Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου  2013  :







*** Μεσσηνιακά  και  Άλλα  :

***  Ακόμη 9 μήνες για τη γέφυρα στο Παραδείσια – Τσακώνα
                                            
 Σε διάστημα εννέα μηνών αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες κατασκευής της γέφυρας Τ4 στο τμήμα Παραδείσια – Τσακώνα, σύμφωνα με όσα είπε μιλώντας στο «Θ» ο διευθυντής του έργου εκ μέρους της κατασκευάστριας κοινοπραξίας, Νικ. Ντονάς. Βάσει των λεγομένων του, κατά τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει η μεταφορά των τόξων στο σημείο του έργου. Εκεί θα ξεκινήσει η διαδικασία συναρμολόγησης, συγκόλλησης και ανέγερσής τους, έως ότου πάρουν την τελική τους θέση. Η όλη διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει περί τους επτά μήνες, αλλά η έκβασή της εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες και ιδιαίτερα τους ανέμους που θα πνέουν στην περιοχή τον ερχόμενο χειμώνα. Περί τους δύο μήνες μετά την ανέγερση των τόξων θα ολοκληρωθεί και η διαδικασία κατασκευής του μεταλλικού καταστρώματος, οπότε το έργο θα παραδοθεί στην κυκλοφορία και θα ολοκληρωθεί η κατασκευή του συγκεκριμένου τμήματος. Χ.Χ. - 

*** Μαζικές αντιδράσεις για τα έκτροπα της Χρυσής Αυγής         
           ΕΜΦΥΛΙΟΠΟΛΕΜΙΚΟ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΠΗΓΑΔΑ ΤΟΥ ΜΕΛΙΓΑΛΑ
 Χρυσαυγίτες προπηλάκισαν το δήμαρχο Οιχαλίας 
 Μετέτρεψαν το μνημόσυνο σε γιορτή μίσους 
 Σε πλήρη επιβεβαίωση των ρεπορτάζ του «Θ» των περασμένων ημερών φρόντισε να προχωρήσει η «Χρυσή Αυγή», μετατρέποντας το προχθεσινό μνημόσυνο των θυμάτων της Πηγάδας σε εκδήλωση μισαλλοδοξίας, προπηλακίζοντας και στερώντας το λόγο από το δήμαρχο Οιχαλίας Φίλιππο Μπάμη, νεολαίους του ΛΑΟΣ, αλλά και ηλικιωμένους συγγενείς των θυμάτων, όταν οι τελευταίοι επιχείρησαν να διαμαρτυρηθούν για τις ακρότητες που συνέβαιναν μπροστά τους.
Ήταν και η επίδειξη δύναμης που σοκάρισε, αλλά και τα «εμπρηστικά» συνθήματα που εκφωνούνταν εν χορώ από τους 1.000 και πλέον οπαδούς της Χ.Α. που έδωσαν το «παρών» από όλη την Ελλάδα, με 26 λεωφορεία, μαζί με το σύνολο σχεδόν της κοινοβουλευτικής ομάδας.
Με πλήρη στρατιωτική «λειτουργία» οι δυνάμεις της Χ.Α. παρατάχθηκαν στο χώρο, ενώ με το «καλημέρα» ξεκίνησε η ένταση, όταν δημιουργήθηκε επεισόδιο με μέλη της νεολαίας του ΛΑΟΣ.
Κι αν αυτή η ένταση ξεπεράστηκε γρήγορα, η συνέχεια ήταν απογοητευτική. Ο δήμαρχος Οιχαλίας μιλούσε για την ενιαία αντίσταση, όταν κινήθηκε απειλητικά εναντίον του ο βουλευτής Ηλίας Παναγιώταρος. Ο τελευταίος κρατούσε μια ντουντούκα και αφαίρεσε με τη βία το μικρόφωνο από το δήμαρχο, τον οποίο χαρακτήρισε «καραγκιόζη», επειδή το Δ.Σ. είχε πρόσφατα αρνηθεί να επιτρέψει την ανάπλαση του χώρου από τη «Χ.Α.», προτρέποντας να μεταβεί στο βήμα ο βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης.
Ο κ. Μπάμης αποχώρησε, όπως έπραξαν και οι συγγενείς των θυμάτων, και ο βουλευτής εξαπέλυσε με εμφυλιοπολεμικό ύφος επίθεση κατά πάντων, τοπικών αρχόντων, δημάρχων, πολιτικών και δημοσιογράφων, χωρίς να αφήσει ασχολίαστα τα γεγονότα στο Πέραμα, για τα οποία ανέφερε πως τα θύματα δεν ήταν εργάτες, αλλά «κοπρόσκυλα» που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους και ζουν από την κρατική επιχορήγηση του ΚΚΕ.
Χαρακτήρισε προδότες τους κυβερνώντες, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι τη χώρα την κυβερνά ακόμη η «προδοτική κομμουνιστική νεολαία», περιλαμβάνοντας σε αυτή και τον υπουργό Οικονομικών Ι. Στουρνάρα.
Ανάλογο επεισόδιο προπηλακισμού σημειώθηκε και προς το τέλος της εκδήλωσης με μέλη άλλης εθνικιστικής ομάδας.
  Δηλώσεις Μπάμη και Ντονά
Ο δήμαρχος Φίλιππος Μπάμης, εμφανέστατα ταραγμένος, σε δηλώσεις του ανέφερε πως ήταν ανεπίτρεπτα όσα έγιναν σε βάρος του, να τον προπηλακίζουν και να τον διώχνουν βίαια: «Ήρθαμε να τιμήσουμε όσους έδωσαν το αίμα τους για την πατρίδα και την ελευθερία μας και να μην ξανασυμβούν τέτοια γεγονότα στην πατρίδα μας. Αλλά, δυστυχώς, κάποιοι προσπάθησαν να καπηλευτούν το γεγονός. Δεν ξέρω τι εννοούν και τι σκέπτονται. Δε θα επιτρέψω όσο είμαι δήμαρχος να γίνουν στην περιοχή μου τέτοια γεγονότα. Να το βάλουν καλά στο μυαλό τους όσοι έχουν άλλους σκοπούς, πως αυτά έχουν τελειώσει».
Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Ηλίας Ντονάς εξέφρασε την άποψη πως «εμείς είμαστε τα θύματα και όχι αυτοί που ήρθαν σήμερα κι έρχονται τα τελευταία δύο χρόνια να τιμήσουν τους νεκρούς. Τους νεκρούς τούς τιμάμε εμείς, γιατί έφυγαν από τα δικά μας σπίτια. Με έναν τρόπο απαράδεκτο οι βουλευτές της Χ.Α. θέλησαν να πατήσουν το αίμα των νεκρών στην Πηγάδα. Δε θα επιτρέψουμε αυτά τα πράγματα να γίνουν, δε θα το επιτρέψουν τα θύματα να μαυρίσει πάλι η πλατεία, όποιος θέλει να ανάψει ένα κερί, να το κάνει και να φεύγει. Μήπως ξεκίνησε ο εμφύλιος και δεν το καταλάβαμε;».
Πρωτοφανής ήταν και η αστυνομική δύναμη που βρέθηκε στο χώρο, με 5 κλούβες με άνδρες των ΜΑΤ.
 ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ
 «Οι χρυσαυγίτες μπήκαν σαν τους Γερμανούς στο Μελιγαλά»
 Με αφορμή την επίθεση στο Πέραμα, ο Σίμος Κεδίκογλου
είπε ότι «είναι αυτονόητη η καταδίκη κάθε μορφής βίας. Είναι η πάγια θέση μας και δεν αλλάζει. Είναι σταθερή η θέση μας ότι τέτοιες πράξεις δεν έχουν καμία σχέση με πολιτική και είναι ποινικές πράξεις».
Για το θέμα στο Μελιγαλά, παρατήρησε: «Στο Μελιγαλά οι χρυσαυγίτες προπηλάκισαν τους συγγενείς των θυμάτων που ήθελαν, υποτίθεται, να τιμήσουν. Βιαιοπράγησαν εις βάρος του δημάρχου που ψήφισαν οι συγγενείς των θυμάτων. Οι χρυσαυγίτες μπήκαν σαν τους Γερμανούς στο Μελιγαλά. Σε κάθε περίπτωση, αυτές οι απόπειρες εμφυλιοπολεμικών καταστάσεων πρέπει να μας βρουν όλους ενάντιους».
   ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ
 «Ο Μελιγαλάς, η Ιστορία και οι νεκροί ανήκουν σε εμάς και όχι σε ιδιοτελείς αλήτες»

  Με αφορμή τα επεισόδια στο Μελιγαλά, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, έκανε την εξής δήλωση:
«Η σημερινή (σ.σ. προχθεσινή) ανοίκεια επίθεση στο Μελιγαλά αποκαλύπτει ξεκάθαρα εκείνους που προσπαθούν με όποιον άθλιο τρόπο να εκμεταλλευτούν τη σημερινή κρίση της χώρας, για να προωθήσουν τη δική τους εξουσία και συμφέροντα. Αυτό δε θα επιτρέψουμε να συμβεί στην Πελοπόννησο. Ο Μελιγαλάς, η Ιστορία και οι νεκροί μας ανήκουν στην Πελοπόννησο και όχι σε κάποιους χρυσαυγίτες που περιφέρουν τον τραμπουκισμό τους λες κι η χώρα είναι γήπεδο και αυτοί χουλιγκάνοι.
Οι αστυνομικές δυνάμεις και η δικαιοσύνη πρέπει να εγγυηθούν άμεσα την τήρηση του νόμου, προκειμένου να γίνει αντιληπτό ότι τα πρωτοπαλίκαρα της φακής δεν είναι πολίτες άλλης ανώτερης κατηγορίας από όλους εμάς τους υπόλοιπους.
Η σημερινή (σ.σ. προχθεσινή) περίπτωση είναι μια περίπτωση κοινής ποινικής βίας. Δεν παραδίδουμε τη χώρα στα άκρα ούτε και θα την αφήσουμε έρμαια να την πάνε με τις μπάντες». 

*** Προσπάθησε να κλέψει πορτοφόλι στην Αριστομένους
       
Το πορτοφόλι μιας κοπέλας που περπατούσε στην Αριστομένους προσπάθησε να κλέψει το μεσημέρι της Κυριακής ένας 34χρονος. Ο δράστης άρπαξε το πορτοφόλι, όμως η κοπέλα τον αντιλήφθηκε και άρχισε να φωνάζει. Τότε, ο δράστης το πέταξε και η κοπέλα το πήρε πίσω, ενώ περαστικοί τον ακινητοποίησαν και ειδοποίησαν την Αστυνομία. Ο 34χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. -

***  Η Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ για τα γεγονότα της Πηγάδας : "Η θρησκευτική τελετή εξελίχτηκε σε βήμα προπαγάνδας των απανταχού φιλοναζιστικών"         
    Ένα  μνημόσυνο που τελείται κάθε χρόνο σε ένα χώρο που πρέπει να αποτελεί  τόπο περισυλλογής, ώστε στο μέλλον να μην ζήσουμε αποτρόπαια γεγονότα  και θρηνήσουμε  θύματα  όπως αυτά που  άφησε πίσω του και βύθισε σε θλίψη πολλές οικογένειες ,ανεξάρτητα ιδεολογικής τοποθέτησης,  ο  εμφύλιος, σπιλώθηκε από τις ορδές των φιλοναζιστών βαρβάρων της Χρυσής Αυγής που προσέτρεξαν να εκμεταλλευτούν τα θύματα για να δώσουν πολιτικό χαρακτήρα στη τελετή με καθαρά ψηφοθηρική και εμφυλιοπολεμική διάθεση.
Καταδικάζουμε απερίφραστα την επαίσχυντη και θρασύδειλη  επίθεση που δέχτηκε ο δήμαρχος Oιχαλίας, ο οποίος αναγκάστηκε να αποχωρήσει . Έτσι η θρησκευτική τελετή εξελίχτηκε  σε βήμα προπαγάνδας των απανταχού  φιλοναζιστικών και μισαλλόδοξων ιδεοληψιών, παρουσία κάποιων γραφικών.
Οι δημοκρατικοί πολίτες και τα δημοκρατικά κόμματα οφείλουμε να δώσουμε  απάντηση καταδικάζοντας όλα αυτά τα φαινόμενα βίας που οι οπαδοί του ρατσισμού, της μισσαλοδοξίας, οι νοσταλγοί των Ταγμάτων Ασφαλείας επιβάλλουν.
Σημειώνουμε πως οι θεσμοί της πολιτείας, που έργο έχουν την προστασία των πολιτών, την απομόνωση και την αποτροπή τέτοιων φαινομένων οφείλουν να επεμβαίνουν άμεσα και μην είναι απλοί  παρατηρητές των γεγονότων.
Η δημοκρατία  είναι ανεκτική και γενναιόδωρη  αλλά οφείλουμε τη θωράκισή της . Το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση  ενάντια  στις ρατσιστικές και φασιστικές μεθόδους του  φιλοναζιστικού  φιλοχουντικού μόρφωματος και  σε κάθε  μορφής βίας και αναμένουμε από το σύνολο των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου, την τοπική αυτοδίοικηση ,τους θεσμούς  κοινή και ξεκάθαρη στάση.  Ν.Ε. ΠΑΣΟ.Κ. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

***Ανέξοδος αρνητισμός         
           
ΤΕΤΑΡΤΟΣ Σεπτέμβριος με σκυμμένους ώμους και κομμένα γόνατα. Ακόμη και οι «σπουδαγμένοι» στην Οικονομία της Αγοράς έχουν αρχίσει πια να αμφισβητούν τα υποδείγματα που διδάχτηκαν. Δεν πρόκειται για κάποια από εκείνες τις κυκλικές κρίσεις του καπιταλισμού, εκείνες τις τρίχρονες επιβραδύνσεις υφεσιακού κλίματος που δημιουργούνται από τις αντιφάσεις του ωμού καπιταλισμού, και τις οποίες το σύστημα με το μαγικό του ραβδάκι τις ελέγχει κάποια στιγμή και ξαναζωηρεύει. Προσχεδιασμένα ή μη, η Ελλάδα τσάκισε οριστικά.
  Με το «οριστικά» εννοώ ένα χρονικό ορίζοντα που έχει να κάνει με το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας από εδώ και πέρα, κυρίως όσων έχουμε περάσει τα σαράντα. Το «ο καθένας μόνος του νικητής», που είχαμε θητεύσει όλοι μας τις περασμένες δεκαετίες, τώρα έγινε «ο καθένας μόνος του ηττημένος».
  Τουλάχιστον, είχαμε ένα στοιχειώδες κράτος πρόνοιας, ως έκφραση του «μαζί». Όχι σπουδαία πράγματα, όμως μια πρόσβαση σε νοσοκομεία, φάρμακα και σχολεία την είχαμε. Όμως, όσος πλούτος παράχθηκε σε αυτή τη χώρα, όσα κεφάλαια δημιουργήθηκαν και συσσωρεύτηκαν, όσα χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπήκαν στα δημόσια ταμεία, δεν έφτασαν για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε για πάντα τα φάρμακα στους γονείς μας, ούτε παροχές ανάλογες των εισφορών.
  Πόσοι υπουργοί Υγείας πέρασαν τα τελευταία είκοσι χρόνια; Και μαθηματικά να το δεις, και στατιστικά να το αναλύσεις, και τους νόμους των πιθανοτήτων να βάλεις κάτω, κάνα δύο έπρεπε να μιλήσουν. Να μιλήσουν, όχι να αμολήσουν δυο τηλεοπτικές φωτοβολίδες εντυπωσιασμού, «κρούοντας» κάποιον αόριστο κώδωνα κινδύνου, αλλά μιλώντας ουσιαστικά.
  Δεν το έκαναν είτε γιατί ήξεραν πως είναι περαστικοί -και ποιος θέλει να γίνει δυσάρεστος ή γραφικός;- είτε επειδή είχαν κι εκείνοι τυφλή εμπιστοσύνη στο οικονομικό σύστημα που πιστεύουν και υπηρετούν, θεωρώντας πως δε θα αφήσει ένα τόσο πειθήνιο παιδί σαν την Ελλάδα να πέσει στα γόνατα... Ο από μηχανής θεός είναι μια αξιόπιστη εφεδρεία ελπίδας στο αρχαίο δράμα, αλλά σε πραγματικές συνθήκες ζωής είναι η γη του απελπισμένου.
  Και το μπαλάκι πέφτει στο από εδώ και πέρα. Όχι στους θρήνους πάνω από τη χαμένη άνοιξη και στις συγκρίσεις με μια πρότερη ζωή, που φαντάζει πια σαν τη ζωή άλλων. Το από εδώ και πέρα δεν είναι οι συνθήκες που δημιουργούνται, αλλά οι συνθήκες που μπορούμε να δημιουργήσουμε.
  Όταν περάσει ο αρχικός, ξαφνικός, οξύς πόνος του κατάγματος (ήδη έχει κρατήσει πολύ), πρέπει να δούμε τι κάνουμε με το τραύμα. Με ποιους -δεν είναι διχαστική αυτή η λογική, αλλά ρεαλιστική- και προς τα πού. Υπάρχει κι ένα ακόμη διλημματάκι όμως. Αν έχουμε τα άντερα να προξενήσουμε ριζικές ανατροπές σε αρκετούς τομείς ή αν απλώς θα διαχειριστούμε ο καθένας όπως μπορεί τη ζωούλα του σε συνθήκες ασφυξίας. Δε μιλάω για τυφλές ανατροπές με το δαδί στο χέρι, σαν τον Σαμουήλ στο Κούγκι, ούτε για εκείνες τις εύκολες στα λόγια «επαναστάσεις» που θα κάνουν το σύστημα σωρό από κολυμπηθρόξυλα. Αλλά για τολμηρές πράξεις, αποτέλεσμα μιας τίμιας κουβέντας με τον εαυτό μας, για το τι θέλουμε, το τι μπορούμε, αλλά και το τι αξίζει να κρατήσουμε από ένα σύστημα που έχει και τις κατακτήσεις του. Και για τις οποίες κατακτήσεις του, έχουμε κι εμείς μερίδιο συμμετοχής.
  Δεν είναι όλο το σύστημα για γκρέμισμα, γιατί δεν είναι όλη η προηγούμενη ζωή μας για γκρέμισμα. Αυτός ο μηδενισμός αφορά εκείνους που δε συμμετείχαν ποτέ σε τίποτα θετικό και δημιουργικό, πέρα από τον εύκολο και ανέξοδο αρνητισμό. Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***

 ~  ΑΝΑΡΗΣΕΙΣ  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2013 :
*** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS   2013.-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/09/01-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  01  Σεπτεμβρίου  2013.-                                                                                                               ~    http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/09/02-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα 02 Σεπτεμβρίου  2013.-
 
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/09/31-08-02-09-2013-02-2013.html , Αθλητικό  τριήμερο 31-08 έως  02-09-2013 Δευτέρα  02-Σεπτεμβρίου  2013.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/09/03-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τρίτη  03  Σεπτεμβρίου  2013 , Διαδρομές Ελλάδα - Βουλγαρία - Ρουμανία μέσα από  φωτογραφίες και Βίντεο 2013 .-
 ~   http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/09/03-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  03 - Σεπτεμβρίου  2013 .-
~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/09/03-2013.html , ΑΝΘΟΛΟΓΟΝΤΑΣ   Τρίτη   03  Σεπτεμβρίου  2013 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/09/blog-post.html , ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ εικόνες  Βίντεο Διαδρομές ιστορικές  αναφορές  ενημερώσεις Ανέκδοτα  , Τετάρτη  04  Σεπτεμβρίου  2013 .-
 ~  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/09/04-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Τετάρτη  04   Σεπτεμβρίου  2013.-
~  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/09/05-2013.html  ΣΟΦΙΑ –ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  05  Σεπτεμβρίου  2013 .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/09/05-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  05  Σεπτεμβρίου  2013 .-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/09/06-2013.html  ,Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  06  Σεπτεμβρίου  2013 .-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/09/09-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Δευτέρα  09 Σεπτεβρίου 2013.-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/09/09-2013.html , ΑΝΘΟΛΟΓΟΝΤΑΣ καί Γράφοντας Δευτέρα 09 Σεπτεμβρίου 2013.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/09/78-9-2013.html , ΑΘΛΗΤΙΚΟ  τριήμερο 7,8 καί  9  Σεπτεμβρίου  2013, Δευτέρα 09- Σεπτεβμρίου  2013.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/09/11-2013.html , Άρωμα Ελλάδας διαδρομές - εκδρομές 11 Σεπτεμβρίου 2013, ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ  εκδηλώσεις στις ΣΠΕΤΣΕΣ – Από Τριήμερη  εκδρομή-απόδραση 7.8. και  9  Σεπτεμβρίου 2013 ,.. ΝΑΥΠΛΙΟ - Ερμιόνη ,Σπέτσες , Ύδρα , Γαλατάς , Πόρος . Αίγινα , Πειραιάς.-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/09/11-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  11  Σεπτεμβρίου  2013.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/09/12-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  12  Σεπτεμβρίου  2013.-
~  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/09/12-2013.html , Όμορφα λόγια  ν΄  αγαπιόμαστε Πέμπτη 12  Σεπτεμβρίου  2013.-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2013/09/14-2013.html ,video -παρουσιάσεις Βουλγαρία -Ρουμανία  2013 , .. Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  14  Σεπτεμβρίου  2013
  
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/09/15-2013.html , Το  αγιάζι   της  ενημέρωσης  Κυριακή  15  Σεπτεμβρίου  2013.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/09/14-15-16-2013.html , Αθλητικό  τριήμερο  14 , 15 καί 16 Σεπτεμβρίου  2013 .-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/09/16-2013.html , Το  αγιάζι της  ενημέρωσης  Δευτέρα  16 Σεπτεμβρίου  2013 , ΟΛΑ  ΟΣΑ  ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ στον εορτασμό επετείου γεγονότων  ΠΗΓΑΔΑΣ  Μελιγαλά.-

~   http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/09/17-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου  2013 .-
 
http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/09/16-2013.html ,  Το αγιάζι   της   ενημέρωσης  Δευτέρα  16  Σεπτεμβρίου  2013 .-
~ 

 ** ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ  
~* http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html, Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1)  .-
** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html, Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html, Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html, Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html, Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html, Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.htmlΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~**
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-
*** ***
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις.....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή ,Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/27-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ :
Τετάρτη 27Μαρτίου 2013 .- (12α)

~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ .-
~*
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/28-2013.html , Η Ελλάδα μέσα από φωτογραφίες28 Μαρτίου 2013 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/04/20-21-2013_22.html ,Σαββατοκύριακο 20 καί21 Απριλίου Διαδρομές - διήμερη εκδρομή στην Βοιωτία και Β. Εύβοια 2013, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ καί ΜΑΘΑΙΝOΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/04/23-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 23 Απριλίου 2013
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html ,
Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε
Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ.-
~
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-

~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-
   ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/05/17-2013.html ,Η ΕΛΛΑΔΑ μέσα από Φωτογραφίες Παρασκευή 17 Μαΐου 2013.- ~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ από φωτογραφίες Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε , Βλέπουμε , Ζούμε , Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/05/22-05-2013.html , ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ , Ιστορικές διαδρομές Αναδημοσίευση Τετάρτη 22-05-2013.-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/06/17-2013.html , Κυριακή στην Αίγινα , Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013.-
http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/06/blog-post.html  , Διαδρομές μέσα από Βίντεο - ερασιτεχνικά- στην όμορφη Ελλάδα  μας : Πέμπτη 27 Ιουνίου  2013 .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/06/29-2013.html  , Άρωμα Ελλάδας Σάββατο 29 Ιουνίου 2013.-
~  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/09/11-2013.html , Άρωμα Ελλάδας διαδρομές - εκδρομές 11 Σεπτεμβρίου 2013, ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ  εκδηλώσεις στις ΣΠΕΤΣΕΣ – Από Τριήμερη  εκδρομή-απόδραση 7.8. και  9  Σεπτεμβρίου 2013 ,.. ΝΑΥΠΛΙΟ - Ερμιόνη ,Σπέτσες , Ύδρα , Γαλατάς , Πόρος . Αίγινα , Πειραιάς.-

*** ~* ΒΙΝΤΕΟ  από  εκδρομή Βουλγαρία – Ρουμανία  2013 :
701ΒΑΡΝΑ Βουλγαρίας 2013: http://youtu.be/XbE0xPi96Fc ,
~ 229 Στενά Κράσνας Βουλγαρίας 2013: http://youtu.be/MZjn5u_905c ,
230 ΣΤΕΝΑ ΚΡΕΣΝΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΊΑΣ 2013  :  http://youtu.be/Q-7gXaJh-m8
231ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ αφήνοντας Στενά Κρέσνας: http://youtu.be/mqn5GzT0VXA
232 Βουλγαρία αφήγηση 2013 ενημέρωση: http://youtu.be/c6FZBadtZj8 ,
233Βουλγαρία εκδρομή 2013: http://youtu.be/nfatwBWGqcs ,
119 Ανέκδοτα 2013 Ελένης ¨: http://youtu.be/BGRvlElSwuM ,
 
118 ΑΝΕΚΔΟΤΟ  από Ελένη ..     2013 ¨: http://youtu.be/P9G2qhGRQkk  ,

228 ΚΡΕΣΝΑ  2013  στενά ¨: http://youtu.be/PSq-yUlcnC0 ,
122 Τραγουδάει  Ο  Χ  Α  Δ   2013 ¨: http://youtu.be/b2Ppug-W63s ,
227   Σαντάνσκι  2013  στο δημαρχείο  ¨: http://youtu.be/fZxjoWVJwPU ,
223 ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ Βουλγαρίας 2013: http://youtu.be/3yNsZBBp15g ,
702 ΒΑΡΝΑ 2013 Θαλασσινό πάρκο: http://youtu.be/5h15Mt4wMoA ,
703ΒΑΡΝΑ  2013  Άκουα  Χοτέλ : http://youtu.be/oDPQ3ZsJsLw ,
704 ΒΑΡΝΑ 2013  λιμάνι :  http://youtu.be/maapWgB30Vk ,
853 ΒΑΡΝΑ  ΜΟΛ  2013   :  http://youtu.be/N4g9m81fpI8  ,
855 ΒΑΡΝΑ  ΚΤΕΛ  2013 ΜΟΛ :  http://youtu.be/pJomTtfk_is  ,
856  ΣΟΥΜΕ  Βουλγαρίας  2013 :  http://youtu.be/-qDNX_buhBU ,
857 Πρέσλαβ  Σόφια  2013 : http://youtu.be/hsNjPqy-S34
 863 ΒΑΡΝΑ ΣΟΦΙΑ 2013: http://youtu.be/l2bsMHA9Xaw
864 Βάρνα Σόφια 2013: http://youtu.be/ybPoStfX5zg  
872 Ντεντόβιστεφ Σόφια 2013: http://youtu.be/-zBo31bECns
873 Άγαλμα Άσσαροφ 2013 Βουλγαρία: http://youtu.be/EQyam9riXJ8
874 Γιώργης Ιβανώφ  2013  αστροναύτης  Βουλγαρίας: ¨http://youtu.be/aFr1hiP8hFg
875 Διαδρομές  2013 Βουλγαρία : http://youtu.be/4jtzvdioCMc
876 Κιοσέβσκι  Βουλγαρίας 2013 : http://youtu.be/gbXQwRMLN-I  
~**

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου