Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

ΕΠΙΛΟΓΕΣ Κυριακή 05 Οκτωβρίου 2014

ΕΠΙΛΟΓΕΣ  Κυριακή  05  Οκτωβρίου   2014   :


***  Πώς μια γυναίκα χωρίς μήτρα κατάφερε να γεννήσει
Μεταμόσχευση ζωής
Πώς μια γυναίκα χωρίς μήτρα κατάφερε να γεννήσει
Φωτογραφία του μωρού δημοσιοποιήθηκε από την επιθεώρηση Lancet, χωρίς όμως να γίνουν γνωστά άλλα στοιχεία του (Πηγή: The Lancet)  
Γκέτεμποργκ

Ένα αγοράκι που γεννήθηκε πρόωρο αλλά υγιές τον περασμένο μήνα είναι το πρώτο παιδί στα ιατρικά χρονικά που προέρχεται από μεταμοσχευμένη μήτρα.
Μια 36χρονη αθλήτρια στη Σουηδία κατάφερε να αποκτήσει παιδί χάρη στη μήτρα που της δώρισε μια οικογενειακή φίλη 61 ετών, η οποία είχε δύο δικά της παιδιά και βρισκόταν πλέον στην εμμηνόπαυση.
Δύο χρόνια μετά τη μεταμόσχευση, η 36χρονη γέννησε με καισαρική στις αρχές Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε η ιατρική ομάδα στο Πανεπιστήμιο του Γκέτεμποργκ. Το μωρό ζύγιζε 1,8 κιλά και χρειάστηκε να παραμείνει στο μαιευτήριο για δέκα ημέρες.
Το έμβρυο δημιουργήθηκε με εξωσωματική γονιμοποίηση στην οποία χρησιμοποιήθηκαν ωάρια της ίδιας της ασθενούς, δεδομένου ότι διέθετε λειτουργικές ωοθήκες.
Μέχρι σήμερα, η μόνη επιλογή για μια γυναίκα χωρίς μήτρα θα ήταν η κύηση με παρένθετη μητέρα.
Παραμένει ωστόσο ασαφές το κατά πόσο η μεταμόσχευση μήτρας, μια επεμβατική και ακριβή μέθοδος που ενέχει κινδύνους για τη μητέρα και το έμβρυο, θα γίνει ποτέ υπόθεση ρουτίνας.
Συνολικά εννέα γυναίκες που γεννήθηκαν χωρίς μήτρα, ή έχασαν τη μήτρα τους λόγω καρκίνου, συμμετείχαν στη δοκιμή που πραγματοποιεί στη Σουηδία η ομάδα του καθηγητή Γυναικολογίας Ματς Μπράνστρομ.
Όπως είπε ο ίδιος στο Associated Press, σε δύο περιπτώσεις το μόσχευμα χρειάστηκε να αφαιρεθεί λόγω ενδείξεων απόρριψης. Οι επτά άλλες γυναίκες υποβλήθηκαν σε εξωσωματική, και δύο από αυτές είναι σήμερα έγκυες πέρα από την 25η εβδομάδα της κύησης.
Οι περισσότερες από τις ασθενείς της μελέτης έλαβαν μόσχευμα που δώρισαν οι μητέρες τους, αυτό όμως δεν ήταν εφικτό στην περίπτωση της 36χρονης λόγω ασυμβατότητας των ιστών.
Όλες οι ασθενείς χρειάστηκε να λάβουν ανοσοκατασταλτικά φάρμακα, ακόμα και κατά τη διάρκεια της κύησης, για να αποτραπεί η απόρριψη του οργάνου.
Η 36χρονη και ο σύζυγός της, και οι δύο επαγγελματίες αθλητές, θα πρέπει τώρα να αποφασίσουν αν θα επιχειρήσουν και μια δεύτερη εγκυμοσύνη, ή αν θα αφαιρέσουν το μόσχευμα άμεσα.
«Τα φάρμακα που παίρνω έχουν επιπτώσεις στο υπόλοιπο σώμα και τα όργανά μου, οπότε θα δούμε πώς πάει» είπε η ίδια.
Οι τεχνικές λεπτομέρειες της υπόθεσης παρουσιάζονται σε μελέτη της ομάδας του Δρ Μπράνστρομ που έχει γίνει δεκτή για δημοσίευση από τη βρετανική επιθεώρηση The Lancet.
Μέχρι σήμερα είχαν υπάρξει μόνο δύο ακόμα απόπειρες μεταμόσχευσης μήτρας, μια στη Σαουδική Αραβία και μία στην Τουρκία, οι οποίες όμως δεν πέτυχαν.
Ανάλογες επεμβάσεις σχεδιάζουν τώρα γιατροί στη Βρετανία, τη Γαλλία, την Ιαπωνία, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία και την Κίνα, είπε ο Δρ Μπράνστρομ. Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press
 
***  Δημοκρατικό τοξο και Ελληνικός Λαός
041014 Vouli“Στη Δημοκρατία όλοι έχουν το δικαίωμα να εκπροσωπούνται.
Ακόμα και οι μαλάκες”
Chris Patten, Βρετανός πολιτικός.
Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός, ο κοινοβουλευτισμός ή καλύτερα το λεγόμενο δημοκρατικό τόξο των συνέταιρων του της κυβέρνησης, δεν υπολογίζουν τον Ελληνικό λαό. Και αυτό δεν συμβαίνει μόνο σήμερα. Ακριβώς το ίδιο γινόταν και την δεκαετία του ’60 με την χώρα α οδηγείται στην αναρχία. Όμως τα ξημερώματα της 21ης Απριλίου 1967 εκδηλώθηκε η επέμβαση του Ελληνικού Στρατού προκειμένου να σωθεί η Ελλάδα από τις πολιτικές έριδες των βουλευτών, τα κομματικά μίση των πολιτών και την κομμουνιστική διάβρωση του κράτους.
Η επέμβαση των Συνταγματαρχών
Μέσα σε λίγες ώρες οι Έλληνες Συνταγματάρχες με το σχέδιο «Προμηθεύς», έγιναν κύριοι της καταστάσεως. Η πατρίδα σώθηκε από την φαυλοκρατία και την κομμουνιστικοποίηση, την τελευταία στιγμή. Η πολιτική ηγεσία της εποχής αλλά και αρκετοί αριστεροί δημοκράτες, αφού συνελήφθησαν, φιλοξενήθηκαν, άλλοι σε πολυτελή παραλιακά ξενοδοχεία, άλλοι σε γήπεδα και στρατόπεδα. Κατά την διάρκεια της επεμβάσεως του στρατού ο λαός παρέμεινε αδιάφορος μέσα στα σπίτια του. Δεν κατέβηκε στους δρόμους προκειμένου να αντισταθεί στα τανκς και να πέσει μαχόμενος για την δημοκρατία. Δεν βγήκε από τα σπίτια να αντισταθεί στους Συνταγματάρχες για τους δημοκράτες πολιτικούς που είχαν συλληφθεί. Αργότερα δεν πήρε τα όπλα να ανέβει στο βουνό να στήσει αντάρτικο και να αγωνισθεί για την επιστροφή της δημοκρατίας και των πολιτικών.
Αντίθετα την επομένη της 21ης Απριλίου ο λαός είχε ξεχάσει τους πολιτικούς. Κανένας δεν δυσανασχέτησε, εκτός από κάποιους δήθεν δημοκράτες οι οποίοι έχασαν τον λουφέ και τα καλούδια της εξουσίας. Ο Ελληνικός λαός συνέχισε τα ειρηνικά έργα του προσερχόμενος καθημερινά στις εργασίες του και κανέναν μα κανέναν δεν απασχόλησε το κλείσιμό του κοινοβουλίου. Οι φωνές των πολιτικών εσωτερικού και εξωτερικού για αντίσταση στο στρατιωτικό καθεστώς έπεσαν στο κενό. Λαός και Στρατός ενωμένοι έθεσαν τους πολιτικούς στο περιθώριο. Αυτό όμως από τους κοινοβουλευτικούς θεωρήθηκε μεγάλη προσβολή. Υπήρξε μέγα σφάλμα του λαού και κάποια ημέρα έπρεπε να πληρώσει. Έπρεπε να τιμωρηθεί για να μην επαναλάβει τα ίδια.
Τα έργα και τα λάθη
Ο λαός απαλλαγμένος από τις πολιτικές έριδες, ενωμένος, αφού όσα τον χώριζαν ήταν πλέον παρελθόν, απολαμβάνει τα αγαθά της χρηστής διοίκησης του Επαναστατικού καθεστώτος. Η Ελλάς μετατρέπεται σε ένα απέραντο εργοτάξιο. Οι πάντες βρίσκουν εργασία. Ο λαός μέσα σε κλίμα ηρεμίας και ευημερίας βλέπει καθημερινά να ανεβαίνει το βιοτικό του επίπεδο. Φυσικά εδώ δεν θα κάνουμε απογραφή, των επιτευγμάτων του Εθνικού καθεστώτος της 21ης Απριλίου 1967. Αυτά είναι γνωστά σε όλους. Δυστυχώς όμως το επαναστατικό καθεστώς, οι Έλληνες αξιωματικοί, έκαναν ένα πολύ μεγάλο λάθος το οποίο πλήρωσαν αργότερα μαζί με τον λαό. Αντί τον κοινοβουλευτισμό και τους πολιτικούς να τους θέσουν άπαξ δια παντός στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, να κλειδώσουν το ντουλάπι και να πετάξουν το κλειδί στη θάλασσα, αντίθετα, τους έθεσαν για επτά χρόνια σε χειμερία νάρκη, για να επανέλθουν αργότερα ως σωτήρες και πολύ χειρότεροι από πριν.
Έρχεται η Μεταπολίτευση
Φτάνουμε λοιπόν στο 1974 όπου οι πολιτικοί επιστρέφουν νικητές και τροπαιούχοι από τα ασυγχώρητα σφάλματα των στρατιωτικών. Στις 25 Νοεμβρίου 1973 ο ταξίαρχος Δ. Ιωαννίδης καθαιρεί από την προεδρία της δημοκρατίας Γ. Παπαδόπουλο και κυβερνά την χώρα πίσω από τις κουρτίνες με τις μαριονέτες του. Δυστυχώς όμως για τον ίδιο και την πατρίδα, του στήνουν το κυπριακό. Οι Τούρκοι αποβιβάζονται στην Κύπρο. Οι αρχηγοί του στρατεύματος κατώτεροι των περιστάσεων προσπαθώντας να σώσουν το τομάρι τους από την επικείμενη στρατιωτική καταστροφή στην Κύπρο, έρχονται σε συμφωνία με τους πολιτικούς, προκειμένου να τους εκχωρήσουν την διακυβέρνηση της χώρας εκείνες τις δύσκολες ώρες. Επανέφεραν εκείνους, που πριν από μία επταετία είχαν καταργήσει ως ανίκανους και προδότες. Δυστυχώς για την Ελλάδα και τους Έλληνες, οι πολιτικοί επιστρέφουν στην εξουσία ως απελευθερωτές και σωτήρες.
Καλούν τον Καραμανλή από το Παρίσι, όπου περνούσε τον καιρό του, προκειμένου να αναλάβει πρωθυπουργός και να σώσει την πατρίδα. Ο λαός, ο πάντα ευκολόπιστος (επιπόλαιος) και πάντα προδομένος τρέχει να τον υποδεχθεί στο αεροδρόμιο με κεριά και εικόνες. Τρέχει να υποδεχθεί τον “σωτήρα”. Ο μέγας “κυβερνήτης” επιστρέφει. Ορκίζεται πρωθυπουργός από τον πρόεδρο της δημοκρατίας στρατηγό Γκιζίκη. Ο Μαρκεζίνης που ορκίστηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γ. Παπαδόπουλο ήταν δοτός. Ο Καραμανλής που ορκίστηκε από τον χουντικό στρατηγό Γκιζίκη δεν ήταν δοτός; (Αυτά είναι τα παιγνίδια της φαυλοκρατίας τα οποία χάφτει πάντα ο λαός). Αναλαμβάνοντας την πρωθυπουργία ο Καραμανλής διαπιστώνει ότι «η Κύπρος κείται μακράν». Εγκαταλείπει την Κύπρο και τον κυπριακό λαό στα νύχια του Αττίλα και έκτοτε στην μισή Κύπρο πατά η βρώμικη μπότα των τούρκων και ίσως για πολλές δεκαετίες ακόμη.
Έργα και ημέρες της Μεταπολίτευσης
Από εδώ και πέρα ξεκινά η καταστροφή της πατρίδας με την σοσιαλ-μανία του Καραμανλή, εκείνου του “εθνάρχη” που την σπούδασε στις όχθες του Σηκουάνα. Αμέσως μετά ακολουθούν οι κοινωνικοποιήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου μέσω των πράσινων κλαδικών και του Τσοβόλα δώστα όλα, για να πάρει την σκυτάλη ο εκσυγχρονισμός του Σημίτη με τα χρηματιστήρια, τις μίζες των εξοπλιστικών και την λεηλασία των θησαυροφυλακίων του κράτους. Η συνέχεια είναι πιο ενδιαφέρουσα… Έρχεται ο Καραμανλής ο νεότερος ο και “κουρασμένος” αποκαλούμενος και σεμνά και ταπεινά βυθίζει ακόμη περισσότερο την χώρα. Για να έλθει ο Τζέφρυ Παπανδρέου που ισοπέδωσε τα πάντα με τα μνημόνια. Η συμπεριφορά όλων αυτών απέναντι στον λαό με τα έργα τους αποδεικνύει το πώς σκέφτονται για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Η περίπτωση Σαμαρά και τα ψέματα του Ζαππείου 1,2,3, είναι θέμα για επόμενη αρθρογραφία μας
Νίκος Παπαγεωργίου
 
 *** Συνεργασία Σχολείου - Οικογένειας:
Εμπλοκή των γονέων στη μελέτη στο σπίτι

....................
Προκειμένου οι γονείς να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενα άγχη και ανασφάλειες, θα πρέπει να δημιουργήσουν μία καρποφόρα συνεργασία με το σχολείο, θέτοντας νέους στόχους από κοινού με τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά τους.
Η συνεργασία σχολείου – οικογένειας αναδεικνύεται ως ιδιαίτερα σημαντικός παράγοντας στην υγιή γνωστική, συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών. Ταυτόχρονα, η εμπλοκή των γονέων στη μελέτη των μαθητών επηρεάζει θετικά το ενδιαφέρον των μαθητών για τη μελέτη, αυξάνει την πιθανότητα ολοκλήρωσης των εργασιών ενώ βελτιώνει την ποιότητά τους.
Ο τύπος της υποστήριξης που παρέχουν οι γονείς αλλάζει καθώς μεγαλώνει το παιδί, αλλά η παρουσία του γονέα είναι σημαντική σε όλες τις ηλικίες. Η εμπλοκή των γονέων είναι ιδιαίτερα σημαντική για τους μαθητές που αντιμετωπίζουν μαθησιακά προβλήματα, κυρίως επειδή έχουν λιγότερο αναπτυγμένες τις δεξιότητες μελέτης και αυτοδιαχείρισης.
Συχνά, οι κατ’ οίκον εργασίες διαταράσσουν τη ζωή των οικογενειών. Η πολύωρη, γεμάτη συγκρούσεις και συχνά μη παραγωγική ενασχόληση με αυτές τις εργασίες αποτελεί ένα συνηθισμένο φαινόμενο. Οι γονείς των παιδιών με μαθησιακά προβλήματα εκφράζουν περισσότερη απογοήτευση, ματαίωση και κόπωση  στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν τα παιδιά τους.
Αυτό λοιπόν που χρειάζεται είναι η ανάπτυξη πρακτικών για την ενίσχυση της εμπλοκής των γονέων. Κάποιες, κατά τη γνώμη μας, πρακτικές που θα μπορούσαν να ακολουθήσουν οι εκπαιδευτικοί είναι:
1. Ενημέρωση των γονέων για τη φιλοσοφία των εργασιών, τους στόχους που εξυπηρετούν, το είδος και την έκταση της υποστήριξης που θα ήθελαν να προσφέρουν οι γονείς.
2. Παροχή οδηγιών για τον τρόπο που μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά τους (ανατροφοδότηση, θετική ενίσχυση, οργάνωση χρόνου, εξασφάλιση ενός κατάλληλου και ελεύθερου από διασπάσεις περιβάλλοντος).
3. Άμεση επικοινωνία σχολείου οικογένειας όταν εκδηλωθούν προβλήματα και επιδίωξη της από κοινού επίλυσής τους.
4. Εμπλοκή των γονέων στη μελέτη των παιδιών τους όταν θεωρούν ότι η υποστήριξή τους μπορεί να έχει αποτέλεσμα και όταν πιστεύουν ότι αυτή είναι επιθυμητή από τα παιδιά τους και τους δασκάλους τους.
Επιπλέον, ιδιαίτερη σημασία έχει πού αποδίδουν οι γονείς την επιτυχία στο σχολείο. Αν την αποδίδουν στην προσπάθεια και λιγότερο στην ικανότητα ή την τύχη, τότε θα εμπλακούν περισσότερο στην εκπαίδευση των παιδιών τους. Το σχολείο μπορεί να ενισχύσει αυτά τα κίνητρα. Για παράδειγμα μπορεί να εξηγήσει στους γονείς γιατί και με ποιόν τρόπο η εμπλοκή τους είναι σημαντική για τη μάθηση των παιδιών τους.
Αντιστοίχως οι γονείς θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι:
•    Βοήθεια την οποία τα παιδιά αντιλαμβάνονται ως εξαναγκασμό ή πίεση έχει αρνητικά αποτελέσματα στα κίνητρα και τη σχέση τους με τους γονείς.
•    Καθιέρωση μιας οικογενειακής ρουτίνας για τη συζήτηση για το σχολείο και τη σημασία της μάθησης.
•    Προγραμματισμός της μελέτης. Βοηθάμε τα παιδιά να οργανώνουν, να σχεδιάζουν, να θέτουν προτεραιότητες.
•    Εξασφαλίζουμε χρόνο που θα αφιερώνεται στην επικοινωνία με τα παιδιά πέρα από τη βοήθεια στα μαθήματα.
•    Εξασφαλίζουμε χρόνο στα παιδιά για αθλητισμό και ψυχαγωγία, ανεξάρτητα από την απόδοσή τους στη μελέτη.
•    Παρέχουμε την κατάλληλη υποστήριξη, ανάλογα με τις ανάγκες του μαθητή.
•    Δεν κάνουμε τις εργασίες για το παιδί μας!
•    Μαθαίνουμε καλύτερα όταν διδάξουμε αυτό που μάθαμε σε κάποιον άλλο.
•    Αποφεύγουμε τις υπερβολικές διορθώσεις γιατί μειώνουν τα κίνητρα και την αυτοεκτίμηση.
•    Έμφαση στην επιτυχία και στην καλή προσπάθεια. Ένας καλός κανόνας είναι να παρέχουμε τουλάχιστον τρεις (3) επιβραβεύσεις για κάθε διόρθωση – παρατήρηση.
•    Ενθαρρύνουμε τη σύγκριση με την προηγούμενη δουλειά του παιδιού και όχι με την δουλειά των άλλων.
•    Ακούμε τα παράπονα και τις απογοητεύσεις του παιδιού. Εάν θυμώσουμε και νευριάσουμε αυτό θα αυξήσει τη ματαίωση του παιδιού και το δικό σας άγχος. Μια καλή αρχική ερώτηση θα ήταν «με ποιο τρόπο μπορώ να σε βοηθήσω;».
•    Αποφυγή αντιπαραγωγικών σχολίων.
•    Βοηθάμε το παιδί μας να αναπτύξει ανεξαρτησία.
•    Αν κρίνουμε ότι δε μπορούμε να βοηθήσουμε το παιδί μας  ή η εμπλοκή με τη μελέτη διαταράσσει τη σχέση μας μαζί του η βοήθεια από άλλο πρόσωπο μπορεί να είναι η λύση.
•    Δείχνουμε στα  παιδιά πόσο πολύ εκτιμούμε την προσπάθεια που κάνουν και τους παρέχουμε θετικά μηνύματα όταν τελειώνουν την εργασία τους.
•    Αποφεύγουμε το συνεχή έλεγχο της εργασίας των παιδιών και την μη αναγκαία διόρθωση λαθών.
Τέλος, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η μάθηση αποτελεί ένα συναρπαστικό ταξίδι που οδηγεί στην ανακάλυψη νέων εμπειριών και στην γνωριμία τόσο με τον εαυτό μας όσο και με τους άλλους, και γι’ αυτό τα παιδιά μας θα πρέπει να διδάσκονται πώς να σκέφτονται και όχι τι να σκέφτονται.
Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!
Μπαρής Θεόδωρος, Προϊσταμένος Επιστημονικής – Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Π/θμιαςΕκπ/σης Περ/κής Δ/νσηςΕκπ/σης Δ. Ελλάδας  .     thebest
 
 ***  Χαλάκι από pom -  pom για το παιδικό δωμάτιο,
φτιαγμένο με τα χεράκια σας!
!!
Τι θα χρειαστείτε; Ένα αντιολισθητικό χαλιού και μικρά pom pom, το χρώμα θα το επιλέξετε εσείς.
Για όσους δεν έχουν φτιάξει ‘σπιτικά’ pom pom θα χρειαστείτε ένα πιρούνι και κλωστή μάλλινη πλεξίματος στα χρώματα της επιλογής σας.
Ένα extra tip για το χαλάκι από pom pom είναι ότι μπορείτε να χρησιμοποιήστε διαφορετικές διαστάσεις, έτσι για ποικιλία.
οδηγίες πως να φτιάξεις τα pom pom, εδώ  
 
***  Κυπριακή ΑΟΖ: Στέλνουν το Barbaros στα νότια για επίδειξη δύναμης [χάρτης]  
Η Τουρκία, έχοντας αποτύχει να παρεμποδίσει τις έρευνες και τις γεωτρήσεις που έγιναν στο κοίτασμα «Αφροδίτη» και συνεχίζονται στο κοίτασμα «Ονασαγόρας» στη Κυπριακή ΑΟΖ, προσπαθεί να δείξει ότι έχει παρουσία στην περιοχή στέλνοντας πάλι το ερευνητικό πλοίο Barbaros στα νότια της Κύπρου.
 Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος το οποίο επρόκειτο να πραγματοποιήσει έρευνες στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κύπρου και Τουρκίας, ακύρωσε το πρόγραμμα του και προσανατολίζεται σε πλου στη νότια περιοχή.
 Σε ναυτική προειδοποίηση NAVTEX που εξεδόθη η Τουρκία έχει δεσμεύσει από τις 14 Οκτωβρίου θαλάσσια περιοχή στα ανοικτά της Αμμοχώστου - Λάρνακας - Λεμεσού.
 Η περιοχή βρίσκεται σε διεθνή ύδατα (έξω από τα χωρικά ύδατα της Κύπρου) και εκτός του χώρου που έχει δεσμευθεί από τη Κυπριακή Δημοκρατία για τις γεωτρήσεις του πλοίου - γεωτρύπανο Saimem 10000. Στη περιοχή βρίσκεται και φρεγάτα του τουρκικού πολεμικού ναυτικού που παρακολουθεί τις έρευνες από απόσταση.
 Μέχρι στιγμής οι έρευνες που γίνονται για λογαριασμό της Κύπρου εντός της ΑΟΖ της δεν έχουν παρεμποδιστεί από τη Τουρκία και κάτι τέτοιο δεν αναμένεται να γίνει όπως έχουν διαβεβαιώσει τη Λευκωσία και οι ΗΠΑ. Η τουρκική παρουσία όπως εκτιμάται έχει να κάνει με θέματα εσωτερικής κατανάλωσης, αφού επί της ουσίας δεν επιτυγχάνει κάποια ανατροπή.
 Η Τουρκία αισθάνεται πως η συμφωνία της Ελλάδας και της Κύπρου με την Αίγυπτο, την απομονώνει και περιορίζει την όποια επιτυχία των διεκδικήσεων της στην πλούσια σε φυσικό αέριο περιοχή.
Η πορεία του Barbaros
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 
***  4 λουκέτα “made By ND” καθε ημερα στην Θεσσαλονίκη
051014 LouketoΕπιβεβαιώνεται για μία ακόμη φορά ο Αντώνης Σαμαράς σχετικά με την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Αυτή την φορά ήηρθε η ανακοίνωση του Βιοτεχνικού Επιμελιτηρίου Θεσσαλονίκης  για την καταστροφή της επιχειρηματικότητας στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας.
Χωρίς τέλος είναι η… αιμορραγία της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας με την κλειδωνιά του λουκέτου να ακούγεται κατά μέσο όρο, καθημερινά, σε 4 βιοτεχνίες της Θεσσαλονίκης. Πιο συγκεκριμένα στο εννεάμηνο του τρέχοντος έτους 1.091 βιοτεχνικές επιχειρήσεις κατέβασαν ρολά, με μεγάλο “‘ασθενή” τις ατομικές, καθώς κατά το εξεταζόμενο διάστημα τον επαγγελματικό στίβο αποχαιρέτησαν 825 εξ αυτών.
Αν και ο αριθμός των επιχειρήσεων που κατέβασαν ρολά τους πρώτους εννέα μήνες του τρέχοντος έτους είναι περιορισμένος κατά 11%, έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος, οπότε 1.227 επιχειρήσεις έκλεισαν, εντούτοις καταδεικνύει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο τα ανυπέρβλητα προβλήματα που αντιμετωπίζει η βιοτεχνία.
Την ίδια ώρα, η απροθυμία για έναρξη δραστηριότητας χτυπά… κόκκινο, καθώς μόλις 301 επιχειρήσεις αποφάσισαν να ενταχθούν στο βιοτεχνικό κόσμο στο εννεάμηνο του 2014, όταν το διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2013, 498 βιοτεχνίες έκαναν εγγραφή στο μητρώο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ).
Τη μερίδα του λέοντος στους λόγους διαγραφής στο εννεάμηνο του 2014 κατέχουν, για μία ακόμη φορά, οι επιχειρήσεις που κρίθηκαν ασύμφορες, με τον αριθμό αυτών να αγγίζει τις 653, όταν ένα χρόνο πριν ήταν 628. Σε πτώχευση οδηγήθηκαν 21 επιχειρήσεις, αριθμός τριπλάσιος σε σχέση με το εννεάμηνο του 2013, οπότε δεν ξεπερνούσαν τις επτά.
Προστίθενται συνεχώς ατομικές επιχειρήσεις
Μπορεί το “εύκολο θύμα” της αρνητικής συγκυρίας να είναι οι ατομικές επιχειρήσεις, ωστόσο την πρωτιά στις εγγραφές κρατούν και πάλι οι εν λόγω επιχειρήσεις. Πιο συγκεκριμένα, κατά το εξεταζόμενο διάστημα στο μητρώο του ΒΕΘ προστέθηκαν 195 ατομικές επιχειρήσεις. Ένα χρόνο πριν οι ατομικές επιχειρήσεις που έκαναν έναρξη ήταν 360.
«Η αρνητική κατάσταση που επικρατεί στην αγορά αποτυπώνεται με τον πιο ηχηρό τρόπο στις εγγραφές και διαγραφές των βιοτεχνιών της Θεσσαλονίκης. Η υπέρμετρη λιτότητα οδηγεί τους Έλληνες στην απόγνωση και διογκώνει τα προβλήματα στην αγορά εργασίας. Ο αριθμός των επιχειρήσεων που έβαλαν τέλος στη δραστηριότητα τους στο εννεάμηνο του 2014 είναι μεγάλος, ωστόσο καταγράφει μία σημαντική επιβράδυνση, έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, ακόμη δεν έχουμε πιάσει… πάτο, καθώς καθημερινά προστίθενται νέοι κρίκοι στην μακριά αλυσίδα των λουκέτων» σημειώνει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι «η επιχειρηματικότητα, παρά τις κατά καιρούς αισιόδοξες εξαγγελίες, βρίσκεται σε δύσβατο δρόμο, με ελάχιστα περιθώρια επιστροφής».
Όλα τα παραπάνω όμως ήρθε να τα διαψεύσει ο ίδιο ο πρωθυπουργός στην πανηγυρική του ομιλία για τα σαράντα της ΝουΔου, αφού δήλωσε πως φεύγουμε από το μνημόνιο, καθημερινά ανοίγουν δεκάδες επιχειρήσεις και η ανεργία μειώνεται συνεχώς… Βέβαια γενέθλια είχαν, θα ήρθαν στο κέφι, είπαν και καμιά κουβέντα παραπάνω
 
***  Οι Πακιστανοί Ταλιμπάν δήλωσαν υποταγή στο ‘Ισλαμικό Κράτος’

Οι Πακιστανοί Ταλιμπάν, δήλωσαν υποταγή στο Ισλαμικό Κράτος το Σάββατο και διέταξαν τους μαχητές σε όλη την περιοχή να βοηθήσουν την ομάδα Τζιχάντ στη Μέση Ανατολή και στην εκστρατεία του για τη δημιουργία ενός παγκόσμιου Ισλαμικού Χαλιφάτου.
 Η τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, ελέγχουν εκτάσεις γης της Συρίας και του Ιράκ και έχουν διεισδύσει και στην Νότια Ασία, που παραδοσιακά κυριαρχείται από  τοπικούς Ταλιμπάν που εξεγείρονται εναντίον των κυβερνήσεων του Πακιστάν και του Αφγανιστάν.
 Η αναγγελία έρχεται μετά από την κίνηση του Σεπτεμβρίου από τον επικεφαλής της Αλ Κάιντα, Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, στο όνομα του πρώην διοικητή των Ταλιμπάν Ασίμ Ουμάρ,  ως ‘εμίρη’  των παραρτημάτων  της οργάνωσης στη νέα Νότια Ασία, όπου ήταν οι εγκέφαλοι των επιθέσεων του 2001 στις Ηνωμένες Πολιτείες.
 Αν και υπάρχουν λίγα στοιχεία της επιχειρησιακής συμμαχίας μεταξύ του Ισλαμικού Κράτους με την Αλ Κάιντα, εντούτοις από ακτιβιστές έχουν εντοπισθεί πρόσφατα στην πακιστανική πόλη Πεσαβάρ, διανομή φυλλαδίων που επαινούσαν την Ισλαμική ομάδα της Μέσης Ανατολής.
 Σημαίες του Ισλαμικού Κράτους, έχουν, επίσης, παρατηρηθεί σε αγώνες δρόμου στο ινδικό Κασμίρ. Η τάση αυτή δημιουργεί μια αυξανόμενη ανησυχία στις παγκόσμιες δυνάμεις που αγωνίζονται να συμβαδίσουν με την ταχέως μεταβαλλόμενη φύση της διεθνούς ισλαμικής τρομοκρατίας.
 Μάλιστα, σε μήνυμα που σηματοδοτεί τη μουσουλμανική γιορτή του Eid al-Adha, οι Ταλιμπάν του Πακιστάν, δήλωσαν ότι υποστηρίζουν πλήρως τους στόχους του «Ισλαμικού Κράτους».
 «Ω αδελφοί μας, είμαστε υπερήφανοι για εσάς και τις νίκες σας. Είμαστε μαζί σας στην ευτυχία και τη θλίψη σας», είπε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Shahidullah Shahid, σε δήλωση που εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο πρακτορείο Reuters, όπως σημειώνει το δημοσίευμα της ‘Σταρ’ το Λιβάνου.
 
*** Μου μίλησε χυδαία, γι' αυτό έφυγα, λέει ο Αρχιμανδρίτης για την τροχονόμο Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/ellada-kosmos/item/45928-mou-milise-xydaia-gi-afto-efyga-leei-o-arximandritis-gia-tin-troxonomo
Μου μίλησε χυδαία, γι' αυτό έφυγα, λέει ο Αρχιμανδρίτης για την τροχονόμο
Δεν την χτύπησα, υποστηρίζει ο Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Σάπιος, που μίλησε για το περιστατικό στα ΜΜΕ της Στερεάς Ελλάδας
 Τη δική του εκδοχή για το περιστατικό με την γυναίκα αστυνομικό έδωσε ο Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Σάπιος που μίλησε στο STAR Κεντρικής Ελλάδας για όσα συνέβησαν στην Εθνική Οδό Αθηνών Λαμίας στο ύψος του Κάστρου.
Παραδέχεται πως κινούνταν με το αυτοκίνητό του με μεγάλη ταχύτητα, και η αστυνομικός τον σταμάτησε στο μπλόκο. Μέσα στο όχημα επέβαιναν δύο ακόμη άτομα. Μία γυναίκα και ένας άνδρας. Ο ίδιος της έδωσε τα χαρτιά του ευγενικά και κατεβαίνοντας από το αυτοκίνητο την ρώτησε με πόσο έτρεχε. Με 157 χιλιόμετρα του απάντησε εκείνη και ο Αρχιμανδρίτης της είπε πως δεν το κατάλαβε καν.
Τότε, σύμφωνα με τον Ιγνάτιο Σάπιο, η αστυνομικός του απάντησε: Βέβαια, με τέτοια γκόμενα που έχεις δίπλα σου τι περιμένεις.
Έκπληκτος ο Αρχιμανδρίτης της ζήτησε το λόγο: "Σας παρακαλώ σας έδωσα τέτοια εντύπωση;" είπε στην ανθυπαστυνόμο που του απάντησε αμέσως "Ε βέβαια γιατί οι περισσότεροι από εσάς είστε γκέι."
Τότε εκείνος εκνευρίστηκε της άρπαξε τα χαρτιά του, χωρίς να την χτυπήσει και έφυγε.
Εκείνη, άρχισε να φωνάζει και στην συνέχεια του έκανε μήνυση.
Ο Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Σάπιος αποδίδει την δημοσιοποίηση του περιστατικού με τις σε βάρος του καταγγελίες, στα συστήματα των παπάδων και τις κόντρες που έχουν μεταξύ τους.
Πάντως όπως ανέφερε και ο ίδιος έχει κάνει μήνυση στην αστυνομικό. Πηγή: protothema.gr
 
***  Η ΑΣΚΗΣΗ ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΕ ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ!!!ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΟΜΑΝΤΟΣ!!!Γενική αντεπίθεση διέταξε το ΓΕΕΘΑ!!!
 
 
~ Tα Τύμπανα Πολέμου χτυπούν απόψε στον Έβρo!!!Γενική αντεπίθεση διέταξε το ΓΕΕΘΑ
Ο Έβρος δεν πέφτει  με τίποτα όλοι είναι στο πόδι  ,από τον Εθνοφύλακα μέχρι τον Καταδρομέα ,από τον Αρματιστή μέχρι τον Πυροβολητή …Κανείς δεν κοιμάται απόψε στον Έβρο !
 Στα τιμημένα Λάβαρα  σηκώνουν τις Σημαίες και πιάνουν τα περάσματα ,πλημμύρισε το Ποτάμι και εγκλωβίστηκε ο Τούρκος ! Έφτασε η ώρα  … 
Φωτιά και ατσάλι αδέρφια ,μην μείνει κανένας  Τούρκος ζωντανός ! ““ΤΑΜΣ ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2014 ““  Μια άσκηση με επιθετικά αλλά και Αληθινά Σενάρια !
Σύμφωνα με το σενάριο της Ασκήσεως   εκδηλώθηκε εχθρική ενέργεια με κατάληψη βραχονησίδας σε νησί του Ανατολικού Αιγαίου από Τούρκους Κομάντος !
Δυνάμεις της Δύναμης ταχείας αντίδρασης  ενήργησαν αστραπιαία και εξουδετέρωσαν τους Τούρκους Κομάντος με  ταυτόχρονη απόβαση από τον   αέρα και θάλασσα με την συνδρομή πολεμικών Μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού !
 Οι  Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδος έχοντας   πληροφορίες από τη  ΕΥΠ που το τοπικό κλιμάκιο  φρόντισε να υποκλέψει ,έκαναν μυστική επιστράτευση και προώθησαν τα τμήματα στα περάσματα  του Ποταμού σύμφωνα με τα  προβλεπόμενα σχέδια !
 
Πριν χαράξει  τα Κομάντος Ελευθέρας Πτώσεως  του Βορείου Τομέα θα πραγματοποιήσουν Πολεμικά Άλματα και με την  συνοδεία ντόπιων Εθνοφυλάκων  οδηγών θα προχωρήσουν σε εκτέλεση των Επικεφαλής των Τουρκικών Δυνάμεων που θα επιχειρήσουν  διείσδυση   στο  Εθνικό έδαφος!
Τα άρματα του Εχθρού που σκοπεύουν να περάσουν  το Ποτάμι χρησιμοποιώντας τις πλωτές γέφυρες θα βομβαρδίζονται ανηλεώς από τα Ελληνικά Μαχητικά της ΠΑ έχουν διασπαρεί στα αεροδρόμια της  Θράκης και της Μακεδονίας  ! Αμέσως θα ακολουθήσουν τα επιθετικά ελικόπτερα της ΑΣ που θα καταδιώξουν τις μικρότερες ομάδες των Αρμάτων ενώ το Βαρύ Πυροβολικό της Μεραρχίας θα ισοπεδώσει το προγεφύρωμα με την τρομακτική ισχύς του πυρός που διαθέτει!  Χώμα, Άρματα και άνθρωποι θα γίνουν ένα !
Σειρά έχουν οι Αρματιστές  που κινήθηκαν νύχτα από τις Μονάδες Μαύροι σαν το Θάνατο που θα επιχειρήσουν την αντεπίθεση  ενώ οι ντόπιοι Εθνοφύλακες  ετοιμάζονται για το κυνήγι των Ατάκτων και των Τουρκοπρακτόρων  που έδρασαν στη Θράκη με στόχο να τους ρίξουν στο Ποτάμι !
  Τα Άρματα κινήθηκαν νύχτα και έφτασαν στους χώρους διασποράς
Το ΓΕΝ διέταξε τα Υπερσύγχρονα Υποβρύχια μας που έπλεαν από μέρες στη περιοχή να πιάσουν τα λιμάνια που θα ανοιχθεί ο Τουρκικός Στόλος με συγκεκριμένες εντολές ενώ οι Εποχούμενοι EXOSET των νησιών (τους τρέμουν οι Τούρκοι και τους ψάχνουν μανιωδώς τα CN-235) θα χτυπήσουν τα εχθρικά πολεμικά πλοία που βρίσκονται ήδη στο Πέλαγοs.
 Oι Ελληνικοί  EXOSET που τρέμουν οι Τούρκοι …Έχουν διασπαρεί στα Ελληνικά νησιά Σε γενικό Συναγερμό έχουν τεθεί όλα τα Αντιαεροπορικά Όπλα της Ελληνικής Αεράμυνας  με τους S-300 να κόβουν της Μεσόγειο στα δύο … και τους (ΧΩΚ και OSA )να είναι σε πεντάλεπτη ετοιμότητα από λήψεως της Εντολής !
 Αυτό ακριβώς θα συμβεί  αύριο το πρωί στον Έβρο και σε όλο το Ελληνικό FIR …H Εντολή του Α/ΓΕΕΘΑ ρητή και λιτή «Γενική Αντεπίθεση «  σε όλους τους τομείς !
Η Εντολή του Στρατηγού στον Έβρο: Κανείς δεν κοιμάται απόψε στον Έβρο!  veteranos.gr
 
*** ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΘΑΝΑΤΟΥ!!!!ΥΠΕΡΟΠΛΟ ΜΑΖΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ!!!ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ!!!ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΑΥΤΟ!!!ΟΜΩΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ!!!

Ευδοκία  - Υβόννη   Τσιλίδου
Δεν  υπάρχει  ενημερωμένος  πολίτης   πλέον  που  να  μην  γνωρίζει  την  ύπαρξη  του   συστήματος    ΧΑΑΡΠ.   Το   τι  είναι  όμως  ακριβώς,  ίσως  όχι.   Την  επιστημονική  του   ταυτότητα   την  δίνει    το  ίδιο  το  ακρωνύμιο  που  λειτουργεί  και  σαν  ονομασία  του   Υψηλής  συχνότητας   ερευνητικού  προγράμματος.  Η   αρχική  σύλληψη  και  η  πατέντα  ανήκουν   σε  Έλληνα  επιστήμονα  κάτοικο  Αμερικής   και   αρχικός  χορηγός  του   ήταν  εταιρείες  πετρελαίου  που  το  είδαν  σαν  μια  μελλοντική  πηγή  ενέργειας , επιπέδου  πυρηνικής  χωρίς  το  πρόβλημα  της  ραδιενέργειας.    Όμως  οι  δυνατότητες  αυτής  της  συστοιχίας  κεραιών  αποδείχθηκε  ότι  δεν  ήταν  τόσο  απλές  και  αθώες,  οι  ικανότητές  τους  ξετυλίγονταν  και  αποκαλύπτονταν  στην  πορεία  του  χρόνου,  πράγμα  που  το  αποδεικνύει και  η  δραστική  αλλαγή  ιδιοκτησίας.  Από  τις  πετρελαϊκές  εταιρείες  το  σύστημα  πήγε  στα  χέρια  της  Raytheon,  γνωστής   πολυεθνικής  αμυντικών  συστημάτων  κι  από  αυτήν  στην  Αμερικανική Στρατιωτική  Αεροπορία  και  το  Ναυτικό,  ενώ  τελεί  υπό  την  προστασία   της  ΝSΑ ,  της  Εθνικής  Ασφάλειας  των  ΗΠΑ,  και  συνεργάζεται  με  την  ΝΑSΑ.
Επισήμως  σκοπό  έχει  την  μελέτη  της  ιονόσφαιρας,  την  διέγερση  και την  χρήση  αυτής  ως  κεραίας   ΗΜ  κυμάτων   για  την  βελτίωση  των  επικοινωνιών   και  την προστασία  του  πλανήτη  από  τις  διαρκώς  πιο  επικίνδυνες  ακτίνες  του  ήλιου  λόγω  της  τρύπας  του  όζοντος.  Επίσης  λειτουργεί  και  ως  τομογράφος  του  εδάφους  που  βοηθά  στην  ανεύρεση  διαφόρων  κοιτασμάτων, όπως  και  στην  γενικότερη γεωφυσική   έρευνα  του  υπεδάφους  σε  βάθη  τεράστια .  Αυτό  είναι  το  χαμογελαστό  πρόσωπο  του Ιανού,  δυστυχώς  όμως  οι  μαρτυρίες  για  το  άλλο,  το  καταστροφικό  του,  διαρκώς  πληθαίνουν. 
Οι   πρώτες  εργασίες  εγκατάστασης  άρχισαν  το  1995  και  μπήκε  σε  λειτουργία  το  πρώτο  εργαστήριο  στην  Αλάσκα  1998,  ξεσηκώνοντας  τεράστιες  διαμαρτυρίες  από  περιβαλλοντικές  και  όχι  μόνον  οργανώσεις. Θεωρήθηκε  και  όχι  άδικα  το  πιο  καταστροφικό πρόγραμμα  και  εργαλείο  στα  χέρια  των  ανθρώπων.  Έκτοτε  έχουν  εγκατασταθεί  σε  πολλά  σημεία  του  κόσμου  συστοιχίες  κεραιών  ιονοσφαιρικών  προγραμμάτων,  πολλές  κρατούνται  μυστικές, άλλες  όχι. 
Ως  επιστημονικό  πρόγραμμα  λειτουργεί  ως  εξής:   Το   HAARP    εκπέμπει  κύματα  υψηλής  συχνότητας  προς  την  ιονόσφαιρα,  η  οποία  λειτουργεί  σαν  ένας  τεράστιος  καθρέφτης ,  ιονοσφαιρικό  κάτοπτρο,  που  τα  αντανακλά  και τα στέλνει  πίσω  στη  γη  με  την  μορφή  μικροκυμάτων  χαμηλής  συχνότητας  ΕΛΦ.   Στην  ιονόσφαιρα  επίσης διεγείρονται  υπάρχοντα  φορτισμένα  σωματίδια  πχ  υψηλής  ενέργειας  ηλεκτρόνια.   Αυτό  όμως  που   αποκαλύπτουν  είναι  ένα  πολύ  μικρό  μέρος  των  δυνατοτήτων  και  των  πρακτικών  εφαρμογών  του  HAARP,   το  κάνουν  να  φαίνεται  πολύ  απλό  κι  αθώο..  Ακόμη  και  η  κοινή  λογική  αντιτίθεται  στο  ότι  διεγείροντας  μια  μεγάλη  έκταση  της  ιονόσφαιρας  απλά  βοηθάς  στη  λύση  του  προβλήματος  της  υπερθέρμανσης  του  πλανήτη.  Έχεις  ξυπνήσει  μια  τιτάνια   δύναμη  και  το  μόνο  που  κάνεις  είναι  να  την  επιστρέφεις  στη  Γη  ως  χαμηλή  συχνότητα  για  να  λειτουργήσει  ως   πχ  τομογράφος  με  σκοπό  να  αποφύγεις  τις  γεωτρήσεις  που  τελικά  δεν  τις  αποφεύγεις;    Μόνον  μειδίαμα  μπορεί  να  προκαλέσει  το  γεγονός  ότι   αφήνουν   ανεκμετάλλευτη  την  φοβερή  δύναμη  των  φορτισμένων  με  υψηλή  ενέργεια  σωματιδίων  στην  ιονόσφαιρα,  ενώ  έχουν  ξοδέψει  δις  για  να  το  πετύχουν.  Το  πρόγραμμα  φυσικά  είχε  συνοδευτεί  από  τις  πρώτες  μέρες  από   συνωμοσιολογικές   θεωρίες,  και  στο  Χάαρπ  έχουν  αποδοθεί  από  ερευνητές  και  το  τσουνάμι  στην  Ινδονησία  και  ο σεισμός  στην  Ιαπωνία.  Όμως  τα  σεισμικά  γεγονότα   δεν  δημιουργούν  πιά  εικασίες  στα  μυαλά  των  συνωμοσιολόγων,  αλλά  κανονικές  επιστημονικές  ανακοινώσεις  από  επιστημονικές  ομάδες  και  εργαστήρια  και   επαληθεύουν  100%   τις  επί  τόσα  χρόνια  διαμαρτυρίες  των  υποψιασμένων. 
Εξωτερικά  οι  εγκαταστάσεις  HAARP  είναι  συστοιχίες  κεραιών  διαφορετικών  υψών  και  ισχύος.  Στην  Αλάσκα  είναι  360 κεραίες   ύψους  24  μ  η κάθε  μία.  Οι  υπόλοιπες  εγκαταστάσεις , ορόφων  12   περίπου,  είναι  υπόγειες.  Το  σύστηκα  στην  ΑΛΑΣΚΑ , συνολικής  ισχύος  1,7  γιγα  βατ,  γνωστή  σαν  συστοιχία    ΙΡΙ  , ιονοσφαιρικό  ερευνητικό  εργαλείο, εκπέμπει  ΗΜ  ακτινοβολία  χαμηλών  συχνοτήτων  ΕΛΦ   2,8-10  ΜΕΓΑ ΧΕΡΤΖ,  ΈΧΕΙ  επίσης  ΡΑΝΤΑΡ , ΣΥΣΚΕΥΈΣ  ΑΝΊΧΝΕΥΣΗΣ,  ΑΠΟΣΤΑΣΙΌΜΕΤΡΑ, ΛΈΙΖΕΡ, ΜΑΓΝΗΤΌΜΕΤΡΑ,  ΑΙΣΘΗΤΉΡΕΣ  ΥΠΕΡΎΘΡΩΝ,  ανιχνευτές  ακτινοβολιών ΚΤΛ.  Είναι  3000  φορές  ισχυρότερος  από  κάθε  άλλο  πομπό  στη  γη.
Εγκαταστάσεις   HAARP  υπάρχουν  και  στην   Κύπρο,  στην  Αγγλική  βάση  του  ακρωτηρίου  της  Λεμεσού.  Οι  κεραίες  είναι  δύο  , ονομάζονται  Πλούτο, δηλ  Πλούτωνας,  ίσως  όχι  τυχαία. 
Άλλα  παρόμοια  συστήματα  ιονοσφαιρικής  έρευνας  :  το  Ευρωπαικό   EISCAT  με  εγκαταστάσεις  στο  Τρόμσο  της  Νορβηγίας  και  μέλη  την  Νορβηγία, Σουηδία, Φινλανδία, Αγγλία, Γαλλία,  Γερμανία, Κίνα  και  Ιαπωνία ,  καθώς  και  το  Ρωσικό   SURA.
ΙΔΙΌΤΗΤΕΣ   του  HAARP 
A      Πρώτη  ιδιότητα   είναι  ότι  εκπεμπόμενες  συχνότητες  διαπερνούν  το  έδαφος και  την θάλασσα  αποκαλύπτοντας  γεωλογικά  και  ωκεανογραφικά  χαρακτηριστικά  του  πλανήτη  σε  μεγάλο  βάθος.  Είναι  οι  λεγόμενες  εφαρμογές  ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑΣ  . Ο  τομογραφικός  έλεγχος  του  πλανήτη  αναλυόμενος  από  υπερυπολογιστές  Εμας  και  Γκρέι  παρέχει  πληροφορίες  για  υπόγειες  εγκαταστάσεις  σε  όλο  τον  πλανήτη,  καθώς  και  για  πετρέλαιο,  αέριο,  μεταλλεύματα.  
B     ΕΝΤΟΠΙΖΕΙ    αεροσκάφη  Στέλθ  και  πυραύλους  Κρούζ  που  δεν  εντοπίζονται  από  ραντάρ.  Ανιχνεύει  τις  πυρηνικές  κεφαλές  σε  πτήση  και  ξεχωρίζει  αυτές  από  τις  συμβατικές   ή  εικονικές.  Κάνει  εξακρίβωση  πολλαπλών  πυρηνικών  κεφαλών.    Λειτουργεί  σαν  ουράνια  ασπίδα  καταστροφής  πυραύλων,  δυναμικός  καθρέφτης. 
Γ      ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΝΕΙ   τα  ηλεκτρονικά  μέσα  πληροφοριών  του  εχθρού  κι  όχι  τα  φίλια.  Καταστρέφει  τα  ηλεκτρονικά  μέσα  πλοήγησης  αεροσκαφών  και  πλοίων.
Δ      Σαν  υπερόπλο  μαζικής  καταστροφής  εξαπολύει  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ  ΠΟΛΕΜΟ   με  πρόκληση  ακραίων  καιρικών  φαινομένων,   τυφώνων,  καταιγίδων, τσουνάμι , παλιρροιών   και  πλημμύρων -  ο  λεγόμενος  κλιματολογικός  πόλεμος.
Ε      Προκαλεί  ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ   κλιματολογικών  συνθηκών  με  κωδική  ονομασία  προγράμματος  WISP   και  RADC  με  την  μέθοδο  αποσύνθεσης  και  αλλαγής  κατεύθυνσης  του  ηλιακού  φωτός.
ΣΤ     Προκαλεί  ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗ    ηφαιστείων με  την  διοχέτευση  μεγάλης  ποσότητας ενέργειας  στους  κρατήρες  , οπότε  η  απορροφημένη  ενέργεια  εκτονώνεται  με  την  ενεργοποίηση  του  ηφαιστείου  και  φυσικά  αναλόγως  της  παρεχόμενης  ενέργειας  και  η  ένταση  της  ηφαιστιακής  έκρηξης.
Ζ      Δημιουργεί  σεισμούς  , τα  λεγόμενα  ΣΕΙΣΜΙΚΑ  ΟΠΛΑ  ,  κωδική  ονομασία  προγράμματος  PRIME  ARCUS.  Ο σεισμός  προκαλείται  με  σταδιακή  επιλεκτική  θέρμανση  μιας  περιοχής  μέσω    χαμηλών  συχνοτήτων  ακτινοβολιών   ή   με  την  παροχή  ποσοτήτων  ενέργειας  στα  γνωστά  ρήγματα .  Σεισμοί  που  έχουν  συνδεθεί  με  το  Χάαρπ  είναι  της  Αιτής,   της  Ιταλίας  στην  Λ  Ακουίλα,  της  Κίνας  το  2010 , του  Ιράν, της  Ιαπωνίας  και   της  Τουρκίας.
 Η     Ως    ΨΥΧΟΤΡΟΝΙΚΟ  ΟΠΛΟ   δηλ.    εξουδετέρωση  κατοίκων  θέτοντάς  τους  σε  κατάσταση  αδράνειας  και  λήθαργου   κι  εμείς  οι  Έλληνες  ας  σταθούμε  σοβαρά  σε  αυτόν  τον  παράγοντα   μήπως  και  εξηγήσουμε  την  ανεξήγητη  παθητικότητα  με  την  οποία  δεχόμαστε  την  υποδούλωσή  μας,  την  εκποίηση  της   Πατρίδας  μας  και  τον  εξανδραποδισμό  μας. 
Πρόγραμμα   HAARP  -  ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
Απ΄ όσα   αναλύθηκαν  για  το  πρόγραμμα  αυτό  των  υψηλών  συχνοτήτων   καταλαβαί-νουμε  ότι  και  το   θανατηφόρο  πρόγραμμα  των  αεροψεκασμών  είναι  άμεσα  συνδεδεμένο  με  την  λειτουργία  του.  Δηλαδή   για  να  ενεργοποιηθεί  η  λειτουργία  του  αντικατοπτρισμού  των  ηλιακών  ακτίνων  και  να  μας  ΄΄σώσουν ΄΄ από  τις  βλαβερές  ηλιακές  ακτίνες [sic ]  πρέπει  να  δημιουργηθεί  το  ιονοσφαιρικό  κάτοπτρο,  το  οποίο  δεν  είναι  τίποτε  άλλο   από    διασπορά  ρινισμάτων  αλουμινίου  στην   ιονόσφαιρα,   η  οποία  γίνεται  με  τα  γνωστά  αεροπλάνα  αεροψεκασμών.   Αυτό  είναι  άλλωστε  το  επίσημο  επιστημονικό  άλλοθι  των  αεροψεκασμών,  η  διασπορά  ρινισμάτων  αλουμινίου,  τα  οποία   βέβαια  δηλητηριάζουν  την  ζωή  εν  γένει  στον  πλανήτη  με  βαρέα  μέταλλα  και  όχι  μόνον.  Δηλαδή  εφαρμόζουν  την  καθαρά  ΄΄επιστημονική΄΄  μέθοδο  του  σε  σκοτώνω  για  να  σε  προστατέψω !  Το   ερώτημα  του  με  τι  ΑΚΡΙΒΩΣ  μας  ψεκάζουν  και  οι  επιπτώσεις   στην  υγεία  μας  είναι  το  ένα  που  πρέπει  να  μας  ανησυχεί.   Το  δεύτερο   είναι  το  ότι  εκτός  των  χημικών  ουσιών  και  των  βαρέων  μετάλλων,  που  είναι  απόλυτα  σίγουρο  ότι  προκαλούν  αμέτρητες  ασθένειες,  η  ενεργοποίηση  του  ιονοσφαιρικού  κατόπτρου  σηματοδοτεί  έναν  ακόμη   κίνδυνο  πρόκλησης   ακραίων  φαινομένων φυσικών,  όπως  και  ψυχολογικών.  Αυτόν  τον  δεύτερο  ύψιστο  κίνδυνο   κανείς  δεν  τον  έχει  προσμετρήσει  στους   καταστροφικούς  αεροψεκασμούς.  Aυτοί  επιτελούν  δύο  παράλληλες  αποστολές  και  μας  ψεκάζουν  σαν  έντομα,  κι  όποιος  επιβιώσει,  και  δημιουργούν  τις  προϋποθέσεις  του  επερχόμενου  κλιματολογικού  και  ψυχοτρονικού  πολέμου.  Μένουμε  απλώς  στις  επιπτώσεις  που  έχουν  στην  υγεία  μας   οι  δηλητηριώδεις  ουσίες   που  μας  ψεκάζουν  και  χρησιμοποιώ  την  λέξη  δηλητηριώδεις  γιατί  αυτό  ακριβώς  αισθάνθηκα  ως  γεύση,  όταν   αεροπλάνα   ψέκαζαν  πάνω  από  την  περιοχή  που  κατοικώ  και  ήμουν  φυσικά  στο  έλεός  τους.                                                                H   ΨΥΧΟΤΡΟΝΙΚΗ    όμως  ΠΑΘΗΤΟΚΟΠΟΙΗΣΗ   του  λαού  μας   θα  πρέπει  εξίσου να  μας  τρομάζει,  γιατί  την  βιώνουμε  έντονα.
***    ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ!!!ΕΜΒΟΛΙΑΣΑΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!!!ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΤΡΟΜΕΡΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!!!Δεν ενημερώνουν τον κόσμο, αλλά ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ!!!
 
Ο ΤΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΛΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΑΝΤΙΔΟΤΟ!!!ΤΗ ΓΝΩΣΗ!!!
  Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος                
 Μετά την αποτυχημένη προσπάθεια ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ  και  ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ των πολιτών, που επιχείρησε το καρτέλ των φαρμάκων το 2009 με τον περιβόητο  Η1Ν1, επανέρχεται τώρα ο “τρόμος” δριμύτερος  και  ακούει στο όνομα “embola”.
            Σήμερα θα ξεγυμνώσουμε τον “τρόμο” και θα αποκαλύψουμε  πολλά και άγνωστα γεγονότα, για να καταλάβουμε όλοι τι ακριβώς συμβαίνει και ποιοί παίζουν με την υγεία και την νοημοσύνη μας.
            Όλοι γνωρίζουμε πως τα μεγάλα  ΜΜΕ είναι ελεγχόμενα. Αυτός ο έλεγχος λοιπόν, τους επιβάλλει να παρουσιάσουν το θέμα με τέτοιο τρόπο, ώστε να τρομοκρατήσουν τον κόσμο.  Δεν ενημερώνουν τον κόσμο, αλλά ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ. Τους σκοπούς που αυτό εξυπηρετεί θα τους αναφέρουμε. Τώρα όμως  που έχει περάσει ο καιρός και μπορούμε να δούμε πιο ψύχραιμα τα γεγονότα, να θυμηθούμε πως μας παρουσίαζαν τα ελεγχόμενα ΜΜΕ τον Η1Ν1 το 2009.
 Η γρίπη των χοίρων αποτέλεσε το κέντρο προσοχής τον Ιούνιο του 2009, όταν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακήρυξε τη γρίπη Η1Ν1 ως την πρώτη «πανδημία» των τελευταίων 42 ετών.  Η μεγάλη απάτη της ανθρωπότητας είχε ξεκινήσει, με την υπογραφή του Παγκόσμιου Οργανισμού “Υγείας”.
   Ό στόχος, όπως γνωρίζουμε σήμερα  δεν ήταν μόνο κερδοσκοπικός, γιατί σε αυτήν την περίπτωση θα μπορούσαν να εμβολιάσουν τον κόσμο με κάτι απλό και ακίνδυνο και όχι με νεκρά καρκινικά κύτταρα που εμβολίαζαν.
  Μετά από την δήλωση “τρόμου” για την πανδημία,του Π.Ο.Υ. πήραν την σκυτάλη τα μεγάλα ΜΜΕ  και άρχισαν την παραπληροφόρηση και την  τρομοκράτηση του λαού. Βλέποντας τα σήμερα θα γελάσετε, τότε όμως προσπαθούσαν να δημιουργήσουν τρόμο και πανικό στον  λαό,με σκοπό να τον οδηγήσουν  ΣΤΟΝ  ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ.  Θα σας θυμίσω τον τρόπο της παρουσίασης του Η1Ν1 από την εφημερίδα “Πρώτο Θέμα” του γνωστού Θέμου Αναστασιάδη.
ΕΝΑ  ΣΕΝΑΡΙΟ  ΤΡΟΜΟΥ, με ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ  ΘΥΜΑΤΑ. Μιλούσε για  «μέτρα σοκ» και ΕΘΝΙΚΟ  ΣΧΕΔΙΟ  ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ  ΑΝΑΓΚΗΣ.
Έγραφε  για  1.200.000 παιδιά να νοσούν, 300.000 να νοσηλεύονται στο Παίδων,   κλείσιμο των σχολίων  και  απαγόρευση κυκλοφορίας.
Ο ΤΡΟΜΟΣ  ΣΥΝΕΧΙΖΟΤΑΝ  με την μετατροπή  των σταδίων (ΟΑΚΑ-ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ) σε κέντρα για μαζικούς εμβολιασμούς, πρόγραμμα εμβολιασμών πόρτα-πόρτα  ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ  των φοιτητών Ιατρικής και του ΣΤΡΑΤΟΥ,  για να φρουρεί τις αποθήκες φαρμάκων.  (τα θυμάστε);
  Ο στόχος ήταν Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ των Ελλήνων, αλλά αυτόν τον τρόμο τον προωθούσαν τα ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο,  γιατί παντού ο στόχος ήταν ο εμβολιασμός  και όλοι οι υπάλληλοι της  ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ, ΑΥΤΌ ΠΡΟΩΘΟΥΣΑΝ. Η τότε υπουργός Υγείας Μ. Ξενογιαννακοπούλου, από το βήμα της Βουλής στις 19 Νοεμβρίου 2009, είχε απευθύνειαυστηρή προειδοποίηση στους γιατρούς,  να μην αποτρέπουν τους πολίτες από τον εμβολιασμόγια τη νέα γρίπη, αλλά στο ίδιο μήκος κύμματος κινήθηκαν και  οι συστάσεις του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.
   Για ρωτήστε σήμερα  όλους  αυτούς τους γελοίους που έπαιζαν τότε με την υγεία των πολιτών, προτρέποντας τους να εμβολιαστούν πειραματικά με νεκρά καρκινικά κύτταρα,  ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ;;;;;;  Και τί έχει να πει ΣΗΜΕΡΑ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας που χαρακτήρισε  ως  ΠΑΝΔΗΜΙΑ,  μία απλή γρίπη;;;;;
    Αυτοί δεν πρόκειται να απαντήσουν. Οι Έλληνες θέλω να ενημερωθούν  ΓΙ’ ΑΥΤΌ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΩ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΟΥ ΑΡΧΕΙΟ.
   Την αλήθεια τότε, μας την είπαν οι πραγματικοί Έλληνες επιστήμονες,  χωρίς όμως να προβληθούν από τα μεγάλα ΜΜΕ, όπως  ο κ. Σ. Πλωμαρίτης, παθολόγος-λοιμωξιολόγος, ο οποίος ήταν επικεφαλής της Επιτροπής Πανδημίας της γρίπης στο Νοσοκομείο "άγιος Παύλος" στην Θεσσαλονίκη.
   «Διαφωνώ, γιατί η νέα γρίπη είναι πιο ήπια από την κοινή γρίπη».«Το εμβόλιο δεν έχει δοκιμαστεί επαρκώς σε ό,τι αφορά την ασφάλειά του. Είναι πειραματικό εμβόλιοκαι κανείς δεν έχει δικαίωμα να δίνει πειραματικά φάρμακα στον κόσμο».  Κατόπιν  παραιτήθηκε από την επιτροπή του νοσοκομείου "’άγιος Παύλος" και ανέφερε: «Είναι ανήθικο και αντιδεολογικό να συμμετάσχω σε επιτροπή που στόχο έχει να πείσει για τον εμβολιασμό. Εγώ δεν είδα κανένα επιχείρημα για να εμβολιαστώ. Τα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από τη νέα γρίπη είναι τρομερά».
  Ο κ.  Χ. Μουτσόπουλος, καθηγητής της Ιατρικής Αθηνών και ειδικός στα αυτοάνοσα συστηματικά νοσήματα είπε: «Πρόκειται για  δημιουργία τρομολαγνικών σεναρίων  και υπεισέρχονται παράγοντες, που καμία σχέση δεν έχουν με τη δημόσια υγεία».
Στο τεύχος 210  του περιοδικού «Ενημέρωση των γιατρών» (εκδίδεται από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθήνας), ο παθολόγος Θ. Καραμπέλης, διευθυντής της Β΄ Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου "Μεταξά", και η παθολόγος-λοιμωξιολόγος Ο. Κοσμοπούλου, που εργάζεται στο νοσοκομείο Νίκαιας, γράφουν:«Επιστημονικά, είναι εξαιρετικά ανήθικο να εκθέτεις εκατομμύρια υγιείς ανθρώπους σε ένα πειραματικό εμβόλιο, αναγορεύοντας μια ίωση τόσο ήπια,  σε δήθεν πανδημία. Οι λόγοι του βιαστικού μαζικού εμβολιασμού ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ  ΙΑΤΡΙΚΟΙ ».
            ΤΙ ΛΌΓΟΙ ΗΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ  ΠΟΥ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΜΑΖΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΙΑΤΡΙΚΟΙ;; ΤΙ ΛΟΓΟΣ ΥΠΗΡΧΕ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΝΕΚΡΑ ΚΑΡΚΙΝΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ;;
            Την απάντηση θα την δώσω όταν θα μπορώ και να την αποδείξω, γιατί τώρα μπορεί να την γνωρίζω αλλά δεν μπορώ να την αποδείξω.  Αυτό θα γίνει με την ανάλυση που θα κάνουμε στο νέο εμβόλιο που θα προσπαθήσουν μαζικά να εμβολιάσουν τον κόσμο.  Γιατί τώρα ξέρουμε γιατί ψάχνουμε. Ψάχνουμε για μία νανομηχανή.
               Η υπόθεση αυτή του Η1Ν1 χαρακτηρίσθηκε,  ύστερα από καταγγελία ευρωβουλευτών 11 χωρών-μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, με επικεφαλής τον Βόλφγκανγκ Βόνταργκ, Γερμανό επιδημιολόγο και πρώην επικεφαλής της Επιτροπής Υγείας του Συμβουλίου της Ευρώπης,  ως  πανδημία-σκάνδαλο και  «το μεγαλύτερο ιατρικό σκάνδαλο της εκατονταετίας». Παρ’ όλα αυτά όμωςΟΛΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΘΗΚΑΝ να κάνουν παραγγελίες εμβολίων, μιάμιση φορά τον πληθυσμό της χώρας τους. Έκαναν όλες λοιπόν, παραγγελίες εκατοντάδων εκατομμυρίων εμβολίων,γιατί περίμεναν πως η τρομολαγνία θα έφερνε αποτέλεσμα, ώστε να εμβολιστούν όλοι οι άνθρωποι. Η Ελλάδα, με 11.000.000 πληθυσμό, έκανε παραγγελία 16.000.000 εμβολίων. Μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου 2009 είχε παραλάβει   3.636.700 εμβόλια,  αλλά  η αλήθεια είχε υπερισχύσει της παραπληροφόρησης και η προσέλευση του κόσμου ήταν μικρή. Εμβολιάστηκαν μόλις 364.559 Έλληνες, ή το 3.26% του πληθυσμού. Ακυρώθηκε λοιπόν η υπόλοιπη παραγγελία, και το ίδιο συνέβει και με τα υπόλοιπα Ευρωπαϊκά κράτη.
Αυτή η ιστορία της “πανδημίας”, εξελίχθηκε στον κόσμο από τον Νοέμβριο του 2009 έως τον Μάρτιο του 2010. Σε αυτό το διάστημα, από όλον τον δυτικό κόσμο,  ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ  αρνήθηκε να παραλάβει έστω και ένα εμβόλιο.  ΗΤΑΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΩΝΙΑΣ.
Η Πολωνία (με 38 εκατομμύρια κατοίκους και 178 θύματα από τη νέα γρίπη έως τις 28 Φεβρουαρίου 2010) είναι η μόνη  χώρα η οποία αρνήθηκε ολοκληρωτικά να παραγγείλει εμβόλια για την πανδημία γρίπης, απόφαση την οποία έλαβε η υπουργός Υγείας της χώρας, γιατρός Dr. Ewa Kopacz, η οποία κατηγόρησε τις φαρμακοβιομηχανίες ότι «απέκρυπταν» πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια του νέου εμβολίου. H Dr Kopacz δήλωσε: «Αν ήμουν βέβαιη ότι το εμβόλιο είναι πανάκεια για τη γρίπη των χοίρων, σίγουρα θα το παραγγέλναμε», και συμπλήρωσε«πως η μελέτη των νέων εμβολίων ήταν πολύ σύντομη». Ο υπεύθυνος Τύπου του Υπουργείου Υγείας, P. Olechno, δήλωσε: «Δεν θέλουμε η χώρα μας η Πολωνία να θεωρηθεί ότι αντιτίθεται στους εμβολιασμούς. Θέλουμε να προστατέψουμε τους πολίτες, αλλά όχι υπό τους όρους των φαρμακοβιομηχανιών. Η κυβέρνησή μας αποφάσισε να μην αγοράσει τα νέα εμβόλιαγιατί δεν μπορούσαμε να εγγυηθούμε ότι δεν υπήρχαν παρενέργειες Οι φαρμακοβιομηχανίες δεν ήθελαν να αναλάβουν τις ευθύνες για τις πιθανές παρενέργειες και ζητούσαν η Πολωνική κυβέρνηση να τις αναλάβει. Αυτό, όμως, έρχεται σε αντίθεση με τους νόμους της χώρας».
ΕΤΣΙ Η ΠΟΛΩΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 2010 ΔΕΝ ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΜΒΟΛΙΟ.
ΤΗΝ ΑΝΥΥΠΑΚΟΗ ΤΟΥΣ  ΟΜΩΣ  ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΚΑΙ  ΤΟ  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥΣ,ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΑΝ  ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ,  ΣΤΙΣ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΤΟΥ 2010
"ΠΟΛΩΝΙΑ. ΘΡΗΝΟΣ  ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ”
"Σάββατο 10 Απριλίου 2010.  Ο Πολωνός πρόεδρος Lech Kaczynski, η σύζυγός του Maria, και ακόμη 94 επιβάτες μέλη της Πολωνικής κυβέρνησης και  της ηγεσίας του στρατού  επέβαιναν στην μοιραία πτήση που κατευθυνόταν στην Ρωσία προκειμένου να παρευρεθούν στην 70η επέτειο της σφαγής στο Katyn.
Το προεδρικό αεροπλάνο τους, ένα Tupolev Tu-154M της πολεμικής αεροπορίας,  συνετρίβη εξαιτίας πυκνής ομίχλης σε κοντινό δάσος ένα μίλι μακριά από το αεροδρόμιο σκοτώνοντας όλη την Πολωνική Κυβέρνηση και το πλήρωμα της πτήσης.KATIΑΧΡΗΣΤΕΨΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΥΠΟΛΕΦ 154 ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ.  Η Πολωνία βυθίστηκε στο πένθος, ενώ εκδηλώσεις πένθους πραγματοποιήθηκαν σε όλο τον κόσμο."
Και ως συνήθως οι δυτικοί δολοφόνοι φρόντισαν με πλάγιους τρόπους και με υπονοούμενα, να κατηγορούν την Ρωσία ως υπεύθυνη για αυτήν την δολοφονία, για να μην στραφούν τα βλέματα στα καρτέλ των ΦΑΡΜΑΚΩΝ.
ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΤΩΡΑ,  ΠΟΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΘΑ ΑΡΝΗΘΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ “ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ” ΤΟΥ “ΕΜΠΟΛΑ”  ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ;
   Μία νέα “πανδημία” είναι λοιπόν προ των πυλών  και η γνωστή πάλι μέθοδος της τρομολαγνίας έχει αρχίσει.
-         Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε τον πλανήτη σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
-          Πρώτες οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι ανέβασαν το επίπεδο υγειονομικού συναγερμού στο 1, το υψηλότερο που υπάρχει, με στόχο την καλύτερη αντιμετώπιση της επιδημίας του Έμπολα.
-         Σε συναγερμό τέθηκαν και όλες οι υπόλοιπες χώρες.
-         Προειδοποίηση-σοκ: «1,4 εκατομμύρια θα είναι τα περιστατικά του ιού Έμπολα έως τον Ιανουάριο»http://www.pentapostagma.gr/2014/09/%
-         Παγκόσμιος συναγερμός για τον Έμπολα: Έκτακτο συμβούλιο του ΟΗΕ την Πέμπτη!
-         Και το defencenet.gr στην ίδια κατεύθυνση της τρομολαγνίας: “Μια τέτοια επιδημία δεν είναι μια απλή γριπούλα. Δεν θέλουμε ούτε να το φανταστούμε, ήδη από την επόμενη μέρα οι  κορυφές των βουνών θα γίνουν περιζήτητες.”
Όλη αυτή η τρομοκράτηση στοχεύεισε ένα πράγμα. Σε ένα ΝΕΟ ΕΜΒΟΛΙΟ.Επειδή όμως πρόκειται για υιό,  δεν μπορούν να το παρουσιάσουν σαν εμβόλιο κατά του υιού γιατί ο υιός δεν εμβολιάζεται.  Το πιθανότερο είναι να το παρουσιάσουν σαν κάποια ισχυρά αντισώματα.  Αλλά ο στόχος είναι να οδηγήσουν τον κόσμο σεεμβόλιο για να του δώσουν την νανομηχανή.  Να μην σας προκαλέσει έκπληξη αν το επιχειρήσουν  υποχρεωτικά και με  νόμο.
      Τώρα πρέπει  να μιλήσουμε και λίγο για την ουσία  και την επικινδυνότητα του υιού “έμπολα” και να δούμε που βρίσκεται η αλήθεια,  για να καταλάβουμε ποιοί παίζουν με την ζωή μας και την νοημοσύνη μας. 
      Πρόκειται λοιπόν για ασθένεια υιογενή, που πάει να πεί με απλά λόγια, πως δεν προλαμβάνεται με εμβολιασμό και δεν θεραπεύεται με αντιβιοτικά. Κάνει λοιπόν τον λεγόμενο κύκλο του ο υιός και περνάει.  Αυτό σημαίνει πως τον αντιμετωπίζει αποτελεσματικά το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου.  Αυτό συμβαίνει με όλες τις υιογενείς ασθένειες. Και αυτό έχει συμβεί μέχρι τώρα και με τον “έμπολα”.  Tο ότι κατέληξαν  όμωςμέχρι τώρα 2400 άνθρωποι, αυτό σημαίνει πως  το ανοσοποιητικό τους σύστημα δεν μπόρεσε να αμυνθεί απέναντι στον υιό, γιατί προφανώς ήταν εξασθενημένο και αδύνατο.  Να γνωρίζουμε όμως πως  ο υιός του “έμπολα” μέχρι τώρα,  πλήτει χώρες της δυτικής Αφρικής, όπου οι συνθήκες  ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ   και ΥΓΙΕΙΝΗΣ των ανθρώπων εκεί,  είναι  επιεικώς  απαράδεκτες  για τα δικά μας δεδομένα. 
      Τι ανοσοποιητικό λοιπόν μπορεί να έχει ένας άνθρωπος που δεν τρέφεται σωστά και ζεί μέσα στην βρωμιά;
      Καλλιεργούν και πάλι τον τρόμο, προβάλλοντας μόνο  τους 2400 νεκρούς από τον “έμπολα” τους τελευταίους έξι μήνες,  μέσα από τα εκατομμύρια των πεινασμένων Δυτικό-Αφρικανών,  χωρίς να λέει  κανείς, πως μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα,  εξ αιτίαςσυνθηκών που σχετίζονται με δηλητηρίαση από την σίτιση και την ύδρευση, οι νεκροί είναι περισσότεροι.
      Εδώ στην Ελλάδα κάθε χρόνο έχουμε έξαρση κάποιων υιογενών λοιμώξεων, με συνηθέστερων του αναπνευστικού και του γαστρεντερικού, με αποτέλεσμα αρκετοί άνθρωποι να καταλήγουν.  Είναι άνθρωποι με βεβαρυμένο ιστορικό ή μεγάλης ηλικίας, αλλά γενικά είναι άτομα με εξασθενημένο και αδύνατο ανοσοποιητικό σύστημα. Γι αυτά όμως δεν μιλάει κανείς και ας είναι περισσότεροι από επτακόσιοι άνθρωποι τον χρόνο.  Αν όμως τύχει να ασθενήσουν και να καταλήξουν πενήντα εξασθενημένοι άνθρωποι από τον υιό του “έμπολα”,  ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ!!!!!
    Αλλά κανένας τους  ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ που  πενήντα Έλληνες χάνονται κάθε εβδομάδα στον πόλεμο της ασφάλτου.Να γνωρίζετε λοιπόν πως με τον νόμο των πιθανοτήτων,η πιθανότητα να ασθενήσετε από τον υιό “έμπολα” και να καταλήξετε, είναι εκατόν ογδόντα χιλιάδες φορές μικρότερη  από το να πάθετε τροχαίο ατύχημα.
    Πρόκειται  λοιπόν για  άλλη μία υιογενή λοίμωξη, που την ονόμασαν “έμπολα”  που ένας φυσιολογικός άνθρωπος που τρέφεται κανονικά και δεν έχει ιατρικά βεβαρημένο ιστορικό, μπορεί να την αντιμετωπίσει όπως αντιμετωπίζει οποιαδήποτε ίωση.  Κανένα εμβόλιο δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα περισσότερο, από τα αντισώματα που θα δημιουργήσει ο ίδιος ο οργανισμός. Και τίποτα δεν μπορεί να ενισχύσει τον οργανισμό περισσότερο,  απότην καλή διατροφή, τους φρέσκους χυμούς και τις βιταμίνες.
    Οι τρομολάγνοι  και οι δολοφόνοι  Νεοταξίτες,  προσπαθούν να σπείρουν τον πανικό στην ανθρωπότητα, για να την αναγκάσουν να εμβολιαστεί.  Αυτό που θα προβάλλουν λοιπόν συνεχώς,  είναι ο τρόμος ο θάνατος και ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ως λύση.  Το ίδιο έκαναν και με τον Η1Ν1.  Είναι τόσο ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ που μπορεί να εξαπολύσουν και περισσότερο θανατηφόρα βιολογικά όπλα , μόνο και μόνο για να αναγκάσουν τους ανθρώπους να εμβολιαστούν.
   Ότι και να κάνουν όμως η σωτηρία δεν θα είναι το εμβόλιο. Η σωτηρία απέναντι σε υιούς,  είναι η καλή διατροφή και η ενίσχυση του ανοσοποιητικού.
   Εμείς όπως πάντα,  πηγαίνουμε αντίθετα  στην ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ  και προβάλλουμε την ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  ενισχύοντας την ΓΝΩΣΗ.
HΓΝΩΣΗ,   θα μας δώσει τη δύναμη, να τους αντιμετωπίσουμε.
Ιωάννης Λαμπρόπουλος
Συγγραφέας-ερευνητής
giannis_lampropoulos@yahoo.com
http://www.volcanotimes.com/     


 ***   Συνθετική Βιολογία: Εφαρμογές και προβλήματα
 Synthetiki_06
Ο φλέγων χαρακτήρας της βιοηθικής προβληματικής της συνθετικής βιολογίας, ο οποίος διαφαίνεται από όσα παραθέσαμε έως εδώ* σε αδρές γραμμές, καθώς και η προηγηθείσα εμπειρία από άλλα βιοηθικά ζητήματα, όπως εκείνα της εφαρμοσμένης γενετικής, της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής κ.ά. οδήγησαν τους υπεύθυνους θεσμούς των δυτικών κοινωνιών στο να εκφράσουν τα ηθικά τους αντανακλαστικά πιο έγκαιρα από ό,τι σε ανάλογες περιπτώσεις του παρελθόντος. Έτσι, όπως ήδη αναφέραμε, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μπαρρόσο, ήδη από τον Μάιο του 2008 ζήτησε επίσημη γνωμοδότηση σχετικά με την συνθετική βιολογία και την βιοηθική προβληματική που την συνοδεύει. Ανάλογη κίνηση έγινε και από τον Πρόεδρο των Η.Π.Α. Ομπάμα, ο οποίος παρέλαβε την έκθεση της Επιτροπής Βιοηθικής των Η.Π.Α. σχετικά με τη συνθετική βιολογία στις 15 Δεκεμβρίου του 2010[1].
Και οι δύο εκθέσεις χαρακτηρίζονται από θεματική πληρότητα τόσο στο τεχνικό και βιολογικό όσο και στο βιοηθικό και κοινωνικοπολιτικό τους σκέλος. Λόγω της ένταξης της Ελλάδος στην ευρωπαϊκή οικογένεια και της μεγαλύτερης πολιτισμικής και κοινωνικής εγγύτητας, προτιμήσαμε κατά το μεγαλύτερο μέρος να ακολουθήσουμε την σειρά της ευρωπαϊκής έκθεσης, ως προς την παράθεση και την ηθική θεώρηση των εφαρμογών και των ζητημάτων που γεννά η ανάπτυξη και η προοπτική της συνθετικής βιολογίας.

Το ζήτημα της ασφάλειας

Σύμφωνα με την EGE, υφίσταται ανάγκη ενδελεχέστερης μελέτης όλων των προϊόντων της συνθετικής βιολογίας πριν επιτραπεί οποιαδήποτε χρήση τους. Υπό αυτό το σκεπτικό συνιστάται, μεταξύ άλλων, να αρχίσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την έρευνα αναφορικά με την εκτίμηση του κινδύνου στην ΕΕ ώστε να επισημανθούν τα πιθανά κενά στις ισχύουσες ρυθμίσεις και να προταθούν τρόποι με τους οποίους μπορούν να καλυφθούν τα κενά αυτά.
Το ζήτημα της ασφάλειας από τη χρήση της συνθετικής βιολογίας φαίνεται ότι έχει προβληματίσει σε μεγάλο βαθμό τους θεσμικούς φορείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εντελώς πρόσφατα, στις 7 Ιανουαρίου του 2011, ο Γερμανός ευρωβουλευτής Franz Obermayr, απηύθυνε κοινοβουλευτική ερώτηση με το αίτημα της γραπτής απάντησης προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με θέμα τη Συνθετική βιολογία και την ασφάλεια στην χρήση της. Επισημαίνει το γεγονός ότι   «όλο και περισσότεροι ερασιτέχνες ασχολούνται με τα δομικά στοιχεία της ζωής. Παραμένει, ωστόσο, αδιερεύνητο ποιες επιπτώσεις θα είχε η ανεξέλεγκτη απελευθέρωση στο περιβάλλον των λεγόμενων συνθετικών βακτηρίων (πρβλ. το «συνθετικό βακτήριο» του αμερικανού ερευνητή Craig Venter)».
Με δεδομένα:
1. Ότι οι διαδικασίες της ζωής είναι πολύπλοκες καθ’ εαυτές και ακόμη πιο πολύπλοκες ως προς τις αλληλεπιδράσεις των όντων κατά την επαφή με το περιβάλλον τους. απ’ όσο μας κάνει να πιστεύουμε ο όρος «οργανική μηχανή».
2. Ότι οι λεγόμενοι βιολογικοί πειρατές, δικτυωμένοι μέσω διαδικτύου εδώ και πολύ καιρό, δεν ανταλλάσσουν απλώς ενεργές πληροφορίες που αφορούν τον χειρισμό τμημάτων του DNA, αλλά ενεργούν προφανώς ανεξέλεγκτα. Αγοράζουν τον εξοπλισμό τους και τη ζωντανή πρώτη ύλη τους για τα πειράματα από εταιρείες μέσω διαδικτύου και ασχολούνται με την παρέμβαση στα δομικά στοιχεία της ζωής σε ιδιωτικούς χώρους, ιδίως σε χώρες μέλη της ΕΕ.
Ανακύπτουν τα εξής φλέγοντα ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια της συνθετικής βιολογίας, τα οποία ο εν λόγω ευρωβουλευτής τα θέτει προς απάντηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή:
  1. Πώς αντιμετωπίζει η Επιτροπή τις δραστηριότητες των λεγόμενων «ερασιτεχνών βιολόγων»;
  2. Αν ναι, πώς παρουσιάζονται αυτές οι υφιστάμενες ρυθμίσεις ή μηχανισμοί ελέγχου;
  3. Επιτρέπονται στην Ευρώπη ορισμένα βακτήρια που έχουν χαρακτηριστεί μη βλαβερά σε ιδιωτικές έρευνες, και για ποια πρόκειται;
  4. Συμμερίζεται η Επιτροπή την άποψη της γερμανικής Επιτροπής για τη Βιοασφάλεια ότι δεν υπάρχει ανάγκη να επέμβουμε σε αυτόν τον τομέα έρευνας κανονιστικά, επειδή υποτίθεται ότι δεν προκύπτουν κανενός είδους κίνδυνοι από τη συνθετική βιολογία; [2]
Το ζήτημα τα ασφάλειας λαμβάνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις στην έκθεση της EGE με την αναφορά της στην Βιοασφάλεια και την πρόληψη της βιοτρομοκρατίας. Η συνθετική βιολογία μπορεί να δημιουργήσει νέα μέσα για στρατιωτικούς σκοπούς, όπως βιολογικά όπλα. Εδώ το ζήτημα της ασφάλειας συναρτάται άμεσα με τη διαφάνεια. Η EGE επισημαίνει την ανάγκη δημιουργίας μηχανισμών ελέγχου, αδειοδότησης και καταχώρισης των μέσων αυτών, ώστε να αποφευχθεί η χρήση της συνθετικής βιολογίας για τρομοκρατικούς σκοπούς. Η ομάδα συνιστά επίσης να ενταχθεί το ζήτημα της χρήσης της συνθετικής βιολογίας με σκοπό την παραγωγή βιολογικών όπλων στις διατάξεις της Διεθνούς Σύμβασης περί απαγορεύσεως της αναπτύξεως, παραγωγής και αποθηκεύσεως βακτηριολογικών (βιολογικών) και τοξικών όπλων και καταστροφής αυτών.
[συνεχίζεται]
*Παρατήρηση: Το παρόν άρθρο αποτελεί συνέχεια του αφιερώματος στη συνθετική βιολογία. Πρόκειται για μια μεγάλη έρευνα, αναθεωρημένη έκδοση μεταπτυχιακής-διλπλωματικής εργασίας που κατατέθηκε στο ΕΑΠ κα πραγματοποιήθηκε από τον θεολόγο Στέφανο Καραούλη με επιβλέποντες τους Ν. Κόϊο και Αν. Μαρά.
Στη φωτογραφία βλέπουμε το θανατηφόρο βακτήριο Yersinia Pestis στο ηλεκτρονικό μικροσκόπιο (Φωτ.:National Institutes of Health/Department of Health and Human Services, ΗΠΑ)
 
***     Το βυζαντινό και αναγεννησιακό ύφος των έργων του Ελ Γκρέκο
 Πολιτισμός / Συνεντεύξεις
Δρ. Αναστασία Μπιτσάνη-Πέτρου, Ιστορικός τέχνης

Με αφορμή τους εορτασμού του επετειακού έτους 2014 που είναι αφιερωμένο στα 400 χρόνια από το θάνατο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου και τελεί υπό την αιγίδα της Unesco, η Πεμπτουσία έλαβε συνέντευξη από την ιστορικό τέχνης και ζωγράφο δρ. Αναστασία Μπιτσάνη-Πέτρου.
mpitsiani
Πεμπτουσία: Θα θέλαμε να μας πείτε  για ποιο λόγο είναι αφιερωμένο το έτος στο Θεοτοκόπουλο.
Αναστασία Μπιτσάνη-Πέτρου: Το 2014 είναι αφιερωμένο στον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο, καθώς συμπληρώνονται 400 χρόνια από τον θάνατό του. Στις 31 Μαρτίου του 1614, ο Γκρέκο άρρωστος πια και πολύ εξασθενημένος, ανέθεσε στο γιο του Χόρχε Μανουέλ να συντάξει τη διαθήκη του. Ως εκτελεστής της εμφανίζεται ο Λουίς δε Καστίγια, ο άνθρωπος που τον έφερε στο Τολέδο πριν 37 χρόνια και ως μάρτυρες υπογράφουν οι καλοί φίλοι του Δομήνικου, ο γιατρός Διογένης Παρραμόνλιος και ο Κωνσταντίνος Φωκάς.
Οι δύο αυτοί Έλληνες,  μαζί με το γιο του Χόρχε Μανουέλ, πρέπει να έκλεισαν τα μάτια του μεγάλου ζωγράφου το βράδυ της 7ης Απριλίου του 1614, στο Τολέδο. Μια εβδομάδα αργότερα, στο βιβλίο κηδειών του ενοριακού ναού του Αγίου Θωμά εμφανίζεται η εξής απέριττη καταχώριση:   «Στις επτά [του μηνός Απριλίου] απεβίωσε ο Ντομίνικο Γκρέκο. Δεν έκανε διαθήκη. Κοινώνησε. Τάφηκε στον Άγιο Δομήνικο τον Παλαιό. Έδωσε κεριά».
theotokopoulos
Π.:Είναι αλήθεια ότι οι απαρχές του έργου του Θεοτοκόπουλου ήταν βυζαντινές. Γνωρίζουμε ενδεχομένως πού μαθήτευσε;
Α.Μ-Π.: Στην Κρήτη, τον τόπο καταγωγής του,  η παράδοση της ζωγραφικής τέχνης ήταν ακμαία και συνεχής και μάλιστα αναπτύσσεται  κατά την πρώτη πεντηκονταετία του 16ου αι. αξιόλογη ζωγραφική σχολή που συνεχίζει τη βυζαντινή παράδοση έως το τέλος του 17ου αι., η  λεγόμενη «Κρητική Σχολή» της αγιογραφίας, που κυριαρχεί στη Βενετία, την Πάτμο, τις περισσότερες Κυκλάδες, τα Επτάνησα, καθώς και στα μεγάλα μοναστικά κέντρα της Ορθοδοξίας, τον Άθω, τα Μετέωρα και το Σινά. Ήδη ο Θεοφάνης από το 1527 στα Μετέωρα και κατόπι το 1535 στη Λαύρα του Αγίου Όρους είχε δημιουργήσει εξαιρετικές τοιχογραφίες, ενώ ο σύγχρονος του Δομήνικου Μιχαήλ Δαμασκηνός φιλοτεχνούσε ωραία δείγματα της τέχνης αυτής. Άλλοι γνωστοί ζωγράφοι την περίοδο αυτή ήταν ο Ιερ. Παλλαδάς, ο Βίκτωρ, ο Άγγελος και ο Γεώργιος Κλόντζας, φίλος του Δομήνικου.
Δεν γνωρίζουμε ακριβώς τον τόπο ή τα πρόσωπα στα οποία μαθήτευσε ο Δομήνικος. Είναι γνωστό ότι στο Ηράκλειο (Χάνδακα), τη γενέθλια πόλη του, περίπου διακόσιοι ζωγράφοι ήταν ενεργοί κατά τον 16ο αι., οργανωμένοι σε συντεχνίες, κατά το ιταλικό πρότυπο. Οπωσδήποτε μπορούμε να υποθέσουμε ότι το εργαστήριο στο οποίο ο νεαρός Θεοτοκόπουλος φοίτησε πρέπει να ήταν ένα από τα καλύτερα του Χάνδακα, μέσα στην παράδοση της υψηλής τέχνης που είχε διδάξει ο Θεοφάνης. Εκτός όμως από τη ζωγραφική παιδεία, ο Δομήνικος πρέπει να είχε λάβει και σοβαρή ανθρωπιστική παιδεία και γνώριζε καλά εκτός από τα ελληνικά, αρχαία ελληνικά, λατινικά, ιταλικά και ισπανικά. Ήταν νους εγκυκλοπαιδικός, με ευρύτατα πνευματικά ενδιαφέροντα, που ξεπερνούσαν τα στενά όρια της ζωγραφικής, ένας γνήσιος «άνθρωπος της Αναγέννησης».
Π.: Υπάρχουν σωζόμενα έργα από τη «Βυζαντινή περίοδο» του Δομήνικου; Ποια είναι τα χαρακτηριστικά τους;
Α.Μ-Π.: Είναι αρκετά δύσκολο να οριστούν ποια από τα πρώιμα έργα του φιλοτέχνησε ο Γκρέκο στο Ηράκλειο και ποια στη Βενετία.  Πιθανότατα ένα από τα έργα της Κρητικής περιόδου είναι το ενυπόγραφο έργο Η Κοίμηση της Θεοτόκου (Σύρος, ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.)
Η άγνωστη μέχρι πρόσφατα ενυπόγραφη εικόνα της Κοίμησης της Θεοτόκου ανακαλύφθηκε το 1983 στην ομώνυμη εκκλησία της Σύρου από τον βυζαντινολόγο Γ. Μαστορόπουλο. Είναι ζωγραφισμένη σε πανί με προετοιμασία πάνω σε ξύλο· η ουσία της εικονογραφικής σύνθεσης της εικόνας, και ιδίως οι μορφές και τα εξατομικευμένα στοιχεία έχουν επηρεαστεί από έναν αρκετά συνήθη τύπο κρητικής ζωγραφικής του 15ου αι., τον οποίο χρησιμοποιούν ευρύτατα οι ζωγράφοι του 16ου αι. τόσο σε φορητές εικόνες όσο και σε τοιχογραφίες. Ταυτόχρονα ο νεαρός Δομήνικος επιστρατεύει ασυνήθιστα εικονογραφικά στοιχεία ή εφευρίσκει νέα για να ανανεώσει την παραδοσιακή σύνθεση και να προσδώσει στο έργο του πρωτοτυπία.
Σχετικά με την τεχνική και την τεχνοτροπία, ο καλλιτέχνης δείχνει εκλεκτιστική διάθεση, αφού χρησιμοποιεί βυζαντινούς παλαιολόγειους χαρακτήρες, αλλά και ανανεωτικά στοιχεία της ιταλικής ζωγραφικής, όπως την κυματοειδή μορφή της Παναγίας που ανέρχεται στους ουρανούς μετά την Κοίμησή της, το στέμμα στο κεφάλι και την ημισέληνο κάτω από τα πόδια της. Έτσι ο καλλιτέχνης επιτυγχάνει να ανανεώσει την παραδοσιακή σύνθεση, χωρίς όμως να προδώσει το ορθόδοξο πνεύμα.
Η υπογραφή, εξάλλου, στο έργο, ΔΟΜΗΝΙΚΟC ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟC Ο ΔΕΙΞΑC, είναι μοναδική ανάμεσα στις υπογραφές των πολυάριθμων κρητικών ζωγράφων της εποχής. Την ίδια υπογραφή θα επαναλάβει ο ίδιος μόνο μια φορά ακόμη στη διάρκεια της σταδιοδρομίας του, το 1577, ευρισκόμενος ήδη στην Ισπανία, στο έργο Ανάληψη της Θεοτόκου στην εκκλησία του Αγίου Δομηνίκου του Παλαιού στο Τολέδο.
theotokopoulos2
Στο άλλο πρώιμο έργο Ο άγιος Λουκάς ζωγραφίζει τη Θεοτόκο (Αθήνα, Μουσείο Μπενάκη, 1560-1567 περίπου)  με υπογραφή ΧΕΙΡ ΔΟΜΗΝΙ/ΚΟΥ, απεικονίζεται ο Ευαγγελιστής Λουκάς να ζωγραφίζει την Παναγία · πρόκειται για έναν πίνακα μέσα σε άλλον πίνακα (Βild im Bild). Ο Δομήνικος έχει ζωγραφίσει μια βυζαντινή Οδηγήτρια κατά τα παλαιολόγεια πρότυπα, από τις ωραιότερες Οδηγήτριες της εποχής και δικαιώνει τον τίτλο του μαΐστρου που είχε, αν και τόσο νέος. «Αυτή η μικρογραφική παράσταση έχει γίνει με τόση ασφάλεια στην πινελιά και είναι εμπλουτισμένη με τόση συναισθηματική πυκνότητα και μαζί αντίληψη υψηλού ήθους, ώστε αντέχει σε οποιαδήποτε μεγέθυνση μνημειακών διαστάσεων», παρατηρεί ο Μαν. Χατζηδάκης.
Στο επάνω αριστερό μέρος της εικόνας, δίπλα στη βυζαντινή Οδηγήτρια εικονίζεται ακέφαλη τώρα μορφή αγγέλου που φέρει δάφνινο στεφάνι στο δεξιό χέρι, έτοιμος να στεφανώσει τον Ευαγγελιστή και ανεμίζει λευκή ταινία με επιγραφή. Ο άγγελος αυτός αποτελεί στοιχείο δυτικής τέχνης μέσα σε υστεροβυζαντινή εικόνα  χωρίς να έχει χάσει τη γήινη υπόσταση του βενετσιάνικου πρωτοτύπου, με συμπαγή τη μάζα του σώματος,  με το γυμνό πόδι που προβάλλεται και με την πτυχολογία του ιταλικού ενδύματος.
Η τεχνική, η εικονογραφία και το ύφος των δύο έργων είναι μεταβυζαντινά, με επιδράσεις από την αναγεννησιακή ιταλική τέχνη, όπως η τάση για σπάσιμο της συμμετρίας και μετωπικότητας, το ενδιαφέρον για την προοπτική απόδοση του χώρου, η απόδοση κίνησης και η ανάδειξη των όγκων με τη βοήθεια του σκιοφωτισμού, η σωματικότητα των προσώπων παρά το γραμμικό στυλ, ο χρωματικός πλούτος και η φυσική λειτουργία του φωτός.. Παράλληλα υπάρχουν οι πρώτες ενδείξεις πρoοδευτικής εγκατάλειψης της βυζαντινής τέχνης, η οποία θα σημαδέψει τα μεταγενέστερα έργα του καλλιτέχνη.
theotoko
Παράλληλα, πιο συχνή ηθελημένη χρήση δυτικών μοτίβων γίνεται στο πρώιμο επίσης έργο του καλλιτέχνη Η Προσκύνηση των Μάγων (1565-1567, Μουσείο Μπενάκη).
Θεωρείται έργο που έγινε στην Κρήτη, πριν φύγει ο Δομήνικος για τη Βενετία.  Η χρήση του χρώματος είναι επηρεασμένη από τον Τιντορέττο ˙ η τεχνική του έχει ακόμη κάποια βυζαντινά στοιχεία, όμως το ύφος είναι βενετικό, παρατηρείται δηλαδή και πάλι συνύπαρξη παραδοσιακών και ανανεωτικών στοιχείων, όπως και στα άλλα νεανικά έργα του Δομήνικου.
 
***   “Αγάπη προς τον πλησίον”
 arizona1Ο Γέροντας Εφραίμ Φιλοθεΐτης μιλάει για την αγάπη προς τον αδερφό μας, που καλλιεργεί την αγάπη προς το Θεό, την εκπλήρωση δηλαδή της πρώτης από τις Δέκα Εντολές.
 
***  «Ζωγραφίζοντας το Θείον»
Η ναζαρηνή τέχνη απετέλεσε τη γενικευμένη στροφή προς ένα ιδεαλιστικό καλλιτεχνικό ρεύμα, που προέρχεται από την Ευρώπη, και ανταποκρίνεται πλήρως στο γενικό αίτημα για βελτίωση της παλαιάς τέχνης. Στην Κύπρο δημιουργούνται μοναστηριακές Σχολές ζωγραφικής, όπως η Μονή Σταυροβουνίου, Αγίου Γεωργίου Αλαμάνου κ.ά., ενώ παράλληλα λαϊκοί, ακαδημαϊκοί και μη, ζωγράφοι επιστρατεύονται στην όλη προσπάθεια. Βασικά γνωρίσματα αυτού του ύφους είναι ο εκλεκτικισμός, η καθαρότητα των γραμμών και η αποφυγή των φωτοσκιάσεων, ενώ η εικαστική αφήγηση των θρησκευτικών θεμάτων επενδύεται μ’ένα ιστορικό μυθολογικό χαρακτήρα.
nazarini
Η Εταιρεία Κυπριακών Σπουδών και η Κυπριακή Επιτροπή Βυζαντινών Σπουδών σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ελλάδας στην Κύπρο και με τη στήριξη του Συνδέσμου Υποτρόφων Ιδρύματος Λεβέντη διοργανώνουν με την ευκαιρία της Ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έκθεση με θέμα τη νεότερη εκκλησιαστική ζωγραφική της Κύπρου με έμφαση στις επιδράσεις από την τέχνη του νέου Ελληνικού κράτους.
Η έκθεση «Ζωγραφίζοντας το Θείον» σκοπό έχει να παρουσιάζει την καλλιτεχνική παραγωγή της «ναζαρηνής» ζωγραφικής, ένα εικαστικό είδος που επιβάλλεται στην εκκλησιαστική τέχνη της Κύπρου, από διαφορετικούς δρόμους, τόσο από το Άγιον Όρος, όσο και από την Αθήνα, ήδη, από τα μέσα του 19ου αιώνα και επιζεί ως τα μέσα του 20ού αιώνα.
Για τους σκοπούς της έκθεσης οι διοργανωτές ετοιμάζουν σχετική έκδοση, όπου θα παρουσιάζονται δοκίμια για το νέο εικαστικό ιδίωμα και θα προβάλλονται όλα τα εκθέματα της έκθεσης.
 
***
  
***

~ Ο  Οδοντίατρος σας  ενημερώνει , Παρασκευή 26  Σεπτεμβρίου  2014  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/09/26-2014.html , .-

~ Αρωμα  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  27  Σεπτεμβρίου  2014   : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/09/27-2014.html ,.- 
~  Αθλητικό Σάββατο- Κύριακο 27  και  28  Σεπτεμβρίου  2014 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/09/27-28-2014.html ,.- 
~ Άρωμα  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου  2014   : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/09/28-2014.html ,.- 
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  29  Σεπτεμβρίου  2014   :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/09/29-2014.html  
~ Επιλογές αναρτήσεων  Δευτέρα  29 Σεπτεμβρίου  2014   : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/09/29-2014.html ,.-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  30  Σεπτεμβρίου  2014    :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/09/30-2014.html ,.-
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  01  Οκτωβρίου  2014  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/10/01-2014.html ,.-
                                                                                                 
*** ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2014  :
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  01  Οκτωβρίου  2014  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/10/01-2014.html ,.-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  02  Οκτωβρίου  2014   :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/10/02-2014.html ,.- 
~ Επιλογές   θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος Πέμπτη  02  Οκτωβρίου  2014  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/10/02-2014.html ,.- 
~ Το  αγοάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  03  Οκτωβρίου  2014   :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/10/03-2014.html .- 
~  Η  Εφημερίδα  μας  ,   Παρασκευή 03  Οκτωβρίου  2014  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/10/03-2014.html ,.-
~  Η  Εφημερίδα  μας  Σάββατο  04  Οκτωβρίου  2014  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/10/04-2014.html ,.-
~ ΕΠΙΛΟΓΕΣ   Αναρτήσεων  Σάββατο  04  Οκτωβρίου  2014     : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/10/04-2014.html .-
~   Η  Εφημερίδα  μας  Κυριακή  05  Οκτωβρίου  2014  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/10/05-2014.html .-
~ΕΠΙΛΟΓΕΣ  Κυριακή  05  Οκτωβρίου   2014  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/10/05-2014.html .-  ~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου