Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Παρασκευή 01 Ιουνίου 2012

Στο αγιάζι  της καθημερινής  μας  ενημέρωσης Παρασκευή  01  Ιουνίου 2012  :
Ένα πηγάδι  από τα παλιά !
Πλυνθόκτιστο  τμήμα  παλαιού καλυβιού σε αγρόκτημ των Αρφαρών !
Σήμερα  κατεδαφίστηκε  για την δημιουργία παραδρόμου  και απαγκιστρικού
της  νέας  Ε.Ο.  Καλαμάτας  - Τρίπολης στον κόμβο  Αρφαρών 01/06/2012 .

***  Ιρλανδία: Λέει «ναι» το 60,3% στο Δημοσιονομικό Σύμφωνο
~ Πολύ μεγάλη η αποχή ωστόσο που έφτασε στο 50%
* «Ναι» στο Δημοσιονομικό Σύμφωνο είπαν οι Ιρλανδοί πολίτες με ποσοστό 60,3%, έναντι 39,7% που το καταψήφισε.
~ Αναλυτικά, υπέρ του Συμφώνου ψήφισαν 955.091 πολίτες, έναντι 629.088 που το καταψήφισαν.
* Η κεντρική εφορευτική επιτροπή εκτίμησε ότι η αποχή κυμάνθηκε στο 50%, ποσοστό κοντά στο μέσον όρο της εκλογικής συμμετοχής για τα εκλογικά δεδομένα της χώρας.
* Υπέρ του «ναι» είχε ταχτεί η κυβέρνηση και μέρος της αντιπολίτευσης ενώ, αντίθετα, το «όχι» στήριξε το Sinn Fein, το βασικό κόμμα της αντιπολίτευσης και κάποια συνδικάτα.
* Για την έγκριση του Συμφώνου χρειάζεται η σύμφωνη γνώμη 12 από τις 17 χώρες της Ευρωζώνης, οπότε τυχόν καταψήφιση από την Ιρλανδία δεν θα το ακύρωνε. Οι πολιτικές συνέπειες πάντως θα ήταν σοβαρές και σε αυτές επένδυσε μέρος της επιχειρηματολογίας υπέρ της έγκρισης.
* Το αποτέλεσμα –μάλλον αναμενόμενο με δεδομένο ότι οι δημοσκοπήσεις έδιναν σταθερά προβάδισμα στο «ναι»– έγινε δεκτό με ανακούφιση παρά με ενθουσιασμό από την πλευρά της κυβέρνησης που υποστήριξε ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την έγκριση.
* «Κανένας από το στρατόπεδο του ‘ναι’ δεν πανηγύρισε για το αποτέλεσμα» παρατήρησε ο Τζέρι Άνταμς, ο ηγέτης του Sinn Fein.
* Ανεξαρτήτως επιλογών και προτιμήσεων, η συζήτηση περιστρέφεται πλέον στην επόμενη ημέρα αφού το ζητούμενο (και για την Ιρλανδία και για την υπόλοιπη Ευρώπη) είναι πια η ανάπτυξη και η μείωση της ανεργίας που επισήμως έχει ξεπεράσει το 14%.
* Πολλοί και από τις δύο πλευρές ψήφισαν με βαριά καρδιά, επισήμανε και η υπουργός Κοινωνικής Προστασίας, Τζόαν Μπάρτον.


*** Τσίπρας: Πρώτη πράξη η ακύρωση του μνημονίου
* Θέτοντας ως πρώτο εθνικό στόχο την αποκατάσταση της δικαιοσύνης και την αξιοπρέπεια του λαού ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, παρουσίασε, σε ειδική εκδήλωση, το κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματος, με την επισήμανση ότι το θέτει στην κρίση του ελληνικού λαού και όχι της τρόικας. Η πρώτη πράξη της νέας κυβέρνησης, ανακοίνωσε ο κ. Τσίπρας, θα είναι η ακύρωση του Μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων και η αντικατάστασή του με ένα εθνικό σχέδιο ανόρθωσης της χώρας. Το Μνημόνιο ή το εφαρμόζεις ή το ακυρώνεις, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ζήτησε την ψήφο του ελληνικού λαού για την ακύρωσή του.
Τελευταία ενημέρωση: 1/6/2012, 15:30
Ο κ. Τσίπρας είπε ότι το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί ένα σύγχρονο πολιτικό σχέδιο που αποδομεί στην πράξη το νεοφιλελεύθερο υπόδειγμα του Μνημονίου και συνιστά έναν οδικό χάρτη για τη νέα Ελλάδα. Ο ελληνικός λαός, στις 17 Ιουνίου, είπε ο κ. Τσίπρας έχει μία επιλογή: Ή θα έχει κυβέρνηση εφαρμογής του Μνημονίου με τη ΝΔ, ή μία αντιμνημονιακή κυβέρνηση με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας απέρριψε και τη λύση της χρονικής επέκτασης στην εφαρμογή του Μνημονίου και την πρόταση της ΔΗΜΑΡ για σταδιακή απαγκίστρωση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αλλάζοντας τη δόση του ακατάλληλου φαρμάκου, δεν αποτρέπεις τον θάνατο του ασθενούς.
Ο κ. Τσίπρας, δεσμεύθηκε ότι μία κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα σχηματίσει ένα μικρό και ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα και ότι θα μπει τέλος στις στρατιές των συμβούλων που υποκαθιστούν τη Δημόσια Διοίκηση και λειτουργούν ως κράτος εν κράτει. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εμπιστευθεί τα στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης ανεξάρτητα από κομματική τοποθέτηση. Παράλληλα, δεσμεύθηκε ότι άμεσα θα μπει τέλος στο «φαινόμενο των χρυσοκάνθαρων» κομματικών διοικητών στις επιχειρήσεις και τις τράπεζες, στα golden boys, που όπως είπε, μας κουνούν το δάχτυλο με το δημόσιο χρήμα.
Αμέσως μετά την ακύρωση του Μνημονίου, ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταγγείλει τους επαχθείς όρους της δανειακής σύμβασης και θα επιδιώξει την επαναδιαπραγμάτευσή της με στόχο να αναζητηθεί μία δίκαιη και ευρωπαϊκή λύση, διαφορετικά, πρόσθεσε, η Ελλάδα δεν μπορεί να πετύχει δημοσιονομική προσαρμογή. Επίσης, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι πρέπει να γίνει νέα επαναδιαπραγμάτευση του χρέους ή να συμφωνηθεί ένα μορατόριουμ με αναστολή πληρωμής των τόκων, ώστε να δημιουργηθούν συνθήκες ανάκαμψης της οικονομίας. Η αποπληρωμή του χρέους πρέπει να συνδυαστεί με τον ρυθμό ανάπτυξης, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Ένα ακόμη άμεσο μέτρο, θα είναι να καταργηθεί η πράξη του υπουργικού συμβουλίου με την οποία μειώθηκε ο κατώτατος μισθός και θα τον επαναφέρει στα πρότερα επίπεδα των 751 ευρώ και το επίδομα ανεργίας, το οποίο θα δίδεται για διπλάσιο χρόνο από τον σημερινό, θα ανέλθει στα 461 ευρώ.
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει τις ειδικές επιβαρύνσεις (χαράτσια) στα μικρομεσαία εισοδήματα, στους άνεργους και τους χαμηλοσυνταξιούχους και θα θέσει τρεις άμεσους στόχους: Την υλική ανακούφιση των θυμάτων της κρίσης, τη σταθεροποίηση της οικονομίας για αποτροπή μεγαλύτερης καταστροφής, την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας και τη δημιουργία προοπτικών.
Το φορολογικό σύστημα θα μεταρρυθμιστεί με κεντρικό στόχο να φορολογηθεί ο πλούτος και όχι η φτώχεια, όπως είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, για τη σταθεροποίηση των πρωτογενών δαπανών, ενδεικτικά ανέφερε:
1. Το άμεσο «πάγωμα» των μειώσεων σε κοινωνικές δαπάνες, μισθούς και συντάξεις.
2. Τη ριζική επανεξέταση και ανακατανομή των δημοσίων δαπανών.
3. Τη λειτουργία και ενίσχυση της κεντρικής αρχής κρατικών προμηθειών.
4. Την εφαρμογή και επέκταση των ρυθμίσεων που εξυπηρετούν τον άμεσο έλεγχο των δαπανών, όπως η διαύγεια, η ηλεκτρονική συνταγογράφηση και το πληροφοριακό σύστημα παρακολούθησης των δαπανών.
Στα ενδεικτικά μέτρα για την αύξηση των δημοσίων εσόδων περιλαμβάνονται η υλοποίηση πλήρους και καθολικού περιουσιολόγιου, η αλλαγή των φορολογικών συντελεστών και της κλίμακας των εισοδημάτων φυσικών και νομικών προσώπων και η προσαρμογή τους στο μέσο ευρωπαϊκό επίπεδο, η επανεξέταση των ειδικών φορολογικών καθεστώτων και η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, η σταδιακή μείωση των συντελεστών ΦΠΑ και η ελαχιστοποίησή τους στα διατιμημένα τρόφιμα, όπως το ψωμί και το γάλα.
Ειδικότερα, για τη ναυτιλία το πρόγραμμα προβλέπει Εθνική Προγραμματική Συμφωνία με τον κλάδο της ναυτιλίας και τον εφοπλιστικό κόσμο που θα αυξήσει τα φορολογικά έσοδα και ειδικότερα επισημαίνεται η επανεξέταση από μηδενική βάση των σχέσεων εφοπλιστών- κράτους με στόχο την κατάργηση των 58 φοροαπαλλαγών που απολαμβάνουν.
Ο κ. Τσίπρας εγγυήθηκε ότι μία κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει την ευθύνη:
1. Να ενώσει τον λαό για να απεγκλωβιστεί η Ελλάδα από την κρίση, τη φτώχεια και τη διεθνή ανυποληψία.
2. Να δημιουργήσει συνθήκες σταθερότητα και ασφάλειας για όλους τους πολίτες.
3. Να αποκαταστήσει το δικαίωμα της οικογένειας για αξιοπρεπή διαβίωση, με αξιοπρεπή σύνταξη και περίθαλψη, ανεξάρτητα από το εισόδημα.
4. Να καλύψει τις ανάγκες του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης με τη δημιουργία του Ταμείου Εθνικού Πλούτου και Κοινωνικής Ασφάλισης στο οποίο θα μεταφερθούν πόροι από την αξιοποίηση του φυσικού και ορυκτού πλούτου της χώρας.
5. Να εφαρμόσει την πρόταση για μερική ή ολική διαγραφή των δανειακών υποχρεώσεων των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και επιχειρήσεων, ανάλογα με τη μείωση του εισοδήματος ή του τζίρου, που έχουν υποστεί από τη σύναψη του δανείου μέχρι σήμερα.
6. Να μειώσει τον ΦΠΑ άμεσα, στην εστίαση και τον τουρισμό.
7. Ρυθμίσει τα αγροτικά χρέη στις τράπεζες ως μέρος της συνολικής πολιτικής για ένα δίχτυ ασφαλείας στον κόσμο της υπαίθρου. Να διαμορφωθούν χαμηλότοκα δάνεια που θα σχετίζονται ευθέως με τη συνέχιση της γεωργικής παραγωγής.
8. Να εκδόσει για τα επόμενα δύο χρόνια για κάθε αγρότη την καλλιεργητική κάρτα, με διάρκεια αντίστοιχη της καλλιεργητικής περιόδου.
9. Να εθνικοποιήσει και στη συνέχεια να κοινωνικοποιήσει, δηλαδή να θέσει υπό δημόσιο διαφανή έλεγχο τις τράπεζες που ανακεφαλαιώνονται από το ΤΧΣ.
10. Να παγώσουν οι ιδιωτικοποιήσεις των στρατηγικής σημασίας για την εθνική οικονομία δημοσίων οργανισμών που πέρασαν στο ειδικό ταμείο και να επανέλθουν σταδιακά υπό δημόσιο έλεγχο επιχειρήσεις όπως ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΣΕ, ΕΛΤΑ, ΕΥΔΑΠ.
11. Να αναδιοργανωθεί η δημόσια διοίκηση και να διαποτιστεί με τις αρχές της αξιοκρατίας, της διαφάνειας και του δημοκρατικού προγραμματισμού.
12. Να αναλάβει πρωτοβουλία για ένα νέο πλαίσιο μεταναστευτικής πολιτικής στην ΕΕ, με τη σταδιακή παραχώρηση ταξιδιωτικών εγγράφων για τους μετανάστες που θέλουν να αποχωρήσουν από την Ελλάδα.
Ο κ. Τσίπρας, παρουσιάζοντας τις θέσεις για την εξωτερική πολιτική είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προωθήσει μια ανεξάρτητη και πολυδιάστατη, ενεργητική εξωτερική πολιτική, τονίζοντας ότι η υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής ανεξαρτησίας, αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα, ενώ δήλωσε ότι το παρωχημένο δόγμα του «ανήκομεν εις τη Δύση» που μετατράπηκε σταδιακά σε «παραδινόμαστε στους ισχυρούς», δεν μπορεί να αποτελεί πλέον πυξίδα για την εξωτερική πολιτική.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ενεργοποιήσει τις διαδικασίες για την υπογραφή διμερών συμφωνιών με τις ενδιαφερόμενες γειτονικές χώρες για την κατοχύρωση του αναφαίρετου δικαιώματός μας στην οριοθέτηση των ΑΟΖ. Ο κ. Τσίπρας, ανακοίνωσε ότι θα προτείνει άμεσα στην Τουρκία μία πολιτική μείωσης των εξοπλισμών, ενώ τάχθηκε υπέρ μιας ονομασίας για την ΠΓΔΜ για κάθε χρήση με γεωγραφικό προσδιορισμό.
Ο κ. Τσίπρας είπε, κλείνοντας, πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ισχυρίζεται ότι λεφτά υπάρχουν, τονίζοντας πως «δεν θα καταφύγουμε ποτέ σε αυτή τη χυδαιότητα». Πρόσθεσε ότι ο ελληνικός λαός δεν ζητάει χρήματα ως επαίτης, αλλά ζητάει εργασία, για να αποκτήσει τα προς το ζην, για να καλύπτονται οι βασικές ανάγκες του, διαβεβαιώνοντας ότι οι πόροι μπορούν να εξοικονομηθούν, χωρίς τις στυγνές περικοπές του Μνημονίου.-

Πρόγραμμα  ΣΥΡΙΖΑ  Α. Τσίπρας  01-06-2012 :
                                                                         
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ  ενόψει  εκλκογών  17 /06/2012  2012 :


***  Ηλεκτρονική επίθεση στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας
* Ηλεκτρονική επίθεση δέχθηκε σήμερα ο ιστότοπος του υπουργείου Παιδείας. Το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι και ήταν διάρκειας λίγων λεπτών, χωρίς να αλλοιώσει το περιεχόμενο του ιστότοπου, καθώς περιορίστηκε -όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου- στην αρχική σελίδα.
 * Εξάλλου, η υπουργός Παιδείας, Φρόσω Κιάου, συναντήθηκε σήμερα με εκπροσώπους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ).
 * Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε ύστερα από σχετικό αίτημα της Ομοσπονδίας, συζητήθηκαν όλα τα καίρια και επείγοντα θέματα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένων των θεσμικών και οικονομικών ζητημάτων που αφορούν στους εκπαιδευτικούς.

*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα :

*** "Τα ρέστα" του παίζει το ΠΑΣΟΚ στη Μεσσηνία
* Image
Πρόσωπα που έγραψαν τη δική τους ιστορία στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, θα δώσουν το «παρών» στη συνέντευξη Τύπου  αύριο στις 11.00 το πρωί στο ξενοδοχείο «Ρεξ» στην Καλαμάτα.

* Ο πρώην υπουργός Στ. Μπένος, οι πρώην βουλευτές  Πέτρος Κατσιλιέρης και Γιάννης Γιαννακόπουλος, καθώς και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γ. Κανελλόπουλος, θα βρεθούν αύριο στην Καλαμάτα, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται από τη Ν.Ε. Εκλογικού Αγώνα για την εξασφάλιση του μέγιστου δυνατού βαθμού συσπείρωσης.
Η κρισιμότητα της εκλογικής αναμέτρησης της 17ης Ιουνίου είναι δεδομένη. Έτσι, τα τέσσερα αυτά στελέχη, συστρατεύθηκαν στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει, με το πάλαι ποτέ κυβερνών κόμμα να επιχειρεί να ανακτήσει το χαμένο έδαφος των δημοσκοπήσεων, αλλά, κυρίως, να επανεδραιωθεί στη συνείδηση των ψηφοφόρων ως κόμμα που μπορεί να εγγυηθεί την ήρεμη και ομαλή πορεία της Ελλάδας στην ευρωζώνη και στο ευρώ.  -
Παρουσίαση ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ
ImageΟ Νώντας Βουδούρης στη θέση του Δημήτρη Σωφρονά

* Το ψηφοδέλτιό του στη Μεσσηνία, παρουσίασε χθες το μεσημέρι ο ΣΥΡΙΖΑ, στο Διοικητήριο, παρουσία όλων των υποψηφίων και στελεχών του.
Υποψήφιοι, βάση της λίστας που ισχύει, για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, είναι οι εξής: Πετράκος Θανάσης, Μαραβελή Ιωάννα, Ψαρρέα Έλενα, Πατσαρίνος Νίκος, Χαρίτσης Αλέξης, Μπούζας Θανάσης και ο Βουδούρης Νώντας, ο οποίος αντικατέστησε τον Δημήτρη Σωφρονά, ο οποίος δεν μπορεί να συμμετέχει εκ νέου λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.
Η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία, θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Πέμπτη 7 Ιουνίου, στις 8.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, με ομιλητές τον Ευρωβουλευτή Νίκο Χουντή και την βουλευτή Β΄ Αθηνών Σοφία Σακοράφα.
 
Επίσης, αύριο Σάββατο, στις 8 μ.μ., στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής, θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη ανοιχτή συνέλευση – συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ–Ε.Κ.Μ.
Δίλημμα εκλογών
Παρουσιάζοντας το ψηφοδέλτιο, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Μάϊνας, τόνισε ότι οι εκλογές της 17ης Ιουνίου, είναι το τελευταίο κρίσιμο και αποφασιστικό δημοψήφισμα για το μνημόνιο.
«Στις εκλογές αυτές το δίλημμα δεν είναι φιλοευρωπαίοι – αντιευρωπαίοι. Το δίλημμα είναι ένα: Ή οι φιλομνημονιακές ηγεσίες της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ ή η τεράστια αντιμνημονιακή πλειοψηφία του λαού.
Στις 17 Ιουνίου η Ν.Δ. δεν αντιπαρατίθεται με την Αριστερά. Στις 17 Ιουνίου αντιπαρατίθεται η Ν.Δ. με το λαό μας. Η Ν.Δ. του κ. Σαμαρά, της κας Μπακογιάννη και των ορφανών του ΛΑΟΣ. Ένα κόμμα – συνομοσπονδία των άκρων για τη διάσωση του μνημονίου και της διαπλοκής. Στις 17 Ιουνίου, όμως, αντιπαρατίθεται και το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου με το λαό. Ηθικά και πολιτικά απαξιωμένο. Ένα πραγματικά σάπιο κόμμα, όπως το χαρακτήρισε ο πρόεδρός του. Ο οποίος ομολόγησε ότι νομοθέτησε ενσυνείδητα υπέρ των εργοδοτών και της διαπλοκής», τόνισε ο κ. Μάϊνας.
~ Ψηφοδέλτιο
Λίγο πριν ανακοινώσει το ψηφοδέλτιο, είπε ότι ένα μικρό βήμα χωρίζει το όνειρο από την πραγματικότητα και το λαό από την εξουσία και δήλωσε με βεβαιότητα ότι ο λαός θα ολοκληρώσει το ιστορικό διάβημα της 6ης Μαΐου προς όλη την Ευρώπη.
«Στο μόνο πραγματικό δίλημμα αυτών των εκλογών: Μνημόνιο ή αξιοπρέπεια, Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ, όλοι θα δώσουμε την πιο ξεκάθαρη, αποφασιστική και ισχυρή απάντηση: ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνηση της Αριστεράς.
Κυβέρνηση της Αριστεράς για την άμεση ακύρωση του Μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων του. Για την επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης.
Για τη ριζοσπαστική αναδιανομή των εισοδημάτων και του πλούτου. Για την ανακοπή της καταστροφής. Για να ανοίξουμε δρόμο στην ελπίδα και στην αξιοπρέπεια», πρόσθεσε.
Ανακοίνωσε την αλλαγή στο ψηφοδέλτιο του κ. Σωφρονά από το δικηγόρο Νώντα Βουδούρη και αναφέρθηκε στο βιογραφικό του:
Ο κ. Βουδούρης γεννήθηκε στην Κυπαρισσία το 1959. Από τα μαθητικά του χρόνια εντάχθηκε στο Ρήγα Φεραίο και στη συνέχεια στη Β΄ Πανελλαδική. Υποψήφιος δήμαρχος Αυλώνας. Διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος στους Δήμους Αυλώνας και Κυπαρισσίας. Ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου. Είναι παντρεμένος με τη Βασιλική Πετροπούλου και έχουν ένα γιο.

***  Kατ' αντιπαράσταση εξέταση της 47χρονης
Image106.943 ευρώ είχε εισπράξει παράνομα από ΦΠΑ
* Την κατ΄ αντιπαράσταση εξέταση της 47χρονης που συνελήφθη στην Κυπαρισσία με τα εικονικά τιμολόγια, με τον ιδιοκτήτη της εταιρίας, στην οποία άτυπα αυτή εργαζόταν και τιμολόγια της οποίας χρησιμοποιούσε για να εισπράττει παράνομα ΦΠΑ, ζήτησαν ο Εισαγγελέας Καλαμάτας, αλλά και οι συνήγοροι υπεράσπισης του ιδιοκτήτη της εταιρίας.
Υπενθυμίζεται ότι προχθές συνελήθη με ένταλμα και ο ιδιοκτήτης της εταιρίας τυποποίησης ελαιολάδου, αφού ο ισχυρισμός της 47χρονης, είναι πως είχε απλή συνέργεια στην απάτη και πως ουσιαστικά εκτελούσε εντολές του άτυπου εργοδότη της.

~* Κατ΄ αντιπαράσταση
Η 47χρονη, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν προκύψει, φαίνεται να είχε αποσπάσει 3 μπλοκ με τιμολόγια της ανώνυμης εταιρίας, τα οποία πλαστογραφούσε και στη συνέχεια κατέθετε και εισέπραττε παράνομα την επιστροφή ΦΠΑ.
Τα εικονικά τιμολόγια ανέρχονται συνολικά στο ποσό του 1.827.956 ευρώ, ενώ από αυτά τα τιμολόγια η επιστροφή ΦΠΑ που προέκυπτε ήταν 150.000 ευρώ και η 47χρονη είχε ήδη εισπράξει το ποσό των 106.943 ευρώ.
Η 47χρονη έχει απολογηθεί, έχει αφεθεί  ελεύθερη με περιοριστικούς όρους και αρνείται ότι ενεργούσε αυτοβούλως, ενώ τη συμμετοχή του αρνείται και ο ιδιοκτήτης της εταιρίας, δηλώνοντας πλήρη άγνοια. Μάλιστα, φαίνεται να μην έδωσε ιδιαίτερη σημασία, στην απουσία από το λογιστήριο ενός ασυμπλήρωτου μπλοκ, όταν ήρθε η σειρά του να χρησιμοποιηθεί, ενώ τα άλλα δύο που επίσης έλειπαν, είχαν αριθμούς πολύ μεγαλύτερους από αυτούς που χρησιμοποιούσε αυτή την περίοδο η εταιρία και κατά συνέπεια δεν είχαν αναζητηθεί ακόμα.
Όλα αυτά, απαίτησαν την κατ΄ αντιπαράσταση εξέταση των δύο συλληφθέντων.
~ Δηλώσεις
Σε δηλώσεις του, ο συνήγορος υπεράσπισης της 47χρονης, Χριστόφορος Πανταζόπουλος, τόνισε: «H κατηγορούμενη συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτόφωρου κακουργήματος από την προηγούμενη Πέμπτη το απόγευμα, με τις κατηγορίες της πλαστογραφίας, έκδοσης εικονικών τιμολογίων και είσπραξη ΦΠΑ.Εμπιστεύθηκε απόλυτα τη δικαιοσύνη και από την πρώτη στιγμή ενώπιον του ΣΔΟΕ και της κ. Ανακριτού κατέθεσε και ανέλυσε ποια ακριβώς ήταν η συμμετοχής της, πώς οδηγήθηκε σε αυτήν και υπέδειξε τους πραγματικούς αυτουργούς των πράξεων και τον τρόπο που ενεργούσαν. Αυτό εκτιμήθηκε τόσο από την κα Ανακρίτρια, όσο και από το Τριμελές Συμβούλιο του Πρωτοδικείου Καλαμάτας, το οποίο, σε μια διαδικασία που έλαβε χώρα για πρώτη φορά μετά από την τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας το μήνα Απρίλιο, συμφώνησε με την αιτιολογημένη άποψη της κα Ανακρίτριας και άφησε την κατηγορούμενη, με περιοριστικούς όρους, να επιστρέψει στο σπίτι της, το σύζυγό της και τις δίδυμες ανήλικες κορούλες της, που συμπτωματικά σήμερα (σ.σ. χθες) έχουν γενέθλια και την επιχείρηση που διατηρεί στην Κυπαρισσία, κρίνοντας ότι η προφυλάκισή της δεν είναι αναγκαία για να εμφανιστεί οποτεδήποτε της ζητηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης».
Της Βίκυς Βετουλάκη εφημερίδα  "Θάρρος"  Καλαμάτας 2012 .-

*** Θαν. Γκοτσόπουλος
ImageΑυτοκτόνησε ο πρώην Αστυνομικός Διευθυντής Μεσσηνίας
* Στο πένθος βύθισε το Αίγιο, την ιδιαίτερη πατρίδα του, η είδηση του θανάτου χθες το μεσημέρι του ανώτερου αξιωματικού ε.α. της Ελληνικής Αστυνομίας Θανάση Γκοτσόπουλου, ο οποίος είχε υπηρετήσει επιτυχημένα στη Μεσσηνία ως Αστυνομικός Διευθυντής και εν συνεχεία στην Τρίπολη ως Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Πελοποννήσου.Oαποθανών  προήχθη μέχρι το βαθμό του υποστρατήγου και αποστρατεύτηκε με το βαθμό του εν αποστρατεία αντιστράτηγου
Ο Θανάσης Γκοτσόπουλος, βρέθηκε χθες το μεσημέρι νεκρός, κοντά στην κατοικία της οικογένειας Βαρδινογιάννη στην Εκάλη, της οποίας είχε αναλάβει υπεύθυνος ασφαλείας ενώ οι  πληροφορίες μιλούν για αυτοκτονία του άτυχου πρώην αξιωματικού της Αστυνομίας. Η κηδεία του θα γίνει το πρωί του Σαββάτου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου.


***  Φαρμακοποιοί: "Δεν γίνεται αλλιώς"
 ImageΠερικοπές στα φάρμακά τους κάνουν οι μη έχοντες
* Αντιμέτωποι με ασθενείς που, αν και είναι ασφαλισμένοι, πρέπει να πληρώσουν για να αγοράσουν τα φάρμακά τους, έρχονται καθημερινά και οι φαρμακοποιοί της Καλαμάτας, καθώς έχουν σταματήσει την πίστωση στον ΕΟΠΥΥ λόγω των χρημάτων που τους οφείλει.
Στα φαρμακεία που βρεθήκαμε χθες, η κίνηση ήταν πολύ μικρότερη από τη συνηθισμένη. Συναντήσαμε ασφαλισμένους, οι οποίοι ζητούσαν το φθηνότερο από το είδος που έπρεπε να πάρουν ή που μας είπαν ότι έχουν αρχίσει να κάνουν ακόμη και περικοπές, με δική τους πρωτοβουλία, σε χάπια που τους γράφει ο γιατρός! Οι φαρμακοποιοί από την πλευρά τους, επιμένουν ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν την πίστωση, γιατί η κατάσταση έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που κινδυνεύουν να βάλουν λουκέτο.
 
 ~ Σταυρούλα Τσίχλη - Πουλοπούλου
«Είναι ψυχοφθόρο γιατί δεν ξέρεις τι να πεις στον άλλο…»
* «Οι επιταγές τρέχουν και έχουμε στερέψει, αδυνατούμε να δώσουμε στον κόσμο τα φάρμακά του. Δυσκολευόμαστε ακόμη και να τα προμηθευτούμε. Εγώ είμαι στο συνεταιρισμό μέλος και προμηθεύομαι από εκεί, δυσκολεύονται και αυτοί κατ’ επέκταση, γιατί οι εταιρείες δεν τους δίνουν και πάει αλυσίδα το πράγμα.
Για την ώρα, έχουμε αποφασίσει να συνεχίσουμε την αναστολή της πίστωσης, προς μεγάλη μας λύπη, γιατί ξέρουμε και οι πελάτες μας ποιοι είναι και τι ανάγκες έχουν και σε τι κατάσταση λίγο πολύ βρίσκεται ο καθένας. Ο φαρμακοποιός είναι προσωποπαγές επάγγελμα και οι σχέσεις είναι οικογενειακές και φιλικές με τους πελάτες, τουλάχιστον εδώ στην επαρχία. Συμμεριζόμαστε τους ανθρώπους, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Είναι και ψυχοφθόρο, γιατί δεν ξέρεις τι να πεις στον άλλο. Του λες, περίμενε να δούμε τι θα γίνει μέχρι την άλλη εβδομάδα. Όμως, κι εμείς από την πλευρά μας, δε μπορεί, επειδή θα μας πετάξουν ένα κομμάτι ψωμί, να σταματήσουμε τον αγώνα, γιατί στην ουσία αυτό γίνεται κάθε φόρα. Δηλαδή, πήραν όλα τα λεφτά από τα υγιή ταμεία, τα έβαλαν σε ένα καζάνι, το καζάνι έκανε ένα μπαμ και δεν πληρώνει κανέναν. Πρώτα είχαμε τον ΟΓΑ, το ΙΚΑ σε ξεχωριστούς λογαριασμούς, μας χρωστούσε το Δημόσιο, αλλά λέγαμε, άντε έχουμε να βολέψουμε τις υποθέσεις μας. Τώρα έχουμε εξαντλήσει τα αποθέματά μας και δεν πληρωνόμαστε από πουθενά. Πόσο μπορεί να κρατήσει αυτό το πράγμα; Κινδυνεύουμε να βάλουμε πολλοί λουκέτα στα μαγαζιά μας.
Και από τους ασθενείς, υπάρχουν άνθρωποι που λένε, αντί για τα δύο χάπια της πίεσης που παίρνω, θα πάρω το ένα και θα δω πως θα εξελιχθεί. Έχουμε φτάσει σε αυτό το επίπεδο. Όσο για τα ακριβά φάρμακα που παίρνουν οι καρκινοπαθείς, αυτό είναι μια σελίδα πολύ σκοτεινή. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Πολύ δύσκολο θέμα» λέει η κα Τσίχλη.
~ Σωτήρης Αργυρόπουλος
«Ερχόμαστε σε πολύ δύσκολη θέση με τους ασφαλισμένους»
* «Ο κόσμος έχει δυσκολία να πληρώσει τα φάρμακά του και πολλοί προτιμούν ακόμη και να μην τα πάρουν. Αυτές τις μέρες, δηλαδή, σπάνια δίνουμε φάρμακα. Δυστυχώς, υπάρχει φτώχεια στον κόσμο. Τα ακριβά φάρμακα πρέπει να τα παίρνουν από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, Νοσοκομείο - ΙΚΑ.
Ερχόμαστε σε πάρα πολύ δύσκολη θέση, είμαστε πάντοτε με τον πελάτη, τον συμμεριζόμαστε, αλλά κι εμείς έχουμε φτάσει σε αδιέξοδο, διότι μας κοροϊδεύουν και μας χρωστάνε χρήματα από το 2011» λέει ο κ. Αργυρόπουλος και προσθέτει: «Εξακολουθούν να μας κοροϊδεύουν. Οι τράπεζες πήραν 18 δις, ας δανείσουν το ΙΚΑ για τις υποχρεώσεις που έχει απέναντι στα φαρμακεία και για τους μισθούς και τις συντάξεις. Δε μπορεί το κράτος να δίνει 18 δις στις τράπεζες και αυτές να μη δανείζουν ένα ποσό για τις άμεσες υποχρεώσεις του ΙΚΑ».
Όσο για το πότε παίρνει ο ασφαλισμένος από το ταμείο του τα χρήματα, που έχει πληρώσει για φάρμακα: «Ο ασφαλισμένος υποβάλλει το αίτημα στο ταμείο για να πάρει τα χρήματα. Το πότε θα τα πάρει, είναι άγνωστο. Αμέσως, πάντως, δεν τα παίρνει. Εν τω μεταξύ, τα φάρμακα μπορεί να κάνουν 200-300 ευρώ και η σύνταξή του να είναι 400. Πώς θα βρει αυτός ο άνθρωπος να πληρώσει; Αυτό το πράγμα, οι «εγκέφαλοι» δεν το σκέφτονται; Λένε ότι έφτιαξαν το σύστημα υγείας που ήταν διάτρητο. Έφτιαξαν απλώς έναν τεράστιο γίγαντα με ξύλινα πόδια».
~ Νίκος Μάραντος πρόεδρος
Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Νότιας Πελοποννήσου
«Ο κόσμος, μέχρι τώρα, σε μας δεν διαμαρτύρεται, δείχνουν μια ανεκτικότητα και μια συγκαταβατικότητα οι άνθρωποι, γιατί ξέρουν πολύ καλά ότι έχουν συσσωρευτεί πάρα πολλά χρέη στα φαρμακεία. Το πρόβλημα δεν είναι σημερινό, όλα αυτά τα χρόνια ήξεραν ότι με δική μας καθαρά οικονομική επιβάρυνση καλύπταμε τους ασθενείς. Και ξέρουν ότι η σχέση που έχουμε μαζί τους δεν είναι εμπορική, αλλά σχέση φαρμακοποιού - ασθενούς. Έτσι, υπάρχει μια ανεκτικότητα από τον κόσμο, που πραγματικά καταλαβαίνει το πρόβλημα. Από εδώ και πέρα όμως, επειδή ακριβώς δεν υπάρχει προοπτική και επειδή όλα τα ταμεία έχουν συγκεντρωθεί στον ΕΟΠΥΥ, είμαστε πραγματικά σε αδιέξοδο. Αν δεν υπάρξει άλλη χρηματοδότηση του ταμείου, ο κόσμος δε θα έχει χρήματα να πληρώσει τα φάρμακά του, γιατί κι εμείς από τη μεριά μας δεν μπορούμε πια να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας.
Έχουμε ζητήσει επανειλημμένως από την πολιτεία χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ και κανονική ροή, ώστε να καλύπτουμε κι εμείς τις ανάγκες μας, έχουμε ζητήσει και εναλλακτικές μεθόδους που αφορούν συμψηφισμό χρεών με τις δικές μας υποχρεώσεις στην Εφορία, αλλά δεν έχουν δεχθεί κανένα αίτημά μας. Εμείς, με βάση τα δεδομένα αυτή τη στιγμή στην αγορά του φαρμάκου, αδυνατούμε να καλύψουμε τους ασθενείς σε φάρμακα με την έννοια της πίστωσης. Διότι και οι εταιρείες από την πλευρά τους έχουν σφίξει πολύ την πιστωτική πολιτική».  
Της Μαρίας Νίκα


***  Στο αυτόφωρο σήμερα
ImageΟ 24χρονος που παρενοχλούσε την 14χρονη Αθηναία
* Εξηγήσεις στο Αυτόφωρο, όπου θα οδηγηθεί σήμερα αργά το μεσημέρι, θα δώσει ο 24χρονος Καλαματιανός που συνελήφθη από κλιμάκιο του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών για παρενόχληση μιας ανήλικης 14χρονης Αθηναίας, μέσω της σελίδας κοινωνικής δικτύωσης facebook.
Ο 24χρονος είχε παραπεμφθεί χθες στο Αυτόφωρο, όμως ζήτησε και πήρε προθεσμία για σήμερα.
 
Μετά από καταγγελία της μητέρας της ανήλικης, ο 24χρονος συνελήφθη για απειλή και κατ΄ εξακολούθηση προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, με ανήθικες προτάσεις μέσω διαδικτύου.
Ο ίδιος πάντως, ο 24χρονος, αρνείται κάθε κατηγορία και σήμερα αναμένεται να δώσει εξηγήσεις για το τι συνέβη.  Β.Β.

****    Τριφυλία
ImageΚατά πλειοψηφία και με βολές εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός
* Κατά πλειοψηφία και με βολές από την Αντιπολίτευση για την καθυστέρηση στη σύνταξή του ψηφίστηκε στην προχθεσινοβραδινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Τριφυλίας ο Προϋπολογισμός του 2012.
Ο δήμαρχος Κώστας Κόλλιας ζήτησε συγνώμη για την καθυστέρηση, αναφέρθηκε σε δυσκολίες και προβλήματα και χαρακτήρισε ρεαλιστικό τον Προϋπολογισμό ενώ από την Αντιπολίτευση έκαναν λόγο για υποκριτική συγνώμη, ανικανότητα διοίκησης, οικονομική κατάρρευση λόγω ανοργανωσιάς και αντιλαϊκό Προϋπολογισμό!

Τον Προϋπολογισμό ενέκριναν, με τη θετική τους ψήφο, μόνον οι δημοτικοί σύμβουλοι της Συμπολίτευσης, ενώ «Παρών» ψήφισαν οι σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας και τον καταψήφισε ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας.
~ Νέα συγνώμη Κόλλια
Ο δήμαρχος στην εισαγωγική τοποθέτησή του, επανέλαβε τη συγνώμη που είχε ζητήσει και στη συνεδρίαση του Τεχνικού Προγράμματος πριν μία εβδομάδα «γιατί φτάσαμε στα τέλη Μαΐου χωρίς να έχουμε ολοκληρώσει τις διαδικασίες του Προϋπολογισμού», τονίζοντας πως «δε μας τιμά καθόλου ότι είμαστε από τους τελευταίους δήμους, της δικής μας Ενότητας, που δεν έχουμε εγκαίρως καταρτίσει τον Προϋπολογισμό μας.
Ο κ. Κόλλιας έκανε λόγο για «εγγενείς δυσκολίες» στη λειτουργία του δήμου και την έγκαιρη ολοκλήρωση και ταξινόμηση των οικονομικών του δεδομένων, εκφράζοντας την ελπίδα και, όπως είπε, θα εργαστούν γι’ αυτό ώστε αυτό (σ.σ. η καθυστέρηση) να μη συμβεί για τρίτη χρονιά σημειώνοντας πως «του χρόνου θα είμαστε απόλυτα αδικαιολόγητοι εάν δεν καταρτίσουμε τον Προϋπολογισμό μας εντός των προθεσμιών».
Πρόσθεσε, δε, πως η μη έγκαιρη κατάρτιση του Προϋπολογισμού έχει οδηγήσει σε δυσλειτουργία το δήμο και ότι «κινούμενοι στα όρια της τυπικής νομιμότητας, ο δήμαρχος έχει αναγκαστεί πολλές φορές να ξεπερνάει τις τιθέμενες προθεσμίες προκειμένου στοιχειωδώς να λειτουργήσει ο δήμος». Στη συνέχεια είπε πως είναι εκτεθειμένοι ως προς τις πληρωμές των Αιρετών και κυρίως ως προς τις πληρωμές των προέδρων των Τοπικών Συμβουλίων και έκανε δύο παρατηρήσεις.
Η μία, που όπως είπε αυτό το λέει για τελευταία φορά, ήταν για το πολιτιστικό τέλος το οποίο πληρώνουν οι δημότες των τριών μεγάλων Δ.Ε. «Γίνεται ένα κουβεντολόι. “Τι γίνεται αυτό το πολιτιστικό τέλος”. Το πολιτιστικό τέλος που εισπράττει ο δήμος διατίθεται για τη χρηματοδότηση πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων που γίνονται σε όλο το δήμο», σημείωσε.
Η δεύτερη παρατήρησή του ήταν «Η Μεγάλη Ιδέα του δήμου μας (!)», όπως τη χαρακτήρισε, λέγοντας ότι «από τη Δευτέρα ξεκινάμε περισσότερο οργανωμένα την παρέμβασή μας για τις εισπράξεις των οφειλών προς το δήμο» και συνέχισε λέγοντας, μεταξύ άλλων, πως δε μπορεί στο όνομα της κρίσης κάποιοι να μην πληρώνουν, θα υπάρξει συγκροτημένη ομάδα που θα σχεδιάσει και θα υλοποιήσει το πρόγραμμα των εσόδων, ενώ πρόσθεσε πως ο δήμος πρέπει να επιβιώσει κάνοντας νοικοκύρεμα.
Ο κ. Κόλλιας αναφέρθηκε στην αδυναμία του δήμου ακόμη και στην επιβεβαίωση των οφειλών που ανέρχεται μόνο σε 63%, ενώ έχει εισπραχθεί το 55% των οφειλών. Καταλήγοντας για τον Προϋπολογισμό, αφού είπε ότι είναι μειωμένος κατά 3 περίπου εκατομ. σε σχέση με τον περυσινό, σημείωσε ότι «προσπαθήσαμε να τον κάνουμε ρεαλιστικότερο» και «να καταγραφεί πως αυτή η μεγάλη καθυστέρηση δε θα επαναληφθεί»!
Στη συνέχεια, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Σαμπαζιώτης αναφέρθηκε στην καθυστέρηση σύνταξης του Προϋπολογισμού «και για αντικειμενικούς λόγους», όπως είπε, καθώς «ακόμα η οικονομική υπηρεσία αλλά και γενικά το λογιστήριο του δήμου δεν έχει την ευχέρεια αν ασχοληθεί με το αντικείμενο του Προϋπολογισμού…», σημείωσε το φετινό στόχο για τις εισπράξεις «στη λογική της ισότιμης μεταχείρισης των πολιτών» και πρόσθεσε πως σκοπός τους είναι να εισπράττονται οι οφειλές, ενώ θύμισε την αναπροσαρμογή (αυξήσεις) στα τέλη καθαριότητας και φωτισμού.
~ Υποκριτική η συγνώμη
Παίρνοντας το λόγο ο δημοτικός σύμβουλος της Αντιπολίτευσης Θανάσης Πετρόπουλος είπε πως είναι αξιέπαινη και αξιοσημείωτη η αυτοκριτική που έκανε ο δήμαρχος και τόνισε έμφαση πως «μέσα στην εθνική κρίση που περνάμε, ο κόσμος ζητάει ειλικρίνεια για να είναι η συγνώμη αποδεκτή! Δηλαδή, να αποδεχθούμε ότι όντως πραγματικά η συγνώμη είναι πηγαία έκφραση αυτοκριτικής όταν ο ίδιος ο οποίος ζητάει συγνώμη έχει καταλάβει για ποιους λόγους, έστω στα στοιχεία εκείνα που παραδέχεται ότι υστερεί ο Προϋπολογισμός, υστερεί. Αυτό δεν έγινε στη συγκεκριμένη την περίπτωση και μου δίνει εμένα το δικαίωμα να χαρακτηρίσω το συγνώμη αυτό υποκριτικό και λίγο λαοπλάνο!».
Ακολούθως, μεταξύ άλλων ο κ. Πετρόπουλος πρόσθεσε πως «τα δύο χρόνια αυτά, ο πολίτης και εμείς, βλέπουμε ότι ο δήμαρχος δεν είναι ικανός ούτε την καθημερινότητα να φροντίσει. Εδώ δε μιλάμε για έναν Προϋπολογισμό που δεν είναι αναπτυξιακός, μιλάμε για έναν Προϋπολογισμό που ούτε τα τυπικά δεν έχει μπορέσει να τηρήσει…» και τόνισε πως, «οικονομικά έχει καταρρεύσει ο δήμος Τριφυλίας, όχι επειδή υπάρχει κρίση στην Ελλάδα αλλά επειδή εμείς, εσείς δηλαδή κι εμείς γενικότερα δεν έχουμε κατορθώσει να συμμαζέψουμε τα οικονομικά»
Συμπλήρωσε πως «όταν υπάρχει κρίση οικονομική ο επικεφαλής του δήμου οφείλει να δώσει όλο το βάρος στα οικονομικά του δήμου. Και εδώ τι βλέπουμε; Ένα δήμο να φτιάχνει ερασιτεχνικά ένα πρόχειρο πρόγραμμα Προϋπολογισμού και ένα πρόχειρο Τεχνικό Πρόγραμμα και να έρχεται εδώ ο δήμαρχος να μας ζητάει συγνώμη για άφεση αμαρτιών…» και κατηγόρησε το δήμαρχο πως δεν οργάνωσε την Οικονομική Υπηρεσία και τις υπηρεσίες του δήμου, γεγονός που και η Επιτροπή των υπαλλήλων έχει εγγράφως θέσει!
«Η Μεγάλη Ιδέα για τις εισπράξεις των εσόδων, θα παραμείνει Μεγάλη Ιδέα», είπε και καταλήγοντας απευθύνθηκε στο δήμαρχο λέγοντάς του πως, «καλή η αυτοκριτική, αλλά να μας πείτε ποια είναι τα προβλήματα στη διοίκησή σας;».
Ο δημοτικός σύμβουλος Σωτήρης Μπακούρος είπε πως ο δήμος φαντάζει κατακερματισμένος και οι υπηρεσίες χωρίς οργάνωση, συμπληρώνοντας πως ένας οργανωμένος δήμος με ενιαίες υπηρεσίες θα έφερνε αποτελέσματα. Πρόσθεσε, δε, πως η κρίση απαιτεί διαχείριση με αξιοπρέπεια, τουλάχιστον, κάτι που δε συμβαίνει στο δήμο Τριφυλίας.
~ Άγρια λιτότητα
και δημοτικοί εργολάβοι
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Σαράντος Κουκούμης επεσήμανε την τεράστια καθυστέρηση στη σύνταξη του Προϋπολογισμού για τον οποίο τόνισε πως, «και ο φετινός Προϋπολογισμός κινείται μέσα στα πλαίσια της άγριας λιτότητας και φοροεπιδρομής για το λαό, που έχουν κηρύξει οι μέχρι τώρα Κυβερνήσει βέβαια και καλούνται να υλοποιήσουν, μέσω των Προϋπολογισμών, οι Καλλικρατικοί δήμοι που είναι στηρίγματα της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής». Μεταξύ άλλων, συμπλήρωσε πως «από τη μια έχουμε αύξηση των ανταποδοτικών τελών, από την άλλη μείωση των προσφερομένων υπηρεσιών», ενώ αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του για το πώς διασπαθίζεται το χρήμα το δήμου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «διαβάζοντας τις οφειλές του δήμου, βλέπω μερικούς μόνιμους δημοτικούς εργολάβους! Ε, αυτό το πανηγύρι κάποτε πρέπει να τελειώσει!».
Του Ηλία Γιαννόπουλου

***  



***    ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΪΟΥ  2012 :
*** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2012/05/1-2012.html , 1η   του  ΜΑΪ  2012 Τρίτη , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .-                                                                            ~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/05/2-2012.html , * Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 2 Μαϊου 2012 ,.-
~** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/05/blog-post.html ,  Στο    αγιάζι  της ενημέρωσης Πέμπτη  3 Μαρτίου  2012 ,-                                              ~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/05/4-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 4 Μαϊου 2012 .-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2012/05/5-2012.html , Στο αγιάζι της  Σαββατιάτικης  ενημέρωσης 5  Μαϊου  2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/05/6-2012.html  , Κυριακή  6  Μαϊου 2012 Ώρα  ψήφου , ώρα αποτελεσμάτων .-
~** http://snsstamoskal.blogspot.com/2012/05/7-2012.html  , Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα  7 Μαϊου  2012  .-

~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/05/blog-post.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 8 Μαϊου 2012  .-

~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2012/05/8-2012.html , Στο αγιάζι της καθημερινότητας Τρίτη 8 Μαϊου 2012 .-

~** http://snsarfara.blogspot.com/2012/05/9-2012.html , Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  9  Μαϊου  2012 .-
 ~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2012/05/10-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 10 Μαϊου 2012 .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2012/05/11-2012.html , Στο αγιάζι της Ενημέρωσης Παρασκευή 11 Μαϊου 2012 .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/05/12-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 12 Μαϊου 2012 .-
~** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/05/12-2012.html  , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης  Σάββατο 12 Μαϊου  2012.-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/05/13-2012.html , Στο αγιάζι της Κυριακάτικης ενημέρωσης 13 Μαΐου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/05/15-2012.html  , Στο  αγιάζι της Μεσσηνιακής  Ενημέρωσης 15  Μαϊου  2012 .-

~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2012/05/15-2012.html , Ενημέρωση Ελληνικής πολιτικής τριημέρου μέσα από Βίντεο Τρίτη 15 Μαϊου 2012 .-

  ~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2012/05/16-2012.html , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Τετάρτη 16 Μαϊου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/05/17.html  , Στο  αγιάζι  της καθημερινής μας  ενημέρωσης Πέμπτη  17 Μαϊου  2012.-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.com/2012/05/22-2012.html , Μένουμε Ελλάδα  και  Βλέπουμε  Ελλάδα Δευτέρα 21 Μαϊου  2012.-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2012/05/20-2012.html?spref=fb , Στο  αγιάζι  της τριήμερης ενημέρωσης  Παρασκευή  Σάββατο  Κυριακή  20 Μαϊου  2012.-
Στο  αγιάζι της  ενημέρωσης Δευτέρα   21 Μαϊου  2012 .-

~** http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2012/05/22-2012.html  , ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ Τρίτη 22 Μαϊου 2012  .-

~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2012/05/24-2012.html  , Στην καθημερινότητα της ενηγμέρωσης Πέμπτη  24  Μαϊου  2012 .- 
 ~*** Στην  καθημερινότητα της ενημέρωσης Παρασκευή  25  Μαϊου  2012  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.com/2012/05/25-2012.html .-

~** http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2012/05/26-2012.html Σάββατο  26  Μαϊου  2012 στην ενημέρωση .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2012/05/27-2012.html ,  Κυριακή  27  Μαϊου 2012  στην  ενημέρωση .- 
~**  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.com/2012/05/28-2012.html , Στο  αγιάζι της  καθημερινότητας στην ενημέρωση Δευτέρα 28 Μαϊου  2012 .-
~*** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2012/05/28-2012.html , Μένουμε και  Βλέπουμε  Ελλάδα Δευτέρα  28  Μαϊου  2012 .-

~*** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/05/menoyme-29-2012.html  , MENOYME ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ Τρίτη 29 Μαϊου 2012  .-

~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/05/30-2012.html , Μεσσηνιαή Ενημέρωση 30  Μαϊου  2012  .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2012/05/menoyme-30-2012.html , MENOYME ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ Τετάρτη 30 Μαϊου  2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/05/31-2012.html , ΑΝΑΔHΜΟΣΙΕΥΣΗ άρθρου  31 Μαρτίου  2012 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2012/05/31-2012.html , Στο  αγιάζι της  ενημέρωσης Πέμπτη 31 Μαϊου  2012 .-
~**

Η κυρία Λαγκάρτ που δεν πληρώνει  μία  για  φόρους , 
μας  υποχρεώνει  σε βάνευση  φορολογία  όλων μας ..

1. Επισκέπτεστε την σελίδα της βρωμιάρας σκυλομούρας του ΔΝΤ στο Facebook
https://www.facebook.com/christinelagarde
2. Από το κουμπί ρυθμίσεις, (δίπλα από το κουμπί "Μου αρέσει") επιλέγετε "Αναφέρατε την σελίδα" (Κοίτα την εικόνα δίπλα)
3. Στο παραθυράκι που σας ανοίγει επιλέγετε το δεύτερο (Ρητορική μίσους ή προσωπική επίθεση")
4. Κάτω από αυτό που επιλέξατε έχει ενα μικρό αναπτυσσόμενο menu που λέει "Επιλέξτε τύπο". Εκεί επιλέγετε "Στοχοποιεί φυλή ή Εθνικότητα".
5. Πατάτε υποβολή και η αναφορά της σελίδας έχει πάει στους διαχειριστές του facebook.
~ Όσο περισσότεροι κάνουμε αναφορά τόσο περισσότερες πιθανότητες έχουμε να την ρίξουν την σελίδα της.

Ένα πηγάδι για να  τοποθετήσουμε αυτή  την  κυρία ;;
για τα όσα λέει και πράττει  για τους Έλληνες και την Ελλάδα !
Αυτό το σχοινί ..έπρεπε να το είχατε  δώσει  για την κυρία Λαγκάρντ (  christine lagarde )μαζί με το μνημόνιο !
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου