Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Άρωμα ενημέρωσης Πέμπτη 05 Ιουνίου 2014

Άρωμα  ενημέρωσης  Πέμπτη  05  Ιουνίου  2014  : 


 



***   Μεσσηνιακά  και  άλλα  :

***  Θεοχάρης: Φεύγω μόνος, δεν έχετε το ανάστημα να με διώξετε
Θεοχάρης: Φεύγω μόνος, δεν έχετε το ανάστημα να με διώξετε
«Δεν έχω πάρει κανένα μέτρο, τα μέτρα τα παίρνει η εκλεγμένη κυβέρνηση» υπογράμμισε ο παραιτηθείς γγ Δημοσίων Εσόδων - «Έχουμε πετύχει πολλά τα τελευταία δύο χρόνια» τόνισε, ενώ αποχαιρέτησε τον Γιάννη Στουρνάρα, φιλώντας τον - Στουρνάρας: «Άγνωσται αι βουλαί του Κυρίου» για τον ανασχηματισμό - Δεν επηρεάζει τη δόση το κλείσιμο της Βουλής
Θεοχάρης: Φεύγω μόνος, δεν έχετε το ανάστημα να με διώξετε
Σε έντονα φορτισμένο κλίμα και με εμφανή συγκίνηση -έπειτα από σχεδόν πέντε ώρες συζητήσεων στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών-, οι κύριοι Στουρνάρας και Θεοχάρης στάθηκαν πλάι-πλάι και μίλησαν για όλους και για όλα.
«Ήταν δύσκολη απόφαση για μένα. Είχα πολύ καλή συνεργασία με τον υπουργό, έχω κάνει μία πολύ μεγάλη προσπάθεια. Έχουμε καταφέρει από το μηδέν να στήσουμε φορολογική και τελωνειακή διοίκηση» δήλωσε ο απερχόμενος γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων.
«Σε λίγους μήνες κάναμε πράγματα που δεν είχαν γίνει για δεκαετίες. Είναι πρωτόγνωρο το αποτέλεσμα για τη χώρα μας. Κλείνω αυτόν τον κύκλο με ηρεμία, για να κάνω τα επόμενα βήματα» συμπλήρωσε.
Ο κ. Θεοχάρης επέμεινε ότι η παραίτησή του υποβλήθηκε στον υπουργό Οικονομικών «για προσωπικούς λόγους». Εμφανώς συγκινημένος μάλιστα, τόνισε πως «δεν έχει κανείς το ανάστημα να μου ζητήσει να παραιτηθώ. Τα αποτελέσματα στη δουλειά μου το δείχνουν. Εγώ επέλεξα να παραιτηθώ».
Στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το παρασκήνιο της αποχώρησης και όσους πίεζαν να φύγει, ο κ. Θεοχάρης ήταν πολύ αιχμηρός: «Δεν νιώθω εξιλαστήριο θύμα, γιατί πήγε στραβά κάτι στον τομέα ευθύνης μου. Αυτοί που νιώθουν ότι κάτι πάει στραβά, ας δουν τα δικά τους πεπραγμένα. Δεν έχω κάνει τίποτα να με κάνει να σκεφθώ δεύτερη φορά. Έχω φέρει αποτέλεσμα και είναι γνωστό παντού».
image (© c)
Υπενθύμισε όμως: «Δεν έχω πάρει κανένα μέτρο. Όχι μισό, κανένα. Τα μέτρα τα παίρνει η δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση με την εντολή του λαού».
Πρακτικά, πάντως, η χώρα μένει και πάλι χωρίς «μόνιμο» γενικό γραμματέα Εσόδων, ενώ ο διάδοχός του θα επιλεγεί και θα αναλάβει με ανοικτή διαδικασία πρόσληψης, σε 10-15 μέρες.
Ως προς τα δικά του πεπραγμένα, ως γενικού γραμματέα, ο κ. Θεοχάρης τόνισε:
- Προσπαθήσαμε να στήσουμε διοίκηση. Όχι να ρωτάει κάθε φορά για να κάνει τη δουλειά της, αλλά να την κάνει!
- Δουλειά μου ήταν να στήσω δημόσια διοίκηση βήμα-βήμα, με πίεση χρόνου, που δεν σου επιτρέπει να μην κάνεις και λάθη. Εγώ πιστεύω ότι η αποτίμηση θα είναι ασύγκριτη.
- Δεν θα μπορούσα να φανταστώ καλύτερη στήριξη από τον Στουρνάρα. Ως γενικός γραμματέας είχα μία ημιαυτονομία. Λογοδοτούσα στον υπουργό μου.
Για το θέμα της καταπολέμησης της μεγάλης φοροδιαφυγής, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ερωτήθηκε αν επιμένει στη δήλωσή του ότι «έπρεπε να έχουν πιαστεί τα μεγάλα ψάρια και όχι τα μικρά».
«Θα ήθελα να πηγαίναμε καλύτερα, έχουμε δώσει τα όπλα στο γενικό γραμματέα, πιστεύω ότι σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα» σημείωσε.
«Το κυνήγι της φοροδιαφυγής το πιο δύσκολο πράγμα, εφόσον δεν είχαμε διοίκηση, διαδικασίες, οργάνωση, βάση δεδομένων. Όλα αυτά προσπαθούσαμε να διορθωθούν. Χθες ήμουν στο Κέντρο φορολογουμένων Πλούτου, που ολοκλήρωσε 280 υποθέσεις μεγάλης φοροδιαφυγής και είναι άμεσα εισπράξιμο το 50%, για να πάνε στα δικαστήρια. Αυτό θα ήταν αδιανόητο μέχρι πρότινος. Μέχρι τέλος Ιουνίου, αν παρέμενα, θα τελείωναν τουλάχιστον 400 τέτοιες υποθέσεις» είπε από την πλευρά του ο κ. Θεοχάρης.
Ο υπουργός Οικονομικών, με τη σειρά του, ευχαρίστησε τον κ. Θεοχάρη «για την πολύμηνη συνεργασία και για την εντιμότητα και την αποτελεσματικότητα στο έργο του για μία σύγχρονη φορολογική διοίκηση».
Ο κ. Στουρνάρας απέφυγε πάντως να αποκαλύψει αν θα είναι (ή αν θέλει να είναι) ο υπουργός Οικονομικών που θα επιλέξει τον επόμενο γενικό γραμματέα Εσόδων.
«Άγνωσται αι βουλαί του Κυρίου» ανέφερε και συμπλήρωσε «αυτό είναι προνόμιο του πρωθυπουργού, δεν υπάρχουν επιθυμίες στην πολιτική».
Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, το κλείσιμο της Βουλής δεν θα επηρεάσει την τήρηση των προαπαιτούμενων για τη δόση, τα οποία θα ψηφιστούν από τα θερινά τμήματα στη Βουλή.
Από την πλευρά του, το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με σχετικήανακοίνωση, «απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος από 06/06/2014έως 15/06/2014 για την πλήρωση της θέσης του Γενικού Γραμματέα ΔημοσίωνΕσόδων, ο οποίος προΐσταται της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων».
 
*** Πάρκο Λιμενικού: Ένα αριστοκρατικό, αλλά ξεχασμένο πάρκο (φωτογραφίες)         
     
  
   
  
  
  
Ένα από τα ξεχωριστά πάρκα στην Καλαμάτα είναι εκείνο του Λιμενικού. Αν το παρατηρήσει κάποιος, είναι σαν να έχει σταματήσει ο χρόνος εκεί: παραμένουν τα αριστοκρατικά του φωτιστικά, οι ξεχωριστές επιβλητικές γλάστρες στην είσοδο, όπως και τα παλιά αλλά ακούραστα παγκάκια.
Αυτό το πάρκο, όπως και το διπλανό κομμάτι με τα πεύκα, ανήκει στο Λιμενικό Ταμείο. Εντός του χώρου υπάρχουν σιντριβάνια, η κατάσταση των οποίων φανερώνει ότι έχουν χρόνια να λειτουργήσουν, ενώ η συντήρησή του, όπως μας ενημέρωσαν, έχει παραχωρηθεί έπειτα από διαγωνισμό σε ιδιώτη. Ωστόσο, η όλη κατάσταση δείχνει ότι δεν είναι και τόσο εντάξει στις υποχρεώσεις του, γεγονός που, μάλιστα, χθες προβλημάτισε και συζητήθηκε στο χώρο του Λιμενικού Ταμείου.
Εμείς χθες κάναμε μια βόλτα στο σημείο και μιλήσαμε με περαστικούς, αλλά και θαμώνες των καφενείων της περιοχής. Να πώς μας περιέγραψαν την κατάσταση:
 Παναγιώτης Κωνσταντόπουλος
«Το πάρκο το έχει αναλάβει ιδιώτης και πλέον είναι καλύτερα και πιο καθαρά».
  Ευθύμιος Μουρδουκούτας
«Η κατάσταση, σε σχέση με 2-3 χρόνια πριν, έχει βελτιωθεί, απλά χρειάζεται περισσότερη δουλειά και καθάρισμα. Επίσης, χρειάζεται επίβλεψη το βράδυ. Συχνά έρχονται ξένοι εδώ και μια μέρα, για παράδειγμα, πήγα να περάσω, αλλά γύρισα πίσω».
  Ευάγγελος Λαγωνικάκος
«Το πάρκο είναι σχετικά μια χαρά. Απλά χρειάζεται κούρεμα των χορταριών. Το βράδυ, αποκτά ζωή από τα μαγαζιά εδώ, διαφορετικά δεν έχει καθόλου κίνηση. Σε αυτό το χώρο θα μπορούσαν να γίνουν πολλά πράγματα, π.χ. να μπουν μεγάλα τραπέζια με παγκάκια και να έρχονται οικογένειες να κάνουν πικνίκ, ή παιδικές χαρές.
Αυτό το σημείο δεν έχει καμία σχέση με το Πάρκο του ΟΣΕ. Στο Πάρκο απέναντι φοβάται μια μάνα να πάει με το παιδί της».
  Κώστας Θεοδωρακόπουλος- Λεωνίδας Ξυδέας
«Ο χώρος είναι μια χαρά, αλλά θέλει κούρεμα και καθάρισμα. Από τότε που περιόρισαν τους τσιγγάνους που έρχονται εδώ, όλα άλλαξαν. Θα μπορούσε, όμως, να καθαρίζεται πιο τακτικά η περιοχή.
Ακόμα ένα πρόβλημα είναι τα μεγάλα φορτηγά που παρκάρουν απέξω και ουσιαστικά το κρύβουν εντελώς.
Το ευτύχημα είναι ότι υπάρχουν τα μαγαζιά εδώ και δίνουν ζωή. Αν δεν ήταν αυτά, τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα.
Σημαντικό είναι και το πρόβλημα με τα σκυλιά, καθώς οι ιδιοκτήτες δε μαζεύουν τις ακαθαρσίες τους. Αυτό κρύβει κινδύνους για ένα παιδάκι που θα πάει μετά να παίξει».
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση
Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας 
 
***  Δημόσια ουρητήρια στο… κέντρο της πόλης          
         
Την περασμένη Κυριακή είχαμε δημοσιεύσει σχετικό ρεπορτάζ για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί σε νεοανεγειρόμενη πολυκατοικία στο οικοδομικό τετράγωνο που περικλείεται από τις οδούς Σιδηροδρομικού Σταθμού, Αντωνοπούλου και Ιατροπούλου.
Μέχρι σήμερα δε διαπιστώσαμε καμία αντίδραση, παρά τις δίκαιες διαμαρτυρίες των κατοίκων και επαγγελματιών της περιοχής. Για να έχουν οι αναγνώστες μια... καλύτερη εικόνα της κατάστασης που επικρατεί, δημοσιεύουμε την παραπάνω φωτογραφία και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.   Κι αν αυτά συμβαίνουν στο κέντρο της Καλαμάτας, σκεφθείτε τι επικρατεί στις συνοικίες!   Α.Π.  
 
***   Θάλασσα ακούμε, αλλά δε βλέπουμε…          
   
Μας το υπέδειξε φίλη και αναγνώστρια της εφημερίδας και, δυστυχώς, δεν έχει καθόλου άδικο. Περπατώντας κάποιος στην παραλιακή οδό της Ναυαρίνου, μετά το «Πανελλήνιο», μπορεί να έχει την αίσθηση ότι βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα, να ακούει τον κυματισμό της, αλλά θάλασσα δε βλέπει. Αιτία, οι κατασκευές των παραλιακών μαγαζιών που κρύβουν τη θέα.
Αν δεν υπήρχε και το διάστημα μετά την εκκλησία της Ανάστασης και μέχρι το «Φιλοξένια», θα λέγαμε ότι η Καλαμάτα είναι παραλιακή πόλη, μόνο που δεν μπορούμε να δούμε τη θάλασσά της. Κι αν ισχύσουν όσα προβλέπονται στο νέο νομοσχέδιο για τους αιγιαλούς, η θάλασσά μας δε θα είναι ορατή παρά μόνο από το βουνό!   Α.Π.
 
***  «Εκρηκτικό» τοπίο με νάρκες στην Πύλο!          
   
«Εκρηκτικό» τοπίο στον Αϊ- Νικόλα Πύλου με νάρκες από την Κατοχή και καμένα σκουπίδια
Από τύχη δε θρηνήσαμε θύματα το απόγευμα της Τρίτης, κατά την προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην περιοχή του Αϊ - Νικόλα, στην Πύλο, λόγω των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν εκείνη την ώρα και «φούντωσαν» τη φωτιά που σιγόκαιγε εδώ και δυο μήνες.
Τα της πυρκαγιάς τα διαβάσατε στο χθεσινό μας φύλλο, αλλά, σύμφωνα με όσα πληροφορηθήκαμε, το ζήτημα έχει βαθύτερες προεκτάσεις, αφού έχει σταματήσει η δεματοποίηση των απορριμμάτων που γινόταν εκεί, ενώ ιδιαίτερη ανησυχία έχει προκαλέσει το γεγονός ότι ο χώρος ήταν στο παρελθόν, κατά τον καιρό της Κατοχής, γερμανικό πολυβολείο και είχε ναρκοθετηθεί. Κατά μαρτυρίες δε κατοίκων της περιοχής, ανάμεσα στην κόλαση του τοξικού νέφους από την καύση των απορριμμάτων, από την περιοχή του Κέντρου Υγείας άκουσαν μια έκρηξη και είδαν χώματα να σηκώνονται σε πολύ μεγάλο ύψος.
  Σκουπίδια και νάρκες
Η περιοχή του Αϊ- Νικόλα ήταν ο παλιός σκουπιδότοπος της Πύλου, που μετατράπηκε σε χώρο δεματοποίησης, μετά την εγκατάσταση εκεί αντίστοιχου μηχανήματος, που ξεκίνησε να δεματοποιεί απορρίμματα. Η δεματοποίηση σταμάτησε, ενώ τα δεματοποιημένα απορρίμματα παρέμεναν στην ύπαιθρο όσο αναζητούνταν λύση για τη διαχείρισή τους.
Σύμφωνα με όσα είπε στο «Θάρρος» ο νεοεκλεγείς επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας Ηλίας Κανάκης, η πυρκαγιά είχε εκδηλωθεί προ διμήνου περίπου. Επίσης, ανέφερε πως ο συγκεκριμένος χώρος ήταν πολυβολείο στην Κατοχή και είχε ναρκοθετηθεί, ενώ πρόσθεσε ότι πριν από 30 και πλέον χρόνια ένας νέος άνθρωπος είχε χάσει τη ζωή του, πατώντας προφανώς σε νάρκη. Πρόσθεσε ότι δεν έχει γίνει αποναρκοθέτηση, λόγω του δύσβατου εδάφους, ενώ υποστήριξε πως υπάρχουν ουσιώδεις παραλείψεις από πλευράς της Δημοτικής Αρχής, που αποτυπώνονται και σε σχετικό έγγραφο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Το γεμάτο διοξίνες σύννεφο που κάλυψε την περιοχή της Πύλου είχε ως αποτέλεσμα την εισαγωγή του γιου του κ. Κανάκη στο Κ.Υ. Πύλου με αναπνευστικά προβλήματα, όπου του χορηγήθηκε οξυγόνο, Μάλιστα, προέβη σε καταγγελία και μήνυση λόγω του δημόσιου κινδύνου που υπάρχει.
  Δήλωση Πετράκου
Από την πλευρά του, ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Πετράκος, σε δήλωσή του αναφέρει, ανάμεσα σε άλλα, πως «η φωτιά στον Άγιο Νικόλα, πέρα του ότι αποδεικνύει για ακόμη μια φορά πως απαιτείται μια πιο σοβαρή στάση απέναντι στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, καταδεικνύει και τις σημαντικές ευθύνες της ηγεσίας της Δημοτικής Αρχής, η οποία χωρίς την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου συμπορεύτηκε με τις ιδέες του περιφερειάρχη για τους δεματοποιητές. Η υλοποίηση των ιδεών του κ. Τατούλη ουσιαστικά οδήγησε στη χθεσινή οικολογική καταστροφή.
Ο ΣΥΡΙΖΑ στο Περιφερειακό Συμβούλιο και στη Βουλή από την πρώτη στιγμή τάχθηκε εναντίον των δεματοποιητών συμμείκτων απορριμμάτων και είχε προειδοποιήσει για τους κινδύνους. Δυστυχώς, δικαιωθήκαμε. Οι πολίτες ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους».
Θα πρέπει, τέλος, να αναφερθεί ότι ζητήσαμε και από το δήμαρχο Πύλου – Νέστορος, Δ. Καφαντάρη, να σχολιάσει τα της πυρκαγιάς, αλλά απάντησε πως δε θα προβεί σε κανένα σχόλιο.
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου   φωτογραφία: kpylos.blogspot.gr (Κώστας Καραλής)
 
***   Μία μόνο προσφορά για την εκμετάλλευση της λιμνοθάλασσας της Γιάλοβας          
           
Δεν έλαβε απόφαση κατακύρωσης του διαγωνισμού που διενεργήθηκε για την εκμίσθωση  της αλιευτικής εκμετάλλευσης του δημόσιου ιχθυοτροφείου (λιμνοθάλασσα) «Γιάλοβας» η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αφού κατατέθηκε μόνο μία προσφορά.
Η επιτροπή αποφάσισε να αναθέσει σε νομικό να γνωμοδοτήσει επί του ερωτήματος των μελών της Οικονομικής Επιτροπής για τη δυνατότητα συνέχισης του διαγωνισμού με τη μοναδική συμμετέχουσα στη διαδικασία της δημοπρασίας.
Η προηγούμενη σύμβαση μίσθωσης του δημόσιου ιχθυοτροφείου της Γιάλοβας έληξε στις 28-02-2014. Η δημοπρασία διενεργήθηκε στις 29 Απριλίου στα γραφεία της Κτηματικής Υπηρεσίας Μεσσηνίας, όπου παρουσιάστηκε μία ενδιαφερόμενη, η οποία κατέθεσε προσφορά που κρίθηκε συμφέρουσα για το Δημόσιο. Τα δικαιολογητικά της κρίθηκαν πλήρη και η προσφορά της ανήλθε σε 15.200 ευρώ ανά έτος, αφού η τιμή εκκίνησης ανερχόταν σε 15.000 ευρώ ανά έτος 
 
***  Ώρα για δράσεις στη Βοϊδοκοιλιά από το «Life Ammos»
 Στην τελική ευθεία της υλοποίησής του μπαίνει πλέον το ευρωπαϊκό έργο LIFE AMMOS για την πρόληψη και τον περιορισμό των απορριμμάτων καπνιστών στις παραλίες, ενώ οδεύει προς την κορύφωση των δράσεών του, πραγματοποιώντας τη δεύτερη επίσκεψή του στην παραλία Βοϊδοκοιλιά αύριο Παρασκευή, 6 Ιουνίου, στις 10.00 το πρωί. Μετά την αρχική επίσκεψη, το φθινόπωρο του 2013, στις 15 παραλίες/περιοχές υλοποίησης του έργου, κατά τη διάρκεια των οποίων έγινε αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης, καταγραφή της άποψης των εμπλεκόμενων φορέων και κατάρτιση των Τοπικών Συμβουλευτικών Επιτροπών, αρχίζει η εντατικοποίηση των δράσεων του LIFE AMMOS με την εγκατάσταση ενημερωτικού περιπτέρου και την παρουσία εκπαιδευμένου προσωπικού σε κάθε παραλία, καθώς και με τη διενέργεια επαναληπτικών μετρήσεων απορριμμάτων καπνιστών και ποσοτικής έρευνας στους λουόμενους σε μηνιαία βάση. Στην παραλία Βοϊκοκοιλιά, μία από τις τρεις παραλίες της Πελοποννήσου που συμμετέχουν στο έργο, θα στηθεί το σκηνικό μιας ολοκληρωμένης προσπάθειας για την ολιστική προσέγγιση του θέματος της προστασίας του παράκτιου περιβάλλοντος από τα απορρίμματα, με έμφαση σε εκείνα των καπνιστών. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει τα εγκαίνια του ενημερωτικού περιπτέρου και ενημέρωση των πολιτών και εκπροσώπων του Τύπου σχετικά με τους περιβαλλοντικούς κινδύνους που ελλοχεύουν πίσω από τα απορρίμματα καπνιστών και τους στόχους του έργου, ενώ θα ακολουθήσει καθαρισμός της παραλίας από εθελοντές, πολίτες της περιοχής και μαθητές. Σήμερα το απόγευμα θα γίνει επαναληπτική μέτρηση των απορριμμάτων καπνιστών στην παραλία Βοϊδοκοιλιά, με στόχο τη συγκριτική αξιολόγηση της πορείας του έργου. Στο πλαίσιο του έργου LIFE AMMOS έχουν προγραμματιστεί τρεις ακόμα επισκέψεις στις παραλίες υλοποίησής του στη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου. Η εκδήλωση υλοποιείται με τη συνεργασία του Δήμου Πύλου - Νέστορος. - 
 
***  Στην Αγία Μαρίνα η ετήσια Συνάντηση Ταξιδευτών Μοτοσικλετιστών
 
Το 2ο Horizons Unlimited Travelers Meeting Greece, που απευθύνεται σε ταξιδιώτες μοτοσικλετιστές, έχει προγραμματιστεί για τις 5, 6, 7 και 8 Ιουνίου, στην κατασκήνωση της Αγίας Μαρίνας στον Ταΰγετο. Θα γίνουν παρουσιάσεις διαφόρων ταξιδιών, bazaar και είναι η καλύτερη ευκαιρία για έναν μοτοσικλετιστή να γνωρίσει ταξιδευτές, να μάθει από αυτούς πώς γίνεται να ξεφύγει από τα τετριμμένα, να γνωρίσει και να δει τι σημαίνει να κάνει κάποιος ταξίδια μεγάλων αποστάσεων με μοτοσικλέτα. Όσοι φανατικοί της μοτοσυκλέτας δώσουν το «παρών», Έλληνες και ξένοι, θα φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης, η οποία λειτουργεί με ευθύνη του Δήμου Καλαμάτας. Πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Horizons Unlimited: www.horizonsunlimited.com/events/greece-2014. Απορίες – ερωτήσεις στο τηλέφωνο 6936 764610. Εν τω μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε από το Δήμο Καλαμάτας, θα λειτουργήσει και κατά το θέρος του 2014 η κατασκήνωση του Δήμου στην Αγία Μαρίνα Ταϋγέτου. Η κατασκήνωση θα λειτουργήσει σε 4 περιόδους, δύο 10ήμερες για παιδιά, μία για ηλικιωμένους και άλλη μία για ΑμεΑ. Σημειώνεται ότι αρμόδιος για τη λειτουργία της κατασκήνωσης είναι ο πρόεδρος του Δ.Σ. αυτής Σαράντος Μαρινάκης, δημοτικός σύμβουλος. Οι εγγραφές θα ολοκληρωθούν μέχρι τις 13 Ιουνίου και θα ακολουθήσει αναλυτική ανακοίνωση. -
 
***  Κ. Μαργέλης: «Το Πρωτοδικείο και το Ειρηνοδικείο χρειάζονται ενίσχυση»         
   
Παρεμβάσεις προς το υπουργείο Δικαιοσύνης και κάθε αρμόδια αρχή έχει κάνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας για την επαρκή στελέχωση του Ειρηνοδικείου και του Πρωτοδικείου Καλαμάτας, όπως και για τη βελτίωση εξυπηρέτησης των πολιτών και των δικηγόρων.
Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Κώστας Μαργέλης σχετικά με το προχθεσινό δημοσίευμα του «Θ» για τα προβλήματα που δημιουργούνται στο Ειρηνοδικείο από την έλλειψη προσωπικού.
Ιδιαίτερα στο Ειρηνοδικείο Καλαμάτας, μετά τη συγχώνευσή του με τα Ειρηνοδικεία Παμίσου και Οιχαλίας και την επιφόρτισή του με νέες αρμοδιότητες από το Πρωτοδικείο, έχει διπλασιασθεί ο όγκος εργασίας.
Μάλιστα, πριν από τη συγχώνευση το Ειρηνοδικείο Καλαμάτας διέθετε επτά γραμματείς και τώρα υπηρετούν μόλις πέντε, με επτά κενά θέσεων.
  Παρεμβάσεις
Το πρόβλημα έχει γίνει εντονότερο τις τελευταίες ημέρες, καθώς, όπως τονίζουν οι υπάλληλοι, έχουν αυξηθεί οι καταθέσεις αιτήσεων από πολίτες για φορολογική χρήση, τις οποίες, δυστυχώς, δεν μπορούν να δώσουν αυθημερόν.
Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου επισήμανε ότι η μη επάρκεια προσωπικού στο Πρωτοδικείο και στο Ειρηνοδικείο Καλαμάτας είναι το σοβαρότερο πρόβλημα στις δικαστικές υπηρεσίες της Καλαμάτας: «Οι υπάλληλοι καταβάλλουν καθημερινώς τιτάνιες προσπάθειες για να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν και τους πολίτες και τους δικηγόρους.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας είναι από καιρό ενημερωμένος για το θέμα αυτό. Έχει στείλει επιστολές και στο υπουργείο Δικαιοσύνης και στις προϊστάμενες αρχές, εντοπίζοντας το πρόβλημα και τη δυσλειτουργία που παρατηρείται. Πρέπει οπωσδήποτε να έρθει προσωπικό στα δικαστήρια Καλαμάτας».
  Ασκούμενοι δικηγόροι
Μάλιστα, ο κ. Μαργέλης πρόσθεσε ότι για το λόγο αυτό μέρος της πρακτικής τους οι ασκούμενοι δικηγόροι το κάνουν στα δικαστήρια: «Στο πλαίσιο αυτό, ο Δικηγορικός Σύλλογος επιδιώκει πάντα οι ασκούμενοι δικηγόροι που επιθυμούν, να κάνουν ένα μέρος της άσκησής τους στα δικαστήρια. Τους τοποθετούμε κυρίως στο Ειρηνοδικείο, γιατί αντιλαμβανόμαστε τα προβλήματα που έχουν οι δικαστικοί υπάλληλοι και σε δεύτερο βαθμό στο Πρωτοδικείο, αλλά, δυστυχώς, και πάλι δεν επαρκούν για να εξυπηρετηθεί ο κόσμος».  Της Βίκυς Βετουλάκη 
 
*** Η ιστορία των Ανθεστηρίων στην Καλαμάτα (φωτογραφίες)         
     
  
  
  
 
Τα Ανθεστήρια πρωτοεμφανίστηκαν στη νεοελληνική Αθήνα το 1911, χάρη στη ρομαντική πρωτοβουλία της πρωτοπόρου φεμινίστριας Καλλιρρόης Παρρέν και του νεοσύστατου Λυκείου των Ελληνίδων.
Επρόκειτο για μια προσπάθεια επιστροφής στις ρίζες και στα ιδανικά της ελληνικής φυλής μέσα από την αναβίωση των αρχαίων Ανθεστηρίων, μιας από τις παλαιότερες διονυσιακές γιορτές για την άνοιξη.
Με αφορμή την υποδοχή της Πρωτομαγιάς οργανώθηκαν στο Ζάππειο γιορτές με παραδοσιακούς χορούς, φορεσιές και μουσική. Οι εκδηλώσεις δεν επαναλήφθηκαν λόγω των Βαλκανικών Πολέμων. Η ανάμνησή τους, όμως, έμεινε ζωντανή και το 1937 οργανώθηκε η πρώτη έκθεση ανθέων στην Κηφισιά, η οποία, μετά από μια μακρά παύση λόγω της Κατοχής και των δύσκολων μετακατοχικών χρόνων, ανασυστήθηκε το 1956.
Η Καλαμάτα, όπως και άλλες επαρχιακές πόλεις, αγκάλιασε με θέρμη το θεσμό των Ανθεστηρίων, δίνοντάς του την προσωπική της σφραγίδα. Το ιστορικό της γένεσής τους ξεκινά το 1959, όταν στο πλαίσιο ενός συνεδρίου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) στο Ηράκλειο της Κρήτης, με θέμα την τουριστική ανάπτυξη της νότιας Ελλάδας, ο πρόεδρος της Περιηγητικής Λέσχης Καλαμάτας, γιατρός Κων. Βασιλάκης, πρότεινε τη θέσπιση ανθεστήριων εορτών στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.
Η ιδέα έγινε δεκτή με ενθουσιασμό και την επόμενη ακριβώς χρονιά ο Δήμος Καλαμάτας σε συνεργασία με την Περιηγητική Λέσχη οργάνωσαν στο κάστρο των Βιλλεαρδουίνων μια πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της πόλης έκθεση λουλουδιών. Φιλοδοξία των οργανωτών ήταν η εκδήλωση να εξελιχθεί σε θεσμό με πανελλήνια προβολή, εφάμιλλη των αντίστοιχων εκθέσεων ανθέων σε Κηφισιά, Πάτρα και αλλού. Υπήρχε διάχυτη η προσδοκία ότι ο θεσμός θα συνέβαλε αποφασιστικά στην οικονομική άνθιση του τόπου μέσω της τόνωσης του τουριστικού ενδιαφέροντος, αλλά και της ανάπτυξης της ανθοκαλλιέργειας.
Από το 1961, συμμετείχε στους συνδιοργανωτές και η Διεύθυνση Γεωργίας Μεσσηνίας. Έκτοτε και μέχρι το 1967, οι Καλαματιανοί υποδέχονταν την άνοιξη εορταστικά.
Το 1977, ύστερα από σιωπή δέκα ετών, ανοίγει ο δεύτερος κύκλος των Ανθεστηρίων. Τότε συστήνεται ο Σύλλογος «Ανθεστήρια Καλαμάτας» που το επόμενο έτος μετονομάζεται σε «Ανθεστήρια Μεσσηνίας». Ως χώρος της Έκθεσης επιλέγεται το ευρύχωρο Άλσος του Λιμενικού Ταμείου στην Παραλία. Στόχος είναι η Έκθεση να διευρυνθεί και να δοθεί έμφαση στον εμποροβιομηχανικό χαρακτήρα της. Πράγματι, η Έκθεση Ανθέων γίνεται Ανθοκομική-Γεωργική (με την παρουσίαση και γεωργικών μηχανημάτων το 1978), και αργότερα Ανθοκομική-Μεικτή-Γενική Έκθεση Μεσσηνίας. Ο Σύλλογος των Ανθεστηρίων, με πρωτεργάτη την πρόεδρό του Μαρία Αντωνακοπούλου, αλλά και τη διαρκή συμπαράσταση του Δήμου Καλαμάτας και άλλων κατά καιρούς φορέων (υπουργείου Γεωργίας, Διεύθυνσης Δασών, Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου, ΕΟΜΜΕΧ), εργάστηκε με ζήλο για τη συνέχιση και ανάπτυξη του θεσμού.
Έπειτα από μία δεκαετία περίπου αδράνειας, το 2012 σημειώθηκε μια δεύτερη προσπάθεια αναβίωσης της διοργάνωσης από το Δήμο Καλαμάτας. Στο Δημοτικό Κεντρικό Πάρκο (Σιδηροδρόμων) φιλοξενείται έκθεση λουλουδιών και λαμβάνουν χώρα πολλές παράλληλες εκδηλώσεις. Τα Ανθεστήρια, ένας θεσμός συνυφασμένος με την ιστορία της πόλης για μισό περίπου αιώνα, ακόμη ελπίζει...
  ΠΗΓΗ: Η Καλαμάτα μέσα από το φακό του Χρήστου Αλειφέρη 1937-1974. Την έκδοση επιμελήθηκαν η προϊσταμένη των ΓΑΚ Μεσσηνίας Αναστασία Μηλίτση-Νίκα και η Σταυρούλα Βερράρου.
 
 ***  Τριήμερη εκδρομή με τρένο σε Πελοπόννησο-Μεσσηνία!           
   
Τριήμερη εκδρομή με τρένο για την εορτή της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος στην Πελοπόννησο διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων Σιδηροδρόμου από το Σάββατο 7 έως και τη Δευτέρα 9 Ιουνίου! Οι περισσότεροι από 70 φίλοι του σιδηροδρόμου θα περάσουν όμορφα στο ταξίδι τους και θα διανυκτερεύσουν στην Κυπαρισσία.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
  ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ
07.40 Συγκέντρωση των εκδρομέων στο Σιδηροδρομικό Σταθμό του Προαστιακού Δουκίσσης Πλακεντίας. Όποιος επιθυμεί μπορεί να επιβιβασθεί στον «Προαστιακό Σιδηρόδρομο» σε άλλες ενδιάμεσες στάσεις του «Προαστιακού».
8.01 Επιβίβαση στο συρμό που έρχεται από το αεροδρόμιο και κατευθύνεται στο Κιάτο και αναχώρηση για το Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό Κορίνθου.
9.06 Άφιξη στο Ν.Σ.Σ. Κορίνθου, αποβίβαση και επιβίβαση, στην παράπλευρη μετρική γραμμή, σε αυτοκινητάμαξα τύπου RailBus που έχει μισθώσει ο Σ.Φ.Σ.
9.20 Αναχώρηση της αμαξοστοιχίας με πρώτο σταθμό το πανέμορφο Ναύπλιο.
11.20 Άφιξη στο Ναύπλιο. Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση στην πόλη.
12.30 Αναχώρηση της αμαξοστοιχίας, με επόμενη στάση το Ελαιοχώρι.
14.00 Άφιξη στο Ελαιοχώρι. Παραμονή για φαγητό.
16.00 Αναχώρηση με επόμενη στάση τους Χράνους. Στάση για καφέ.
18.30 Αναχώρηση από τους Χράνους και μετάβαση για τον τελικό μας προορισμό, την Κυπαρισσία. Τακτοποίηση στα ξενοδοχεία. Βράδυ ελεύθερο - Διανυκτέρευση.
  ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ
9.45 Αναχώρηση με πούλμαν από το Σιδηροδρομικό Σταθμό Κυπαρισσίας για ημερήσια εκδρομή σε Φιλιατρά, Χριστιανούπολη, Χώρα, Ανάκτορο Νέστορος, Πύλο, Μεθώνη. Επίσκεψη και ξενάγηση στα μνημεία της διαδρομής. Φαγητό στη Μεθώνη.
19.00 Επιστροφή στην Κυπαρισσία. Βράδυ ελεύθερο. Διανυκτέρευση.
Όσοι από τους εκδρομείς επιθυμούν, μπορούν να παραμείνουν όλη την ημέρα στην Κυπαρισσία, για περιήγηση της πόλης και μπάνιο στη θάλασσα.
  ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ
9.15 Αναχώρηση, της αμαξοστοιχίας RailBus, από το Σιδηροδρομικό Σταθμό Κυπαρισσίας με προορισμό την Αρχαία Ολυμπία.
11.00 Άφιξη στην Αρχαία Ολυμπία, χρόνος ελεύθερος για περιήγηση στην πόλη και επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο στο αρχαιολογικό μουσείο, τα δύο άλλα μουσεία, και τις εγκαταστάσεις του σιδηροδρομικού σταθμού.
13.00 Αναχώρηση με πούλμαν με προορισμό τον παραδοσιακό οικισμό Λαγκάδια του Νομού Αρκαδίας. Φαγητό - επίσκεψη του παραδοσιακού οικισμού.
16.00 Αναχώρηση με προορισμό τη Δημητσάνα, όπου θα γίνει στάση για καφέ και επίσκεψη του παραδοσιακού οικισμού.
17.30 Αναχώρηση με προορισμό το Ν.Σ.Σ. Κορίνθου.
20.30 Άφιξη στο Ν.Σ.Σ. της Κορίνθου.
20.39 Επιβίβαση στον «Προαστιακό» και επιστροφή στην Αθήνα.
21.44 Άφιξη στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας.
Όπως είπε στο «Θ» ο υπεύθυνος της εκδρομής, Σπύρος Φασούλας, περισσότερα από 70 άτομα έχουν δηλώσει συμμετοχή και σε αυτά θα προστεθούν όσοι επιβιβαστούν για μικρές αποστάσεις. Η εκδρομή θα γίνει με rail bus και είναι τουριστικό δρομολόγιο με Έλληνες, μέλη του Συλλόγου και φίλους του σιδηροδρόμου, αλλά και ξένους που αγαπούν το σιδηροδρομικό ταξίδι, για τις ομορφιές και τις μοναδικές εμπειρίες στη φύση που προσφέρει!
Ο ίδιος τόνισε ακόμη την ανάγκη οι τοπικές κοινωνίες να αντιληφθούν τη σημασία ανάπτυξης από τα τουριστικά δρομολόγια τρένων και σημείωσε πως, όπου και όταν οι τοπικές κοινωνίες και οι τοπικές αρχές αυτοδιοίκησης αντιλήφθηκαν την αξία του σιδηροδρόμου, τότε η περιοχή αναπτύχθηκε.
Του Ηλία Γιαννόπουλου 

***  Παρασκεύασαν ψωμί για το Δημοτικό Παντοπωλείο

  Διακόσια ψωμιά διαφόρων τύπων προσέφεραν με δική τους πρωτοβουλία φοιτητές του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων στο Δημοτικό (Κοινωνικό) Παντοπωλείο Καλαμάτας στις 28 Μαΐου. Το ψωμί παρασκευάστηκε από τους ίδιους στο Εργαστήριο Τεχνολογίας και Ποιότητας Σιτηρών του Τμήματος, με την εποπτεία των καθηγητών τους, Θεόδωρου Βαρζάκα και Γεωργίας Μπάρλα. Σχετικά η αντιδήμαρχος Καλαμάτας, Μ. Οικονομάκου, δήλωσε: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συμμετέχοντες φοιτητές και καθηγητές στην πρωτοβουλία αυτή και να τους ευχηθούμε κάθε επιτυχία στη ζωή τους. Η προσφορά τους είναι σημαντική και κατάθεση ψυχής. Συγχαρητήρια σε όλους». - 

***  Οι Ποδηλατοδράσεις ΟΤΕ – COSMOTE στην Καλαμάτα         
           
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του TEDxKalamata 2014, ο ΟΤΕ και η COSMOTE  στηρίζοντας το ποδήλατο σαν μέσο μετακίνησης φιλικό προς το χρήστη αλλά και το περιβάλλον, σε καλούν να μετακινηθείς με ένα από τα ποδήλατα που θα είναι διαθέσιμα για το κοινό από το Σάββατο 07 Ιουνίου στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, προκειμένου να διαπιστώσεις ο ίδιος τα οφέλη της μετακίνησης με ποδήλατο.
Την Κυριακή 08 Ιουνίου, σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας και τα ποδηλατικά κινήματα της πόλης, σε καλούν σε μια  μουσική ποδηλατοβόλτα με τη συμμετοχή του τραγουδοποιού Κωστή Μαραβέγια.
Με σημείο εκκίνησης την κεντρική πλατεία Καλαμάτας και με τα τραγούδια του Κωστή Μαραβέγια και της Μπάντας του, οι ποδηλάτες θα ξεκινήσουν για μια διαδρομή περίπου 5 χλμ προς το παραλιακό μέτωπο της πόλης, και πάντα υπό τον ήχο των τραγουδιών του Κωστή Μαραβέγια.
Το ίδιο βράδυ ο Κωστής Μαραβέγιας δίνει συναυλία στο Καστράκι Καλαμάτας.
 
***   Αλλεπάλληλα κρούσματα δηλητηρίασης ζώων με φόλες στην Τριφυλία         
           
Τις έντονες διαμαρτυρίες φιλόζωων της Τριφυλίας έχουν προκαλέσει τα αλλεπάλληλα κρούσματα δηλητηρίασης και θανάτωσης ζώων στην περιοχή των Γαργαλιάνων, τις τελευταίες μέρες.
Κάτοικοι των Γαργαλιάνων και της ευρύτερης περιοχής είναι σε απόγνωση από τις εγκληματικές ενέργειες και την εγκληματική δράση «ανθρώπων» που ρίχνουν φόλες παντού.
Με αφορμή τα αλλεπάλληλα αυτά κρούσματα η Φιλοζωική Ομάδα Εθελοντών Τριφυλίας και ο Δήμος Τριφυλίας εξέδωσαν ειδοποίηση, στην οποία αναφέρουν:
«Η Φιλοζωική Ομάδα Εθελοντών Τριφυλίας και ο Δήμος Τριφυλίας προσκαλούν όποιον δημότη έχει πληροφορίες ως αυτήκοος ή αυτόπτης μάρτυς, ονομαστικές ή μη, για τον υπεύθυνο - υπευθύνους δηλητηρίασης κατοικίδιων και αδέσποτων ζώων στην περιοχή της παιδικής χαράς, κοντά στα δημοτικά σχολεία, να επικοινωνήσουν με την Ομάδα ή την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος του Δήμου.
Η δηλητηρίαση ζώων είναι ποινικά αξιόποινη πράξη, αποτελεί αυτόφωρο αδίκημα βάσει των νόμων 1197/1981, 3170/2003 και 4039/2012 και διώκεται αυτεπάγγελτα. Η πράξη αυτή καθεαυτή θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και την ανθρώπινη ζωή και ιδιαίτερα σε μικρές ηλικίες ενδέχεται να έχει μοιραία αποτελέσματα, καθώς δηλητηριάστηκαν ζώα και σε ώρες αιχμής. Έχει ανοιχθεί φάκελος στην Αστυνομική Διεύθυνση Κυπαρισσίας. Τηλέφωνα: 27613-60772, 6982985586, 6974800578».
Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι ο Δήμος Τριφυλίας, όπως και ο κάθε Δήμος σύμφωνα με το νόμο για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό, υποχρεούται να μεριμνά για την περισυλλογή και τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων. Συγκεκριμένα, το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας από τις 25 Οκτωβρίου 2012 έχει πάρει απόφαση (αρ. Απόφ. 334/2012) και έχει συγκροτήσει επιτροπή για το πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων του Δήμου Τριφυλίας που έχει ως βασικούς άξονες την περισυλλογή, την καταγραφή και τη σήμανση, τον εμβολιασμό, τη στείρωση, την αποπαρασίτωση, την περίθαλψη και, τέλος, την υιοθεσία ή επανατοποθέτησή τους στο φυσικό τους χώρο!
Τι έχει κάνει και τι κάνει ο Δήμος Τριφυλίας για τα αδέσποτα; 

***  Ο Δήμος Τριφυλίας για την παιδική χαρά του Παιδικού Σταθμού Κυπαρισσίας (φωτογραφίες)         
     
  
  
Σχετικά με το ζήτημα της βλάβης σε όργανα της παιδικής χαράς του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Κυπαρισσίας, σας ενημερώνουμε ότι τόσο ο πρόεδρος του ΦΟΡΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ του ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ, καθηγητής κ. Ζαχαρίας Κανελλόπουλος, όσο και η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας, έπειτα από έλεγχο έδωσαν εντολή τα συγκεκριμένα όργανα να σφραγισθούν και να αποκλεισθούν.
Έτσι και τα συγκεκριμένα όργανα και ο χώρος έχει αποκλεισθεί, για την προστασία των παιδιών. 
Παράλληλα, έχει ήδη ξεκινήσει από την Τεχνική Υπηρεσία διαδικασία και γίνονται οι ανάλογες ενέργειες για την πλήρη αποκατάστασή τους.
Ευελπιστούμε ότι το συντομότερο θα έχουν τελειώσει οι εργασίες, ώστε να αποδοθεί η Παιδική Χαρά ασφαλής στα παιδιά.
Τα περί αντιθέτου αναγραφόμενα, θεωρούμε σωστό να μην τα σχολιάσουμε.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΛΛΙΑΣ
 Απάντηση 
Κύριε δήμαρχε και κύριε πρόεδρε του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας - Αλληλεγγύης - Αθλητισμού του Δήμου Τριφυλίας: 
Είναι αλήθεια ή όχι ότι από τον Οκτώβριο γονείς έχουν ενημερώσει το Δήμο και το Φορέα για την επικινδυνότητα και ακαταλληλότητα του συγκεκριμένου παιχνιδιού στο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Κυπαρισσίας;
Είναι αλήθεια ή όχι ότι εδώ και 8 ολόκληρους μήνες ο Δήμος Τριφυλίας και ο Φορέας δεν έκαναν τίποτα απολύτως για την άρση της επικινδυνότητας και ακαταλληλότητας χρήσης του συγκεκριμένου παιχνιδιού, με αποκατάσταση των φθορών και ζημιών;
Είναι αλήθεια ή όχι ότι έπειτα από αλλεπάλληλες παρεμβάσεις γονέων, προεκλογικά, πήγαν στελέχη της Τ.Υ. να δουν την κατάσταση του παιχνιδιού;
Είναι αλήθεια ή όχι ότι γονείς πολλές φορές έθεσαν στο Δήμο και το Φορέα το σοβαρό αυτό θέμα;
Είναι αλήθεια ή όχι ότι μόνες τους οι δασκάλες, βλέποντας την επικινδυνότητα και αναγνωρίζοντας την ακαταλληλότητα χρήσης του συγκεκριμένου παιχνιδιού, έβαλαν κορδέλες γύρω γύρω στο παιχνίδι για να μην μπορούν να το προσεγγίσουν τα μικρά παιδιά; 
Είναι αλήθεια ή όχι ότι, μετά το σχετικό δημοσίευμα του «Θ» στο φύλλο του Σαββάτου, όπου αναφέραμε πως οι γονείς είναι αποφασισμένοι να φτάσουν στην εισαγγελέα Κυπαρισσίας, εξαιτίας της προκλητικής και προσβλητικής, όπως λένε, αδιαφορίας της Δημοτικής Αρχής και του προέδρου του αρμόδιου - υπεύθυνου Νομικού Προσώπου του Δήμου για την επικινδυνότητα των παιχνιδιών στην «παιδική χαρά» του σχολείου στα Μυραίικα, την Τρίτη, ο πρόεδρος με υπάλληλος βάλανε κορδέλες στα παιχνίδια του Παιδικού Σταθμού; 
Τέλος, μέχρι τη γιορτή λήξης των μαθημάτων του Παιδικού Σταθμού, οπότε θα είναι παρόντες οι επίσημοι του Δήμου, θα έχουν αποκατασταθεί οι φθορές και ζημιές ή οι γονείς και συγγενείς των παιδιών θα αντικρίζουν τις σκουριασμένες βίδες και πρόκες, τις σπασμένες σανίδες και τις κορδέλες «αποκλεισμού» στα παιχνίδια;   Ηλίας Γιαννόπουλος 

***  Ένα ακόμη βραβείο στην πλούσια συλλογή της ΑΓΡΟΒΙΜ Α.Ε.         
    
Διακρίθηκε ως μία από τις καλύτερες ελληνικές εταιρείες
Η... αίθουσα με τα διεθνή - ελληνικά βραβεία και τις διακρίσεις της μεσσηνιακής εταιρείας «Αγροβίμ Α.Ε.» συνεχώς γεμίζει. Τελευταίο της απόκτημα το βραβείο Diamond - The most admired enterprises in Greece, σε εκδήλωση οργανωμένη από τη StatBank SB, όπου η εταιρεία διακρίθηκε ως μία από τις υγιέστερα αναπτυσσόμενες στην Ελλάδα.
Η εκδήλωση έλαβε χώρα στις 22 Μαΐου και το βραβείο παρέλαβε η αντιπρόεδρος της εταιρείας κα Γυφτέα, η οποία ευχαρίστησε για αυτή τη διάκριση και σημείωσε τόσο τα επιτεύγματα της εταιρείας όσο και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στο σημερινό επιχειρηματικό και οικονομικό τοπίο της χώρας.
Η ΑΓΡΟΒΙΜ Α.Ε. είναι μια εταιρεία ελληνικών συμφερόντων, η οποία παράγει και συσκευάζει ελαιόλαδο και παραδοσιακά προϊόντα εδώ και χρόνια. Ιδρύθηκε το 1994 και έχει ως έδρα τις εγκαταστάσεις στην Καλαμάτα συνολικής εκτάσεως 5.000 m2. Δραστηριοποιείται στο εξωτερικό, με εξαγωγές οργανικών και μη προϊόντων σε πάνω από 35 χώρες.
Όπως αναφέρεται, μότο της εταιρείας είναι «η συμβολή στην ποιότητα της ζωής, μέσω της προσφοράς προϊόντων υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας. Έχουμε πάντα ως προτεραιότητα την εξυπηρέτηση...».  Α.Π.

***  Το ξύνεις;         
    Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου
 «Εσύ, το “ξύνεις”;», ήταν το ερώτημα που μου απηύθυνε φίλος προ ημερών. Προς στιγμή σάστισα, καθώς δεν περίμενα τέτοια ερώτηση, που συνήθως παραπέμπει... αλλού. Δεν πρόλαβα να του απαντήσω και συνέχισε διευκρινίζοντας αν ασχολούμαι με το νέο «ξυστό» ή Σκρατς, όπως αναφέρεται εσχάτως.
Ένα λαχνό με ειδική επικάλυψη στη μία του πλευρά. Όταν την ξύνεις, αποκαλύπτονται διάφορα μικρά ή μεγάλα ποσά και είτε χάνεις είτε κερδίζεις. Μια νέα μορφή «τζόγου» ή εύκολου χρήματος, αν προτιμάτε, που ήρθε να προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα είδη.
Κάπου είχα διαβάσει πως αυτά τα «τυχερά» παιχνίδια αυξάνονται κατακόρυφα, όταν υπάρχει ένδεια χρημάτων και αν κρίνω από τη «λύσσα» με την οποία «ξύνουν» φίλοι,  γνωστοί και άγνωστοι, είναι βάσιμος ισχυρισμός.
Είναι μια ακόμη ευκαιρία για όσους επιδιώκουν μέσω της θεάς Τύχης να αυξήσουν το εισόδημά τους ή σε κάποιες περιπτώσεις να το μειώσουν, αν επιδοθούν μετά μανίας στο «ξύσιμο», προσδοκώντας το κέρδος, που σπανίως έρχεται (μόνη εξαίρεση μέχρι στιγμής ένα άτομο στην Πάτρα που κέρδισε 500.000 ευρώ και έλυσε μονομιάς  όλα τα οικονομικά του ζητήματα).
Με άλλα λόγια, η Πολιτεία βρήκε τρόπο να τα ξαναπάρει (χρήματα) από τους ταλαίπωρους Έλληνες, που εναποθέτουν τις ελπίδες τους σε ένα λαχνό και σε ένα κέρμα. Είναι μια επιπλέον μορφή εσόδων για το κράτος, όπως άλλωστε συμβαίνει και με τα υπόλοιπα αντίστοιχα τυχερά παιχνίδια, τη στιγμή που ο κάθε πικραμένος έχει δικαίωμα στο… όνειρο.
Τεχνητός παράδεισος, λοιπόν, για πολλούς ο τζόγος, τζογαδόρος από τη φύση του ο Έλληνας, ο οποίος βουλιάζει, κατά την άποψή μου, σε μια άβυσσο ή, διαφορετικά, σε έναν άλλο τρόπο ζωής, αυτόν του εύκολου πλουτισμού, χωρίς κόπο. Μην ξεχνάμε άλλωστε και τη σχετική διαφήμιση (για άλλο αντίστοιχο προϊόν), που κατέληγε με το ερώτημα: «κι αν σου κάτσει;».
Και μπορεί να μην έχουμε πολλά χρήματα διαθέσιμα, αλλά το ένα ευρώ, αν κάποιος θέλει να δοκιμάσει την τύχη του, μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να το δώσει. Όμως, δε θα είναι το μοναδικό. Συνήθως ακολουθεί και άλλο ή και άλλα, μέχρι που ο παίκτης να συνειδητοποιήσει ότι δεν κατάφερε τίποτε περισσότερο από το να σπαταλήσει κάποια χρήματα, που ίσως, αν τα συγκέντρωνε, θα μπορούσε να διαθέσει αλλού.
Όμως, τις περισσότερες φορές ουδείς το συνειδητοποιεί, παρά μόνο όταν έρχεται η ώρα του… ταμείου, που είναι μείον… harhar@tharrosnews.gr
 
***
 
*** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   http://www.youtube.com/stamos01 ,       3333   video.-       
 http://www.youtube.com/stamatios01 , = 1810   video .-   
http://www.youtube.com/vlasiskal , =       1790  video.- 
Σύνολον                                                     6933 βίντεο   .-
 http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  ,  2547  .-    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  ,  https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258  ,  269  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
 *** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS    579 –
~  https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑΡΩΝ.-  173.
  
   ***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ   ΜΑΪΟΥ 2014 : 
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/05/01-2014.html , Πρωτομαγιά 01 Μαΐου 2014 Άρωμα όμορφης Ελλάδας , .-               
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/05/28-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 28 Μαΐου 2014 .-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/05/28-2014.html , Άρωμα  ενημέρωσης των  ειδήσεων  Τετάρτη  28  Μαΐου  2014  .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/05/29-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   29  Μαΐου  2014 .-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/05/29-2014.html , Ενδιαφέροντα Πέμπτη 29 Μαΐου 2014 .-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/05/30-2014.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή  30  Μαϊου  2014 .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/05/31-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  31  Μαΐου  2014 .-

 ***    ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ    ΙΟΥΝΙΟΥ    2014   :


~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/06/01-2014.html , Άρωμα Κυριακάτικης ενημέρωσης 01 Ιούνιος 2014,.-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/06/01-2014.html , Ανθολόγιο Γράφοντας Αντιγράφοντας , Κυριακή 01 Ιουνίου 2014.-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/06/02-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  02  Ιουνίου  2014 .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/06/02062014.html , Επιλογές  Διαλέγοντας  και  Γράφοντας  02/06/2014 .-
~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/06/03-2014.html , Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  03 Ιουνίου  2014 .-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/06/04-2014.html , Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  04  Ιουνίου  2014 .-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/06/05-2014.html  , Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη 05  Ιουνίου  2014  .-


http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/06/05-2014.html  , Άρωμα  ενημέρωσης  Πέμπτη  05  Ιουνίου  2014.-





 

                                        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου