέστει η μάννα κλαίει …του Υπερήφανο κι΄υποκριτού ποτέ …συνήθως γελάει ..!

 ~ ** « Να προσέχουμε τους θεούς των ανθρώπων , γιατί αυτά τα <<Όντα >> , είναι πάρα πολύ επικίνδυνα .- Σταμάτης .-

  ~* ** Η ΠΟΡΕΙΑ Της ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΙΑ …
Ζωή !!!!!! αλλαγή , εναλλαγή …αλλά πολλές φορές συναλλαγή …και τέλος Ο Θάνατος .-
Ότι γεννιέται , στα σίγουρα πεθαίνει ..Μόνοι μας γεννιόμαστε και μόνοι μας πεθαίνουμε .!
Στη Ζωή μας πάντα πρέπει να χαράζουμε πορεία .. αλλιώς δεν πάμε ούτε στο σπίτι μας , ούτε στην πόλη μας , …πουθενά …χανόμαστε !!!
Η ζωή μας πάντα θέλει στόχους , πάντα θέλει να χαράζουμε πορεία .._ _ .-
Πρέπει να ασχολιόμαστε με τα σημαντικά και να αφήνουμε τα΄ασήμαντα .-
Πάντοτε ας μαθαίνουμε από τα λάθη μας και τις πράξεις μας , τόσο τις δικές μας , όσο και των άλλων .- Αν δεν πάθεις , ποτέ σου δεν πρόκειται να μάθεις .- Το σακούλι της Ζωής μας έχει και τα καλά και τα κακά , έχει και τα άσπρα και τα μαύρα , έχει και τη χαρά και τη λύπη
….και τι δεν έχει , όλα τα έχει …και Αγώνα ,κι ΄ αγωνία !!!!! .- Πάντα το κατά φύση επεδίωκε και το παρά φύση να αποφεύγεις .- Stamos .-

** Πάντα δυο σακούλια κρατάμε , το ένα ομπρός μας για τους ξένους και ένα πίσω μας το δικό μας , γεμάτα από λάθη αμαρτήματα , μπροστά των άλλων και πίσω μας των δικών μας (Αίσωπος ),.-






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου