Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Υγεία για όλους Ιούνιος 2011

Υγεία για όλους  Ιούνιος  2011  :
*
Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον Συνάνθρωπό μας - εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας , κι΄ όση αγάπη περισεύει στα ζώα και τα φυτά μας .- !!!

** Ελπιδοφόρα μελέτη για τη θεραπεία της αιμοφιλίας 
~
*  Αμερικανοί επιστήμονες ανέπτυξαν μια νέου τύπου μέθοδο γενετικής «επιδιόρθωσης», με την οποία κατάφεραν να θεραπεύσουν τη νόσο της αιμοφιλίας (ή αιμορροφιλίας) σε πειραματόζωα ποντίκια, διευρύνοντας έτσι τη γκάμα των ασθενειών που μπορούν δυνητικά να αντιμετωπιστούν μέσω «χειραγώγησης» των γονιδίων και προσφέροντας ελπίδες ότι στο μέλλον οι αιμοφιλικοί άνθρωποι θα μπορούσαν να θεραπευτούν.
* Η νέα τεχνική, που για πρώτη φορά εφαρμόστηκε με επιτυχία σε ζωντανό οργανισμό, θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί μελλοντικά και στις περιπτώσεις άλλων κληρονομικών ασθενειών γενετικής αιτιολογίας.
* Η νέα μέθοδος της «αναδιάταξης» των γονιδίων αντικαθιστά γονίδια σε συγκεκριμένα όργανα-στόχους, χωρίς να χρειάζεται να αφαιρέσει κύτταρα από το σώμα, ενώ παράλληλα διορθώνει πολλαπλές γενετικές μεταλλάξεις. Η τεχνική χρησιμοποιεί ένζυμα ως "ψαλίδια", με τα οποία κόβει και επικολλά σε άλλες θέσεις του γονιδιώματος μια σειρά από αλληλουχίες του γενετικού υλικού (DNA), αποκαθιστώντας έτσι την ορθή κυτταρική λειτουργία, με συνέπεια τη μερική ή πλήρη θεραπεία της πάθησης.
* Μέχρι σήμερα, αυτού του είδους η θεραπευτική μέθοδος απαιτούσε να εξαχθούν κύτταρα από το σώμα, να τροποποιηθούν γενετικά στο εργαστήριο και να ενσωματωθούν ξανά στον οργανισμό. Αυτή η τεχνική έχει χρησιμοποιηθεί στη μεσογειακή αναιμία και δοκιμάζεται ήδη κατά του ιού HIV και στη διαβητική νευροπάθεια, δεν είναι όμως κατάλληλη για άλλες νόσους όπου πλήττονται ιστοί λιγότερο κατάλληλοι για μια τέτοια μεταχείριση.
* Η νέα τεχνική, που ανέπτυξαν ερευνητές με επικεφαλής την αιματολόγο Κάθριν Χάι, διευθύντρια του Κέντρου Κυτταρικής και Μοριακής Θεραπευτικής του Νοσοκομείου Παίδων της Φιλαδέλφεια (Πενσιλβάνια) και παρουσίασαν στο περιοδικό «Nature», σύμφωνα με τη βρετανική «Guardian», για πρώτη φορά επιτρέπει την επί τόπου γονιδιακή αναδιάταξη και «επιδιόρθωση» του DNA, ανοίγοντας το δρόμο για τη θεραπεία της αιμοφιλίας και άλλων παθήσεων.
* Οι αιμοφιλικοί έχουν συνήθως πολλαπλές μεταλλάξεις στο γονίδιο F9, με συνέπεια να μη διαθέτουν ένα απαραίτητο παράγοντα πήξης του αίματος, που παράγεται από το ήπαρ, και έτσι το σώμα τους αιμορραγεί συνεχώς μετά από ένα τραυματισμό, ορισμένες φορές με μοιραία κατάληξη. Περίπου ένα στα 30.000 άτομα πάσχουν από τη νόσο και, σε μερικές σοβαρές περιπτώσεις, πρέπει να κάνουν συχνές μεταγγίσεις παραγόντων πήξης του αίματος για να αποφύγουν τον κίνδυνο αυτόματης αιμορραγίας, ακόμα και χωρίς τραυματισμό.
* Οι επιστήμονες, με τη βοήθεια δύο ακίνδυνων αδενοιών (ο ένας μετέφερε το ένζυμο-ψαλίδι και ο άλλος το νέο υγιές γονίδιο), τροποποίησαν γενετικά ποντίκια, ώστε να διαθέτουν πλέον στο ήπαρ τους το ελαττωματικό ανθρώπινο γονίδιο F9 της αιμοφιλίας και στη συνέχεια, «έκοψαν και έραψαν» το νέο γενετικό υλικό, ώστε να διορθωθούν οι μεταλλάξεις. Με τον τρόπο αυτό, πέτυχαν το αίμα των πειραματόζωων να πήζει μέσα σε 44 δευτερόλεπτα, μετά από μια μέτρια αιμορραγία.
* Τα πειραματόζωα, σε αυτή τη φάση τουλάχιστον, δεν θεραπεύτηκαν τελείως από την αιμοφιλία, όμως σημείωσαν σημαντική βελτίωση. Η θεραπεία δεν φάνηκε να προκαλεί κάποιες παρενέργειες, καθώς δεν υπήρξαν σημάδια τοξικότητας στο ήπαρ των ποντικιών οκτώ μήνες μετά τη γενετική επέμβαση.
* Θεωρητικά, κατά τους επιστήμονες, όλες οι γενετικές παθήσεις θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν με αυτή την πολλά υποσχόμενη γενετική μέθοδο, όμως υπάρχουν ακόμα τεχνικές δυσκολίες που πρέπει να ξεπεραστούν, πριν η τεχνική τύχει ευρείας κλινικής εφαρμογής.
* Τα βασικά ζητήματα είναι πώς να μεταφέρει κανείς τη σωστή ποσότητα DNA στα σωστά κύτταρα, πώς θα αποφευχθεί τα ένζυμα-ψαλίδια να μην κόψουν λανθασμένα τμήματα του DNA και, ακόμα, να εξασφαλιστεί η διαθεσιμότητα των κατάλληλων ιών-φορέων που θα μεταφέρουν το νέο γενετικό υλικό στο σώμα των ασθενών. Θα χρειαστούν χρόνια μέχρι να διασφαλιστεί ότι η τεχνική είναι ασφαλής και αποτελεσματική για τους ανθρώπους.
* Η γονιδιακή θεραπεία άρχισε να εφαρμόζεται εδώ και περίπου 25 χρόνια και βρίσκεται ακόμα σε σχετικά αρχέγονο στάδιο. Η μεγάλη πρόκληση είναι να καταστεί εφικτό να αντικαθίσταται ένα ελαττωματικό γονίδιο με ένα κανονικό, το οποίο θα τοποθετείται με ακρίβεια στη σωστή θέση του γονιδιώματος, πράγμα πολύ δύσκολο.
* Η μέθοδος της γενετικής αναδιάταξης στοχεύει σε πολύ συγκεκριμένα και όχι σε τυχαία τμήματα του DNA, αναδιατάσσοντας τη γονιδιακή αλληλουχία με απολύτως ελεγχόμενο τρόπο, ώστε να αποφευχθούν οι κίνδυνοι πρόκλησης λευχαιμίας και άλλων μορφών καρκίνου. -

** Εσώρουχα θα ανιχνεύουν εμφράγματα;
~
Σύμφωνα με μια εφεύρεση Ολλανδών ερευνητών, εσώρουχα θα μπορούν να ανιχνεύουν τυχόν έμφραγμα του φέροντος, αλλά και να καλούν και το ασθενοφόρο! Η εν λόγω εφεύρεση αφορά σε στηθόδεσμους, φανελάκια και εσώρουχα, τα οποία θα έχουν την ικανότητα να αναλύουν τους χτύπους της καρδιάς και να ειδοποιούν το ασθενοφόρο, όταν κάτι δεν πάει καλά. Πώς λειτουργεί; Οι αισθητήρες που είναι ενσωματωμένοι στα εσώρουχα συνδέονται ασύρματα με ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο θα καλεί κάποιο κέντρο πρώτων βοηθειών σε περίπτωση ανάγκης.
Ο διευθυντής του προγράμματος της έρευνας δήλωσε ότι το σύστημα είναι τόσο εύκολο στη χρήση, που οι φέροντες δεν θα καταλαβαίνουν καν ότι φορούν «ειδικά» εσώρουχα. Η χρήση του αναμένεται να γίνει ευρεία μέσα στα επόμενα δύο χρόνια στην Ολλανδία και τη Γερμανία και να βοηθήσει σημαντικά τη θεραπεία πασχόντων από καρδιολογικά προβλήματα στο σπίτι τους.-

**  Η πρόωρη συνταξιοδότηση εξασθενεί τη μνήμη
~
Η πρόωρη συνταξιοδότηση μπορεί να αποτελεί όνειρο πολλών ανθρώπων, αλλά ενδέχεται να έχει και μια «παρενέργεια», την πρόωρη κατάπτωση της μνήμης και αυτή η συνέπεια φαίνεται να επέρχεται τόσο πιο γρήγορα, όσο πιο πρόωρα συνταξιοδοτείται κανείς, σύμφωνα με μια νέα διεθνή έρευνα.
* Η μελέτη με τον εύγλωττο τίτλο «Νοητική συνταξιοδότηση», υπό τον καθηγητή οικονομικών του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν Ρόμπερτ Γουίλις, που δημοσιεύτηκε στο οικονομικό περιοδικό «Journal of Economic Perspectives», σύμφωνα με τους «New Yorks Times», μελέτησε στοιχεία από τις Η.Π.Α. και 12 χώρες της Ευρώπης, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι, αν οι άνθρωποι θέλουν να διατηρήσουν υγιή τη μνήμη τους, θα πρέπει να συνεχίζουν να είναι ενεργοί στη ζωή τους και επαγγελματικά.
Αν και δεν έχουν πειστεί όλοι οι επιστήμονες από τη νέα έρευνα, αρκετοί θεωρούν ότι φαίνεται να επιβεβαιώνει μια υπόθεση που μέχρι τώρα ήταν δύσκολο να αποδειχθεί. Οι επιστήμονες εδώ και καιρό έχουν ανακαλύψει πως οι συνταξιούχοι ως ομάδα τείνουν να έχουν χειρότερες επιδόσεις στα νοητικά τεστ, σε σχέση με όσους συνεχίζουν να εργάζονται. Θα μπορούσε, όμως, να υπάρχει μια αντίστροφη σχέση αιτίου-αιτιατού, δηλαδή απλώς να συνταξιοδοτούνται κυρίως όσοι αρχίζουν να έχουν υποβάθμιση της μνήμης και των άλλων γνωσιακών δεξιοτήτων τους, δηλαδή αυτά τα προβλήματα να προϋπάρχουν και να μην έρχονται μετά τη συνταξιοδότηση.
Το κλασικό μνημονικό τεστ είναι πόσο καλά ένας άνθρωπος μπορεί να θυμηθεί έναν κατάλογο δέκα ονομάτων αμέσως μετά που τον άκουσε, καθώς και ύστερα από δέκα λεπτά (το άριστα είναι 20, αν κάποιος θυμηθεί όλα τα ονόματα). Σύμφωνα με τη νέα συγκριτική μελέτη με βάση αυτό το τεστ, υπάρχουν διαφορές στις επιδόσεις ανάλογα με τη χώρα: στις Η.Π.Α. η μέση «βαθμολογία» είναι 11, στη Δανία και την Αγγλία λίγο πάνω από 10, στη Γαλλία 8, στην Ιταλία 7 και στην Ισπανία 6 (για κάποιο λόγο ο ευρωπαϊκός Νότος φαίνεται να πάσχει από αμνησία!).
Οι Αμερικανοί ερευνητές έλαβαν υπ' όψιν τους τη διαφορετική μέση ηλικία στην οποία βγαίνουν στη σύνταξη οι κάτοικοι των διαφορετικών χωρών. Στις χώρες με το καλύτερο μνημονικό (Η.Π.Α., Δανία, Αγγλία) οι άνθρωποι βγαίνουν στη σύνταξη αργότερα, ενώ στον ευρωπαϊκό Νότο νωρίτερα. Στις χώρες με τις υψηλές μνημονικές επιδόσεις, το 65% έως 70% των κατοίκων συνεχίζει να εργάζεται μετά τα 60 τους χρόνια, ενώ στη Γαλλία και την Ιταλία το αντίστοιχο ποσοστό είναι μόλις 10 – 20% και στην Ισπανία 38%.
Κάπως έτσι, οι Αμερικανοί ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι υπάρχει άμεση σχέση ανάμεσα στο ποσοστό των ανθρώπων που εργάζονται ακόμα στα 60 – 64 χρόνια τους και στην υψηλότερη «βαθμολογία» τους στα τεστ μνήμης. Όσο μάλιστα βγαίνουν πιο αργά στη σύνταξη οι εργαζόμενοι μιας χώρας, τόσο καλύτερα φαίνεται να τα... πηγαίνουν με τη μνήμη τους. Η μελέτη δεν αναφέρει, πάντως, ποιο είδος εργασίας μπορεί να βοηθήσει περισσότερο στη διατήρηση μιας υγιούς μνήμης.
Από την άλλη, ερευνητές, όπως ο καθηγητής ψυχολογίας Χιού Χέντρι της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου της Ιντιάνα, εμφανίζονται επιφυλακτικοί, θεωρώντας ότι η νέα μελέτη δεν καταφέρνει να αποδείξει ότι πράγματι υπάρχει σχέση αιτίου-αιτιατού ανάμεσα στην πρόωρη σύνταξη και στην πρόωρη επιδείνωση της μνήμης.-

** Μάστιγα ο διαβήτης
~
Ο αριθμός των διαβητικών έχει υπερδιπλασιαστεί παγκοσμίως μετά το 1980, με περίπου 350 εκατομμύρια ανθρώπους να πάσχουν από την ασθένεια αυτή, αναφέρει σήμερα η βρετανική ιατρική επιθεώρηση The Lancet.
* Ο αριθμός των ενηλίκων που προσεβλήθησαν από την ασθένεια έφθασε από τα 153 εκατομμύρια το 1980, στα 347 εκατομμύρια το 2008, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησαν επιστήμονες του Imperial College του Λονδίνου και του αμερικανικού Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ.
* Ο διαβήτης μπορεί να προκαλέσει καρδιοπάθειες, εμφράγματα, αλλά επίσης να προσβάλει τους νεφρούς και τα μάτια.
*Η ασθένεια αυτή ευθύνεται για το θάνατο τριών εκατομμυρίων ανθρώπων στον κόσμο κάθε χρόνο.
* Σύμφωνα με την έρευνα, το ποσοστό των διαβητικών έχει παρουσιάσει μεγαλύτερη αύξηση στις περισσότερες χώρες του Ερηνικού απ΄ό,τι στον υπόλοιπο κόσμο.
* Έτσι, στα νησιά Μάρσαλ, μια στις τρεις γυναίκες και ένας στους τέσσερις άνδρες πάσχουν από διαβήτη. Μικρότερη αύξηση του ποσοστού των διαβητικών σημειώθηκε στις χώρες της δυτικής Ευρώπης. -

**  Έρευνα: « Κίνδυνος πνευμονίας από το αλκοόλ;»
~
Όσοι καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν πνευμονία, αναφέρει νέα έρευνα από τη Δανία.
Ωστόσο, όσοι έπιναν περισσότερα από 50 ποτά την εβδομάδα ήταν αυτοί που αντιμετώπιζαν τον μεγαλύτερο κίνδυνο να παρουσιάσουν τη λοίμωξη.
Η έρευνα δεν είναι η πρώτη που αφορά στη σχέση αλκοόλ και πνευμονίας. Οι ερευνητές δεν είναι σίγουροι αν μόνο η κατανάλωση ποτού οδηγεί στην πνευμονία, καθώς μπορεί ενδεχομένως χρόνιες νόσοι που σχετίζονται με το αλκοόλ να παίζουν ρόλο.
O Dr. Reimar Wernich Thomsen από το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Aarhus χρησιμοποίησε στοιχεία έρευνας που πραγματοποιήθηκε σε περισσότερους από 45.000 ανθρώπους, ηλικίας 50 έως 64 ετών, που δεν είχαν ποτέ πνευμονία.
Όλοι οι συμμετέχοντες συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια στην έναρξη της έρευνας, που περιλάμβαναν ερωτήσεις σχετικά με το πόσο συχνά έπιναν μπίρα, κρασί και «σκληρά» ποτά. Οι γυναίκες ανέφεραν ότι κατανάλωναν κατά μέσον όρο 6 ποτά την εβδομάδα, ενώ οι άνδρες 12. Τα επόμενα χρόνια περίπου το 4% των συμμετεχόντων κατέληξε στο νοσοκομείο με πνευμονία.
Ανεξάρτητα από την ποσότητα που κατανάλωναν -από 0 έως 35 ποτά την εβδομάδα- οι γυναίκες είχαν παρόμοιο κίνδυνο για πνευμονία, αναφέρουν οι ερευνητές στο περιοδικό «European Respiratory Journal».
Ωστόσο, οι άνδρες που έπιναν πάνω από 50 ποτά κάθε εβδομάδα είχαν περίπου 80% περισσότερες πιθανότητες να νοσηλευτούν με πνευμονία σε σχέση με όσους κατανάλωναν μεταξύ 1 και 6 ποτών κάθε εβδομάδα, έχοντας λάβει υπ' όψιν οι ερευνητές παράγοντες όπως το κάπνισμα και το βάρος. Περίπου ένας στους 30 άνδρες έπινε αρκετά ώστε να ανήκει στην κατηγορία.
Όταν έλαβαν υπ' όψιν άλλες χρόνιες νόσους που εμφάνισαν οι άνδρες, η σχέση μεταξύ αλκοόλ και πνευμονίας παρέμεινε, αλλά ήταν ασθενέστερη.
Ο Dr. Andriy Samokhvalov, που δεν έλαβε μέρος στην έρευνα, δήλωσε ότι η γενική ιδέα είναι ότι το αλκοόλ προκαλεί βλάβη στο ανοσοποιητικό σύστημα.
Αν η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ οδηγεί σε πνευμονία, παραμένει ασαφής η ποσότητα που χρειάζεται για να αυξηθεί ο κίνδυνος. Επιπλέον, στον υπολογισμό δεν βοηθά ότι η έρευνα εξαρτήθηκε από τις αναφορές των ίδιων των συμμετεχόντων σχετικά με την κατανάλωση, γεγονός που μπορεί ενδεχομένως να εξασθενεί τα αποτελέσματα.
Ο Samokhvalov θεωρεί ότι ενδεχομένως υπάρχει σημείο εκκίνησης, περίπου στα 4 ποτά την ημέρα.
Άνδρες και γυναίκες είχαν υψηλότερο κίνδυνο πνευμονίας, αν έπιναν σε αραιά διαστήματα μεγάλες δόσεις, παρά σποραδικά σε μια εβδομάδα.
Οι ερευνητές θεωρούν ότι είναι λογικό άνθρωποι που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ να θέτουν σε κίνδυνο το ανοσοποιητικό τους σύστημα.-

**  Από δεξιόχειρας… αριστερόχειρας
~
Για όλους όσους χρησιμοποιείτε το δεξί σας χέρι για τις πιο βασικές δουλειές, συμπεριλαμβανομένου του γραψίματος, νέα μελέτη του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια έρχεται να αποκαλύψει ότι, με μία νέα μέθοδο και με την επίδραση μαγνητικών παλμών στον εγκέφαλο, οι δεξιόχειρες μπορούν σταδιακά να... εξελιχθούν σε αριστερόχειρες.
Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι, αν μια συγκεκριμένη περιοχή του εγκεφάλου ενός δεξιόχειρα στον αριστερό οπίσθιο βρεγματικό φλοιό δεχθεί μαγνητικά ερεθίσματα, τότε είναι δυνατό να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο αποφασίζει ο εγκέφαλός του και να στείλει εντολή στο «κακό» αριστερό χέρι, για να εκτελέσει μια πράξη, για παράδειγμα να πιάσει ένα φλιτζάνι καφέ.
Οι ερευνητές έκαναν πειράματα με 33 δεξιόχειρες εθελοντές και συμπέραναν ότι ο μαγνητικός ερεθισμός της αριστερής πλευράς του εγκεφάλου οδηγούσε σε αύξηση της χρήσης του αριστερού χεριού. Το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου ελέγχει τις κινητικές ικανότητες της δεξιάς πλευράς του σώματος και αντιστρόφως.-

** Νέα δεδομένα για τη γρήγορη απώλεια βάρους
~
Ανατροπή στα μέχρι τώρα δεδομένα, όσον αφορά στον ρυθμό απώλειας βάρους, φαίνεται να έρχεται στο προσκήνιο τα τελευταία χρόνια και επιβεβαιώνεται και από μελέτη που ανακοινώθηκε στο 18ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Παχυσαρκίας που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη.
* Συγκεκριμένα, ο καθηγητής T.Handjieva – Darlenska, ανακοινώνοντας αποτελέσματα από τη μεγάλη πανευρωπαϊκή μελέτη DIOGENES, έδειξε ότι οι υπέρβαροι/παχύσαρκοι που έχασαν πάνω από 13 κιλά σε 8 εβδομάδες, με ένα υποθερμιδικό διαιτολόγιο 800-900 θερμίδων (προερχομένων αποκλειστικά με υποκατάστατα γευμάτων) μπορούν και διατηρούν καλύτερα την απώλεια αυτή στους επόμενους έξι μήνες, από ότι ασθενείς με απώλεια μικρότερη των 8 κιλών με το ίδιο πρόγραμμα για το ίδιο διάστημα.
H γρήγορη βελτίωση της εικόνας σώματος είναι μεταξύ των κύριων αιτιών που μπορούν οι παχύσαρκοι να διατηρούν τις διαιτητικές και συμπεριφοριστικές αλλαγές στη ζωή τους.
Το εύρημα αυτό, μαζί και με προηγούμενα ανάλογα συμπεράσματα, ίσως θα πρέπει να μας κάνει να αναθεωρήσουμε τον ρυθμό απώλειας βάρους σε άτομα με μεγάλο ΔΜΣ (Δείκτης Μάζας Σώματος), καθώς ο αργός ρυθμός απώλειας πιθανώς να λειτουργεί αρνητικά και να αυξάνει τα ποσοστά παραίτησης από το πρόγραμμα απώλειας βάρους.-

** Το νερό τουαλέτας πιο καθαρό από τα παγάκια;

 * Στο συμπέρασμα, ότι το νερό τουαλέτας είναι πιο καθαρό από τα παγάκια, κατέληξε η έρευνα μιας 12χρονης μαθήτριας στη Φλόριντα των Η.Π.Α.. Η εργασία της έγινε στο πλαίσιο του μαθήματος Φυσικής στην τάξη της 1ης Γυμνασίου όπου φοιτά
Όταν έπρεπε να διαλέξει ένα θέμα για την υποχρεωτική εργασία στο μάθημα, η νεαρή μαθήτρια αναρωτήθηκε πόσο καθαρά να είναι τα παγάκια που χρησιμοποιούνται στα καταστήματα φαστ φουντ. Η υπόθεση της εργασίας της ήταν ότι τα παγάκια των εστιατορίων φαστ φουντ θα περιλαμβάνουν περισσότερα βακτήρια από το νερό της τουαλέτας!
Η 12χρονη διάλεξε πέντε εστιατόρια φαστ φουντ. Σε καθένα από αυτά, πήγαινε στις τουαλέτες του καταστήματος, πατούσε μία φορά το καζανάκι και, φορώντας αποστειρωμένα γάντια, έπαιρνε δείγμα του νερού μέσα από την τουαλέτα. Επίσης, από καθένα από τα καταστήματα έπαιρνε δείγμα από τα παγάκια που προορίζονταν για τα ποτά των πελατών.
Τα δείγματα που μάζεψε, τα εξέτασε για την περιεκτικότητά τους σε βακτήρια σε εργαστήριο του Πανεπιστημίου της πόλης, με τη βοήθεια ενός καθηγητή. Το συμπέρασμα: στο 70% των περιπτώσεων, ο πάγος του εστιατορίου είχε περισσότερα βακτήρια από το νερό τουαλέτας του εστιατορίου.
Η εργασία της μαθήτριας κέρδισε βραβείο στο σχολείο της και τώρα η 12χρονη ελπίζει να αποσπάσει ακόμη ένα βραβείο στην έκθεση ερευνών της Κομητείας.-

**  Τι πρέπει να περιέχει το φαρμακείο των διακοπών
~
Όπου κι αν επιλέξετε να πάτε για τις διακοπές σας, καλό είναι κατά την προετοιμασία σας να αφήσετε λίγο χώρο και για το φαρμακείο των διακοπών.
** Αυτό, λοιπόν, πρέπει να περιέχει:
1.Οξυζενέ για τον καθαρισμό των πληγών
2.Αντισηπτικό για τις πληγές ή τα τραύματα
3.Ιωδιούχο διάλυμα για απολύμανση
4.Βαμβάκι, γάζες, επιδέσμους, λευκοπλάστ, τσιρότα
5.Οινόπνευμα για την απολύμανση αντικειμένων
6.Θερμόμετρο, αντιπυρετικό, παυσίπονο
7.Αλοιφή, σπρέι ή στικ αμμωνίας για τα τσιμπήματα
8.Εντομοαπωθητικό
9.Παγοκύστες ή πετσέτες για κομπρέσες
10.Ένεση κορτιζόνης

** Έχει αυξηθεί ο αριθμός των διαβητικών παγκοσμίως
~
*Ο αριθμός των ενήλικων διαβητικών παγκοσμίως έχει υπερδιπλασιαστεί από το 1980 κι έχει φθάσει τα 347 εκατομμύρια, γεγονός που σημαίνει ότι το κόστος θεραπείας της νόσου θα διογκωθεί.
* Σε μελέτη τους που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Lancet», διεθνής ομάδα επιστημόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας διαπίστωσε ότι τα ποσοστά των κρουσμάτων της νόσου είτε αυξήθηκαν, είτε, στην καλύτερη περίπτωση, παρέμειναν σταθερά σχεδόν σε όλο τον κόσμο κατά τα τελευταία 30 χρόνια.
* Ο αριθμός των διαβητικών είναι πολύ υψηλότερος σε σχέση με προηγούμενες εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για 285 εκατομμύρια ασθενείς παγκοσμίως. Η έρευνα διαπίστωσε ότι υπάρχουν 347 εκατομμύρια διαβητικοί στον κόσμο, τα 138 εκατομμύρια ζουν στην Κίνα και στην Ινδία και άλλα 36 εκατομμύρια στις Η.Π.Α. και στη Ρωσία.
* Ο πιο κοινός τύπος διαβήτη είναι ο Τύπου 2, ο οποίος συνδέεται με την παχυσαρκία και την καθιστική ζωή. Στην αγορά διατίθενται πολλά φαρμακευτικά σκευάσματα για τη θεραπεία της νόσου, τόσο χάπια όσο και ενέσεις. Τον περασμένο χρόνο, οι παγκόσμιες πωλήσεις των φαρμάκων για τον διαβήτη ανήλθαν σε 35 δισεκατομμύρια δολάρια και μέχρι το 2015 μπορεί να φθάσουν τα 48 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τη φαρμακευτική εταιρεία έρευνας IMS Health.
* Η αναλογία των ενήλικων διαβητικών ανήλθε στο 9,8% για τους άνδρες και στο 9.2% για τις γυναίκες μέσα στο 2008, σε σύγκριση με 8,3% για τους άνδρες και 7,5% για τις γυναίκες το 1980.
* Τα κρούσματα έχουν αυξηθεί περισσότερο στις χώρες του Ειρηνικού, που, σύμφωνα με την έρευνα, έχουν πλέον τα υψηλότερα ποσοστά διαβητικών. Στις Νήσους Μάρσαλ, το ένα τρίτο των γυναικών και το ένα τέταρτο των ανδρών είναι διαβητικοί.
* Mεταξύ των πλουσίων χωρών, η υψηλότερη αύξηση στα κρούσματα παρατηρείται στη Βόρεια Αμερική και σχετικά μικρή στη Δυτική Ευρώπη. Ο αριθμός διαβητικών είναι υψηλότερος στις Η.Π.Α., τη Γροιλανδία, τη Μάλτα, τη Νέα Ζηλανδία και την Ισπανία και χαμηλότερος στην Ολλανδία, την Αυστρία και τη Γαλλία.-

** Τελευταίες Αναρτήσεις μας :

~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2011/06/blog-post.html , Ένα ταξίδι μέσα στην καθημερινότητα , 21 Ιουνίου 2011 .-

~**  http://snsstamoskal.blogspot.com/2011/06/blog-post.html  , Περιοχές Αρφαρών του σήμερα 23 Ιουνίου  2011 .-

~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2011/06/25-26-2011.html , Ένα ταξίδι καθημερινότητας Σαββατοκύριακο 25 και 26 Ιουνίου 2011 .-

~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2011/06/blog-post.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης   27/6/2011 .-

~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2011/06/blog-post_28.html ,,, Τρίτη, 28 Ιουνίου 2011 ., Ένα ταξίδι στην καθημερινότητα  .-

~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/06/2011.html , Υγεία για όλους  Ιούνιος  2011  .-

~**
<a href="http://thesecretrealtruth.blogspot.com/"target="_blank"><img alt="blog"src="http://i1211.photobucket.com/albums/cc425/secret70/SecReT/thesecretrealtruthblogspotcom.png"height="90"width="253"/></a>
ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ...ΤΟ ΠΕΡΙΒΙΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΟΝΕΣ κ.α.  :**  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2011/02/25022011.html , .-

**

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου