Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Το αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  23  Ιανουαρίου  2014  :

Έργα  που  έγιναν  το 2011 στον κόμβο  Αγίου  Κωνσταντίου
(πουρίδα) Αρφαρών  Καλαμάτας  για  την  νέα  Ε.Ο.
Το  Αρφαρά  Καλαμάτας από  τον ποταμό  Πάμισο
στον Άγιο  Φλώρο  το  2013 .

***  ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα  :


*** Φεύγει το «Amada» από το λιμάνι της Καλαμάτας, σε πλειστηριασμό σήμερα το Νίσυρος και το Μίμης ΙΙ         
         
Η υπόθεση του πλοίου «Amada», που ναυλοχεί στο λιμάνι της Καλαμάτας εδώ και 8 χρόνια, έλαβε χθες οριστικό τέλος και σε ελάχιστες ημέρες, μετά τις τυπικές διαδικασίες ελέγχου καταλληλότητας για απόπλου, θα αναχωρήσει.
Υπενθυμίζεται ότι με απόφασή του το Λιμενικό Ταμείο είχε αναθέσει από τον Αύγουστο στο δικηγορικό γραφείο του κ. Χρήστου Αρχοντή τη δρομολόγηση των διαδικασιών απομάκρυνσης, με πλειστηριασμό, τόσο του «Amada» όσο και των άλλων δύο πλοίων, «Νίσυρος» και «Μίμης ΙΙ», που επίσης ναυλοχούν επί χρόνια στο λιμάνι. Ο πλειστηριασμός έχει ορισθεί για σήμερα.
  Το παίρνει η εταιρεία
Έτσι, εστάλησαν εξώδικες προσκλήσεις προς τους πλοιοκτητες με απειλή πλειστηριασμού σε περίπτωση αδιαφορίας τους, προκειμένου να  αποσύρουν τα πλοία άμεσα, ενημερώνοντας ταυτόχρονα τους δανειστές τους για τις ενέργειες.
Οι πλοιοκτήτες δεν έδειξαν ενδιαφέρον και γι’ αυτό προκηρύχθηκε ο πλειστηριασμός των τριών πλοίων.
Όπως μας ενημέρωσε ο δικηγόρος κ. Αρχοντής, οι δύο πλοιοκτήτες του «Amada» και «Νίσυρος», προκειμένου να μη χάσουν τα πλοία, αφού θα πήγαιναν για διάλυση (scrap) σε λιμάνι της Τουρκίας, υπέβαλαν αιτήματα προς το Λιμενικό Ταμείο ζητώντας αναστολή του πλειστηριασμού, προκειμένου να τα απομακρύνουν.
«Ο μεν πλοιοκτήτης του “Amada” διαβεβαίωσε τη Λιμενική Επιτροπή ότι έχει επιτευχθεί συμβιβασμός με τους δανειστές και ότι θα αρθεί η κατάσχεση, όπως και έγινε χθες (22/1)  με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καλαμάτας. Επίσης, εξόφλησε όλες τις οφειλές του προς το Λιμενικό Ταμείο που προέρχονταν από τις δαπάνες  απορρύπανσης εξαιτίας της ζημίας που είχε προκληθεί πέρυσι στο λιμάνι από ρήγμα του καραβιού και τα λιμενικά τέλη του καραβιού μέχρι σήμερα. Ο άλλος πλοιοκτήτης, του “Νίσυρος”, δήλωσε ότι έχει μεταβιβάσει το καράβι σε τρίτο και έχει διακανονίσει τις οφειλές του προς το ΝΑΤ και τους εργαζομένους. Ο πλοιοκτήτης του τρίτου πλοίου, “Μίμης ΙΙ”, δεν ανταποκρίθηκε στις προσκλήσεις ούτε υπέβαλε αίτημα και έτσι αυτό θα εκπλειστηριασθεί κανονικά», εξήγησε ο κ. Αρχοντής.
Τα δύο αιτήματα συζητήθηκαν στη Λιμενική Επιτροπή, όπου έγινε αποδεκτό το αίτημα για το «Amada», καθώς ο πλοιοκτήτης τήρησε τις δεσμεύσεις. Το αίτημα για το «Νίσυρος», απορρίφθηκε, καθώς η εταιρεία ζήτησε μεγάλο χρονικό διάστημα για την απομάκρυνσή του. Πιθανολογήθηκε, λοιπόν, ότι αυτό μπορεί να προκαλέσει κίνδυνο στη ναυσιπλοΐα και το λιμάνι. Έτσι, η διαδικασία πλειστηριασμού συνεχίζεται σήμερα και για το «Νίσυρος.
Όπως πληροφορηθήκαμε, χθες το απόγευμα η Λιμενική Επιτροπή ενημέρωσε σχετικά το δήμαρχο Καλαμάτας.   Της Βίκυς Βετουλάκη

*** Γιούχαραν τον Δημήτρη Κουκούτση γιατροί του ΕΟΠΥΥ          
           
Άναψαν τα αίματα στην έκτακτη γενική συνέλευση προχθές των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, όπου είχαν προσκληθεί επίσημα τα κόμματα για να πάρουν θέση για τις απολύσεις των γιατρών.
Στη συνέλευση, στην οποία, αν και προσκλήθηκαν, δεν πήγαν οι εκπρόσωποι της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, παρευρέθησαν όλοι οι υπόλοιποι εκπρόσωποι των κομμάτων, μεταξύ των οποίων και της Χρυσής Αυγής.
Όταν τελείωσαν οι ομιλίες, θέλησε να πάρει το λόγο, χωρίς να του δοθεί, ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, βουλευτής Μεσσηνίας Δ. Κουκούτσης, αλλά οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ δεν τον άφησαν. Εκείνος έξαλλος φώναζε πως «δε μου δίνετε το λόγο», για να του απαντήσουν ότι αυτοί είναι γιατροί όσων έχουν ανάγκη ανεξαρτήτως χρώματος και φυλής.
Αναλυτικότερα, παίρνοντας το λόγο ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Αττικής, Π. Ψυχάρης, ανέφερε ότι οι Έλληνες γιατροί θα συνεχίσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε όλους χωρίς να κάνουν διακρίσεις σε κανέναν ασθενή, είτε πρόκειται για Έλληνα είτε για μετανάστη.
Αξιοσημείωτο είναι ότι στη συνέλευση που έγινε η συμμετοχή των γιατρών ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.
  Επ’ αόριστον κινητοποιήσεις
Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) απέστειλαν νέο τελεσίγραφο στην κυβέρνηση, ζητώντας εδώ και τώρα απόσυρση του υπό κατάθεση νομοσχεδίου, που καταστρέφει τη Δημόσια Υγεία προς όφελος των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων, με συνέπεια την αυξημένη οικονομική συμμετοχή των ασφαλισμένων.
Στο σχετικό ψήφισμα των γιατρών  του ΕΟΠΥΥ Αττικής που εξέδωσαν, καθιστούν σαφές ότι δε θα δεχθούν καμία διαταραχή των εργασιακών σχέσεων του Υγειονομικού Προσωπικού. Όχι στις διαθεσιμότητες – «αυτοαπολύσεις». Στο πλαίσιο αυτό δηλώνουν κατηγορηματικά πως θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους επ΄ αόριστον.

***  Κερδισμένο το ελληνικό ελαιόλαδο μέχρι σήμερα

   Ανομοιομορφίες εμφανίζουν οι μέσες τιμές για το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο στις κύριες ελαιοπαραγωγικές περιοχές – χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και γενικότερα της Μεσογείου. Με βάση τα τελευταία στοιχεία του ιταλικού Ινστιτούτου Ismea, οι τιμές παραγωγού για το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο διαμορφώνονται στη χώρα μας στα 2,81 ευρώ το κιλό, ενώ στη γειτονική Ιταλία ο παραγωγός την τελευταία εβδομάδα εισέπραξε –κατά μέσο όρο- 2,75 ευρώ για κάθε κιλό. Πιο κάτω κυμάνθηκαν οι τιμές για το προϊόν στην Τυνησία, διαμορφούμενες στα 2,53 ευρώ, ενώ μεγάλη ήταν και η καθίζηση στην Ισπανία, όπου οι αγρότες πούλησαν προς 2,25 ευρώ το κιλό. - 

***  Αναστάτωση στην Καλαμάτα από έκρηξη (;) μυστήριο ...         
   
 Ακόμα αναστάτωση επικρατεί στην πόλη μας, ενώ στο Θάρρος έχουμε δεχθεί δεκάδες email και τηλεφωνήματα από πολίτες.
Εμείς χθες κάναμε έρευνα σε όλη την πόλη, ενώ μιλήσαμε και χθες και σήμερα με την Πυροσβεστική αλλά και την Αστυνομία αλλά κανείς δεν ξέρει κάτι.
Το μπαμ ήταν τόσο ισχυρό που ακούστηκε μέχρι το Αρχοντικό Αβίας.
Για ό,τι νεότερο θα σας ενημερώσουμε.
Λίγα λεπτά πριν τις 12 το βράδυ ένας εκκωφαντικός θόρυβος που έμοιαζε με έκρηξη , αναστάτωσε τους κατοίκους της Καλαμάτας. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κλήση στην Αστυνομία ή την Πυροσβεστική Υπηρεσία για κάποιο συμβάν , αντιθέτως αρκετοί είναι αυτοί που τηλεφωνούν  για να μάθουν τι ήταν ο θόρυβος που ακούστηκε. Εϊναι χαρακτηριστικό ότι το "μπαμ" ακούστηκε μέχρι και την Μικρά Μαντίνεια .Δημοσιογράφοι του Θάρρους ..."έψαξαν" στην πόλη για να βρουν τι ήταν αυτός ο κρότος , αλλά κανείς δεν γνώριζε κάτι .Η αστυνομία επίσης έκανε έρευνα χωρίς όμως αποτελέσματα μεχρι στιγμής ενώ εξακολουθούν εκατοντάδες πολίτες να καλούν την Πυροσβεστική και την υπηρεσία για να ενημερωθούν.
Να σημειώθει ότι παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί και την Κυριακή στις 5 Ιανουαρίου, τότε όμως έμοιαζε περισσότερο με δόνηση.  http://www.seismoi.gr  ,
Για ότι προκύψει θα σας ενημερώσουμε...   
       Το ακουσαμε κ στο Αρχοντικο Αβιας.εμας δυστυχως το μυαλο μας οηγε σε υποθαλασσια κατακρημνηση.τοχουμε ακουσει κ παλιοτερα!παντως κατι"μαγειρευεται"στον Μεσσηνιακο κολπο...(εξαρση σεισμικης δραστηριοτητας!)μακαρι να κανουμε λαθος!!! 

***  «Κούνιες» για καφέ και πολιτισμό… (φωτογραφίες)         
      
  
Μια διαφορετική πρόταση στην καρδιά του Ιστορικού Κέντρου
Πριν από μερικές εβδομάδες άνοιξε ένα καινούργιο μαγαζί - πολυχώρος στο Ιστορικό Κέντρο της Καλαμάτας με το όνομα «Κούνιες» (Αμφείας 22). Ο λόγος που βρεθήκαμε, όμως, χθες εκεί δεν ήταν τόσο το καινούργιο καφέ, όσο το γεγονός ότι σε ένα μέρος του φιλοξενεί εκθέσεις έργων τέχνης. Η πρώτη απόπειρα έγινε με έργα του Αποστόλη Θωμόπουλου, ενώ εδώ και μερικές ημέρες τη θέση τους έδωσαν σε τέσσερα έργα του Κώστα Λούζη (Skitsofrenis).
Όπως μας είπε και ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, Νίκος Ηλιόπουλος, γνωστός, φυσικά, από το «Καλλιτεχνικό Στέκι», για τη συγκεκριμένη επιλογή, «πέρα από το γεγονός ότι με τον Κώστα είμαστε φίλοι, σέβομαι σε μεγάλο βαθμό τη δουλειά του. Κι αυτό δε χρειάζεται να το πω εγώ, αφού ως καλλιτέχνης είναι αναγνωρίσιμος και καταξιωμένος τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων».
Στην ερώτησή μας γιατί επέλεξε τα έργα τέχνης, σημείωσε ότι, πέρα από την αγάπη του για την τέχνη, είναι και μια ευκαιρία για το μαγαζί να αλλάζει ύφος σε τακτά χρονικά διαστήματα, κάτι που του δίνει μεγαλύτερη φρεσκάδα.
Στην κουβέντα δεν μπορούσε να μην έρθει και η κρίση και ο αντίκτυπός της στην Καλαμάτα. Για τον κ. Ηλιόπουλο, «παρά τα προβλήματα, υπάρχει κόσμος που μπορεί να υποστηρίξει μαγαζιά διαφορετικού ύφους. Άλλωστε, είτε μέσω διαφόρων πολιτιστικών δρώμενων που οργανώνουν μια σειρά από σύλλογοι, φορείς και ερασιτεχνικά σχήματα, είτε μέσω της ανάπτυξης του τουρισμού, η Καλαμάτα αλλάζει ύφος και σιγά σιγά γίνεται περισσότερο κοσμοπολίτικη».
Όσο για το πώς προέκυψε το όνομα «Κούνιες», ο Νίκος σχολίασε: «Επί της ουσίας ήταν μια ιδέα της κόρης μου. Αλλά, αν θέλετε, το συγκεκριμένο όργανο- παιχνίδι μάς παραπέμπει άμεσα στην παιδική ηλικία, την εποχή της αθωότητας και της καθαρότητας των συναισθημάτων».
Προχωρώντας προς το τέλος αυτού του μικρού αφιερώματος σε μια καινούργια προσπάθεια, μιλήσαμε και για τα προβλήματα του Ιστορικού Κέντρου. «Είτε το θέλουμε είτε όχι, η περιοχή με τους Αγίους Αποστόλους αποτελούν το οικόσημο της πόλης. Υπάρχουν μια σειρά από αξιόλογες προσπάθειες η περιοχή να αποκτήσει το χρώμα που της αρμόζει, αλλά θεωρώ ότι πρέπει αυτό να γίνει με περισσότερο εντατικό τρόπο. Πρέπει να βοηθήσει και η Δημοτική Αρχή γι’ αυτό, αλλά και οι ιδιώτες- επαγγελματίες. Πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη σημασία στην αισθητική και τα χρώματα να γίνουν καλύτερα, να δένουν πιο όμορφα με τους χώρους της περιοχής, που ούτως ή άλλως έχει το δικό της χαρακτήρα», παρατήρησε.  Του Αντώνη Πετρογιάννη   Φωτό: Στασινός Μουτσούλας

*** Προκαταρκτική του εισαγγελέα Καλαμάτας για το «νέφος» του Μελιγαλά

 Προκαταρκτική έρευνα για τη λειτουργία των μονάδων στη Βιομηχανική Περιοχή Μελιγαλά διέταξε αυτεπάγγελτα την Τρίτη ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλαμάτας, Δημήτρης Σταύρου, μετά τη σωρεία διαμαρτυριών των κατοίκων και τα σχετικά δημοσιεύματα για την αποπνικτική ατμόσφαιρα. Το θέμα έχει απασχολήσει έντονα την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μελιγαλά τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς από τη λειτουργία, κυρίως, των πυρηνελαιουργείων δημιουργούνται έντονα προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών. Μάλιστα, από πέρυσι ξεκίνησε η εγκατάσταση ειδικών μηχανημάτων μέτρησης της ρύπανσης και των αιωρούμενων σωματιδίων, ενώ το ίδιο έγινε και φέτος από την Αντιπεριφέρεια Μεσσηνίας. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι το πρόβλημα εξακολουθεί να είναι έντονο και οι κάτοικοι να διαμαρτύρονται, τα αποτελέσματα των μετρήσεων δείχνουν ότι δεν υπάρχει ζήτημα ρύπανσης. Τουλάχιστον όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, τα αποτελέσματα εξακολουθούν να δείχνουν πως δεν υπάρχει πρόβλημα για τη δημόσια υγεία. Κατόπιν αυτών, ο εισαγγελέας Δημήτρης Σταύρου έδωσε εντολή στο Αστυνομικό Τμήμα Μελιγαλά να διενεργήσει προκαταρκτική έρευνα για τη λειτουργία όλων των μονάδων εντός της Βιομηχανικής Περιοχής, με νέους ελέγχους από τις αρμόδιες υπηρεσίες Περιβάλλοντος. Καίριο ερώτημα της έρευνας είναι πώς δημιουργείται όλο αυτό το ενοχλητικό σύννεφο και αν είναι επιβλαβές για τη δημόσια υγεία. Της Βίκυς Βετουλάκη -  

***  Κυνηγόσκυλο έπαθε ηλεκτροπληξία εξαιτίας ρευματοκλοπής ...από θαύμα σώθηκε ο Κυνηγός! 

 Άγιο είχε κυνηγός στην Ασπροπουλιά Μεσσηνίας, χάνοντας όμως τον πιστό του φίλο. Συγκεκριμένα, ο σκύλος μπήκε πρώτος σε χάνδακα στην περιοχή, πεθαίνοντας ακαριαία από ηλεκτροπληξία! Το απίστευτο περιστατικό συνέβη στις 13 Ιανουαρίου στην περιοχή της Ασπροπουλιάς. Ο κυνηγός μαζί με το σκύλο κυνηγούσαν στην περιοχή. Φτάνοντας σε χάνδακα που είχε νερό και υψηλή βλάστηση, το κυνηγόσκυλο μπήκε για να περάσει απέναντι. Αμέσως μετά, πιθανότατα θα έμπαινε και ο κυνηγός. Όμως, έκπληκτος είδε το σκυλί του να βρίσκει ακαριαίο θάνατο από ηλεκτροπληξία. Όπως αποδείχτηκε, είχε συνδεθεί άγκιστρο σε καλώδιο της ΔΕΗ και γινόταν κλοπή ρεύματος. Το καλώδιο, που ήταν ακάλυπτο (και προφανώς φθαρμένο σε κάποιο σημείο), περνώντας από το χάνδακα με το νερό κατέληγε σε παράπηγμα τσιγγάνων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο χάνδακας να έχει μετατραπεί σε μια θανάσιμη ηλεκτροφόρα παγίδα. Στον 28χρονο τσιγγάνο που διέμενε στο παράπηγμα έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ρευματοκλοπή, αλλά και για επικίνδυνη βλάβη από την οποία προέκυψε κίνδυνος για πράγματα και μπορούσε να προκύψει κίνδυνος και για ανθρώπους. Χθες οδηγήθηκε στον Αυτόφωρο, αρνούμενος ότι έκανε την παράνομη σύνδεση. Ο συνήγορος υπεράσπισής του, Παναγιώτης Μωράγιωργας, ζήτησε αναβολή εκδίκασης της υπόθεσης, προκειμένου να βγουν τα αποτελέσματα της πραγματογνωμοσύνης που έχει ζητηθεί από την Κτηνιατρική Υπηρεσία για τα αίτια θανάτου του σκύλου. Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε για τις 30 Απριλίου. - 

*** Ισχυρός “κρότος” αναστάτωσε χθες το βράδυ την Καλαμάτα         
           
Ένας εκκωφαντικός κρότος ακούστηκε 5 λεπτά πριν τα μεσάνυχτα χθες το βράδυ στην Καλαμάτα (δείτε εδώ).  Ο κρότος, που έμοιαζε με έκρηξη, ακούστηκε από τα Γιαννιτσάνικα εως και το Αρχοντικό Αβίας σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων.
Αμέσως κινητοποίηθηκαν Αστυνομία και το Πυροσβεστικό Σώμα. Παρά όμως τους ελέγχους δεν διαπιστώθηκε κανέναν συμβάν , ενώ παράλληλα εκατοντάδες ήταν οι κάτοικοι της Καλαμάτας που καλούσαν το “100” και την Πυροσβεστική για να ενημερωθούν.
Όπως είναι φυσικό ,μια μεγάλη “παραφιλολογία” ξέσπασε στην Καλαμάτα, από κατοίκους που προσπαθούν να ερμηνεύσουν το “μπαμ” που ακούστηκε...Άλλοι κάνουν λόγο για αεροπλάνο που έσπασε το φράγμα του ήχου ...άλλοι για θόρυβο από το υπέδαφος ...ενώ κάποιοι ισχυρίζονται ότι είδαν και λάμψη βόρεια της Καλαμάτας την ώρα του κρότου ...
Να σημειωθεί ότι ένα ανάλογο περιστατικό “μυστήριο” είχε σημειωθεί στις 5 Ιανουαρίου (δείτε εδώ). Τότε οι περισσότεροι κάτοικοι της Καλαμάτας ένιωσαν μια δόνηση που συνοδεύτηκε από θόρυβο , και πάλι δεν υπήρξε κάποιο συμβάν καταγεγραμμένο από τις αρχές ή κάποια σεισμική  δόνηση
 
***  Δημιουργία παιδικής χαράς στην πλατεία Μαυρομιχάλη

 Ξεκίνησαν οι εργασίες για την εγκατάσταση παιδικής χαράς στην πλατεία Μαυρομιχάλη, όπου επιπλέον θα γίνουν παρεμβάσεις αναδιοργάνωσης του χώρου και νέων φυτεύσεων. Οι εργασίες εκτελούνται από το Δήμο Καλαμάτας με αυτεπιστασία, μέσω των Διευθύνσεων Γεωτεχνικών και Τεχνικών Υπηρεσιών. Ο ∆ήμος, στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειάς του για τη φροντίδα και την ψυχαγωγία των παιδιών της πόλης, δημιουργεί χώρους κατάλληλους για αυτά, όπου μπορούν να παίζουν με ασφάλεια. Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι πρόκειται για μια πυκνοκατοικημένη γειτονιά στο κέντρο σχεδόν της Καλαμάτας, όπου δεν υπάρχει χώρος για τα παιδιά, αποφασίσθηκε να δημιουργηθεί ένας τέτοιος χώρος στην πλατεία Μαυρομιχάλη. Για την εγκατάσταση της παιδικής χαράς θα χρησιμοποιηθούν ειδικά αντικραδασμικά ελαστικά δάπεδα τα οποία υπάρχουν ήδη στις αποθήκες του ∆ήμου και θα τοποθετηθούν πάνω στις υφιστάμενες πλάκες. Τα απαραίτητα όργανα και καθιστικά και η περίφραξη θα εγκατασταθούν με τη διαδικασία προμήθειας και τοποθέτησης από εταιρεία κατασκευής οργάνων, μετά από δημόσιο ανοιχτό μειοδοτικό διαγωνισμό (θα γίνει στις 5 Φεβρουαρίου και θα αφορά στην προμήθεια παιχνιδιών για όλες τις παιδικές χαρές του Δήμου). Οι πρόδρομες εργασίες για την εγκατάσταση της παιδικής χαράς στην πλατεία Μαυρομιχάλη βρίσκονται σε εξέλιξη και ήδη αφαιρέθηκε ένα γερμένο μικρό πεύκο, το οποίο θα αποτελούσε κίνδυνο για τα παιδιά εάν παρέμενε στο χώρο. Πραγματοποιούνται, επίσης, εργασίες διαμόρφωσης του χώρου, ενώ διαμορφώνεται και συντηρείται το πράσινο. Σημειώνεται πως οι χώροι πρασίνου θα επανασχεδιασθούν και επαναφυτευθούν με θάμνους και νέα δέντρα, ενώ σχεδιάζεται η αφαίρεση και άλλων επικίνδυνων δέντρων. Επίσης, η προτομή του Σωκράτη Κουγέα θα μετακινηθεί σε θέση νοτιότερα από την υφιστάμενη. - 

***  Διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Κρήτης από αύριο Παρασκευή

 Ο Δήμος Καλαμάτας θα προβεί σε διακοπή της κυκλοφορίας στην οδό Κρήτης, από την οδό Ψαρών (κυκλικός κόμβος) έως την οδό Φαρών, αύριο Παρασκευή 24 Ιανουαρίου. Η κυκλοφορία θα διακοπεί προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαγραμμίσεις που είναι απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών στις διασταυρώσεις της οδού Κρήτης με τις οδούς Φιλελλήνων και Φαρών και να τεθούν σε λειτουργία εκείνοι στη συμβολή των οδών Κρήτης και Φιλελλήνων. Για το διάστημα κατά το οποίο θα εκτελούνται εργασίες, από το πρωί μέχρι περατώσεώς τους, παρακαλούνται οι οδηγοί να χρησιμοποιούν τις οδούς Φαρών, Ναυαρίνου και Ψαρών αντί της οδού Κρήτης στο προαναφερθέν τμήμα της. Τα λεωφορεία της γραμμής 1 του Αστικού ΚΤΕΛ, τα οποία εκτελούν δρομολόγια και διέρχονται από την οδό Κρήτης, δε θα κάνουν στάσεις στις οδούς Κρήτης, Ψαρών και Τσαμαδού και μέσω της οδού Φαρών θα συνεχίζουν στην οδό Ναυαρίνου. Για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού θα δημιουργηθεί μια προσωρινή στάση στην άνοδο και την κάθοδο της Φαρών, πλησίον της οδού Κρήτης. - 

 ***  Βρήκε Ιγκουάνα στο κτήμα του στην Καλαμάτα!          
   
Έκπληκτος σήμερα το πρωί ένας Καλαματιανός εντόπισε ένα ιγκουάνα μέσα στον κτήμα του στην Καλαμάτα!  ...στην περιοχή “Έλαια” δίπλα στη νέα είσοδο! Στην αρχή νόμιζε ότι ήταν σαύρα (αν και δεν συνηθίζονται αυτή την εποχή) , αλλά αργότερα διαπίστωσε ότι πρόκειται για Ιγκουάνα !
Τα συμπαθέστατα αυτά ερπετά έγιναν ιδιαίτερα δημοφιλή στη χώρα μας από τηλεοπτική σειρά και αρκετοί τα πήραν ως κατοικίδια ενώ και η τιμή τους στην αγορά είναι αρκετά "τσουχτερή".
Ο ιδιοκτήτης του κτήματος , κράτησε το Ιγκουάνα και σε περίπτωση που κάποιος το έχει χάσει μπορεί να επικοινωνήσει με το 6986 658585 .

***  Πρόσληψη 20 ατόμων για 5 μεροκάματα στο Δήμο Μεσσήνης

 Είκοσι άτομα που θα απασχοληθούν ως εργάτες γενικών καθηκόντων και θα κάνουν έως και πέντε ημερομίσθια κατ’ άτομο το Φεβρουάριο, πρόκειται να προσλάβει ο Δήμος Μεσσήνης. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν σχετική αίτηση που χορηγείται από το Δήμο και να την υποβάλουν στο Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού και Μισθοδοσίας. Η αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά μπορεί να υποβληθεί από τις 27 έως και τις 31 Ιανουαρίου στο Γραφείο Προσωπικού του Δήμου. - 

***

 *** ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση  :
 ***  Για  την  4η  αγωνιστική  στο  ΤΟΡ  16  στην Ευρωλίγκα  στο  Ευρωμπάσκετ  πρόγραμμα : Ομπράντοβιτς και Ιτούδης στη «Super Euroleague»!

23/01/2014 ΤΣΣΚΑ Μόσχας Ρεάλ Μαδρίτης 85-74 .-^
23/01/2014 Φενέρμπαχτσε Ούλκερ Παναθηναϊκός 77-72 .-^
23/01/2014 Μακάμπι Παρτιζάν88-67 .-^
23/01/2014 Μπάγερν Μονάχου Γαλατασαράι66-72 ,-^
23/01/2014 Μπαρτσελόνα Ουνικάχα Μάλαγα 83-79 ,-^
24/01/2014 Λοκομοτίβ Κουμπάν Ζαλγκίρις -
24/01/2014 Αναντολού Εφές Αρμάνι Μιλάνο -
24/01/2014 Λαμποράλ Κούτσα Ολυμπιακός -

***  Για  σήμερα  Πέμπτη  23/01/2014 :
ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ    77-72  , (39- 28) .-^
Τα  δεκάλεπτα  : 23-11 , (39-28) , 56-50 ,77-72 ,.-
Live: Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ - Παναθηναϊκός (1η περίοδος)
Τα δεκάλεπτα: 23-11, 39-28, 56-50, 77-72.
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ράντοβιτς (Κροατία), Πέρεθ (Ισπανία), Κιάρι (Ιταλία)
ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ/ΟΥΛΚΕΡ (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): ΜακΚάλεμπ 10, Ονάν 7 (2), Μπιέλιτσα 13 (1), Κλέιζα 13 (1), Βίντμαρ 2, Ζόριτς 3, Σιπάχι 2, Μπογκντάνοβιτς 15, Πρέλτζιτς 12 (2).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αργύρης Πεδουλάκης): Μπράμος 9 (3), Κάρι 14 (2), Μπατίστ 4, Φώτσης 3 (1), Ούκιτς 4, Λάσμε 5, Μαυροκεφαλίδης 11, Διαμαντίδης 9 (3), Γκιστ 6 (10ρ.), Ματσιούλις 7 (1).
~* Δημήτρης Γιαννακόπουλος  : Αναλυτικά, η δήλωση του Γιαννακόπουλου: «Σεβόμαστε και αγαπάμε τον Ζοτς όσο κανέναν άλλον από όσους έχουν περάσει από τον Παναθηναϊκό μας. Το πόσο τον αγαπάμε και τον σεβόμαστε θα φανεί στον αγώνα του ΟΑΚΑ, όπου θα τιμηθεί από σύσσωμη την οικογένεια Γιαννακόπουλου. Δυστυχώς η μοίρα μας έφερε αντιπάλους αλλά -ευτυχώς- μόνο για 40 λεπτά».Για το απόλυτο στην Πόλη το «τριφύλλι»
~*  Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς,  Σέρβος κόουτς κάθισε στον πάγκο των «πράσινων» για 13 χρόνια, κερδίζοντας 11 έντεκα πρωταθλήματα, 7  επτά κύπελλα και  5 πέντε Euroleague.
Ομπράντοβιτς και Ιτούδης στη «Super Euroleague»!
~* Η προϊστορία είναι με το μέρος του Παναθηναϊκού, καθώς οι «πράσινοι» μετρούν δέκα νίκες σε σύνολο 14 αναμετρήσεων. Στην Τουρκία, το «τριφύλλι» έχει τρεις νίκες σε επτά ματς. Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Σρέτεν Ράντοβιτς (Κροατία), Εμίλιο Πέρεθ Πιθάρο (Ισπανία) και Ρομπέρτο Κιάρι (Ιταλία).-
Υποδοχή και... μπράβο από Ομπράντοβιτς
~ Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς περίμενε την αποστολή του Παναθηναϊκού την Τετάρτη στο «Ulker Sports Arena» και υποδέχθηκε τους «πράσινους» με αγκαλιές και τον Αργύρη πεδουλάκη με συγχαρητήρια.
~ Ιδιαίτερα με τους Διαμαντίδη, Μπατίστ και Αλβέρτη με τους οποίος διατηρεί ιδιαίτερες σχέσεις, ο Ομπράντοβιτς είχε θερμό εναγκαλισμό, ενώ χαιρέτισε και ουσιαστικά υποδέχθηκε στην Κωνσταντινούπολη όλους τους παίκτες του Παναθηναϊκού. Κορυφαία στιγμή, ωστόσο, ήταν η συνομιλία του με τον Αργύρη Πεδουλάκη.Ομπράντοβιτς: «Μόνο νίκη με Παναθηναϊκό»
~ «Η αναμέτρηση απέναντι στον Παναθηναϊκό έρχεται σε μία δύσκολη χρονική στιγμή για εμάς. Πρώτα απ' όλα επειδή αποδίδουν εξαιρετικά τον τελευταίο καιρό, είναι μία πολύ καλή ομάδα ιδίως στην άμυνα. Είναι προφανές ότι έπειτα από το αρχικό 0-3 πρέπει να ανεβάσουμε τον ρυθμό και να κάνουμε μία πολύ καλή εμφάνιση. Αν θέλουμε να διατηρήσουμε τις πιθανότητές μας στη φάση των "16", πρέπει να νικήσουμε. Εύχομαι όλοι να έχουν συνειδητοποιήσει την υπάρχουσα κατάσταση και φυσικά ο κόσμος να έρθει στο γήπεδο και να υποστηρίξει την ομάδα», είπε χαρακτηριστικά ο Ομπράντοβιτς στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης.
~Μπράμος, Κάρι, Μπατίστ, Φώτσης, Ούκιτς, Λάσμε, Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντίδης, Γκιστ, Παππάς, Γιάνκοβιτς και Ματσιούλις η δωδεκάδα του Παναθηναϊκού.
~ΜακΚάλεμπ, Ονάν, Μπιέλιτσα, Μαχμούτογλου, Κλέιζα, Τουρκγιλμάζ, Βίντμαρ, Ζόριτς, Σιπάχι, Μπίρσεν, Μπογκντάνοβιτς και Πρέλτζιτς αυτή της Φενέρ ,
Video    από   τον  αγώνα  :
~** ΦΕΝΕΡ ΜΠΑΧΤΣΕ -  ΠΑΟ  77 -72  δηλώσεις  αναλύσεις 23/ 01/ 2014 : http://youtu.be/dnNSRRYkIwo ,
~* ΦΕΝΈΡ ΜΠΑΧΤΣΕ  -   ΠΑΟ  77 - 72  23/ 01/ 2014  :  http://youtu.be/xellEUWdh4k  ,
~**    ΦΕΝΈΡ ΜΠΑΧΤΣΕ  -   ΠΑΟ  77 - 72  23/ 01/ 2014 http://youtu.be/XnEDC3GMHwc  ,
~**    ΦΕΝΕΡ ΜΠΑΧΤΣΕ  -  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  77 - 72  23/ 01/ 2014  http://youtu.be/1rGPrnFJdhA ,
~**   Φενερ Μπαχτσε  - Παναθηναϊκός  77 - 72  23/ 01/ 2014 http://youtu.be/1rGPrnFJdhA ,
 ~**   ΦΕΝΕΡ  -  ΠΑΟ  77 - 72  23 / 1 / 2014 http://youtu.be/xb3nuQpl7ko ,
~**   ΦΕΝΕΡΠΜΑΧΤΣΕ  - ΠΑΟ 77 - 72  αναλύσεις  23 / 01 / 2014 P1120208 http://youtu.be/Y5l0LKuaieU  
~**   Συνέντευξη Ομπράντοβιτς  ΦΕΝΕΡ - ΠΑΟ  77 - 72  23/ 01/ 2014 http://youtu.be/Dtys70Im6kA  ,
~** ΟΥΛΚΕΡ ΦΕΝΕΡ  --ΠΑΟ  77 - 72  23/ 1/ 2014~ http://youtu.be/tCcAH2BLOtU  ,

~ ΤΣΣΚΑ Μόσχας -  Ρεάλ  Μαδρίτης   85-71  , (40-30) .- ^
~ ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α.  - ΠΑΡΤΙΖΑΝ  Βελιγραδίου     88-67 ,  (43-18 )  .-^
~ ΜΠΑΓΕΡΝ Μονάχου - ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ      66-72 , (36-42) .- ^
~ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ -  ΟΥΝΙΚΑΧΑ ΜΑΛΑΓΑ      83-79 , (44-42)   .- ^

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής του Top 16
Ε’ Όμιλος
Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ-Παναθηναϊκός    77-72 , (39-28) .- ^ 
Μπαρτσελόνα-Ουνικάχα Μάλαγα  83-79 , (44-42).-^
Αναντολού Εφές-Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο (24/1, 20:15)
Λαμποράλ Κούτσα-Ολυμπιακός (24/1, 21:30, Novasports 2)
Βαθμολογία:
Μπαρτσελόνα 4-0 ,  8 β.
Παναθηναϊκός 3-17 β.
Ουνικάχα Μάλαγα 2-2, 6  β.
Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο 2-1, 5 β. *
Λαμποράλ Κούτσα 1-2,  4 β. *
Ολυμπιακός 1-2,  4 β. *
Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 1-3,  5 β .
Αναντολού Εφές 0-3   3 β. *
Στ’ Όμιλος
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ρεάλ Μαδρίτης  85-71 .- ^
Μακάμπι Τελ Αβίβ-Παρτιζάν  88-67 .-^
Μπάγερν Μονάχου-Γαλατάσαραϊ  66-72 .-^
Λοκομοτίβ Κουμπάν-Ζαλγκίρις Κάουνας (24/1, 18:00)
Βαθμολογία:
 Μακάμπι Τελ Αβίβ 4-0, 8 β.
Ρεάλ Μαδρίτης 3-1,   7 β.
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 3-17 β.
Μπάγερν Μονάχου 2-2,  6  β.
 Λοκομοτίβ Κουμπάν 1-2,  4 β*
 Παρτιζάν 1-3,  5 β.
Γαλατάσαραϊ 1-35 β.
Ζαλγκίρις Κάουνας 0-3. 3 β *

*** Συχνό φαινόμενο οι φραστικές επιθέσεις φιλάθλων σε διαιτητές στα γήπεδα της Μεσσηνίας …

Το Σαββατοκύριακο παρακολούθησα δύο κρίσιμα ματς στα πρωταθλήματα Α΄ και Β΄ Τοπικής κατηγορίας. Η απόφασή μου να βρεθώ στο χώρο των κερκίδων ήταν ατυχής και θα εξηγήσω γιατί. Όπως προανέφερα, οι αγώνες ήταν κρίσιμοι και είχαν συναρπαστική εξέλιξη, ενώ σημειώθηκαν αρκετά γκολ. Όπως σε κάθε ματς υπάρχουν αμφισβητούμενες φάσεις (πέναλτι, γκολ, οφσάιντ, κ.ά) έτσι και στις παραπάνω συναντήσεις έγιναν δύο καθοριστικές φάσεις. Οι φάσεις αυτές έγιναν αφορμή για φραστικές επιθέσεις προς τους διαιτητές, αλλά και ρίψη αντικειμένων προς τον αγωνιστικό χώρο. Μετά από τόσα χρόνια στα γήπεδα, αναρωτήθηκα και στις δύο περιπτώσεις αν το ποδόσφαιρο είναι πολιτισμός. Με πιο δικαίωμα «φίλαθλοι» βρίζουν διαιτητή ή βοηθό διαιτητή και το ματς συνεχίζεται κανονικά. Η διοργανώτρια αρχή ορίζει παρατηρητές στους αγώνες, μήπως θα έπρεπε να υπάρχουν παρατηρητές και στην κερκίδα; Επίσης όταν υπάρχει φραστική επίθεση από την κερκίδα προς τους διαιτητές ή πέφτουν βροχή τα αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο, γιατί ο «άρχοντας» του ματς δεν διακόπτει την συνάντηση; Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι το γήπεδο είναι χώρος εκτόνωσης. Θα μας επιτρέψουν να διαφωνήσουμε. - 

***  Στον «Ευαγγελισμό» ο Νίκος Λιόγας         
           
Στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» νοσηλεύεται πλέον (διακομίστηκε εκεί το βράδυ της Τρίτης, έπειτα από ολιγόωρη παραμονή στο Νοσοκομείο Καλαμάτας) ο αναπληρωτής γραμματέας της ΕΠΣΜ Νίκος Λιόγας, που είχε προχθές ατύχημα όταν το αυτοκίνητό του εξετράπη από την πορεία του, στην περιοχή του Δωρίου.
Ο κ. Λιόγας έχει κατάγματα στο στέρνο και στα πλευρά, ωστόσο  δεν υπάρχει ανησυχία για τη ζωή του. Όσο για την κόρη του που ήταν μαζί στο αυτοκίνητο, νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας χωρίς να έχει κάτι το ανησυχητικό. Στο πλευρό του βρίσκεται όλη η ποδοσφαιρική Μεσσηνία και το «Θ» τους εύχεται περαστικά.
 
***  «Χάθηκε» ο Οντβόνγκ… Ξεκαθάρισμα για Σκόνδρα και επιθετικό στην Καλαμάτα         
           
 Του Νίκου Μπαλόπουλου
Εξανεμίστηκαν οι ελπίδες επιστροφής του Μπορίς Οντβόνγκ στην ομάδα της Καλαμάτας, καθώς μέχρι και χθες δεν υπήρξε κανένα σημάδι «ζωής» από την πλευρά του θηριώδους επιθετικού. Η εξέλιξη αυτή ήρθε να φανερώσει την απροθυμία της πλευράς του Οντβόνγκ και πλέον η ομάδα της Καλαμάτας κοιτάζει την επόμενη μέρα χωρίς την παρουσία του, ψάχνοντας για τον παίκτη που θα καλύψει τη σημαντική αυτή απώλεια.
Μέσα σε μία δύσκολη περίοδο για μεταγραφές, που έρχεται μάλιστα και εν μέσω οικονομικών αντιξοοτήτων, τις οποίες αντιμετωπίζει έντονα η διοίκηση, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα καλείται να βρει τον παίκτη που θα δώσει λύσεις στο επιθετικό κομμάτι, αλλά ταυτόχρονα να ξεκαθαρίσει και το τοπίο γύρω από την περίπτωση του Νίκου Σκόνδρα. Ο 22χρονος μέσος, που αγωνιζόταν στη Γλυφάδα των χιλίων προβλημάτων, έχοντας περάσει στο παρελθόν από Μετέωρα, Αστέρα Τρίπολης, Ρουφ και Θρασύβουλο γνωρίζει πολύ καλά το ενδιαφέρον της Καλαμάτας – του το έχει μεταφέρει άλλωστε ο κ. Γκόφας – και μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να απαντήσει.
Κλείνοντας τα μεταγραφικά, ν’ αναφέρουμε ότι εκδόθηκε το δελτίο του Δημήτρη Μαρτίου και πλέον ο νεαρός αμυντικός υπολογίζεται από το τεχνικό επιτελείο της Μαύρης Θύελλας για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.
Σήμερα η απόφαση για Τσιμικλή
Από κει και πέρα, ξεκίνησε χθες στο γήπεδο της Σπερχογείας η προετοιμασία της Καλαμάτας για το εντός έδρας παιχνίδι με τα Σαγέικα, με τα προβλήματα να εστιάζονται στους τιμωρημένους Καλαντζή και Τσιμικλή. Για τον πρώτο είναι δεδομένη η ποινή, καθώς θα λείψει μία αγωνιστική, ενώ για τον δεύτερο η απόφαση θα έρθει σήμερα από την Πειθαρχική Επιτροπή. Πάντως ο Τσιμικλής όπως και ο Τσόπελας δεν προπονήθηκε καθώς ταλαιπωρείται από ίωση, ενώ εκτός προγράμματος έμεινε ο Σκαρλάτος, που συνεχίζει πρόγραμμα θεραπείας, ο Καλαντζής που ακολουθεί πρόγραμμα ενδυνάμωσης και ο Κακαλής που είχε πάρει άδεια.
 
*** Για  το  κύπελλο  Ελλάδας   σήμερα  για  τη  φάση  των  16 :
Live: Αστέρας Μαγούλας-Ολυμπιακός Βόλου 0-1 (Α' ΗΜΧ)
~ ΑΣΤΕΡΑΣ  Μαγούλας  - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Βόλου 1-2 , (0-1) .- ^
~ Στον  πρώτο  αγώνα  κέρδισε  ο  Ολυμπιακός Βόλου  με  2-0 .-
~ Ο  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Βόλου θα  αντιμετωπίσει τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ...!
Τα  γκολ  : 21 ΄ Νικολιάς  , 73΄Δημητριάδης , 83΄ Καπετάνος ,
Κάρτες : Αλεξ. Νικολιάς , Κασμερίδης ,  Πινδώνης ,Αρβανίτης ,
Διαιτητής :
Αστέρα  Μαγούλας : Κασμερίδης, Κοτίτσας, Τριάντος, Νόνης, Σαμαρόπουλος, Στρατομήτρος, Αντωνόπουλος(Δημητριάδης)  , Ρήγας (Μαρίνου) , Κανελλόπουλος, Μαρτίνεθ (Μίτκας ) , Κορνελάτος είναι οι 11 που ξεκινάνε το παιχνίδι για τον Αστέρα ,
Ολυμπιακός  Βόλου  : Για τον Ολυμπιακό Βόλου ξεκινάνε οι : Γκίτκος, Γιαλούσης, Καρράς (Κόμνος) , Αρβανίτης, Κωστούλας, Ολίσε, Πινδώνης (Ντινόπουλος), Καπετάνος, Νικολιάς, Δεινόπαπας(Ζέρης), Μπρέσκα  .-
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δελφάκης (Αρκαδίας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Νικολιάς, Πινδώνης, Αρβανίτης
ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ (Δ. Μαγκαφίνης): Κασμερίδης, Κοτίτσας, Τριάντος, Νόνης, Σαμαρόπουλος, Στρατομήτρος, Αντωνόπουλος (57΄ Δημητριάδης), Ρήγας (70΄ Μαρίνου), Κανελλόπουλος, Μαρτίνεθ (64΄ Μήτκας), Κορνελάτος.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Μ. Ρόκας): Γκίτκος, Γιαλούσης, Καρράς (46΄ Κόμνος), Αρβανίτης, Κωστούλας, Ολίσε, Πινδώνης (84΄ Ντινόπουλος), Καπετάνος, Νικολιάς, Δεινόπαπας (64΄ Ζέρης), Μπρέσκα.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ  3-0 , (2-0) .- ^
~ Στον  πρώτο  αγώνα  κέρδισε ο  Αιγινιακός  με  1-0 .-   
  Tα  γκολ : 17΄ Γιάννου , 42΄ Λάσνικ , 86΄ Κούρτι ,
Κάρτες : Λάσνικ , Μητρόπουλος ,
 Διαιτητής: Βοσκάκης (Ρεθύμνου)
Κίτρινες: Κουλουχέρης, Αραβίδης - Γιαζιτζόγλου, Σαμαράς, Κούρος, Γκέσιος
Κόκκινη: Κιβρακίδης (2η κίτρινη στο 90+4΄)
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Κ. Παναγόπουλος): Ανέστης, Λαμπρόπουλος, Κουλουχέρης, Αυλωνίτης, Κούρος (73΄ Ζαχαράκης), Μητρόπουλος, Κούρντι, Κολοβός (80΄ Μπούζας), Λάσνικ (46΄ Παντίδος), Αραβίδης, Γιάννου.
ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (Κ. Νικολαΐδης): Τόλιος, Κιβρακίδης, Σαμαράς, Λιόλιος, Γιαζιτζόγλου, Χατζής, Ζούρκος (75΄ Καρακατσάνης), Δεμιρτζόγλου (55΄ Κουτσοσπύρος), Πέντα, Μιτρόφ (84΄ Κυνηγόπουλος), Γκέσιος.

***   ~   ANARTHSEIS  IANOYARIOY  2014   :
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/01/2014-01-2014.html ,
~  Πρώτη  μέρα  του  2014  στην  ενημέρωση  Τετάρτη  01  Ιανουαρίου  2014   : ΧΡΟΝΙΑ  ΠΟΛΛΑ !!!  ΓΕΜΑΤΑ  ΥΓΕΙΑ  , ΕΥΗΜΕΡΙΑ ! , ΕΛΠΙΔΑ  ! , ΑΓΑΠΗ  . ΕΙΡΗΝΗ ,  ΧΑΡΑ  ΚΑΙ  ΑΝΘΡΩΠΙΑ !!!  
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/01/01-2014.html , Ενημέρωση  Τετάρτης  01  Ιανουαρίου  2014.-
~  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/01/02-2014.html , Ενημέρωση  της  Πέμπτης  02  Ιανουαρίου  2014  .-
~   http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/01/03-2014.html , Ενημέρωση  της Παρασκευής  03  Ιανουαρίου  2014 .- 
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/01/03-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  03  Ιανουαρίου  2014 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/01/04-2014.html?showComment=1388836276942#c3402382603892749924 ,   Ενημέρωση  του  Σαββάτου  04  Ιανουαρίου  2014 .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/01/4-5-6-2014.html ,   ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ Σάββατο Κυριακή Δευτέρα 4 , 5 και 6 Ιανουαρίου 2014  .-
~   http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/01/05-2014.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  05  Ιανουαρίου  2014 .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/01/06-2014.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  06 Ιανουαρίου  2014   .-
~  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/01/07-2014.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  07  Ιανουαρίου  2014 .-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2014/01/08-2014.html , Ενημέρωση  της  Τετάρτης  08  Ιανουαρίου  2014.-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/01/09-2014.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  09 Ιανουαρίου  2014 .-~
http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/01/10-2014.html  , Ενημέρωση  της  Παρασκευής 10  Ιανουαρίου  2014 ~
 ~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/01/11-2014.html  , Ενημέρωση  του  Σαββάτου  11 Ιανουαρίου  2014 .-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/01/12-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  12  Ιανουαρίου  2014 .-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/01/13-2014.html , Ενημέρωση της Δευτέρας 13 Ιανουαρίου 2014.-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/01/15-2014.html ; , Ενημέρωση Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014 .-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/01/16-2014.html , Ενημέρωση Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014 .-
  ~  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/01/blog-post.html ,   Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014 .-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/01/18-2014.html , Ενημέρωση του Σαββάτου 18 Ιανουαρίου 2014 .-
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/01/19-2014.html , Ενημέρωση της Κυριακής 19 Ιανουαρίου 2014.-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2014/01/20-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Δευτέρα   20  Ιανουαρίου  2014
  ~  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/01/21-2014.html , Ενημέρωση της  Τρίτης  21  Ιανουαρίου  2014  ,.  
  ~    http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/01/22-2014.html   , Ενημέρωση Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014 .- 
  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/01/23-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014 , .-
~
***  https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS   2013.  -  351  φίλοι .-
~****** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:
~ http://www.youtube.com/stamos01 ,        =  3061    video.-
~   
http://www.youtube.com/stamatios01 , =  1457 video.-
~    
http://www.youtube.com/vlasiskal ,    =     1450   video.-
                                                        ** Σύνολον   :  5977   βίντεο αναρτημένα .-
~** http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home ,   2427
~** https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258  , 590  φίλοι .- 

 


  ***