Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης

Στην  καθημερινότητα της ενημέρωσης   :
Πέμπτη  01  Νοεμβρίου  2012  ,

Παναγία Αγιασού Μυτιλήνης 2012
Το  πλοίο  "Λέσβος "  της Γραμμής 2012

Το  ποντικάκι  πάντα  κοντά μας !
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  στος εορτάζοντες !
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  σε όλους μας  !!
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα :

*** Την Παρασκευή έτοιμο το τμήμα Μεσσήνη-Σπερχογεία  :
Image
* Μία ακόμα επίσκεψη στην Καλαμάτα του διευθυντή του υπουργείου Υποδομών, Γιάννη Καρνέση, έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Παρασκευή, όπως ανακοίνωσε χθες ο δήμαρχος Παν. Νίκας. Μάλιστα, η κάθοδός του είναι ιδιαίτερα σημαντική, μετά τα όσα έγιναν γνωστά για την παράδοση του τμήματος Παραδείσια – Τσακώνα και του περιμετρικού δρόμου της Καλαμάτας.
Πάντως, ο κ. Νίκας επανέλαβε στις δηλώσεις του ότι η αποχή των δικαστών είναι η αιτία που καθυστερεί να παραδοθεί στην κυκλοφορία το τμήμα του αυτοκινητόδρομου Παραδείσια-Τσακώνα.
Υποστήριξε δε πως το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν έχει περάσει από το Ελεγκτικό Συνέδριο η συμπληρωματική σύμβαση του έργου της παράκαμψης στο ύψος της μεγάλης γέφυρας, η οποία χρειάζεται έναν ακόμη χρόνο για να κατασκευαστεί και να συναρμολογηθεί. Και ο λόγος που δεν έχει συμβεί αυτό, είναι η αποχή των δικαστών από τα καθήκοντά τους.
Εντούτοις, σημείωσε πως έχει προσδιοριστεί διάσκεψη στο δικαστήριο για το συγκεκριμένο θέμα την 1η Νοέμβρη. Εφόσον, σημείωσε ο δήμαρχος, η σύμβαση εγκριθεί, τότε θα ανοίξει ο δρόμος για την παράδοση του τμήματος στην κυκλοφορία, αφού τακτοποιηθούν και κάποιες μικρές εκκρεμότητες σχετικά με το φωτισμό σε ορισμένα σημεία.
Για τον περιμετρικό, είπε και πάλι ότι εκκρεμεί για τις 19 Νοεμβρίου το Εφετείο που συνδέεται με τον προσδιορισμό τιμής μονάδος από τη Σπερχογεία μέχρι το εργοστάσιο του «Καρέλια». Ειδικότερα, στο συγκεκριμένο τμήμα υπάρχουν 80 ιδιοκτησίες, εκ των οποίων οι 20 δεν αφήνουν τα συνεργεία να εκτελέσουν τα απαιτούμενα έργα.
Τέλος, για το κομμάτι Μεσσήνη- Σπερχογεία, ο κ. Νίκας ανέφερε ότι την ερχόμενη Παρασκευή θα υπογραφεί πρωτόκολλο παράδοσης – παραλαβής μεταξύ Περιφέρειας και υπουργείου Υποδομών, κι έτσι το τμήμα θα είναι έτοιμο να δοθεί στην κυκλοφορία.    Του Αντώνη Πετρόγιαννη


*** Απίθανο σενάριο να γίνει όλο το τμήμα της Ολυμπίας  :
Image
* Προσπάθεια για επανεκκίνηση των μεγάλων οδικών έργων Το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων συνεχίζει τις προσπάθειες να ξαναρχίσουν τα έργα που υλοποιούνται με συμβάσεις παραχώρησης, και μέσα στις προσεχείς ημέρες θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τα αποτελέσματα των συζητήσεων με τις εταιρείες που έχουν αναλάβει τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους
Όπως όλα δείχνουν, μέσα στο επόμενο δεκαήμερο κρίνεται το μέλλον των συγκεκριμένων έργων. Η κυβέρνηση επιθυμεί να ξεκινήσουν τα έργα, γιατί άμεσα θα δώσουν και δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας στον κατασκευαστικό τομέα, που υπέστη πρωτόγνωρο σοκ από την κρίση.
Παρ’ όλα αυτά, η κρίση, η έλλειψη ρευστότητας και το αβέβαιο επιχειρηματικό περιβάλλον φαίνεται ότι λειτουργούν ως ανασταλτικός παράγοντας, συνολικά, για την προώθηση των έργων.
Δεσμεύσεις για την πορεία της Ολυμπίας και της Ιονίας Οδού ζήτησε πρόσφατα και ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, με επιστολή του προς τον υπουργό Ανάπτυξης, Κώστα Χατζηδάκη, με αφορμή πληροφορίες για μείωση του φυσικού αντικειμένου των δυο έργων.
Σε επιστολή του επισημαίνει ότι «σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας έχετε γίνει αποδέκτης εισηγήσεων σχετικά με την Ολυμπία και την Ιόνια οδό, που, μεταξύ άλλων, προβλέπουν μείωση του φυσικού και τεχνικού αντικειμένου τους.
Για παράδειγμα, αναφέρεται ότι η υπάρχει εισήγηση που προτείνει η Ολυμπία Οδός να σταματήσει στην Πάτρα, το δε τμήμα Πάτρα-Πύργος παραπέμπεται στο αόριστο μέλλον και μέσω του ανύπαρκτου Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Διεκδικούμε την επανεκκίνηση των δύο μεγάλων αναπτυξιακών οδικών αξόνων, προκειμένου να ολοκληρωθούν στο ακέραιο και χωρίς εκπτώσεις το φυσικό και τεχνικό τους αντικείμενο».
Η περίπτωση ο συγκεκριμένος αυτοκινητόδρομος να καταλήγει στην Τσακώνα θα πρέπει μάλλον να θεωρείται ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας, παρά τις διάφορες δηλώσεις που έχουν κατά καιρούς γίνει από πολιτικούς παράγοντες της Μεσσηνίας και της Περιφέρειας. 


*** Συνεχίζουν οι μηχανικοί τις κινητοποιήσεις τους  :
Image
* Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να ανατρέψουν τις μνημονιακές πολιτικές δηλώνουν οι μηχανικοί στη Μεσσηνία, που χθες το μεσημέρι συμμετείχαν μαζικά στη συμβολική κατάληψη των γραφείων του ασφαλιστικού τους φορέα (ΤΣΜΕΔΕ).
Ο κύκλος θα κλείσει στις 4 Νοεμβρίου, αλλά θα συνεδριάσει εκ νέου η Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ στην Αθήνα, προκειμένου να πάρει καθοριστικές αποφάσεις και να χαράξει τις κεντρικές κατευθύνσεις για την πορεία των κινητοποιήσεων.
Όπως σημειώθηκε χθες σε συνέντευξη Τύπου όλων των εκπροσώπων συλλόγων του τεχνικού κόσμου του νομού, οι κινητοποιήσεις αποτελούν απάντηση στη συνεχιζόμενη κυβερνητική αδιαλλαξία εφαρμογής νέων αντιαναπτυξιακών και ισοπεδωτικών μέτρων και στοχεύουν στην ανατροπή της αδιέξοδης πολιτικής του Μνημονίου, της επίκλησης των διαρθρωτικών αλλαγών, της μετατροπής της χώρας σε ειδική οικονομική ζώνη, του αδιεξόδου, της φτώχειας, της ανεργίας.
Η πρόεδρος του Συλλόγου Μηχανικών Ελεύθερων Επαγγελματιών, Ειρήνη Μουντανέα, σημείωσε ότι το ΤΕΕ έχει παρατείνει τις κινητοποιήσεις των μηχανικών μέχρι τις 4 Νοέμβρη, αλλά ο αγώνας θα συνεχιστεί γιατί είναι δίκαιος και αφορά όλη την κοινωνία και όχι μόνο τους μηχανικούς. Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι τα μέτρα εξαφανίζουν τη μεσαία τάξη των επιστημόνων μηχανικών και ενισχύουν «την οικονομική ολιγαρχία, ξένη και ντόπια».
Ο Κώστας Μπούρας, από το Σύλλογο Διπλωματούχων Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι είναι ντροπή, την ώρα που η λίστα Λαγκάρντ επί δύο χρόνια είναι χαμένη μεταξύ υπουργών και διοικητών του ΣΔΟΕ, να έρχεται η κυβέρνηση και να επιβάλει φορολόγηση ύψους 35% από το πρώτο κιόλας ευρώ!
Η πρόεδρος των αρχιτεκτόνων, Γιώτα Μπαξεβανάκη, αναφέρθηκε στην κατακόρυφη αύξηση των εισφορών, τονίζοντας ότι αδυνατούν οι ασφαλισμένοι να πληρώνουν τόσα χρήματα, ενώ οι νέοι μηχανικοί δε γράφονται καν στον ασφαλιστικό φορέα. Επίσης, ανέφερε πως για τη μεγάλη συγκέντρωση που διοργανώνει το ΤΕΕ στην πλατεία Συντάγματος, την Παρασκευή, θα αναχωρήσουν λεωφορεία και από την Καλαμάτα, καλώντας τους συναδέλφους της να συμμετέχουν μαζικά. 
Του Αντώνη Πετρόγιαννη

*** Αθώος ο 36χρονος από τα Φιλιατρά που δικαζόταν για βιασμό 19χρονης :
Image
* Αθώος λόγω αμφιβολιών κρίθηκε ομόφωνα χθες από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας, μετά από πολύωρη διαδικασία, από το πρωί έως πολύ αργά το απόγευμα, ο 36χρονος από τα Φιλιατρά, ο οποίος κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου για το βιασμό μιας 19χρονης Βουλγάρας, φέτος το Φεβρουάριο, η οποία εργαζόταν σε νυχτερινό μπαρ της περιοχής.
Η χθεσινή, τρίτη ημέρα της διαδικασίας, ξεκίνησε με την απολογία του κατηγορουμένου, ο οποίος υποστήριξε ότι δε βίασε την κοπέλα, καθώς ό,τι έγινε ήταν με τη θέληση και των δύο. Την απαλλαγή του ζήτησε με την αγόρευσή του και ο εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Καλαμάτας, Δημήτρης Σταύρου.
  
Απολογία
Ξεκινώντας την απολογία του ο 36χρονος κατηγορούμενος είπε ότι γνώριζε τη 19χρονη από παλιά που εργαζόταν σε κατάστημα με μπιλιάρδα και είχαν καλή σχέση, ενώ υπήρχε και ένα μικρό φλερτ μεταξύ τους.
Το επίμαχο βράδυ την είδε στο μπαράκι μετά από αρκετό καιρό και ήταν διαχυτική μαζί του. Πρόσθεσε πως μπορεί και να της άρεσε ως άνδρας, αλλά αυτή ήταν η δουλειά της, «σερβιτόρα – κονσομασιόν». Με το αφεντικό του μαγαζιού είπε πως εκείνο το βράδυ συζητούσε για την πώληση της επιχείρησής του, ενώ μετά τα όσα συνέβησαν έχει υποψιασθεί πως μπορεί και να του την έστησαν ο ιδιοκτήτης με την κοπέλα, λόγω των χρημάτων, τα οποία όμως δεν είχε. Γι' αυτό το λόγο δεν μπόρεσε να πληρώσει την εγγύηση όταν κατηγορήθηκε και προφυλακίστηκε.
Μάλιστα, είπε χαρακτηριστικά ότι στη θέση του θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε άλλος πελάτης του νυχτερινού καταστήματος εκείνο το βράδυ ο οποίος είχε αυτοκίνητο και χρήματα.
Συνέχισε λέγοντας πως, όταν έφυγαν όλοι οι πελάτες, η κοπέλα κάθισε μαζί του και χαριεντίζονταν, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτές τις γυναίκες τις κερνάς για να τις χαϊδεύεις και να τις φιλάς».
Περιέγραψε ακόμη ότι ο ιδιοκτήτης τού ζήτησε να πάει την κοπέλα σπίτι της και τι έγινε στο δρόμο, υπογραμμίζοντας πως ό,τι έγινε, έγινε με τη θέληση και των δύο. Μεταξύ άλλων, είπε πως «της έκανε και χάρη, μιας και η γυναίκα του είναι πολύ όμορφη».
Απαντώντας σε ερωτήσεις του εισαγγελέα, παρατήρησε ότι μέσα στο μαγαζί με την κοπέλα συμπεριφέρονταν σαν ζευγάρι με αγκαλιές και χάδια, ενώ αναρωτήθηκε γιατί το αφεντικό του νυχτερινού καταστήματος δεν τον βρήκε τις επόμενες ημέρες να του ζητήσει το λόγο, αφού η κοπέλα τού είπε ότι την βίασε.
Συνέχισε ότι η επαφή του με τη 19χρονη ήταν για περιστασιακό σεξ, δεν υπήρχε συναίσθημα και δε σκέφτηκε ιδιαίτερα τις συνέπειες, επειδή δεν πήρε προφυλάξεις, λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά: «Ήταν γυναίκα που μπορούσα να ζητήσω από το μαγαζί να την πάρω». Αρνήθηκε πολλές φορές ότι ήταν βιασμός, λέγοντας ότι ένας βιαστής δε δέχεται την άρνηση της γυναίκας όταν του λέει ότι δε θέλει κάτι, όπως παραδέχτηκε στην κατάθεσή της η 19χρονη, ούτε τη γυρίζει σπίτι της, ούτε κανονίζει μαζί της ραντεβού για την επόμενη ημέρα.
Κατηγόρησε την κοπέλα για ψέματα κατά την κατάθεσή της, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση της 19χρονης, η οποία φώναξε από το ακροατήριο, απ’ όπου παρακολουθούσε τη δίκη: «Γιατί, δεν είναι αλήθεια αυτά που λέω;».
 «Ακρογωνιαίος λίθος»
Ο εισαγγελέας Έδρας ξεκίνησε αργά το μεσημέρι την αγόρευσή του, παρουσιάζοντας δύο υποθέσεις που έχουν απασχολήσει τη Δικαιοσύνη στην Καλαμάτα για βιασμό. Η πρώτη, όπως επισήμανε, ήταν καθαρή περίπτωση βιασμού, που ιατροδικαστικά είχε διαπιστωθεί, ενώ υπήρχαν κακώσεις και τραυματισμοί στο θύμα, ο δε βιαστής την είχε εγκαταλείψει γυμνή στην ύπαιθρο.
Στη προκειμένη υπόθεση, όπως σημείωσε, δεν υπάρχουν τέτοια στοιχεία, μιας και η ιατροδικαστική έκθεση δεν εντόπισε κάτι.
Η δεύτερη περίπτωση που παρουσίασε είπε πως δεν έφτασε ποτέ στο ακροατήριο, καθώς ο κατηγορούμενος δε παραπέμφθηκε. Σε αυτή την περίπτωση, η γυναικολογική εξέταση δεν εντόπισε ευρήματα, κακώσεις ή τραυματισμούς και αποδείχθηκε ότι η ανήλικη είχε καταγγείλει το βιασμό ίσως για να δικαιολογήσει μια πιθανή εγκυμοσύνη. Υπογράμμισε ότι σε υποθέσεις όπου τα γεγονότα είναι οριακά και σκοτεινά, η ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη είναι υψίστης σημασίας και ακρογωνιαίος λίθος.
Σκιαγραφώντας θύμα και δράστη, είπε ότι η 19χρονη είναι ένα έξυπνο κορίτσι, που όμως έχει αδικηθεί από την οικογένειά της και το φιλικό της περιβάλλον, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν είναι έξυπνος ο γονιός που αφήνει ένα κορίτσι 18-19 χρονών να δουλεύει στη νύχτα και σε τέτοια μαγαζιά.
Για τον κατηγορούμενο, σημείωσε ότι είναι άνθρωπος που απευθύνεται σε τέτοιου είδους καταστήματα, για αναζήτηση πρόσκαιρων ερωτικών παρτενέρ, χωρίς συναισθηματικά κριτήρια.
Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον ιδιοκτήτη του νυχτερινού καταστήματος, τον οποίο χαρακτήρισε «βετεράνο στο ξέβγαλμα γυναικών».
 Αθώωση
Συνεχίζοντας την αγόρευσή του ο κ. Σταύρου, είπε πως το πρώτο που πρέπει να ελεγχθεί είναι η αξιοπιστία της παθούσας κατά τα στάδια της προανάκρισης, της ανάκρισης και του ακροατηρίου. Παρουσίασε δε αναλυτικά τις αντιφάσεις στις οποίες έχει υποπέσει και τις διαφορετικές λεπτομέρειες που έχει παρουσιάσει σε διάφορα σημεία της υπόθεσης.
Μιλώντας για το κατάστημα, είπε ότι ακόμα και ένας οίκος ανοχής έχει κανόνες λειτουργίας, αλλά στα συγκεκριμένα καταστήματα όλα είναι ελεύθερα και χωρίς κανόνες. Πρόσθεσε ακόμη ότι η συμπεριφορά της κοπέλας δημιούργησε την προσδοκία στον κατηγορούμενο ότι η βραδιά θα έχει συνέχεια. Μάλιστα, χαρακτήρισε παράδοξη τη συμπεριφορά της 19χρονης, καθώς, ενώ ενοχλήθηκε με τη συμπεριφορά του κατηγορούμενου στο μαγαζί, μετά δέχτηκε να τη γυρίσει μέσα στην άγρια νύχτα στο σπίτι της. Παρατήρησε, επίσης, ότι είναι παράξενο, πονηρό και περίεργο, γιατί ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, που ζήτησε τη μεταφορά της κοπέλας, δεν ακολούθησε μέχρι τη Μαραθούπολη, αλλά ζήτησε να τον αφήσουν στο σπίτι του.
Στάθηκε ιδιαίτερα στην ιατρική εξέταση που δεν έδειξε κάτι, τα άθικτα ρούχα της κοπέλας και στο γεγονός ότι αυτή δεν είχε σημάδια από τα χτυπήματα που έλεγε ότι της κατάφερε ο 37χρονος.
Αναζητώντας τα κίνητρα, ο εισαγγελέας τόνισε ότι θα μπορούσε να είναι οικονομικά, όμως δεν προέκυψε τέτοιο στοιχείο, αλλά δεν αποκλείεται κιόλας, ή ο φόβος μιας πιθανής εγκυμοσύνης.
Κατέληξε λέγοντας ότι ο καταγγελλόμενος βιασμός είναι ατεκμηρίωτος και πως μπορεί να πιέσθηκε η κοπέλα να ενδώσει, αλλά δε βιάσθηκε.
Αμέσως μετά, εκ μέρους της πολιτικής αγωγής, η κα Σοφία Εξουσίδου υπεραμύνθηκε της θέσης της 19χρονης, τονίζοντας ότι δεν είναι μόνο μια ιατροδικαστική έκθεση απόδειξη.
Από την άλλη πλευρά, ο συνήγορος υπεράσπισης, Παναγιώτης Μωράγιωργας, κινήθηκε κοντά στην αγόρευση του εισαγγελέα, υπογραμμίζοντας ότι δεν προέκυψε κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει βιασμό.
Το Δικαστήριο μετά από διάσκεψη ομόφωνα κήρυξε τον κατηγορούμενο αθώο λόγω αμφιβολιών.  
Της Βίκυς Βετουλάκη

***  Σχολεία Τριφυλίας
Ζητούν χρήματα από τους γονείς για να βάλουν πετρέλαιο«Κόκκινο» έχει χτυπήσει η κατάσταση στις σχολικές μονάδες της Τριφυλίας όσον αφορά στο πετρέλαιο που δεν έχουν για τη θέρμανση μαθητών και εκπαιδευτικών, με τη θερμοκρασία ολοένα να πέφτει στις αίθουσες!
Μάλιστα, μετά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας και τις αναφορές του Κώστα Κόλλια πως «δεν είναι δική του ευθύνη η κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία», τονίζοντας ότι «τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων δεν προέρχονται από τον προϋπολογισμό μας», οι εκπαιδευτικές και μαθητικές κοινότητες είναι ανάστατες, προβληματισμένες, απογοητευμένες και οργισμένες από την αντίδραση του δημάρχου και τη δυσμενή αντιμετώπιση που τους επιφύλαξε ο Δήμος Τριφυλίας.
Θυμίζουμε πως οι αναφορές του δημάρχου, σε υψηλούς τόνους και, μάλιστα, με σκληρό ύφος, ήρθαν ως απάντηση σε επιστολή των διευθυντών των Νηπιαγωγείων, στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφερόταν: «Η πραγματικά δυσχερής οικονομική κατάσταση των νηπιαγωγείων μάς εμποδίζει την εύρυθμη λειτουργία τους και μας υποχρεώνει, εν όψει και της απόφασής σας για την κατανομή των νέων εγκεκριμένων πιστώσεων στις σχολικές μονάδες του Δήμου μας, να απευθυνόμαστε σε εσάς, αιτούμενες τη δίκαιη κατανομή των πιστώσεων αυτών, καθώς και τη συνδρομή σας, προκειμένου να ανταπεξέλθουμε στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε».
Επίσης, προ ημερών συνέταξαν και απέστειλαν επιστολή οι διευθυντές σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχετικά με τα προβλήματα έλλειψης πετρελαίου στα σχολεία, στην οποία ανέφεραν: «Παρακαλούμε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να εξασφαλιστεί η προμήθεια πετρελαίου, ώστε οι μαθητές των σχολείων μας σε καλές συνθήκες να μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους και οι διδάσκοντες να επιτελέσουν το καθήκον τους. Πρέπει να αντιμετωπιστεί έγκαιρα το θέμα αυτό και να αποφύγουμε πιθανές αντιδράσεις (καταλήψεις κ.τ.λ.)».
Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, μαθητικές κοινότητες σχολείων της Κυπαρισσίας, των Φιλιατρών και των Γαργαλιάνων σκέπτονται και συσκέπτονται προκειμένου να συντονίσουν τις δράσεις και τις διαμαρτυρίες τους για την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία τους, ενώ πρωτοβουλίες και δράσεις αναλαμβάνουν και Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων. Χθες, στην Τριφυλία κυκλοφόρησε έντονα πως σε σχολική μονάδα ζητήθηκαν από τους μαθητές χρήματα για προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης, με τα παιδιά και τους γονείς να εκφράζουν παράπονα και διαμαρτυρίες!
Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** Εκδηλώσεις κατά των ναρκωτικών :
Image
* Στη Μεσσηνία με τη συμμετοχή 7 ολυμπιονικών
Στη Μεσσηνία θα βρεθούν αύριο και μεθαύριο οι Ολυμπιονίκες Δημοσθένης Ταμπάκος (ενόργανη γυμναστική), Πύρρος Δήμας (άρση βαρών), Βούλα Κοζομπόλη (υδατοσφαίριση), Σοφία Παπαδοπούλου και Βιργινία Κραβαριώτη (ιστιοπλοΐα), Νικ. Ξυλούρης (κολύμβηση) και Βούλα Ζυγούρη (πάλη), στο πλαίσιο των διήμερων εκδηλώσεων που συνδιοργανώνουν η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, οι Δήμοι Καλαμάτας και Μεσσήνης, ο Σύλλογος Τριτέκνων Μεσσηνίας και το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ), με μηνύματα υπέρ του αθλητισμού και κατά των ναρκωτικών.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί, οι Ολυμπιονίκες θα βρεθούν αύριο στις 12.30 το μεσημέρι στο Λύκειο Μεσσήνης και το 1ο Γυμνάσιο Μεσσήνης, στις 6.00 το απόγευμα στο Στρατιωτικό Μουσείο Καλαμάτας και στις 8.00 το βράδυ στο Κέντρο Νεότητας της Μητρόπολης Μεσσηνίας. Την Παρασκευή, στις 12.30 μετά το μεσημέρι, θα βρεθούν στο Γυμνάσιο Παραλίας και στο 3ο Γυμνάσιο Καλαμάτας, ενώ στις 3.30 μετά το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί αθλητικό πανόραμα στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων με αγώνες μπάσκετ από την ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και άλλα αθλήματα.
Δηλώσεις
Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Παν. Αλευράς, εξήρε την πρωτοβουλία του Συλλόγου Τριτέκνων και σημείωσε πως το αθλητικό πνεύμα και τα ολυμπιακά ιδεώδη είναι ιδανικά που διαμορφώνουν ολοκληρωμένες προσωπικότητες, που δρουν αποτρεπτικά ενάντια στη βία και τη μάστιγα των ναρκωτικών. «Ο αθλητισμός», συνέχισε, «είναι συμμετοχή, άμιλλα, συνεργασία και κοινωνικότητα. Σημαίνει αποστροφή στη βία και στα ναρκωτικά και αυτό το μήνυμα θέλουμε να περάσουμε με τις εκδηλώσεις μας σε Καλαμάτα και Μεσσήνη».
Παρών στις εκδηλώσεις θα είναι και ο πρόεδρος του ΕΣΥΝ Ηλίας Μιχαλαρέας.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Μεσσηνίας, Χρ. Κορομηλάς, επισήμανε πως το σημερινό διακύβευμα είναι τα πρότυπα. Σημείωσε ότι όσοι είναι αθλητές αποφεύγουν τις ουσίες, η χρήση των οποίων αυξάνεται σε περιόδους κρίσης. «Ο αθλητισμός είναι διέξοδος και οι Ολυμπιονίκες να ’ναι το πρότυπό μας», παρατήρησε.
Ο σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμάτας, Δημ. Βεργόπουλος, επισήμανε πως ο αθλητισμός βρίσκεται ενάντια στις ψυχοδραστικές ουσίες.
Η αντιδήμαρχος Μεσσήνης Ελένη Τσέλιου – Μουρούφα εξέφρασε την ιδιαίτερη τιμή που σημαίνει για το Δήμο Μεσσήνης η φιλοξενία των Ολυμπιονικών και του ΕΣΥΝ και υπογράμμισε πως ο αθλητισμός προάγει αξίες και είναι ενάντια στα ναρκωτικά.
Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών στη Μεσσηνία, ψυχολόγος Βασ. Αλμπάνης, ανέφερε ότι το ΕΣΥΝ από το 1980 έχει προσεγγίσει πολύπλευρα το ζήτημα ενάντια στα ναρκωτικά και καταβάλλει προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει την τοπική κοινωνία στην πρωτογενή πρόληψη.
Σύνθημα του ΕΣΥΝ είναι «Ζωή ολόκληρη, όχι με δόσεις», για να προσθέσει κι αυτός πως σε περιόδους κρίσης αυξάνει η χρήση ουσιών. Αναφερόμενος στην εδώ και ένα χρόνο συνεργασία με το Σύλλογο των Ολυμπιονικών, παρατήρησε πως ξεκίνησε ένα μεγάλο ταξίδι σε όλη την Ελλάδα, στην προσπάθεια ανάδειξης του αθλητισμού ως μέσου πρωτογενούς πρόληψης.
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου

*** Τατούλης: τέλος Νοέμβρη το Παραδείσια-Τσακώνα :
 * «Είμαστε σίγουροι ότι μέχρι το τέλος Νοεμβρίου θα έχει παραδοθεί στους Πελοποννήσιους πολίτες το τμήμα Παραδείσια – Τσακώνα με την παράκαμψη της κοιλαδογέφυρας» δήλωσε χθες ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης.
Συγκεκριμένα, αύριο Πέμπτη 1η Νοεμβρίου θα συζητηθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο η συμπληρωματική σύμβαση που εκκρεμεί, και «δεν μπορεί να υπάρξει άλλη εξέλιξη παρά η θετική», όπως τόνισε ο περιφερειάρχης, επισημαίνοντας παράλληλα την ξεκάθαρη στάση της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε ό,τι αφορά την ολοκλήρωση των οδικών αξόνων με συμβάσεις παραχώρησης.
Ο κ. Τατούλης διευκρίνισε ότι για την ολοκλήρωση του οδικού άξονα Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα απομένει η κατασκευή του περιμετρικού της Καλαμάτας.


***   Πριν 94 χρόνια


- ΤΟ Παμμεσσηνιακόν Γεωργικόν Κέντρον απέστειλε πίνακας εις τας διαφόρους κοινότητας, οι οποίοι θα επιστραφούν εις αυτό συμπληρούμενα ως εξής: Πότε εδανείσθη έκαστος κτηματίας. Τι ποσόν εδανείσθη. Τι τόκους έχει πληρώσει επί αποδείξει και ποίους άνευ αποδείξεως. Από τι προέρχεται το χρέος. Ποία δικαστικά έξοδα έχουν επιβαρύνει έκαστον κτηματίαν. Το μέρος εκ της περιουσίας που έχουν κατασχέσει όσων κτηματιών έχει πωληθή η κτηματική περιουσία και αντί ποίας τιμής.

-ΚΑΤΑ τηλεγράφημα του αστυνομικού σταθμάρχου Κολλωνίδων προς την Νομαρχίαν, η γρίππη επαυξάνεται εις την Κορώνην. Ο Διευθυντής της υπομοιραρχίας Πύλου τηλεγραφεί ομοίως, ότι η γρίππη επαυξάνεται εις την περιφέρειάν του. Εις τας Κοινότητας Ταβέρνα και Μεθώνην εσημειώθησαν 5 κρούσματα εξ ων τα δύο απέβησαν θανατηφόρα. Εις το υπόλοιπον μέρος της επαρχίας ανεφάνησαν επίσης πλείστα κρούσματα εκ γρίππης ελαφράς μορφής. Έτερον τηλεγράφημα εκ Κυπαρισσίας σημειεί έναν θάνατον εκ γρίππης. Ομοίως εις την Ζαχάρω εσημειώθη εν θανατηφόρον κρούσμα.

-ΕΜΗΝΥΘΗΣΑΝ οι Ιωάννης Φλέσσας και Αναστάσιος Θεοδωρόπουλος, διότι δεν ετήρουν εν καλή καθαριότητι τα καταστήματά των.

-Η Κλινική Αναστασιάδη προς προφύλαξιν των εν αυτή νοσηλευομένων δεν δέχεται τους πάσχοντας εκ γρίππης.


***  Ιδέες για μια παραγωγική μεσαία τάξη

Ο τίτλος του κειμένου που ακολουθεί ήλθε στη σκέψη μου συνειρμικά, σε συνδυασμό με την είδηση ότι θα προκύψει άνοιγμα των κλειστών  επαγγελμάτων, πραγματικό αυτή τη φορά.  Πιστεύω ότι, αν αυτό γίνει, θα σταματήσει, σε σύντομο χρονικό διάστημα, αυτό που ζούμε στις μέρες μας: η κατάρρευση της μεσαίας τάξης, εκείνου δηλαδή του κοινωνικού στρώματος που βρίσκεται μεταξύ των μισθωτών και των κεφαλαιούχων.
Οι κλειστές συντεχνίες και η πολιτική πατρωνία συνδυάζονταν μακροχρόνια παράγοντας αμοιβαία οφέλη, που, δυστυχώς, τροφοδοτούνταν από τον κρατικό κορβανά και, μάλιστα, με δανεισμό, λειτουργώντας έτσι σε βάρος των άλλων πληθυσμιακών ομάδων και ιδιαίτερα των χαμηλών εισοδημάτων.

Οι τιμές που διαμορφώνονταν έτσι ήταν πολύ υψηλότερες εκείνων που θα έφερνε ο ανταγωνισμός και, τελικά, οδηγούσαν σε μεταφορά εισοδημάτων από τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα στα ανώτερα. Ασφαλώς απ’ αυτή τη διαδικασία ωφελούνταν περισσότερο τα υψηλά εισοδήματα, αλλά η συνέργεια της μεσαίας τάξης, μέσω αυτού του είδους ενισχύσεων, εξασφάλιζε κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες σε εκείνους που ενίσχυαν τις συντεχνίες. Έτσι δημιουργήθηκε, χρόνο με το χρόνο, η υπερτροφική και αντιπαραγωγική μεσαία τάξη, που μέχρι την οικονομική κρίση δραστηριοποιείτο πολιτικά για να στηρίζει τους πολιτικούς που την τροφοδοτούσαν. Σημαντικό παράγοντα σε όλη αυτή την εξέλιξη απετέλεσαν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες που επωφελούντο από τα παραπανίσια προνόμια που θεσμοθετούσε γι’ αυτές οι πολιτική ελίτ, δημιουργώντας και τις κατάλληλες συνθήκες για την εύκολη ολίσθησή τους στο πολιτικό σύστημα.
Οι διαδικασίες που περιέγραψα πιο πάνω άνοιγαν χρόνο με το χρόνο τη ψαλίδα μεταξύ αξίας και τιμής, προϊόντων που παράγονταν και υπηρεσιών που προσφέρονταν από μεγάλη μερίδα εκείνων που εντάσσονταν στη μεσαία τάξη. Το φαινόμενο αυτό το βλέπομε να βρίσκεται σε εξέλιξη ακόμα και στις μέρες μας, τον τρίτο χρόνο της βαθιάς οικονομικής κρίσης που βιώνομε. Οι τιμές πολλών προϊόντων ανεβαίνουν, ενώ οι υπηρεσίες που προσφέρονται από το δημόσιο, αλλά και από τον ιδιωτικό τομέα, κάθε άλλο από ποιοτικές είναι. Πολλοί από εκείνους που ανήκουν στη μεσαία τάξη αρνούνται να κατανοήσουν ότι ο «παράδεισος» της προηγούμενης περιόδου ήταν ψεύτικος, φτιαγμένος τεχνητά για να εκμαιεύεται η ψήφος τους, και περιμένουν να ξαναγυρίσει το «θαύμα» από τους φερόμενους ως νέους σωτήρες. Εννοώ εκείνους τους πολιτικούς που τάζουν τα πάντα στους πάντες. Από τη μια μεριά δικαιολογώ εκείνους που τους πιστεύουν: σκέφτονται απλά «αφού έγινε το προηγούμενο θαύμα, γιατί να μη γίνει και ένα ακόμα». Όμως, ο καιρός των δανεικών που τροφοδοτούσε το προηγούμενο θαύμα τελείωσε και οι δανειστές ζητούν τα λεφτά τους πίσω και, μάλιστα, με καπέλο. Και τα παίρνουν, θέλομε δε θέλομε. Δυστυχώς, τα παίρνουν με άνισες κατανομές μεριδίων για την εξόφληση του χρέους. Πλήττονται και αθώοι, ενώ πολλοί από τους ενόχους λουφάζουν περιμένοντας την επόμενη ευκαιρία για οφέλη, οικονομικά και πολιτικά…
Όμως, η μεσαία τάξη αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της κάθε κοινωνίας. Και γι’ αυτό είναι απαραίτητο να σταθεί στα πόδια της και να λειτουργήσει παραγωγικά σε υγιείς βάσεις. Αυτό δεν μπορεί να γίνει παρά μόνο με το κλείσιμο της ψαλίδας μεταξύ αξίας και τιμής στα προϊόντα και τις υπηρεσίες κατά την παραγωγική διαδικασία. Γιατί αυτή διαδικασία, που οπωσδήποτε εμπεριέχει και το θεμιτό κέρδος, δεν αποτελεί μόνο ισχυρή αφετηρία οικονομικής βάσης. Διαμορφώνει και νέο πλαίσιο πολιτικής βάσης. Νέο με την έννοια της επαναφοράς της πολιτικής σε άμεση σύνδεση και αλληλοτροφοδοσία με την ηθική. Επαναφορά σε κανόνες που δημιουργήθηκαν από τους πολιτικούς στοχαστές του 18ου αιώνα, τότε που η αστική τάξη επιχειρούσε μέσω της οικονομίας να χειραφετηθεί από τη φεουδαρχία και τη δεισιδαιμονία.
Είναι βέβαιο ότι προβληματισμοί όπως αυτοί που αναπτύχθηκαν πιο πάνω δε θα διατυπώνονταν σε ομαλές συνθήκες. Αν, δηλαδή, η οικονομική κρίση δεν επέβαλε σε όλους μας την αγωνιώδη αναζήτηση εξόδου από το μουντό κοινωνικό τοπίο που επικρατεί αυτά τα τρία χρόνια. Επαληθεύεται έτσι ότι «οι ωδίνες προηγούνται της νέας ζωής». Η αισιοδοξία αποτελεί τον πρώτο παράγοντα για τη διαμόρφωση πλαισίου ανάπτυξης και προόδου στις ανθρώπινες κοινωνίες. Δεν είναι δική μου διαπίστωση, αποτελεί δίδαγμα της ιστορικής επιστήμης, που με τη συνδρομή όλων μπορεί να εφαρμοστεί και στην περίπτωση αυτή.
 Του Νικολάου Μαραμπέα

***  Έρκος οδόντων  :
Η “Λαγκάρντ” θέλει... cohones
Image
Του Δημήτρη Γιατράκου
«Γεια χαρά στα... παιδιά», είπα μπαίνοντας στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας. Προηγουμένως, για να μην υπάρχουν κενά, ένας αστυνόμος σαΐνης με πολιτικά με είχε συλλάβει πριν από καμιά δεκαριά χρόνια, κυριακάτικα, εξερχόμενο του Εθνικού Σταδίου Παραλίας, για χρέη, που αγνοούσα κιόλας λόγω συχνής αλλαγής κατοικιών, προς το Δημόσιο, την Εφορία δηλαδή, ύψους... 1.500 ευρώ!!! Ο σαΐνης που με συνέλαβε γνώριζε πως είμαι ψωνάρα με τη «Μαύρη Θύελλα» και περίμενε υπομονετικά στο καρτέρι να τελειώσει το ματς, για να μην του ξεφύγει... ο Αλ Καπόνε. Είχε ζήλο γι’ αυτό που έκανε ο άνθρωπος. Ταμένος στο καθήκον. Έτσι είναι. Άμα θέλεις να κάνεις καλά τη δουλειά σου, έχεις πλάνο. Πού θα τη στήσω στον Λιόντα το ληστή, σκέπτεσαι, κι αρχίζει το σατανικό σου μυαλό να μηχανεύεται τρόπους για να μη σου ξεφύγει και να τον στείλεις ενώπιον της Δικαιοσύνης, προκειμένου να λογοδοτήσει για τα ιδιαζόντως ειδεχθή εγκλήματά του.  
Το περιστατικό μού ήλθε στο μυαλό, προχθές, με τη σύλληψη του Κώστα Βαξεβάνη, επειδή δημοσιοποίησε τη λίστα Λαγκάρντ- ή όπως αλλιώς θέλετε βαφτίστε τη- με  ονόματα πολιτών που είχαν παρανόμως ή νομίμως βγάλει χρήματα στο εξωτερικό και οι οποίοι πρέπει να ελεγχθούν από τη Δικαιοσύνη γι’ αυτό το λόγο. Βεβαίως, υπάρχουν και άλλες λίστες που δε θα δούμε ποτέ, με πιο βαριά ονόματα, για να μην τιναχτεί το μπουρδέλο(κράτος) στον αέρα.
Επί του προκειμένου τώρα, αν το ελληνικό κράτος είχε συλλάβει, όπως στην περίπτωσή μου, την τελευταία δεκαετία όσους είχαν χρέη από 1.500 ευρώ και πάνω, η φοροδιαφυγή που είναι πληγή ανοιχτή θα είχε αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά και δε θα είχαν κοπεί μισθοί και συντάξεις στο μισό και βάλε. Απ’ ό,τι, όμως, αποδείχθηκε, ασχολούνταν, για να λένε πως κάνουν καλά τη δουλειά τους, μόνο με το ψάρεμα μαρίδας και όχι  καρχαριών. Άλλωστε, οι μαρίδες είναι ακίνδυνες, ενώ τα καρχαριοειδή σαρκοβόρα, άρα επικίνδυνα και δεν τα πλησιάζεις. Το ίδιο, δυστυχώς, γίνεται και τώρα. Στη Γαλλία η κυβέρνηση έβαλε στα ταμεία της έξι δισεκατομμύρια ευρώ, από μια ανάλογη λίστα Λαγκάρντ, χωρίς μάλιστα να τη δημοσιοποιήσει. Εδώ με το όνομα του Μπόμπολα μέσα, με τι cohones να την κρεμάσουν στα μανταλάκια ο Παπακωνσταντίνου και ο Βενιζέλος;
Τέλος, αφού χαιρέτησα τα παιδιά, πιάσαμε κουβέντα στη συνέχεια και η νύχτα που ήλθε ήταν εμπειρία ζωής.


***   Πονοκέφαλος για Μπένο τα αμυντικά χαφ
Τα προβλήματα τιμωριών και τραυματισμών που έχουν προκύψει και τα οποία εστιάζονται στο χώρο της μεσαίας γραμμής, ειδικότερα σε παίκτες που αγωνίζονται ως αμυντικά χαφ, και συγκεκριμένα τους τιμωρημένους Τσιμικλή, Τσαγκαράκη αλλά και τον τραυματία Πασά, πονοκεφαλιάζουν έντονα τον τεχνικό της Καλαμάτας Γιώργο Μπένο, εν όψει της δύσκολης εντός έδρας αναμέτρησης της 2ης αγωνιστικής με αντίπαλο τη Γλυφάδα.  Ο Μελιγαλαίος τεχνικός θα υποχρεωθεί στο δύσκολο αυτό παιχνίδι, να προβεί σε μια σειρά σημαντικών διαφοροποιήσεων, ευελπιστώντας ότι θα καλύψει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις απώλειες βασικών ποδοσφαιριστών, όπως είναι αυτή που προαναφέραμε. Μολονότι είναι ακόμη αρκετά νωρίς, εν τούτοις στις πρώτες ημέρες προετοιμασίας και στις ασκήσεις που διεξάγονται, φαίνεται ότι ο Μπένος σκέπτεται με πολλές πιθανότητες το δίδυμο των Ανδρεόπουλου και Μπράχο, ως αμυντικά χαφ στο Κυριακάτικο ματς. Η αλήθεια είναι ότι το φετινό ρόστερ του δίνει τη δυνατότητα να προβεί σε μια σειρά αλλαγών, αφού υπάρχουν παίκτες ικανοί ν’ αγωνιστούν σε πολλές θέσεις, και ως εκ τούτου ο τεχνικός της Μαύρης Θύελλας μπορεί να σκέπτεται με καλό μάτι είτε τη χρησιμοποίηση των δύο νεαρών μέσων του αναφέραμε, είτε κάποιες άλλες λύσεις, όπως για παράδειγμα του Επιφάνη, ή ακόμη και του Σκαρλάτου, που μπορεί να παίξει από στόπερ έως σέντερ φορ. Πιο σαφής θα γίνει η εικόνα από αύριο, οπότε και η προετοιμασία θα μπει στην τελική ευθεία για τον αγώνα με το αθηναϊκό σωματείο. Αυτή ξεκίνησε ουσιαστικά χθες με πρωινή προπόνηση στο Δημοτικό Στάδιο, που επικεντρώθηκε στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης – δεν συμμετείχε ο Πασάς, ενώ απουσίαζε ο Καούνος, ο οποίος πάντως φαίνεται ότι θα είναι στη διάθεση του προπονητή του – και συνεχίζεται σήμερα με μεσημεριανή στον ίδιο χώρο.
Του Νίκου Μπαλόπουλου

***

*

***  ΑΠΟ  ΤΙΣ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  :



~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/10/h.html  , H  Ιστορία  ενός χωριού Δ΄ συνέχεια , ΤΟ  ΑΡΦΑΡΑ  ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ -
Τρίτη  23 Οκτωβρίου  2012 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/10/m.html , Mεσσηνιακά  και  Άλλα στο αγιάζι της Ενημέρωσης  , Δευτέρα , 23 Οκτωβρίου  2012 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/10/blog-post_24.html  , ΑΘΛΗΤΙΚΑ  της Τετάρτης 24 Οκτωβρίου  2012 .-
~** ~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/10/blog-post_24.html  , ΑΘΛΗΤΙΚΑ  της Τετάρτης 24 Οκτωβρίου  2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/10/blog-post_24.html Στο αγιάζι της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα , Τετάρτρη 24 Οκτωβρίου  2012  .-
~**   http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/10/blog-post_25.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  , Πέμπτη 25  Οκτωβρίου  2012  , MΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί Άλλα  
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/10/blog-post_26.html  , Σο  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Ειδήσεις  και  ...... άλλα  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  πολλά Άλλα ...στην ενημέρωση  , Παρασκευή  26  Οκτωβρίου  2012 .-
 ~** ~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/10/blog-post_26.html  , Μεσσηνιακά και Άλλα στην εφημερίδα μας  , Μεσσηνιακά  και  Άλλα στην εφημερίδα μας  ,Παρασκευή 26  Οκτωβρίου  20-12 .-  
~** ~*** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/10/blog-post_27.html  , Αθλητικό Σαββατοκύριακο 27 και 28 Οκτωβρίου 2012 .-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/10/27-10-2012.html , Στο αγιάζι  της ενημέρωσης του Σαββάτου  27 /10 /2012 .-    ~**  http://snsarfara.blogspot.gr/2012/10/blog-post_28.html  , Αληθινές  Παρουσιάσεις από την ίδια τη Ζωή μας , Παρουσιάσεις ΚΥΡΙΑΚΗ 28 Οκτωβρίου 2012 .-
~** ~**  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/10/29102012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  29/10/2012 .-
~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/10/blog-post_30.html , Ενημέρώσεις  Ειδήσεις  , Τρίτη 30  Οκτωβρίου  2012 .-
~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/10/blog-post_31.html  , Τυφώνας ΣΑΝΤΙ  στις  Η.Π.Α.  ..Τετάρτη  31  Οκτωβρίου  2012  .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσεις   , Με  ειδήσεις Μεσσηνιακά και  Άλλα ,  Τετάρτη  31  Οκτωβρίου  2012  .-
~**
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , Στην  καθημερινότητα της ενημέρωσης   ,  Πέμπτη  01  Νοεμβρίου  2012 .-

***  ΑΠΟ ΤΗΝ  ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ  ΜΑΣ : *** ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ ΜΑΣ :

~** ΣΙΝΑ Αγία Αικατερίνης , φλεγόμενη βάτος 2012 : http://youtu.be/6GgPKhGAXag  ,

~** Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρεια 2012 και Αγ. Αικατερίνη : http://youtu.be/Ajn_5esb55g  ,

~** Ι,Ν, Μονής Αγίας Αικατερίνης στο Σινά 2012 : http://youtu.be/5E8jQQQBwX4  ,

~** Ι.Μ. Αγ. Αικατερίνης Σινά 2012 : http://youtu.be/OuorYe9eU_M  ,

Ι.Μ. Αγίας Αικατερίνης 2012 : : http://youtu.be/uZAU5pIe9HE ,

~** Όρος Σινά Βεδουίνοι 2012 : http://youtu.be/bStHAp7D0f8  

***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου