Κυριακή 5 Απριλίου 2015

ARFARA NEWS Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 05 Απριλίου 2015

ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Κυριακή  05  Απριλίου  2015  :

ΚΥΡΙΑΚΗ  ΤΩΝ  ΒΑΪΩΝ  !!...
~ ΚΥΡΙΑΚΗ ΒΑΙΩΝ ΕΣΠΕΡΑΣ - ΣΤΑΝΙΤΣΑΣ.wmv : https://youtu.be/vbXcnIRVlkY ,

~ ~  Ιδού, ο Νυμφίος έρχεται.....Γλυκερία – Ναούμ : https://youtu.be/Y6S8AK_biVw ,

*** 5 Απριλίου 
Μαρτύρων Κλαυδίου, Διόδωρου, Ουίκτωρος, Ούικτωρίνου, Παππίου, Σεραπίωνος και Νικηφόρου. Μαξίμου και Τερεντίου. Θεοδώρας και Διδύμου, Ζήνωνος, Θέρμου, Πομπηίου. Των εν Λέσβω «Αγίων Πέντε» Νεανίδων. Υπομονής της όσιας. Νεομάρτυρος Γεωργίου του εν Εφέσω (1) (†1801). Οσίας Θεοδώρας της εν Θεσσαλονίκη.

(1) Ο άγιος νεομάρτυρας Γεώργιος γεννήθηκε στη Έφεσο όπου το 1798 και ενώ βρισκόταν σε κατάσταση μέθης παρασύρθηκε στον Ισλαμισμό και αρνήθηκε την χριστιανική του πίστη. Όταν όμως συνειδητοποίησε την πράξη του απαρνήθηκε τον Ισλαμισμό και κατέφυγε στη Σάμο. Στο διάστημα της απουσίας του οι χριστιανοί της Έφεσου έλαβαν άδεια από την Κωνσταντινούπολη και άρχισαν να αναγείρουν Ναό. Οι Τούρκοι βέβαια της περιοχής, το έφεραν βαρέως γι` αυτό διέβαλαν τους χριστιανούς ότι στο θεμέλια του νέου ανεγειρόμενου Ι. Ναού έκρυψαν το λείψανο του Αγίου Γεωργίου, τον οποίον σκότωσαν διότι απαρνήθηκε τη χριστιανική πίστη. Ο Γεώργιος συνελήφθη και οδηγήθηκε βίαια στη Έφεσο, κατόρθωσε όμως να διαφύγει στη Σάμο. Και πάλι συνελήφθη και οδηγήθηκε στις φυλακές διότι επέμενε να ομολογεί την χριστιανική του πίστη. Με τη μεσολάβηση των δημογερόντων της Σάμου, αφέθηκε ελεύθερος. Επειδή όμως στη Έφεσο συνεχίζοντας οι δυσκολίες για την ανέγερση του Ναού πήρε την απόφαση να επιστρέψει στην πατρίδα του και να μαρτυρήσει. Παρουσιάστηκε λοιπόν μπροστά στον τούρκο ιεροδικαστή και με θάρρος ομολόγησε την πίστη του στο Χριστό. Εκείνος πότε με υποσχέσεις και πότε με απειλές για εκείνον και την οικογένειά του προσπάθησε να τον μεταπείσει μάταια. Ακολούθησαν σκληρά βασανιστήρια και τέλος ο αποκεφαλισμός του στις 5 Απριλίου 1801. Το ιερό λείψανό του έθαψαν οι Χριστιανοί με τις αρμόζουσες τιμές στο τάφο του νεομάρτυρα Πολυδώρου.
~ 05/04 Απολυτίκιο Αγ. Κλαυδίου, Διοδώρου, Ουΐκτωρ, Ουϊκτωρίνος, Παππίος, Σεραπίων - 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ : https://youtu.be/AEuNuJWpdFo?list=PL818C79CB4D1C7C88 ,

~ 05/04 Δ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΝΗΣΤΕΙΩΝ ΗΧΟΣ ΒΑΡΥΣ ΘΡ ΣΤΑΝΙΤΣΑΣ : https://youtu.be/tzULwjCOZss ,

~
*** Πασχαλινά δώρα από τη Μητρόπολη Μεσσηνίας Δημοτικό Σχολείο Ασπροχώματος (φωτογραφίες)
      
 
Το 7θέσιο Δημοτικό Σχολείο Ασπροχώματος επισκέφτηκε χθες ο αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς, ως υπεύθυνος του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου της Μητροπόλεως Μεσσηνίας, και μοίρασε πασχαλινά δώρα στους μαθητές.
Η δε διευθύντρια του σχολείου, Ιωάννα Σινάπη, ευχαρίστησε τον π. Φίλιππο για την επίσκεψη και ζήτησε να μεταφέρει στο μητροπολίτη τις ευχαριστίες της για την ευγενική χειρονομία της Μητρόπολης και τις ευχές όλων των εκπαιδευτικών.  Φωτογραφίες: Γιώργος Τσερεφός

*** Επίθεση σε εργαζομένους στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Καλαμάτας
     
Την επίθεση προς το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας που έλαβε χώρα την Παρασκευή 3 Απρίλη στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων.
Συγκεκριμένα, ομάδα «συνοδών ασθενούς» εισέβαλε στο χώρο των Επειγόντων, επιτέθηκε και χτύπησε τον υπάλληλο της εταιρείας φύλαξης που επιχείρησε να εμποδίσει την εισβολή στο γραφείο των ιατρών, ενώ προπηλάκισε ιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του τμήματος που εκείνη τη στιγμή αντιμετώπιζαν βαρύ περιστατικό.
«Το συγκεκριμένο συμβάν», όπως αναφέρεται από το Σωματείο, «έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά επιθέσεων που βιώνουν συστηματικά οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο και ιδιαίτερα στο χώρο των Επειγόντων, κατά τη διάρκεια των οποίων τίθεται σε κίνδυνο η ζωή κι η αξιοπρέπεια των ασθενών αλλά και του προσωπικού. Παρά τις συνεχιζόμενες καταγγελίες μας για τα περιστατικά αυτά, λύση δεν είναι διατεθειμένη να δώσει ούτε η διοίκηση του νοσοκομείου ούτε η Αστυνομική Διεύθυνση της πόλης.
Όσο κι αν ωραιοποιείται η κατάσταση απ’ την πλευρά της διοίκησης με τις πρωτοβουλίες για την τοποθέτηση κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης στον περιβάλλοντα χώρο και την ανάθεση σε ιδιωτική εταιρεία φύλαξης της προστασίας του νοσοκομείου, τα μέτρα αυτά είναι ανεπαρκή. Η παρουσία δύο μόνο υπαλλήλων για τη φύλαξη ενός τεράστιου χώρου, όπως αυτός του νοσοκομείου, που βρίσκεται σε καθημερινή και 24ωρη εφημερία, αποτελεί “τσιρότο” σε μια τεράστια πληγή.
Η διοίκηση οφείλει να δώσει άμεση λύση με την εκπόνηση σχεδίου για τη φύλαξη, που θα περιλαμβάνει την παρουσία προσωπικού φύλαξης σε καθημερινή και εικοσιτετράωρη βάση σ’ όλους τους ορόφους του νοσοκομείου, ενισχυμένη παρουσία στις εισόδους του ΤΕΠ και στις δύο πύλες του ιδρύματος, προκειμένου να διασφαλίζεται η τήρηση του επισκεπτηρίου, η παρουσία του απαραίτητου αριθμού συνοδών και η ασφάλεια των ασθενών και του προσωπικού.
Μοναδική και σταθερή λύση είναι η πρόσληψη του απαραίτητου μόνιμου και εκπαιδευμένου προσωπικού φύλαξης, το οποίο μέσα από τη διαθεσιμότητα του 2014 στους νυχτοφύλακες, τις συνταξιοδοτήσεις και τις μηδαμινές προσλήψεις την τελευταία 10ετία έχει αποδεκατιστεί.
Το Τμήμα Επειγόντων είναι απαραίτητο να λειτουργήσει ως αυτόνομο τμήμα, με επιστημονική διαλογή των περιστατικών, ειδικευμένους ιατρούς και επαρκές νοσηλευτικό προσωπικό για να καλύπτονται οι ανάγκες.
Καλές είναι οι ανακοινώσεις για τις προμήθειες από το ΕΣΠΑ για το βιογραφικό του εκάστοτε διοικητή, αλλά η πραγματικότητα είναι μία: το μείζον ζήτημα στο οποίο το Νοσοκομείο Καλαμάτας αιμορραγεί είναι η έλλειψη έμψυχου δυναμικού, η ανυπαρξία των κατάλληλων συνθηκών για ασφαλή εργασία και νοσηλεία των ασθενών της πόλης».
Ειδικευμένοι Ιατροί ΕΣΥ Ν. Μεσσηνίας
Στο ίδιο περιστατικό αναφέρονται με ανακοίνωσή τους και οι Ειδικευμένοι Ιατροί ΕΣΥ Νομού Μεσσηνίας: «Στις 3 Απριλίου, την ώρα που ιατροί και νοσηλευτές αντιμετώπιζαν έναν βαρέως πάσχοντα ασθενή, συγγενείς ασθενών βιοπράγησαν ενάντια σε εργαζόμενο της ασφάλειας του νοσοκομείου και προπηλάκισαν ιατρούς και νοσηλευτές.
Το τελευταίο διάστημα παρόμοια περιστατικά λαμβάνουν χώρα σε όλη την Ελλάδα.
Οι ασθενείς και οι συγγενείς τους, ταλαιπωρημένοι σε ένα σύστημα υγείας υπό κατάρρευση, επιτίθενται πια σε ό,τι έχει απομείνει. Ιατροί με 24ωρες εξαντλητικές απλήρωτες εφημερίες, νοσηλευτές με υπερφορτωμένες βάρδιες και απλήρωτες αμέτρητες ώρες υπηρεσίας, αρχίζουν να φοβούνται πια για τη σωματική τους ακεραιότητα.
Απαιτούμε:
-από την πολιτεία να αντιμετωπίσει τη βαθιά ανθρωπιστική κρίση και να καλύψει άμεσα τα τεράστια κενά σε ιατρούς, νοσηλευτές και υλικοτεχνικό εξοπλισμό, τόσο στα δημόσια νοσοκομεία όσο και στην πρωτοβάθμια υγεία
-από την αστυνομία και τη δικαιοσύνη να αναλάβουν τις ευθύνες τους, καθώς τα περιστατικά βίας αποσυντονίζουν τη λειτουργία του νοσοκομείου και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών και των εργαζομένων σε αυτό
-από τη διοίκηση του νοσοκομείου να ενισχύσει τη φύλαξή του
-από τους πολίτες να κατευθύνουν την οργή, την αγανάκτηση και την αντίδρασή τους προς αυτούς που προκάλεσαν την υγειονομική κρίση, που δεν είναι άλλοι από τους θιασώτες των μνημονιακών πολιτικών.
Τέλος, αναρωτιόμαστε, αν είναι νοήμων ο νους που πιστεύει ότι, εκφοβίζοντας το λειτουργό υγείας, θα έχει καλύτερη αντιμετώπιση».

*** Ο ήλιος και η θάλασσα δεν αρκούν για τον τουρισμό, πρέπει να αγαπήσουμε τον τόπο μας
     
Το θέμα της τουριστικής προβολής της Καλαμάτας, αλλά και της Μεσσηνίας γενικότερα, είναι εδώ και μερικά χρόνια στην πρώτη γραμμή ενδιαφέροντος όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Δήμοι, Περιφέρεια, σύλλογοι, κόμματα, την περιγράφουν ως ακρογωνιαίο λίθο για την ανάπτυξη της περιοχής μας.
Κατά καιρούς, η αλήθεια είναι, έχουν γίνει προσπάθειες προς τη σωστή κατεύθυνση. Τελευταίο παράδειγμα το καλαματιανό τριήμερο στη Θεσσαλονίκη, όπου έγιναν σημαντικές παρεμβάσεις, κυρίως, από την πλευρά των ανθρώπων του τουρισμού.
Οι συζητήσεις με το Ελληνοσερβικό Επιμελητήριο, η συμφωνία με τους εκπροσώπους των ΚΑΠΗ και η προώθηση τοπικών μας προϊόντων σε καταστήματα εστίασης της Θεσσαλονίκης ήταν ορισμένες από τις πρωτοβουλίες που θα αποδώσουν καρπούς.
Από την πλευρά μας, θεωρούμε ότι βασικότερος παράγοντας για να υπάρξει περαιτέρω βελτίωση του τουριστικού ρεύματος είμαστε εμείς οι ίδιοι, που πρώτα και κύρια πρέπει να αγαπήσουμε τον τόπο μας.
Κι αυτό σημαίνει, φυσικά, μια σειρά από δράσεις. Πρώτα οι Δήμοι θα πρέπει να φροντίζουν για την καθαριότητα και το περιβάλλον της περιοχής τους.
Μετά, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος θα πρέπει να εντάξουν τη λέξη «ποιότητα» τόσο στην παροχή των υπηρεσιών όσο και στην κουζίνα τους, μέσω της χρήσης αποκλειστικά τοπικών προϊόντων. Δεν είναι δυνατόν ο επισκέπτης να ζητά λάδι σ’ ένα εστιατόριο και να του προσφέρεται ό,τι χειρότερο υπάρχει. Θεωρούμε αδιανόητο τα ξενοδοχεία μας να μη διαθέτουν αποκλειστικά και μόνο για πρωινό ή γεύμα ή δείπνο μεσσηνιακά προϊόντα. Η τοπική μας κουζίνα πρέπει να υπάρχει παντού.
Τις προηγούμενες ημέρες καθόμουν με παρέα φίλων σε καφέ στην κεντρική πλατεία. Όταν έφτασε η ώρα του... τσίπουρου, ζήτησαν από το γκαρσόνι να τους πει τι έχει και, αντί να προτιμήσουν μία από τις τοπικές εταιρείες, οι οποίες παράγουν ποιοτικότατο προϊόν, αποφάσισαν να πιούν κάτι άλλο. Προσωπικά, το θεώρησα αδιανόητο, αν και δεν έκανα καμία παρέμβαση.
Από την άλλη πλευρά, θα πρέπει και τα ίδια καταστήματα να χρησιμοποιούν αποκλειστικά τοπικά προϊόντα, όπου αυτό είναι δυνατό.
Η κρίση έχει αγγίξει για τα καλά την πόρτα μας και μας αφορά άμεσα. Είναι αναγκαία η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και αγοράς. Αφουγκραζόμαστε την αγωνία όλων, κι έτσι πολύ απλά προτείνουμε τη στήριξη των προϊόντων που παράγονται, μεταποιούνται και διακινούνται από τους συνδημότες μας.
Κι όλα αυτά για μια σειρά από λόγους. Στηρίζουμε τις θέσεις εργασίας των δικών μας ανθρώπων. Ενισχύουμε την τοπική οικονομία. Δημιουργούμε καλύτερες προϋποθέσεις για το μέλλον του τόπου μας και των παιδιών μας. Ενισχύουμε έμπρακτα την τοπική αγορά και την ανάπτυξη του τόπου μας.
Τέλος, πρέπει να καταλάβουμε άπαξ δια παντός: Πρέπει να αλλάξει η συλλογική νοοτροπία και ο καθένας μας να συνειδητοποιήσει ότι αποτελεί μέρος του τουριστικού προϊόντος του τόπου. Όταν βοηθάμε έναν τουρίστα, φορώντας ένα ειλικρινές χαμόγελο, να βρει μια διεύθυνση που ψάχνει, βάζουμε ένα λιθαράκι στη βελτίωση της τουριστικής μας εικόνας. Όταν δεν πετάμε σκουπίδια, δεν παρκάρουμε πάνω στα πεζοδρόμια ή δεν «κλέβουμε τον τουρίστα στο ζύγι», συμβάλουμε με τον τρόπο μας στην αναβάθμιση της τουριστικής εμπειρίας.  Του Αντώνη Πετρόγιαννη

*** Δύο φαμίλιες τσιγγάνων από την Καλαμάτα σκορπούσαν «Μαύρο» θάνατο σε όλη την Πελοπόννησο (φωτογραφίες)
      
  Ένα από τα μεγαλύτερα πλήγματα στη διακίνηση «μαύρης» ηρωίνης, όχι μόνο στη Μεσσηνία, αλλά σε όλη την Πελοπόννησο, κατάφερε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, συλλαμβάνοντας δύο οικογένειες τσιγγάνων, που από τον καταυλισμό στην Αγία Τριάδα Καλαμάτας πωλούσαν – λιανική και χονδρική- μεγάλες ποσότητες του σκληρού ναρκωτικού.
Η πολύ καλή ποιότητα που φρόντιζαν να προμηθεύονται από την Αθήνα και η «καλή» τιμή πώλησης...  Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ σήμερα στο «Θάρρος» 

***  Ολοκληρώνεται η Τσακώνα… (φωτογραφίες)
         
Όμορφες εικόνες στο πέρασμα από τη γέφυρα Τ4 της Τσακώνας. Σε αποχρώσεις μέρας και νύχτας οι φωτογραφίες από ένα έργο το οποίο αναμένεται να δώσει πολλά στη Μεσσηνία.  Μετά το Πάσχα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για την τοποθέτηση του καταστρώματος, αφού εκείνες για την απομάκρυνση των πύργων ολοκληρώθηκαν.  Α.Π. 

*** Αποζημιώσεις στη Μεσσηνία ύψους 170.716,15 ευρώ από τον ΕΛΓΑ
      
Αποζημιώσεις φυτικής παραγωγής και ζωικού κεφαλαίου, ύψους περίπου 30 εκατ. ευρώ, θα καταβάλει ο ΕΛΓΑ στους τραπεζικούς λογαριασμούς 11.710 παραγωγών τη Μεγάλη Τρίτη, 7 Απριλίου.
Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν εκκαθαρίσεις ζημιών στη φυτική παραγωγή και κυρίως σε ελιές, οπωροφόρα δέντρα, σανοδοτικά φυτά, εσπεριδοειδή, ακτινίδια, χειμερινά κηπευτικά, βαμβάκια και καπνά, όπως και στο ζωικό κεφάλαιο, από διάφορα ζημιογόνα αίτια για τα έτη 2014 και 2015.
Για τη Μεσσηνία, το καταβαλλόμενο ποσό ανέρχεται σε 170.716,15 ευρώ.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πληρωμή οι ενδιαφερόμενοι αγρότες μπορούν να καλούν στον αριθμό 1540.

*** Θρησκευτική συναυλία στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής
      
Πολύς κόσμος παρακολούθησε τη θρησκευτική συναυλία στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής, με τίτλο «Ιδού σοι το τάλαντον...», στην οποία συμμετείχαν η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας, η Βυζαντινή Χορωδία του Α΄ ΚΑΠΗ και η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας.
Αποδόθηκαν εκκλησιαστικοί ύμνοι της Μεγάλης Εβδομάδας και οργανικό σύνολο της Δημοτικής Φιλαρμονικής παρουσίασε το Πένθιμο Εμβατήριο από την 3η (Ηρωική) Συμφωνία του Μπετόβεν και το Dies Irae (Ημέρα της Οργής) από το Requiem του Τζουζέπε Βέρντι. Αφηγητές ήταν ο Παύλος Κλάδης και η Νίκη Μπούνα, σε κείμενα του αρχιμανδρίτη Φιλίππου Χαμαργιά.

***  Σε αστυνομικές επιχειρήσεις στην Πελοπόννησο, συνελήφθησαν 59 άτομα, τα 16 στη Μεσσηνία
     
Πενήντα εννέα άτομα συνελήφθησαν σε όλη την Πελοπόννησο, κατά τη διάρκεια αστυνομικών επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη και την Πέμπτη.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στη Μεσσηνία συνελήφθησαν 4 Έλληνες Ρομά για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας, 2 Έλληνες για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού, 1 Έλληνας για καταδικαστικό έγγραφο, 1 Έλληνας και 1 αλλοδαπός για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, 4 Έλληνες και 1 αλλοδαπή για παράβαση του Υγειονομικού, καθώς και 1 αλλοδαπός, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής.
Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε 961 άτομα, εκ των οποίων 732 ήταν Έλληνες και 229 αλλοδαποί, καθώς και σε 837 οχήματα, ενώ προσήχθησαν 183 άτομα, από τα οποία 113 ήταν Έλληνες και 70 αλλοδαποί.
Στην Αργολίδα συνελήφθησαν συνολικά 14 άτομα, στην Αρκαδία 7, στην Κορινθία 12 και στη Λακωνία 11.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά 433 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, 6 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, 1 παράβαση για στέρηση άδειας εργασίας και 1 παράβαση για στέρηση άδειας λειτουργίας επισκευής μοτοποδηλάτων.
Εξιχνιάστηκαν 2 περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Σπάρτης, κατασχέθηκαν μικροποσότητα χασίς στην Αργολίδα και διάφορα είδη παράνομου υπαίθριου εμπορίου στην Κορινθία.

***  Μύρισε άνοιξη, έρχεται Ανάσταση...
      
Κι όμως, υπάρχουν δημότες που αγαπούν την πόλη και τη γειτονιά τους. Χθες συναντήσαμε γυναίκες στον Άγιο Σίδερη να καθαρίζουν και να ασπρίζουν τα πεζοδρόμια. Κι ας μην έχουν διαβάσει τον «Επιτάφιο» του Περικλή, που έλεγε πως «η πόλη ως πρότυπο παιδευτήριο καθιστά τους πολίτες της πανανθρώπινα πρότυπα και αυτοί με τη δράση τους διευρύνουν και ενισχύουν το μεγαλείο της».
Σαν τον παλιό καλό καιρό. Μύρισε άνοιξη, έρχεται η Ανάσταση.  Α.Π.  

*** Άντρο διακίνησης ηρωίνης καταυλισμός τσιγγάνων στην Καλαμάτα (φωτογραφίες)
      
  Εξαρθρώθηκαν δύο εγκληματικές οργανώσεις, οι οποίες ενέχονται στη διακίνηση ηρωίνης, κυρίως σε περιοχές της Πελοποννήσου και την Αττική
Σε ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν συνολικά είκοσι τρία  άτομα, από τα οποία τα είκοσι ένα  είναι μέλη των οργανώσεων
 Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε για την υπόθεση, περιλαμβάνει ακόμη εκατόν είκοσι τρία άτομα, στα οποία αποδίδονται κατηγορίες για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά
 Διενεργήθηκε μεγάλος αριθμός ερευνών, με τη συνδρομή δικαστικών λειτουργών, σε σπίτια, αποθήκες, οχήματα, υπαίθριους και λοιπούς χώρους
 Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, ποσότητες ναρκωτικών, ναρκωτικά δισκία, οχήματα, φορητοί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, κυνηγετικά όπλα και πάνω από -35.000- ευρώ
 Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της παράνομης δραστηριότητας των παραπάνω εγκληματικών οργανώσεων, κατασχέθηκε στο παρελθόν πάνω από -1,5- κιλό ηρωίνης
 Οι εγκληματικές οργανώσεις στο πλαίσιο της παράνομης δραστηριότητάς τους έχουν διακινήσει συνολικά πάνω από εννέα (9) κιλά ηρωίνης, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος που αγγίζει τις -170.000- ευρώ
 Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική και πολύμηνη έρευνα που διεξάγει το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, δύο (2) εγκληματικές οργανώσεις, που ενέχονται στη διακίνηση ηρωίνης, σε περιοχές της Πελοποννήσου και την Αττική.
Για την εξάρθρωση των εγκληματικών οργανώσεων, πραγματοποιήθηκε σήμερα (3.4.2015) το πρωί, ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση στη Μεσσηνία, με τη συμμετοχή δικαστικών λειτουργών.
Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, της Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) Μεσσηνίας, των Αστυνομικών Τμημάτων Μελιγαλά, Γαργαλιάνων, Φιλιατρών και Πεταλιδίου, των Τμημάτων Ασφαλείας Τρίπολης και Σπάρτης, καθώς και αστυνομικοί των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) των Διευθύνσεων Αστυνομίας Μεσσηνίας, Αργολίδας, Αρκαδίας και Κορινθίας.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν συνολικά είκοσι τρία (23) άτομα, δεκατέσσερις (14) ημεδαποί ΡΟΜΑ ( 8 άνδρες και 6 γυναίκες), ηλικίας από 22 έως 61 ετών, καθώς και εννέα (9) ημεδαποί ηλικίας από 32 έως 52 ετών, ενώ διενεργήθηκε μεγάλος αριθμός ερευνών σε οικίες και άλλους χώρους.
Από τα συλληφθέντα άτομα, τα είκοσι ένα (21) είναι μέλη των εγκληματικών οργανώσεων, ενώ τα άλλα δύο (2) κατηγορούνται για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.
Στην υπόθεση εμπλέκονται ακόμη εκατόν είκοσι τρία (123) άτομα, τα οποία κατηγορούνται για κακουργηματικές ή πλημμεληματικές παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.
Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε για τη συγκεκριμένη υπόθεση αφορά στα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, παραβάσεις των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες («ξέπλυμα μαύρου χρήματος»).
Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, μετά από συστηματική και επίπονη αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, αλλά και αποτελέσματα φυσικών-τεχνικών και επιστημονικών μεθόδων, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες, συγκρότησαν τουλάχιστον από τις αρχές του έτους 2014 δύο (2) ξεχωριστές εγκληματικές οργανώσεις, αποτελούμενες η μια από δεκατρία (13) άτομα και η δεύτερη από οκτώ (8).
Απώτερος σκοπός των εγκληματικών οργανώσεων ήταν η διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ηρωίνης, σε διάφορους χρήστες σε περιοχές της Πελοποννήσου και της Αττικής, ενώ δραστηριοποιούνταν μέσω του καταυλισμού όπου διέμεναν στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας.
Από την παράνομη δραστηριότητά τους οι δράστες αποκόμιζαν σημαντικά χρηματικά ποσά, τα οποία, οι περισσότεροι χρησιμοποιούσαν κυρίως για την κάλυψη βιοποριστικών και άλλων αναγκών τους.
Αναλυτικότερα, ως προς την μεθοδολογία δράσης των μελών των δύο (2) οργανώσεων προκύπτει ότι χρησιμοποιούσαν πολλές τηλεφωνικές συνδέσεις, που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών («αχυράνθρωπων» - ghost persons), προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών.
Επιπλέον, σε κάποιες περιπτώσεις χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις συγγενικών τους προσώπων, ενώ στις μεταξύ τους τηλεφωνικές συνομιλίες, επικοινωνούσαν με συνθηματικές εκφράσεις και προκαθορισμένο κώδικα συνεννόησης.
Μάλιστα τα μέλη των εγκληματικών οργανώσεων, χρησιμοποιούσαν μέτρα ¨αντιπαρακολούθησης¨ και ιδιαίτερα τεχνάσματα αποθήκευσης και απόκρυψης των ναρκωτικών ουσιών, όπως την ταφή και την τοποθέτηση σε αγροτεμάχια εκτός του καταυλισμού. Επιπλέον στρατολογούσαν και τα ανήλικα τέκνα τους, τα οποία είτε παρέδιδαν ποσότητες ναρκωτικών για λογαριασμό τους στους χρήστες, παραλαμβάνοντας τα χρηματικά αντίτιμα, είτε λειτουργούσαν ως ¨τσιλιαδόροι¨.
Κατά τη διάρκεια των εκτεταμένων και συντονισμένων αστυνομικών ερευνών, που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, αποθήκες, αγροτεμάχια, υπαίθριους χώρους, οχήματα κ.λπ., βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Ποσότητα ηρωίνης, βάρους -78,1- γραμμαρίων και μικροποσότητα κάνναβης.
Εβδομήντα (70) ναρκωτικά δισκία.
Ποσότητα μεθαδόνης, βάρους -318,1- γραμμαρίων.
Το χρηματικό ποσό των -35.926- ευρώ.
Δύο (2) κυνηγετικά όπλα.
Τριάντα δύο (32) φυσίγγια.
Έξι (6) οχήματα.
Τριάντα (30) κινητά τηλέφωνα και πλήθος καρτών sim.
Οκτώ (8) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές.
Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο της παράνομης δραστηριότητας των ανωτέρω εγκληματικών οργανώσεων, είχε συλληφθεί την 6.3.2015 από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, 39χρονη ημεδαπή η οποία μετέφερε με όχημα για λογαριασμό μίας από τις παραπάνω εγκληματικές οργανώσεις, ποσότητα ηρωίνης συνολικού βάρους -971,2- γραμμαρίων η οποία και κατασχέθηκε. (Σχετικό το από 7.3.2015 Δελτίο Τύπου της Υπηρεσίας μας).
Επιπλέον την 13.6.2014 είχε εξαρθρωθεί από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, εγκληματική ομάδα που διακινούσε ναρκωτικά στη Μεσσηνία, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ηρωίνης συνολικού βάρους -871,10- γραμμαρίων. (Σχετικό το από 13.6.2014 Δελτίο Τύπου της Υπηρεσίας μας).   Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι τις εγκληματικές δραστηριότητες αυτής της εγκληματικής οργάνωσης συνέχισε μία από τις παραπάνω εγκληματικές οργανώσεις.
Το χρονικό διάστημα από την 21.1.2015 έως την σύλληψή τους, προκύπτει ότι τα μέλη των δύο (2) οργανώσεων είχαν διακινήσει συνολικά πάνω από εννέα (9) κιλά ηρωίνης, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος που αγγίζει τις -170.000- ευρώ.
Οι συλληφθέντες, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας.
Στο πλαίσιο του προανακριτικού έργου, που διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, διερευνάται όλο το εύρος και το πεδίο της εγκληματικής δραστηριότητας των οργανώσεων και η ενδεχομένη διασύνδεση τους με άλλες ομοειδείς εγκληματικές ομάδες. 

*** «Η Μάνη είναι η Μεσόγειος!» (φωτογραφίες)     
      

 
 H «βιοποικιλότητα» είναι μια έννοια θολή και σίγουρα παρεξηγημένη για τον πολύ κόσμο. Αυτό ήταν ένα από τα συμπεράσματα που προέκυψε από εκδήλωση με ομιλήτρια τη βιολόγο Μαρία Βασιλοπούλου σε αίθουσα του ΚΑΠΗ Μελισσίων, με κεντρικό άξονα τη Μάνη. Η ομιλία της και οι διαφάνειες που προβλήθηκαν έσπειραν γνώση, αυτοπεποίθηση, αλλά και αναπόφευκτη μελαγχολία.
Αυτοπεποίθηση, για το γνωστό πλούτο του τόπου όπου γεννηθήκαμε αλλά, επίσης, μελαγχολία για την τάση αυτοκαταστροφής…
Η καταγραφή και μελέτη του μεγάλου αριθμού μορφών ζωής, τόσο των βιολογικών ειδών όσο και των οικοσυστημάτων, όπως ορίζεται η βιοποικιλότητα, υστερεί στη μεσογειακή γη μας.
«Η βιοποικιλότητα μπορεί να γίνει εμβόλιο πολιτισμού και αξιών -μας είπε η καθηγήτρια- γιατί, εξ ορισμού, είναι άρρηκτα δεμένη και με την πολιτιστική ποικιλότητα… Ναι μεν στη χώρα μας είναι ανεξάρτητο μάθημα στα περιβαλλοντικά προγράμματα αλλά ως εκεί… Γνώση με ποικίλες πτυχές όπως αυτή έπρεπε να έχει καλύτερη θέση στη γενική εκπαίδευσή μας…
Άλλωστε, η ισορροπία καθενός καθορίζεται από τις πανανθρώπινες αξίες που διδάσκεται αλλά και από τη φυσιογνωμία του τόπου καταγωγής του! Πρόκειται για νόμο της ζωής που αποδεικνύει την ανάγκη κατάλληλης εκπαιδευτικής αξιοποίησης της βιοποικιλότητας!».
Καθορίζεται «η ισορροπία καθενός» λοιπόν… Ο σκληρός κοινωνικός περίγυρος της εποχής μας θα έχει, λοιπόν, μελλοντικές επιπτώσεις στον Έλληνα που γεννιέται και μεγαλώνει τώρα;
«Αναπόφευκτα, θα υπάρξουν μελλοντικές ψυχολογικές επιπτώσεις για τον Έλληνα που γνωρίζει και συνειδητοποιεί τι συμβαίνει στη χώρα του τώρα, στον καιρό της κρίσης και της έντασης που αυτή συνεπάγεται!».
Κεντρικός άξονας της εκδήλωσης ήταν η αναφορά στη Μάνη: «Γιατί η πολυμορφία του τόπου της συνιστά απόδειξη για την αξία ανάλυσης της βιοποικιλότητας».
Την παράθεση στοιχείων του ιδιαίτερου φυσικού περίγυρου και της γνωστής διαφορετικότητας των κατοίκων της υπογράμμιζαν, κυρίως, λογοτεχνικά κείμενα. Αλλά και καταγραφές του κορυφαίου Γάλλου ιστορικού της μεταπολεμικής περιόδου Φερνάν Μπροντέλ (1902-1985). «Η Μεσόγειος» ήταν μια από τις μεγάλες εργασίες του, που χρειάστηκαν δεκαετίες εντατικής μελέτης. Μεταξύ αυτών συχνές επισκέψεις του στη Μάνη…
«Η Μάνη είναι η Μεσόγειος! Γιατί ισορροπεί τη ζωή της στο τρίπτυχο ελιά, αμπέλι, στάρι… Η ελιά, έτσι ακατάλυτη που είναι πλασμένη, συμπορεύεται και συνομιλεί με την ιστορία» ήταν ένα από τα μηνύματα που πήρε ο ίδιος από τη γη της Μάνης.
«Η γη που έχει άρωμά της τη στέρηση. Σκεφτείτε πως τα φυτά που έχουν επιβιώσει εκεί το έχουν καταφέρει χωρίς νερό. Και δεν αναφέρομαι μόνο στην ελιά που κρατάει υγρασία στα φύλλα της και από εκεί εξοικονομεί νερό! Στον Ταΰγετο, για την ακρίβεια μόνο στον Ταΰγετο, υπάρχουν τουλάχιστον τριάντα είδη φυτών. Μεταξύ τους και η λιθοδώρα, το χόρτο που έβραζαν οι γιαγιάδες της Μάνης για να "πέφτει" η πέτρα απ' τα νεφρά!» τόνισε η κα Βασιλοπούλου.
Κι όλα αυτά δίπλα στα μαύρα πεύκα της. Γιατί μαύρα; «Λόγω του μαγνησίου που βρίσκεται στο υπέδαφός της».
Οι ίδιες γιαγιάδες που ακόμη απολαμβάνουν αυτονομία στο «νυχτέρι», τον ολονύκτιο θρήνο για το χαμό αγαπημένου προσώπου. Κανείς δεν μπορεί να διανοηθεί ότι θα τους το απαγορεύσει! Αλλά, βέβαια, το πριν και το μετά των Μανιατών δεν είναι μόνο τα μοιρολόγια… Είναι «τα μαντέματα και τα ονείρατα». Και βέβαια ο «γδικιωμός»… Η εκδίκηση για τον φόνο αγαπημένου προσώπου στη γη που καταλήγει στο Ταίναρο, το ψυχοπομπείο της αρχαιότητας στο, κατά Γιάννη Ρίτσο, «τοπίο σκληρό σαν σιωπή»…   Συντάκτης: Σπύρος Τσάμης, Εφημερίδα των Συντακτών

*** Αθλητική  ενημέρωση :

***
Επιστροφή με Πλατανιάς - Βέροια και Παναθηναϊκός - Αστέρας
*** Το πρόγραμμα  και αποτελέσματα στη Σούπερ Λίγκα , έχουν ως εξής:  (30η  αγωνιστική) Λεβαδειακός-ΟΦΗ 3-0 (α.α.)
Καλλονή-Νίκη Βόλου 3-0 (α.α.)

Σάββατο 4 Απριλίου  2015
«Οξυγόνο» για τον Πλατανιά που έβαλε σε... μπελάδες τη Βέροια
  Πλατανιάς-Βέροια  1-0 .- ^
Τα  γκολ  :  Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε στο 21ο λεπτό ο Νταβίντ Τόρες .-
Ο διαιτητής, Μάριος Λαμπρόπουλος (Ηλείας), έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Αποστολόπουλο, Μενδρινό, Τόρες, Ολιμπά - Μαραγκό, Μπαλάφα, Τζινάρ (στον πάγκο), Βεργώνη.
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Ολιμπά, Αποστολόπουλος, Ιτούα, Μπανανά, Νέπλιακ, Τετέ, Μαχαμάτ, Μενδρινός (90΄ Δημήτρης), Γκαβιλάν (64' Κουλιμπαλί), Κάσιο (71' Μιλούνοβιτς), Τόρες.
ΒΕΡΟΙΑ (Δημήτρης Χριστοφορίδης/Γιώργος Λαναρής): Καντιμοίρης, Μαλόν (87' Ναζλίδης), Μαραγκός, Αμαραντίδης, Όστοϊτς, Μπαλάφας, Βεργώνης, Τάτος (57' Καμπαγέρο), Καλτσάς, Μπεν, Κάμπορα (69' Ντουμίτρου).
Video  από τον αγώνα :
~ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ-ΒΕΡΟΙΑ 1-0 04/04/2015: http://youtu.be/e4ukpv0sQkg ,
~* Από την Ιστορία  της ΑΕΚ με τον 1ο Ευρωπαϊκό τίτλο στο μπάσκεκ  από Ελληνική ομάδα 4η  Απριλίου  το1968 :
~ΑΕΚ-ΣΛΑΒΙΑ 89-82  το 1968 4-4-968: http://youtu.be/vY5qe453kk0 ,
~ΑΕΚ-ΑΛΙΜΟΣ 3-0 Β΄ εθνική 04/04/2015: http://youtu.be/9fMUhqSQOxw ,

Καλύτερος ο Αστέρας, αλλά στο τέλος... Χ-αμένος ήταν ο Παναθηναϊκός
  Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης 2-2 , (2-0) .- ^
Τα γκολ : 6΄ , 44΄  Μπέργκ ,( Στο 6' και στο 45'+1 ο Μπεργκ ) , και ο Μπαράλες (68', 72' πεν)
 Διαιτητής: Αθ.Γιάχος (Χίου)
Κίτρινες: Ιγκλέσιας , Ταυλαρίδης , Σίλντενφελντ,
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γ.Αναστασίου): Στιλ, Χουχούμης (46΄ Νάνο), Κλωναρίδης (61΄ Δώνης), Λαγός, Μπεργκ (72΄ Καρέλης), Ζέκα, Ταυλαρίδης, Σίλντενφελντ, Μπούρμπος, Πράνιτς, Πέτριτς.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στ.Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Παντελιάδης (83΄ Κουρμπέλης), Μουνάφο, Μάσα, Μπαράλες, Ρόλε, Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Λούι, Ιγκλέσιας, Γιαννιώτας (87΄ Φακούντο Πάρα).
Βίντεο από τον αγώνα  :
ΠΑΟ-Αστέρας Τριπ  Α΄ΗΜΙΧΡ 2-0 4/4/2015Q:   http://youtu.be/6fO48FSF5XI ,
~ ΠΑΟ -Αστέρας  1ο γκολ  4-4-2015: http://youtu.be/gTUfG862FM0 ,
~ ΠΑΟ- Αστέρας Τρ 2ο γκολ ΠΑΟ 4/4/2015: http://youtu.be/_Q_vTpro5Bw ,
~ ΠΑΟ-ΑΣΤΕΡΑΣ Τρίπολης 2-2 04/04/2015 ΠΑΟ-ΑΣΤΕΡΑΣ Τρ 2-2 04/04/2015   : http://youtu.be/h2UQ7pfMvdg ,
~ ΠΑΟ-Τρίπολη  2-2 1ο γκολ Αστέρα 04-04-2015: http://youtu.be/wp-u5tUvuVc ,
~ ΠΑΟ-ΤΡΙΠΟΛΗ 2-2  2ο γκολ Αστέρα  04-04-2015: http://youtu.be/ZimT-CbJaoE 
~ΠΑΟ-ΑΣΤΕΡΑΣ 2-2 04/04/2015 τα  γκολ: http://youtu.be/CoJNSLCxmvo ,

 Κυριακή 5 Απριλίου  2015
15:00 Πανιώνιος-Παναιτωλικός
17:15 Εργοτέλης-Πανθρακικός
17:15 ΠΑΟΚ-Ξάνθη
19:30 ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός

Δευτέρα 6 Απριλίου 2015
19:30 Ατρόμητος-Κέρκυρα
*** *** Ποδόσφαιρο  ΕΠΣΜεσσηνίας  29η  αγωνιστική :
Σάββατο  04-04-2015 :
Α.Ο. ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ -Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΑ   1-1 .- ^
ΕΡΑΝΗ Φιλιατρών -ΑΚΡΙΤΑΣ Κορώνης   2-0 .- ^
ΑΣΤΕΡΑΣ Αρφαρών -Τέλος Άγρας   2-1 . -^
ΑΠΟΛΛΩΝ Καλαμάτας -Α.Ο. Διαβολιτσίου   1-2 .- ^
Κυριακή  05-04-2015 :
ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ Πύλου -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Καλαμάτας
ΕΘΝΙΚΟΣ Μελιγαλά -Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ
ΠΑΜΙΣΟΣ Μεσσήνης -ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ.
Α.Ο.ΔΩΡΙΟΥ -Α.Ο.ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ 

*** Γ΄ Εθνική  3ος όμιλος  25η αγωνιστική  :
Κυριακή  05-04-2015 :
ΑΙΟΛΙΚΟΣ -ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ
ΕΡΜΗΣ Κιβερίου -ΜΑΝΔΡΑΪΚΟΣ   3-0  α.α.
ΣΑΚΥΝΘΙΑΚΟΣ -ΛΟΥΤΡΑΚΙ
ΔΟΞΑ Μανωλάδας -Π.Σ.  Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ
ΒΥΖΑΣ Μεγάρων -ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ
ΑΣΤΕΡΑΣ Μαγούλας -ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ
ΑΧΑΪΚΗ -ΚΥΜΗΣ Α.Ο.   3-0  α.α.

*** ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΟ ΕΠΣΜεσσηνίας  8η  αγωνιστική :
Κυριακή 0-5-04-2015 :
Αστέρας Αρφαρών - Α.Ο.. Σπερχογείας
Χανδριναϊκός  Π.Σ- Α.Ο. Μεθώνης
Εράνη Φιλιατρών -Α.Ο. Κυπαρισσίας
Δόξα Καλαμάτας -Α.Ο. Ομόνοιας
Ολυμπιακός Καλαμάτας -Ηρακλής -Καλαμάτας
Πράσινα Πουλιά -Αία ντας Καλαμάτας
***    BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4109  video .- 4141.-    Σταματης Σκουλικας                    
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   2428    video.-  2479.-                 https://plus.google.com/+stamatios01/posts  ,.-   
σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2 422   video.-  2408.-                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        8949  βίντεο   .- 

*** ΑΠΟ  ΤΙΣ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  του  ΜΑΡΤΙΟΥ  2015 :

~Αθλητικό Σαββατο-κύριακο 28  και  29  Μαρτίου  2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/03/28-29-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  28  Μαρτίου  2015 :   ARFARA NEWS  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/03/28-2015.html .-
~ Επιλογές Θεμάτων  ποικίλου ενδιαφέροντος Σάββατο 28/03/2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/03/28032015.html .-
~ Γαλατάσαράϊ- Παναθηναϊκος 84-86 27/03/2015 P1010779 , ΕΠΙΛΟΓΕΣ 1 ,  Γαλατάσαραϊ- Παναθηναϊκός 84-86  27/03/2015   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/03/84-86-27032015-p1010779.html .- 
~ ARFARA NEWS - ΕΠΙΛΟΓΕΣ 1 Γαλατάσαράϊ- Παναθηναϊκος 84-86 27/03/2015 P1010779   :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/03/84-86-27032015-p1010779.html .-
~ ARFARA NEWS Κυριακή 29  Μαρτίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/03/arfara-news-29-2015.html  .-
~ ARFARA NEWS Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/03/arfara-news-30-2015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης   Δευτέρα  30  Μαρτίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/03/30-2015.html .- 
~ ARFARA  NEWS  Ειδήσεις  ενημέρωση Τρίτη  31  Μαρτίου  2015  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/03/arfara-news-31-2015.html .-
~ ARFARA NEWS Η Εφημερίδα  μας Τρίτη 31 Μαρτίου  2015  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/03/arfara-news-31-2015.html ,
 
ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2015  :
~ ARFARA  NEWS  Ειδήσεις  Ενημέρωση Τετάρτη  01  Απριλίου  2015   : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-01-2015.html .-
ARFARA NEWS , Ειδήσεις Ενημέρωση , Πέμπτη  02  Απριλίου  2015 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-02-2015.html , .-
ARFARA NEWS Ειδήσεις Ενημέρωσες  Παρασκευή 03   Απριλίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-03-2015.html .- ~ ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Παρασκευή  03  Απριλίου  2015   :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/04/arfara-nwes-03-2015.html .-
ARFARA NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Σάββατο  04  Απριλίου  2015:  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-04-2015.html .-

  ~Αθλητικό Σαββατοκύριακο  04  και  05  Απριλίου  2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/04/04-05-2015.html .- ~
   http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  , 3917.-    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 379. -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    954/ 1000.. –   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,

***  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου