Tώρα μιλάει ο Βγενόπουλος
~ Με μεγάλη αγωνία περιμένουν οι φίλοι του Παναθηναϊκού τις εξελίξεις στη σημερινή ημέρα, καθώς θα κριθούν πολλά στο θέμα της πρότασης που έκανε ο Ανδρέας Βγενόπουλος για να βρεθεί λύση στα διοικητικά προβλήματα της ομάδας.
~ Καταρχήν στις 11:00 λήγει το τελεσίγραφο Βγενόπουλου προς τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, για να απαντήσει στους πέντε όρους που είχε θέσει για να επιστρέψει δυναμικά στην ομάδα. Είχε ξεκαθαρίσει μάλιστα ότι σε περίπτωση που δεν απαντήσει ο Τζίγκερ, θα θεωρήσει τη σιγή του ως αρνητική εξέλιξη, άρα δεν θα ισχύσει η πρότασή του... Πάντως θεωρείται δεδομένο ότι ο Γιάννης Βαρδινογιάννης δεν θα απαντήσει, συνεπώς με αγωνία αναμένεται η αντίδραση του Βγενόπουλου, καθώς σύμφωνα με όσα έχει πει, δεν πρόκειται να προχωρήσει στην πρόταση.
~ Επίσης στις 14:00 θα γίνει το Δ.Σ. που ζήτησε με εξώδικο ο Βγενόπουλος, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου. Μέχρι τότε βέβαια οι εξελίξεις μπορεί να έχουν τρέξει σε τέτοιο βαθμό, που να μην υπάρχει λόγος να συζητηθεί καν το θέμα...

~** "Τι θ΄απογίνει αυτός ο τόπος
τι θ΄απογίνει αυτής η γη
σαν θα γεμίσει με ανθρώπους
που ζούνε μέσα στην σιγή" - Νικηφορος Βυζαντινος


~** Κάποιες φορές τα λόγια δεν σημαίνουν τίποτα…οι πράξεις είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά! Μπορεί κάποιος να σου λέει πως σ’αγαπάει αλλά πραγματικά να μην νοιώθει έτσι… Ενώ όταν κάποιος σου το δείχνει ότι σ’αγαπάει μπορείς να είσαι σίγουρος γι’αυτό...

~**  Αρμαγεδδών απολύσεων στο Δημόσιο
 
**Μετά από μία μαραθώνια συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής, υπό τον πρωθυπουργό, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, ανακοίνωσε ότι τα μέτρα θα οριστικοποιηθούν τη Δευτέρα, μετά το πέρας της τηλεδιάσκεψης με την Τρόικα και την επανάληψη της κυβερνητικής σύσκεψης.
* Κατέστησε ωστόσο σαφές ότι ο στόχος των μέτρων είναι κυρίως η περικοπή των δημοσίων δαπανών. Με απλά λόγια, αυτό σημαίνει επιτάχυνση των προβλεπόμενων από το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, δηλαδή μείωση των μισθών και των συντάξεων, εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας, ενιαίο μισθολόγιο και απολύσεις μονίμων, συμβασιούχων από το Δημόσιο, ώστε να εξασφαλιστεί η 6η δόση και να «κλειδώσει» η εφαρμογή της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου.
* Οι απολύσεις αφορούν σε 100.000 έως και 150.000 υπαλλήλους. Το ζήτημα είναι αν οι υπάλληλοι πλησιάζουν προς την πόρτα της εξόδου από την 1η Οκτώβρη ή ζουν με τον διαρκή φόβο της αποχώρησης μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2015. Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος δεν απέκλεισε μέτρα όπως εκ νέου φορολόγηση των τσιγάρων, ποτών και ειδών πολυτελείας.
* Δίνοντας το περίγραμμα όσων θα συζητήσει στην τηλεδιάσκεψη της Δευτέρας, ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε την ανάγκη λήψης τριών στρατηγικών αποφάσεων που θα επιτρέψουν «να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στην οικονομία, να αποφύγει η χώρα τη χρεοκοπία και να παραμείνει στον πυρήνα της Ευρωζώνης».
** Οι άξονες αυτοί σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο είναι:
- Η εκπλήρωση των δημοσιονομικών στόχων
- Η επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων
- Προώθηση διαρθρωτικών αλλαγών
~ * Είναι προφανές ότι επικρατεί το αίσθημα της δυσπιστίας στους κόλπους της Ευρωζώνης, σχετικά με την απόδοση στα έσοδα του προϋπολογισμού του 2011, 2012 κάτι που αποτυπώθηκε στη συνεδρίαση του Eurogroup στην Πολωνία. Τροφοδοτείται από τις αντιδράσεις στο εγχώριο μέτωπο και σε συνδυασμό με τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις στη Γερμανία, διαμορφώνουν κλίμα αγωνίας για το επόμενο 20ήμερο, στο οποίο θα κριθεί η καταβολή της «πολυσυζητημένης» 6ης δόσης (8 δισεκατομμύρια ευρώ).
** Με την πλάτη στον τοίχο οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο~ Η κυβέρνηση αναμένεται να προχωρήσει άμεσα στην απομάκρυνση υπαλλήλων αορίστου χρόνου είτε από τις ΔΕΚΟ είτε από τον «σκληρό» πυρήνα του Δημοσίου και στη συνέχεια στην «εκκαθάριση» μονίμων και συμβασιούχων μέσω καταργήσεων/ συγχωνεύσεων οργανισμών.
~ Οι απολύσεις θα γίνουν σε συνδυασμό με την εφαρμογή του μέτρου εργασιακής εφεδρείας, στο οποίο θα ενταχθούν 50.000 υπάλληλοι από τις 10 εταιρίες (ΚΕΔ, ΕΤΑ, ΟΔΔΥ, Οργανισμός Νεότητας, ΕΟΜΜΕΧ, ΙΓΜΕ, ΟΣΚ, ΔΕΠΑΝΟΜ, ΘΕΜΙΣ και ΕΡΤ), στους οποίους θα σταλούν εντός της εβδομάδος οι «επιστολές για την εφεδρεία» κι από 65 ακόμη ζημιογόνους οργανισμούς που θα πρέπει να κλείσουν έως τον Δεκέμβριο.
~ Παράλληλα, στα άμεσα σχέδια της κυβέρνησης είναι η μείωση των συντάξεων του ΟΓΑ, του ΝΑΤ και του ΟΤΕ. Ο κλοιός θα σφίξει περισσότερο για τους δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι θα εισέλθουν σε μία νέα... εποχή λιτότητας, λόγω του ενιαίου μισθολογίου, το οποίο θα ισχύσει από την 1η Οκτωβρίου για όλους.
** Τι απαιτούν οι δανειστές

* Ενδεικτικό του κλίματος και των προϋποθέσεων που θέτει η τρόικα για την εκταμίευση της έκτης δόσης του δανείου είναι επιστολή (email) του γενικού γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής Ηλία Πεντάζου προς τους υπουργούς και τους γενικούς γραμματείς, στην οποία καταγράφονται τα μέτρα που ζητά η τρόικα να εφαρμοστούν άμεσα.
* Πρόκειται για 15 μέτρα στα οποία, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνεται η δραστική περικοπή συμβάσεων αορίστου χρόνου σε όλους τους φορείς του δημοσίου, η εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης με το φόρο στο πετρέλαιο κίνησης, όπως και η άμεση προώθηση της εργασιακής εφεδρείας.
** Αναλυτικά τα 15 μέτρα που περιλαμβάνονται στην επιστολή του γενικού γραμματεία δημοσιονομικής πολιτικής είναι τα ακόλουθα:
1. Έκδοση υπουργικών αποφάσεων για την περικοπή συμβάσεων αορίστου και ορισμένου χρόνου σε όλους τους φορείς του δημοσίου συμπεριλαμβανομένων και των εκπαιδευτικών ώστε να ικανοποιηθούν οι στόχοι του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.
2. Έκδοση Προεδρικών Διαταγμάτων και υπουργικών αποφάσεων για την εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας, επέκταση του μέτρου σε όλους τους φορείς και άμεση γραπτή ενημέρωση των υπαλλήλων για την εισαγωγή τους στην εφεδρεία.
3. Έκδοση υπουργικών αποφάσεων για την εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης.
4. Να νομοθετηθεί η παρακράτηση ως μέσο για τη συλλογή της εισφοράς αλληλεγγύης
5. Περικοπές στις συντάξεις των δικαιούχων του ΝΑΤ και του ΟΤΕ.
6. Περικοπή των επιχορηγήσεων στα ΕΛΤΑ για τη διακίνηση του Τύπου και έκδοση υπουργικής απόφασης ώστε να νομοθετηθεί άμεσα.
7. Νέο νομοθετικό πλαίσιο για το νομοθετικό καθεστώς στο δημόσιο με περικοπές σε αποζημιώσεις και υπερωρίες.
8. Πάγωμα βασικών και επικουρικών συντάξεων ως το 2015
9. Επανακαθορισμό των προστίμων για τα αυθαίρετα και άμεση ψήφιση του νέου Ρυθμιστικού.
10. Έκδοση υπουργικών αποφάσεων για το κλείσιμο ή συγχώνευση 35 Οργανισμών που περιγράφονται στο μεσοπρόθεσμο και το κλείσιμο επιπλέον 30.
11. Έκδοση υπουργικών αποφάσεων για το κλείσιμο ή συγχώνευση των : ΚΕΔ, ΕΤΑ, ΟΔΔΥ, Εθνικός Οργανισμός Νεότητας, ΕΟΜΕΧ, ΙΓΜΕ, ΟΣΚ, ΔΕΠΑΝΟΜ, Θέμις, ΕΡΤ.
12. Έκδοση υπουργικών αποφάσεων για την καταγραφή της ακίνητης και κινητής περιουσίας που περνά υπό τον έλεγχο του κράτους.
13. Έκδοση υπουργικών αποφάσεων για α) τον καθορισμό όλων των κοινωνικών επιδομάτων και των επιδομάτων υγείας, β) υπογραφή συλλογικών συμβάσεων σε 16 ιδιωτικά νοσοκομεία και κέντρα υγείας και γ) υπογραφή συμβάσεων μεταξύ νοσοκομείων του ΕΣΥ και ιδιωτικών νοσοκομείων για το leasing κλινών.
14. Νέο νόμο για τη μείωση των συντάξεων του ΟΓΑ.
15. Νομοθετική ρύθμιση για την καθιέρωση μειώσεων στις τιμές των φαρμάκων και υπογραφή συμβάσεων με φαρμακευτικές εταιρίες για την άμεση εφαρμογή της όπως καθιέρωση ασφαλιστικής τιμής για τις φαρμακευτικές εταιρίες.
* Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Διαφαίνεται ότι η κυβέρνηση υποκύπτει στις πιέσεις προκειμένου να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των εταίρων και της τρόικα με τους πολίτες να έχουν από καιρό εξαντλήσει τα περιθώρια. Άλλωστε το ειδικό τέλος επί των ακινήτων ήταν το «κερασάκι στην τούρτα».
* Της κυβερνητικής σύσκεψης προηγήθηκε συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομικών για να εκτιμηθούν οι εξελίξεις, σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου υπό τον κ. Βενιζέλο και ακόμη νωρίτερα συνεργασία του υπουργού Οικονομικών με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο.
* Στη διευρυμένη σύσκεψη της Κυβερνητικής Επιτροπής, υπό την προεδρία του κ. Παπανδρέου, συμμετείχαν οι υπουργοί Δημήτρης Ρέππας, Ανδρέας Λοβέρδος, Γιάννης Ραγκούσης, Άννα Διαμαντοπούλου, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Χάρης Καστανίδης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Χρήστος Παπουτσής, Κώστας Σκανδαλίδης, Γιώργος Κουτρουμάνης και Ηλίας Μόσιαλος.
Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

~**
~** AΘΛΗΤΙΚΑ  σήμερα και Αύριο :
Σούπερ Λίγκα στην Ελλάδα : 
** 3η   αγωνιστική   17  και 18 Σεπτεμβρίου  2011  :
 ***    http://dimmetoparfara.blogspot.com/2011/09/blog-post_17.html , Αυτό το Σαββατο-Κύριακο στην ενημέρωση   : Σάββατο  17 Σεπτεμβρίου  2011.-

** 3η αγωνιστική :
Σάββατο * Ατρόμητος Αθηνών  - Παναθηναϊκός  1-1 (0-0) .-^
Τα  γκόλ: 53΄ Κ. Μήτρογλου , 87΄Λέτο .- Από το  3΄ ο Παναθηναϊκός με 10 παίχτες λόγω αποβολής του Ορέστη Καρνέζη με κόκκινη την θέση του πήρε ο νεαρός Στέφανος Καπίνος .- Κίτρινες :  Μπάλλας ,Μήτρογλου,Σκόνδρας , Γιαννούλης , Δημούτσος , Γκέργκελη Ρούντολφ , Σεμπαστιάν Λέτο , Σαριέγκι και Ζέκα .-
Ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε με : Γιώργο Σεϊταρίδη (46΄Λουκάς Βύντρας) , Τσόσου Σαριέγκι ,Ζαν Αέν Μπουμσόνγκ , Σέντρικ Καντέ , Τοτσέ ( 57΄Γκέργκελι Ρούντολφ ) , Σεμπαστιαν Λέτο , Κουϊνσι Οβούτσου  -Αμπέγι , Ζέκα , Μάτε Τζούνιορ Σιμάο ,  ( 3΄Στέφανος Καπίνος  τερματοφύλακας ) ,Ορέσττης Καρνέζης (3΄κόκκινη έπιασε εκτός περιοχής την μπάλλα με τα χέρια ) , Κώστας Κατσουράνης .- Στόν πάγκο : Βιτόλο , Λ. Βύντρα , Γεώργος Σεϊταρίδης , Χάρης Μαυρίας , Σίλβα  Κλέϊτον , Στέφανος Καπίνος , Γκέργκελι Ρούντολγ .- ^
Σάββατο * Κέρκυρα - Παναιτωλικός  2-3 (1-0).- ^ Τα γκόλ : 24΄ Τουμέρ Μετίν , 90΄ Γιώργος Μπάρκογλου , 50΄ Γεώτγος Θεοδωρίδης , 80΄ Ανρί Καμαρά , και  86΄ Άγγελος Χαριστέας .- Κίτρινες : Μετίν , Άντι , Χαριστέας Θεοδωρίδης .- ^
Κυριακή 18-9-2011 :
* Ολυμπιακός Πειραιώς - Σκόντα Ξάνθης  2-1 , (0-1).-Τα γκόλ :  14΄ Μαρσελίνιο , 86΄  Μάρκο Πάντελιτς ,95΄ Μέλμπεργκ  .-
Κίτρινες : Ούλαφ Μέλμπερκ , Κωστάντζο , Δημ. Κομεσίδης , Μαρτσελίνιο , Σπύρος Βάλλας , Εντιμάρ (2) κόκκινη , Μανώλης Μπέρτος .-
* Πανιώνιος - ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης   1-2 ,(1-1).-Τα γκόλ : 16΄ Στέφανος Αθανασιάδης , 34΄ Φαμπιάν  Εστογιάνοφ , 62΄ Δημήτρης Σαλπιγκίδης , .- ^
* ΑΕΚ Αθηνών - Εργοτέλης  1-0    ,(1-0).- Τα γκόλ :  31΄ Γρηγόρης Μάκος , .- ^
* ΠΑΣ Γιάννινα - Αστέρας Τρίπολης  3-1 .- ^ Tα γκόλ: 21΄Ιμπραήμ Μπακαγιόκο , 59΄Φώτης Γεωργίου , 84΄ Ζουάντ Ζαϊρί  , 37΄ πεν. Σάββας Τσαμπούρης .- Κίτρινες : Λίλα , Γεωργίου , Πάντος και Τσαμπούρης .- ^
* ΟΦΗ - ΟΜΑΔΑ 2
* Άρης Θεσσαλονίκης - ΟΜΑΔΑ 1 .-

** Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο  Α΄ Τοπικής κατηγορίας στην Μεσσηνία 18-9- 2011: 1η  αγωνιστική :
~ Αστέρας Αρφαρών  -  Α.Ο Αβίας  1-0 .- ^
Στήν 2η αγωνιστική το ερχόμενο Σαββατο-Κύριακο :
~ Ηρακλής Καλαμάτας - Αστέρας Αρφαρών (25-9-2011) .-
**
 *** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2011/09/blog-post.html , Στο αγιάζι της καθημερινότητας   : Τετάρτη  7 Σρπτεμβρίου  2011 .-
** 
 ***  http://snsarfara.blogspot.com/2011/08/blog-post.html  ,  Κυριακή, 28 Αυγούστου 2011 ,Προγραμματισμός Εκδρομών .-

**
~**ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ / ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011 :
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2011/08/30-7-2011.html  , Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2011 , Ιερά Μονή Βουλκάνου - Μυστήριο Βάπτισης 30-7-2011 .-
~** http://www.youtube.com/my_videos?feature=mhee  42 αναρτησεις Βίντεο .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2011/08/2011.htmlb  , Τρίτη, 2 Αυγούστου 2011 , Στο μήνα Αύγουστο 2011 , Στο μήνα Αύγουστο 2011
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2011/08/blog-post.html  , Τρίτη, 2 Αυγούστου 2011 , Στο Άγιο Όρος , Στο Άγιο Όρος : Στο Περιβίλι της Παναγιάς μας .-
~** http://snsstamoskal.blogspot.com/2011/08/2011.html  , ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ 2011 , Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011 .-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2011/08/12-2011.html  , Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2011 , Θεατρικη Παράσταση στο κάστρο Καλαμάτας 12 Αυγούστου 2011 .-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2011/08/2011.html  , Σάββατο, 13 Αυγούστου 2011 , Το Περιβόλι της Παναγιάς -Άθως σε Φωτογραφίες 2011 .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/08/blog-post.html  , Κυριακή, 14 Αυγούστου 2011 ,ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΑΡΦΑΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ .-
 ~** http://stamos-dynami.blogspot.com/2011/08/2011.html  , Δευτέρα, 15 Αυγούστου 2011 , ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2011 .-
~** http://snsarfara.blogspot.com/2011/08/2011.html  , Τρίτη, 16 Αυγούστου 2011 , ΕΚΔΡΟΜΗ - ΔΙΑΔΡΟΜΗ στις ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ Αύγουστος 2011 .-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2011/08/18-2011_18.html  , Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2011 , Στο αγιάζι της καθημερινότητας Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011 .-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2011/08/19-2011.html  , Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2011 , Στο αγιάζι της καθημερινότητας Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011 .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2011/08/20-2011.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 20 Αυγούστου 2011 .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/08/20-8-2011.html  , Στο αγιάζι της Τοπικής Μεσσηνιακής Ενημέρωσης Σαββατο 20-8-2011 .-
 ~**
http://snsarfara.blogspot.com/2011/08/blog-post.html  , Κυριακή, 28 Αυγούστου 2011  , Προγραμματισμός Εκδρομών  .-
  ~** http://snsstamoskal.blogspot.com/2011/08/blog-post.html  , Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2011 , ΕΛΛΑΔΑ - ΑΛΒΑΝΙΑ Διαβαίνοντας και Ενημερώνοντας .-

ΤΡΊΤΗ, 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ 2011  . Ελληνικές Διαδρομές -Ελληνικές ομορφιές -Αξέχαστες περιηγήσεις  .-      

~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2011/09/blog-post.html , Στην καθημερινότητά μας εικόνες βίντεο  :  Πέμπτη  , 15  Σεπτεμβρίου  2011 .-   

~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2011/09/blog-post.html , Στο αγιάζι της καθημερινής μας Ενημέρωσης   : Παρασκευή , 16  Σεπτεμβρίου  2011  .-

~  http://dimmetoparfara.blogspot.com/2011/09/blog-post_17.html ,  Αυτό το Σαββατο-Κύριακο στηνΕΝΗΜΈΡΩΣΗ  , Σάββατο  17 Σεπτεμβρίου  2011

~** * http://snsstamoskal.blogspot.com/2011/09/2011.html  , ΚΥΘΗΡΑ  2011  : Τα  Κύθηρα  στο Νομό Λακωνίας , στο νησί της Παγαγιάς της Μυρτιδιώτισσας : Κυριακή  18 Σεπτεμβρίου  2011 .-

 ~* * http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/09/blog-post_18.html , Στο αγιάζι της καθημερινής μας Ενημέρωσης  : Δευτέρα  19 Σεπτεμβρίου 2011.-

**







~**
MVI_3480.avi
Στο πλοίο Νεάπολη -Κύθηρα 2011   : http://www.youtube.com/watch?v=WGFX09WitYo . ,
~** MVI_3482.avi Στο πλοίο και στη Θάλασσα  :      http://www.youtube.com/watch?v=YuUGaOTVA-I ,
~** MVI_3483.avi  Στο πλοίο της γραμμής   : http://www.youtube.com/watch?v=TcQDQDtzMps ,




~**